Dodaj do ulubionych

Cicho i spokojnie

24.09.06, 14:54
Poobiednia drzemka?
Obserwuj wątek
    • skanerek4 Re: Cicho i spokojnie 25.09.06, 12:36
      cicho bo niektóre zwierzątka szykują się do zimowego snu.
      Wietrzą legowiska, robią zapasy, kopczyki z suchych liści .............
      • dunajec1 Re: Cicho i spokojnie 25.09.06, 21:58
        Chyba masz racje,zima niedaleko.
        • rita100 Re: Cicho i spokojnie 04.10.06, 22:26
          jabłka zbieramy w sadach ;)
          Będzie jabcok na zime ;))))
          • dunajec1 Re: Cicho i spokojnie 06.10.06, 03:38
            Juz nie pamietam jak to smakuje,ale pamietam ile w tym winie bylo siarki,brrrr!
            • rita100 Re: Cicho i spokojnie 08.10.06, 23:09
              domowe, takie tradycyjne to dobre winko, tylko trzeba to umieć zrobić.
              Dunajec ,a tam u was jest pora jak jesień ?
              Zobacz jakie kolory sa już u nas. W parku byłam łapać kolory.

schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=284
              • dunajec1 Re: Cicho i spokojnie 09.10.06, 00:11
                Ja nigdy wina nie robilem to i nie umiem,no wypic to by sie moze umialo.
                U mnie teraz tez pieknie,kolorow tyle ze hej,drzew iglastych prawie nie ma
                tylko lisciaste,przecodownie,jak ja lubie te pore roku,nie goraco,nie wilgotno
                jeszcze a mimo to cieplo.
                • skanerek4 Re: Cicho i spokojnie 09.10.06, 12:02
                  ale zawsze się możesz nauczyć robić winko, albo nalewkę........
                  A my potem bedziemy degustować i oceniać .

Może nawet konkurs na najlepszego "winiarza" ogłosimy.
                  Nagrodą będzie bukiet z kolorowych liści........
                  • dunajec1 Re: Cicho i spokojnie 09.10.06, 21:47
                    Widzisz skanerek,nie powiem ze nie masz racji,ale z degustacja to bylby ,hmmm
                    niejaki problem,mam na mysli wspolna degustacje,bo samemu to ,no,tego,to bym
                    mogl czemu nie.
                    • skanerek4 Re: Cicho i spokojnie 11.10.06, 08:52
                      eeeee tam
                      Domyślam sie z tego co piszesz z Ritą, że mieszkasz gdzieś daleko, ale
                      to nie problem.
                      Prześlesz " próbki" do jury i bedziemy degustować.
                      • dunajec1 Re: Cicho i spokojnie 12.10.06, 22:05
                        A wiesz skanerek,to nawet niezly pomysl,dawaj te przepisy na bimber,tj na wino
                        chcialem powiedziec.
                        • skanerek4 Re: Cicho i spokojnie 13.10.06, 10:38
                          Ale ja myślalam że masz jakis sprawdzony przepis

A ja miałąm tylko degustować próbki ....
                          może ktoś pomoże i recepture podrzuci
                          • dunajec1 Re: Cicho i spokojnie 13.10.06, 21:59
                            Gdybym robil to bym mial przepisy nie? Ale nie robilem to i nie mam,ale
                            przyznam ze pilem wino swojej roboty,aajjaaj,dobre bylo,ale malo,heh.
                            • rita100 Re: Cicho i spokojnie 14.10.06, 23:36
                              Najlepiej smakuje wino swojej roboty - nie wypada nawet narzekać.
                              Ale na degustację to mało kto doczeka, bo wcześniej jest wypite.

Tak się klaruje w ustach , tak się klaruje , az winko z gąsiora zniknie. :)
                              • skanerek4 Re: Cicho i spokojnie 16.10.06, 10:07
                                to chyba sama też zrobię.

I Was tez nie poczęstuję.
                                Będę klarownie próbowac ..........
                                • dunajec1 Re: Cicho i spokojnie 16.10.06, 22:02
                                  "Przyjechali kowboje
                                  kazdy pije co swoje"

Ja juz bym wolal razem,wiem ze to b.trudne lecz nie niemozliwe.
                                  • skanerek4 Re: Cicho i spokojnie 17.10.06, 09:59
                                    przepili wszystkooo
                                    zrobili pobojowiskooo

tacy to byli kowboje pili nie swoje
                                    • rita100 Re: Cicho i spokojnie 17.10.06, 22:53
                                      i w karty też możemy pograć - do winka to chyba pasuje ?
                                      • dunajec1 Re: Cicho i spokojnie 18.10.06, 00:58
                                        No pewnie,ale ja pamietam tylko jak sie gra w "durnia" przynajmniej u mnie tak
                                        nazywali.
                                        • skanerek4 Re: Cicho i spokojnie 18.10.06, 08:41
                                          w durnia sie fajnie gra, chociaż czasem może być ostro
                                          • rita100 Re: Cicho i spokojnie 18.10.06, 22:30
                                            może w Brydża , ale w otwarte karty ;)))
                                            Jesień, jesień mamy i mgły .
                                            I chyba zmiana czasu nas czeka.
                                            Dunajec , a macie tam Dzień Zmarłych ?
                                            • dunajec1 Re: Cicho i spokojnie 19.10.06, 01:02
                                              Rita, w brydza to ja niestety nie umiem,a co masz na mysli-otwarte karty?-.
                                              U mnie tez jesien,chlodno,i kooooloooooroowoo,cudnie.
                                              A dzien zmarlych? Nie,cos takiego nie ma,ostatniego pazdz.to tylko
                                              hallowin,dzieciaki poprzebierane,za cukierkami laza.
                                              Natomiast ostatni poniedzialek maja mamy tu dzien pamieci,cos podobnego jak
                                              dzien zmarlych,tylko tyle ze jest to pamiec o tych ktorzy pogineli na wojnach.
                                              • skanerek4 Re: Cicho i spokojnie 19.10.06, 14:06
                                                czy może za Wielką Wodą obecnie przebywasz ??
                                                Mozemy grać w karty internetowe w takim razie
                                                • dunajec1 Re: Cicho i spokojnie 19.10.06, 21:45
                                                  Tak,mieszkam w USA,choc wolalbym w Polsce.
                                                  A co to za gra internetowe karty?
                                                  • rita100 Re: Cicho i spokojnie 19.10.06, 23:37
                                                    Nie wiem, bo nie gram w karty, jedynie pasjans układam i to nazywam otwarte
                                                    karty :)
                                                    To znaczy , ze tam w USA nie ma cmentarzy ani grobów by pójść ?
                                                    To dziwne, w amerykańskim filmie pokazali psi cmentarz .
                                                  • dunajec1 Re: Cicho i spokojnie 20.10.06, 02:49
                                                    Rita,Ty masz poczucie humoru,cmentarze sa a jakze {ma nie byc?}tylko tutaj
                                                    katolicyzm i jego swieta sa inne,te glowne sa te same a reszta,ech.
                                                    A psie cmentarze sa a jakze,i nie trzeba widziec "Samych swoich"hehe,zeby to
                                                    stwierdzic.
                                                  • rita100 Re: Cicho i spokojnie 20.10.06, 22:44
                                                    Właśnie tam widziałam te cmenatrze psów. No ale nic nie wspominacie o
                                                    świeczkach. A może inną mode macie albo technikę . Może już Ameryka ma świeczkę
                                                    na pilota ? ;)))) hehe
                                                    Albo cmentarz przenosi na ekrany komputerów i tam sobie świętują ?
                                                    Fantazja nie zna granic. To pewne ;)
                                                  • dunajec1 Re: Cicho i spokojnie 20.10.06, 23:07
                                                    Wlasnie,swieczki to b.rzadko,jak juz to po tym poznac np. polskie
                                                    nagrobki,najczesciej to choragiewki narodowe,dlatego bo swieto pamieci
                                                    o "bohaterach"narodowych.
                                                  • rita100 Re: Cicho i spokojnie 21.10.06, 21:52
                                                    A u nas już zaczynają się wędrówki na cmentarze i wielki biznes kwiatów i
                                                    świeczek.
                                                    No ale nie ma co tak cmentarnie mówić, tej atmosfery w Ameryce nie znają.
                                                    Ale najważneijsze w tym dniu to spotkanie z rodzinami.

Ale jesień to piekną mamy
                                                  • rita100 Re: Cicho i spokojnie 22.10.06, 22:34
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=301
                                                    A tak wygląda cmentarz w Wieliczce - przyznacie , że mamy zabytkowy i z
                                                    niespotykanymi pomnikami. To już są zabytki cmentarza.
                                                  • ab7777 Re: Cicho i spokojnie 22.10.06, 23:29
                                                    zawsze podobal mi sie ten aniolek niosący krzyż
                                                  • rita100 Re: Cicho i spokojnie 24.10.06, 22:46
                                                    Jak narazie to , to chyba ten pomniczek jest najładniejszy na tym cmentarzu.
                                                    Jest jeszcze pomnik dwóch dziewczyneczek , ale napis na tej plycie jest też
                                                    bardzo ciekawy. To musiało być bardzo interesujące i tragiczne zdarzenie -
                                                    sama przeczytaj.
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=301&pos=6
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=301&pos=7
                                                    przeczytaj to - nie znam tej historii.
                                                  • dunajec1 Re: Cicho i spokojnie 25.10.06, 02:31
                                                    Tak to juz jest,smierc nie wybiera.
                                                    A u mnie jutro pogrzeb chlopaka moich znajomych,18-e lat zginal tragicznie,i
                                                    gdzie?a w szkole,wychodzac z windy,winda ruszyla a jego wciagnelo miedzy winde
                                                    i sciane,panie swiec.....
                                                  • rita100 Re: Cicho i spokojnie 26.10.06, 19:53
                                                    to przypadek nieszczęsliwy.
                                                    A co powiesz kiedy 14-latka się powiesiła, bo jej koledzy upozorowali w klasie
                                                    gwałt i nagrali na telefon komórkowy - wiesz, nie mam słów na naszą mlodzież.
                                                    Moja córka po pięciu pierwszysch dniach uczenia w gimnazjum sama zrezygnowała z
                                                    pracy jak nauczycielka- widziałes za młoda. Nauczycielem musi zostać mocna
                                                    osoba.
                                                    Zmieńmy jednak tamat , bo zaczniemy płakać
                                                  • dunajec1 Re: Cicho i spokojnie 27.10.06, 02:24
                                                    "No to jadziem na Bielany...."
                                                  • rita100 Re: Cicho i spokojnie 27.10.06, 22:42
                                                    Tak , jutro derby pilkarskie Wisła z Cracovią. Nie bedzie cicho i spokojnie.
                                                    To za kim kibicujemy ?
                                                  • ab7777 Re: Cicho i spokojnie 27.10.06, 22:49
                                                    to jacyś krewni mojej kolezanki od strony dziadków ale nigdy nie widzialam tego
                                                    nagrobka,to pewnie gdzies w starej części?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka