Dodaj do ulubionych

NUDNE FORUM

18.11.03, 17:02
To najnudniejsze forum na jakim byłam. Niby radość Wasza ze wyprzedzacie
Zakopane, ale czym?? Qwerty.tarnow pisze prawie całe forum sam ze sobą, no
czasem lemuiza i gomez, idąc tylko na ilość a nie na jakość. Żadnych
informacji, nic. (A jak kiedyś podesłałam informacje o mieszkańcach Tarnowa,
co osiągają na świecie to było WOW bo nikt nic nie widział). A mówiono o tym
wszędzie. Ludzie zacznijcie sie interesować swoim miastem i tym co się wokół
dzieje a nie takimi bzdetami. Większość tych rozmów jest na poziomie szkoły
podstawowej które to nic nie wnoszą, niczego nie uczą i o niczym nie
informują.
Pozdrawiam
Małgorzata
Obserwuj wątek
    • qwerty.tarnow NAJLEPSZE FORUM 18.11.03, 17:23
      Forum jak forum. Zakopane nie lepsze. O Tarnowie informujemy w takim zakresie
      jak nam potrzeba - jak kogoś coś więcej interesuje to się może dopytać. O
      oczywistych faktach dotyczących Tarnowa pisać nie będziemy - od tego są
      oficjalne strony informacyjne.
      A co do poziomu: to uważam że lepiej pisać i mówić na poziomie szkoły
      podstawowej niż używać ciągle zwrotów zrozumiałych tylko dla garstki (dobry
      przykład na takie coś: niedawno w TV pokazali fragment jakiejś sesji naukowej
      czy konferencji na której wykład miała prof. Staniszkis; słów jakich używała
      chyba nikt nie rozumiał, bo całe szacowne grono słuchaczy - złożone z innych
      osobistości nauki - tylko się podśmiechiwało pod nosem na te wszystkie "mądre
      słowa"; a wykładowca po skończeniu czytania z kartki, odpowiadając na
      pytania z sali już nie używała wyszukanych słów, mówiła prosto i zrozumiale,
      widać na papierze to zawsze musi wystąpić przerost formy nad treścią).
      I jeszcze jedno: jeśli uważasz że tu jest nudno i tematy są głupie, to czemu
      sama nie zaproponujesz czegoś więcej? Jesteśmy otwarci na nowe sugestie i
      propozycje. Zadziałaj w ten sposób, zamiast tylko wpadać i krytykować.

Mimo odmiennego poglądu na sprawę również pozdrawiam
    • 1gomez Re: NUDNE FORUM 18.11.03, 17:42
      droga Malgorzato
      cieszy sie serce moje ze nas prostaczkow zaszczycilas,i jeszcze te nauki o
      cnocie one sa bezcenne.jak mi drukarke naprawia to je wydrukuje i powiesze nad
      lozkiem.to forum jest nudne i plaskie bo my tacy jestesmy ,nudni i
      plascy .oprocz oczywiscie pan ktore tu przychodza.ja dodatkowo tkwie w
      ciemnocie i zacofaniu a nad wszystkim unosi sie brzydki odor niepranych
      skarpetek
      w kazdym razie milo ze wpaldas

ze spoldzielczym pozdrowieniem
      gomez
      • m_nowozeniuk Re: NUDNE FORUM 20.11.03, 15:21
        Hym to jednak smutne że trafiłam w sedno. Miałam nadzieje że troche ze mną
        porozmawiasz, przekonasz że się mylę ale skoro sam oceniasz sie jako osoba
        nudna i płaska. Szkoda..
        Małgorzata
        Ps. Nie bardzo rozumiem po co chcesz sobie cokolwiek drukowac.
        Pozdrawiam
        Małgorzata
        • teklat Re: NUDNE FORUM 20.11.03, 15:51
          A ja się Tobie baaaardzo dziwię, Małgorzato, że znowu zaszczyciłas nasze nudne forum. Trudno - poza tym - zmienić czyjes odczucia. Twoje są
          takie, jak opisałas - i trudno. Jakos to przezylismy i chyba specjalnie dla Ciebie nie będziemy tu rozmawiać o brzytwie Okhama lub wpływie
          Kirkegaarda i Husserla na mysl egzystencjalistyczną Sartre'a.
          • m_nowozeniuk Re: NUDNE FORUM 20.11.03, 15:54
            następny z kompleksem... eh.. szkoda,
            Małgorzata
            • teklat Re: NUDNE FORUM 20.11.03, 17:47
              Błędne wnioski wysnuwasz, droga Małgorzato. Po pierwsze, kompleksów się
              pozbyłam z wiekiem, więc jest nadzieja i dla Ciebie. Po drugie - gdybys nieco
              dokładniej czytała, co piszę, to może byś zauważyła, że piszę tu jako kobieta,
              którą w istocie jestem.
    • ellenai Re: NUDNE FORUM 18.11.03, 18:27
      a mnie sie tutaj podoba, przeciez nie musimy prowadzic ciagle wywodow
      filozoficznych, glupie gadanie tez ma urok,prawda????
      • qwerty.tarnow NA PEWNO NIE NUDNE FORUM 18.11.03, 18:30
        ellenai napisała:

> a mnie sie tutaj podoba, przeciez nie musimy prowadzic ciagle wywodow
        > filozoficznych, glupie gadanie tez ma urok,prawda????

Pewnie!
        • ellenai Re: NA PEWNO NIE NUDNE FORUM 18.11.03, 18:32
          ..jak najbardziej qwerty ,jak najbardziej:))))))buzka:)))
    • teklat Re: NUDNE FORUM 18.11.03, 19:17
      Droga Małgorzato!
      Udział w tym forum nie jest obowiązkowy. Przychodzą tu ci, którzy tego chcą.
      Ja chcę tu bywać od czasu do czasu i pisać tyle, ile chcę. A także czytać to,
      co moi - już dobrzy znajomi z tego forum - napisali. Mnie to interesuje i dla
      mnie nie jest to nudne. Dlatego tutaj bywam. Nie prowadzimy tu rozmów na
      poziomie akademickim, ponieważ to forum nie ma takich ambicji, choć większość
      z nas ma wyższe wykształcenie. Wykształcenie jednak na tym forum - a także i w
      zwykłych kontaktach międzyludzkich - nie ma aż tak wielkiego znaczenia - liczy
      sie przyjaźń, miłe spędzanie czasu, wymiana poglądów, czasem nawet
      posprzeczanie się, żeby potem dojść do zgody.... Różnie to bywa, czasem mamy
      lepsze, czasem gorsze dni.
      A TY raz się wpisałaś - oczekując - czego? Aplauzu?
      Krytykować jest bardzo łatwo. A może chciałabyś podnieść niski poziom naszych
      rozmów? Zapraszamy!
      • lemuriza Re: NUDNE FORUM 18.11.03, 21:26
        Szanowna Małgosiu,

Cos mi sie zdaje, ze należysz do tak zwanych prowokatorow, ale pomimo tego dam
        sie sprowokowac:).
        Ja lubie nasze forum, z jednej prostej przyczyny- mam tu przyjaciol, ktorych
        lubie i to jest dla mnie najwazniejsze.
        A z moim poziomem cos na ksztalt szkoly podstawowej bardzo mi dobrze, wiec
        prosze nie zamartwiaj sie o mnie i innych i nie uszczesliwiaj nas na sile i
        nie dbaj ani o nasz poziom intelektualny ani o poziom naszego sampoczucia, bo
        nam jest dobrze jak jest.
        Nie musisz wiec tu wpadac i mieszac, bo chyba nam lepiej bez Ciebie:).
        Zreszta myslę, ze znajdziesz sobie jakies forum bardziej odpowiednie dla
        Twojego poziomu.
        Pozdrawiam wszytskich przyjaciol !
        • lobuzek1 Re: NUDNE FORUM 18.11.03, 21:28
          Chwała Naszemu Forum i Stałym Forumowiczom!
    • lobuzek1 Re: NUDNE FORUM 18.11.03, 21:20
      Czyżbym usłyszał Głos Pana?
      Nie wiem, czy cokolwiek zmienisz na Naszym Forum, prócz wzbudzenia powszechnego
      niesmaku i oburzenia. W każdym razie to ci się udało, przynajmniej ja tak sądzę.
      Wygłaszając takie poglądy nie szanujesz nas jako stałych forumowiczów. Sam
      fakt, że od dłuższego czasu w tym samym składzie piszemy na forum powinien dać
      ci do myślenia, że jednak tak źle z naszym poziomem umysłowym nie jest i może
      wykracza odrobinę poza program podstawówki. A tak na marginesie - ciekawe
      jakiej treści wpisy są na twoim forum?
      • slav4 Re: NUDNE FORUM 18.11.03, 21:39
        Mieciu wróciles? Ladnie sie nazywasz:)
        • lemuriza Re: NUDNE FORUM 18.11.03, 22:16
          a wogole to mam wrazenie, ze kolezance lub koledze ukrywajcemu sie pod
          wdziecznym pseudonimem Malgorzata cos dzis w zyciu nie wyszlo. Moze sie kasza
          przypalila albo makaron rozgotowal? no to sobie znalazla wdzieczny sposb
          wyzycia sie.
          Polecam inne.
          Idz sobie pobiegaj albo pograj w pilke. Naprawde pomaga.
          • m_nowozeniuk Do wszystkich 20.11.03, 15:52
            Witam
            Po pierwsze skoro nie ukrywam się pod wdzięcznym pseudonimem i nie ukrywam
            imienia i nazwiska to nie bardzo rozumię Twoją aluzję. W życiu mi jak
            najbardziej wychodzi, jestem zadowolona z pracy, studiów, przyjaciół i
            znajomych. I nie weszłam tu aby sie wyżyc:) tylko poczytać, zdobyć informacje.
            Poczytac o tym co sie dzieje i mówi w moim mieście w którym się urodziłam i
            wychowałam. Jestem rzadko w Tarnowie dlatego interesują mnie wszystkie
            informacje związane z tym miastem. To forum nie nazywa sie Prywatne tylko
            Tarnów więc od czasu do czasu czekam na informacje o tym co sie w tym mieście
            dzieje, jak zyją ludzie, co robia, czym się interesują, też jak dają sobie radę
            w tych ciężkich czasach. Nie dziwicie się dlaczego na tym forum wypowiada sie
            tylko 4-6 osób? Tarnów jest dużym miastem a te forum prawie nikt nie odwiedza.
            Ciesze się że te 4-6 osób bardzo się lubi, ale skoro i tak dyskutujecie w tym
            samym gronie to po co tworzyć nowe wątki, może lepiej wejść na czat bo do tego
            on służy. I wiecie, nie bardzo wiem o co Wam chodzi z tym inteligentnym
            słownictwem, poziomem akademickim itp. macie jakis kompleks czy co? A może
            podajcie mi jakieś forum gdzie osoby z Tarnowa dyskutują o tym co się mówi i
            dzieje w Tarnowie. Może myliłam się myśląc że forum Tarnów to właśnie to znaczy.
            Pozdrawiam
            Tarnowianka
            • teklat Re: Do wszystkich 20.11.03, 15:59
              m_nowozeniuk napisała:

> Witam
              > Po pierwsze skoro nie ukrywam się pod wdzięcznym pseudonimem i nie ukrywam
              > imienia i nazwiska to nie bardzo rozumię Twoją aluzję

Zazwyczaj nie poprawiam czyichs błędów, bo wiem, ze i mnie sie one zdarzają. Ale ponieważ Ty udzielasz nam nauk, to pozwolisz, że zwrócę Twoją
              uwagę na jeden błędzik, który Ci się przydarzył. Otóż, droga Małgorzato - pisownia słowa rozumieć - w pierwszej osobie liczby pojedynczej czasu
              teraźniejszego jest następująca: ROZUMIEM.
              A plotek o tym, co sie dzieje w Tarnowie można chyba posłuchac na Burku.
              • m_nowozeniuk Re: Do wszystkich 20.11.03, 16:09
                Czy to wszystko co miałeś do powiedzenia?

Aha. Dziekuje za informacje o Burku:) Bardzo dziekuje, jak napisałam jestem
                tylko kilka razy w roku w Tarnowie, ale cieszę sie że mi doradziłeś. Z tego
                miejsca gdzie teraz jestem to zajmie mi to kilka godzin na dojazd, dziekuje
                jeszcze raz.
                Teraz porozmawiajmy o wpisach. Przez tą złą Małgorztę mamy ich juz o kilka
                więcej juhu! Przewaga wzrasta!
                M
                • teklat Re: Do MAGORZATY 20.11.03, 18:01
                  m_nowozeniuk napisała:

> Czy to wszystko co miałeś do powiedzenia?
                  W zasadzie tak - to wszystko...
                  Chociaż nie. Dodam coś jeszcze. Od siebie. I już bez ironii. I proszę, żebyś
                  tym razem dokładnie przeczytała co mam Ci do powiedzenia.
                  To forum jest, jakie jest. Sama nie mieszkam w Tarnowie od dosyć dawna i
                  czasem rada bym sie była dowiedzieć, co się dzieje. I czasem mi się to udaje,
                  mogę Cię zapewnić, bo bywam na tym forum częściej niż Ty.
                  Być może w tym co napisałaś masz jakieś swoje racje, być może dzięki Twoim
                  radom to forum stanie się bardziej interesujące - i gdybyś napisała ten list w
                  innym tonie, nasza reakcja byłaby może też nieco inna. Istnieją co najmniej
                  dwa sposoby krytykowania kogoś: grzeczny i niegrzeczny. Twój był niegrzeczny i
                  obraźliwy.

> Teraz porozmawiajmy o wpisach. Przez tą złą Małgorztę mamy ich juz o kilka
                  > więcej juhu! Przewaga wzrasta!

Nie mam ochoty komentować tego, bo i po co?
                  Pozdrawiam
                  TeklaT.
            • lemuriza Re: Do wszystkich 20.11.03, 19:06
              Kochana Małgorzato,
              Jesteś zaintersowana tym co sie dzieje z ludzmi w Tarnowie?
              Wspaniale, bo my tu właśnie mieszkamy.
              Podobnie jak Ty jesteśmy naogół szczęśliwi, pracujemy sobie, kochamy itd. A
              plotkami sie nie zajmujemy , jesli to Cie interesuje to polecam prase
              specjalistyczna lub jak wspomniala Tekla _ Burek.
              Dziweczyno, ja Ci juz pisalam - nei uszcześcliwiaj nas na sile.
              A kto powiedzial,ze jak cos sie nazywa Tarnow, to zaraz musi byc tylko o
              Tarnowie.
              My po prostu chcemy w wolnych sobie troszeczke pogadac niekoniecznie o
              Tarnowie.
              A jezeli potrzebujesz informacji zwiazanych scisle z naszym miastem polecam:
              www.tarnow.pl ,
              www. tarnow.okay.pl
              lub
              www.temi.pl ( strona internetowa gazety lokalnej)
              na pewno znajdziesz tam cos dla siebie.
              pozdrawiam
    • ellenai no tak, na Gorlice tez przyszla kolejka:((( 20.11.03, 21:27
      wlasnie ktos nam zarzucil glupote i marnotrawienie czasu przed kompem.Troche to
      bylo napastliwe i niestety nie takie elokwentne jak wypowiedz m_nowozeniuk,ale
      przyznaje ,ze mimo wszystko jest stymulujace:))))pozdrawiam
      • teklat Re: no tak, na Gorlice tez przyszla kolejka:((( 20.11.03, 21:45
        Taaaaaaaa....... Najbardziej wzruszające jest to, jak na forum Gorlice osoba
        krytykująca troszczy się o zmarnowany czas forumowiczów..... Nie ma to jak
        świadomość, że ktoś nad nami czuwa i zawsze jest gotów służyć troską, dobrą
        radą i nauką... :(((((
        • ellenai Re: no tak, na Gorlice tez przyszla kolejka:((( 20.11.03, 21:54
          czytalas to teklat????heheheh fajnie,nie????:)))))))oj sa ludzie i ludziska:))))
          dostalam twojego maila,jestem pod wrazeniem,jak tylko znajde wiecej wolnego
          czasu(dzis napewno) to ci odpisze,ta martwa natura z bluszczem!!!!!!!!!eh,
          przepiekne:))))))dziekuje:))))
          • 1gomez Re: no tak, na Gorlice tez przyszla kolejka:((( 21.11.03, 12:10
            istnieje w przyrodzie mozliwosc zmiany plci ,koloru,wyniarow pod wplywem
            uwarunkowan srodowiskowych.w wirtualu takie mozliwosci sa bez porownania
            wieksze.i z taka fatamorgana mamy tu do czynienia.a wiec bez nerwow prosze
            spoleczenstwa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka