Dodaj do ulubionych

Chyba trzeba będzie zmienić nazwę forum

03.10.03, 23:58
bo tak się monotematycznie zrobiło. Prawo, wymiar sprawiedliowści, zawody
prawnicze, edukacja prawna. Dobre jest to że (przynajmniej ja) mam "dwa w
jednym": mogę połączyć przyjemność pisania na forum tarnowskim ze swoją
specjalnością zawodową.
To może także podyskutujemy na tematy związane z zawodami pozostałych
forumowiczów? Zakładajcie własne wątki o takich sprawach to pogdamy. :)))
Obserwuj wątek
    • qwerty.tarnow Re: Chyba trzeba będzie zmienić nazwę forum 03.10.03, 23:59
      A uciekać znowuż stąd na oddzielne teematycznie fora to żal.
      • qwerty.tarnow Re: Chyba trzeba będzie zmienić nazwę forum 04.10.03, 00:03
        Niech każdy ma możliwość wykazania się w swoim temacie.
        • Gość: mietek Re: Chyba trzeba będzie zmienić nazwę forum IP: *.lodz.mm.pl 04.10.03, 10:57
          Ja sprzątam po malarzach.
          Mojenarzędzia to:
          - miotła
          - szmata
          - wiadra - 2 szt
          - szpachelka - mała, średnia, duża i b.duża
          - gąbka
          - chemia - proszek, płyn do okien, pasta do podłogi
          - technika - ściągacz do okien, śrubokręt do odkręcania okien skręcanych
          - własne pomysły, wynalazki i przyrządy / tajemnica/.
          Zatrudniam 2 pracowników - rencistów / odpada ZUS/.
          Jestem z nich zadowolony; nie piją, są punktualni, pracowici i zdolni do
          poświęceń, nie grymaszą i nie chcą podwyżek.Nie mają lęku wysokości.
          Nie są przesądni.Noszą się schludnie, nie palą i nie plotkują i nie chorują.
          Moja praca jest b.ciekawa.Robimy raz tu a raz tam.
          Lubię porozmawiać z ludżmi, wysłuchać ich problemów, zmartwień i marzeń.
          Jestem lubiany dzięki temu i dzięki solidnej pracy za umiarkowane ceny.
          Niektóre firmy mi nie płacą, ale nie gniewam się o to, bo wiem jek wszystkim
          jest obecnie ciężko.Od trzech lat nie podnoszę cen, dzięki czemu jestem jeszcze
          na powierzchni.Mój dochód oscyluje koło zera, ale i tak jestem szczęśliwy, żę
          nie mam długów i komornik za mną nie łazi.
          Aby do 1 maja 2004.Wtedy przyjdzie UNIA, da nam za darmo, a ja udam się na
          pierwszy zasłużony urlop od 12 lat.A po urlopie pójdę na urzędnika / potrzebują
          jeszcze ok.100 tysięcy/.Jeden minus tej roboty , to obowiązek noszenia
          garnituru,krawata i psikania się różnymi pachnidłami.Brrrr.
          Chyba jednak zostanę przy moich miotłach i szmatach.Tylko czy uzyskam wymaganą
          licencję na eurosprzątanie.Trzeba znać jeden obcy język,mieć własne wysypisko
          śmieci, obowiązek zatrudnienia jednego geja / skąd go wezmę?/i 2 murzynów.
          Co robić? co robić?
          Pojdę na rentę, zatrudnię się w konkurencyjnej firmie - niech się inni martwią!
          • qwerty.tarnow Re: Chyba trzeba będzie zmienić nazwę forum 04.10.03, 16:43
            Gość portalu: mietek napisał(a):

> Zatrudniam 2 pracowników - rencistów / odpada ZUS/.

Nie byłbym taki pewien. Jeśli nie są w wieku emerytalnym to powinno się za
            nich odprowadzać składki na ubezpieczenia społeczne.
          • qwerty.tarnow Re: Chyba trzeba będzie zmienić nazwę forum 04.10.03, 16:50
            Gość portalu: napisał(a):

> Nie mają lęku wysokości.

Bo nie widzą dobrze (renciści z kategorii "tych na wzrok"?)

> Nie są przesądni.

To jest ważne. Jak im się flaszka stłucze,to nie żądają wolnego tygodnia, bo
            po stłuczonej flaszce nie wolno pracować, gdyż przynosi to pecha całej robocie.

> nie chorują

Renciści, którzy nie chorują? Proszę podać pełne dane personalne. ZUS będzie
            bardzo zainteresowany.

> obowiązek zatrudnienia jednego geja / skąd go wezmę?/

Może też być lesbijka. Nic nie stoi na przeszkodzie.

> i 2 murzynów.

A co z Chińczykami?

> Co robić? co robić? Pojdę na rentę.

O wyłudzaniu rent była już mowa w innym wątku.
    • Gość: lemuriza Re: Chyba trzeba będzie zmienić nazwę forum IP: *.is.net.pl 04.10.03, 15:55
      Bllleeee... nie chce tu rozmawiac o pracy.
      Moze bluznie ( w dobie takiego bezrobocia), ale moja praca jest nudna jak
      flaki z olejem. Nie znosze jej po prostu, ale co robic.
      Moje marzenia co do drogi zawodowej byly zupelnie inne i zadne z nich niestety
      sie nie spelnilo.
      Najpierw jako zapalony sportowiec i kibic myslalam o tym, zeby isc na AWF, ale
      moja mama powiedziala kategoryczne "nie", a ja wiem, ze uczac wf-u i
      przyuczajac jakies mlode adeptki siatkowki bylaby bardzo szczesliwa...
      Potem chcialam byc dziennikarzem, ale tez nie wyszlo, bo jakos wewnetrznie
      czulam, ze do tego sie nie nadaje.
      No i skonczylo sie jak sie skonczylo.
      Czy myslicie, ze majac 31 lat przy takim bezrobociu, jest szansa ze jeszcze
      cos mozna zmienic?
      Bo brak nadziei mnie dobija.

• qwerty.tarnow Do Lemurizy 04.10.03, 17:00
        > Czy myslicie, ze majac 31 lat jest szansa ze jeszcze cos mozna zmienic?

Zawsze jest. Pewnie że osoby posiadające kasę zawsze mają lepiej przy
        dokonywaniu takich wyborów i zmian w życiu. Ale myślę że każdy przy odrobinie
        szczęścia oraz przy starannym i dokładnym przemyśleniu swojej decyzji
        dotyczącej tych zmian ma szansę odmienić to swoje życie w sprawach
        zawodowych. I może się udać ta zmiana na lepsze.
    • okropna_gadula Re: Chyba trzeba będzie zmienić nazwę forum 04.10.03, 22:19
      qwerty.tarnow napisał:

> bo tak się monotematycznie zrobiło. Prawo, wymiar sprawiedliowści, zawody
      > prawnicze, edukacja prawna.

No drogi kolego!Przeciez to TY sam wywołujesz te tematy!

• qwerty.tarnow Re: Chyba trzeba będzie zmienić nazwę forum 04.10.03, 22:40
        Tematów kilka wywołałem (ale nie wszystkie), ale dyskusja to się rozwinęła
        wczoraj nie tylko z moim udziałem. :)))
        • okropna_gadula Re: Chyba trzeba będzie zmienić nazwę forum 04.10.03, 22:45
          No przecież wywołując temat chyba oczekujesz jakiegoś odzewu???
          • qwerty.tarnow Re: Chyba trzeba będzie zmienić nazwę forum 04.10.03, 22:52
            Tak. Ale trochę mi głupio że rozmawiamy tylko na tematy związane z moim
            zawodem, a brak tematów dotyczących Waszych branż (w których Wy macie coś do
            powiedzenia bo znacie je od podszewki). Stąd ta propozycja.
            • okropna_gadula Re: Chyba trzeba będzie zmienić nazwę forum 04.10.03, 22:56
              Wiesz skoro nikt do tej pory nie opowiadał o własnej "branży" to chyba nikt
              nie miał na to ochoty.
              Zresztą odzew na Twoją propozycję pisania o pracy potwierdza to co napisałam.
              • qwerty.tarnow Re: Chyba trzeba będzie zmienić nazwę forum 04.10.03, 23:00
                Rozumiem. Ja tylko rzuciłem hasło, a skoro nikt nie chce, no to mówi się
                trudno i żyje się dalej. ;)
                • Gość: lemuriza Re: Chyba trzeba będzie zmienić nazwę forum IP: *.is.net.pl 04.10.03, 23:25
                  qwerty.tarnow napisał:

> Rozumiem. Ja tylko rzuciłem hasło, a skoro nikt nie chce, no to mówi się
                  > trudno i żyje się dalej. ;)

Moze nie sam temat jest nieciekawy, ale nasza praca?
                  Ja mowie w swoim imieniu - moja nie jest, nie ma o czym pisac:)
                  • qwerty.tarnow Re: Chyba trzeba będzie zmienić nazwę forum 04.10.03, 23:43
                    Eee tam. Każda praca jest na swój sposób ciekawa (a przynajmniej do czasu aż
                    wykonujący ją ma możliwość czerpania z niej przyjemności). Tylko że nie każdą
                    da się w interesujący sposób opisać...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka