Dodaj do ulubionych

Odruchy wymiotne..

06.06.08, 08:28
Witam,pisze bo mam problem z moim dwu letnim synkiem,od ok dwóch miesięcy zauważyłam u niego odruchy wymiotne,ma on je codziennie i bardzo często w ciągu dnia,nie wsadza sobie on raczek do buzi,wczoraj wieczorem nawet zwymiotował..dziś rano jak dałam mu mleko przez sen(robie tak codziennie)to również zauważyłam ze ma nawet gdy śpi te odruchy wymiotne.Czy to mogła być oznaki jakiejś choroby,czy to raczej normalne zachowanie?Bardzo proszę o odpowiedz...
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: Odruchy wymiotne.. 06.06.08, 10:45
      a moze najwyzszy czas pozegnac sie ze smoczkami?
    • female06 Re: Odruchy wymiotne.. 06.06.08, 13:02
      Daje dziecku smoczka tylko do usypiania.Boje sie ze może być to spowodowane
      tym,że mój synek nie chce jeść,czasem potrafi wypić tylko szklankę kakao przez
      cały dzień +2 butelki mleka i nic poza tym,obawiam sie żeby nie miał jakiś
      problemów z żołądkiem..
      • nurich Re: Odruchy wymiotne.. 06.06.08, 13:08
        Sprawdx migdały u laryngologa.
      • kasiak37 Re: Odruchy wymiotne.. 06.06.08, 13:12
        wszak pije z butelki a wiec ze smoczkiem.Dwa lata to za dlugo.
    • betty-226 Re: Odruchy wymiotne.. 06.06.08, 15:57
      A dlaczego karmisz dziecko przez sen???
      • angelika75 Re: Odruchy wymiotne.. 06.06.08, 16:28
        A ja cie pytam czemu czekasz az 2 miesiace i nie bylas u lekarza jeszcze nie to
        nie jest normalne dziecko w tym wieku je wszystkie posilki przynajmniej powinno
        a nie szklanke mleka idz skonsultuj to z pediatra cos jest nie tak a zalatwia
        sie normalnie
        • female06 Re: Odruchy wymiotne.. 06.06.08, 17:04
          Małego karmie tak od niemowlaka i tak już zostało,w sumie to nie trzymam mu
          butelki i nie wsadzam smoka od niej do buzi,tylko kładę butelkę obok niego,a on
          jak ja wyczuwa to sam pije mleko,tyle że jeszcze śpiąc:)U lekarza nie
          byłam,ponieważ ten odruch wymiotny ma od ok 2 miesięcy,ale zaczął to częściej
          mieć dopiero od ok tygodnia..dlatego tu napisałam,chcąc sie dowiedzieć czy może
          to być oznaka jakiejś choroby..
          • mikolaj_danko Re: Odruchy wymiotne.. 06.06.08, 19:32
            Może ma refluks żołądkowo-przełykowy np.
            • female06 Re: Odruchy wymiotne.. 06.06.08, 20:31
              Dziekuję za odpowiedzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka