Dodaj do ulubionych

o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY :-)

07.12.09, 00:24

Obserwuj wątek
    • ptakbenu9 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 01:25
      Właściwie nie wiadomo czy gimnastyka czy sen? Hm! Co wybrać, osłu w żłobie
      dano... wink
      Kot z Ch. Alicja i Królik mówią pospołu: daj spokój, dziś noc! jutro rano!
      Zatem Miłego Poniedziałku... o ile poniedziałek miłym może się okazać wink
      nie wiem, nie mam za sobą poniedziałków żadnych, co to jest poniedziałeksmile?
      • hardy1 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 01:51
        Cześć Nocnym Sowombig_grin
        Co to? Ponie...acha po niedzieli dzień...czy noc?
        Spać już czy nie spać...oto jest pytanie.
        Eee tam, nie będę dzielił włosa, sam sprawdzę...idę spać! wink
        Czego i Wam życzę smile Dobranoc Ptaku i Uli...smile
        • ulisses-achaj Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 02:17
          Dobranoc Benu smile Dobranoc, Hardy smile Ogólne dobranoc.. smile
          • al-szamanka Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 06:45
            I jak tu spać, gdy Wy po nocy jeszcze tak głośno rozmawiacie. Mam wrażenie, że
            trzeba poważnie pomyśleć o zachowywaniu na Podwórko ciszy nocnejwink
            Witajcie o porankusmile
            • hardy1 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 08:50
              No właśnie...już i ja zaczynam mylić pory doby. Ktoś tu otwiera
              porannie po północy...mogę zrozumieć że faktycznie gdzieś na
              Wschodzie właśnie był "blady poranny świt"...znaczy się graniczna
              godzina 11:11. Ale...ale nie u nas! Inaczej już całkiem się nam
              pokićkają pory snu i jawy...
              Witajcie, moi mili big_grin
              AL witam na jawie...ja jestem na jawie i Ona jest na
              jawie smile...a Ptaka i Ulego? Jak mam witać? "Sennie czy
              jawnie"?
              Hmmmsuspicious
              • ulisses-achaj Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 11:05
                Witajcie.. smile Zwracam uwagę że 11:11 jeszcze nie minęła.. smile Dobrego
                Dnia smile Za oknem mokro szaro i ogólnie tak sobie.. ale zaraz wrzucę jakąś muzykę, dopije kawę i przywitam sie z pracą .. koniec już blisko,
                coraz bliżej, zapach cynamonu.. smile
                • ulisses-achaj Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 11:10
                  I mała dedykacja dla Wszystkich smile

www.youtube.com/watch?v=fcz7klh-qdI&feature=related
                  • ulisses-achaj Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 11:12
                    I jeszcze to smile

www.youtube.com/watch?v=PbuByYZtFy0&feature=related
                    • hardy1 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 13:24
                      cześć Uli smile Cynamonu, powiadasz? Hmmm....lubię zapach i smak
                      dodanego cynamonu...ciasto masz?! Kawałek bym spróbował...bo chyba
                      do kawy nie dosypujesz, hę? suspicious
                    • ptakbenu9 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 13:30
                      smile
    • ptakbenu9 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 11:46
      smile Akademicki kwadrans smile Cynamon, goździki, pieprz i wanilia, pola bawe....
      Nie. Szaro, buro i ponuro i tego się trzymajmy. Nie zmieniamy czasu ani pór
      roku. Australia i wyspy na Pcyfiku, nie, nie, nie... Antypodom mówimy stanowcze:
      nie smilesmilesmile
      Kochani, poniedziałkowo i pomikołajowo mówię- Dobrego Dnia smile do wiosny jeszcze
      osiemdziesiąt pięć dni wink
      zagram za chwilę
      • ulisses-achaj Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 11:49
        Witaj Benu smile Trochę "refleksyjnie" poleciałem smile ok zagraj
        coś "gorącego" ... smile85 dni to juz całkiem niewiele.. smile
        • ptakbenu9 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 12:50
          No to gram, niezbyt gorąco smile
          ( 85 to ściema, za chwilę ktos mnie złapie na kłamstwie wink)

gramy:Tekst linka
          i malujemy:

https://i45.tinypic.com/se2dt2.jpg

https://i47.tinypic.com/ulh5i.jpg

https://i45.tinypic.com/2qbgmef.jpg
          • einsam_gemeinsam Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 12:55
            smile
            Malować nie umiemy. Przestawiamy literki z lewa na prawą smile

Można tańczyć przy biurku

• ptakbenu9 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 12:59
              O! smile Czołem.
              • ptakbenu9 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 13:04
                DOŚĆ! bo się rozpuścimy, a to dopiero początek tygodnia i maniana tego nie załatwi. Do napisania smile
                idę po olej i terpentynę, pa.
                tymitu
                • einsam_gemeinsam Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 13:10
                  -smile

Jeszcze tylko to , dobrze????

I już grzecznie przestawiam dalej smile

• ulisses-achaj Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 13:19
                    Benu smile wstrzeliłaś sie w punkt "Natural" to znakomita płyta, a
                    "Maria" to mój ulubiony z niej kawałek.. smile Dzięki smile
                    • ulisses-achaj Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 13:29
                      einsem no i kolejne "Natural" ... tak.. smile dzięki.. smile
                      • ulisses-achaj Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 13:31
                        Cześć Hardy... smile Nie, nie dosypuje... dobiegł mnie tak sam z siebie..
                        wyobraźnia, czy co?? smile A Ty co o poranku przy kompie porabiasz?? smile
                        • hardy1 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 13:37
                          Siedzę...big_grin
                    • ptakbenu9 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 13:36
                      Co mam powiedzieć smile Miło mi. A pomarańcze...
                    • al-szamanka Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 13:37
                      Tak wiec witajcie znowu...Ptaku, Hardy, Ulissesie i wszyscy Podwórkowicze,
                      którzy nadejść jeszcze zechcą. Kłaniam się nisko w baaaardzo zredukowanej
                      przerwie pracnej i tak sobie myślę, że jednak Wy w wolnych zawodach lepiej
                      macie. Niekiedy naprawdę nie chce się wychodzić z domu.
                      Ciepła jesień roztańczyła się dzisiaj południowym wiatrem i dżdżu kroplami
                      wielkimi...chyba tego roku po raz ostatni, zapowiadają grad.
                      Jeszcze tylko do śniadania zasiądę i leeeece...
                      Do wieczorasmile
                      • ulisses-achaj Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 13:45
                        Witaj Al.. smile Tak wolny zawód ma dobre strony, ale jego wada jest że
                        STALE jesteś w pracy.. smile Dobrego Dnia smile
                        • ulisses-achaj Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 13:47
                          Benu smile witaj ponownie... A Ty Hardy sie nie wykręcaj ... smile
                          Ale ok skoro siedzisz to fajnie.. smile ja tez siedzę i biorę sie do
                          roboty.. :-_)
                          • ulisses-achaj Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 13:59
                            A skoro słuchamy o poranku muzyki, podeślę Wam jeden z moich
                            ulubionych kawałków ...

raphal.wrzuta.pl/audio/7hNDFaQbim6/dire_straits_-_your_latest_trick
                          • hardy1 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 14:09
                            JA się nie wykręcam, Uli. Dosłownie "siedzę" a nie w
                            przenośni big_grin ...i doprecyzowując - czasem nawet wstaję aby kilka
                            kroków zrobić smile
                  • ptakbenu9 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 13:34
                    Nieeee wink
            • ptakbenu9 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 15:34
              Mówisz... i co ja mam z Tobą zrobić wink?

https://i48.tinypic.com/euj8r8.jpg

Tekst linka

Wszyscy jesteśmy jednej krwi- Księga Dżungli, R, Kipling
              • ulisses-achaj Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 15:46
                smile wink smile wink wink
          • hardy1 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 13:30
            Chalie...jasna, a ja już się ucieszyłem, zeszyt w kratkę na 85
            numerków podzieliłem (nie, nie tych o kórych Wam od razu myśl
            podsuwa!Co ja, stachanowiec?! Oczywiście że mówię o numerkach DNI a
            nie te co Wam na myśl przyszły...znaczy się że niby będę prowadził
            zapis poszczególnych rannych ćwiczonek fizycznych...bo te Wam
            przyszły na myśl, prawda? big_grin) ...aby odkreślać. To ile jeszcze
            zostało do wiosny?! Nie chce mi się w kalendarzu grzebać...Benu
            , zaczęłaś, podrażniłaś więc oblicz i podaj właściwy wynik! O! smile
            • hardy1 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 13:35
              Ptaku - a w jakiej kolejności? Lepiej chyba wpierw olej...złagodzi
              ostrość terpentyny, może i przed podrażnieniem uchroni big_grin suspicious
              • ptakbenu9 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 14:06
                Dość, dość, dosyć! Uciekam! Zamykam dziuplę. Koniec! To gorsze niż absynt
                smilesmilesmile tequila i grzyby. a terpentyna nie powoduje uczuleń! Uczulenia,
                wysypki i ...., owszem, ale po benzynie i innych rozpuszczalnikach... Do
                napisania Kochani.

hasta siempre
                De Sade? witam Pana smile Pani Frieda, dziś...
                -Czy ktoś ma cygara?!!
                - Pedro! Pedro!
                - Aqui se?
                - Tu amor...!
                i wszędzie dym
                - Y con Podwórko te decimos smile
                Groza wink
                Groza.
                Groza!
                ... a potem cisza.
                Licencja Królika.
                • hardy1 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 14:13
                  Tequilla, powiadasz Ptaku? Niedawno próbowałem...kapka soli
                  na zwilżoną nasadę kciuka i palca wskazującego, pół plasterka
                  cytryny pod ręką...sól zlizać, popić (wiadomo czym), zagryźć
                  plasterkiem cytryny...nawet dobre big_grin
                  • ptakbenu9 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 14:29
                    Zależy ile się zje cytryn wink Działa mniej więcej tak jak szpachlówka do
                    karoserii... jeśli wiesz co mam na myśli. smile
                    • hardy1 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 16:05
                      Ile ile cytryn...trzeba znać miarę, Ptaku smile wtedy dizała
                      jak farba polerska do karoserii big_grin
                  • ulisses-achaj Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 14:30
                    Hardy, a wiesz co, sprawdź jeszcze dobroczynne działanie cynamonu,
                    ponoć ma on niezwykłe właściwości.. tak mi podpowiadają smile też pójdę
                    sprawdzić.. smile
                    • hardy1 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 16:06
                      Achaju - a na co ma tak dobroczynny skutek...ten
                      cynamon...jeżeli mogę wiedzieć? suspicious Chyba że myślę to co Ty myślisz big_grin
                      • hardy1 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 17:02
                        ...cisza jak makiem zasiał...pewnie sjesta...ale tu nie tropiki!
                        No nic, niech odpoczywają alibo...obiad spożywają smile...na razie Wam,
                        moi mili. Będę wieczorem...
                        • k.karen Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 18:56
                          DOBRY WIECZÓR WSZYSTKIM:

Ale Podwórko dzisiaj rozśpiewane!
                          Ja znowu tylko na chwilę ale muszę zostawić coś specjalnego:
                          Salem..Benu, to dla Ciebie za Derwisza big_grin
                          www.youtube.com/watch?v=i1A31LmO25A&feature=related
                          Miłego wieczoru i do zobaczeniaaaa smile)))))))))
                          • ptakbenu9 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 20:15
                            Witaj Karen! Ja na drugim końcu świata szukam sun dance. Viva la vida! smile
                            Dzięki za muzykę smile
            • hardy1 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 13:39
              Co tu się dzisiaj dzieje?! Jedni oliwę i terpentynę, inni literki,
              kolejni cynamon...co tu się dzisiaj dzieje?! Misz-masz czy co...a
              tam, te linki lepiej odsłucham smile
              • ptakbenu9 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 14:23
                Nieład, brak porządku, chaos. Rozluźnienie. Tak zwana klapa bezpieczeństwa- uchylona, tylko na dziś.

Tekst linka
                • ptakbenu9 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 15:00
                  Nazwijmy siódmego grudnia dniem hiszpańskim smile
                  Tekst linka
                  zapewne bedzie to kolejny dowód na ocieplenie klimatu wink
                  • 1agfa Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 21:00
                    "Cytryny i pomarańcze" smile ekscytujący obraz, choć to martwa jakoby
                    jest natura, ale te cytryny!! (hiszpański jest, a jakżesmile
                    Zurbaran...?? autor bodajże? Cytryny to - i pomarańcze...eeech...
                    Witam, idę czytać.
                    • hardy1 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 21:25
                      Cześć wieczornie Karen i Ptaku, hej Agfo smile smile
                      Mam prośbę - czy mogłybyście miłe Panie rozmawiać po hiszpańsku ale
                      dla nas, profanów, podawać tłumaczenie na znajomy nam tu wszystkim
                      język, hę? smile Inaczej czuję się jak podczas zabawy w głuchy
                      telefon... i nie wiem co i ile tracę sad
                      Też sobie poczytam...smile
                      • ptakbenu9 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 21:40
                        smile zajrzyj Hardy na skrzynkę i w szkice, nikt niczego tłumaczył nie będzie, tym
                        bardziej z hiszpańskiego na nasze ani tym bardziej Zurbarana, za którego Agfie
                        serdecznie dziękuję. Jak ucztować to na całego smile
                        • hardy1 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 22:15
                          Benu - NIE BEDE SIE JESZCZE HISZPAŃSKIEGO UCZYŁ! Ot co!
                          Starczy mi znajomość mojego przekleń...sacreble! (dlatego mi
                          się podoba bo nie wiem co znaczybig_grin) i carramba I starczy! I
                          tak nie wrócę na tarczy! A co ja, omnibus? W razie czego, jak
                          mniemam, z dwie Panie tu znajdę do przetłumaczenia...smile A jak nie
                          to...idę sobie...sad
                          PS.Zaglądnąłem. Szkice odsłuchałem smile Resztę trawię...suspicious

Cześć i Uli...jak rzeczesz? To jaka teraz pora dnia? Czy to
                          już nie zbytnio posunięty egoizm? wink Tak to będzie jak z tymi
                          Europejczykiem i Amerykaninem. Umówili się na spotkanie w dniu
                          06.07.2009r....i co dziwne - jeden do drugiego miał pretensje o
                          nieprzybycie big_grin
                          • ulisses-achaj Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 22:18
                            smile smile smile To nam nie grozi, Hardy.. smile Możesz na mnie liczyć. W
                            końcu zdarzało mi sie już nie raz rozmawiać z antypodami i kiedy ja jadłem obiad, tam była 2-3 rano a mimo to konwersacja kwitła.. smile
                            • hardy1 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 22:25
                              Aha...to stąd Twoje Uli dziwne pory dnia...w każdym razie dla
                              mnie big_grin JMuszę się przyzwyczaić, jakoś zmogę...tylko nie wprowadzaj
                              amerykańskiego datowania! Bo tego już nie zmogę...wink
                          • ptakbenu9 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 22:19
                            Ech, carramba! nie to nie wink .
                            • hardy1 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 22:23
                              Dobra, Ptaku, nie to nie wink...mam jeszcze drugą Panią do
                              tłumaczenia...na podorędziu...mam nadzieję...suspicious
                              • ulisses-achaj Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 22:28
                                Taaa i chyba u Malinowskiego wlasnie wyczytałem informacje która
                                natychmiast przełożyła mi się na pełen ekspresji i lekkiej melancholii
                                obraz zmierzchonocy z wielkim księżycem nad oceanem, a na pierwszym
                                planie sylwetka chaty z długim dachem i przycupniętymi na nim
                                sylwetkami kilku - kilkunastu kobiecych postaci... smile smile smile
                                • ptakbenu9 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 22:43
                                  Jako Nokifor nie zachowam powagi.
                    • ulisses-achaj Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 21:28
                      Witajcie .. smile Ciekawa wczesne popołudnie w ciepłych rozedrganych
                      barwach i klimatach ? smile
                      • ptakbenu9 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 22:12
                        Jeszcze ranek nie tak bliski... kurczę nauczę się za chwilę na pamięć Hasta Siempre i hm, będę mówić biegle po hiszpańsku co zawsze było moim marzeniem. A może postawię na szwedzki, japoński lub... odmianę hula somalijską. Nieee, wszędzie gdzie się pojawisz i popatrzysz komuś w oczy ( z wyjątkiem plemion, które na obiad podają rosół z człowieka) jesteś w stanie się dogadać, warunek: zero broni i aparatów smile)))
                        Roztańczyliśmy się i rozśpiewali, oczywiście zawsze można powiedzieć: kto się roztańczył i rozśpiewał... to wiadomo, kazdy ma takie tańce i pieśni na jakie go stać, ... i zapewne ten ktoś ma swoją rację.
                        uniżenie dygam zamaszyście ( a koń pod kanapą...)
                        behemot i ptak w jednym, to modne ostatnio
                        • hardy1 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 22:21
                          Ptaku - tyle co pamiętam z Malinowskiego i jego "Życia
                          seksualnego dzikich" to oni nie podawali rosołku tylko potrawkę big_grin
                          Mówiąc szczerze to bardzo mi się podobały ich prawdy życiowe co do
                          sposobu zachodzenia w ciążę...big_grin
                          • ptakbenu9 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 22:32
                            smile Nie wiem Hardy o czym mówisz, nie wymieniałam Malinowskiego w liście
                            bibliotecznejsmile Eliade tak, ale to bębny iguliackie i siwe konie na drżącej
                            nici pajęczyny... Malinowski? Nie, nie przypominam sobie smile
    • 1agfa Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 22:45
      Dobrej nocy Wszystkim.
      • ulisses-achaj Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 22:48
        Dobranoc, Agfo smile
        • ulisses-achaj Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 22:50
          Benu-Nikiforze czy nawiązałaś do postu Hardego, czy jako wzrokowiec ujrzałaś obraz, o którym pisałem?? wink Jeżeli jego sens wyjaśnić
          trzeba jestem na wszelki wypadek gotów... smile
          • hardy1 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 23:21
            Dobranoc Karen i Agfo smile

No właśnie, Benu-Nikiforze...Nikifor też "prymitywistą
            był" big_grin
            A mówię o kimś a nie o czymś - o Bronisławie Malinowskim,
            antropologu (nie pomyl z Bronkiem od medali olimpijskich,
            niestety...już byłym moim znajomym sad)- o tym co badał ludy
            Melanezji smile Uli już wspomniał o tym siadaniu kobiet i
            patrzeniu w Księżyc w pełni (z dużej litery pisany jak najbardziej
            na miejscu smile). No i od tego patrzenia...hmmm...no właśnie big_grin
            Ponieważ Uli kontnuowałeś i obraz w wyobraźni Benu już wyobrażany
            wzbudziłeś..chyba......więc "kontynuuj Waść, oddaję pierwszeństwo" big_grin
            • ptakbenu9 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 23:44
              Hm, czy jesteś pewien, że należy stawiać sprawę na... krawędzi księżyca? Nie
              warto Hardy smileMalinowski może znaleźć spokojne miejsce na półce, a kobiety i
              księżyc jakie są każdy widzi.
              smile tymitu pokojowo, nie kuchennie
              • ulisses-achaj Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 23:58
                Hardy hmm jakoś mi niesporo i szczerze mówiąc przewiduję kłopoty .. smile
                jeśli to JA zacznę tłumaczyć.. tak więc w TWOJE fachowe dłonie zadanie
                to składam.. smile
              • hardy1 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 08.12.09, 00:42
                Oooo, Ptaku...trzeba. Bez pełni Księżyca nie było u
                nich...hmmm...przyrostu dla podtrzymania istnienia plemienia. Bo to
                bóg-Księżyc był tego sprawcą...kobiety tylko siedziały i czekały...a
                przed i po "Księżycu" to lubiły...tak niewerbalnie...z chłopcami ze
                wsi...hmmm...nooo...kontaktować się niewerbalnie. Ale to tylko były
                takie zabawy, takie tam śmichy-chichy...bo i tak wiadomo że tylko
                Księżyc w pełni...natomiast spotkanie z Księżycem to na
                poważnie...to wszystko On.
                Ufff...Uli czy dobrze wytłumaczyłem Ptakowi?
                • ulisses-achaj Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 08.12.09, 01:02
                  BAAAAARDZO DOBRZE Hardy... Ptak to na pewno doceni... subtelnie i
                  konkretnie zarazem... smile
      • ptakbenu9 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 22:49
        Zgadza się Agfo, czas zakończyć bachanalia- adwentowo-przedświąteczne.
        Dobrej nocy.
      • k.karen Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 22:55
        VIVA LA VIDA ! NIECH ŻYJE ŻYCIE! - dla Hardego smile

Na dobranoc dla Wszystkich:
        Sun Dancer
        www.youtube.com/watch?v=aDD8XHxL9gg&feature=related
        Spokojnej nocy albo miłego dnia - to już jak kto woli wink kiss
        • ulisses-achaj Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 23:04
          Dobranoc, Karen smile
          • ulisses-achaj Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 23:18
            Dla Behemota smile Karen, Hardego i Nieobecnych już albo jeszcze .. smile

www.youtube.com/watch?v=C0uHRl-Q8Fo&feature=related
        • ptakbenu9 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 23:26
          Czy to forum ma się składać z dziękczynnych ukłonów? wink Karen! Dzięki, dlatego jesteśmy smile Dobrej nocy.
          • hardy1 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 07.12.09, 23:39
            Bo widzisz Ptaku - NIECH ŻYJE ŻYCIE W ŻYCIE... NIECH ŻYJE!" big_grin

I nie wymiguj sie od dyskursu na temat życia seksualnego dzikich w
            zachodniej Melanezji...to poważny temat i należy podejść poważnie a
            nie jakieś tam hi hi, jakieś śmichy-chichy...surprised To nie byle co!
            Poważny profesor Pan B.Malinowski pisał! Profesor w Yale to ktoś
            był, prawda? suspicious
            • ptakbenu9 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 08.12.09, 01:02
              Dobrze Hardy, nie wymiguję się, a tem bardziej jeśli chodzi o poważną antropologiczną dyskusję na temat życia seksualnego w Melanezji. Od czego zaczynamy? Źródła: Malinowski. Save as... a dotrzemy do biblioteki watykańskiej?- tak tylko pytam na marginesie, nie ważne.
              Lećmy dalej: mamy do czynienia z życiem seksualnym, rozumiem technikami zapładniania, więc wpisujemy w rubryce narodowość itd m lub k. Ok.
              Szczegóły ( okropność, ale dobrze, niech będzie)( tutaj seria standardowych: nie zgadzam isę, po co, po jasną anielę, w ogóle nie rozumiem) dobra niech będzie kolejny most: Malinowskim zwany i ten szczególny półuśmiech- Melanezja, kopulacja a przyrost naturalny.
              Rozłożymy to na czynniki pierwsze, aczkolwiek niechętnie co zgłaszam od samego początku!
              Na pierwszy rzut zajmiemy się samym Malinowskim, potem warunkami klimatycznymi w Melanezji, liźniemy nieco historii i ... obiekt gotowy Hardy, nawet do druku.
              "Seans szamański u Aczumawów
              Jaime de Angulo podał wyczerpujący opis leczenia szamańskiego u Aczumawów. Jak się za chwilę przekonamy nie ma w tym seansie niczego tajemniczego ani niejasnego. Szaman pogrąża się niekiedy w medytacjach, przemawiając sott voce: rozmawia ze swymi damagomi, " mocami"(duchami pomocniczymi), aby odkryć przyczynę choroby, w istocie bowiem właśnie damagomi stanowią diagnozę. Na ogół wyróżnia się sześć kategorii chorób"...Eliade, szamanizm i archaiczne techniki ekstazy smile do których należy oczywiście zaliczyć techniki kopulacji, a czy koniecznie należy w to mieszać pana Malinowskiego? nie wiem...
              • hardy1 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 08.12.09, 01:22
                Ja nie mieszam Malinowskiego, Ptaku...to on się mieszał...a
                właściwie nie mieszał tylko obserwował...przy pełni Księżyca
                również smile Pewnie przy poświacie lepiej było mu odbierać informacje
                wizualne big_grin Ale przetwarzanie tych informacji to już jego osobisty
                wkład w rozwój nauki smile
                I lepiej nie wspominaj o tajemnicach przepastnej biblioteki
                watykańskiej bo jak wspomnę co się dowiedziałem (tylko werbalnie) od
                pewnego profesora któremu pozwolono zaglądnąć do niektórych
                tamtejszych prohibitów...big_grin
                Ale pisz, pisz o tych technikach melanezyjskich...poczytam
                rano...teraz już muszę iść lulu wink Dobranoc, Ptaku i Uli smile
                • ptakbenu9 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 08.12.09, 01:35
                  smile O! Co za ulga, widzę uśmiech! Tak, biblioteka owa leży mi na skrzydłach jakoś od dziewięćdziesiątego roku poprzedniej dekady i pewnie nie tylko ja jestem zainteresowana. A reszta... dajmy spokój.
                  Dobranoc, czy przyjdzie mi dziś zamknąć furtkę smile
                  Dobranoc Podwórko.
                  • ulisses-achaj Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 08.12.09, 02:01
                    Nie, Benu .. smile Ja TRWAM smile smile Z pokładu ostatni zejdę i
                    malowniczo.. smile Dobranoc.. smile Zamykam Furtkę... smile

PS. Ja Ci i tak opowiem o tym dachu księżycu i etc smile
                    • hardy1 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 08.12.09, 08:25
                      ...a ja ją otwieram, Uli smile
                      Ptaku - gdzie tyrada na temat, po linii i na bazie, przy
                      okazji i na czasie, hę? Gdzie wnioskowanie i skomentowanie, co?
                      Oskoma mnie z rańca wzięła a tu..."pustki na Podwórku moim, moja
                      droga..."itakdalej., itepe...sad Inaczej się umawialiśmy...znaczit`
                      ja miałem rano chęć przeczytania co w nocy oficjalnie ogłosiłem iż
                      mam nadzieję że Benu skomentuje i rozwinie...no tak myślałem że... suspicious
                      No dobra, poczekam, może po pracy się doczekam big_grin
                      • al-szamanka Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 08.12.09, 09:38
                        A u mnie dzień wolny i to nie dlatego, ze świąteczny, ale po prostu wolny mam w
                        grafikusmile
                        Widziałam, ze milutko sobie wczoraj właściwie w trójkę rozmawialiście, ale nie
                        miałam już po pracy sił, na loże się rzuciłam i do tej pory w kamiennym śnie
                        dotrwałam...niebywale, że taka sztuka mi się udała.
                        Niebo płacze strugami, a ja i tak z domu wyjść muszę, pralka mi przedwczoraj
                        tąpnęła i nowa trzeba kupić.
                        Dobrego dnia moi milismile
                        • ptakbenu9 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 08.12.09, 10:28
                          smile Witajcie! Jeszcze nie w pełnym rynsztunku... ale to tylko kwestia minut. Dziś wyjściowo Tego Malinowskiego, dach, księżyc tudzież poświatę w Melanezji zostawmy na lepsze czasy. Miłego Wtorkusmile
                          • ulisses-achaj Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 08.12.09, 12:22
                            Witajcie Wszyscy smile Blady świt minął.. smile Za oknem plucha ale nic to, wyjść trzeba.. Miłego Dnia ... wracam niezadługo.. smile
                            • hardy1 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 08.12.09, 16:31
                              Cześć popołudniowo smile "Je kto doma"?

AL - czy dobrze rozumiem? Poszłaś kupić jakąś taką podręczną,
                              pralkę? Mieści się w torebce?
                              A tak...a propos...o Malinowskim i "Życiu seksualnym..." nie
                              zakończyliśmy. Nic nie stoi na przeszkodzie abyś i swoje
                              przemyślenia dorzuciła smile

Noooo...Ptaku Benu...lepsze czasy to są teraz...lepiej zawsze
                              korzystać z chwili a nie zostawiać "na potem"...z tym "potem" to
                              nigdy nic nie wiadomo. Mogą później nie nadejść smile Więc nie odwracaj
                              kota ogonem. TERAZ są lepsze czasy suspicious

Uli
                              - Twoje: "wracam niedługo" to już nigdy nie wiadomo ile to
                              jest w "godzinach"...big_grin
                              • kogucik.2972 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 08.12.09, 17:25
                                cześć wszystkim - a tak przelatywałem - to i zajrzałem big_grin
                                • ptakbenu9 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 08.12.09, 19:59
                                  Cześć Kogucikusmile! Muszę Panu powiedzieć, żem pełna podziwu.
                                  Hardy- niestety to nie są dobre czasy ale niewątpliwie ciekawe.
                                  Al! Podwórko do Al! i jak? działa?
                                  smile miłego wieczoru Kochani
                                  • hardy1 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 08.12.09, 20:26
                                    Hej Ptaku - czy to pejoratywne "obyś żył w ciekawych czasach" nie
                                    może być czasem pozytywne? smile
                                  • al-szamanka Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 08.12.09, 20:33
                                    Benu, Twoje życzenia miłego wieczoru mają dla mnie wyjątkową wagę. Od czasu
                                    tryptyku stałaś się w moich oczach wieszczką prawie, a do takich miałam zawsze
                                    słabość.smile
                                    Hardy, w wiadomym temacie pisać nie będę, nie dlatego, że mam opory....tyle
                                    narozmawialiście, że nie ma sensu przeciągać.
                                    A ja właśnie nad papierami siedzę, koniec roku się zbliża...eeech, nie lubię tegosad
                                    • hardy1 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 08.12.09, 20:48
                                      AL - przecież ten "wiadomy temat" jest tematem o którym od
                                      tysiącleci...i ciągle nieskończony suspicious
                                      Oczywiście mówię że tematem jest badanie życia...big_grin
                                      Echhh...czyż może być ważniejszy temat? suspicious
                                      • al-szamanka Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 09.12.09, 04:38
                                        Pobudka!!!!!! Albo nie, spijcie sobie jeszcze leniuchy, wystarczy, że ja do
                                        pracy o tak bezwstydnej porze muszęwink
                                        Ale o przyzwoitej porze wstaniecie, prawda?...i wtedy cudny dzień miejciesmile
                                        • hardy1 Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 09.12.09, 07:20
                                          ...kto tak z rana...aż mi zaświdrowało w uszach. Achhhh, to AL
                                          ...działasz jak budzik który powtarza świdrowanie dźwiękiem
                                          do skutku suspicious No dobra, "pobudziłem się. I co? Bezwstydu nie
                                          masz AL o tak bezwstydnej porze ,w nocy budzić, hę? smile
                                          A przy okazji, jak już pobudziłaś - jak tam pralka? Działa? big_grin
                                          • al-szamanka Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 09.12.09, 11:47
                                            Zabawna opowiastka z codzienności moich klientów.
                                            Pan doktor, podczas wizyty lekarskiej, powiedział, że L. powinna jak najprędzej
                                            rzucić palenie, gdyż on wręcz już widzi jej czarne wnętrze. L. zastanawiała się
                                            bardzo długo, wreszcie z natchnionym wyrazem twarzy oznajmiła, że postara się
                                            bardzo dobrze ukryć swoje papierosy gdyż pan doktor sam się zdradził. Z całą
                                            pewnością jest cudotwórcą i jasnowidzem, i jeżeli tak dokładnie wie, jak wygląda
                                            jej wnętrze to znalezienie jej kryjówki z Malboro będzie dla niego dziecinnie
                                            proste. A jako, że L. jest w specyficzny sposób religijna, wiec z wielką
                                            trudnością, i siłą powstrzymując śmiech, udało mi się ją odwieść od wycałowania
                                            jego rąk.
                                            I tak sobie pomyślałam, w jaki to dziwaczny sposób można interpretować słowa czy
                                            zachowanie drugiego człowieka...i aby to czynić niekoniecznie trzeba być
                                            upośledzonym.

Zaglądam w przerwie, ale od razu widzę, że tylko Hardego udało mi się
                                            obudzić...ten to ma słuch .

Wesołego dnia, moi milismile

P.S.Pralka? Dostawca nawet się jeszcze nie pokwapił do mnie zadzwonic
                                            • ulisses-achaj Re: o7.12.2009 WATEK PORANNOPONIEDZIAŁKOWY NOCNY 09.12.09, 13:06
                                              Rany boskie!!!! A co to za krzyki w NOCY mnie z Podwórka dobiegały???
                                              Ledwiem głowę do poduszki przyłożył, jakiś kobiecy głos mnie zerwał
                                              no a kiedy w pierwszy mocny sen zapadłem kolejny, dziarski tym razem
                                              męski i donośny głos na baczność mnie postawił.. Co to sie dzieje na
                                              świecie na jasnym, żeby ludziom do tego stopnia pory dnia sie poprzestawiały.. Jak sie chcą snuć po nocy ok - tolerancyjny i
                                              rozumiejący jestem... ale żeby zaraz krzyczeć na głos że się
                                              spaceruje chociaż do jutrzni hohoho jak daleko... smile smile smile No i ta
                                              pralka... smile smile smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka