bwadas 08.12.03, 19:35 Jeśli kochasz góry, interesuje Ciebie Beskid Niski, kultura łemkowska, turystyka, zapraszam na nowy portal poświęcony wszystkim aspektom Beskidu Niskiego. Zachęcam do dodania swojej cegiełki...... www.niski.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patrick78 Re: Beskid Niski 08.12.03, 20:55 cos wiecej prosze na ten temat, bo to wyglada jak spam,rozpocznij jakas dyskusje:) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Beskid Niski 08.12.03, 21:11 no wlasnie ,przychylam sie do sugestii patricka,wiecej na ten temat prosimy:) Odpowiedz Link Zgłoś
bwadas Re: Beskid Niski 09.12.03, 01:23 Czy to jest spam?? Nie..chyba nie...myślę, że mieszkacie w Gorlicach lub okolicy i faktycznie nie wiecie co się dziejje w okolicy..nie macie nawet możliwości pochwalić się komuś z poza Gorlic swoim regionem...bo po prostu nikt takiej strony nie robił..Robie to z pasją...i czy mi ktoś pomoże czy nie...będę to robił dalej...wolno bo wolno...Mieszkając w BN cieszyłbym się, że ktoś zajął się moim regionem... Z drugiej strony..szukam osób, które chciałyby być współautorami tej strony...dodać coś od siebie.. ja sam mieszkam na Śląsku...i kontakt z BN mam rzadki... Chciałbym aby każdy kto interesuje się BN siedząc przed kompem czy to w Gdańsku czy Wrocławiu czy Ełku...mogł się dowiedzieć o której zaczyna iękoncert w Gorlicach, lub wystawa pisanek w Dukli lub kermesz w Olchowcu...i takich informacji mi po prostu brakuje....zresztą nie tylko takich...brakuje mi też historii poszczególnych wsi, starych zdjęć, wspomnień itp... Więc czy to jest spam?? Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Beskid Niski 09.12.03, 04:45 wlasnie odwiedzilam twoja stronke, zrobilam wpis i jestem pod wrazeniem:))) kawal swietnej roboty:) podzwiam naprawde:)))Pomoc? niesety ja jestem poza krajem,dlatego cenie sobie to co robisz i np to forum bo daje mi to namiastke zycia ktore tam jest a ktore zostawilam:)))Nie wiem co sie dzieje tam u was i dlatego z zapalem chlone to co macie do powiedzenia:)))A ze Patrick zasugerowal ci spam??nie wiem jak on ale ja chcialam ciebie sprowokowac do wypowiedzi tutaj.Udalo sie i faktycznie napisales tak jak myslalam ze moglbys napisac:)) dzieki za ten post , za ujawnienie sie:)))Pozdrawiam cie bardzo serdecznie i "prowokuje" do nastepnych wypowiedzi tutaj,bo wiem ze poziom forum podnioslbys wybitnie:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai pytanko:))) 09.12.03, 04:46 jezeli moge zapytac jakie zwiazki masz beskidem niskim??? Odpowiedz Link Zgłoś
bwadas Re: pytanko:))) 09.12.03, 09:29 Dzięki za słowa...Pytasz jaki mam związki? Mieszkam od niego 250km, Łemkiem nie jestem ale kocham góry. Pasja i fascynacja Beskidem Niskim to efekt dojrzałych poszukiwań, swoich gór. Wszechobecna komercja, tłumy ludzi, przerost infrastruktury odrzucają mnie od Tatr, Bieszczad czy Sudetów. A jak często bywam w BN? Raz w miesiącu...a jeśli jest nawał pracy to rzadziej.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: pytanko:))) 09.12.03, 15:50 no to swietnie ze ludze "z zewnatrz" potrafi fascynowac to miejsce.Jest unikalne i piekne:))))))zazdroszcze ze mozesz byc tak czesto,ja niestety nie:: (((((( a ktore miejsca w beskidzie niskim sa twoimi ulubionymi???? Odpowiedz Link Zgłoś
bwadas Re: pytanko:))) 09.12.03, 19:27 Nie odpowiem Ci na to pytanie z dwóch powodów.... 1. Po pierwsze tych miejsc jest tak dużo...ale to naj potrafiłbym wybrać... 2. Po drugie niech to miejsce zostanie moim "kinem historii" Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: pytanko:))) 09.12.03, 19:33 ok, rozumiem, pytam bo ja mam swoje ulubione miejsca::)to oczywiscie rejony skad pochodze, Uscie Gorlickie, Wysowa,Kwiaton,Konieczna, Petna- ten kosciol!!!!!!! wiesz ktory ,prawda? pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
bwadas Re: pytanko:))) 09.12.03, 19:45 Pętna? najładniejszy widok jest przy zjedzie z Małastowskiej....ja raczej wolę tereny po drugiej stronie przełęczy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai DOKLANIE! 09.12.03, 19:49 ten widok mam na mysli!to widok z mojego dziecinstwa. A wyobraz sobie ,ze na NIGDY nie bylam wewnatrz tego kosciolka.On zawsze byl gdzies z daleka, ile razy jechalam z ojcem do Gorlic przez Magure,wyobrazalam sobie jak kosciol wyglada w srodku, mam wiec tyle wyobrazen,ze........chyba nigdy nie zobacze jakie jest wnetrze! no to mnie nostalgia wziela, ale lubie to uczucie, bo wtedy kazde wspomnienie i miejsce nabiera kolorytu:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
basman73 Re: pytanko:))) 11.12.03, 15:20 No i w Pętnej jest knajpa, która ratuje nam życie jak siedzimy na Magurze albi na Przysłupiu.... Własciciel nawet o drugiej w nocy odrzwia otworzy i gosci uratuje jak im zabraknie...;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: pytanko:))) 11.12.03, 15:42 no to basman czlowiek sie dowiaduje roznych rzeczy o ktorych pojecia nie ma nawet!basman mam nadzieje ,ze zawawe macie zawsze dobra:))))))pozdrawiam ciebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
patrick78 Re: Beskid Niski 09.12.03, 18:37 strone stworzyles wyjatkowa:)mnie takze bardzo sie ona podoba.Zreszta sadze ,ze kazdy moze byc pod jej wrazeniem:)a moj komentarz faktycznie mial cie sklonic do wypowiedzi.Ciekawy po prostu bylem co masz do powiedzienia:)przepraszam jezeli zabrzmialo to niezbyt elegancko. Odpowiedz Link Zgłoś
1gomez Re: Beskid Niski 09.12.03, 09:21 swietna pelna pasji strona.gratulacje.z Tarnowa na rzut beretem a wogole nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
ll6 Re: Beskid Niski 09.12.03, 11:11 fajan rzeczowa strona, moze bedzie super zrodlem o naszym beskidzie jak sie ja zbuduje do konca. jak tylko bede cos w stanie od siebie dodac to sie zglosze, jak na razie postaram sie poreklamowac wsrod znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
bwadas Re: Beskid Niski 09.12.03, 12:42 Jeśli ktokolwiek będzie miał jakieś pytania..służe informacją.. Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza777 Re: Beskid Niski 09.12.03, 15:42 popieramy kolege w tworzeniu takiej strony :D oby tak dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
lilly Re: Beskid Niski 09.12.03, 17:16 tez odwiedzilam ciebie na twojej stronie i tak jak moi przedmowcy -podziwiam ciebie za to co robisz.Faktycznie stron takich jak twoja w necie nie ma wiele,ktore tak rzetelnie traktowalby na temat beskidu niskiego.Mam nadzieje,ze pasja twoja bedzie dalej trwala i nigdy sie nie wyczerpie. Beskid Niski jest mniej komercyjny ale chyba jednak to sie chyli ku koncowi,ostatnimi czasy bardzo duzo jest tam turystow,ludzie z miasta wykupuja grunty i stare domy.Wsie wymieraja a jezeli brak bedzie rdzennych mieszkancow to i kultura nie bedzie kontynuowana w nalezyty sposob:(((szkoda byloby gdyby to wszyskto odeszlo w niepamiec,mam nadzieje,ze tak sie nie stanie:)pozdrawiam ciebie serdecznie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
grekaa Re: Beskid Niski 10.12.03, 14:03 ekstra!!!!!! PRZYDA SIĘ W MOJEJ PRACY:-) A tak nawiasem, szukam więcej, więcej, więcej...... szczególnie na temat rzeki Ropy!!!!!!!Moze ma ktoś z was namiary na jakieś tematyczne stronki. Będę wdzieczna:-) WITAM PO PRZERWIE:-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza777 Re: Beskid Niski 10.12.03, 15:04 A Witamy ponownie :D pracy? mgr ? dyplomowej czy codziennej ? :F Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Beskid Niski 10.12.03, 15:54 nie znam nic,bo ciezko znalesc, grekaa podziel sie info jak znajdziesz, ja w domu mialam ksiazke Nad rzeka Ropa:))tego moze szukaj po bibliotekach,ale pewno wiesz o tej ksiazce:))pozdrawiam ,wracaj na net,bo mi sie teskni za toba!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grekaa Re: Beskid Niski 11.12.03, 14:49 witak kochana:-) Nad Rzeką Ropą, to książeczka akurat (pech chce) nie jest o rzece:-( Mam ją i wiele jeszcze innych, głównie o Bieczu. I z nich troszkę korzystam i ze stronek o Gorlicach ale większość z głowy, hihi, jak nie swojej to tubylców:-) Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
bwadas Re: Beskid Niski 10.12.03, 16:11 poszukam w damy informacji...albo raczej źródeł informacji...gdzieś w "ulubionych" powiniene mieć linki do jakichś "hydro-instytutów" A może tak podzieliłabyś się informacjami, które posiadasz i wrzucisz coś na stronkę ? (pytanie retoryczne) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Beskid Niski 10.12.03, 16:23 ja np.pewno nic nie mam co ty nie masz, ale tak sie zastanawialam ze ja prawdopodobnie znam rozne historie dotyczace niektorych miejscowosci o ktorych ty nie wiesz,bo stamtad pochodze,sama nie wiem czego moglbys potrzebowac, wiec to taka "luzna moja mysl jest" Odpowiedz Link Zgłoś
bwadas Re: Beskid Niski 10.12.03, 16:54 I takich informacji mi brakuje....!!!!!!! Najbardziej szczegółowe, najbardziej dziwne.... Chciałbym aby opisy miejscowości odchodziły od pewnej przewodnikowej sztampy...poprzez właśnie informacje szczegółowe, ciekawe, śmieszne, oparte o wspomnienia. Nie pytaj też o jakie miejscowości mi chodzi..jest ich na terenie BN 200 a ja opisałe dopiero chyba 4-5 i to zawsze opis można uzupełnić...:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Beskid Niski 10.12.03, 17:08 ok,szkopul w tym ze ja jestem za oceanem a jeszcze gorsza tragedia ze moja babcia juz umarla i wziela do grobu ze soba kawal historii,wszystkie zapiski,dokumenty ,pamietniki zostaly w polsce.Przy najblizszej wizycie w Pl,planuje dokopac sie do starych zdjec ,dokumentow,wspomnien i zrobic z tego uzytek.Rejon ktory dosyc dobrze znam to Uscie Gorlickie,z tym ze najwiecej wiem o Odernem,malej miejscowosci kolo Uscia, jedynej polskiej wsi w tamtym rejonie.Jednak z tego co zauwazylam ta wies nie cieszy sie popularnoscia poniewaz chyba malo jest info na jej temat, poza tym wymiera i to jest drugi problem.A historie ma ciekawa!Jak tylko znajde odrobine czasu to napisze do ciebie na priv ,ok?pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
grekaa Re: Beskid Niski 11.12.03, 15:01 retoryczne??? Nie mam ich wiele (stronek), korzystam głównie z książek, szczególnie, Ślawskiego,Kondrackiego, Szafera, Fuska itd Przeglądam też raporty o stanie środowiska, stare mapy i wypytuję ludzi:-) mapy: www.pilot.pl www.wisloka.tarnow.pl klimkówka:www.hydrogeo.pl no i stronki o parkach narodowych w tym magurskiego, qrcze musialabym jeszcze poszperać mam tego więcej tyle że czas nagli:--( Mogę Ci też zapodać swoje wywody, hehe:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Beskid Niski 11.12.03, 15:43 greka zapoduj wywody, dawaj materialy fajne, bom ciekawa:))))))))zaraz sprawdze to stronki o ktorych mowisz:))) Odpowiedz Link Zgłoś
bwadas Re: Beskid Niski 11.12.03, 20:28 To dawaj te teksty..możesz spokojnie je zaprezentować na stronie... Witaj Basman tutaj... Odpowiedz Link Zgłoś
patrick78 Re: Beskid Niski 11.12.03, 17:07 watek sie niezle rozwinal jak mnie nie bylo,swietnie:) Odpowiedz Link Zgłoś