GoĹÄ: hogata0 IP: *.range86-128.btcentralplus.com 06.07.09, 20:37 witam wszystkich chcialam zapytac sie o kiedy podajecie dzieciom danonki lub jogurty? kiedy wprowadzac do diety dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
q_fla Re: danonki 06.07.09, 21:44 W ogóle nie wprowadzać: danonki to jeden z syfów szumnie ogłaszanym jako niezastąpionym w diecie dziecka. Mieszanina nie wiadomo czego ze sporym dodatkiem cukru. Kup zwykły twaróg na wagę, dodaj owoce, których wybór jest teraz spory, śmietanę i zmiksuj. Wyjdzie taniej i zdrowiej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: onika Re: danonki IP: *.85-237-168.tkchopin.pl 06.07.09, 22:15 jogurt naturalny zaczęłam dawać swojej małej jak skończyła 10 miesięcy i go uwielbia, choć jest kwaśnawy. A jak dodam do niego jeszcze jakiegoś banana, czy brzoskwinię to zjadłaby cały duży kubek chętnie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ciociaklocia-3 Re: danonki 07.07.09, 07:08 danonki to nie syfchemiczny(poczytaj sobie skład) ma po prostu cukry. Odpowiedz Link Zgłoś
q_fla Re: danonki 07.07.09, 09:02 Sama sobie poczytaj, zwłaszcza o cukrze. A raczej o jego "wpływie" na zdrowie - zwłaszcza dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociaklocia-3 Re: danonki 07.07.09, 09:14 Wpływ "syfu chemicznego" a cukru na dzieci to dwie różne rzeczy:) ale dla ciebie to chyba bardziej skomplikowane ;) Odpowiedz Link Zgłoś
q_fla Re: danonki 07.07.09, 09:58 > Wpływ "syfu chemicznego" a cukru na dzieci to dwie różne rzeczy:) Zwłaszcza rafinowanego :D :D :D Proponuję, abyś zmniejszyła nieco spożycie tegoż, zbyt osłabia twój intelekt:D Odpowiedz Link Zgłoś
ciociaklocia-3 Re: danonki 07.07.09, 10:01 Czego wymagac od dzieci jak rodzice dla czystej swojej przyjemności obrażają innych. Ale tak :kulturę wynosi się z domu.Współczuję Co baaardzo :( Odpowiedz Link Zgłoś
q_fla Re: danonki 07.07.09, 10:07 > Czego wymagac od dzieci jak rodzice dla czystej swojej przyjemności > obrażają innych. Zapomniałaś jak w innym wątku obrażałaś innych, czy mam ci przypomnieć. Dobro powraca, zło również. Współczuję Co > baaardzo :( Ke? Odpowiedz Link Zgłoś
ciociaklocia-3 Re: danonki 07.07.09, 10:12 hahaha Robin Hood w spódnicy hahaha. Czujesz się zapewne spełniona!!!! No nawpychaj mi jeszcze jakiś obelg... wszyscy będą tu patrzec na ciebie i szeptac jaka jesteś fajna... no dawaj ..dawaj nie żałuj sobie... może będziesz miała przez to lepszy dzień. :) Odpowiedz Link Zgłoś
q_fla Re: danonki 07.07.09, 10:21 Dzięki za sygnaturkę :D :P Prawdziwa ciocia-klocia... :D Odpowiedz Link Zgłoś
venety Re: danonki 07.07.09, 14:31 Moj pierwszy danonek(danontje)nie wiem czy mozna go kupic w Polsce.Jest na mleku modyfikowanym dla maluchow od 4 m-ca. Odpowiedz Link Zgłoś
malwisul Re: danonki 07.07.09, 16:26 ja tam małej dawac nie chce jak najdłużej ale ostatnio się zastanawiałam czemu Instytut Matki i Dziecka go poleca tak jak np. wodę żywiec o której słyszałam że po jednym dniu ma więcej bakterii niż woda z kranu... Odpowiedz Link Zgłoś
sil.bi Re: danonki 07.07.09, 20:30 Obawiam się, że w dzisiejszych czasach rekomendacja IMiD niewiele znaczy. Po prostu Danone zapłacił (albo zasponsorował jakiś sprzęt medyczny), to Danone ma... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.czerwinska Re: danonki 20.07.09, 23:23 Witam! Jogurty, kefiry, twarożek możemy wprowadzić 11 miesięcznemu Dziecku. Wybieramy produkty jak najbardziej naturalne i nisko słodzone. Pozdrawiam Joanna Czerwińska Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: :) Re: danonki IP: *.chello.pl 21.07.09, 00:13 "sygnatura/opinia" Instytutu Matki i Dziecka - kosztuje 70 tyś. zł. Każdy produkt, który "nie świeci", może nabyć takie logo. Instytut cienko przędzie, i sprzedaje swoją....opinię. Było dużo na ten temat w telewizji i prasie. Zatem, ile warta jest opinia Instytutu - domyślcie się same. Danonki - producent zaleca od 3 roku życia - jeżeli niektóre mamy nie wierzą - mogą zadzwonić na infolinię. A temat samych ..Danonków - wałkowany był na forach internetowych tysiące razy. Tu na forum również: forum.gazeta.pl/forum/w,1135,92579849,,Danonki_czy_mozna_podawac_11_miesiecznemu_dziecku_.html?v=2 forum.gazeta.pl/forum/w,567,65863519,,Danonki_to_g_.html?v=2 I na innych forach gazety także: forum.gazeta.pl/forum/w,632,72567355,,danonki_.html?v=2 forum.gazeta.pl/forum/w,632,80529258,,Pani_Doktor_bardzo_wazne_pytanie_.html?v=2 Ja zdecydowałam - nie będę podawać swojemu dziecku. No chyba, że skończy 15 lat ;P Wy kochane mamy - jak sobie chcecie. To wasze dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś