Dodaj do ulubionych

charczenie u niemowlaka

25.11.08, 11:05
Bardzo prosze o pomoc!!Mieszkam w Anglii,moj synek ma 5tygodni i od 2tygodni strasznie charczy mu cos w gardelku,szczegolnie w nocy,przeszkadza mu t we snie i czesto sie budzi,nie ma kataru,nie goraczkuje,wyglada na calkiem zdrowe dziecko,tylko strasznie charczyw nocy jakby mu cos zalegalo na gardelku,psikam woda morska i probuje sciagnac ale nic nie wylatuje z noska.Tydzien temu udalismy sie do lekarza,ktory zbadal go przez spioszki,powiedzial ze nic nie slyszy ale przepisze mu antybioty na wszelki wypadek(Amoxicilin,2ml 3 razy dziennie)niestety antybiotyk nic nie pomogl i nie wiem co mam robic!!dzisiaj umowilam synka na kolejna wizyte i boje sie ,ze lekarz znowu przepisze dziecku antybiotyk(nie ufam tutejszym lekarzom)bardzo prosze o pomoc!!!jaka moze byc przyczyna tego charczenia?Prosze o jakies wskazowki!!!dziekuje serdecznie
Obserwuj wątek
    • 2monia24-83 Re: charczenie u niemowlaka 25.11.08, 11:16
      witam moja córka zaczeła charczec i łapczliwie łapac powietrze wieku 2 miesiecy gdy spała poszłam do pediatry on skierowal mnie do laryngologa. on zas stwierdzil u niej wiotkość krtani. powiedzial ze to minie do roku malutka klade na boki i mniej charczy ma teraz skonczone 10 miesiecy. sprobuj wziasc skierowanie do laryngologa i powiedz jemu o syna objawach. a przeczyna moze byc niektore dzieci rodza sie z chrzastka krtaniowa bardzo cienka i trzeba czekac az sie zmocni tak mi lekarz to tlumaczyl
    • igorekmyszel Re: charczenie u niemowlaka 25.11.08, 15:37
      witam!po pierwsze lekarz który przeoisuje antybiotyk na wszelki
      wypadek tak małemu dziecku nie jest godny zaufania ale nie istotne
      my mielismy taki sam problem walczylismy z tym 3 miesiące i kiedy
      juz nic nie dzialło nasza pani doktor wpadła na pomysł że to może
      alergiczne sprawy,mały wczesniej miał podejrzenie skazy białkowej i
      faktycznie po zmianie mleka ze zwyklego na pepti harczenie ustalo
      nawet jesli karmisz piersia mały moze miec alergie bo może ty jesz
      cos co go uczula
      skonsultuj to z lekarzem może to własnie to pozdrawiam
    • iza1-510 Re: charczenie u niemowlaka 25.11.08, 22:37
      witaj jestem mamą 14 miesięcznego chłopca. Mój synek też charczał nie miał
      kataru ani kaszlu ,okazało się ze jest chory na zapalenie płuc i oczywiscie
      pobyt w szpitalu.Takie coś przechodziłam już dwukrotnie na początku marca i w
      pazdzierniku.Charczenie moze być niebezpieczne bo grozi uduszeniem dziecka ( tak
      mi powiedziała pani doktor),słyszałam również gdy niemowle dużo ulewa to też
      charczy. Życzę zdrówka dla maluszka.
    • mikolaj_danko Re: charczenie u niemowlaka 30.11.08, 15:05
      Czy w czasie snu w ciągu dnia też charczy? Nie macie za suchego powietrza w pokoju dziecka - można spróbować stosować nawilżacz. Starajcie się też układać malucha skośnie, tak aby głowa i klatka piersiowa były nieco wyżej niż brzuszek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka