Dodaj do ulubionych

Jak bronić się przed natrętami w GG?

02.02.05, 15:31
1) Najlepiej zawsze pozostawać niewidocznym.
2) Korzystać z opcji "pokaż status tylko znajomym".
3) W razie i tak nawału wiadomości od obcych zaznaczyć "nie pokazuj
wiadomości od nieznajomych".
4) W katalogu danych udostępnianych publicznie skasować informacje
niepotrzebne: wiek, płeć, nazwisko (jeśli jest widoczne dla wszystkich), itp.
5) Korzystać z nakładek do komunikatorów, które umożliwiają dokładniejsze
kontrolowanie funkcjonowania programu (np. lepsze blokowanie konkretnych
nadawców).
6) Nie podawać swoich namiarów w komunikatorze obcym i przypadkowym osobom.
7) Nie wdawać się w rozmowy z nieznanym nadawcą w myśl zasady: "jak kocha to
poczeka" - tzn. jesli to osoba znajoma, to odezwie się i później, jeżeli zaś
to ktoś przypadkowy to tylko będzie czaić się na osoby dostępne by je zasypać
swoim SPAM-em.
Obserwuj wątek
    • caro333 Re: Jak bronić się przed natrętami w GG? 02.02.05, 15:39
      Qwerty zobacz,że one wcale nie chcą niczego unikać!:))One chcą sobie wszystkie
      kamerki pozakładać!:)))A zbereźnice jedne!:)
      • qwerty.tarnow Re: Jak bronić się przed natrętami w GG? 02.02.05, 15:41
        No, a zwalać winę chcą na nas. ;-)
        • atob Re: Jak bronić się przed natrętami w GG? 02.02.05, 15:45
          Hehe ale taka jest prawda zobaczcie jakis czat z kamerkami "damskimi" i te
          sfory zebrzacych facetow.Zero meskiej godnosci niestety:)
          • qwerty.tarnow Re: Jak bronić się przed natrętami w GG? 02.02.05, 15:49
            Nie ma się kamery, to sę po czatach żadnych nie rozgląda. A poza tym szkoda
            sobie łącza zapychać widokiem "live".
            • atob Re: Jak bronić się przed natrętami w GG? 02.02.05, 15:51
              No bez przesady ...raz na rok zajrze.I to raczej nie szkoda lacza a swojego
              zdrowia psychicznego:)
            • teklat Re: Jak bronić się przed natrętami w GG? 02.02.05, 15:55
              No dobra! Dam Wam, Panoiwie, cos, co Wam pozwoli się obronić przed natrętnym
              widokiem nagich kobiecyhch ciał w kamerkach... musicie tylko przez chwile
              okazać sie wiarygodnymi i zachecającymi rozmówcami...
              Ja jak natręt nie jest zrażony pytaniami o osobistą higienę, zachęcam go do
              odwiedzenia następującej stronki:

raus.de/crashme
              w czasie, gdy delikwent walczy z pozornie zawieszonym komputerem, jago
              blokuję....
              • qwerty.tarnow Re: Jak bronić się przed natrętami w GG? 02.02.05, 16:03
                Ten link chyba nie działa, bo otworzyłem i nic - tylko jakiś napis.
                • caro333 Re: Jak bronić się przed natrętami w GG? 02.02.05, 16:07
                  napis,że crashme (zniszcz mnie?)poszedł po dobro albo po piwo...:)))
                • teklat Re: Jak bronić się przed natrętami w GG? 02.02.05, 16:08
                  faktycznie - zniknęło... a takie było fajne...
                  • caro333 Re: Jak bronić się przed natrętami w GG? 02.02.05, 16:17
                    Nie wiem,co to było,ale przypomniało mi się,jak pewnego razu moje chłopaki
                    zrobiły mi kawał umieszczając w wygaszaczu ekranu napis mniej więcej "twój
                    komputer jest zakażony i jeśli go nie wyłączysz,to za 3 min.wyłączy się sam!
                    Skrócili czas do włączania się wygaszacza i mieli ubaw po pachy,jak im
                    opowiedziałem o tym problemie...:))
                    • atob Re: Jak bronić się przed natrętami w GG? 02.02.05, 16:36
                      Haha a to dobre.
                      Kiedys w nortonie podobnie robiono ze "znikal" pasek na dole ...zmieniajac
                      kolor czcionki na kolor paska:)I choc byl to jednak nie bylo:)
                    • lubona Re: Jak bronić się przed natrętami w GG? 02.02.05, 16:40
                      A ja sobie pooglądałam możliwości pluginów w tlenie. Włączyłam "cosik" i teraz
                      musiałam resetować komputer a to "cosik" sie nie wyłączyło. A miało mi blokować
                      brzydkie wyrazy.I tak jestem niewidoczna. Moje GG ma czkawkę, na tlen wskakują
                      oszołomy, co dalej? Oczywiście forum i tylko forum.;D
    • dziejas Re: Jak bronić się przed natrętami w GG? 04.02.05, 16:44
      heh... to pytanie brzmi podobnie do: 'jak sie bronic przed spamem?'. prawda
      jest taka, ze nie ma skutecznej obrony. zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie
      glowe zawracal. mozna oczywiscie blokowac wiadomosci od nieznajomych, mozna
      zablokowac kontakty... niestety. nie daje to ochrony przed tymi, ktorzy znaja
      sie troche na komputerach i programowaniu... zatem mozna jedynie ograniczac
      wielkosc natrectwa... mozna tez stosowac pluginy, lae ich skutecznosc tez jest
      ograniczona. tak na prawde jedyna skuteczna metoda jest... brak gg (lub innych
      komunikatorow)

pozdr.
      • kuczman Re: Jak bronić się przed natrętami w GG? 05.02.05, 06:46
        A ja przelknac nie moge GG szaty graficznej i emotow....
        Wole Tlen.
        • teresa50 Re: Jak bronić się przed natrętami w GG? 05.02.05, 19:50
          A ja nie znam GG ani Tlenu, używam tylko ICQ a tam jest opcja "Ignore user" i
          jak się delikwenta tam wrzuci to nie ma szans wysłać nam żadnej wiadomości. Ja
          tam przechowuję tabuny niegrzecznych Arabów :-)
          • qwerty.tarnow Re: Jak bronić się przed natrętami w GG? 05.02.05, 20:29
            To "Araby" używają "Icka"? A gdzie ta ich wzajemna niechęć
            internacjonalistyczna?
            • teresa50 Re: Jak bronić się przed natrętami w GG? 05.02.05, 22:50
              Araby używają "Icka" do polowania na ponętne Europejki posiadając czasami zasób
              slów angielskich w liczbie około dziesięciu :-) Zanim mnie to znudziło to była
              fajna zabawa :-)
              • qwerty.tarnow Re: Jak bronić się przed natrętami w GG? 06.02.05, 18:40
                Jakby wedzieli, że jest GG, to by inaczej śpiewali. ;-)
                Choć może to na Tlenie oni siedzą i rozsyłają zdjęcia jak opisane w innym
                wątku? :-D
                • lubona Re: Jak bronić się przed natrętami w GG? 06.02.05, 18:52
                  No, na Araba to ona nie wyglądała, ani tym bardziej Arabkę. ;-)))
                  • qwerty.tarnow Re: Jak bronić się przed natrętami w GG? 06.02.05, 21:21
                    Może po operacji plastycznej toto było? ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka