mamatosinka 14.04.09, 15:14 pani doktor czy istnieje jakas inna metoda wyleczenia ropiejących oczek u 9 miesięcznego dziecka,poza bolesnymi masazami???????/bardzo dziękuję za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiak37 Re: pani doktor!!! 14.04.09, 15:19 uwazasz ze masaze sa bolesne?Masaze sa nieprzyjemne ale nie bolesne,pod warunkiem oczywiscie ze ostroznie i z wyczuciem wykonywane. A inna metoda jest owszem,mechaniczne czyszczenie kanalikow.I to faktycznie moze bolec. Odpowiedz Link Zgłoś
mamatosinka Re: pani doktor!!! 14.04.09, 16:25 gdybym uważała inaczej,nie tak sformuowalabym pytanie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaalbrecht Re: pani doktor!!! 14.04.09, 20:36 oprócz masaży odpowiedni antybiotyk w kroplach i ew zabieg udrożnienia kanalików łzowych. Odpowiedz Link Zgłoś
gok6 Re: pani doktor!!! 16.04.09, 22:06 Moze ktos wierzyc lub nie, ale u mojego dziecka masaz antybiotyk nie pomogly Dopiero zakraplanie mleka ( o ile karmisz piersia ) pomoglo jak reka odjal. Odpowiedz Link Zgłoś
mamatosinka Re: pani doktor!!! 16.04.09, 22:33 oczywiscie karmię piersią,słyszałam coś o przemywaniu oczek pokarmem i parę razy to zrobilam,ale szczerze przyznam,ze myslalam,ze to wydziwiania mojej teściowej.Kochana napisz mi proszę,czy mleko zakrapla się tak jak kropelki,czy tez mówisz o przemywaniu- oczywiscie spróbuję-byłabym przeszczesliwa gdyby pomogło-pozdrawiam cieplutko i bardzo dziękuję za wpis Odpowiedz Link Zgłoś
gok6 Re: pani doktor!!! 16.04.09, 22:36 Ja tez nie wierzylam I nawet trohe sie balam ze zaszkodze dziecku ale jedna pediatra stwierdzila ze mozna sprobowac. Zakraplalam" prosto z piersi " po kilka kropelek wprost do oczka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamatosinka Re: pani doktor!!! 16.04.09, 22:44 super:) wielkie dzięki,u nas zapewne prosto z piersi się nie da-mały strasznie się wierci i broni,ale spróbuję do kroplomierza i działamy.Mam jeszcze jedno pytanie-ile miało Twoje dzieciątko? ciekawa jestem czy 9 miesięcznemu jeszcze pomoże;( Odpowiedz Link Zgłoś
gajmal Re: pani doktor!!! 17.04.09, 10:20 Spróbuj zrobić dziecku okłady ze zwykłej czarnej, mocnej, wystudzonej herbaty. U nas pomogło - wystarczy położyć 2 razy dziennie nasączony płatek kosmetyczny na każde oko na 5 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
mamatosinka Re: pani doktor!!! 17.04.09, 23:36 gajmal-dziękuje serdecznie za kolejną radę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamatosinka Re: pani doktor!!! 17.04.09, 23:36 no własnie....mój ma prawie 10.Zakraplamy-o efektach napiszemy,trzymajcie kciuki;) Odpowiedz Link Zgłoś