lemuriza 12.09.05, 21:22 określenie , które znalazłam na forum Mielec : Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwerty.tarnow Re: Bardzo mi się podoba 12.09.05, 21:35 A czemu nie pasują? Co za róznica: stadion, ulica, dyskoteka? Szkoła, kościół, urząd - to owszem - nie. Ale tutaj? Odpowiedz Link Zgłoś
teresa50 Re: Bardzo mi się podoba 12.09.05, 22:35 A mnie się bardzo nie podoba, że wspomniane dziewoje są wszystkie takie same. Balejaż, różowa torebka, szpilki, spodnie biodrówki i goły brzuch. Jak owce !! Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Bardzo mi się podoba 12.09.05, 22:38 Kwestia samego wykorzystania ubioru to rzeczywiście temat na dłuuuugi wątek. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kuczman Re: Bardzo mi się podoba 13.09.05, 00:01 Toz przeciez czas mamy... Ale Qwerty, zeby komentowac co pasuje albo i nie, na stadionie to... trzeba tam chociaz raz pojsc :D Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Bardzo mi się podoba 13.09.05, 09:07 Wie wg ogólnych reguł zachowania. :-P A że wspomniany ubiór jest nieodpowiedni na tsadion to się mogę zgodzić w jednym aspekcie: przecież na takim stadionie to jest zimno jak nieszczęście. Szczególnie, że wszystko się tam odbywa w porach kiedy kury już idą spać. Jakby imprezy były w porach nasłonecznienia - to co innego. A tak to zimnica straszna... Odpowiedz Link Zgłoś
kuczman Re: Bardzo mi się podoba 13.09.05, 13:01 No, wiec mozesz wtedy uzyczyc marynarki, usmiechnac sie, moze nawet przytulic taka zmarzlinke;)) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Bardzo mi się podoba 13.09.05, 13:57 Ale jak tych odkrytych miejsc będzie sporo, to marynarki może zabraknąć. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Bardzo mi się podoba 13.09.05, 13:59 P.S. A poza tym to w życiu się trzeba zapobiegliwością wykazać: jak ktoś nie wie, że w cienkim i lekkim ubraniu można zmarznąć wieczorem, to od takich osób lepiej się trzymać z daleka. Bo do niej nie dotrze też nigdy, że ulatniający się gaz jest niebezpieczny, ani że nie wolno dotykać przewodów elektrycznych... Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Bardzo mi się podoba 13.09.05, 16:48 qwert...nie pasuje, bo stadion to miejsce sportowe i wg mnie pasują do niego ubiory sportowe. A co do zimna, to tu akurat się nie bardzo zgodzę - bo nie zawsze jest zimno pomimo późnych pór, a poza tym emocje bardzo rozgrzewają. Wiesz Tereso, ja mam dwie torebki w kolorze ciemy róż ( jedna to właściwie taki koszyk, drugą dostałam na imieniny, jest duża, sztruksowa ). Mam też jedną torebkę jasno - różową, ale obecnie rzadko ją noszę, z powodów o których napisałaś. Kupiłam ją kiedy jeszcze ten kolor był niemodny, a teraz wiadomo. Ale ja to wszystko biorę na przeczekanie:).Nie zrezygnuje z moich ulubionych kolorów. Ale masz rację - ten owczy pęd mnie przeraża. Dlatego martwi mnie moda na bluzki w stylu indyjskim i dlatego lubię kupować ciuchy w sklepach z odzieżą używaną - tanio i niepowtarzalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Bardzo mi się podoba 13.09.05, 19:09 No jak - ubiór sportowy ma podstawową cechę: odsłania więcej niż zakrywa z uwagi na "opory powietrza i trudności w poruszaniu". A przecież opisywane osoby charakteryzują się takim własnie strojem? :-D A atmosfera to nie wszystko - bo potem się wychodzi z takiego stadionu, trzeba niejednokrotnie w dalekie podróże piesze lub zmotoryzowane się udać. A wtedy to już tak gorąco nie ma. I zapalenie płuc gotowe. Albo jeszcze co gorszego. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Bardzo mi się podoba 13.09.05, 20:50 Zapalenie ucha środkowego. :-) Względnie choroba lokomocyjna na skutek zbyt czestego dalekiego dojeżdżania na stadiony. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
teresa50 Re: Bardzo mi się podoba 14.09.05, 08:26 Z czego wynika prosty wniosek - trzymać się z dala od stadionów, kin, teatrów, kawiarni, pubów itp... czyli najlepiej nie wychodzić z domu :-P Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Bardzo mi się podoba 14.09.05, 08:53 No chyba, że sie zawsze, niezależnie od pogody, pomyśli o ciepłej czapce uszance podbitej ciepłym futerkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Bardzo mi się podoba 14.09.05, 09:00 Futerko...futerko...hmmmm... z czym mi się kojarzy futerko?... Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Bardzo mi się podoba 14.09.05, 16:56 Czapka uszanka przykrywająca szyję ramiona, tułów, biodra, uda, kolana? To chyba z uszu monstrualnego zająca. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Bardzo mi się podoba 14.09.05, 17:00 Tereso - dobrze kombinujesz! :-D Będą z Ciebie jeszcze ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
teresa50 Re: Bardzo mi się podoba 14.09.05, 19:38 Po osiemdziesiątce dopiero !! Wcześniej zamierzam poszaleć :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Bardzo mi się podoba 14.09.05, 20:11 Nieważne kiedy - ważne, że w ogóle "te ludzie" z Ciebie będą. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Bardzo mi się podoba 14.09.05, 21:20 ha,ha,ha jak mam byc "ludziem" co nie wychodzi z domu to dziękuję bardzo. Już mnie ta choroba wyjątkowo mierzi bo: w piątek nie pójdę na siatkówkę, a w sobotę nie pojadę na rower. Co to za życie! Dobrze, ze są jeszcze książki! Przynajmniej poczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Bardzo mi się podoba 14.09.05, 22:52 No widzisz - a w biegu książek nie poczytasz. Więc siedzenie w domu ma jednak jakiś sens. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
moniek76 Re: Bardzo mi się podoba 15.09.05, 08:33 Ja chętnie bym sobie pochorowała jakiś tydzień. Ale SAMA w domu!! Obłożona zaległą prasą, literaturą i ewentualnie z laptopem na kolanach. No w sumie przydałby się jeszcze ktoś w sumie do robienia herbatek, spełniania zachcianek i masowania obolałych kości.... Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Bardzo mi się podoba 15.09.05, 08:56 Hmmmm...z herbatkami bym sobie poradził,z masowaniem też,tylko to spełnianie zachcianak trochę mnie już odstrasza...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Bardzo mi się podoba 15.09.05, 10:13 a ja nie chcę leżeć, bo niestety myślę o tym co zastanę w pracy po powrocie! No ale jak już wrócę od lekarza, bo idę za chwilę , to się położę, zrobię harbatę i wezmę książkę ( akurat czytam bardzo interesującą). To jest niewątpliwy plus chorowania - czytanie bez ograniczeń! ( no chyba że się ma wysoką temepraturę to nie da się robić nic) Odpowiedz Link Zgłoś
moniek76 Re: Bardzo mi się podoba 15.09.05, 10:19 wtedy jak się da można pospać bez ograniczeń:)) Odpowiedz Link Zgłoś