ciupazka 07.06.06, 00:06 O północy się zjawili Jacyś dwaj cywili: Mordy podrapane, Włosy jak badyli. Nic nikomu nie móili, Tylko w morde bili. Tak bal zakończyli Taj już, taj już! A muzyczka ino, ano itd... Dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciupazka Re: O północy .... 07.06.06, 00:16 c.d.tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=16607621&a=27631411 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciupazka Re: O północy .... IP: *.it-net.pl 09.06.06, 00:00 ...dobrej nocy... i wygranego jutro meczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poraj Re: O północy .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 00:19 ...po północy Ciupazka już się na mnie nie bocy...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: O północy .się zjawili...... IP: *.it-net.pl 11.06.06, 23:02 Mało pedzieć, ze nie patrzy bocawo, to Cie jesce blogosławi za te pieśnicki lwowskie. Dzisiuok z okazji Dni Lublina wystąpił podcos Jarmarku św. Antoniego(patron miasta Lublina) w Lublinie na Rynku Starego Miasta autentyczny zespół śpiewaczy ze Lwowa i koncertem " ta joj..." raczył nas przez 2 godziny. W końcu jakiś "młodzieniec" nie wytrzymał i porwał mnie do walczyka: "Tylko we Lwowie..." Hehe... Byliśmy jedynom porom , ftoro tońcyła na Rymku, za Trybunałem Koronnym. Prędzej byk sie smierzci spodziywała jako tego, ze bede tońcyć, hehe... Na kostce granitowej mocno trzymo i fatalnie sie tańcyło, no hale kawaler mioł to samo i trza było nom obojgu nozkami w takt melodyji rusać, bo publika patrzyła, hehe. Oj, heca, heca. Piyknie podziękowoł, okazało się, ze ni moze godać (po operacji krtani). Tym większa radość,że tacy ludzie umieją się cieszyć życiem. Piosenkę "Dzisiaj bal u Weteranów", którą rozpoczęłam wątek, a którą mi annah11 podesłała w swoim czasie, też śpiewali i nią zakończę: Dzisiaj bal u Weteranów Każdy zna tych panów, Bo tam co niedzieli Jest zabawy wieli. A Komitet za to bierzy Czterdzieści halerzy, Taj już, taj już. A muzyczka ino, ano A muzyczka rżnie! Bo przy tej muzyczce Goście bawią się (wesoło!) Wszystko jedno, czy to męska Czy to damska jest! Byle tylko rżnęł Fest a fest! Z panną Manią jakiś frajer Wielgi pieniądz traci, Trzy gilajzy piwa Przy bufecie płaci. Ona wielgim państwu służy, Tak do niego jurzy: Sznycle mam w blatrurzy, Ta przyjdź pan, przyjdź! A muzyczka ino, ano itd. Tam ci znowu jakiś frajer W kozaka si bawi: Kastet ma w kieszeni, A majcher w rękawi. Ty do niego ani słowa, Naj ci Bog zachowa! Bo on z Łyczakowa Je gość, je gość! A muzyczka ino, ano itd... A tam znowu jakaś menda Po sali się szwenda. Malowane lica Szuka se kibica. Bo ona bidaczka Pójdzi do Babaczka Na szmelc, na szmelc! A muzyczka ino, ano itd... A tam znowu jakaś szarża Mocno si obraża: - Bo ja mam nagniotki, Nejży pan uważa! Ja nie lubie gadać wieli Ty, cywilny cieli, Tylko w morde strzeli Taj już, taj już. A muzyczka ino, ano itd... O północy się zjawili Jacyś dwaj cywili: Mordy podrapane, Włosy jak badyli. Nic nikomu nie móili, Tylko w morde bili. Tak bal zakończyli Taj już, taj już! A muzyczka ino, ano itd... Z podziękowaniem Ani aż z Australii, dzięki Niej macie wszyscy i teraz śpiewajcie do rania! Telo. Pozdr. Dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: O północy .się zjawili...... IP: *.it-net.pl 14.06.06, 00:00 No to cześć! Nowy dzień i ten mecz... przegrany pewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poraj Re: O północy .się zjawili...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 00:07 Pewnie tak, oby chociaż z honorem... Dobranoc - też po piwku:) Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Wyszło na to że Poraj i Ja to właśnie Ci dwaj! 14.06.06, 00:50 Do boooooooooju Pooooooooooooooolskoooooooooo!!! Polska!!! Polska!!! Polska!!! A jutro znów pójdziemy na całość :))))))))))))) podbuda.art.pl/na_calosc.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Wyszło na to że Poraj i Ja to właśnie Ci dwaj IP: *.it-net.pl 14.06.06, 13:57 Miło mi! Przez ten mecz... to pojade jutro? Hehe... video.i123.pl/play/1314/Panie_Janas_nie_jest_dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poraj Re: Wyszło na to że Poraj i Ja to właśnie Ci dwaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 00:35 Wszyscy śpią? Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Wyszło na to że Poraj i Ja to właśnie Ci dwaj 17.06.06, 00:46 Ja sie juz obudzilam i jestem. U mnie sobota rano 8.46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscgosc a ja właśnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 03:04 a ja własnie ... dobra wódeczka była ale się skończyła, północ zresztą też. Kukuryku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poraj Re: a ja właśnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 00:00 ...znowu przyszedłem za późno... wszyscy już śpią;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: O północy.....z 3/4 lipca IP: *.it-net.pl 03.07.06, 21:23 O północy Ziemia najdalej od Słońca Dokładnie o północy z 3 na 4 lipca Ziemia znajdzie się najdalej od Słońca (aphelium). Oba ciała będzie wtedy dzielił dystans 152.1 milionów kilometrów. W starożytności i w średniowieczu uważano, że wszystkie planety poruszają się po orbitach idealnie kołowych. Pogląd ten zrewidował Jan Kepler, który udowodnił, że ciała Układu Słonecznego poruszają się po krzywych stożkowych: elipsach, parabolach i hiperbolach. Miarą spłaszczenia elipsy jest parametr "e", zwany mimośrodem. Im bliższy jest on wartości zera, tym bardziej elipsa przypomina okrąg, a im bardziej zbliża się do jedności, tym bardziej orbita ciała staje się wydłużona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: O północy.....z 3/4 lipca IP: *.it-net.pl 03.07.06, 21:25 Żródło-link: wiadomosci.onet.pl/1350106,16,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: O północy.....z 3/4 lipca 03.07.06, 23:50 pl.wikipedia.org/wiki/Stany_Zjednoczone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: O północy.....z 3/4 lipca IP: *.it-net.pl 04.07.06, 00:01 Bim bam, fajna strona prosto z USA! Hej i dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek53 Re: O północy................... 04.07.06, 17:06 to pirso zmaina duchów wyłazuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: O północy................... IP: *.it-net.pl 05.07.06, 00:00 Dobranoc. Spać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poraj Re: O północy................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 00:02 Jak tu teraz usnąć?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: O północy................... IP: *.it-net.pl 05.07.06, 00:06 Mecz był dobry, wygrali lepsi i o co chodzi? Wypić Ci sie fce i ni ma z kim? To do wanny marsz i pajciu lulu. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: O północy................... 08.07.06, 00:13 Uuuu, północ minęła,, moze trzeba iść na wyro.. Nikogo ni ma, i nikomu nie powiem dobranoc, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: O północy................... 08.07.06, 00:43 Odrobinke sie tutaj spoznilam, bo moglysmy sobie DZIEN DOBRY powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poraj Re: O północy................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 08:15 Zajrzałem tu grubo po północy ale wszyscy już spali więc nie chciałem budzić;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: O północy................... 09.07.06, 23:28 Jo jesce przed północom i dobranoc godom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forumowicz Re: O północy................... IP: *.it-net.pl 12.07.06, 00:00 Kasa! Nie ma? To nie! Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek53 Po północy................... 12.07.06, 01:18 właśnie z piwa wieczornego wróciłem! hej Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Po północy................... 12.07.06, 01:24 A u mnie juz sroda rano - aha:) Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek53 Re: Po północy................... 12.07.06, 01:30 jak to krajach gdzie na głowie ludzie chodzą :) mocne macie głowy na tych antypodach chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: O północy................... IP: *.it-net.pl 12.07.06, 11:31 Wy lepiyj uwazujcie na somsiadów chłopów, baby!Nawet w starsym wieku na wos lecom, hehe... zakopane.naszemiasto.pl/wydarzenia/623468.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: O północy.....o róży wiatrów................ IP: *.it-net.pl 13.07.06, 00:07 Róża wiatrów = róża kompasowa m.in i z północy a czy o północy? pl.wikipedia.org/wiki/R%C3%B3%C5%BCa_wiatr%C3%B3w Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Po północy................... 15.07.06, 00:13 Minęła, kram zamykam.Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poraj Re: Po północy................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 00:32 Dobranoc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Po północy................... IP: *.it-net.pl 01.08.06, 00:00 bim bam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poraj Re: Po północy................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 00:02 Cicho.... Ciemno... Pusto... I tylko ja, straszę tu jak duch... huhuhuuuu...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poraj Re: Po północy................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 00:04 Oooo, właśnie zegar z Ciupażką wybił północ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Po północy................... 01.08.06, 01:20 A ja sie jak zwykle spoznilam. Nic to. Innym razem przyjde o polnocy pogawedzic, a narazie zapraszam do republika.pl/blog_pa_286225/1174495/tr/duchy.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Po północy................... IP: *.it-net.pl 02.08.06, 00:01 Bim bam już było, dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Po północy................... 02.08.06, 00:54 Spij dobrze Ciupazko, Dobranoc Ci.... Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurklb Re: Po północy................... 02.08.06, 01:38 I łapać mi ino dobre sny www.bibelot.pl/images/bibelot%20624.jpg pl.wikipedia.org/wiki/%C5%81apacz_sn%C3%B3w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: O północy................... IP: *.it-net.pl 05.08.06, 23:54 Łapie, łapie, o północy łózko wreście ...krocy! A tu jesce sie pyrkoli, zarozki bedzie przy sobocie po robocie. Hej Wom i ni ma mnie! Halek upieprzono robotom...Dobrej nocki. I tak nikogo ni ma! Syćka juz śpiom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscgosc Re: O północy................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 01:15 Dziadek społ dziadek społ a babka nie spała Bo dziadek nie wiedzioł (2x) cego babka kciała Dziadek społ na łózku babka na kanapce Co on się obrócił (2x) znalozł się na babce Babka mo kałamarz dziadek wiecne pióro Poszli za stodołe (2x) zrobili se biuro Dziadek mo karabin babka ładownice Poszli za stodołe (2x) zrobili strzelnice Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: O północy................... 06.08.06, 06:33 Babka mo kalamorz dziadek wiecne piorko stajom o polnocy otwiyrajom biurko. za grapkom za grapkom kapol sie dziod z babkom........ no i tak dalij. Odpowiedz Link Zgłoś
goscgosc Re: O północy ./.... 06.08.06, 23:59 Symi gaj sumi gaj sumia gałązecka Tu mi daj tu mi daj nie sukoj łózecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: O północy ./.... IP: *.it-net.pl 09.08.06, 00:09 Podzme chlopcy, podzme zbijac, Bo ni momy za co pijac. Ej, bo sie nom zacyno bucyna uozwijac. Bucyna uozwijac. Poniehojmy kochanecki, Zabiermy se ciupazecki. Hej, flincicki na ramie, podzme na jelenie. Podzme na jelenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: O północy ./.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 00:35 Nie bydem się zynił po co mi zyniacka Kupiem worek bułek bydzie wpie..cka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Po północy ./.... IP: *.it-net.pl 09.08.06, 00:39 Moze by tak juz pasowało głowicke przywinąć, he? Widze,że i Tobie sie lekućko spiywo, wypiyłeś co, cy jako? Dobryj nocy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Po północy ./.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 00:46 dobrze że tak mi nie zaśpiewałaś "Nie drzij ze się nie drzij nie rozwieroj garła Bo poleci wrona nasro ci do garła" hehe... dobra z Ciebie kobita. Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Po północy ./.... IP: *.it-net.pl 17.08.06, 00:06 Cas na mnie, hale se (juz wcora) odpocnynak. Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Po północy ./.... 17.08.06, 00:31 Dobrego wypoczynku, milych snow. A ja juz dawno po sniadaniu, czytam sobie to co tu przybylo na Forum Zakopane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscgosc Re: Po północy ./.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 01:39 sen czy to ci jawa? Ciupazka na forum bieży? I bieży i bieży Na głowie kwietny ma wianek W ręku zielony badylek A przed nią bieży baranek A nad nią lata motylek Tak coś, cy jako? nonsensopedia.wikia.com/images/thumb/f/f6/Babcia2.jpg/200px-Babcia2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciupazka Re: Po północy ./.... IP: *.it-net.pl 22.08.06, 11:12 Jo Ci tu dom, zawiodl bys sie, kie bys mnie w naturze uwidziol, bo jo wysoko, przystojno jak cholera i na babcie nic a nic nie wyziyrom, haj. Ka mi ta... To Ci sie ino przysniylo, nie dziwota, po polnocy chocco sie snije. Klawiatura nawala.... Hej. Odpowiedz Link Zgłoś
goscgosc Re: Po północy ./.... 23.08.06, 00:53 Gość portalu: ciupazka napisał(a): > Jo Ci tu dom, zawiodl bys sie, kie bys mnie w naturze uwidziol, bo jo > wysoko, przystojno jak cholera i na babcie nic a nic nie wyziyrom, haj. Ka > mi ta... To Ci sie ino przysniylo, nie dziwota, po polnocy chocco sie snije. > Klawiatura nawala.... Hej. Wszystko mi się podoba, a najbardziej to już łyżworolki - takie nie fuj, bo ekologiczne. Tylko berecik moher trochę nawala. Hej! i.wp.pl/a/f/pjpeg/10258/festiwal_min_01.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Po północy ./.... IP: *.it-net.pl 22.08.06, 12:40 Aaa, ka ta ciupaga dlo mnie, he? Miałak jom dostać, hehe, cy ciupagom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscgosc Re: O północy ./.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 01:04 Pamiętacie, jak Wiesław Gołas w Kabarecie Starszych Panów śpiewał: "Rankami zrywam się śliczny, liryczny i apetyczny"? Noce takie są gorące, a słowiki spać nie dają”. Cy jako? Ni ma słowików. Trza spać, jutro w pole. users.skynet.be/zaxon/sierpien2005/P8214992.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: O północy ./.... IP: *.it-net.pl 27.08.06, 10:31 Taak, jak widzę te snopy , kostki słomy, jednym słowe żniwa i orkę pożniwną, i te maszyny żniwne, to smutno mi sie robi, bo juz po lecie...Idzie piękny miesiąc wrzesień. Piękne zachody słońca, chłodne noce i ranki, nie dla nocnych na polu kochanków. Hektaty mos, cy jako? Moze do pomocy w polu trza Ci jakom robotnom babe, to wołoj, hehe... Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscgosc Re: O północy ./.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 01:14 Pytasz cy hektaty mam, cy jako? A mam a i kury kręcą się po okolicy, ale kura jak kura; francy cy jako ptasiej grypy złapac można. mp3.wp.pl/i/s/ar/628_150.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c_n Re: O północy ./.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 23:53 Dobranoc, tym którym życzę dobrej nocy:) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurklb Re: O północy ./.... 30.08.06, 01:27 i tej która wyczarowuje forum Zakopane, kołysanka jest chatka w lesie ukryta w mchy i paprocie spowita nocą przy pełni księżyca śpi tam pewna czarownica jej miotła z witek brzozowych sama wyrusza na łowy jej kot czarny niby smoła sam warzy w kociołku zioła tak że pod zielonym dachem snują się dziwne zapachy ona nie czuje nie słyszy bo sen w niebie ją kołysze bo płynie przez niebo chatką jak zaczarowanym statkiem gdzieś tam zapisane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Po północy ./.... IP: *.it-net.pl 31.08.06, 00:42 A Ty kimkolwiek jesteś to wstawaj! Wstawaj, kolejny dzień zmagań Wstawaj, kolejny dzień, musisz mu sens nadać Kawa pomaga, aby serce szybciej zabiło Wszystko co masz: praca, miłość To wprawia cię w ruch, sprawia, że znów Rezygnujesz ze snu, by usunąć pare kół spod nóg A dziś kolejny egzamin, A zanim go zdasz będziesz bił się z myślami Bo na co dzień ciężko znaleźć bodziec I ciężko iść ścieżką, by żyć z sobą w zgodzie Bo wiesz co, człowiek potrafi być bestią A przez to tworzy sobie na Ziemi piekło Trudno sprawić radość, pokonać słabość To kolejna z wojen, którą toczę robiąc swoje Niepokoje, a życie kręci się swoim torem Dlaczego Bóg akceptuje taką losu kolej? Wiele osób mówi: „Olej tęskliwe chwile, Chwytaj, za dużo pytań, za dużo czytasz” Przecież to moja praca, moja miłość, Ostrzegam przed tym, żeby nie było. Ref. Wstawaj, musimy się zmierzyć ze światem Nie damy się pokonać, Wstawaj, musimy się zmierzyć ze światem Wygramy Wstawaj, musimy się zmierzyć ze światem Nie damy się pokonać, Wstawaj, musimy się zmierzyć ze światem Wygramy Trochę empatii, współczucia Czy żyjemy w świecie które ją wyklucza? Możemy sobie wmawiać, że tylko siano Lecz budzimy się rano i tęsknimy za nią Żyjemy tęsknotą, choć jak dotąd Tylko od święta, potrafimy być wspólnotą Gdy sytuacja jest napięta pada blady strach Ożywają cechy zapomniane tak Przechodzi agresja, przychodzi refleksja Tłumy chcą wreszcie odświeżyć umysł Uśpione dobro, godność, człowieczeństwo Często zapominamy o nim w pogoni za pensją Rzadko wychodzimy ponad swą kruchość Dotychczas głusi, nagle nadstawiamy ucho Rzucamy wszystko, ruszamy z misją Słyszymy głos blisko, idziemy za tą intuicją Ruszamy z miejsca, by się poświęcać Prawdziwie zwyciężać, czujemy to w sercach W sumieniach czujemy, stajemy się lepsi Choć świat przynosi codziennie złe wieści Ref. /x2 Wstawaj, musimy się zmierzyć ze światem Nie damy się pokonać, Wstawaj, musimy się zmierzyć ze światem Wygramy Wstawaj, musimy się zmierzyć ze światem Nie damy się pokonać, Wstawaj, musimy się zmierzyć ze światem Wygramy www.teksty.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Po północy ./.... 31.08.06, 00:59 To ja juz dawno wstalam, po sniadanku jestem, pranie juz prawie zrobione. Spoznilam sie jedynie na spotkanie z Tona Ciupazko (o polnocy w Polsce) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciupazka Re: Po północy ./.... IP: *.it-net.pl 31.08.06, 13:54 A jo juz o tyj porze trup... fcmx.net/vec/get.swf?i=003702 Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Po północy ./.... 02.09.06, 00:14 ŻABY I ICH KRÓLE (A.Mickiewicz) univ.gda.pl/~literat/amwiersz/0069.htm Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Po północy ./.... 02.09.06, 00:22 Gość portalu: ciupazka napisał(a): > A jo juz o tyj porze trup... > > fcmx.net/vec/get.swf?i=003702 GDY TU MÓJ TRUP..] Gdy tu mój trup w pośrodku was zasiada, W oczy zagląda wam i głośno gada, Dusza w ten czas daleka, ach, daleka, Błąka się i narzeka, ach, narzeka. Jest u mnie kraj, ojczyzna myśli mojej, I liczne mam serca mego rodzeństwo; Piękniejszy kraj niż ten, co w oczach stoi, Rodzina milsza niż całe pokrewieństwo. Tam, wpośród prac i trosk, i wśród zabawy, Uciekam ja. Tam siedzę pod jodłami, Tam leżę wśród bujnej i wonnej trawy, Tam pędzę za wróblami, motylami. Tam widzę ją, jak z ganku biała stąpa, Jak ku nam w las śród łąk zielonych leci, I wpośród zbóż jak w toni wód się kąpa, I ku nam z gór jako jutrzenka świeci. (A.Mickiewicz) Odpowiedz Link Zgłoś
goscgosc Re: Po północy ./.... 02.09.06, 01:26 ciupazka napisała: > Tam leżę wśród bujnej i wonnej trawy, > Tam pędzę za wróblami, motylami. Śnisz o trawie? Jak leżysz na niej, to początek miłej znajomości. Możesz też ciupazką skosić trawę, to wtedy nastąpi wzrost dobrobytu. Hej! www.esenniki.pl/index.php?szukaj=trawa&id=716 Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: O północy ./.... 02.09.06, 21:10 PŁÓTNO ŻYWOTA Nie szukaj u mnie, młody bracie, nauk. Choć bliscy, jakżeśmy sobie dalecy! Na nic ci myśli mej nawyk czy nałóg, Własnym gałganem musisz odziać plecy. Jeśli ci zdaje się, gdy nagle wstanę, Że coś wskazuję mądrym doświadczeniem, Jest to ruch tylko, gdy przez się utkane Płótno ze strachem mierżę swym ramieniem. L.Staff Odpowiedz Link Zgłoś
goscgosc Re: O północy ./.... 03.09.06, 00:28 Czy wędrował kto drogą, co słońce odchodzi? Czy wędrował kto, czy wędrowal kto? Kto ciekawy, zapraszam do starej mej łodzi, a zobaczy to, a zobaczy to... Ho, ho! Ho, ho! Ho, ho! Zniknie za wodą twarz fantastyczna. Ale nie płaczmy, bo ale nie płaczmy, bo nie o to chodzi, by złowić króliczka, ale by gonić go, ale by gonić go, ale by gonić go! Czy kto widział, jak biegnie króliczek ulicą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cas Re: O północy ./.... IP: *.it-net.pl 07.09.06, 00:58 Pódzies spać juz psioduso? Cy cie zaleb mom wziońc i stusić na posciel. Nie trza, nie trza sama póde, dobranoc! Syćkiemu winna poźno kawa. Dobrej nocki Odpowiedz Link Zgłoś
goscgosc Re: O północy ./.... 07.09.06, 01:49 a..tam...kawa...ze śwagrem znamy lepszy trunek files.myopera.com/djprezes/albums/92654/2.jpg już głowicke złożyłem...dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: O północy ./.... 09.09.06, 01:11 Dobranoc Wam, a ja dzien juz zaczelam. Tym co sie spac wybieraja www.fancysplace.com/smileys/sol.gif Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: O północy ./.... 09.09.06, 01:16 U mnie jeszcze widno,tak ze dzien dobry dla Ciebie i milego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: O północy ./.... bajka nie bajka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 00:29 W pewnej zakopiańskiej gminie był piekarz, który piekł pieczywo nie nadające się w ogóle do jedzenia. W sekrecie przed nim zebrali się mieszkańcy i postanowili uradzić co z nim zrobić... Radzą tak kilka godzin i nic nie mogą wymyślić... w pewnym momencie wstaje kowal, chłop wielki i barczysty jak wól i mówi : - Może mu jebnę ?!... Na co ludzie mówią: - Nie no... tak nie można... w końcu mamy tylko jednego piekarza, nie możemy zostać w ogóle bez... i dalej debatują... Za jakiś czas znowu wstaje kowal i mówi: - To może jebnę stolarzowi... mamy dwóch... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: O północy ./.... bajka nie bajka IP: *.it-net.pl 20.09.06, 08:04 Nie fcem takik bojek! Nasi piekarze dobrze chleb wypiekajom, A od stolarzy tyz mi wara. Telo. Odpowiedz Link Zgłoś
goscgosc Re: O północy ./.... bajka nie bajka 20.09.06, 10:42 hehe..przeca to jest bajka. A chleb zakopiański u nas w Geesie jest i chałupy w stylu góralskim też są hehe...Coś na Forum Zakopane o stolarzach i piekarzach nie ma nic. Powyjeżdzali, cy jako? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: O północy ./.... bajka nie bajka 23.09.06, 16:53 A co myślis, bedom biyde klepać w Polsce, kie ka indziej lepiej im płacom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: O północy wierszem... IP: *.it-net.pl 25.09.06, 21:44 W noc jesienną (K.Tetmajer) Na sine góry, na czarne bory Skoszone szare łany Pada księżyca światła mgławica Jak gdyby szron świetlany I ziemia cała w blask się ubrała i drzemie lśniąc srebrzyście a w ciszy sennej wicher jesienny szumi, kołysząc liście Jak żuraw bierze krople na pierze gdy brodzi po strumieniach i w głąb wszechświata z kroplą wylata i gubi ją w przestrzeniach Ty orlopióry wichrze ponury mącący leśną głuszę nad granit siny, w niebios głębiny weź z sobą moją duszę Po widnokręgu, z kręgu do kręgu przestrzennych fal niech płynie i gdzieś w nicości, w nieskończoności roztopi się i zginie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: O północy wierszem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 01:08 > Ty orlopióry wichrze ponury > mącący leśną głuszę > nad granit siny, w niebios głębiny > weź z sobą moją duszę > Po widnokręgu, z kręgu do kręgu > przestrzennych fal niech płynie > i gdzieś w nicości, w nieskończoności > roztopi się i zginie.... A cóż to Ciupazka taka minorowa? Jak dobrze wstać Skoro świt Jutrzenki blask Duszkiem pić Nim w górze tam Skowronek zacznie tryl Jak dobrze wcześnie wstać Dla tych chwil Gdy nie ma wad Wspaniały, piękny świat Jak dobrze wcześnie rano wstać Wiosną lat Otrząsa się Z rosy bez Chcę w taki dzień Znaleźć cię Obiecał mi Poranek szczęście dziś I szczęście dziś Musi przyjść Nie zmąci mej Radości żaden cień Wschodzące słońce Śmieje się Co za dzień Obiecuje nam ranek wszystko Co chcemy mieć Miłość ludziom Deszcze listkom Słowom sens Budzimy się do życia Naiwni tak Jak czasami porankiem bywa Piękny świat Nadzieja i jutrzenka siostry dwie Trzeba wiedzieć, że są Wierzyć w nie Dzisiaj Odnajdę Odnajdę siebie samą Dzisiaj Na pewno wyjdę za mąż Dzisiaj Dzisiaj Bo dzisiaj... ... łaj di di di baj baj Wstaje świt Taki piękny to czas Chce się żyć I chce się wstać Bo chce się żyć... ... łaj di di di baj baj Szkoda dnia To czego pragniesz Najgoręcej chcesz To tylko może W taki dzień Zdarzyć się Otrząsa się Z rosy bez Chcę w taki dzień Znaleźć cię Obiecał mi Poranek szczęście dziś I szczęście dziś Musi przyjść Nie zmąci mej Radości żaden cień Wschodzące słońce Śmieje się Co za dzień! Jest jeszcze kilku wykonawco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciupazka Re: O północy ... IP: *.it-net.pl 26.09.06, 13:47 fcmx.net/vec/v.php?i=028856 Odpowiedz Link Zgłoś
goscgosc Re: O północy ./.... 27.09.06, 01:24 We wtorek, 26 września, kraje Unii Europejskiej już po raz szósty obchodziły Europejski Dzień Języków. W krajach Unii Europejskiej 20 języków ma status języka oficjalnego. Od stycznia 2007 roku ta liczba powiększy się - za oficjalny zostanie uznany język irlandzki. W Europie używanych jest aż 225 języków. Niestety, jak wykazuje statystyka prowadzona przez UNESCO, ta liczba regularnie się zmniejsza. Na liście języków europejskich zagrożonych całkowitym zanikiem jest aż 77 pozycji m.in. baskijski, połabski, gaelicki, walijski, bretoński, karaimski, kałmucki. W raporcie UNESCO za język zagrożony uznano też kaszubski. Góralskim za to to nawet i cepry próbują gadać co okrutnie zawsze zeźli Ciupazke. Hej! i.wp.pl/a/f/pjpeg/8734/jezyk_mina_palce_60.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: O północy ./.... IP: *.it-net.pl 27.09.06, 11:04 U nos tyz go obchodzili. Tak po nasemu, a góralsko gwara to nie język, to polski język gwarowy, momy spokoj i ni ma straku, ze zaginie, teroz i w szkole ucom u nos regionalizmu. Bajako. "Gimnazjum i Liceum Społeczne w Zakopanem zorganizowało wczoraj imprezę, którą można by nazwać międzynarodowym targowiskiem. Mówi się, że do serc najlepiej trafić przez żołądek. Postanowili to sprawdzić uczniowie z zespołu szkół społecznych. Prezentowali rówieśnikom wybrane kraje, szczególną uwagę zwracając na ich kulinarne oblicze. Na stołach pojawiły się więc smakołyki z Włoch, Wielkiej Brytanii, Hiszpanii, Niemiec, Francji, ale także Stanów Zjednoczonych. Kosztując ciastka, sałatki i napoje można było wysłuchać miniwykładów przybliżających najważniejsze informacje o odległych lub bliższych krajach Europy, i nie tylko. Jako że był to dzień poświęcony językom obcym, część referatów wygłoszono po angielsku i niemiecku. Ważnym elementem prezentacji była też muzyka z poszczególnych regionów Europy. W ramach Dnia Języków odbył się także konkurs wiedzy o Wielkiej Brytanii i Stanach Zjednoczonych. Imprezę zakończył konkurs sobowtórów. Przed publicznością pojawiły się gwiazdy estrady, filmu, sportu i królewskich elit. (ECZ)" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: O północy ./.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 11:38 Madrzy piszą W raporcie UNESCO > za język zagrożony uznano też kaszubski. Jak kaszubski, to czemu nie góralski ( jezyk) he? Też mi się widzi,że góralski to język polski, tak jak i ślaski. Jak język to i państwo. Państwo góralskie? Państwo ślaskie? Ale jest też język polityki, fuj! Chodź do nas a my ci fotel przygotujemy. Takim to trzeba język uciąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: O północy ./.... IP: *.it-net.pl 27.09.06, 12:09 A kaszubski jaki Ci sie widzi, a łemkowski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: O północy ./.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 12:18 gwara... jeśli nie, to oświeć mnie, he..he.... Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: O północy ./.... 30.09.06, 22:07 Ino patrzeć, jak polski w UE bedzie gwarą, hehe... Bedziemy sie wte śmioć, cy nie? Jakoz uwazujys, he? Odpowiedz Link Zgłoś
goscgosc Re: O północy ./.... 01.10.06, 01:40 > Ino patrzeć, jak polski w UE bedzie gwarą, hehe...Lubisz koszmarki...Przeczytam Ci więc bajkę koszmarek. Można po niej dobrze spać? Jak uważasz? gregpio.blox.pl/2006/08/Bajka-na-dobranoc-albo-wstep-do-koszmaru.html Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: O północy ./.... 01.10.06, 15:57 Fto śpi nie grzysy, sen mom dobry i piykniejse "bojki" mi sie śniom o POLSCE. Zreśtom nie ino mnie. To co było w Gdańsku dzisiok tyz ciesy. Ludzi nie zbałamucicie...juz sie nie dadzom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc burzliwe oklaski..he...he.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 16:08 he..he...już przeżywałem takie burzliwe oklaski..he..he...Sytuacja obecna coraz bardziej mi przypomina mroczne PRLowskie czasy gdy miała miejsce walka o władze. Mowiło się o zaplutym karle reakcji, szarej sieci, cy jako? Tez były masówki, tez były burzliwe oklaski...he...he...Nimo brawa Kaczynski ode mnie. serwisy.gazeta.pl/kraj/1,69906,3655708.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: burzliwe oklaski..he...he.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 16:16 Dawno juz nie widziałem w tekscie przemówienia uwag typu OKLASKI. Brakuje tylko BURZLIWE. Myślałem, ze juz te czasy mineły. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: burzliwe oklaski..Tak! 01.10.06, 16:21 Fto tu u nos pon, som uwidzioles, ka prowda. Precki z POkomuchami i inksymi komuchopartiami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: burzliwe oklaski..Tak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 16:31 Czy Ty sobie jaja robisz, czy Ty mówisz poważnie? Precki z POkomuchami i inksymi > komuchopartiami - TAK, ale popierasz takie metody? Przecież to żałosne i kolejne żenujące widowisko które przynosi więcej szkody niż pożytku. To są komusze metody, te negocjacje, te oklaski... Quo vadis Polsko? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: burzliwe oklaski..Tak! 01.10.06, 16:51 Quźwa, co óne Ci przeszkadzają? Syćko Wom nie tak, a jo Cie sie spytom, cyś Ty napewno POLOK? Wystarxy pocytać FK i tam dobrze widać, co robicie. Wstydu ni mocie. Kies POLOK i tego nie jesteś w stanie zrozumieć, to przynojmniyj nie przeszkodzoj. Psy wte scekajom, kie sie o rzyć włosnom bojom ,no to ignor, im barzyj scekajom, tym karawana idzie warcyj i dalyj, dalyj... Ej, kochany Gościu...dobrze, ze Ty mnie i jo Cie nie widze, hehe. Bo kieby przysło co do cego, to nie wiem, cym by sie to skońcyło, hehe. Kieluskiem wódki dobryj napewno i co? Jo swoje a Ty swoje wiemy. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: burzliwe oklaski..Tak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 17:14 > Quźwa, co óne Ci przeszkadzają? Syćko Wom nie tak, a jo Cie sie spytom, > cyś Ty napewno POLOK? Wystarxy pocytać FK i tam dobrze widać, co robicie. > Wstydu ni mocie. kapkę przeholowałaś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: burzliwe oklaski..Tak! IP: *.it-net.pl 01.10.06, 17:53 Jeee, w cym? Pocytoj se FK i tam rób uwagi, a nie mnie. Tu mnie tyz młotkujycie, bo nie ta maść? Jo se poradze, a kie mnie fto ozpajedzi, to tyz co mom nie ino pod rękom, to tym prasne i telo. Za długo cekom na te zmiany, rozumiys to??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: O północy... IP: *.it-net.pl 10.11.06, 22:35 Dzisiok o północy absolutna cisza nocna i po 24-ej o wyborak ani mru, mru. No i dwa dni ŚWIĄT, dychnijcie. Ino sprógujcie mi źle wybrać... To nieino ciupazka, ba i siekierka 1 pódzie w ruch a pote po dunajca 1...trza nom bee wołać. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: O północy... 11.11.06, 00:56 U mnie byly wybory w wtorek,"glosowali jak chcieli,a wybrali kogo trzeba" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: O północy... IP: *.it-net.pl 11.11.06, 21:28 Demokraci! I co? Zadowoleni u Was? A u nas następna północ... www.piwnicapodbaranami.krakow.pl/piosenki/totu.html Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: O północy... 26.11.06, 00:26 Co Wom powiem, to Wom powiem, hale powiem, ze minena juz północ.I co iść spać, cy nie iść spać. Mieły mocny Boze, kiedy jo zboce, jako to downiej było, samo mi sie płace... . Biydy było więcej, marnie sie nom zyło, hale kansi w sercu radośniej nom było. Jeden dach nad głowom rodzina licno miała, robota od rania syćkimi uganiała. Dzieciska ojców słuchały, nie ozrabiały, nei hale ani radia ani telewizji i komórek ni miały, a przy lampie naftowej pisały i cytały. Turystów nie było, dziwaś ka ik widziołeś, syćka byłi zycliwsi i sie sanowali. A teroz? Syćko na opak, skąd to przylazło, cy to Goście przywlekli ze świata? Jako to teroz wyplenić to dziadostwo. Prowde godajom, ze nie zadaj sie z dziadami, bo cie wsy oblezom, nie inacyj. Eh....W głowicce sie kołomyja robi od tego co momy. I niby sami wybiyromy...?! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: O północy... 26.11.06, 00:29 www.piwnicapodbaranami.krakow.pl/piosenki/cytaty.html Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: O północy... 30.11.06, 22:19 Tak niektórzy tworzą wizerunek państwa polskiego... I fto tu świniom tak po prowdzie jest? Demokracyjo...śyćko wolno?! oto-polska.blogspot.com/search/label/satyra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em jak miłość Re: O północy...bajeczka dla Ciupazeczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 23:23 video.google.com/videoplay?docid=2054866262463985863 Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: O północy...bajeczka dla Ciupazeczki 01.12.06, 17:57 I powiecie, ze nos nie obrozocie? Nie wiem co pedzieć na ta Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: O północy...bajeczka dla Ciupazeczki 01.12.06, 17:59 Ka uciekło? To syćko przez biedronke, ftoro mi siadła na klawisz z literkom k i ni Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: O północy...biedronka! 01.12.06, 18:04 ciupazka napisała: > Ka uciekło? To syćko przez biedronke, ftoro mi siadła na klawisz z literkom k > > i nie fciałak jyj uciąć i zaś ... drugi post uciok... drugi roz sie mi nawinyna, teroz między klawiszami, trza jom bedzie jakosi wystusić. Z klawisza na klawisz mi spaceruje, mo ino 2 kropki, co to znacy? Wie fto? Moze zime cuje i sie chowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poraj Re: O północy..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 00:00 Straszą duchy i zjawy tejemnicze strasznie... www.wenecja.art.pl/graf/duch.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` Re: O północy..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 00:06 i Ciupazka o dyndaniu pisze forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=41623328&a=53275509 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: O północy..... IP: *.it-net.pl 03.12.06, 00:08 To Ty jesteś może autorem artykułu? i tu mnie też śledzisz, nie bój się, mnie dyndanie nie grozi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` Re: O północy..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 00:48 i tu i tam Cię śledzę. Kondycję to Ty masz... images.wikia.com/nonsensopedia/images/thumb/3/3c/Babcia3.jpg/200px-Babcia3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: O północy..... 12.12.06, 00:21 Ino chetki inacyj wyglądom, hehe. O północy dobrej nocy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: O północy..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 01:23 Zapowietrzyłem się...Inaczej wyglądasz powiadasz? O pierwszej dwadzieścia pozdrowienia, ale nie od tego goscia wiadomosci.wp.pl/gid,8610947,img,8620210,galeriazdjecie.html?G%5Bpage%5D=9&T%5Bpage%5D=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: O północy..... IP: *.it-net.pl 25.01.07, 00:03 Kukocie tu jesce, to jo juz nie! Hej! Dobrej nocki, tylko mi sie nie zsiusiać, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: O północy..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 00:40 a pokukajcie se...Ślyp sie zamyko, pryndko ida nynać. i.wp.pl/a/f/pjpeg/11701/dorn_ziewa_mina_450.jpg wiadomosci.wp.pl/gid,8689420,kat,45476,galeriazdjecie.html?ticaid=13289 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: O północy..... IP: *.it-net.pl 05.02.07, 00:05 ...Sen ku mnie tyz krocy...Dobrej nocki! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: O północy..... 05.02.07, 23:26 GDY TU MÓJ TRUP...] Gdy tu mój trup w pośrodku was zasiada, W oczy zagląda wam i głośno gada, Dusza w ten czas daleka, ach, daleka, Błąka się i narzeka, ach, narzeka. Jest u mnie kraj, ojczyzna myśli mojej, I liczne mam serca mego rodzeństwo; Piękniejszy kraj niż ten, co w oczach stoi, Rodzina milsza niż całe pokrewieństwo. Tam, wpośród prac i trosk, i wśród zabawy, Uciekam ja. Tam siedzę pod jodłami, Tam leżę wśród bujnej i wonnej trawy, Tam pędzę za wróblami, motylami. Tam widzę ją, jak z ganku biała stąpa, Jak ku nam w las śród łąk zielonych leci, I wpośród zbóż jak w toni wód się kąpa, I ku nam z gór jako jutrzenka świeci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poraj Re: O północy..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 23:36 Widzę, że nastrój mamy dziś podobny czyli qu.. wisielczy. Ale nic to. Mimo wszystko dobrej nocy Ciupazko. Niech się nasze dusze we śnie błąkają po dolinach, halach, turniach... Odpowiedz Link Zgłoś
goscgosc Re: O północy.....analiza utworu. Ciąg dalszy... 06.02.07, 01:54 Gdy tu mój trup Co Ciupazka miała na myśli cytując w nocy jeden z najsmutniejszych utworów? Zakopane! Ojczyzno moja! ty jesteś jak zdrowie. Ile cię trzeba cenić, ten tylko się dowie, Kto cię stracił. Dziś piękność twą w całej ozdobie Widzę i opisuję, bo tęsknię po tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: O północy.....analiza utworu. Ciąg dalszy... IP: *.it-net.pl 07.02.07, 23:26 Odcytołeś włościwie...Ostoł ino zol, wiadomo za kim i za cym... Nojsiumniyjse roki som potracone w górak. Poznać po mowie, co ta siedzi w głowie, nie inacyj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poraj Re: O północy.....analiza utworu. Ciąg dalszy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 23:37 Ciupazko chlapnij sobie na smutki oraz dla kurażu, bo o północy zapraszam Cię na spacer. Spotkamy się koło bramy www.wirtualnycmentarz.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poraj Re: O północy.....analiza utworu. Ciąg dalszy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 00:01 Czekam... Strach Cię obleciał?;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poraj Re: O północy.....zestrachana Ciupazka;)))... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 00:11 No proszę taka harda góralka a wirtualnych umarlaków się o północy przelękła. Z babami to tak zawsze. Dłużej nie czekam, idę spać;)) Odpowiedz Link Zgłoś
goscgosc Re: O północy.... 08.02.07, 00:25 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > Odcytołeś włościwie...Ostoł ino zol, wiadomo za kim i za cym... Nojsiumniyjse > roki som potracone w górak. Poznać po mowie, co ta siedzi w głowie, nie inacyj. > ....tego też Ci pewnie brakuje i wspominasz...eh! Ta herbata w musztardówce...a może i nalana do niej "Wyborowa" z czerwoną kartką? hehe... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16256&w=55946196&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: O północy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 08:31 goscgosc napisał: > ....tego też Ci pewnie brakuje i wspominasz...eh! Ta herbata w musztardówce...a > może i nalana do niej "Wyborowa" z czerwoną kartką? hehe... > Ciekawy jestem o co ci chodzi? O to że ciupazka chlała czyściochę z musztardówy, czy o to że tęskni za peerelowską siermięgą? Lustrujesz czy klasyfikujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
goscgosc Re: O północy.... 08.02.07, 10:56 ...ani nie chlałem, ani nie tęsknie za siermięgą, ale powiem, co Ci powiem.. Kiedy patrze, hen, za siebie, w tamte lata, co mineły Czasem myśle, co przegrałem, ile diabli wzięli Co stracilem z własnej woli, ile przeciw sobie Co wyliczę, to wyliczę, ale zawsze wtedy powiem Ze najbardziej mi żal... Kolorowych jarmarkow, blaszanych zegarków Pierzastych kogucikow, baloników na druciku Motyli drewnianych, koników bujanych Cukrowej waty i z piernika chaty Gdy w dziecinstwa wracam strony, dobre chwile przypominam Mego miasta słysze dzwony, czy ktos czas zatrzymał I gdy pytam cicho siebie: "Czego żal dziś tobie" Co wylicze, to wylicze, ale zawsze wtedy powiem Ze najbardziej mi żal... Kolorowych jarmarkow, blaszanych zegarkow. ratatata... ...Myśle, że Ciupazka też tak gdzieś po cichu śpiewa. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: O północy.... 08.02.07, 16:22 Myslovitz - "Wonderful life" Here I go out to sea again The sunshine fills my hair And dreams hang in the air Gulls in the sky and in my blue eyes You know it feels unfair There's magic everywhere CHORUS: Look at me standing Here on my own again Up straight in the sunshine No need to run and hide It's a wonderful wonderful life No need to laugh and cry It's a wonderful wonderful life The sun's in your eyes The heat is in your hair They seem to hate you because you're there And I need a friend Oh I need a friend to make me happy Not stand here on my own CHORUS I need a friend Oh I need a friend To make me happy Not so alone CHORUS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duuuuuuuch Re: O północy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 00:12 Huuuuu,,,,uhuhuuuuuuuu......ooooooooooo.....aaaałłłłłłłłłłłłłłłłłł......hhhhooooo!! Przebacz mi Brunhildoooooooooooooo!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunhilda Re: O północy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 23:45 No dobra, wybaczam ci tylko przestań jęczeć i idź spać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://blog.tenbit Re: O północy.... IP: *.it-net.pl 12.02.07, 00:29 Nie mogę zasnąć... jeszcze trochę pojęczę...uuuuuuuuhiuuu..trach! "Podczas ciemnej, burzliwej nocy kobieta odbiera telefon. Słyszy jękliwy głos, coś mamroczący,przypominający głos jej chorego męża, który kilka dni wcześniej umarł...Zdziwiona odkłada słuchawke,jednak telefon nie daje jej spokoju przez całą noc.Za każdym razem gdy go odbiera słyszy ten sam jęk.Następnego dnia rano prosi kierowce taksówki aby zawiózł ją na cmentarz gdzie leży jej zmarły mąż.Na miejscu kobieta odkrywa, że podczas burzy słup, do którego była przymocowana linia telefoniczna przewrócił się na grób jej męża..." blog.tenbit.pl/ewcia93 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sigibert I dobranoc Brunhildo z ciupagą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 01:26 Dzień minął szczęśliwie w słonecznym uśmiechu I teraz do domu powracam w pośpiechu Lecz jeszcze dobranoc Ci szepnę cichutko Bo już wróżka nocy się zbliża wolniutko I sypnie pył gwiezdny na Twoją poduchę Sen zmruży oczęta marzeniem zasnute Więc śpij i śnij... Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: dobranoc Brunhildo z ciupagą IP: *.it-net.pl 12.02.07, 11:46 A ktorą Brunhildę masz na myśli, te średniowieczną, królewnę wizygocką, od 566 lub 567 żonę króla Austrazji: portalwiedzy.onet.pl/86390,,,,brunhilda,haslo.html, czy tę Brunhildę (walkirię)z dziewiętnastu walecznych panien z opery Wagnera, pt."Wałkiria". Fajny ten mit o niej: "Walkirie były dziewiętnastoma pannami-wojowniczkami, które - uzbrojone w hełmy, tarcze i włócznie - służyły Odynowi na polu bitwy. Jeździły wtedy po niebie na swych pięknych rumakach i walczyły razem z nim. Najpiękniejszą z walkirii była Brunhilda. W czasie pokoju, kiedy nie było żadnych wojen, walkirie nie miały co robić. Zamieniały się więc w piękne łabędzie i schodziły na ziemię, do śmiertelników. Pewnego razu Brunhilda właśnie tak zrobiła. Postanowiła się wykąpać w ziemskim jeziorze, więc skryła się w lesie. Tam zrzuciła pióra, zmieniła się w kobietę i naga weszła do sadzawki. Przechodzący nieopodal król zauważył ją. Podkradł się i ukradł jej pióra, bez których nie mogła zmienić się z powrotem w łabędzia. Powiedział jej, że musi pomóc mu w bitwie, inaczej nie odda jej piór. Nie mająca wyboru walkiria stanęła do walki z wrogiem króla. Kiedy Odyn dowiedział się, że Brunhilda stanęła do walki bez jego pozwolenia, był wściekły. Aby ukarać Brunhildę, ukłuł ją magicznym, usypiającym cierniem. kiedy zasnęła, bóg umieścił ją w zamku, wokół któego rozpalił ogromne płomienie. Dzielny wojownik imieniem Sigurd uratował Brunhildę, jednak dzięki temu walkiria straciła swą moc. Odtąd była już zwykłą kobietą. Miała na zawsze pozostać w Walhalli, gdzie musiała witać poległych wojowników i służyć im. Mit o Brunhildzie został opowiedziany przez Richarda Wagnera w jego operze pt. Walkiria. pl.wikipedia.org/wiki/Brunhilda_%28walkiria%29 A czy nie jest to opowieść o tej samej Brunhildzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sigibert I Re: dobranoc Brunhildo z ciupagą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 13:45 nie z państwa wizygockiego i nie z opery Wagnera a z Zakopanego..i bez Sigurta hehe... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duchhhhhhhhh Re: dobranoc Brunhildo z ciupagą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 23:55 Brunhildooooooo....uuuuuhhhhh.....ohhhhhhhh.....aaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuu...... To znowuuuuu ja ------ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poraj Re: dobranoc :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 23:56 Ostatnio nie mam czasu na częste wizyty, bo robota goni, a wyjazd do Zakopanego coraz bliżej. A więc Ciupazko nie zapraszam Cię tym razem na żadne nocne eskapady tylko wpisuję się na dobranoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: dobranoc :))) IP: *.it-net.pl 20.03.07, 21:45 Co kto lubi przed snem: Are you lonesome tonight? Do you miss me tonight? Are you sorry We drifted apart? Does your memory stray To a bright summer day? When I kissed you And called you sweetheart? Do the chairs in your parlor Seem empty and bare? Do you gaze at your doorstep And picture me there? Is your heart filled with pain, Shall I come back again? Tell me dear, Are you lonesome tonight? I wonder If you're lonesome tonight You know someone said That the world's a stage And we each must play a part. Fate had me playing in love With you as my sweetheart. Act one was when we met I loved you at first glance You read your lines so cleverly And never missed a cue And then came act two You seemed to change, You acted strange And why I'll never know Honey, you lied when You said you love me And I had no cause to doubt you. But I'd rather go on hearing your lies Than to go on living without you. Now the stage is bare And I'm standing there With emptiness all around And if you won't come back to me Then they can bring The curtains down Is your heart filled with pain, Shall I come back again? Tell me dear, Are you lonesome tonight? www.minibite.com/heartache/lonesome.htm Może na jazzowo: www.jazzmoods.com/ Raz na ludowo: www.zawodowcy.pl/krywan-pl.htm A może...Ty nie czekaj... crete.globat.com/~slyhap.com/mp3/nrm/3_charapahi.mp3 www.indianmelody.com/ www.tvp.pl/_zdjete/opole/piosenki.htm bigcyc.mp3.wp.pl/?tg=L3Avc3RyZWZhL2FydHlzdGEvOTI0LHV0d29yLDEyODQxNS5odG1s www.toya.net.pl/~anowaccy/PO.mp3 PO-aksamity żenią kity... mp3.wp.pl/p/strefa/posluchaj/hifi,140777.html www.phalanx.pl/mp3_lista.0.html?&eu_playlists=4&backPID=32 Komunistom: www.mlodzisocjalisci.pl/spiewnik/ I niek Wom sie śnijom nase piekne Tatry: www.ceper.com.pl/Magistrala.html Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: burzliwe oklaski..he...he.... IP: *.it-net.pl 12.02.07, 12:28 Rekord Guinnessa Filipińskie pary całują się punkt o północy w niedzielę na otwartym placu centrum handlowego w Pasay City. Przez dziesięć sekund całowało się tu 6124 pary, by pobić rekord Guinnessa ustanowiony rok temu na Węgrzech. Tyz pieknie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: burzliwe oklaski..he...he.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 00:03 NIECH CI SIĘ PRZYŚNI Prezydent Lech Kaczyński Człowiekiem Roku 2006 wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8736654&rfbawp=1171753246.900 Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: burzliwe oklaski..he...he.... 27.02.07, 00:02 A Tobie w Roku Świni złota bogata świnia, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: burzliwe oklaski..he...he.... 27.02.07, 00:04 closed: wiadomosci.wp.pl/gid,8748181,img,8748185,kat,,galeriazdjecie.html?G%5Bpage%5D=2 Odpowiedz Link Zgłoś
goscgosc .he...he.... 27.02.07, 01:11 ..tylko niech Ci się szczur nie przyśni magia.onet.pl/I,sennik.html?Param=229055 Szczur śni się - ktoś próbuje podstępnie zniszczyć Twoją opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: O północy 27.02.07, 20:45 Noc jest podobno przyjaciółką kochanków i złodzieji. Ani jo kochanka dlo Wos ani złodziej i godom zegnojcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: burzliwe oklaski..he...he.... IP: *.it-net.pl 27.02.07, 07:44 Sny? Nie, to jawa! Jak tu spać? Kie PiS na własne życzenie traci władzę w Małopolsce. "Po burzliwych obradach sejmiku Prawo i Sprawiedliwość nie ma już swojego marszałka województwa małopolskiego. W marcu PiS może stać się opozycją w małopolskim sejmiku, choć wygrało listopadowe wybory samorządowe. 16-sobowy klub PiS stopniał do 12 członków, więc największym klubem - z 13 radnymi - stała się Platforma Obywatelska. I to PO stała się głównym rozgrywającym w sejmiku." Jedzie nowe, miałeś chamie... na włosne zycynie.PiS nie daruje ci tyj nocy... Ceko nos bezsenność! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscgosc Re: O północy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 00:17 A była raz Murzynka miła, posąg z czarnej skały, co w Dunajcu Czarnym żyła, Stach Bachleda w Białym. Cosik brało ich ku sobie, wzięli na odwagę, ona jemu dała tam-tam, a on jej ciupagę. A ona go kua, kua tumana, muła. A on: aua, aua! Je, je, je! A on jej puk-puk w tam-tam. Ua - ua! A ona: e tam, e tam. Je - je - je! Z tej miłości pili cięgiem, gorzałę ze śmagą. On jej w końcu przyrżnął bębnem, ona mu ciupagą. Morał z tego względem trunków ukuli u górali: Nie mieszaj chłopie gatunków, bo ci łeb rozwali. A ona go... Że Murzynka w tej parafii żaden cud na ziemi, bo już przecie nom sie trafieł w Poroninie Lenin. A, że była psiakrew śwarno Stach kcioł zwyobracoć, ale nocka było corno nie mógł jej namacoć. A ona go... Maryla Rodowicz. A ja... Ua -ua, zdrowa już jesteś? Je, je, je! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: O północy ... 17.03.07, 00:09 Fajna ta ballada, lubię i ja ją, hm... mnie cosi lepiyj, wcora jesce plułak na brode, dzisiok juz na kolana, hehe. Telo. i dobryj nocki. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: O północy ... 19.03.07, 00:00 Józef Koszarek - "Nuta" Takoś piykno A cięto jak ostrze zbójeckiej ciupagi. Casym jeś smutno a dziko jak w Tatrak zielone upłazy. A kie cie słysem jako głos cie niesie wiyrchami patrzem, patrzem dokoła coby cie uwidzieć swoimi ocami. toś Ty! toś Ty nucicko wiyrchowo, dziś cie pod Tatrami kozdy górol śpiywo. Śpiywajom cie syćka w lesie, przy robocie, juz nik nie pomyśli o zodnym kłopocie. I choćby nie wiym co, choćby mi płaciyli tobie sprzedać za talary i za złoto nik sie nie ośmiyli. Miołbyk tobie sprzedać - lepiyj cobyk skonoł zakiela byk zbrodni tyj strasnyj dokonoł! I tu juz na zawse s nami pozostanie Śpiyw, toniec, muzyka, Hej, gęślików granie! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: O północy ... 04.04.07, 00:22 Ludzie za dudkami góniom, Nowe wille, auta majom, A jo sobie sie dziwujem W gorach inny swiat znajdujym, Jo ślebode w gorach cujem! Moje gęśle ostro grajom Ogień z sobie dobywajom Grom ino tym, co nie stygnom Jo im smutki z dusy wygnom! Kozdy chłopiec horny Mo zywot honorny Choć długo nie zyje Cały świat ratuje "Majowe śpiywki" - Trebunie Tutki Heeeej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: O północy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 01:08 A kiedy przyjdzie także po mnie Zegarmistrz światła purpurowy By mi zabełtać błękit w głowie To będę jasny i gotowy Spłyną przeze mnie dni na przestrzał Zgasną podłogi i powietrza Na wszystko jeszcze raz popatrzę I pójdę nie wiem gdzie - na zawsze. ale póki co, to se tu zaglądam Heeeej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: O północy ... 05.06.07, 00:02 AAAAAooooouuuu, hhhhaaaahhh, ale ziew. spać! Dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: O północy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 00:42 o 5.02 pobudka! img486.imageshack.us/img486/2561/szpak20014ph4.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciupazka Re: O północy ... IP: *.it-net.pl 07.07.07, 00:06 Kochany chłopecku, godo baba do swojego ślubnego, wiydz se, ze kiebyś mnie mioł zdrodzać, to wolałabyk wiedzieć o tym wceśniyj... Nei to ni mogłaś mi tego pedzieć z góry, he, ba dopiyro teroz? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: O północy ...wionek 07.09.07, 18:39 Maryś mos jesce wionek? Mom, trzymom go dlo Tobie, śmieje sie Maryśka... Co ty nie powies, jo nie fcem, kie do dzisiok nifto cie nie fcioł, to jo tyz cie nie fcem, haj. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: O północy ... moda góralska 19.09.07, 00:02 Tym razem o modzie naskiej... fotoforum.gazeta.pl/72,2,873,67312402.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc :-O. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 00:53 stosownie do pory :-O. www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070919/AKTUALNOSCI/70919072/-1/rss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciupazka Re: Witoj Nowy Roku 2008 IP: *.it-net.pl 01.01.08, 00:03 Sama se go witom, nikogo tu ni ma i dobrze. Co se zycem? Troche więcej kasy i podróżowanio. A zdrowie niek sie wypcho sianem , kie mi nie słuzy, haj. Precki z nieprzyjacielami i dziadami.A ty muzycko se groj. Telo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciupazka Re: Witoj Nowy Roku 2008 IP: *.it-net.pl 01.01.08, 00:15 Niech w każdej polskiej rodzinie zagości optymizm, miłość i duma z naszej ukochanej Ojczyzny - powiedział w specjalnym, noworocznym, orędziu prezydent Lech Kaczyński fotoforum.gazeta.pl/3,0,970210,2,5.html Odpowiedz Link Zgłoś