dunajec1 18.02.08, 02:52 ....dunajec sie klania. A Rita zaglada tu jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sauber1 Re: Hej Wieliczka.... 25.02.08, 07:06 Tego to nawet najstarsi Górale nie widzą? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Hej Wieliczka.... 29.03.08, 21:22 Troszeczkę zatęskniłam Powiedzieć wam kawał ? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Hej Wieliczka.... 29.03.08, 21:23 Powiem, co się będę wstydzić Chodzi mąż po pokoju i mówi: - Sexu mi się chce. - No to chodź. - Przecież chodzę. ;)))) i dalej chodzi sobie Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Hej Wieliczka.... 30.03.08, 12:57 hehe - czy to tak w każdym pokoju jest ? ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Hej Wieliczka.... 30.03.08, 19:55 Hej Rito,tez chodze i tez mi sie chce,hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Hej Wieliczka.... 30.03.08, 20:55 To pewno już nie wic ale kawał drogi zrobiłeś ;)))) A ja myślałam, że jest to kawał. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Hej Wieliczka.... 31.03.08, 20:57 Oj, jaki smutny ten wic, dajcie spokoj , myślałam , ze się pośmiejecie, a tu mówicie - samo życie ! Jest takie zioło lubczyk - nalewka z niego wywołuje niekontrowlowane namiętności, może z tego skorzystacie zamiast tak chodzić po pokoju ;)))) Rośnie on w pewnym wielickim ogródku od lat, dzieki czemu rodzina zawsze była wielodzietna i jest, do dzisiejszego dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Hej Wieliczka.... 31.03.08, 20:58 Myślę, ze teraz was ubawię, bo akcja dalej się toczy. Chodzi ten mąż po pokoju chodzi, sexu mu się dalej chce a tu wchodzi malarz i zaczyna malować sufit. Maluje , maluje malarz, a temu mężowi drabina przeszkadza w chodzeniu, no więc woła: - Mocno pan trzyma pędzel ? - Tak, a co ? - Bo drabinę zabieram. No i jak, to chyba nie jest tak życiowy kawał ? A jak tam wiosna u was ? Malujecie mieszkania ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Hej Wieliczka.... 31.03.08, 23:30 Hehe,za pedzel to ja sie trzymam, a pomalowac przynajmniej kuchnie by sie zdalo,ale zimno jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Hej Wieliczka.... 01.04.08, 19:50 hehe, obudźcie zmysły swoje , bo dziś Prima balerina ;))))) Mamy Traktat Lizboński i wszystkie partie polityczne zaczęły rozmawiać jednym jezykiem. Szkoda, że tylko w Prima a prilis ;) Przez te wczesne świeta to też mam wiosenne porzadki, ale najpierw wiosenne ogródkowanie, podcinanie, pograbienie, bo to już rośliny rosną jak na drożdzach jak tylko deszczyk popada i sloneczko poświeci. Zaczyna się piekny okres roku, chyba najpiękniejszy. A czy wiecie, że wiosnę nazywają kluczykami do serca ? Pieknie - prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Hej Wieliczka.... 02.04.08, 02:13 To ja juz tyle wiosen do Ciebie podchodze a Ty tak mowisz? chyba zeczywiscie prima aprilis. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Hej Wieliczka.... 02.04.08, 19:35 Będzie juz chyba siedem mgnień wiosny, alez ten czas leci i kolejna wiosna przed nami. Dzisiaj jest taki cięzki dzień pod Wieliczką, że wiosna zamienia się w dżystą jesień. Męczy nas ta wiosna strasznie, bo trwa już od zeszłorocznej jesieni, bez zimy. Czekajmy, niech no tylko zakwitną jabłonie to i milion z nieba kapnie i dziewczyna kocha łatwiej ;)))))) Może się i skończy to ciągłe chodzenie po pokoju ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
czoobek Re: Hej Wieliczka.... 03.04.08, 12:35 E tam, u mnie na razie remont nie potrzebny. Ale za ogródek najwyzsza pora sie zabrac. Czekam tylko jak bedzie cieplej; piwko, grabie, lopatka i jazda do gleby :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Hej Wieliczka.... 03.04.08, 19:28 Czoobek , a w którym rejonie Wieliczki mieszkasz ? Nie wiem czy u Dunajca jest ta sama pora roku jak u nas czy nie ? Jak na razie to w okolicy najwięcej bratek kwitnie, ponoć nazywają je macoszki. Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Hej Wieliczka.... 04.04.08, 01:35 Rito,ta sama pora roku,tez polkula polnocna, no moze troche na poludnie wiecej jak Polska,ale tez wiosna sie zaczyna,troche pozniej niz zazwyczaj ale jednak,jeszcze nie jest zielono ale bedzie,pozdr. wiosennie. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Hej Wieliczka.... 04.04.08, 19:52 To Dunajec tak jak my wąchasz teraz wiosnę, tylko , że w nocy kiedy my mamy dzień. Po drugiej stronie półkuli sobie chodzisz i zastanawiam się dlaczego nie spadniesz ;)))))) No, ale potem my wchodzimy w noc, kiedy u was dzionek się zaczyna. Co teraz za kwiaty wiosenne podziwiasz - tak samo krokuski ? łoj, Czoobek, toś Ty dawny mój sąsiad , bo ja z Kościuszki z pod samuskiego parku, który miał być zlikwidowany, a nie bedzie, bo sezon tenisowy się otwiera. A czy wiesz, że dawniej tam w Twojej okolicy było wysypisko śmieci, a na miejscu oś.Kościuszki ogromne stawy rybne ? Pewnie nie pamiętasz. A sama ulica Kościuszki najpiękniejszą ulicą Wieliczki , bo wysadzana jabłoniami-grochówkami. Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Hej Wieliczka.... 05.04.08, 01:10 Jakie kwiatki? zebym to ja wiedzial, takie malutkie bialo kwitna,jak dzwonki, i te dzwonki wisza w dol, a wysokie to na jakies 10 cm.idzie do wiosny. Ja nie spadne Rito, bo ja chodze normalnie, to ja sie dziwie ze Wy tam glowa w dol chodzicie, hehe. Brrr, jak zimno dzisiaj, pewnie sniegu spadnie w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Hej Wieliczka.... 05.04.08, 18:59 Ej, to będą zawilce lub śnieżynki i nie dziwota skoro śniegu jeszcze wypatrujecie. My na pierwszą burzę czekamy, tą wiosenną, która otworzy wejście latu. Nie dziw się , bo przez dzień chodzimy na nogach z głową w chmurach, a w nocy leżymy, kiedy wy teraz tam po tamtej stronie ziemi wisicie głową w dół. Ze też jeszcze nie latacie jak satelity ? ;))))A wytarczyłoby abyś zawisnął na pół dnia i już dobijemy do Ciebie ;))) Ze też Kopernik wymyslił kulę zamiast płaską ziemię;))) Jutro niedziela, czas się będzie wybrać do jakiegoś kościoła, może do tego drewnianego , starego naszego w Wieliczce Sebastiana. A Wy tam Dunajec macie takie jeszcze stare kościółki drewniane ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Hej Wieliczka.... 05.04.08, 19:11 Ja mysle ze zawilce,a i wiosna juz tez przychodzi, co dzien cieplej. A co do drewnianych kosciolkow,Rito, to miasto "stare" okolo 200 lat,wtedy tu podejrzewam nikt o kosciolach nie myslal,a te co sa to stuletnie,to juz niedrewniane,a i to prawie puste. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Hej Wieliczka.... 05.04.08, 22:08 Oj, to u was inne klimaty, jakieś nie chrzescijańskie. To w takim razie co robicie w niedziele, czym się tam ludzie duchowo wzmacniają ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Hej Wieliczka.... 06.04.08, 07:23 Oj Rito, w tym kraju to wiekszosc protestantow, tylko przeciw czemu oni protestuja to nie wiem, a niedziele to ja np.wzmacniam sie duchowo bo w poniedzialek musze isc do pracy, i nie mysle o tym ze musze isc cos zaniesc na "co laska" Swoja droga i tak zanosze bo wiecej biore jak daje, hehe, buisnes. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Hej Wieliczka.... 06.04.08, 12:10 Nie wiem jak tam jest z protestantami ale oni protestują przeciw świętym, chyba ich nie uznają. A ja do kościoła chodzę kiedy mam ochotę i to najczęściej do pustego, lepiej ducha czuć, no i samotnośc sprzyja medytowaniu bardziej. A w niedzielę to szykuje się do obiadu i na luzie sobie spędzam czas, o jutrzejszym dniu pracy wcale nie myślę, jutro pomyślę jak tylko słońce wstanie. Swoją drogą bez pracy bym się strasznie zanudziła :) hehe, choć co ja mam za biznes, smiechu warte, ale to najwazniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
czoobek Re: Hej Wieliczka.... 07.04.08, 12:28 No prosze :-) Teraz tylko czekac az powstanie galeria handlowa obok Barbary :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Hej Wieliczka.... 07.04.08, 20:51 I to chyba Wieliczce nie przeszkodzi, bo nie będzie ona w centrum miasta, a przy drogach wylotowych. Tak jest lepiej, choć czy przygotowane są drogi do takiego ruchu samochodowego i parkingi ? Odpowiedz Link Zgłoś
czoobek Re: Hej Wieliczka.... 09.04.08, 09:44 Ja tez jestem zdania ze to dobrze ze cos takiego powstanie, chociaz bedzie dosc blisko mojego osiedla. Na razie infrastruktura w tym temacie lezy tylko na deskach architektow, ale jestem dobrej mysli. W koncu nie trzeba bedzie jechac do Krk na zakupy albo do kina :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Hej Wieliczka.... 09.04.08, 22:38 Najwyższa pora, by się zabrali za rozwój Wieliczki i baz wypadowych do Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś