ciupazka 26.10.05, 15:15 Koalicji POPiS nie będzie? Nie fce, to nie! Godałak, ze jak stare panny sie zachowujom, hehe... Doooomy rade! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
billy.the.kid Re: PO się popisało! 26.10.05, 15:20 to bedzie dopiero wesoło. kaczory+ten z końskim łbem+endrju. Odpowiedz Link Zgłoś
atka5 Re: PO się popisało! 26.10.05, 15:25 Buahahaha! Ciupazka, taki stary, a taki naiwny!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: PO się popisało! 26.10.05, 15:31 ...godos o ROKICIE? Hehe... cwaniaczki, robić sie nie fce opozycja i obstrukcja, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka ciupazka bardzo zapatrzona w siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 16:22 ciupazko, to juz nie do smiechu jest. Marek Jurek Ojcze nasz marszalkiem, cos mi sie widzi Polska wyznaniowa bedzie ale Ty tego pewnie chcesz bo widze jak na tym forum jestes nieuprzejma wobec obcych i bardzo zapatrzona w siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: PO się popisało! IP: *.it-net.pl 26.10.05, 16:39 Te uwagi kieruj se do PO a nie do mnie. Bufony i koniyc! Ni majom ani honoru ani chęci do roboty. Nie to nie. No to w imie Ojca i Syna! Som Papiyż sie w krypcie obraco, kie słysy co Krakusy wyprawiajom i jako sie zachowujom prze swoim elektoratem. To jo tutok winowato??? Hehe... Dobre, barz dobre! PO do domu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: PO się popisało! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.10.05, 17:17 Ciupazka - czytam Ciebie, czytam i w końcu mnie cisło. Bo Ty to niby gwarą gadasz, a farbowany góral jesteś. Prawdziwy góral ma honor i danego słowa zawsze dotrzymuje. Tego samego oczekuje od innych. Ale Ty do nich nie należysz, o czym świadczy Twoja pierwsza wypowiedź. PO nie zachowuje się jak stara panna, tylko jak ktoś, kto oczekuje dotrzymania danego słowa. A takie słowo było dane przez przywódcę Twojej ulubionej partii na oczach telewidzów zresztą. Bo nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę z tego, drogi Ciupazka, że to nie jest cyrk, ani wodewil, tylko polityka i nie jest dobrze, jak dzieją się takie rzeczy. Jeśli nie jesteś w stanie zrozumieć nie tylko politycznej, ale zwykłej, ludzkiej uczciwości - to wystawiasz sobie jak najgorsze świadectwo. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: PO się popisało! 26.10.05, 17:32 sądy-sądmi. sejmy-sejmami a sprawiedliwość musi być po nasej stronie. endrju lepper SUPERSTAR. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: PO się popisało! 26.10.05, 17:41 Gość portalu: ania napisał(a): > Ciupazka - czytam Ciebie, czytam i w końcu mnie cisło. Bo Ty to niby gwarą > gadasz, a farbowany góral jesteś. Prawdziwy góral ma honor i danego słowa > zawsze dotrzymuje. Tego samego oczekuje od innych. Ale Ty do nich nie należysz, > > o czym świadczy Twoja pierwsza wypowiedź. PO nie zachowuje się jak stara panna, > > tylko jak ktoś, kto oczekuje dotrzymania danego słowa. A takie słowo było dane > przez przywódcę Twojej ulubionej partii na oczach telewidzów zresztą. Bo nie > wiem, czy zdajesz sobie sprawę z tego, drogi Ciupazka, że to nie jest cyrk, ani > > wodewil, tylko polityka i nie jest dobrze, jak dzieją się takie rzeczy. Jeśli > nie jesteś w stanie zrozumieć nie tylko politycznej, ale zwykłej, ludzkiej > uczciwości - to wystawiasz sobie jak najgorsze świadectwo. Farbowany górol to Ty! A moze i farbowany ceper, hehe... Nobarzyj to Ty sie na polityce znos. Znos bojke o dwók takik co ukradło miesięcek? Ty sie o nik i o nos nie strochoj. Strochos sie o sie?! To mozes sie strochać, hale nie u nos, hehe... A kie godajom, ze polityka to motyka , to my se jom przyciupazymy wroz i ino roz! Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: PO się popisało! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.10.05, 18:01 Wydaje się, że z ciebie pan tego forum. Pełno cię w każdym wątku, a są i takie, w których sam ze sobą dyskutujesz. Internetem się upajasz, niby taki światowy człowiek jesteś, a czegoś jakby Ci brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: PO się popisało! 26.10.05, 18:07 aneczko.daj se spokój w temacie górek ciupazka zna sie troche lepiejnod ciebie, odemnie i od nas wszystkich. i bardzo miło ze tak trzyma. może poczułąs się gdzies dotknięta. mnie ciup[azka kiedys nawtykała , ja jej. i dalej mam nadzieje pozostajemy w wirtualnej przyjazni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c_n Re: PO się popisało! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 18:11 A mnie się widzi, że zarówno chłopcy z PiSu jak i PO od początku dobrze wiedzieli, że ta ich koalicja to taka raczej patykiem na Wiśle pisana. A teraz dydmy puszczją;)) Ps. Ciupażka faktycznie nie jest panem tego forum - ona jest Panią;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: PO się popisało! 26.10.05, 18:27 Nei jesce sie pokwol, zeż TY PON! Coś taki skromny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c_n Re: PO się popisało! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 18:32 Jaki ja tam ,<pan>, ot prosty ceper;)) Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: PO się popisało! 26.10.05, 18:45 moze ty i prost cepr ale po złości ciupazce wzniesmy chóralny okrzyk ENDRJU LEPER SUPERSTAR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c_n Re: PO się popisało! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 18:47 Kurde, bo w złą godzinę wypowiemy i potem wszystko na nas będzie;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c_n Re: PO się popisało! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 19:03 Jak to jakie? Ciupażka nam, z przeproszeniem jajcy oberwie... I choc wirtualnie to może boleć;))) Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: PO się popisało! 26.10.05, 19:10 i zara mie od komuchów nawtyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c_n Re: PO się popisało! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 19:23 No fakt, ma nasza Gaździnka temperament, ale gdyby nie jej cięty jęzor to bysmy tu nie przyłazili aż z Warsiawy, no nie?;)) Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: PO się popisało! 26.10.05, 19:36 ciupazko gdzie cię wcięło. endrju lepper v-ceMARSHALL. SUPERSTAR. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: PO się popisało! 26.10.05, 20:13 Jeszcze tylko prymasa obsadzimy i zaczynama rządzić Lech K. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: PO się popisało! 26.10.05, 20:15 Czy jakis kraj ma prezydenta skazanego przez sąd? Tak z ciekawości tylko,pytam. Bo to sie niedługo zmieni przecież ,w II instancji IV RP;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciupazka Re: PO się popisało! IP: *.it-net.pl 26.10.05, 20:28 I wsadzą wreszcie Ciebie, hehe,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: PO się popisało! IP: *.it-net.pl 26.10.05, 20:48 hepik1 napisał: > Jeszcze tylko prymasa obsadzimy i zaczynama rządzić > Lech K. Przestań pieprzyć! Bo kanalie z PO z kolesiami dawno ustaliły co będą robić i jest to co jest: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30947338&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: PO się popisało! 26.10.05, 20:58 a co,jaki obowiązek mieli blatować się z kurduplami? co to, mus? w jaki sposób gamonie ,którzy gadają że są liberałami, mogą współdziałać z innym którzy są skrajnymi lewicowcami. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: PO się popisało! 27.10.05, 12:21 Tyś czyżuniu telo mundry, jako i oni! U rzyci im i Tobie wisi POLSKA. Przykre to. Telo. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: PO się popisało! 30.12.05, 09:01 billy.the.kid napisał: > a co,jaki obowiązek mieli blatować się z kurduplami? co to, mus? > w jaki sposób gamonie ,którzy gadają że są liberałami, mogą współdziałać z > innym którzy są skrajnymi lewicowcami Hehe, a co teroz Powiys, PO w środkach i celu do władzy niie przebiyro, Nowo koalicja PO, LPR i SA , hehe... Nei teroz to dobrze widać who is who i ze PO to DNO!!! Przewrotne gnidy, kompromitacja PO. Hale dali plame, hehe...Fto by ik nie znoł, to by ik kupiył, bajako. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: PO się popisało! IP: *.it-net.pl 24.01.06, 13:02 Polska przypadłość - splatfusiała inteligencja (patrz FK) faajny ten wątek. Autor: l_a_r_a Data: 24.01.06, 12:00 + dodaj do ulubionych wątków Charakterystyka splatfusiałych inteligentów 1. Dostają histerii na sama myśl o Kaczkach, bliźniaczkach, PiS-ach... 2. Dostają gęsiej skórki na widok zakonnicy, księdza, mohera 3. Po nocach mają koszmary z Ojcem Rydzykiem w roli głównej 4. Wszędzie węszą podstęp, wszyscy ich oszukują i próbują nabić w butelkę, ale oni są czujni 5. Zaawansowana hipokryzja (jeden z przykładów Rokita przed wyborami „...wygrany bierze wszystko....” po wyborach „...PiS chce zawłaszczyć całą władzę....”) 6. Sami nie wiedzą czego właściwie chcą Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: PO się popisało! 27.10.05, 15:07 billy.the.kid napisał: > ja lubie ja una siem złości. Nie wp... mnie wystarcy juz tótó, co sie dzieje, precki z Tuskiem i Roktom. Juz nawet cłonkowie PO majom ik dość! Rozpieprzyć fcom POLSKĘ?! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=31077819&s=2 Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: PO się popisało! 20.01.06, 12:39 mp3.wp.pl/p/strefa/posluchaj/hifi,126257.html Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: PO się popisało! 12.02.06, 10:18 atka5 napisała: > Buahahaha! Ciupazka, taki stary, a taki naiwny!!!!!!!! Odp. z FK: Tusk klamie o swej martylologii www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=6317 Tusk – prawda o haslach wyborczych www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=6295 Tusk smakowitości z zyciorysu www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=6293 Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: PO się popisało! Jęki PO... 27.10.05, 15:13 Jęki z piaskownicy 25.10.2005.11:24) Rafał A. Ziemkiewicz / INTERIA.PL Część działaczy Platformy Obywatelskiej obraziła się śmiertelnie, że naród, zamiast wybrać najlepszych, przeniósł ponad nich oszołomów z PiS. Owszem, wspomniani działacze oswojeni już byli z myślą, że nie da się wziąć rządowych posad inaczej, niż w koalicji, ale to przecież oni mieli w tej koalicji rozdawać karty, a nie Kaczory. A skoro nie, to oni się nie bawią. Niech Kaczory szukają sobie poparcia u populistów, niech im stawiają Lepper z Giertychem warunki, niech Marcinkiewicz je będzie musiał spełnić, niech szlag trafi tę Polskę, która nie głosowała tak, jak powinna, bardzo dobrze, i im gorzej, tym lepiej! Wspomnianych działaczy upewniają w takiej postawie mędrkowania medialnych autorytetów. Nie wchodźcie do rządu, namawiają platformersów, za rok albo półtora będą następne wybory, i wtedy wygracie wszystko. Nie wchodźcie do rządu, albowiem PiS to socjaliści, a wy jesteście wszak liberałami. Wielu dziennikarzy ochoczo i chyba cokolwiek bezmyślnie dało się wpuścić w ten kanał i od paru dni rozpisuje się, jakie to wielkie różnice dzielą program PiS od programu PO. Skąd to wiedzą, zważywszy, że PO nigdy żadnego programu nie ogłosiła? W kuluarach sugerowano, że taki program jest, i że jest tak liberalny, iż stratedzy postanowili go na razie nie ujawniać. No, jeśli to prawda, to teraz już możemy te tajemnicę poznać. Gdzież ten liberalny, poważny program, który miał stanowić podstawę rządzenia po wygranych wyborach? No, proszę mi go zaraz pokazać! Spokojny jestem, że nikt niczego nie pokaże, bo niczego do pokazania nie ma. Ale miałem okazję śledzić wypowiedzi prominentów PO na różnych seminariach, półoficjalnych spotkaniach z ekspertami, i to w czasie, gdy wydawało się platformersom, że pełnię władzy mają już jak w banku. W ogólnikach, owszem, było tam zawsze coś o wolnym rynku. Ale gdy dochodziło do konkretów, śpiewka zmieniała się diametralnie. Podatków obniżyć się nie da, bo budżet nie wytrzyma. Przedsiębiorczości nie można uwolnić, bo to zbyt radykalne. Biurokracji nie da się ograniczyć, bo skąd brać na odprawy dla zwalnianych urzędników, a zresztą oni się nie dadzą zwolnić. Transferów socjalnych nie sposób ograniczyć, bo ludzie się nie zgodzą. ZUS jest jaki jest, ale zreformować go nie można, bo coś tam. I tak dalej. Podobno Rokita ma jakiś własny, prywatny program, i podobno jest on w miarę liberalny. Ale akurat Rokita jest za koalicją. O wielkiej części PO - i to tej właśnie, która nawołuje dziś, aby nie wchodzić w koalicję z "populistami" - z całą odpowiedzialnością mogę natomiast powiedzieć, że tacy sami z niej liberałowie, jak z SLD za czasów premiera Millera. To nie żadne fundamentalne różnice są tu przeciwwskazaniem do współrządzenia. To urażona duma warszawki i krakówka, oraz odziedziczone po nieboszczce udecji przekonanie, że my jesteśmy najlepsi i pełnia władzy należy nam się jak psu buda. Plaforma zrobi jak chce, ale jako prosty wyborca coś jej mam do powiedzenia: panowie, obiecywaliście po wielokroć, że będziecie rządzić razem z Kaczyńskimi. Deklarowaliście się jako demokraci, szanujący wyroki wyborców. Jeśli teraz wydaje wam się, że doprowadziwszy do kryzysu i przyśpieszonych wyborów zarobicie sobie na lepszy wynik wyborów, to grubo się mylicie - chyba, że prawo wyborcze zostałoby ograniczone do pracowników kilku opiniotwórczych redakcji. Przestańcie nas straszyć, że się obrazicie i pójdziecie sobie z piaskownicy, bo zachowujecie się jak... powiedzmy delikatnie, jak nadąsane dzieci. Rafał A. Ziemkiewicz(INTERIA.PL) Odpowiedz Link Zgłoś
qwint Prawo i Samoobrona Rodzin Polskich 27.10.05, 15:13 biznes.interia.pl/news?inf=680105 Odpowiedz Link Zgłoś
qwint Re: PO się popisało! 27.10.05, 15:24 który z nich wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,2673877.html Odpowiedz Link Zgłoś
jasmin33 Re: PO się popisało! 27.10.05, 18:33 W pierwszym odruchu, takim ludzkim, pomyslałam ze PO nie powinno wchodzić w koalicję z PiS. Jednak po głębszym namysle uważam,ze dla ratowania, dla dobra kraju i społeczeństwa powinna, z trzeźwym umysłem, poprowadzić to co wyborcom obiecywali, inaczej czym róznić się będzie od Pis-u??? Jeśli koalicji nie będzie , to ja żądam nie IV Rzeczpospolitej ale IV Rozbioru Polski!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c_n Re: PO się popisało! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 18:46 Jaśminko, rozważ jeszcze raz swoje żądanie, bo czasami takie życzenia złośliwie się spełniają;)) Odpowiedz Link Zgłoś
jasmin33 Re: PO się popisało! 27.10.05, 18:53 Po krótkim rozwazeniu : już mnie nie obchodzi kto z kim ... żądam IV Rozbioru Polski!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c_n Re: PO się popisało! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 19:00 Czy taka wersja Ci odpowiada? www.teatry.art.pl/!recenzje/19p_mac/ospektaklu.htm Odpowiedz Link Zgłoś
jasmin33 Re: PO się popisało! 27.10.05, 19:07 A czy historia nas czegoś nie uczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c_n Re: PO się popisało! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 19:11 Historia nas uczy, że jesteśmy wspaniali jako naród i beznadziejni jako społeczeństwo. Mimo to jednak zastanów sie czy napewno chcesz IV rozbioru wzdłóż 19 południka;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: PO się popisało! IP: *.it-net.pl 27.10.05, 23:13 Przestańcie pleść o rozbiorach, jaśmin 33 co byś Ty zyskała? He? Granice otwarte, wyjechać można. Mnie tutok i teroz dobrze i nika sie nie ruse. Plecies i telo. A tak po prowdzie PO ni mo fto wziąść za styry litery, a wyborcy ik powinni. A komu to zolezy na nowyk wyborak? Kwaśniewskiemu i spółce komuchów uwłaszczonyk? Oszczędźcie se Panowie wstydu, bo przy następnyk wyborak wysiudajom i Wos! Wybory kostujom, jesce nie splaciyła PO długów z ostatnik wyborow a juz myślom o nowyk? Fto Wom je zafunduje, he? Społeczeństwo godo: NIE!!! Precki z takimi z PO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: PO się popisało! DOŚĆ, dość... IP: *.it-net.pl 28.10.05, 14:10 PO nie chce a PiS chce ... i tak w koło Macieju? A my momy juz dość i nie dziwota, ze juz sie syćka denerwujom i dajom upust swoim stanom psychicznym na Forum : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=31118022 Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: PO się popisało! DOŚĆ, dość... 28.10.05, 14:13 jest coraz smieszniej. a nastepne/styczniowe/wybory 20% frekwencji. ale jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: PO się popisało! Tusk zacyno snowa?.. 30.10.05, 22:28 "Zwracam się do Jarosława Kaczyńskiego aby wziął na siebie pełną odpowiedzialność za tworzenie nowego rządu. Dziękuję panu Kazimierzowi Marcinkiewiczowi, bo wiem, że włożył bardzo wiele dobrej woli i bardzo dużo wysiłku we własną misję, ale misja bez odpowiedzialności liderów dwóch zwycięskich partii, misja na rzecz tworzenia mniejszościowego rządu ekspertów była misją prawdopodobnie bez szans. Polska potrzebuje dzisiaj rządu stabilnego i zdolnego do wielkich rzeczy, a nie rządu dryfującego i szukającego co rusz poparcia, jak nie Samoobrony to Ligi Polskich Rodzin, jak nie SLD to Platformy" - powiedział na konferencji zorganizowanej w niedzielne południe w Sopocie Donald Tusk. Tusk dodał, że taki rząd nie byłby skuteczny w rozwiązywaniu polskich problemów. Jak zaznaczył, "dobry rząd dla Polski musi być oparty na czytelnej, uczciwej, przejrzystej i solidarnej współpracy PO i PiS". "Jestem przekonany, że jest to możliwe" - podkreślił polityk. Jednak - jak zastrzegł - tylko wtedy, gdy "nasz partner będzie wierny zasadom wzajemnej lojalności i przyzwoitości." "Nie można zbudować dobrego rządu, który nie będzie oparty na wzajemnym zaufaniu, autentycznej solidarności partnerów, na przyzwoitości i na prawdomówności. Nie można zbudować dobrej koalicji i rządu, który rzeczywiście zagwarantuje odnowę życia publicznego, wzrost poziomu życia Polaków i silną pozycję Polski w świecie, bez twardego osadzenia naszej polityki właśnie na tych zasadach" - zaznaczył Tusk. Tusk zapowiedział też, że w nowym Sejmie jego partia będzie szukała kompromisów, jeśli chodzi o podatki, system opieki zdrowotnej, politykę zagraniczną. "Te domeny potrzebują rozsądku i kiedy trzeba - kompromisu, nie mogę się jednak zgodzić na to, aby szukano kompromisu z prawdą, czy z poczuciem honoru w polityce (...) z przyzwoitością" - dodał Tusk Donald Tusk powiedział też, że Polsce potrzebna jest "pełna odpowiedzialność dwóch zwycięskich partii". Szef PO podkreślił, że jeśli Jarosław Kaczyński zdecyduje się na podjęcie misji tworzenia nowego rządu to on zwróci się do Rady Krajowej PO o wsparcie takiej inicjatywy. "Chciałbym, aby pan prezes Jarosław Kaczyński podjął się (...) z pełną odpowiedzialnością misji tworzenia nowego rządu. Deklaruję równocześnie, że w takiej sytuacji zwrócę się do Rady Krajowej PO o wsparcie takiej inicjatywy, deklaruję także swoją pełną współodpowiedzialność za sukces takich rozmów" - zadeklarował w Sopocie Tusk. Lider PO zaznaczył, że wierzy "w sens i sukces takiego dialogu" musi być on jednak oparty na czytelnych zasadach i uczciwym traktowaniu partnerów. Tusk postawił też warunek, jaki jego zdaniem powinien być spełniony aby mogło dojść do koalicyjnych rozmów. "Zwracam się także o spełnienie oczywistego dla mnie - ale także jak sądzę dla milionów Polaków - warunku. Jedynego, aby te rozmowy mogły się rozpocząć, to jest zaniechanie taktycznego sojuszu z Andrzejem Lepperem. Rozmowy między Platformą a PiS-em zakończą się sukcesem jeśli za plecami naszych partnerów z PiS-u nie będzie stał Andrzej Lepper. Dlatego zwracam się także do partnerów z PiS, aby w możliwie szybkim czasie rozwiązali problem obecności pana Andrzeja Leppera w Prezydium Sejmu"- powiedział Tusk. Jego zdaniem, byłby to "najprawdziwszy, najgłębszy test wiarygodności naszych partnerów w tych rozmowach. Żadnych innych warunków nie stawiam". Lider PO poprzestał na wygłoszeniu oświadczenia, nie chciał odpowiadać na pytania dziennikarzy. Zapytany, czy to prawda, że mediatorem ma być Kościół, powiedział tylko, iż "nie potrzeba mediacji żadnych instytucji jeśli ma się dobrą wolę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re:PO sie popisało Tusk zacyno snowa ?..Dość IP: *.it-net.pl 31.10.05, 14:49 Jego konferencja prasowa to kompromitacja, powinień na Krajowej Radzie PO podać się do dymisji. Jako polityk jest spalony i ....żaden polityk!!! Przegroł i juz, a syćka przy nim przesrali rybke i temu dó dómu! Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re:PO sie popisało Tusk zacyno snowa ?..Dość 31.10.05, 20:07 Lepper na wicepremiera! Renia Beger na ministra kultury! Chojarska na ministra sprawiedliwości!!! PiS sam nie da rady... POMOŻECIE???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re:PO sie popisało Tusk zacyno snowa ?..Dość IP: *.it-net.pl 31.10.05, 22:14 A Ty bees po nik zamiatoł, hehe... PO przesrało rybke! I mi nie stękać, bo sie zesrocie na ciynki patyk! Pani red. Pochanke wręcz żenującą rozmowę z Religą prowadziła, ale PzPr ś niyj wyziyro, hehe... Knujycie dalyj...Syćka to widzom, zeście sie syćka po przegranyj ozchorowali i trza Wom na gwołt dochtora. Plan I planI I, plan III i co jesce wymyślicie, he? narazie plany bierom w łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re:PO sie popisało Tusk oPOzycjoniści... 04.11.05, 11:40 Teroz kurna my oPOzycjom!!! Hehe... www.nowiny.z-ne.pl/news.php?id=16114 Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re:PO sie popisało Tusk oPOzycjoniści... 04.11.05, 22:02 No i dobrze,nie będzie na kogo zwalić swojej dupowatości,choc znając Kaczyńskich i tak będzie na innych;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re:PO sie popisało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.05, 09:59 Popisało się. Z wyboru między stołkami i przyzwoitością wybrało przyzwoitość. Teraz niech niektórzy zobaczą, do czego doprowadzi Pisowskie rozpychanie się łokciami i łapanie stołków nawet wtedy, jak się niewiele ma do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re:PO sie popisało 05.11.05, 12:06 Mozno im ino współcuć tyj "przyzwoitości i odpowiedzialności" za Polskę. Liski chytruski. Mało, ze przegrali wybory do parlamyntu, stołek prezydyncki, to jesce nurke do góry śmiom podnosić??? To trza juz wstydu ni mieć. POtłucone głowicki... Zabocyli, jesce o inksyk, ftorzy weśli do Parlamentu?. Oni som jest! Wysło sydło z wora co Ci z PO od pocątku knuli. Społeceństwo myślicie, ze ślepe, hehe... Nie pomoze świete Boze. Zahajcowali sie sami i teroz samoPOlynie ze wstydu, nie inacyj. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re:PO sie popisało Tusk oPOzycjoniści... 05.11.05, 12:27 hepik1 napisał: > No i dobrze,nie będzie na kogo zwalić swojej dupowatości,choc znając Kaczyńskic > h i tak będzie na innych;) A Ci inni mają swoje zdanie tyz o PO :forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=170&w=31381829&a=31416066 Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re:PO sie popisało Tusk oPOzycjoniści... 05.11.05, 12:33 Śmiych to zdrowie! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=31461920 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re:PO sie popisało Tusk w POzycji..czat IP: *.it-net.pl 14.02.06, 11:34 Dalsze POpisy TUSKA i "kawał roboty" : czat.wp.pl/naszgosc.html?id_czata=2369&ticaid=1114b Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: PO się popisało! Tusk zacyno snowa?.. IP: *.it-net.pl 12.07.06, 14:39 No a kie Kaczyński wzion odpowiedzialność za państwo, to Tusk godo: "Ja z tego wszystkiego nic nie rozumiem". Ciekawe jak bedom głosować teroz??? Tyz marzom im sie wybory parlamentarne snowa? Nic z tego. Naród ceko na robote, Panowie Parlamentarzyści. Dość tyk przepychanek! Dość tyk fałsywyk autolustracji, kopania ludzi zdrowyk na umyśle po głowicce. Dość. Do roboty NIETOTY. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa To skutek sojuszu z PiS przestępcami. 05.11.05, 23:35 Rydzyk i Lepper to wzory cnót...pożal sie Boże. A tak serio, to przeciez wcale PiS nie chciał koalicji z tymi "szatańskimi liberałami". To był tylko blef. Od wielu miesięcy trwały konszachty z Rydzykiem i Leperem, a w Radiu Maryja trwała propaganda, ze można było odnieść wrażenie, że PO jest gorsze nie tylko od SLD, ale nawet gorsze od PZPR. Nie ośmieszaj się Ciupzako, wstyd Ci powinno być. Dla mnie hańba jest, że prezydentem zostaje człowiek dzięki poparciu przestępcy (wielokrotnego - recydywisty). Zła to wróżba dla Polski. Zobaczysz, ilu młodych będzie stąd wyjeżdżać. W jedna strone. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Wrócom sie ..na to miyjsce 06.11.05, 00:00 ...wraki, ftore po 81 roku wyemigrowały (ok. 600 tys.) Rządy u nos majom piykny dorobek i majom sie cym pokwolić, hehe. Moze dość juz tego. Ozdęto administracyja i nifto nic nie robi ino kase doi. A na licyło PO, na poparcie SLD? I dalyj licy. A kieby Leppiej i PSL poparli PO, to by wstydu nie było, bo byście wygrali? I wte byłoby cacy? A kie nie, to be? Nieftorzy dobrze bocom pomiatanie cłekiem. Trza skońcyć z tom głosowackom na partie, trza głosować na ludzi. Po jakom cholere telo tyk partii , fto ik finansuje? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: To skutek sojuszu z PiS przestępcami. 30.12.05, 12:38 travel_wawa napisał: "Zobaczysz, ilu młodych będzie stąd wyjeżdżać. W jedna strone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: To skutek sojuszu PO z przestępcami. IP: *.it-net.pl 30.12.05, 18:32 PO to Dno! www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051230/kraj/kraj_a_12.html Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: To skutek sojuszu PO z przestępcami. 30.12.05, 18:51 no i koniecznie wzorem jaruzela chcą stan wopjennyn wprowadzić- jakichś dochtorów chcą brac w kamasze-czy jakos tak. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: "Rekolekcje i dni skupienia" dlo PO 05.01.06, 17:05 Nie dziwota, hehe: wiadomosci.onet.pl/1223542,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: "Rekolekcje i dni skupienia" dlo PO 05.01.06, 17:07 "Jesteście wspaniali" powiada Wam ten, który wszystko WIE: wiadomosci.onet.pl/1236038,2677,kioskart.html#dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: "Rekolekcje i dni skupienia" dlo PO IP: *.it-net.pl 07.01.06, 21:12 Abp. St.Dziwisz: Kolędę zaśpiywali, piyknie! Trzeba im cosi dać po koledzie, hehe (ogólny śmiech) Ino nie dudki, bo oni majom, ba moze wloć troske rozumu do rozumu, jakby to pedzioł ks. Józek Tischner. Obiecali im poparcie kościola, to duuuzo!, To juz nie LPR??? Dwudniowe rekolekcje i dni skupienia dlo PO juz sie zakońcyły, nojbarzyj uduchowiony był Jan Maria Rokita, nie dało sie tego ukryć... Nawet pokwolył Marcinkiewicza za wybór Zyty na ministra finansów... Nie syćka, nie syćka po rekolekcjak byli wycisyni, haj. Tusk dalyj krzycol... On mo obsesje na punkcie Kaczyńskiego i Marcinkiewicza, nie dziwota, zakopoł sie het, do imyntu. Dlo niego rekolekcje powinny dłuzyj trwać, hehe. On se nie zdaje z tego sprawy, ze mo obsesje... To chorość. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: "Rekolekcje i dni skupienia" dlo PO 09.01.06, 12:52 Skutki rekolekcji: "Bezprecedensowe spotkanie abp. Dziwisza z Platformą Obywatelską. Donald Tusk: - Dziś duża część Kościoła otwarcie popiera PiS. Jest to efekt politycznego terroru ojca Rydzyka. Jan Rokita: - Niech w Polsce wygra "katolicyzm łagiewnicki" zamiast "toruńskiego" To był symboliczny weekend dla Platformy i - być może - dla Kościoła w Polsce: na modlitewne "Dni skupienia" do Krakowa przyjechało prawie stu parlamentarzystów PO. - Jeszcze nigdy wcześniej w tym domu nie było tak dużej grupy polityków z jednej opcji - podkreślał abp Stanisław Dziwisz, były osobisty sekretarz Jana Pawła II. Politycy Platformy zgromadzili wokół siebie duchownych-intelektualistów - m.in. rektorów katolickich uczelni, którym obiecali walkę o dofinansowanie ich szkół. Biskup z największym dziś w Polsce autorytetem wśród wiernych mówił o wsparciu Kościoła dla partii Tuska i Rokity. "Dni Skupienia" formalnie zorganizował krakowski poseł PO Ireneusz Raś. - Chcemy się duchowo zintegrować. Taką potrzebę poczuliśmy po dwóch kampaniach wyborczych. Podkreślamy wartości chrześcijańskie, które są wpisane w nasz program - tłumaczył. Ustaliliśmy jednak, że propozycja spotkania wyszła od abp. Dziwisza. "Platforma Obywatelska chce dotacji z budżetu państwa dla kościelnych uczelni. Projekt ustawy w tej sprawie zgłosi w środę pod obrady Sejmu" Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: gra PO i Tuska... 12.01.06, 14:02 ...opornie i na ...na zwłoke... www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060112/kraj/kraj_a_8.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Po sie POpisało. IP: *.it-net.pl 14.01.06, 17:26 Liderzy Platformy Donald Tusk i Jan Rokita do prezydenta: przezwyciężyć chaos PAP 14-01-2006, ostatnia aktualizacja 14-01-2006 16:14 Liderzy PO Donald Tusk i Jan Rokita zaapelowali w sobotę do prezydenta Lecha Kaczyńskiego, aby rozpoczął prace na rzecz stabilizacji sytuacji na scenie politycznej i tworzenia skutecznej większości parlamentarnej. Tusk zapowiedział, na briefingu prasowym w Sejmie, że zwróci się do prezydenta o spotkanie w tej sprawie. Politycy PO chcą spytać prezydenta m.in. o to, czy w Kancelarii Prezydenta rozważana jest możliwość rozwiązania parlamentu już 1 lutego. Spotkanie liderów Po z prezydentem odbędzie się w poniedziałek lub wtorek - poinformowało PAP biuro prasowe PO. Liderzy Platformy mówili na konferencji prasowej, że chcą rozmawiać z prezydentem również o tym, jak zlikwidować chaos panujący obecnie na scenie politycznej i stworzyć "plan stabilizacji" sytuacji." Ciuciubabko, na cym stoicie, na POdesce, to chytojciez mnie jesce.. hehe Ej, "liderzy", ej "liderzy", przecie juz Wom nifto nie uwierzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: PO sie POpisało. IP: *.it-net.pl 14.01.06, 18:59 Według prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego, Platforma Obywatelska jest w tej chwili siłą całkowicie destrukcyjną. Lider PiS powtórzył, że w obecnym Sejmie musi być albo jakieś porozumienie albo nowe wybory. Zdaniem polityków PO, którzy w sobotę zorganizowali konferencję prasową w Sejmie, to Jarosław Kaczyński tworzy chaos na scenie politycznej, by znaleźć uzasadnienie dla przeprowadzenia wcześniejszych wyborów. "Na czym polega chaos wedle Platformy?" - pytał J.Kaczyński, proszony później o komentarz do wypowiedzi liderów PO. "Platforma zachowuje się jak bardzo nieodpowiedzialna partia opozycyjna i nie ukrywam, że nie spodziewałem się tak dużej dawki destrukcji w zachowaniu PO" - zaznaczył prezes PiS. "Na czym polega chaos? Toczy się II czytanie projektu budżetu, jest zwykła w takich wypadkach dyskusja, jest zaplanowane III czytanie. Co się dzieje?" - pytał J.Kaczyński. Dodał także, że PO dostała "bardzo wyraźną propozycję, że może sformułować na piśmie swoje postulaty w sprawie powołania rządu. "Nie czyni tego" - zaznaczył. "PO jest w tej chwili siłą całkowicie destrukcyjną, bo w tym Sejmie musi być albo jakieś porozumienie, albo muszą być nowe wybory i to jest oczywista oczywistość" - podkreślił J.Kaczyński. Natomiast - według lidera PiS - "Donald Tusk i jego koledzy chcą w tej chwili działać w ten sposób, żeby wykorzystywać sprzyjające im media i kompromitować PiS". "Ale to się nie uda" - podkreślił J.Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: PO sie POpisało. IP: *.it-net.pl 16.01.06, 15:24 Jaki tyn TUSK jest śmiysny, cy On nie przestanie seplenić? Jo juz ni moge ani patrzeć na niego , ani go słuchać. Juz wolem Endrju, hehe... Hale sie syćka podniecajom.... do władzy i do stołka. Wybory? I zaś to samo przerobiać? Jee, my wytniymy Wos, po tym, co nom furt pokazujycie, bajako. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: PO knuje od pocątku:.. po przegraniu IP: *.it-net.pl 18.01.06, 14:22 Od pocątku przegranyk wyborów knujom, nydyć cytojcie co pisali zaroz po ....wyborak: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30947338&v=2&s=0 A kie usiłujom zwalić swoje cofki na PiS to niek uwazujom, coby przy nowyk wyborak ik nie cofnięto jesce roz a dobrze! Wyborcy nie ślepi kto, co i jako ryje. Polska dlo Polaków! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: PO knuje od pocątku:.. po przegraniu 20.01.06, 10:43 "Obolały" TUSK rozmawia z Prezydentem Lechem Kaczyńskim???? Możliwa jest koalicja PO-PiS "w sensie teoretycznym i możliwa jeśli chodzi o moje intencje" - powiedział szef PO Donald Tusk w czwartkowym programie telewizji Polsat "Co z tą Polską". Pewnie sie wystrasył co PO moze stracić, nei i kostów koalicji PiS z So i LPR, hehe. "Co najmniej 33,5 mld zł kosztowałoby budżet wprowadzenie w życie ustaw przygotowanych przez Samoobronę i LPR. A to ich cena za koalicję z PiS. To więcej niż deficyt budżetu planowany na 2006 rok." Ciekawość cymn sie te rozmowy skońcom , jako myślicie , he? Koalicja programowa POPiS bedzie , cy nie??? Mój nos cuje , ze bee...Za duzo PO mo do stracynio. Liderzy Samoobrony i LPR wystąpili wczoraj w Sejmie na wspólnej konferencji prasowej. Chcieli, aby PiS zgodził się na poparcie niektórych ich projektów ustaw. W zamian zadeklarowali koalicję programową z PiS. I popieranie projektów PiS. Najwięcej kosztowałby budżet projekt ustawy Samoobrony o zasiłkach dla osób, które nie ze swojej winy nie mają pracy. Każda taka osoba dostałaby ok. 800 zł. Koszty dla budżetu państwa Samoobrona szacuje na 25,5 mld zł. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Panowie z PO ! W POLSKĘ idziemy! 20.01.06, 12:15 "W POLSKĘ IDZIEMY" wyk: Wiesław Gołas, kabaret `Dudek' W tygodniu to jesteśmy cisi jak ta ćma. W tygodniu to nam wisi aż do dna. A jak sie człowiek przejmie rolą sam pan wisz, To albo go rozbolą plecy albo krzyż. W tygodniu to jestesmy szarzy jak ten dym. W tygodniu nic się nie przydarzy bo i z kim. I życie jak koszula ciasna pije nas. Az poczujemy mus, raz na jakiś czas... W Polske idziemy drodzy panowie, W Polske idziemy! Nim pierwsza seta zaszumi w głowie, drugą pijemy! Do dna, jak leci, Za fart, za dzieci, Za zdrowie żony! Było, nie było, w to głupie ryło, W ten dziób spragniony Swiat nam jak wisiał to teraz nie jest Nam wszystko jedno! Śledziem sie przeje, kumpel sie śmieje, Dziewczyny bledną! Swieżbią nas dłonie i oko płonie, Lśni jak pochodnia Aż w nowy tydzień świt nas wygoni, No a w tygodniu... W tygodniu Bracie wolno goisz kaca fest, Bo czy sie stoi czy sie leży jakoś jest. W tygodniu kleją ci sie oczy, boli krzyż, A wyżej nerek nie podskoczysz, sam pan wisz. W tygodniu żony barchanowe chrapią w noc A ty otulasz cieżka głowę ciasno w koc. I rano gapisz sie na ludzi okiem złym, I nagle coś sie w tobie budzi i jak w dym... W Polske idziemy bracia panowie, W Polske idziemy! Nim pierwsza seta zaszumi w głowie, Do ludzi lgniemy! [cicho, powoli] Sluchaj rodaku, Czerwone Maki, serce, Ojczyzna, [znowu normalnie] Trzaska koszula, tu szwabska kula, tu popalblizna. Potem wysnimy sen kolorowy, sen malowany Z twarzą wtuloną w kotlet schabowy panierowany. [Powoli, po pijanemu] My pelni wiary, choc łeb nam ciąży, Ciąży jak ołów. Ze żadna siła nas nie pogrąży... [Głośno, z wykrzykiem] Orłów! Sokołów! A potem znów się przystopuje i znów gaz! I społeczeństwo nas szanuje, lubią nas. Uśmiecha się najmilej do nas ten i ów, Tak rośnie, rośnie nasz przywilej... swietych krów Nie jeden się nami wzrusza, słów mu brak, Rubaszny czerep, a dusza, znany fakt. Nas tez coś w dołku ściska, milknie wzrok, Bracia rodacy dajcie pyska, równać krok!! W Polskę idziemy, w Polskę idziemy, Bracia rodacy! Tu się, psia jucha, nikt nie oszczędza, Odpoczniesz w pracy. W pracy jest mikro, mikro i przykro To gołda[?] spływa Cham lub bohater, Polska sobotnia alternatywa Gdy dzien sie zgubi i skacowani wstaną tytani, I znowu w Polske bracia kochani, nikt nas nie zgani. Nikt złego słowa, Łomża czy Nakło, Nam nie pałaknie. Jak by nam kiedyś tego zabrakło... Nie... Nie zabraknie. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Panowie z PO ! W POLSKĘ idziymy! 20.01.06, 13:31 "Duzo więksy optymista" pon TUSK...po wizicie u Prezydynta. "Szef PO Donald Tusk powiedział dziennikarzom po piątkowym spotkaniu z prezydentem Lechem Kaczyńskim, że wizja wcześniejszych wyborów oddala się. Jak zaznaczył, po rozmowie jest "dużo większym optymistą". Sekretarz stanu w Kancelarii Prezydenta Maciej Łopiński poinformował, że w efekcie rozmowy prezydenta z szefem PO Lech Kaczyński zwróci się z zaproszeniem do klubu parlamentarnego PiS na kolejne spotkanie w poniedziałek. "Po wczorajszych i dzisiejszych rozmowach (z prezydentem) mam wrażenie, że wizja wcześniejszych wyborów jest dalsza niż jeszcze kilkadziesiąt godzin temu" - powiedział Tusk dziennikarzom w Pałacu prezydenckim. "Nie jest intencją prezydenta ani moją, aby pchać Polskę do wcześniejszych wyborów" - podkreślił lider PO po piątkowej rozmowie z Lechem Kaczyńskim. "Mamy wszyscy nadzieję, że ten patronat (prezydenta - PAP) będzie skutecznie sprzyjał dobrej rozmowie i że dzięki tym dwóm spotkaniom emocje opadną i pozwolą wielu politykom na nowo rozmawiać, a nie obrzucać się zbyt mocnymi słowami" - powiedział Tusk. Po powrocie do Sejmu szef PO powiedział dziennikarzom, że spotkaniu z prezydentem jest "dużo większym optymistą". "Gdyby polityka polska była zależna wyłącznie od moich relacji z Lechem Kaczyńskim, to w ogóle nie byłoby poważniejszych kłopotów" - ocenił. "Gdybyśmy to my mogli podjąć wszystkie decyzje w sprawie tego zamieszania, to nie byłoby obaw o wsześniejsze wybory i o bałagan polityczny" - ocenił szef PO. Dopytywany, o jakie decyzje chodzi, powiedział że o szczegółach spotkania powie podczas konferencji prasowej w Sejmie zaplanowanej na godz. 13."(PAP) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baśka Re: Panowie z PO ! W POLSKĘ idziymy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 15:51 Oj, nie wyjdzie nic dobrego z tych PISowskich igrzysk! O demokracji możemy powoli zacząć zapominać. No i jeszcze o czymś takim, co się nazywa "prawo". Bo prawo, w rozumieniu PISu nie jest dla zwykłych, szarych ludków. Prawo jest dla władzy. A jak coś władzy nie pasuje, to się zrobi w ustawie poprawkę i już będzie cacy. A my na to patrzymy i zdanie sobie wyrabiamy, bo oczy i rozum swój mamy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Panowie z PO ! W POLSKĘ idziymy! IP: *.it-net.pl 20.01.06, 16:09 Igrzyska to PO po przegranyk wyborak nom zafundowało, moze juz dość tego, do roboty niek sie syćka bierom. A prawo trza naprawiać, bo cuchnie...PRL-em. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baśka Re: Panowie z PO ! W POLSKĘ idziymy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 10:16 Masz rację Ciupazko, PIS nam funduje powrót do PRL. Władzę wolno tylko chwalić (w mediach również), niezależnie od tego w jakie g..no wciąga kraj. Cóż się dziwić, Kaczyński w komunie studiował prawo, widać bardzo mocno nią nasiąkł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Panowie z PO ! W POLSKĘ idziymy! IP: *.it-net.pl 23.01.06, 10:31 Przestań pleść, g...tośmy wszyscy jedli za komuny, jeszcze Ci mało??? Nie widzisz, jak się komuchy nadal POpisują, tam ich też mamy! Bieda? Tylko dla okradzionych przez 50 lat? Może już dosyć tego! Boisz sie o swoją kieszeń? Nie boisz sie o głodujących? Jakoś Ci z PO nie śpieszą się do oddania złotówki z własnej kieszeni. Poza stołkiem nic nie widzą??? Wiesz mnie uczono , ba musiałam zdawać ekonomię polityczną socjalizmu i kapitalizmu, i co? Żadnej różnicy nie wifdziałam, poza tym, że nioe lzja było goworit kryzys, nie istniało prawo podaży i popytu, inflacja, deflacja a na było na pierwszym miejscu planowanie w gospodarce socjalistycznej. I co, dostali w łeb? Praw ekonomicznych nie zdusisz, tak tak samo prawa rzymskiego, hehe. Na szczęście nie było prawa socjalistycznego i prawa kapitalistycznego. A wszystkie kruczki komuchów w prawie: "na dwoje babka wróżyła" mam nadzieję, że Przezydent Kaczyński wyprostuje i tego sie najbardziej boicie? Nie wiedziałam że Ci z PO to nie tylko lenie ale jeszce i tchórze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baśka Re: Panowie z PO ! W POLSKĘ idziymy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 11:37 No cóż Ciupazko... Trudno mi z Tobą dyskutować, więc powiem Ci tak: ja w Warszawie mieszkam i w wyborach samorządowych w 2002 poparłam PIS i Kaczyńskiego. Przez te lata z bardzo bliska obserwowałam rządy tego ugrupowania w Warszawie. Bardzo szybko przekonałam się ile są warci. Jak bardzo nie liczą się z człowiekiem i jak bardzo, ponad wszelkie wartości moralne i etyczne, ale także i ekonomiczne ważna jest dla nich władza. Jak łatwo można załatwiać sobie własne interesy przez tzw. korupcję administracyjną - czyli robić wszystko, aby nie doprowadzić do podejmowania uchwał (a w Radzie Warszawy PIS ma większość), bo uchwały stanowią prawo miejscowe, więc lepiej, żeby go nie było, bo wiadomo, że w mętnej wodzie...itd. Jak są wyrzucane pieniądze w błoto, jak są prowadzone przetargi i inwestycje no i w efekcie jak bardzo Warszawa jest zadłużona. I powiem Ci jeszcze skądinąd bardzo sympatyczna Ciupazko, że żyję już pół wieku i takiego dna Warszawa jeszcze nigdy nie osiągnęła. Przy tym wyobraź sobie, jak czuli się ci wszyscy, którzy widzieli to z bliska, a potem w TV oglądali wiceprezydenta Urbańskiego, który dziś poszedł już wyżej, jak ze stoickim spokojem na twarzy obwieszczał kłamiąc w żywe oczy, jak to jest w Warszawie wspaniale i jak bardzo nieprawdziwe są wszystkie doniesienia o jakichkolwiek nieprawidłowościach w warszawskim ratuszu. To było nic innego jak propaganda sukcesu, a to wszystko znamy i pamiętamy bardzo dobrze z czasów właśnie PRL. Ja wiem, powiesz, że co Cię w końcu obchodzi sytuacja w Warszawie? O tyle powinna, że Warszawa stanowiła sprawdzian umiejętności zarządzania i uczciwości PIS. Teraz zaczynamy obserwować to na naszym wspólnym polskim podwórku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Panowie z PO ! W POLSKĘ idziymy! IP: *.it-net.pl 23.01.06, 12:18 Przeciyz Prezydynt L.K. wyborów nie barz se umioł "załatwić", hehe. Fcecie wiedzieć prowde ceu PO przesrała rybke na wyborak? Dzięki Tuskowi, teroz jesce J.M.Rokita pomogo i to skutecnie, hehe... To ik wydziwianie jednocy lewicę, ftoro jak lwica ino ceko , tyz choro na władze, ba piyknie upokorzono. Dalej, PO tyz ceko? Na Godota! Bajako! ( ci barz wartko polecom tyz po stołki moze z lewicom, staroim lwicom), PSL(oooo, ci dostali od lewicy po pysku i majom naucke, hehe) So z Leppiejem tyz mo smaki, spec od Chin Ludowyk, tyz sie wartko s nimi odnojdzie. Nei ostała jesce LPR , a ci som jest nieoblicalni, dlo jenteresu to PonBóckowi świycka a i djabłu ogarek, bajako wartko tyz. Hehe. Syćka dobrzy, ino do dzielynio skórki na misiu, bajako. PO kieby miała rozum do rozumu, to ni mo wyboru ino trzymac z PiS, ftory wybory wygrol i wózek Polska powinni razym ciągnąć i to w jednom strone, hejta! na prawo, wioooo! A PO z Pi-em razym w POLSKE nie fce i wydziwio. I co? Pat?! A w wyborak PO tyz przegro.To nie śpas. Do roboty syćkie NIETOTY! A kie cytom i słuchom Leppieja po powrocie z Chin, jacy to som jest oni genialni, to nie wątpie, ze moze go oni tyz tam podszkolyli... w tym co im pasuje, haj. ( szpiegostwo komputerowe) Hehe... Moze i my bedziemy mieć niedługo speca... jako nic nie robić a mieć na becikowe i dlo tyk seniorów, haj! Cytuje; "Najczęściej organizacje musiały bronić się przed wirusami (84 proc. respondentów) i oprogramowaniem szpiegowskim, tzw. spyware'em (79,5 proc.). Co piąta instytucja lub firma doświadczyła komputerowego sabotażu. Ataki nadchodziły z różnych kierunków, w sumie z 36 krajów. Głównie z terytorium USA (26 proc.) i Chin (24 proc.). Ale, jak zastrzegają autorzy raportu, technologie maskujące sprawiają, że czasem trudno z całą pewnością ustalić źródło ataku." Ciesmy sie z tego co momy, bee gorzyj. Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Panowie z PO ! W POLSKĘ idziymy! 23.01.06, 16:02 Smutne V urodziny PO bo Liderzy PO w cieniu / INTERIA.PL Piate urodziny Platformy Obywatelskiej jej liderzy mieli zamiar świętować w fotelach prezydenta i premiera. Na razie muszą się jednak zadowolić własnym gabinetem cieni. W styczniu 2001 roku Andrzej Olechowski, Maciej Płażyński i Donald Tusk poinformowali opinię publiczną o powstaniu "obywatelskiej platformy, która wyzwoli energię Polaków". Formacja powstała na fali sukcesu, jakim był dobry wynik Olechowskiego w wyborach prezydenckich w 2000 roku (19 proc. poparcia). Siła, której nie można lekceważyć Powstanie Platformy było m. in. wynikiem porażki Tuska z Bronisławem Geremkiem w walce o fotel przewodniczącego Unii Wolności. Wraz z Tuskiem w szeregi PO wstąpiła część działaczy UW oraz Akcji Wyborczej Solidarność, a także innych organizacji konserwatywno-liberalnych i chrześcijańsko-demokratycznych. PO przedstawiła gabinet cieni Tydzień po deklaracji liderów nowej formacji w hali Olivia w Gdańsku odbyła się manifestacja poparcia dla rodzącego się ugrupowania. Prezydent Aleksander Kwaśniewski zauważył wtedy, że powstaje w Polsce siła, której nie można lekceważyć. Nowe ugrupowanie szybko przystąpiło do pierwszej politycznej akcji, jaką było zbieranie podpisów przeciwko finansowaniu partii politycznych przez obywateli. 130 tysięcy podpisów nie wystarczyło jednak, żeby przeciwstawić się kontrowersyjnej ustawie, która została przyjęta przez Sejm. Wciąż poniżej oczekiwań pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Wybory_2005_w_wojewodztwach.png Poparcie dla Olechowskiego było jednym z powodów powstania PO / INTERIA.PL We wrześniu 2001 roku Platforma po raz pierwszy poddana została wyborczej weryfikacji. W wyborach parlamentarnych PO - przegrywając tylko z SLD - uzyskała 12,6 proc. głosów, dzięki czemu zdobyła 65 mandatów w Sejmie. Platforma utworzyła największy klub opozycyjny w Sejmie. Wynik wyborczy Platformy, choć uznawany oficjalnie przez jej liderów za sukces, w rzeczywistości był poniżej ich oczekiwań. Wszystko za sprawą przedwyborczych sondaży, które dawały Platformie nawet 18 proc. poparcia. Druga siła w parlamencie wkrótce została zarejestrowana w Sądzie Najwyższym jako partia polityczna. Jak się szybko okazało, Platforma nie spełniła nadziei wszystkich swoich założycieli. W dwa lata po powstaniu formacji z jej szefostwa zrezygnował Maciej Płażyński, twierdząc, że PO "nie spełniła jego oczekiwań". Płażyński miał za złe pozostałym liderom partii to, że Platforma nazbyt wiąże się z krajowym biznesem, a nie jest zainteresowana sprawami uboższej części społeczeństwa. Po rezygnacji Płażyńskiego prezesem PO został Tusk. "Będziemy kłopotem dla wladzy to haslo PO! Ooooooo jaki sukces! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baśka Re: Panowie z PO ! W POLSKĘ idziymy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 17:07 Prezydent LK również nie załatwił sobie wyborów w Warszawie w 2002. Wtedy miał u warszawiaków 60% poparcia. I wystarczyły 3 lata - teraz, w najbliższych wyborach zapewniam, że PIS wyleci z Warszawy z hukiem i przytupem, bo według warszawiaków zasłużył sobie na to stokrotnie. Masz rację, PO powinna dogadać się z PISem. I nawet tego chciała, tylko trudno dogadać się z kimś, kto pokazuje cukierek na wyciągniętej dłoni, ale gdy już się zbliżasz, to chowa rękę za siebie. Ja już poznałam te metody PIsu i dziwię się, że są jeszcze ludzie, którzy tego nie widzą. A może nie chcą zobaczyć, bo tak im jest wygodniej? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: PO i Tusk oPOzycjoniści IV RZEPY 23.01.06, 17:24 IV Rzeczypospolitej nie chcą ci politycy Platformy Obywatelskiej, którzy znakomicie urządzili się w III RP. Koalicję storpedowała grupa Grzegorza Schetyny – wpływowego biznesmena i sekretarza generalnego PO, nazywanego przez kolegów Tomaszewskim bis. Polecom o tyk krysztołak artykuł do przecytanio, a co w W-ie ik nie było???: wiadomosci.wp.pl/kat,9932,wid,8074259,prasaWiadomosc.html?ticaid=1f29 Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: PO i Tusk oPOzycjoniści IV RZEPY 23.01.06, 17:35 wczesmiej powstała taka dochodowa firma porozumienie centrum-czy jkoś tak,kytóre se założyło inna firme chyba telegraf.-ma początek wzięli se w prezencie budynek expresu wieczornego-w al.jerozolimskich-najlepsze miejsce w warszawie,łądnych pare tys.m kwadratowych powierzchni biurowej.-czyja to dziś włąsność-cholera wie.ale twoarzysze kurduple zawsze mieli we krwi teraz marwa MY. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: PO i Tusk oPOzycjoniści IV RZEPY 23.01.06, 17:58 kaczory mają w swojej ferajnie twoarzysza partyjnego o nazwisku gelberg. facio który czegokolwiek dotknął-to spieprzył. był naczeknym takiego piśmidła solidarność.-no to rozłożył je na siedem łopatek. w warszawie jak za prezia został kurdupel zamianował go na prezesa miejskiej spólki miejskie przeds. taksówkowe. apanaże popnad 10tys.zeta. tera ta firma cienko przędzie. ciekawe na jaki odpowiedzialny odcinek zostanie teraz rzucony ten rozkoszniaczek. tfu. rzygać się chce na naszych wspaniałych wybrańców. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: PO i Tusk oPOzycjoniści IV RZEPY 24.01.06, 06:31 Totalna paranoja-PiSiury twierdzą ,że poparcie dodatkowego becikowego to populistyczne,nieodpowiedzialne działanie Platformy,które rozwala budżet. PiSiorski przezydent jednak mogąc uratować finanse państwa ,podpisuje ustawę,by nie narazić PiS-u,że wcale nie prorodzinny. A PiSiory mimo całego zła wynikającego z dodatkowych wydatków jednak przedstawiają jako swój sukces polityki prorodzinnej. Paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: PO i Tusk oPOzycjoniści IV RZEPY 24.01.06, 10:37 Wot i polityka, to je to!!!Nojwiękso blondyna cyli swinia z ryjem do zjedzynia!!! Hehe... Hepciu, nie widzis tego? Trefiyła kosa na skołke i iskrzy...Ciekawość, co dzisiok wymyślom, hehe. Śmiyj sie z tego. Coby ino im rozumu nie przymroziyło, hehe... Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: PO i Tusk oPOzycjoniści IV RZEPY 24.01.06, 11:00 To ik wypowiedzi w : "Złapani za jezyk" cyt. za Dz.P.: - Platforma jest partią o dwóch twarzach. Jedna jest twarzą partii prawicowej i ją personifikuje Rokita, druga to partia centrowa, liberalna, którą uosabia Tusk. W tej chwili twarz liberalna przysłoniła zdecydowanie prawicową. (JAROSŁAW KACZYŃSKI, prezes PiS) *** - My wiemy, że wprawdzie prezes PiS to jego brat, ale oczekujemy, żeby (Lech Kaczyński) działał nie jak brat, tylko jak prezydent Rzeczypospolitej. (JAN ROKITA, szef Klubu Parlamentarnego PO) *** - My nie uważamy, że Samoobrona w Sejmie to barbarzyńcy w ogrodzie. (TADEUSZ CYMAŃSKI, poseł PiS) *** - Będziemy w kategorycznej i stanowczej opozycji... (DONALD TUSK, lider PO) *** - PiS przypomina trochę księżniczkę śpiącą na ziarnku grochu, którą wszystko uwiera. W polityce słowa nie muszą brzmieć zawsze jak pieszczoty (...). (BRONISŁAW KOMOROWSKI, PO, wicemarszałek Sejmu) *** - Najsmutniejsze jest jednak to, że w tej całej przepychance obserwujemy totalne lekceważenie Polaków (...). Wszyscy siedzący na ciepłej kanapie w Warszawie powinni pamiętać, że dzisiejsze sondaże nie mają nic wspólnego z wynikiem ewentualnych wyborów za dwa czy trzy miesiące. (prof. JACEK WÓDZ, socjolog) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: PO i Tusk oPOzycjoniści IV RZEPY IP: *.it-net.pl 27.01.06, 14:43 Demokracja J.M.Rokity? "Lider PO Jan Rokita zapowiedział, że Platforma będzie "dążyć konsekwentnie do rozwiązania powołanej dziś w nocy KRRiT". "Nie akceptujemy takiego trybu powoływania, ani takiej obsady KRRiT" - powiedział Rokita konferencji w Sejmie. Przełozyć dłosowacki nie fcieli to majom za swoje jesce roz NIE. Nei, nie wiym, cego ci jeniusze z PO ocekiwali po cofaniu sie w zod juz bez pore miesięcy??? Skutki. Precki z takom oPOzycjom. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: PO i Tusk oPOzycjoniści IV RZEPY 27.01.06, 16:22 nie bedzie demokracji maryji rokity-bedzie DEMOKRCJA LEPPERA.FAJNE. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Panowie z PO ! W POLSKĘ idziymy! 28.01.06, 21:56 Chyba ostatniom szanse majom, a cy jom wykorzystajom?? Kie nie, to jesce przegnomy, pomoze LPR i Leppiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Panowie z PO ! W POLSKĘ idziymy! 29.01.06, 10:50 Wierzyć sie nie kce...fto to pon TUSK i cemu telo przegrany, na syćkie boki. Sydło z worka wyłazi: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=35824307 Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Panowie z PO ! W POLSKĘ idziymy! 09.02.06, 10:42 Po co w POLSKę, kie oni wolom lodówke, hehe i sie zamrozić ze swoim NIE. Przez 100 dni, sto razy NIE to jest Wase hasło?! Spieprzać setne PO-dziady! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Panowie z PO ! W POLSKĘ idziymy! 09.02.06, 10:44 mp3.wp.pl/p/strefa/posluchaj/hifi,126257.html Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: PO sie podpiyro... hehe ! 12.02.06, 09:53 Sama gębusia sie ozwiyro, kie sie TUSK i PO nimi podpiyro... Nowo idzie demokracyjo, cy jako? Taaaak, pecunia non olet, towarzyszom tyz nie, haj. www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2006020202 Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: PO sie POpisało. Cieniasy... 15.02.06, 22:52 Jak sie mówi i pisze "cienasy z PiS" , "moherowe berety" to w porządku, ale kiedy "cieniasy z PO", to nie lzja i nie nada! Dejcie se syćka siana, wystarczy kiedy poczytacie emocjonale o prowokujące wypowiedzi prawie na kazdym Forum, Co tu sie czepiać. Wentyl bezpieczeństwa i dobrze! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=32031853&a=32032643 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: PO sie POpisało. Lider odchodzi?. IP: *.it-net.pl 20.02.06, 10:22 "W Platformie Obywatelskiej szykuje się zamach na Donalda Tuska. Głównym rozgrywającym jest Paweł Piskorski, kiedyś szef warszawskich struktur PO, teraz europarlamentarzysta w Brukseli, który forsuje na szefa partii Bronisława Komorowskiego. Lider zmęczony Na Tusku ciąży odmowa wejścia w koalicję z PiS. Lokalni działacze, którzy przed wyborami dzielili stanowiska i wpływy, musieli obejść się smakiem. W sejmie Tusk ma życzliwą większość, ale trzeba pamiętać o PiS-owskich próbach werbunków i pogłoskach, że nie wszystkim posłom PO odpowiada bycie w opozycji. Tusk z aktywnością PiS radzi sobie średnio. Kolejne zagrywki Jarosława Kaczyńskiego, który to kusił koalicją, to brutalnie atakował, wyraźnie go zmęczyły. Po tym, jak wezwał do obywatelskiego nieposłuszeństwa wobec PiS, spakował się i pojechał na narty, nie czekając na dyskusje i występy w roli czujnego wodza opozycji. Tymczasem przed PO spore wyzwania. Trudno podejrzewać by PiS zrezygnował z osłabiania Platformy, szczególnie przed zbliżającymi się wyborami samorządowymi. - Musimy grać grupowo. Tusk tego nie gwarantuje - tłumaczy działacz mazowieckiej PO." Z kim gra Tusk Partyjni koledzy nie szczędzą Tuskowi komplementów - że miły, kulturalny. Ale zarazem ma kłopoty z podejmowaniem decyzji, trzyma ludzi na dystans i najlepiej czuje się wśród przyjaciół z Kongresu Liberalno-Demokratycznego, z którymi zaczynał karierę. Jego powiernikiem jest Grzegorz Schetyna. - Jest dla Tuska jak Mietek Wachowski dla Wałęsy - mówi się w PO. Bo Schetyna dba o komfort lidera. - Gdy Donald chce zapalić kubańskie cygaro, to wyciąga je z kieszeni Schetyna. Gdy ma ochotę na lampkę włoskiego wina, przynosi je Grzesiek. Szykuje mu teksty przemówień, ustala strategię - opowiada jeden z polityków PO. Spędzają razem dużo czasu. - Planują działania i oglądają mecze - opowiada jeden z działaczy. - Nazywam ich "frakcją sportową" - precyzuje poseł PO. W zamian Schetyna może liczyć na spokój w partii, choć wlecze się za nim nie do końca jasna sprawa agencji reklamowej prowadzonej przez żonę. Agencja zarabiała na pośrednictwie z klubem sportowym posła. Żadna inna osoba nie może liczyć na podobną wyrozumiałość Tuska - plotkują w PO." Byle do maja - Na zjeździe z pewnością będzie więcej kandydatów niż jeden Donald Tusk. Uważam, że Komorowski będzie doskonały - mówi Andrzej Smirnow, poseł PO. Jan Artymowski dorzuca: - Jeśli pan Komorowski zdecydowałby się na kandydowanie, uważam, że ma szanse. Jeśli przewrót się nie powiedzie, będzie walka o detronizację Schetyny. Tu PO- wcy liczą na Jana Rokitę. Bo o ile nie jest zainteresowany rozgrywkami o przywództwo w partii, to ze Schetyną ma na pieńku. - Schetyna był motorem wycinania ludzi Janka z list wyborczych. Tusk obiecał odsunąć go po wyborach, ale się z tego nie wywiązał - mówi jeden z działaczy."(GW) HEhe... Bohaterowie sie napracowali a napracowali i... zmęczyli??? Fakt, było czym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: PO sie POpisało. . IP: *.it-net.pl 22.03.06, 08:11 PO dalyj sie POpisuje i... cofka w zod... A takom majom okazyje, coby przejać władze w parlamencie. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: PO sie POpisało. . 22.03.06, 08:51 Wniosek PiS-u o samorozwiązanie miał byc dzisiaj złożony w sejmie i głosowany w piatek. Ale nie ma i nie będzie.Ma byc w kwietniu...Kaczor sam raczkiem sioe wycofuje-he,he Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: PO sie POpisało. . 24.03.06, 21:38 Syćko Ci sie mendoli Hepciu! Nie bój Hepciu żaby. Bedzie odtchórzanie PO, przez PiS-iorów, hehe... A to, kura mać, POTchórze! Cego oni sie tak bojom , juz sie niedługo w gacie ze straku sfajdajom, hehe. wiadomosci.onet.pl/1284619,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: PO sie POpisało. . 24.03.06, 21:41 Prezydent: Zaproszę PO do rozmów o majowym terminie wyborów. TVN24 "Prawdopodobnie w poniedziałek zaproszę liderów Platformy Obywatelskiej na rozmowę, by przekonywać ich do majowego terminu wyborów parlamentarnych - zapowiedział prezydent Kaczyński. "Tego rodzaju rozwiązanie PO »do rządu - nie i jednocześnie wybory też - nie« to nie jest rozwiązanie, które można uznać za wyraz odpowiedzialności za kraj" - powiedział Kaczyński przebywający z wizyta na Węgrzech. Jak dodał, jego obowiązkiem, jako prezydenta jest powiedzieć liderom Platformy, że ich postawa nie ma nic wspólnego z odpowiedzialnością za państwo." wiadomosci.onet.pl/1284619,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: PO sie POpisało. . IP: *.it-net.pl 24.03.06, 22:11 Donald Tusk i Jarosław Kaczyński mieli zderzenie czołowe. Z ozbitego auta wysiado trochę otłucony Kaczyński, z drugiego auta Tusk ze siniokami. Kaczyński godo: "To cud boski , że oba zyjemy". "Nei, włośnie - to musi być znak, coby my sie wreście juz pogodzili" - przytakuje Tusk. "No to, kóniec zwady między nami" - zgodzo się Kaczyński. I wyciąga piersiówkę, godajęcy: "Napijmy się, jest okazyjo, coby to uczcić". Tusk wziąn flaske, pociągnon pore łyków i nuko Kaczyńskiego. Ten sie nie chyto pić, hale wzion flaske, zakręcił i schowoł. "Jee, co to?" - pyto sie go Tusk. "Ej, wies, jo pocekam, jaze przyjedzie policja!" - odpedzioł mu Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: PO sie POpisało. . IP: *.it-net.pl 29.03.06, 18:56 Dalsze POpisy: wiadomosci.onet.pl/1297602,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: PO sie POpisało. . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 13:07 www.lepper-forum.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: PO sie POpisało. . IP: *.it-net.pl 30.03.06, 13:14 Lepper: Ataki na Samoobronę mają nie dopuścić do powstania koalicji z PiS wiadomosci.onet.pl/1297602,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: PO sie POpisało. . 30.03.06, 19:11 I zaś PO? www.radio.com.pl/trojka/salon/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: PO sie POpisało. . IP: *.it-net.pl 04.04.06, 13:17 Dalsze POpisy: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=39722620&a=39727586 Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: PO sie POpisało. . i apeluje... 04.04.06, 16:03 wiadomo w jakim celu! "Donald Tusk apeluje do PiS o wycofanie wniosku o samorozwiązanie Sejmu. J. Kaczyński odpowiada krótko: Nie ma takiej możliwości. Rząd Kazimierza Marcinkiewicza, co prawda mniejszościowy, ale uzyskuje w wielu momentach poparcie także klubów opozycyjnych. Platforma w bardzo wielu przypadkach pomogła już temu rządowi przegłosować w Sejmie projekty ustaw - powiedział Tusk." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: PO sie POpisało. . Rokita apeluje o ..... IP: *.it-net.pl 23.04.06, 20:54 ..."wyborczy alert" po majowym zjeździe PO. Na 10 zjazdach regionalnych organizacji Platformy Obywatelskiej ich członkowie wybrali w weekend nowe władze regionów. Przewodniczący PO Donald Tusk ogłosił, że będzie ubiegał się o stanowisko szefa partii na majowym zjeździe. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3301277.html Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: PO sie POpisało. . czystki..... 28.04.06, 16:16 ...i mea culpa? Cy ik to uwiarygdni, cy do reśty ozbije? Ciekawość? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=41003324 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: PO sie POpisało. . Wom juz dzięki!.... IP: *.it-net.pl 07.05.06, 10:33 Od samego pocatku bruździyli, w aksamitnyk kapelusak i biołyk rękawickak. A teroz? Miołeś chamie złoty róg... "Donald Tusk powiedział, że to nie PO, lecz wyłącznie liderzy PiS-u są odpowiedzialni za obecny kształt rządowej koalicji. Szef Platformy nie dziwi się jednak, że bracia Kaczyńscy próbują obarczać innych odpowiedzialnością za to, co się stało." Jak on śmie tak pieprzyć? "Oskarżenia prezydenta Lecha Kaczyńskiego, że to Platforma Obywatelska doprowadziła do koalicji z Samoobrona i LPR nazwał irytującymi. A jako zawstydzające określił przerzucanie odpowiedzialności za to co się stało na wszystkich wokół." Według Donalda Tuska, Polacy wiedzą jednak kto jest winien temu, że wychowawcą naszych dzieci będzie Roman Giertych, a wicepremierem - Andrzej Lepper "Lider PO przypomniał też, że Prawo i Sprawiedliwość zawiodło swoich wyborców, bo nie realizuje wyborczych obietnic - głównie zaś tej o tanim państwie. Państwo jest bowiem dzisiaj droższe niż kiedykolwiek." "Donald Tusk powiedział też, że nie wierzy w sukces obecnego rządu, rzetelność nakazuje jednak, by go ocenić dopiero po pierwszych owocach jego działania." Hehe, a jego był by wieksy? To cemu sie nie broł za rządzeniue , he? Tchórze, lenie śmierdzące i telo! szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?slowo=kto%20Ty%20jesteś mp3.wp.pl/p/strefa/posluchaj/hifi,140777.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miastowy Re: PO sie POpisało. . Wom juz dzięki!.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 10:37 Tak, źle jest w Polsce, tragicznie jest w Polsce bo jest PO! HAHAHAHA!!!! Zobacz jakie mają poparcie kaczki i lepiery. Ciupazko! Przejrzy na oczy!!! No chyba, że Ci moherowy berecik spadł na łoczęta. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: PO sie POpisało. . Wom juz dzięki!.... 07.05.06, 11:27 Niestety tako prowda! Drodzy z PO, przebiliście syćkik brakiem rozumu do rozumu, cały naród polski to widzi i obziyroł bez pół roku, a moze juz dość tego, teroz do roboty syćkie NIETOTY... tak by pewdzioł prof. Józek Tischner. Skoda ino, barz skoda , ze tego nie cujecie i nie widzicie. Miołeś chamie złoty róg, naród na Wos stawioł , na PiS i na PO i co? Przesraliście rybke! Spieprzać dziady! Ni ma ludzi nie zastąpionyk. Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miastowy Jedna opcja, jedna ideologia, jeden kolor, hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 12:02 i widzisz tylko potrafisz podpierać sie tisznerem, Kościołem, sama nie widzisz co sie dzieje? Jedna opcja, jedna ideologia, jeden kolor i to jeszcze jaki? hehe, fto rządzi? Miałem Cię za mądra babę a Ty tylko swoje w kółko i inni to według Ciebie NIETOTY hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
sledzik4 Re: Jedna opcja, jedna ideologia, jeden kolor, he 08.05.06, 20:34 Gość portalu: miastowy napisał(a): > ... Ty tylko swoje w kółko i inni to według Ciebie NIETOTY hehe... < Jeszcze nie przejrzałaś na oczy Ciupazko - tak mi przykro. :( Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Jedna opcja, jedna ideologia, jeden kolor, he 08.05.06, 20:36 Ucieszę się, kiedy Wy wreszcie też przejrzycie... Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Jedna opcja, jedna ideologia, jeden kolor, he 09.05.06, 16:48 sledzik4 napisał: > Gość portalu: miastowy napisał(a): > > ... Ty tylko swoje w kółko i inni to według Ciebie NIETOTY hehe... < > > Jeszcze nie przejrzałaś na oczy Ciupazko - tak mi przykro. Śledzik! Nie wciskoj i Ty mnie kitu... bo se nie dom. PO przeziyro juz na ocy?! "Platforma Obywatelska nie akceptuje rządu w jego obecnym składzie, ale jest gotowa do współpracy z nim w parlamencie oraz na forum międzynarodowym w najważniejszych dla Polaków sprawach - oświadczył na wtorkowej konferencji prasowej szef PO Donald Tusk. Przypomniał, że 6 kwietnia zaproponował - w liście do prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego - plan odbudowy zaufania między PiS i PO oraz współpracy parlamentarnej, która - jak powiedział szef Platformy - mogłaby w przyszłości "zakończyć się sensowną koalicją". Osotali sie? Mnie nie musis tłumacyć, jak powinno być... Moj kuzyn z PO jest w Parlamencie i na niego glosowacke robiyłak, nie temu ze kuzyn, Mioł byc POPiS?, mioł I co.. I co? Ftosi sie na ciynki patyk zesr...oł.. I fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Jedna opcja, jedna ideologia, jeden kolor, he IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 17:10 Da zdrastwujet wielikij CCCP... i padoch. I tu też gruchnie! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Jedna opcja, jedna ideologia, jeden kolor, he? 17.06.06, 18:14 Tak by nieftorzy dalyj fcieli i syćko robiom, coby stare przyjechało. POPIS-y, juz syćkik, bez wyjątku , teroz my -LPR na zmianę z SA ...zzo węgla SLD i reśta. I tak w koło Macieju, przerywke robi Janas, parada rowności, co ta jesce wymyślom, to niewiada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: PO sie zaś POpisało. . IP: *.it-net.pl 07.07.06, 21:49 Znowu POpis TUSKA? Jak załatwić Premiera Marcinkiewicza? Kozdy widzioł i słysoł... fto to pon Tusk. www.platforma.org/index.php/aktualnosci/aktualnosci&pT=details&sP=CONTENT,objectID,899743/CONTENT_2,objectID,899743&L=pl Nei i sie radujom... www.platforma.org/forum/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: PO sie zaś POpisało. . IP: *.it-net.pl 07.07.06, 22:30 I dalsy POpis PO: Zwerbować Kazia, on ma ogromne poparcie społeczne: www.platforma.org/forum/viewtopic.php?t=2139 Akrat, myślicie, ze on taki naiwny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: PO sie zaś POpisało. . IP: *.it-net.pl 07.07.06, 22:42 Tak więc syćkie, syćkie drogi zła prowadzom do T u s k a! Bogowie wiedzom.... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44875173&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: "Rekolekcje i dni skupienia" dlo PO IP: *.it-net.pl 25.01.07, 16:26 "Wyprawą do pustelni św.Brata Alberta w Tatrach zakończyły sie w sobotę dwudniowe rekolekcje PO , które odprawił ks.Stefan Moszoro-Dąbrowski z Opus Dei. Do Zakopanego zjechało 80 parlamentarzystów PO m.in. : Jan Rokita , Julia Pitera ,Aleksander Grad ,Ireneusz Raś , Jarosław Wałęsa" Świątynia Opatrzności Bożej dostanie z budżetu 40 mln zł - zdecydował w czwartek Sejm, przyjmując senacką poprawkę do budżetu na 2007 r. Pieniądze te zostaną przesunięte z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych (FUS). wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,53600,3875054.html?i=0 Budowa świątyni ma kosztować w sumie 100-110 mln zł, dotychczasowe prace są finansowane z datków i pochłaniają 1-3 mln miesięcznie. Decyzję o wzniesieniu w Warszawie "Świątyni Świętej Bożej Opatrzności" podjął Sejm Wielki w 1791 r., dwa dni po uchwaleniu Konstytucji 3 Maja. Druga próba podjęta w latach międzywojennych również nie została zrealizowana - przeszkodził temu wybuch II wojny światowej. Obecnie konstrukcja osiągnęła połowę stanu surowego wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3875054.html Nei i teroz budujom Świątynię Opatrzności za emerytów dudki, mendrole...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turbacz Re: PO się popisało! IP: *.ntvk.com.pl 12.07.06, 19:16 Ciupaga nienawidzi inteligencji - dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: PO się popisało! 12.07.06, 19:29 Ludzie głosujący na Tuska majom głupsze dzieci,tak po maturak 2006 wysło... To skąd rodzice, wyborcy mogom być mądrzejsi? A nojwiękse poparcie pocos wyborów Tusk mioł w Zakładach Karnych Polski. To Tuska elektorat jest niedoucony, a moze i jego dzieci tyz na Tuska głosowacke robiyły, juz miały 18 roków! Nei ka Ci Twoi jenteligenci, he? galba.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
turbacz68 Re: PO się popisało! 12.07.06, 19:36 Skąd Ty to wszystko wiesz? Skoroś taka mądra napisz książkę a my przeczytamy i edziemy idealni. Zbaw Swiat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: PO się popisało! 12.07.06, 19:48 Wyniki wborów mos tu: www.prezydent2005.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/120000.htm bi.gazeta.pl/im/8/2984/m2984138.jpg No i ta popularność Tuska sama godo za sie: hotnews.pl/artpolska-599.html Teroz jo sie Tobie spytom, ka Tobie ucono? I fto tu burok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turbacz68 Re: PO się popisało! IP: *.ntvk.com.pl 12.07.06, 20:01 Ty jesteś wirtuozem internetu - szacunek - ale trzeba pisać "do rzeczy" Ciupago. A co do Tuska - dlaczego go tak nie lubisz - czy dlategoże jest mądry? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: PO się popisało! 12.07.06, 20:09 A Ty wiys, ze jo, durak, głosowacke robiyła do Parlamyntu na PO? Nei, hale kie Ci dali wybor między cholerom a dżumom na prezia to wolałak juz "cholere" Lecha Kaczyńskiego. Przejrzałak na ocy i to wartko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PO się popisało! IP: *.it-net.pl 13.07.06, 11:17 Co za dziwna zbieżnoś wyników matur z wynikami głosowaniem w regionach na Tuska, zauważyliscie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PO się popisało! IP: *.it-net.pl 13.07.06, 11:18 galba.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuulka Re: PO się popisało! IP: *.it-net.pl 13.07.06, 11:21 I coś w temacie: www.michalkiewicz.pl/tyg1_12-07-2006.php Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: PO się popisało! 13.07.06, 17:22 Świetny artkul, zamiysoł... A jesce lepiyj miso pani Stamiszkis, hehe Brawo! "Powołanie Antoniego Macierewicza na pełnomocnika ds. organizacji służb specjalnych jest złym pomysłem, bo doprowadzi do jeszcze większego skłócenia z Platformą Obywatelską" - uważa tymczasem socjolog prof. Jadwiga Staniszkis" I tu mo awiętom racje, o to niom chodzi, hjehe. Inmo nie wiada, cy sie Pon Macierewicz zgodzi? Nie było mnie nic nie wiem... Zgodzioył sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: PO się popisało! IP: *.it-net.pl 09.08.06, 21:28 "Zdelegalizować to tałatajstwo z PO" serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65646,3201554.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: PO się popisało! IP: *.it-net.pl 22.09.06, 15:26 Panie Rokita, hale Wom zamiysali, hehe strajkować bedom, cy jako? Do roboty TUSKO_ROKITO NIETOTY!!! wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8519274&rfbawp=1158931382.199&ticaid=125ef Beskurcyje jedne, zaś knujom... a robic sie nie fce, haj. Odpowiedz Link Zgłoś
turbacz68 Re: PO się popisało! 22.09.06, 18:02 Może jesteś Ciupazko zadowolona z tego, co się teraz w kraju dzieje. Czyżby to znowu była wina PO? Kiedy ludzie tu wreszcie przestaną się kłócić i nie będzie ich łączyć tylko przynależnośc do konkretnej partii - tylko dzieło? A naprawa Polski ich [ koalicji] nie obchodzi, tylko kto komu pokaze, dokopie itd. Pokora - tego najbardziej kaczkom brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: PO się popisało! IP: *.it-net.pl 23.09.06, 13:48 Za to POpisem buta i próżniactwo. Ludzi na ulicę wyprowadzać? A cóż takiego śie złego dzieje? Czyszczenie państwa z 50 lat złodziejstwa i sobiepaństwa jedynie słusznej linni i jedynej partii mającej monopol na władzę? (PZPR, SLD) Kompromitacja dalsza PO , a zwłaszcza Tuska i Rokity. Strawić nie mogą przegranej?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turbecz Re: PO się popisało! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 13:59 > jedynie słusznej linni i jedynej partii mającej monopol na władzę? Checheche tos podkreślila dobrze. Pis, pis, pis, spisiac sie mozna, tez jedyna partia ktora ma mnonopol na wladze. To sie dzieje ciupażko, nie widzisz tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: PO się popisało! Nei jesce Lepper... IP: *.it-net.pl 23.09.06, 14:12 Tyz daje czadu...Turbac, nie widze, hale widze jesce oszołoma Leppera jak sie mioto razem z PO o władze. Buroki cukrowe, grule jesce nie kopane, cas na wykopki, a nie kufke otwierać bez przerwy chłoporobotnikoparlamentarzystom, a teroz mały szantażyk wobec tyk co odeszli z Sa, weksle koze im spłacać i to juz! Hehe, burok burokowi do rade, hehe. wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8520649&rfbawp=1159012299.737 www.lepper-forum.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: PO się popisało! IP: *.it-net.pl 29.09.06, 20:31 Na demonstracji w W-wie kiele mieli POparcie, hehe: www.artsg.republika.pl/sejm6.jpg www.artsg.republika.pl/sejm2.jpg www.artsg.republika.pl/sejm3.jpg Moze sie przestanom juz wygłupiać? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: PO się popisało! 08.10.06, 08:59 W-wa 7.10. POpis POPO: To nie jest ZOMO, tu jest Polska (wideo) pi, PAP2006-10-07, "Zgromadziliśmy się, żeby powiedzieć głośno to, co czuje cała Polska, żeby powiedzieć: dość! - mówił szef PO Donald Tusk podczas "Błękitnego marszu" zorganizowanego w sobotę w Warszawie przez Platformę Obywatelską." Ci tyz majom manie: miliony Polaków, cała Polska ot i całe PO , fcieliby, bajako, a tu guzik... Sobota demonstracji - raport "Jeśli ktoś liczył na powtórkę z Budapesztu, musiał się zawieść - pisze w komentarzu Rafał Kalukin." Taak, On tyz nie widzi różnicy między Budapesztem a W-wą... Tam była rządowa prowokacja, ftoryj u nos nie było, biydok bury i telo. Redachtory z cyjej łaski? picasaweb.google.com/jackalski/DemonstracjaPO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: PO się popisało! IP: *.it-net.pl 10.10.06, 22:41 Dalsze ich POpisy to: MY chcemy rządzić i tylko my "Apel o dymisję premiera oraz "podwyższone emocje" prezydenta - tak wyglądało krótkie spotkanie Donalda Tuska z Lechem Kaczyńskim. - Zwróciłem się do prezydenta z apelem, aby wpłynął na premiera Jarosława Kaczyńskiego, aby powstrzymał się od używania języka, który rujnuje polskie życie polityczne - powiedział szef PO we wtorek na konferencji prasowej po spotkaniu z prezydentem Lechem Kaczyńskim. - Aby (Jarosław Kaczyński) przeprosił tych wszystkich Polaków, a także polityków, których od kilkunastu godzin obraża w sposób nieprzykładny - podkreślił Tusk. Lider PO przedstawił prezydentowi pogląd swojej partii, w myśl którego "premier Jarosław Kaczyński stracił zdolność panowania nad sytuacją, a także nad samym sobą". Tusk poinformował, że zwrócił się także do prezydenta, aby wpłynął nad dymisję premiera. Platforma jest oburzona ostatnimi słowami premiera, który stwierdził, że tylko mord jest cięższym przestępstwem niż to, co robił Jan Rokita jako szef Urzędu Rady Ministrów. Te słowa, zdaniem Tuska, przejdą do historii polskiej hańby. - Jan Rokita od lat jest przykładem bezinteresowności i uczciwości w polskiej polityce - odpowiedział na te słowa szef PO. Z kolei Jan Rokita zapowiedział, że rozważy złożenie doniesienia do prokuratury bądź prywatnego aktu oskarżenia przeciw premierowi Jarosławowi Kaczyńskiemu. Tusk dodał, że przedstawił prezydentowi stanowisko PO i przypomniał o złożonym przez Platformę wniosku o samorozwiązanie Sejmu. - Potwierdziłem nasze przekonanie, że dziś jeszcze bardziej niż w dniu, kiedy wniosek składaliśmy, istnieje paląca potrzeba szybkich decyzji dla szybkiego rozwiązania tego Sejmu i zakończenia tego bałaganu, przeprowadzenia nowych wyborów i stworzenia szansy na stabilny rząd - argumentował szef PO. Według lidera PO, prezydent oświadczył, iż jest przeciwko wcześniejszym wyborom parlamentarnym." Tuskomania i telo fakty.interia.pl/kraj/polityka/news/bardzo-krotkie-przeslanie-po,799852,3285#skipAdnews Bracie TUSKU, my Cie naprowde nie chcemy! Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: PO się popisało! 11.10.06, 06:16 Ciekawe jakie były objawy tych "podwyższonych emocji"? Biorąc pod uwagę czas wizyty,niewykluczone,że był to szybki bieg do pałacowego kibelka;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorol Re: PO się popisało! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 09:53 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): <Bracie TUSKU, my Cie naprowde nie chcemy!> <My> to znaczy te kurczące się 20% które jeszcze popiera pis. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: PO się popisało! 11.10.06, 09:59 Gość portalu: gorol napisał(a): > Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > > <Bracie TUSKU, my Cie naprowde nie chcemy!> > > <My> to znaczy te kurczące się 20% które jeszcze popiera pis. Przecie Ty go tyz nie fces, choć nie popiyros PiS. Cyganie jeden, hehe. Cy mi sie zdaje, zes Ty tyz w swoim casie głosowoł za PiS ...Krótkom pamięć mos? A te 20% coby Wom sie nie zmiynityło na 40 i pore... Ludziska nie ślepe i nie głuche. Precki z POkomuchami! Odpowiedz Link Zgłoś