betty-226 Re: podawanie w d3 31.03.08, 21:50 To powinien ocenić Twój pediatra na podstawie badania dziecięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
ka.mi Re: podawanie w d3 01.04.08, 14:15 Po to się małym dzieciom podaje vit d3 w kropelkach ponieważ w mleku matki tej witaminy nie ma nawet jeżeli przyjmujesz ja w preparacie witaminowym. jeszcze długo podaje się małym dzieciom tą witaminkę. Mój franus ma już 1,5 roku a pediatra ciągle każe podawać mu codzienni po 1 kropelce:) Odpowiedz Link Zgłoś
bezak25 Re: podawanie w d3 01.04.08, 22:50 zgadza sie, mnie pediatra kazala zazywac wit. dla karmiacych, a synkowi podawac wit. d3, ewentualnie latem poprzestawac, kiedy maly bedzie przebywac na sloneczku. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdeczka0645 Re: podawanie w d3 02.04.08, 18:54 A mnie pediatra powiedział, że witaminy przyjmowane przez matkę jak najbardziej przenikają z mlekiem do dziecka, tak samo jak inne lekarstwa. Mój mały przyjmował tylko jedną kropelkę wit D , karmiony był mlekiem modyfikowanym i moim w proporcjach pół na pół- a w badaniach (zrobionych przeze mnie prywatnie) okazało się, że ma znaczne przedawkowanie wit D. Kazali odstawić wit D. Najlepiej zrób badanie- oznaczenie poziomu wit D w surowicy krwi i będziesz wiedziała na czym stoisz. Każde dziecko ma inny metabolizm i inne zapotrzebowanie na witaminy. Odpowiedz Link Zgłoś