Dodaj do ulubionych

Tarnów awangardą..........

IP: *.west.tarnow.pl 16.06.03, 16:38
Kiedyś pisałam,że śmieszy mnie nazwa Rondo Ronalda Regana.Dalej mnie śmieszy
(nazwa oczywiście).Ale chyba muszę posypać głowę popiołem,bo wyczytałam w
tarnow.okay.pl/ że:

NOWA INICJATYWA ATLANTYCKA wraz z dziennikiem RZECZPOSPOLITA ogłosiły
konkurs na esej, którego tematem jest : "Dlaczego Prezydent Ronald Reagan
zasłużył na ulicę swego imienia w mojej miejscowości?" . Tarnów jest jedynym
miastem w Polsce ( a być może w Europie Wschodniej ) , jakie uhonorowało już
niezłomnego amerykańskiego prezydenta, który walnie przyczynił się do upadku
systemu sowieckiego.

No,no -jedyny w Europie wschodniej????No i co wy na to?
A najzabawniejszy jest wygląd tego czegoś,które wcale nie spełnia roli
ronda:))))
Obserwuj wątek
    • Gość: lemuriza Re: Tarnów awangardą.......... IP: *.solutions.net.pl 16.06.03, 17:43
      Tak czytałam dzisiaj na ten temat na www.tarnow.okay.pl. Nawet miałam ochotę
      napisać esej o tym jakie to idiotyczne, ale to tylko konkurs dla studentów i
      uczniów.
      • Gość: qwerty Re: Tarnów awangardą.......... IP: 202.190.29.* 16.06.03, 18:02
        To ja się niestety już nie kwalifikuję do grona uczestników konkursu, ale i tak
        przedstawię fragment swojego eseju o tym rondzie:

Wielkość tarnowskiego ronda wydaje się odzwierciedlać zasługi R.Reagana dla
        obalenia komunizmu wg zasady - jaki wysiłek taka nagroda :)
        • Gość: qwerty Re: Tarnów awangardą.......... IP: 202.190.29.* 16.06.03, 18:18
          A tak swoją drogą to co za idiota wymyślił, żeby nadawać imię żyjącej osoby. O
          ile wiem, wg jakichś tam reguł dotyczących nadawania nazw (spisanych bądź nie)
          nie honoruje się w ten sposób osób żyjących! Wyjątkiem jest Papież!
          A tu w Tarnowie rondo Reagana, w Sędziszowie Małopolskim ulica Szymborskiej, w
          Łańcucie szkoła księdza Twardowskiego. Obłęd!!!
          • Gość: qwerty Re: Tarnów awangardą.......... IP: 202.190.29.* 16.06.03, 18:22
            A jak już jesteśmy przy bezsensownych nazwach, to podam inny przykład:
            Planty (koło dworca PKP) im. XX (nie pamiętam). Lepiej było dać im. Kup pan
            cegły lub im. Zanieczyszczeń spuszczanych przez ptaki z drzew, lub tym podobne..
        • Gość: lemuriza Re: Tarnów awangardą.......... IP: *.solutions.net.pl 16.06.03, 19:07
          Mój fragment:

Rondo to brzmi dumnie ! Czyż można być dumnym z tego ronda, które chyba nawet
          rondem nie jest?
          • Gość: qwerty Re: Tarnów awangardą.......... IP: 202.190.29.* 16.06.03, 20:42
            Refleksji cd.:
            O rondo tarnowskie!
            Na którym nawet migaczy nie sposób zmienić
            Czyż znajdzie się kiedy ktoś
            Kto będzie cię umiał docenić?
            Czy przejdzie przez cię jamnik z kręgosłupem całym?
            Czy zmieści się w tobie kierowca TIR-em wspaniałym?
            Czy się chłopu w walizce kiełbasa nie złamie,
            Kiedy będzie próbował skręcić w twoje ramię?
            • Gość: gomez Re: Tarnów awangardą.......... IP: *.solutions.net.pl 16.06.03, 20:44
              no brawo gwerty temat ciezki a se poradziles.idz dalej tym tropem.jak o
              rondzie sobie poradziles to pare wierszy ozyciu to detal dla ciebie
              • Gość: qwerty o życiu IP: 202.190.29.* 16.06.03, 20:46
                Życie! Co z ciebie będzie
                Jak cię ubędzie?
                Co rondo powie
                Jak klapnie zdrowie?
                Ile goryczy
                Się w życiu zliczy?
                • Gość: lemuriza Re: o życiu IP: *.solutions.net.pl 16.06.03, 21:28
                  Rewelka, qwerty naprawdę! uśmiałam się!

"O rondo Regana,
                  Twoja chwała przez wieki będzie przez qwertego opiewana!"
            • Gość: okropna_gaduła Re: Tarnów awangardą.......... IP: *.west.tarnow.pl 16.06.03, 23:11
              No ślicznie qwerty -to ta awangarda tak podziałała:)MUza cię dopadła.
              Ale obawiam się że chcąc zdobywać nagrody w konkursach - musisz jeszcze
              podszkolić warsztat.
              • Gość: qwerty Re: Tarnów awangardą.......... IP: 202.190.29.* 16.06.03, 23:12
                Drugi to była fuszerka na zamówienie Gomeza - i trochę nie wyszło
                • Gość: gomez Re: Tarnów awangardą.......... IP: *.solutions.net.pl 20.06.03, 08:25
                  to jak dla gomeza to moze byc fusz.ale to nic chwale przez grzecznosc
                  • qwerty.tarnow Re: Tarnów awangardą.......... 20.06.03, 13:47
                    Na początek małe wyjaśnienie - qwerty.tarnow to ten sam qwerty co dawniej,
                    tylko przy rejestracji okazało się, że nie ma już takiego wolnego nicka :(((

A teraz w temacie: Gomez, nie chciałem Cię obrazić z tą fuszerką - to tylko
                    tak głupio wyszło. Chodziło mi o to, że Ty zaproponowałeś, bym spróbował
                    napisać coś o życiu, no to ja od razu wziąłem się do pracy. A mizerne efekty
                    tego widać...
                    • teklat Re: Tarnów awangardą.......... 20.06.03, 14:21
                      E, no nie było tak źle, trenuj dalej. Będzie lepiej i z pewnością równie
                      zabawnie!
    • qwerty.tarnow Re: Tarnów awangardą.......... 27.08.04, 13:52
      Taki fajny wątek znalazłem w wyszukiwarce. W dodatku pierwszy wątek w którym
      występuję jako zalogowany uczestnik. No i z tymi zmianami nazw ulic - to też
      ciągle aktualne (choć tu trochę w innym kontekście).
      • caro333 Re: Tarnów awangardą.......... 27.08.04, 14:18
        Ale zapalony archeolog z Ciebie!Watek -pozwolę sobie powiedzieć-fajny ze
        względu na Twoją twórczość poetycką.Złamana kiełbasa jest dramatyczna!:)
        • qwerty.tarnow Re: Tarnów awangardą.......... 27.08.04, 14:24
          Hehe
          Akurat sam pomysł na złamaną kiełbasę, to wziąłem wtedy ze skeczy
          Kabaretu "Rak", który podobnie opisywał rondo w jednym z miast śląskich.
          • caro333 Re: Tarnów awangardą.......... 27.08.04, 14:55
            To chwała Ci,że nie lubisz plagiatów!:)
            • qwerty.tarnow Re: Tarnów awangardą.......... 27.08.04, 15:41
              To plagiat mam nadzieję nie był. Ani zysku z tego nie miałem, wykorzystałem
              tylko wątek o złamanej kiełbasie. Bo jeśli to jest plagiat, to czym są wszelkie
              opracowania naukowe, włącznie z roprawami doktorskimi, habilitacyjnymi, itp. :-D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka