Dodaj do ulubionych

Tereso,jak znajdujesz "Przystanek Alaska"?

13.04.05, 16:01
Bo wszystkie twoje koleżanki na forum stawiają dolary przeciw orzechom,że
jesteś fanką tego serialu.A mnie się nie za bardzo wydaje...
Obserwuj wątek
    • caro333 Re: Tereso,jak znajdujesz "Przystanek Alaska"? 13.04.05, 16:03
      To ja cofam ten wątek,bo przed chwileczką przeczytałem opinię Teresy.Wyszło
      trochę na moje...:))
      • teresa50 Re: Tereso,jak znajdujesz "Przystanek Alaska"? 13.04.05, 16:50
        "Przystanek" był nadawany w czasach, kiedy jeszcze w naszej telewizji nie było
        tak dużo seriali jak teraz. Pewnie dlatego oglądałam.
        • lemuriza Re: Tereso,jak znajdujesz "Przystanek Alaska"? 13.04.05, 18:57
          a co Ty caro taki przeciw jesteś....
          Mnie się wydaje, ze "Przystanek" w powodzi tych wszystkich seriali, które mamy
          teraz to i tak byłby na topie.
          To po prostu taki inny serial, klimatyczny - nie żaden tam Seks w wielkim
          mieście czy Ostry dyzur.
          Szczerze powiedziawszy ja nie pamiętam,żeby się w nim pojawiały jakies głupie
          amerykańskie dowcipy... byc moze w późniejszych odcinkach...
          ale te pierwsze były genialne.
          Te rozmowy....mieszkańców.
          Coś jak nasz "Rejs":).
    • qwerty.tarnow Się wtrącę 14.04.05, 15:06
      Tu jest przystanek, a laska gdzie?
      • lubona Re: Się wtrącę 14.04.05, 17:54
        Też oglądałam i powiem, że z zainteresowaniem. Odpowiadał mi ten klimat. Muszę
        dać do naprawy wideo i zrobię chyba jak Tekla. Nawet jestem ciekawa, jak go
        dzisiaj "znajdę". (oczywiście film, nie wideo). ;))
        • lemuriza Re: Się wtrącę 22.04.05, 21:25
          wiadomośc dla naszego seksisty:
          w dzisiejszej Gazecie Telewizyjnej GW jest artykulik o Przystanku. Bardzo
          fajny. Polecam, przyblizy Ci temat.
          Jesli jednak nie dotarłbyś do niego, zacytuję fragmenty:
          "Ciepła opowieść o zdarzeniach zwykłych i niecodziennych, opis dobrego miejsca
          na ziemi, rozważania o zyciu. Może urzec każdego".
          I dalej: Serial jest nieustanną zabawą w podważanie stereotypów i sądów
          potocznych i uogólniających , czegokolwiek by dotyczyły. Pozory zawsze mylą - z
          tego jakiej kto jest rasy, jak ubrany, jak wyglada nie sposób wywnioskować,
          kim jest naprawdę , co wie i co potrafi".

"Wartości rzadzących miasteczkiem nikt nie broni ani nie lansuje. To po prostu
          sposób na życie.. mieszkańców tego dziwnego miasta nie absorbuje świat
          zewnętrzny, nie musza się z nikim zmagać, żyją w harmonii z przyrodą i tworzą
          swój ład społeczny. To z czym muszą sie borykać to oni sami, ich nastroje,
          lęki, relacje z innymi".
          • caro333 Re: Się wtrącę 23.04.05, 09:26
            Jeśli w tej recenzji jest dużo prawdy i Ty to,Izo,potwierdzasz - już się
            przekonałem!:)))
            • lemuriza Re: Się wtrącę 23.04.05, 11:38
              no pewnie , ze potwierdzam:).
              Mnie zawsze urzekało w tym miasteczku własnie to , ze meiszkańcy zyli jakby w
              odwerwaniu od całego świata,wielkiej polityki itd.
              To, ze znali się wszyscy - co często jest przyjmowane za wielki negatyw małych
              miejscowości, a ja myślę, ze to jednak wielka zaleta.
              Nie wiem czy bycie anonimowym to wielkie dobro.
              Człowiek jest zwierzęciem stadnym a grupa daje mu wielkie wsparcie, co świetnie
              pokazuje ten serial.
              Lekarz, który przyjeżdzą do tego miasteczka , bo musi odrobić kasę, którą
              włozył w jego studia stan Alaska, jest wściekły , nie odpowiada mu poczatkowo
              ta małomiasteczkowa atmosfera itd., ale jak pisze autorka artykułu:

"Zapatrzony w postęp , naukę i karierę - nic nic rozumie z Cicely ( nazwa
              miasta) Chce być dla ludzi tylko elkarzem, zadufany broni sie przed bliskością
              i ufnością...
              wszystkiego jednak zostaje nauczony. Tam przezyje najpiekneijsze cztery lata
              swojego życia"

I tylko szkoda, ze nie dane mi bedzie tego zobaczyć po raz kolejny ( ta
              idiotyczna pora emisji...)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka