Dodaj do ulubionych

do pana Einowak8

10.11.04, 19:38
a poswiec chwile jak masz czas i wrzuc cos o tej Kolumbi bo to chyba troche
dalej .widzi mi sie od Szczucina w lewo :)
cos osobistego nie ogolniki .chetnie poczytamy
pozdrowka
Obserwuj wątek
    • teklat Re: do pana Einowak8 10.11.04, 19:50
      Święte słowa, mocium panie! :))
      • enowak8 Re: do pana Einowak8 10.11.04, 23:47
        Szanowna Pani

Niestety nie jestem geniuszem, wiec nie rozumie Pani wnikliwej mysli
        filozoficznej, ale za to jestem czlowiekiem i bardzo mi wygodnie z tym bo moge
        wejsc miedzy ludzi i czuje sie swietnie nie zwazajkac do jakiej warstwy
        spolecznej naleza. Po angielsku," Lady let's try to be human just once at the
        time.... "

Dziekuje za mily kontakt ( aby wiecej !!! ) i pozdrawiam serdecznie.

Henryk Nowak

• teklat Re: do pana Einowak8 11.11.04, 00:05
          Szanowny Panie,
          To nie jest moja myśl, tylko aforyzm niejakiego S.J. Leca. I proszę jej nie
          brać do siebie, to jest zdanie, które zamieściłam jako stały element moich
          wypowiedzi. W żadnym razie nie było moim zamiarem, by poczuł się Pan nią
          dotknięty lub urażony.
          Co zaś się tyczy Pańskiej myśli w języku angielskim - może tak też mogłoby
          być "Gentleman let's try to human..."? Nie widzę specjalnej różnicy pomiędzy
          człowieczeństwem mężczyzn i kobiet.
          Łączę wyrazy szacunku
          TeklaT.
          • enowak8 Re: do pana Einowak8 12.11.04, 03:27
            Bardzo dziekuje za mile slowa. Naturalnie ze wszystko zostalo zgodnie
            wytlumaczone i nigdy nie bylo ani nie bedzie zadnej roznicy miedzy nami chyba
            przyjacielskie dyskusje lub raczej wymiana pogladow na rozmaite ciekawe tematy.

You are definitely right. Basically there shouldn't be decisive differences in
            human attitudes and elementary behaviour between man and woman. But that's about
            all there is to it. I thank God we ARE different in many ways and aspects and
            that there are beautiful and inteligent women around us, males, otherwise life
            would be too monotonous and unexciting.

Muchos saludos carinosos

Enrique ( Henryk Nowak ) desde las cumbres del mundo.

Write me soon again.

Hasta luego.
            • teklat Re: do pana Einowak8 12.11.04, 11:58
              I myślę, że jednak używanie języka polskiego jest na tym forum bardziej
              właściwe. Choć miło jest mieć świadomość, że mamy pośród nas lingwistów
              władających biegle różnymi językami obcymi.
              • enowak8 Re: do pana Einowak8 14.11.04, 14:55
                Przepraszam za ten moj melange jezykowy. Nie ma innego znaczenia tylko pobudzic
                troche fantazji i ( moze ) urozmaicic i zaciekawic uczestnikow naszego forumn.
                No ale jednak zgadzam sie i przyjmoje propozycje utrzymania naszego jezyka na
                ramach forum. Obiecuje zaniechac wszelkiego pot-pourri lingwistycznego.

Pozdrawiam
            • caro333 Re: do pana Einowak8 12.11.04, 14:09
              Do składania Bogu podziękowań po polsku się dołączam i wzywam na pomoc
              prawdziwych znawców angielszczyzny - czy aby Pan Henryk nie podlizuje się Tekli?
              Zazdrosny nieco się robię!:)W końcu samoloty z Boliwii przylatują do Polski od
              czasu do czasu...:))Ale hiszpański...nem tu dum!Czy hasta luego = see you soon?
              • enowak8 Re: do pana Einowak8 14.11.04, 14:27
                Absolutnie nie podlizuje sie bo to nie moj styl. Tak samo sie nie chwale bo
                dawno juz uznalem ze to dziecinna glupota. Chcialem dodac odrobine innej esencji
                do naszych watkow dla urozmajcenia. Dzisiaj znac pare jezykow na swiecie to
                normalne, nie ma czym sie chwalic. Teraz UWAGA ! bo mam zamiar napisac do tekli
                o rowerach ktore uwielbiam. Znow jaka bedzie interpretacja mojego czynu,
                zastanawiam sie nad sprawa. Co do jezykow jeszcze to widze ze jednak mam rywala.
                Wypowiedzenia perfekt po angielsku i hiszpansku i do tego przybrane imie tez. Po
                hiszpansku znaczy, DROGI , esensie ceny ale takze uczuciowo.

Lacze pozdrowienia w brew globalizacji i normie, ktora zauwazylem na tym naszym
                forum. Mysle ze to jednak forma ktora nas zbliza i nadaje ciepla przyjazni w
                naszych kontaktach, z czego uwazam nie powinnismy rezygnowac.
    • qwerty.tarnow Re: do pana Einowak8 10.11.04, 21:01
      1gomez napisał:

> widzi mi sie od Szczucina w lewo :)

Nie wiem czy pisałem już o tym, czy nie (a jeśli pisałem to już pewnie zaginęło
      zarchiwizowane). Otóż kiedyś słyszałem jak ksiądz dzieciom opowiadał o misjach.
      I mówił, że w Afryce pracuje. Zapytał:
      - Wiecie dzieci gdzie jest ta Afryka?
      Dzici chóralnie:
      - Nieeeeeeeee!!!
      No to tłumaczy:
      - W takim razie objaśnię wam. Być może od rodziców słyszałyście nieraz, że
      mówią, iż jadą do Tarnowa. Albo może nawet same byłyście z nimi w Tarnowie...
      - Taaaaaaak!!!
      - O, to wiecie gdzie jest Tarnów i jak się do niego jedzie.
      - Taaaaaaaak!!!
      - I właśnie. To do Afryki to jest jak do Tarnowa, tylko że duuuuuuuuuuuuuuuuużo
      dalej.

Oczywiście wszyscy teraz już wiedzieli gdzie jest Afryka. :-D
      • 1gomez Re: do pana Einowak8 10.11.04, 21:28
        :)
        • lemuriza Re: do pana Einowak8 10.11.04, 21:56
          Kolumbia czy Boliwia bo już się zgubiłam:)
          Nieważne, chętnie poczytam.
          • qwerty.tarnow Re: do pana Einowak8 11.11.04, 10:06
            Boliwia raczej, z tego co zawsze widać w podpisach. :-)
            • enowak8 Re: do pana Einowak8 12.11.04, 14:21
              Alez naturalnie ze Bolivia !

Drogi Kolego

Zalaczam Ci bardzo interesujacy artykul wkasie do naszego tematu. Czyli jak
              widzisz najzupelniej sprawdzaja sie nasze wywody. Tylko trzeba umiejetnie zabrac
              sie do sprawy i nie pozwolic by za duzo tych funduszy polkla Stolica. Utrzymujmy
              watek zainiciowany . Zobaczysz ze zacznie kielkowac. ( Specialnie teraz kiedy
              takze mamy wybitna - no i z pewno
              ascia urocza - kobiete w naszym na razie malutkim gronie, Pani Teklat ! )

Jeszcze cos innego. Naprawde nie wiem co sie dzieje nieraz z wysylka moich
              watkow czy tam komentarzy. Napisalem do Teklat maly liscik ktory sytem nie
              zanotowal ale jakos ona go otrzymala. Takze napisalem do Bydgoszczy ( bo chca
              likwidowac tramwaje !!!! ) dosc ciekawy liscik na ten temat ktory jakos nie
              doszedl. Dlaczego ?!

Pozdrawiam serdecznie

Henryk Nowak
              • qwerty.tarnow Re: do pana Einowak8 12.11.04, 16:27
                Czy "wysłałem list" = napisałem na forum? Bo jeśli tak, to trzeba wiedzieć, że
                nowy zupełnie wątek na danym forum nie można założyć częściej niż co 5 minut.
                Czasami też, jeśli się pisze jakiś dłuższy wątek, to zanim sie go wyśle, to
                system lubi wylogować automatycznie, i cała treść wpisu może zniknąć. :-(
    • enowak8 Re: do pana Einowak8 14.11.04, 14:39
      Z przyjemnoscia to zrobie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka