Dodaj do ulubionych

Hej Wieliczka....

18.02.08, 02:52
....dunajec sie klania.

A Rita zaglada tu jeszcze?
Obserwuj wątek
    • sauber1 Re: Hej Wieliczka.... 25.02.08, 07:06
      Tego to nawet najstarsi Górale nie widzą? :)))
      • rita100 Re: Hej Wieliczka.... 29.03.08, 21:22
        Troszeczkę zatęskniłam

Powiedzieć wam kawał ?
        • rita100 Re: Hej Wieliczka.... 29.03.08, 21:23
          Powiem, co się będę wstydzić

Chodzi mąż po pokoju i mówi:
          - Sexu mi się chce.
          - No to chodź.
          - Przecież chodzę.

;)))) i dalej chodzi sobie
          • czoobek Re: Hej Wieliczka.... 30.03.08, 10:21
            Skad ja to znam :)))))
            • rita100 Re: Hej Wieliczka.... 30.03.08, 12:57
              hehe - czy to tak w każdym pokoju jest ? ;))))
              • dunajec1 Re: Hej Wieliczka.... 30.03.08, 19:55
                Hej Rito,tez chodze i tez mi sie chce,hehe.
                • rita100 Re: Hej Wieliczka.... 30.03.08, 20:55
                  To pewno już nie wic ale kawał drogi zrobiłeś ;))))
                  A ja myślałam, że jest to kawał.
                  • czoobek Re: Hej Wieliczka.... 30.03.08, 21:36
                    Zycie rito zycie :)))
                    • rita100 Re: Hej Wieliczka.... 31.03.08, 20:57
                      Oj, jaki smutny ten wic, dajcie spokoj , myślałam , ze się pośmiejecie, a tu
                      mówicie - samo życie !
                      Jest takie zioło lubczyk - nalewka z niego wywołuje niekontrowlowane
                      namiętności, może z tego skorzystacie zamiast tak chodzić po pokoju ;)))) Rośnie
                      on w pewnym wielickim ogródku od lat, dzieki czemu rodzina zawsze była
                      wielodzietna i jest, do dzisiejszego dnia :)
                      • rita100 Re: Hej Wieliczka.... 31.03.08, 20:58
                        Myślę, ze teraz was ubawię, bo akcja dalej się toczy. Chodzi ten mąż po pokoju
                        chodzi, sexu mu się dalej chce a tu wchodzi malarz i zaczyna malować sufit.
                        Maluje , maluje malarz, a temu mężowi drabina przeszkadza w chodzeniu, no więc woła:
                        - Mocno pan trzyma pędzel ?
                        - Tak, a co ?
                        - Bo drabinę zabieram.

No i jak, to chyba nie jest tak życiowy kawał ?
                        A jak tam wiosna u was ? Malujecie mieszkania ?
                        • dunajec1 Re: Hej Wieliczka.... 31.03.08, 23:30
                          Hehe,za pedzel to ja sie trzymam, a pomalowac przynajmniej kuchnie
                          by sie zdalo,ale zimno jeszcze.
                          • rita100 Re: Hej Wieliczka.... 01.04.08, 19:50
                            hehe, obudźcie zmysły swoje , bo dziś Prima balerina ;))))) Mamy Traktat
                            Lizboński i wszystkie partie polityczne zaczęły rozmawiać jednym jezykiem.
                            Szkoda, że tylko w Prima a prilis ;)
                            Przez te wczesne świeta to też mam wiosenne porzadki, ale najpierw wiosenne
                            ogródkowanie, podcinanie, pograbienie, bo to już rośliny rosną jak na drożdzach
                            jak tylko deszczyk popada i sloneczko poświeci.
                            Zaczyna się piekny okres roku, chyba najpiękniejszy.

A czy wiecie, że wiosnę nazywają kluczykami do serca ?
                            Pieknie - prawda ?
                            • dunajec1 Re: Hej Wieliczka.... 02.04.08, 02:13
                              To ja juz tyle wiosen do Ciebie podchodze a Ty tak mowisz? chyba
                              zeczywiscie prima aprilis.
                              • rita100 Re: Hej Wieliczka.... 02.04.08, 19:35
                                Będzie juz chyba siedem mgnień wiosny, alez ten czas leci i kolejna wiosna przed
                                nami. Dzisiaj jest taki cięzki dzień pod Wieliczką, że wiosna zamienia się w
                                dżystą jesień. Męczy nas ta wiosna strasznie, bo trwa już od zeszłorocznej
                                jesieni, bez zimy.
                                Czekajmy, niech no tylko zakwitną jabłonie to i milion z nieba kapnie i
                                dziewczyna kocha łatwiej ;))))))
                                Może się i skończy to ciągłe chodzenie po pokoju ;)))
                                • czoobek Re: Hej Wieliczka.... 03.04.08, 12:35
                                  E tam, u mnie na razie remont nie potrzebny. Ale za ogródek najwyzsza pora sie
                                  zabrac. Czekam tylko jak bedzie cieplej; piwko, grabie, lopatka i jazda do gleby :)
                                  • rita100 Re: Hej Wieliczka.... 03.04.08, 19:28
                                    Czoobek , a w którym rejonie Wieliczki mieszkasz ?
                                    Nie wiem czy u Dunajca jest ta sama pora roku jak u nas czy nie ?
                                    Jak na razie to w okolicy najwięcej bratek kwitnie, ponoć nazywają je macoszki.
                                    • dunajec1 Re: Hej Wieliczka.... 04.04.08, 01:35
                                      Rito,ta sama pora roku,tez polkula polnocna, no moze troche na
                                      poludnie wiecej jak Polska,ale tez wiosna sie zaczyna,troche pozniej
                                      niz zazwyczaj ale jednak,jeszcze nie jest zielono ale bedzie,pozdr.
                                      wiosennie.
                                    • czoobek Re: Hej Wieliczka.... 04.04.08, 09:23
                                      Rito Sw. Barbary :-)
                                      • rita100 Re: Hej Wieliczka.... 04.04.08, 19:52
                                        To Dunajec tak jak my wąchasz teraz wiosnę, tylko , że w nocy kiedy my mamy
                                        dzień. Po drugiej stronie półkuli sobie chodzisz i zastanawiam się dlaczego nie
                                        spadniesz ;)))))) No, ale potem my wchodzimy w noc, kiedy u was dzionek się
                                        zaczyna. Co teraz za kwiaty wiosenne podziwiasz - tak samo krokuski ?

łoj, Czoobek, toś Ty dawny mój sąsiad , bo ja z Kościuszki z pod samuskiego
                                        parku, który miał być zlikwidowany, a nie bedzie, bo sezon tenisowy się otwiera.
                                        A czy wiesz, że dawniej tam w Twojej okolicy było wysypisko śmieci, a na miejscu
                                        oś.Kościuszki ogromne stawy rybne ? Pewnie nie pamiętasz.
                                        A sama ulica Kościuszki najpiękniejszą ulicą Wieliczki , bo wysadzana
                                        jabłoniami-grochówkami.
                                        • dunajec1 Re: Hej Wieliczka.... 05.04.08, 01:10
                                          Jakie kwiatki? zebym to ja wiedzial, takie malutkie bialo kwitna,jak
                                          dzwonki, i te dzwonki wisza w dol, a wysokie to na jakies 10
                                          cm.idzie do wiosny.
                                          Ja nie spadne Rito, bo ja chodze normalnie, to ja sie dziwie ze Wy
                                          tam glowa w dol chodzicie, hehe.

Brrr, jak zimno dzisiaj, pewnie sniegu spadnie w nocy.
                                          • rita100 Re: Hej Wieliczka.... 05.04.08, 18:59
                                            Ej, to będą zawilce lub śnieżynki i nie dziwota skoro śniegu jeszcze
                                            wypatrujecie. My na pierwszą burzę czekamy, tą wiosenną, która otworzy wejście latu.
                                            Nie dziw się , bo przez dzień chodzimy na nogach z głową w chmurach, a w nocy
                                            leżymy, kiedy wy teraz tam po tamtej stronie ziemi wisicie głową w dół. Ze też
                                            jeszcze nie latacie jak satelity ? ;))))A wytarczyłoby abyś zawisnął na pół dnia
                                            i już dobijemy do Ciebie ;)))
                                            Ze też Kopernik wymyslił kulę zamiast płaską ziemię;)))
                                            Jutro niedziela, czas się będzie wybrać do jakiegoś kościoła, może do tego
                                            drewnianego , starego naszego w Wieliczce Sebastiana.
                                            A Wy tam Dunajec macie takie jeszcze stare kościółki drewniane ?
                                            • dunajec1 Re: Hej Wieliczka.... 05.04.08, 19:11
                                              Ja mysle ze zawilce,a i wiosna juz tez przychodzi, co dzien cieplej.
                                              A co do drewnianych kosciolkow,Rito, to miasto "stare" okolo 200
                                              lat,wtedy tu podejrzewam nikt o kosciolach nie myslal,a te co sa to
                                              stuletnie,to juz niedrewniane,a i to prawie puste.
                                              • rita100 Re: Hej Wieliczka.... 05.04.08, 22:08
                                                Oj, to u was inne klimaty, jakieś nie chrzescijańskie. To w takim razie co
                                                robicie w niedziele, czym się tam ludzie duchowo wzmacniają ?
                                                • dunajec1 Re: Hej Wieliczka.... 06.04.08, 07:23
                                                  Oj Rito, w tym kraju to wiekszosc protestantow, tylko przeciw czemu
                                                  oni protestuja to nie wiem, a niedziele to ja np.wzmacniam sie
                                                  duchowo bo w poniedzialek musze isc do pracy, i nie mysle o tym ze
                                                  musze isc cos zaniesc na "co laska"

Swoja droga i tak zanosze bo wiecej biore jak daje, hehe, buisnes.
                                                  • rita100 Re: Hej Wieliczka.... 06.04.08, 12:10
                                                    Nie wiem jak tam jest z protestantami ale oni protestują przeciw świętym, chyba
                                                    ich nie uznają. A ja do kościoła chodzę kiedy mam ochotę i to najczęściej do
                                                    pustego, lepiej ducha czuć, no i samotnośc sprzyja medytowaniu bardziej.
                                                    A w niedzielę to szykuje się do obiadu i na luzie sobie spędzam czas, o
                                                    jutrzejszym dniu pracy wcale nie myślę, jutro pomyślę jak tylko słońce wstanie.

Swoją drogą bez pracy bym się strasznie zanudziła :) hehe, choć co ja mam za
                                                    biznes, smiechu warte, ale to najwazniejsze.
                                                  • czoobek Re: Hej Wieliczka.... 07.04.08, 12:28
                                                    No prosze :-)

Teraz tylko czekac az powstanie galeria handlowa obok Barbary :))
                                                  • rita100 Re: Hej Wieliczka.... 07.04.08, 20:51
                                                    I to chyba Wieliczce nie przeszkodzi, bo nie będzie ona w centrum miasta, a przy
                                                    drogach wylotowych. Tak jest lepiej, choć czy przygotowane są drogi do takiego
                                                    ruchu samochodowego i parkingi ?
                                                  • czoobek Re: Hej Wieliczka.... 09.04.08, 09:44
                                                    Ja tez jestem zdania ze to dobrze ze cos takiego powstanie, chociaz bedzie dosc
                                                    blisko mojego osiedla. Na razie infrastruktura w tym temacie lezy tylko na
                                                    deskach architektow, ale jestem dobrej mysli. W koncu nie trzeba bedzie jechac
                                                    do Krk na zakupy albo do kina :)
                                                  • rita100 Re: Hej Wieliczka.... 09.04.08, 22:38
                                                    Najwyższa pora, by się zabrali za rozwój Wieliczki i baz wypadowych do Krakowa.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka