Dodaj do ulubionych

Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-)

25.04.06, 21:21
Nadszedł czas zmian (wymienia się kadry, zarządy, rady ;-) ), życie ma swój
bieg, kadencyjność też musi być. :-)
A Paniom życzę przee wszystkim spokoju! :-) Jak będzie to, wtedy moderowanie
będzie jedną wielką frajdą. :-)
Obserwuj wątek
    • teresa50 Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 25.04.06, 22:12
      No, no... gratulacje oczywiście !! Niech nam milościwie panują długie lata !
      • kuczman Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 26.04.06, 01:29
        Szczerze mowiac to sie podwojnie zdziwilem.
        Po pierwsze to cisza qwertego. Zdawkowa odpowiedz tradycji ze sa inne metody
        komunikacji (pisze z pamieci).
        Nagle mamy dwoje milosciwie panujacych moderatorow.
        To jakies haslo na forum o swoich zamiarach juz wyszlo z mody?
        Mam nadzieje ze to nie zapowiedz dalszego ciagu prywatnych maili oglaszanych na
        forum dla co rowniejszych:P
        No i czesc druga drugiego zdziwienia- zadna z Was nie mieszka w Tarnowie...
        teklat to juz wogole znikla ostatnio... hm... conajmniej dziwne.

Pierwsze wrazenia czesto myla! Ostroznie gratuluje wiec;))
        • tradycja1 Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 26.04.06, 02:24
          To tylko (i az czasami) moderowanie, czujnosc i opieka nad forum.
          Kuczman, dla wyjasnienia, zaproponowano mi moderowanie forum Tarnowa wiec sie
          zgodzilam z wielkiego sentymentu do tegoz miejsca w ktorym sie pojawialam jak na
          liczniku forum bylo ok 200 postow.
          Fakt nie mieszkam w Tarnowie ale to moje miasto! i jestem tutaj dosc czesto a na
          forum kazdego dnia, tematy dyskusji i tak nie sa wylacznie zwiazane z miastem.
          Byly moderator qwerty z powodow blizej mi nieznanych juz nim nie jest, ale nie
          uwazam to za tak istotne by informowal, bedzie chcial to napisze/powie...nie
          bede kradla kogos prywatnosci.
          Do przodu...
          • kuczman Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 26.04.06, 02:28
            O tym wlasnie pisze- zero info na forum.
            A to nie propozycja. Forum Tarnow mialo zero mozliwosci wypowiedzi.
            Nie mowie ze protestowal bym- mowie ze nie bylo to zrobione przejzyscie.
            A szkoda.
            • tradycja1 Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 26.04.06, 02:47
              Uwazam ze forum ma sie rozwijac wpisami ktore nakreslaja nasze mysli, pytania,
              odczucia, bez koncentrowania sie nad tym kto moze cos wiecej techniczne zrobic.

Nie zamierzam robic rewolucji ( teklat pewnie tez nie ale za nia nie mowie)na
              forum, dostosuje sie do wskazowek glownych adminow gazety.To wszystko.
          • kuczman Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 26.04.06, 02:39
            Otoz nie do konca tak: moderator w sparawach forum chyba nie jest osoba
            prywatna- postepowanie pod swoim nickiem podlega regulom i zasadom.
            Qwerty zostal zdjety z pozycji moderatora za przekraczanie swoich uprawnien. Ta
            wiadomosc nie jest zadna prywatna tajemnica.
            Zreszta prosil sie o to przy niezliczonych okazjach.
            O wyborze moderatora forum, chyba najwiecej do powiedzenia powinni miec forumowicze.
            Ty, ani slowem nie skwitowalas mojej propozycji mianowania Caro (nie wazne ze
            nie ma dostepu do netu, mozna to bylo skomentowac.)
            Jak rowniez osoba/osoby ktore zaproponowalu Ci moderowanie tego forum, rowniez
            ani slowem sie nie odezwaly.
            To mnie dziwi.
            • tradycja1 Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 26.04.06, 03:04
              Juz spiesze z odpowiedzia :

Co do wyboru moderatorow, to odpowiedzialam na propozycje moderowania od admina
              gazety, sama sie o funkcje nie staralam choc mogl to zrobic KAZDY wysylajac
              swoje zgloszenie, informacja byla widoczna na forum.
              Jesli ktokolwiek ma jakies "ale" co do osob ktore przejely moderowanie prosze
              napisac o tym na FoF lub bezposrednio do adminow.
              Nie odpisalam nic w sprawie przejecia wladzy przez Caro, bo wlasnie uwazam ze
              wazne jest ze nie ma dostepu do netu...a co bede pisac o nieobecnych.
              Caro, teklat,lemuriza,gadula , ja i kilka osob jeszcze mialo okazje byc glowym
              moderatorem forum ale wszyscy zgodnie przekazalismy wladze qwertemu dla nikogo
              nie bylo to wtedy wazne kto bedzie moderatorem...laczyla nas wspolna mysl rozwoj
              forum i to wystarczylo.

Powtarzam jesli ktokolwiek ma jakies uwagi co do mojej osoby jako moderator,
              piszcie, nie jestem przyklejona do tej funkcji i moge bez zalu ustapic.
              • kuczman Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 26.04.06, 03:30
                To nie osobiste przytyczki do Ciebie.
                Pisze ze forum jako takie jest trzymane w ciemnej niewiedzy zamiast sie
                normalnie odezwac, zapytac czy tylko oznajmic.
                Mydlenie oczu w wykonaniu qwertego wcale nic nie pomoglo odczuciom przy
                odbieraniu ;)) Moderowanie to zaden wielki przywilej ani wladza- dobrze wiem o
                tym sam. Ale nadawanie moderatorow z gory? Bez zadnej konsultacji z reszta
                forumowiczow? Chodzi przeciez o zwykla grzecznosc.
                Czy teklat tez otrzymala propozycje od admina?;))

To jeden z punktow regulaminu gazety z ktorym sie absolutnie nie zgadzam- ze
                jakies klopoty na forum Tarnow, to tylko wolno omawiac gdzies za siedmioma
                gorami na specjalnym innym forum coby zludny lad i poprzadek utrzymywac tutaj.
                • tradycja1 Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 26.04.06, 03:39
                  Co bylo a nie jest nie pisze sie w rejestr ;)
                  Dopowiem....jesli mnie usuna lub ktokolwiek zglosi lub dojdzie od mnie jakies
                  zazalenie jasno i tym poinformuje.
                  • kuczman Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 26.04.06, 03:59
                    Co bylo a nie jest...
                    Czyli Twoim zdaniem nie ma sprawy, etkieta, netykieta, zwykla uprzejmosc- zwij
                    jak chcesz- nie zobowiazuje do zwyklego odezwania sie skoro "admin zaproponowal"?
                    Calkiem ladne poczatki, nie powiem;))
                    • tradycja1 Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 26.04.06, 04:07
                      Sie bede panoszyc i tytulowac i jeszcze oznajmiac ze moze bede moderatorem , a
                      za pol roku dalej nic, bo "odgorni" wolno dzialaja, poza tym czesc osob znam
                      osobiscie i duchowo i niemal pewna jestem ze nikogo nie boli ze on nie jest.
                      Kuczman serio mowie bez przekasu...jesli chcesz byc moderatorem lub masz jeszcze
                      jakies uwagi albo ktos inny to piszcie gdzie trzeba.
                      Ok moze nie wyszlo idealne ale ludziku ;) piszmy na forum jakby w ogole
                      moderatora nie bylo...forum powinno byc jak gleboka milosc- pilnuje sie samo.

• kuczman Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 26.04.06, 04:26
                        Pieknie to napisalas <lezka w oku>
                        Ale zaczynac od "fopa"?
                        • tradycja1 Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 26.04.06, 05:01
                          No wiesz...nie wazne jak sie zaczyna , wazne jak sie konczy ;)

Widze ze pojawiles sie na Oficjalnym Forum Tarnowa :)
                          Dzisiejszej nocy deptamy sobie po pietach.
                          • kuczman Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 26.04.06, 05:44
                            Sprawdzam <wrrrr>
                            Ile czasu Ci zostanie na forum na Gazecie;))
                            • tradycja1 Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 26.04.06, 05:55
                              Melduje sie ze jeszcze jestem w stanie cos napisac ;)
                              • teklat Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 26.04.06, 09:01
                                Powiem tak:
                                1. owszem, zaproszono mnie do adminowania na tym forum, a ponieważ jestem jedną
                                ze starszych stażem forumowiczek i los tego forum jakoś mnie obchodzi - to
                                propozycje przyjęłam.
                                2. Qwerty nie musi się nikomu tłumaczyć z tego, z jakiego powodu i w jakich
                                okolicznościach przestał być adminem. A jeśli już zdobył sie wobec Ciebie,
                                Kuczmanie, na odpowiedź (wcale nie musiał), to ogłaszanie jakichkolwiek
                                szczegółów zawartych w prywatnej do Ciebie korespondencji jest nie całkiem w
                                porządku. Pomyśl o tym, jeśli jako argument stawiasz netykietę. Gdzie w takim
                                razie są Twoje dobre obyczaje?
                                3. To, że ostatnio tutaj piszę rzadziej, wcale nie oznacza, że nie tu zaglądam.
                                Postaram się pisać częściej, choć nie należy to, jak zapewne wiesz, do
                                obowiązków admina.
                                4. Twoje pogróżki zawarte w innym wątku - odnośnie tego, że mogę przestać być
                                adminem szybciej od Qwerty'ego jakoś mało mnie ruszają. Co ma byc to będzie. A
                                Qwerty adminował nam miłościwie na tym forum - o ile dobrze liczę - jakieś dwa
                                lata z okładem. I cokolwiek by o tym nie powiedzieć - nie było to złe
                                adminowanie. I wcale nie takie krótkie. :)

A za gratulacje dziękuję. Tym, którzy gratulowali.
                                • kasztanka5 Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 26.04.06, 14:48
                                  Nie witam sie, bo stara ze mnie podgladaczka. :P

teklat napisała:

> 4. Twoje pogróżki zawarte w innym wątku - odnośnie tego, że mogę przestać być
                                  > adminem szybciej od Qwerty'ego jakoś mało mnie ruszają. Co ma byc to będzie.
                                  A
                                  > Qwerty adminował nam miłościwie na tym forum - o ile dobrze liczę - jakieś
                                  dwa
                                  > lata z okładem. I cokolwiek by o tym nie powiedzieć - nie było to złe
                                  > adminowanie. I wcale nie takie krótkie. :)
                                  >
                                  > A za gratulacje dziękuję. Tym, którzy gratulowali.

Dlaczego nie pisze? Bo odrzucaja mnie wlasnie takie "autorytatywne"
                                  stwierdzenia. Kuczman nie wyglaszal zadnych pogrozek, chyba, ze za takie wezmie
                                  sie oczko czyli " ;))". A jezeli poprzednie bylo pogrozka, to usmiech,
                                  czyli " :)) " powinno byc wziete za napasc... (na Skarbowine oczywiscie).

No wiec nic wiecej nie napisze, moze jedynie tyle, ze gratuluje tego "miodu"
                                  administrowania. Bo gdybym byla zlosliwa, to chyba powinnam zapytac, czy
                                  jajecznica lubi Panie czy nie.

Aha, zapomnialabym ... :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                                  • tradycja1 Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 26.04.06, 14:57
                                    Nikt nie zmusza do sympatii nas, ale zbytnio nie wiem za co mialby nie lubiec
                                    chyba ot sobie dla zasady.

Dajmy juz spokoj z tymi gratulacjami i uwagami, docinkami przez
                                    usmiechy...piszmy na forum o tym co w miescie i dookola nas samych.
                                    • kuczman Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 26.04.06, 15:16
                                      I dalej... ani slowa o to skad i dlaczego zaistnialysmy, ani slowa ze OK, nie
                                      zapytalysmy nawet grzecznosciowo forum- tylko sugestia aby swe klapki na oczy
                                      naciagnac mocniej i wio, do przodu!

Caly czas zaznaczam Wasza najpierw niepoprawna (politycznie, towarzysko- jak
                                      zwal, tak zwal) nominacje- a teraz juz iscie w zaparcie i odmowe komentarza na
                                      ten temat- "bo nie musimy".

To teraz jeszcze zaznacze ze ciekawi mnie pewien szczegol tych demokratycznych
                                      wyborow: tradycja zaznaczyla ze zaproponowal jej moderowanie forum naszego jeden
                                      z adminow. A kto zaproponowal teklat wspolmoderowanie tegoz forum apelujac do
                                      jej stazu forumowego i poczucia dbalosci o nie?

Nie pytam z sympatii do Was ani tez z zasady nielubienia nikogo- pytam, bo co do
                                      pewnych kwestii nie powinno byc zadnych niejasnosci. Jezeli sa, nie bedzie to
                                      forum przejzyste, nie bedzie na nim pisania "jakby moderatorow nie bylo".
                                      • tradycja1 Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 26.04.06, 15:23
                                        Dobra Kuczman wiec walkujmy ten temat jako jedyny i najwazniejszy , przekladajmy
                                        z prawa na lewo.Nie sadzialam ze to takie istotne kto jest moderatorem, gdyz to
                                        nie nie wiarze z zadnymi extra przywilejami, no ale...jak wspomnialam lekka reka
                                        przekaze komus innemu moderowanie.

• kuczman Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 26.04.06, 15:02
                                  Wybacz teklat- gdzie w mojej odpowiedzi widzisz jakies pogrozki? Tylko
                                  komentowalem Twoj pierwszy post jako moderatora - zdziwiony jego polityczna
                                  niepoprawnoscia.
                                  Podobnie jak politycznie niepoprawne bylo Twoje zaproszenie do moderowania forum
                                  Tarnow.
                                  Mowiac wprost, zadna z Was nie byla do tej funkcji zaproszona przez
                                  forumowiczow, zostalyscie narzucone "nam". Sliczne usmiechy i zachwalanie swych
                                  zaslug i stazu jest teraz ciut po fakcie. Zaznaczam, zeby nie bylo
                                  nieporozumien, nie zadam Waszego odwolania- podkreslam tylko arogancje z ktora
                                  uparcie udajecie ze wszystko jest w porzadku "bo nam zaproponowano". Zalatwianie
                                  spraw w kuluarach zawsze jest kontrowersyjne i prosze mi nie wytykac lamania
                                  jakichs przywilejow prywatnosci moderatorow bo ich uprawnienia z gory prosza o
                                  wyzszy standart zachowania sie a nie zadzierania nosa (a to mialo miejsce przez
                                  ostatnie dwa lata kiedy pytano o cokolwiek- sa dwa rownolegle pola, jedno to
                                  osoba prywatna piszaca milo i fajnie a drugie to co ta osoba robi kiedy zachodzi
                                  podejmowanie decyzji majacych wplyw na calosc forum).

Teklat... o moderowaniu forum Tarnow tu mowa, moderowaniu. Wielka roznica w
                                  obowiazkach i uprawnieniach od adminowania. Chce Cie po prostu sciagnac z chmur:P
                                  • tradycja1 Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 26.04.06, 15:13
                                    Kuczman zrobmy wiec tak...( do wszystkich innych tez sie to odnosi)
                                    Kto tylko chce by ktos inny zostal moderatorem forum Tarnowa niech smialo pisze
                                    tutaj a pozniej przeniesiemy to do administracji, wszystko przeciez mozna
                                    wyjasnic, zmienic, przeksztalcic.
                                    Piszcie wszyscy...ja osobiscie nienawidze spiec i odczucia ze jestem nie mile
                                    widziana/czytana/obecna wiec sprawa jest prosta.

Kuczman Ty byles za Caro wiec przywoluje i zakodowalam to.
                                    • kuczman Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 26.04.06, 15:27
                                      Dlaczego na forum Tarnow nie moze byc watku w ktorym rozmawiamy o forum?
                                      Dlaczego musi byc gdzies przenoszone?

Dlaczego moja sugestia o Caro (juz wyjasniana) ktora mialem nadzieje poruszy
                                      dyskusje o sytuacji forum i byla opatrzona puszczeniem oka [;))]ktora zostala
                                      pominieta wogole przez wszystkich- pewnie dla wiekszosci bylo zbyt krotko zanim
                                      ustanowieni zostali nowi moderatorzy- jest teraz klasyfikowana jako jakis rodzaj
                                      zadania nowych wyborow albo gdzie moj glos pada. Wyraznie pisalem juz ze idzie
                                      mi o to ze nikt, nawet nowi moderatorzy ani slowkiem nie zareagowali na ten
                                      post- post w ktorym mogli wyrazic swoje zamiary, napisac o nich lub o swej
                                      decyzji. A nic taskiego nie nastapilo.

Nie uwazam ze nastepuje midzy nami jakies spiecie- pisze o swoich
                                      spostrzezeniach i uwagach. Ani slowem nie sa one wprost komentowane, tylko
                                      obchodzone naokolo i pomijane milczeniem, zas opiniowane sa inne aspekty moich
                                      slow, np. ze naruszam prywatnosc.

A to takie proste:
                                      Jeden- kto, komu i kiedy?
                                      Dwa- dlaczego bez nas, forumowiczow Forum Tarnow.

Nie dlaczego Ty, nie dlaczego Wy tylko dlaczego jak powyzej.
                                      • tradycja1 Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 26.04.06, 15:37
                                        >>>Dlaczego na forum Tarnow nie moze byc watku w ktorym rozmawiamy o forum?
                                        Dlaczego musi byc gdzies przenoszone?<<<

Mozna tu pisac jasne, tylko jak chcesz(chcmey) cos zmienic po ustaleniu to
                                        trzeba administracje poinformwac co lacyz sie z przeniesieniem do innego dzialu
                                        bo tutaj admin nie przyjdzie pisac, dokonywac zmian itp.

Wtedy co napisales o Caro jeszcze w ogole nie wiedzialam ze moge moderatorem
                                        zostac , szczerze mowiac to srednio kojarze ten watek, nie bylam moderatorem nie
                                        musialam czytac wszystkiego, do niedawna bylo wlasnie tak ze na kazdego wpisy
                                        czytalam ( wolno)

Qwerty bedac moderatorem mial wielu wspolmoderatorow ( nie tajemnica) i
                                        przejelismy wladze podobna do tej co mialysmy wczesniej o.
                                        • kuczman Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 26.04.06, 15:44
                                          "Qwerty bedac moderatorem mial wielu wspolmoderatorow ( nie tajemnica) i
                                          przejelismy wladze podobna do tej co mialysmy wczesniej o."

Sugerujesz ze qwerty bekna za czyny tajnych wspolmoderatorow?
                                          Co i jak robicie pozniej, bedzie pozniej oceniane.

Czy powyzsze to wszystko co masz/macie do powiedzenia?
                                          • tradycja1 Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 26.04.06, 15:49
                                            Kuczman ja nie wiem co ty ode mnie oczekujesz napisz jasno...

Nic nie sugeruje, informowalam tylko ze moderowanie nie jest dla mnie czyms
                                            nowym tylko teraz wiesz o tym.
                                            Co jeszcze moge napisac...ze zgodzilam sie zostac bys przypadkiem Ty nie zostal ;)
                                            ( patrz ikonka)

Ide do pracy na chwile ...pograbic dolary ;)
                                            • kuczman Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 26.04.06, 15:55
                                              "Kuczman ja nie wiem co ty ode mnie oczekujesz napisz jasno..."

Czy trzeba wyboldowac albo krzyczec? Patrz na pytania wyzej, odpisz wprost a nie
                                              udajac ze nie rozumiesz o co mi chodzi.
                                              A to takie proste: kto, komu, kiedy i dlaczego po znajomosci a nie jawnie i na
                                              forum.
                                              To czy bedziesz miala tajnych wspol moderatowrow to juz Twoja wola i
                                              odpowiedzialnosc- chociaz uwazam ze jest to naruszeniem regulaminu bo po co w
                                              takim razie mianowac moderatorow jezeli nie wiadomo co kto moze ani co kto robi.
                                              Paranoja.
                                              • teklat Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 26.04.06, 17:25
                                                Myślę, że czas skończyć te dyskusję, bo niektórzy zachowują się jak ujadające
                                                ratlerki.
                                                Dla przypomnienia dodam jeszcze, że ogłoszenie o tym, by chętni do adminowania
                                                się zgłosili sami, wisiało na czele forum przez kilka dni. O ile dobrze
                                                pamiętam, nie było tam słowa o wyborach. Takie są najwyraźniej zasady
                                                ustanawiania adminów w portalu GW.
                                                I jeszcze raz powtórzę - ja się sama nie zgłosiłam. Mnie to zaproponowano -
                                                więc przyjęłam, choć obce mi są sugerowane tu przez Kuczmana dążenia
                                                do "władzy". Bez przesady.
                                                Ci wszyscy, którzy chcieli być adminami mieli odpowiednio dużo czasu, by się
                                                zgłosić. Serio.
                                                I to tyle. Proponuję na tym zakończyć dyskusję. Nie mam ochoty więcej się
                                                tłumaczyć. Ani na temat mianowania, ani współmoderowania, które nie jest
                                                naruszeniem regulaminu, skoro technicznie da się je ustanowić.
                                                Kuczman przestań się wreszcie nabzdyczać, nie pasuje Ci to zupełnie :)

--
                                                Trudno chodzić z podniesionym czołem i nie zadzierać nosa.
                                                S. J. Lec
                                                • kuczman Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 26.04.06, 18:20
                                                  Wybacz teklat- to nie ja zadzieram nosa i unikam prostych odpowiedzi.
                                                  Zakladasz nie wiem skad posiadanie autorytetu do wydawania dekretow z przymusem
                                                  stosowania sie do nich. Nie uznaje poczucia wyzszosci u innych.
                                                  Nie jestem ujadajacym ratlerkiem i prosze nie ublizaj mi w ten sposob.
                                                  Moze zacznij odpowiadac na zadane pytania.
                                                  • teklat Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 26.04.06, 19:04
                                                    Napisałam o zachowaniu przypominającym ratlerki, a nie wyzwałam Cie od
                                                    ratlerków. To jest różnica, szkoda że jej nie widzisz. I ja nie zadzieram nosa.
                                                    Próbuję się tylko jakoś bronić, bo atakujesz mnie z zajadłością godną lepszej
                                                    sprawy.
                                                    Kuczman. Obserwowałam, jak dawałeś w kość Qwerty'emu, przez ostatnie miesiące.
                                                    To był jeden z powodów, dla których nie chciało mi się tutaj pisać. Jeśli
                                                    chcesz, możesz od razu zaprotestować u adminów GW i zaproponować swoją
                                                    kandydaturę. Chętnie - zwłaszcza w obecnej sytuacji - się zrzeknę adminowania.
                                                    Nie zależy mi na użeraniu się ani z Tobą, ani z kimkolwiek innym.
                                                    A jeśli nie, to przynajmniej daj Tradycji i mnie szansę.
                                                    I wydaje mi się, że już odpowiedziałam na Twoje pytanie w poprzednim poście. To
                                                    odnośnie propozycji bycia adminem na forum. Reszta Twoich pytań wydaje mi się
                                                    retoryczna i ma chyba na celu podbijanie atmosfery.
                                                    P.S. Wydaje mi się, że doskonale wiesz, ze Qwerty nie został usuniety stąd za
                                                    karę. Nie rozumiem zatem, czemu służą te pomówienia. I jeszcze raz proszę Cię,
                                                    byś pamiętał o zachowywaniu tajemnicy korespondencji.
                                                  • lubona Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 26.04.06, 20:08
                                                    Dziewczyny, ale fajnie. Gratulacje, szczere.
                                                    Teklo i moje tu rzadkie wizyty (po części) mają ten sam powód. Byłam tu, bo
                                                    chciałam pogadać, odpocząć, odstresować się, a coraz bardziej spotykałam tu jad
                                                    i nieuzasadnione napaści. Naprawdę mało jest tego w realnym świecie, że musimy
                                                    sobie i tu śmiecić? Każdy miał o coś pretensje. A to temat głupi, a to czyjaś
                                                    wypowiedź płytka, a to złe moderowanioe, a to przekraczanie kompetencji. Jakoś
                                                    jednak ci krzyczący sami nie umieli napisać czegoś konstruktywnego, ciekawego,
                                                    interesującego. Już sam Krasicki pisał, że sparafrazuje: wiecie dlaczego dzwon
                                                    głośny? - bo próżny.
                                                    Życzę Wam wytrwałości, samozaparcia i niezrażania się zaczepkami.
                                                  • kuczman Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 26.04.06, 21:32
                                                    "P.S. Wydaje mi się, że doskonale wiesz, ze Qwerty nie został usuniety stąd za
                                                    karę. Nie rozumiem zatem, czemu służą te pomówienia. I jeszcze raz proszę Cię,
                                                    byś pamiętał o zachowywaniu tajemnicy korespondencji. "

Tajemnica sa detale korespondencji a nie fakt usuniecia Qwertego z funkcji
                                                    moderatora za przekroczenie swoich uprawnien.
                                                    Robil to notorycznie i wtedy "dawalem mu w kosc" jak to nazywasz.
                                                    Po to jest regulamin forum abysmy sie wszyscy dobrze bawili a nie tylko grupa
                                                    lepiej uprzywilejowanych.

Teraz zas czekam na wyjasnienie odnosnie grupy ludzi z nieoficjalnym dostepem do
                                                    uprawnien moderatora. Wg. admina jest to dopuszczalne ale jest zaskoczony ze
                                                    qwerty dokonal tego nie informujac forum o tym.

Wiec jak zaczynacie Wasze "rzady"?
                                                    Jak narazie z poczuciem wyzszosci i bagatelizowaniem wypowiedzi innych. Czy
                                                    bedziecie prowadzily sie inaczej od poprzednika, czy tez dalej nalezy oczekiwac
                                                    tajemniczych hasel o sprawdzaniu maili?
                                                    Kto z forum Tarnow oprocz Was dwojga ma dostep do funkcji moderatorskich, czyli
                                                    jest tzw. pomocnikiem?

Oskarzanie mnie o burzenie ladu na forum jest bezpodstawne i klamliwe. Domagam
                                                    sie zawsze zwyklych i bezposrednich odpowiedzi. Jezeli ich nie otrzymuje, pytam
                                                    dalej.
                                                    Jak narazie takie czyste, normalne zachowanie zauwazylem tylko u administratora
                                                    a ponoc dobry przyklad pada od gory. A wiec?
                                                  • tradycja1 Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 26.04.06, 21:47
                                                    Kuczman mogles sie zglosic by zostac moderatorem i tyle.
                                                    Nawet jakby kazdy byl przeciwny to miales taka szanse.

Nie bede Ci juz odpowiadac, pisz do adminow glownych.
                                                    Wolimy pisac na fajniejsze tematy bez znaczenia kto jest moderatorem.
                                                  • kuczman Re: Gratulacje dla Tekli i Tradycji! :-) 27.04.06, 00:22
                                                    Zaczelem grzecznie i taktownie.
                                                    Udajecie ze nic sie nie stalo, grzecznosc Was, nowych moderatorow nie obowiazuje.
                                                    Teklat wrecz w zywe oczy klamie w odpowiedziach ze niby qwerty nie zostal zdjety
                                                    za przewinienie. To juz stronniczosc ktorej moderator nie powinien okazywac.
                                                    Qwerty ze swojej strony sugeruje ze jestem trollem w swoim zachowaniu. Nie widze
                                                    na jego paru nowych watkach zadnej Waszej reakcji a przeciez to jego zachowanie
                                                    jest nieodpowiednie.
                                                    Wydaje mi sie ze moderator powinien byc osoba podtrzymujaca zywosc forum, fair
                                                    play na nim a nie zadzierania nosa unikaniem zwyklej, prostej odpowiedzi na
                                                    pytania uwazam wazne dla wdrozenia takiego trybu zycia na forum.
                                                    Ja domagam sie odpowiedzi a Wy przeciagacie to w nieskonczonosc.
                                                    Pisze i pytam admina, dostaje odpowiedzi w normalnym, szybkim trybie tak jak byc
                                                    powinno.
                                                    Czy mam i jego prosic o wyjasnienie czemu Was, nowych moderatorow nie obowiazuje
                                                    taka zwykla uprzejmosc?
                                                  • skarbowina trzymaj się Kuczman ! ! ! 27.04.06, 07:38
                                                    Trzymaj się Kuczman. Masz 1000 % racji.Będę obserwować jak Ci idzie i wspierać
                                                    Cię duchem. Tylko duchem bo pisać na jakiekolwiek tematy tam gdzie mi łaskę
                                                    robią, że pozwolą - nie zamierzam.
                                                  • kuczman Re: trzymaj się Kuczman ! ! ! 29.04.06, 05:24
                                                    Zauwazylem istotny blad w swoich wypowiedziach dotyczacych qwertego sytuacji-
                                                    pisalem o "przekroczeniu przez niego uprawnien moderatora" (chyba ze wzgledu na
                                                    to jak czesto tego dokonywal moim zdaniem) a powinienem byl pisac "naruszeniu
                                                    zasad obowiazujacych moderatorow".
                                                    Przepraszam za pomylke.
                                                  • lemuriza Re: trzymaj się Kuczman ! ! ! 29.04.06, 19:12
                                                    nudny ten wątek naprawdę.
                                                    przypomina to co się dzieje na polskiej scenie politycznej...
                                                  • kuczman Re: trzymaj się Kuczman ! ! ! 29.04.06, 20:50
                                                    Dziekuje, tez tak mysle!
                                                  • kuczman Re: trzymaj się Kuczman ! ! ! 03.05.06, 04:45
                                                    Prawie dwa lata bije glowa w mur i nie rozumie dlaczego nic nie mozna zmienic na
                                                    forum Tarnow. Dzis juz wiadomo, chocby z tego tematu tu gdzie wszystkie ukrywane
                                                    tajemnice wyszly na wierzch.
                                                    Nawiasem mowiac ciekaw jestem pozycji Administracji czy takie utajenie
                                                    "pomocnikow" moderatora i igranie sobie z reszta forumowiczow, stworzenie
                                                    gluchej sciany na wszelkie sugestie i krytyke, do tego codzienne udawanie
                                                    zwyklych forumowiczow ale niestety nigdy nie majacych nic zlego do powiedzenia
                                                    na moderatora i krytykujacych osoby ktore zauwazaja nieprawidlowosci tak na
                                                    forum jak i w mailach- wciaz udajac zwyklych forumowiczow nie ujawniajac swojego
                                                    dostepu do funkcji moderowania ani "spolki" z moderatorem- czy takie zachowanie
                                                    nie narusza samego sensu i misji forum stwprzonego przez Gazete.
                                                    Osobiscie czuje sie oszukany, uwazam ze nigdy nie mialem zadnej szansy na pelny
                                                    udzial w tym forum, a pisze tu pewnie ze dwa lata.
                                                    Nie ze akurat sie nie dalo inaczej, nie ze trudni lub glupi czy problemowi
                                                    ludzie tu pisali- a dlatego ze stworzona zostala grupa ludzi kontrolujacych forum.
                                                    Utrudniajacych innym przekazywanie ich opinii, swoim zachowaniem wywolujacych
                                                    nieodpowiednie komentarze dajace tej grupie okazje do ich kasowania jak i
                                                    banowania tych osob "niepasujacych".
                                                    Do tego jeszcze ranking forumowiczow na "problemowych" i "bezproblemowych"- tu
                                                    juz nastepny poziom kontroli nad forum- tylko "swoi" sa oceniani jako
                                                    "bezproblemowi" co postronnym adminom sugeruje zeby z tych osob probowac wybrac
                                                    kandydatow na moderatorow w efekcie utrzymujac kontrole nad forum jak bylo.
                                                    Jak wdac w powyzszych wypowiedziach nowych moderatorek ze "utrzymalysmy tylko
                                                    wladze ktora mialysmy do tej pory". Cytuje z pamieci, ale wystarczy.
                                                    To spisek, oszustwo. Nie mam innych slow.

Ale, aby zakonczyc lzej, zacytuje cos co rowniez jest pewnym mozliwym
                                                    wytlumaczeniam mojej frustracji z brakiem reakcji przez te dwa lata na sugestie
                                                    i protesty:

"Zdaniem pedagogów i socjologów w naszym kraju przybywa gwałtowanie osób, które
                                                    nie rozumieją tekstów pisanych. Problem ten najczęściej dotyczy uczniów szkół
                                                    powszechnych, ale również i ludzi dorosłych - czytamy w "Życiu Warszawy".

Gazeta przytacza badania przeprowadzone przez socjologów, z których wynika, że
                                                    aż 42 procent Polaków nie rozumie prawie nic z tego co czyta, a 35 procent
                                                    rozumie bardzo niewiele...
                                                    ...prasę i czasopisma czytuje jedynie 58 proc. Polaków, a najpopularniejszym
                                                    czasopismem jest "Tele Tydzień”."

zrodlo: egospodarka.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka