Dodaj do ulubionych

KU KU RYKU !!!!!!!!!!

27.12.09, 09:02
nie no Indor kukurykający ! straszne - witam po upojnej nocy - dosypiacie ? No to śpijcie, musicie mieć siły...
Do napisania się później !
Obserwuj wątek
    • al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 27.12.09, 11:21
      Ojejku, jaki tu wrzask, a jakie tupanie!!! Czy Ty zawsze tak, Koguciku,
      stepujesz? Ciiiiiiiichoooooo, przecież co poniektórzy ciągle odsypiają...ja już
      nie mogłamsmile
      A tak nawiasem mówiąc, cieszę się, że jutro już normalny dzień. Takie
      nicnierobienie doprowadza mnie do wewnętrznego roztrzęsienia, a chmura
      depresyjnych myśli lata mi nad głową. Dobrze, że przynajmniej cicho latają,
      nikogo nie pobudzą, ciiiiii....
      Dobrego dnia, moi milismile
      • ptakbenu9 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 27.12.09, 13:16
        smile Eee tam, marudzisz AL! wink jak by wyglądał poranek bez tuptania i
        kukurykania?! A mnie się nie udało wczoraj dowlec na imprę, sori, no wiem, ze
        nie ma się czym chwalić... ale nadrobię, ponoć to nie ginie smile
        Miłegosmile
        • ulisses-achaj Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 27.12.09, 13:44
          Cześć Kochani.. smile Dano sie tak nie spracowałem jak w ciągu ostatnich
          czterech dni.. a najgorsze że mi papierosów zabrakło, zatem wychodzę na
          poszukiwania... Dobrego Dnia, i spokoju.. sobie i Wam życzę.. smile
          • al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 27.12.09, 13:57
            Hej, Ulissesie, zabrzmiało to, jakbyś był co najmniej bohaterem tragicznym...a z
            jakiej to opowieści wigilijnej, proszę...?
            • m.maska Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 27.12.09, 15:02
              AL, a wiesz Ulisses sie tak skarzy ale on to baaaardzo lubi... nie do wiary, ale
              tak jest naprawde wink w przeciwnym wypadku juz dawno inaczej by sie do tego
              ustawil wink... nie to co my, droga AL - pelen luz i Swieta sa NASZE... a kuchni
              mowimy stanowcze NIE. Mnie nawet przed swietami wystarczaja w kuchence dwa
              palniki.. wiecej mi nie trzeba, a goscie wyszli zadowoleni, szczesliwi i
              ubawieni - juz od dwoch dni mi dziekuja za przyjecie.. a poniewaz towarzystwo
              jest jezdzace, wiec jedynym alkoholem jaki znalazl sie na stole bylo Vinho
              Verde, ktore ma zaledwie 9%.. smile wiec nie mozna dobrego humoru przypisac do
              alkoholu wink Atmosfera byla fantastyczna.. i to jest TO..
              • ulisses-achaj Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 27.12.09, 15:08
                Cześć Masko smile Lubie to prawda ... ale w tym roku Święta mam wyjątkowo
                intensywne, więc troszkę ponarzekać dla równowagi postanowiłem, aby
                zgodnie z zaleceniami terapeutów, nie tłamsić w sobie niczego, ale
                "porozmawiać o tym" smile smile , co by w poważniejszą traumę takie
                "supressowanie" nie przeszło... smile smile
                • m.maska Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 27.12.09, 15:12
                  I tak co roku Ulissesie... https://www.emoticons.gr/albums/uploads/Gadu/Rotfl.gif
          • kogucik.2972 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 27.12.09, 14:15
            No Ulisessie ! My to mamy do pogadania ! big_grin
            Jak już zdobędziesz te... rurki z górskim powietrzem, big_grin, to chodź na stronę, najlepiej wolno i ostrożnie... big_grin
            • k.karen Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 27.12.09, 15:16
              Dzień dobry Wszystkim Dzień dobry Podwórko smile

No tak, chyba Wam tylko zagram i zmykam do dziupli. Lepiej się tam schowam i posiedzę trochę bo mi Kogucik gdakać każe a ja nie kurka!
              Dymka też sobie puszczę, a co? Nie, nie w dziupli tylko za ziemianką big_grin

Mariah Carey & Whitney Houston - When You Belive
              www.youtube.com/watch?v=CxIN79n4jVo
        • al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 27.12.09, 13:54
          Noo, Ptaku, Ty jako ptak masz w tym temacie coś do powiedzenia. Jeśli chodzi o
          ptasie tuptanie, mam śmieszne wspomnienia. Przez cały późnowiosenny miesiąc
          budziły mnie o świcie dziwne odgłosy na dachu, jakieś szuruburu, dziwne
          popiskiwania. Systematyczna obserwacja dachu nic nie wyjaśniła. Dopiero zupełnie
          przypadkowo zaobserwowałam kawkę w akcji. Okazało się, że panel pod dachówką
          nieco się obluzował, z tej szczeliny skorzystała ptasia rodzina i założyła sobie
          gniazdo. Aby do niego się dostać, musiały się okropnie spłaszczać, to było
          niesamowite, miałam wrażenie, że zanikną im nóżki. Dopiero jak małe wyleciały,
          Brat zalepił szczelinę. Ale ich poranne tupanie...to było tupaniesmile

I zważ, Ptaku, że Kogucik tupał, biegając po pistacjowych łupinkach...co za
          odgłos...wink
          • ptakbenu9 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 27.12.09, 17:47
            Ha! Przejmę zatem rolę nieobecnego Kosmity i opowiem historię, nie mogę sobie AL odmówić, żeby nie odpowiedzieć, tem bardziej, że jak już Uli stwierdził nie powinno się dusić niczego w sobie, a co?, rację ma! też dzisiaj o tym myślałam, a więc niczego... a zwłaszcza śmiesznych wydarzeń. Więc:
            Podkarpacie wiadomo, ściana wschodnia i właściwie same legendy smile, zapraszaliśmy znajomych, przyjeżdżali ale jakoś tak szybko... dwa góra trzy dni i wyjazd, niewyspani, nikt nie wiedział dlaczemu, aż pewnego dnia nie wytrzymali i mówią tak: wiecie co, jesteście kochani, no wszystko pięknie tylko wiecie, sami się prześpijcie w tym pokoju. No to tak od słowa do słowa, nastał świt i poranek dnia następnego i... rozległo się najpierw pojedyncze ćwir, a potem ćwirów zawzięty chór. Z drugiej strony, to znaczy od ogrodu, wygląda to tak: krzaczor winogron aż do dachu, no a dach... przewiewny taki, no nie jedna wróbla rodzina tam mieszkała i mieszka. Zaczynali dzień koło czwartej/ piątej, potem było ciszej ale co z tego skoro i tak sen bywał urwany w połowie. smile
            ćwir, ćwir, ćwir- basem, altem i tenorem, z podskokami i bez, ale żeby szeptem, to żaden! Zawsze otwarta przepona i na cały głos z zachwytem całego swojego ćwierkającego wróblego jestestwa. To się nazywa brak kompleksów smile Próbowaliśmy im puszczać mniej i bardziej ambitne arie i chóry, podrzucaliśmy pod nieobecność partytury ale nic do nich nie dotarło. Nikt tam już nie sypia, chyba że zimą...
    • m.maska Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 27.12.09, 15:09
      Noooo... nareszcie Kogucik podjal "swoje" obowiazki, przestal "udawac" goscia..
      i o to wlasciwie caly czas chodzilo wink

Witajcie niedzielnie, niby jeszcze swiatecznie, ale jednak juz po...

A ja mam LUUUUZ... do Nowego Roku, zadnych obowiazkow tzn. no mam obowiazki
      tutaj, musze zrobic jeszcze wiele rzeczy no i do Kurnika zajrzec trzeba,
      przeciez to co sie tam wyprawia, to juz "kurze" pojecie przechodzi.. juz nie
      trojkaty, tylko pieciokaty..
      https://www.emoticons.gr/albums/uploads/Gadu/Ah.gif
      • m.maska Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 27.12.09, 17:27
        https://i45.tinypic.com/sec66f.jpg

A za moim oknem ogrod i domki jak ze snu... krajobraz jakby ktos cukrem przypudrowal, gdzie niegdzie blyskaja kolorowe lampki na ogrodowych choinkach.. tu Swieta jeszcze trwaja smile
      • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 27.12.09, 22:56
        Witam późnowieczornie i powrotnie smile
        Co tu się dzieje? O czym Masko mówisz? To mnie jeden dzień nie ma a
        już Kogucik aż w pięciokąty się wmanewrował?! No i kto to ma
        pilnować Kurnika? On ili ja?! big_grin
        • kogucik.2972 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 27.12.09, 23:24
          Hardy ! w pięciokąty to normalnie Al zagrywa ! ja już sam nie wiem... chodź na Wolny na imprezę big_grin
          • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 27.12.09, 23:52
            Jestem troszkę znużony, Kogucie...troszkę ciężki i intensywny
            dzień za mną, ciągle w biegu...alem już zajrzał do Kurnika...sądny
            dzień, sądny dzień tam! Sodomia i Gomoria, panie dziejku, Sodomia i
            Gomoria! suspicious Muszę zrobić porządki, po kątach porozstawiam Was (i to
            nie pentagramu!) Ufff...ja Wam dam...każdemu po uważaniu! Ufff...

Na wolne, powiadasz? A co, znów coś mój klon rozrabiał na
            tevałeniedwadzieściaicztery jak mnie nie było? big_grin Czy ja muszę mieć
            same klony? Nie mogą być na primier lipy alibo dęby? Echhh....życie
            netowe big_grin
            Dobra, idę zrobić sobie kawę aby umysł lepiej trawił...i na wolne
            skaczę! big_grin
            • ptakbenu9 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 00:00
              smile Dobranoc Kochanismile Ptak z kąta ))))/ ale bez związku ze sprawą.
              • m.maska Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 01:45
                Ooooh Benu... wlasnie stwierdzilam, ze pieciokat mozna na szeciokat
                przerobic...i wtedy wink no wlasnie, a potem ewentualnie kolko graniaste. Jestem
                pewna, ze AL tez chetnie by Ciebie widziala.. w koncu my jedna rodzina smile
                • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 03:53
                  Masko...więc i Benu do kółka graniastego ma dołączyć? big_grin Oooo...coś
                  mi się widzi że będę musiał jednak pogodzić się z Kogucikiem...jakoś
                  zadaniami się z nim podzielić...nec Hercules...big_grin
                  • al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 10:01
                    Kochani, mniej więcej takim uśmiechem zaczyna się dzień tu, gdzie mieszkam

https://www.mygall.net/images/product_images/popup_images/76458_0.jpg

Wschód słońca wypieścił góry różowym pastelem, a poranne mgły kotłowały się
                    przedziwnymi kształtami w dolinach. Taki poranek zaczyna się westchnieniem, bo
                    przecie podziw nad pięknem takiego widowiska oddech tamuje.
                    Jak widzicie, w nastroju dzisiaj jestem, powiedzmy trochę...rozemglonym, ale
                    czasami i tak lubięsmile
                    Cudnego dnia, moi milismile
                    • georg1960 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 11:47
                      Tak al-szamanko, dzien zaczal switac o 7:30 pieknymi kolorami
                      czerwieni i rozu i pomaranczywink Akurat jechalem.... zazdroszcze Ci
                      tych krajobrazow. Ehhh... czy slychac tam u gory: "jedermann!"
                      • kogucik.2972 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 11:58
                        cześć dzieciaczki !

ja już się od świtu (tak od 10 chyba big_grin ) mocno spracowałem...
                        Lublin nam przez noc zasypało całkowicie big_grin - ale widoki fantastyczne...

później pewnie się spotkamy, jak nie tu, to tam... albo jeszcze gdzie indziej...
                        • al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 12:47
                          I tu i tam i gdzie indziej Kogucikusmile, teraz i wieczorem - już popracnie.
                          Śnieg, śnieg!!!??? to dlatego, że na kresach mieszkasz. Ja trochę po urzędach
                          pobiegałam i ledwo zipie, tak się zgrzałam. Słonce przygrzewa i duchota jakaś w
                          powietrzu się unosi, wygląda na to, że lato za rogiem najbliższej ulicy w
                          chowanego się bawi, uffff
                          Wesołego dnia, Koguciku, z bałwankamiwink
                        • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 17:00
                          Nie mogło u Ciebie wszystko się "wysypać", Kogucie, Te białe sypiące
                          się z góry? Tak już pięknie podeschło u mnie a od kilku
                          godzin...znów sypie i śnieży!
                          I niech ktoś mi powie (zwłaszcza z tych kierujących pojazdami
                          zmechanizowanymi) że nie mam racji żądając nowych "czterech pór roku
                          w roku" (to nie masło maślane! big_grin) - późnej wiosny, wczesnego lata,
                          dojrzałego lata, późnego lata...i od nowa cztero-cykl roczny...smile
                          Kto jest za? smile
                          • ulisses-achaj Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 17:19
                            Cześć Wszystkim.. smile Hardy, jestem za, a nawet ZA smile U mnie
                            tez dzisiaj byle jak zero stopni i prószy śnieg, opony letnie a jakże,
                            poza tym jak zwykle ... smile
                            • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 17:24
                              Cześć Uli smile Chciałem właśnie się zapytać Ciebie - jak tam ze
                              zmianą opon...ale wiesz...zrezygnuję...wolę żyć w błogiej
                              nieświadomości niż się denerwować przy każdym Twoim wyjeździe na
                              ulicę lub szosę...
                              • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 17:27
                                ...i zamiast się denerwować idę sobie rymnąć na przyzdebce "kiele
                                przyzby"...big_grin ...to spkojniejsze zajęcie niż nerwy moje surprised
                      • al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 12:46
                        Cześć Georg i nie bądź takim "zazdrośnikiem", piękno jest wszędzie, pod
                        warunkiem, że się je dostrzeżesmile
                        Pytasz, czy słychać tam w górze " jedermaaaaaaaann"? Tylko na przełomie lipca i
                        sierpnia, a tak w ogóle to "jedermensch"...i to wolę, bo można biegać w
                        sportowym obuwiu i bez brylantów na szyiwink
                        • al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 14:39
                          No to ja do pracy muszę. Wpadnę wieczoremsmile
                          • kogucik.2972 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 14:45
                            no ładnie, ja się tu zajmuję dziwadłami, a proszę - takie buty big_grin

wiadomosci.onet.pl/2102155,12,chcial_zbudowac_meczet_w_lublinie_czeka_na_wyrok_smierci_w_chinach,item.html
                            • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 17:33
                              To nie buty, to właśnie dziwadła, Koguciku big_grin
                              To Twoje m.p. stało się chyba sławne taaaam daleko, wśród ludu Han big_grin
                              Tylko za bardzo się nie chwal...nawet przypadkowe przebywanie w
                              jednym miejscu, kiedyś w tramwaju...jakaś fotka
                              przypadkowa...lepiej się nie chwal, wiesz jak łatwo
                              kogoś "przypisać"...a póxniej się tłumacz człeku...takie wszystko
                              podejrzliwe w dzisiejszych czasach big_grin
                              • kogucik.2272 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 18:01
                                "o mnie się nie martw, o mnie się nie martw..
                                ja sobie radę dam,
                                jestem, to jestem, a jak nie nie ma..."

STOP TROLLING
                                • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 18:25
                                  ...to pewnie sprawdziło się moje ostrzeżenie - już się
                                  tłumaczysz...big_grin
                                  • ulisses-achaj Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 18:36
                                    Akumulator mi siadł i tak jestem unieruchomiony... , Hardy... A poza
                                    tym przecież bez zimowych opon jeździliśmy tak długo, no i nie było ABS
                                    /mam/, ESP/mam? i jeszcze dwóch "E" czy też "A" które też mam... że o
                                    kurtynach bocznych i poduszkach nie wspomnę.. smile... no i jak pisze
                                    Maska, tylko patrzeć WIOSNY.. smile
                                    • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 20:18
                                      Nie bądź Achaju taki szybki w przypominaniu sobie "jak onegdaj
                                      było"...bo onegdaj to jeździło się na uniwersalnych...że nie wspomnę
                                      o gęstości aut na kilometr długości ulicy czy szosy...no!
                                    • m.maska Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 03:59
                                      Wiesz Ulissesie to jakies "pokrewienstwo dusz" chyba - bo widze to zupelnie tak
                                      samo jak Ty... Hardy wraz z Karen wykrzykuja, Georg jezdzi caly rok na
                                      zimowych.. tez dobrze.. nie wiem o co tyle halasu?
                                      No musze dzisiaj gdzies tam jechac, ale sniegu nie ma.. wiec o co tyle krzyku?
                                      Wprawdzie jestem tego samego zdania co Ty, a jednak nie wiem o czym tam
                                      pisales.. te skroty ABS, ESP, moge tylko dodac od siebie WNMZO( w nosie mam
                                      zimowe opony) wink no... wlasnie wink no i pewnie to co tam wymieniales to i tak
                                      mam i moze nawet cos wiecej, bo np. mam tez radio i cd-gracza, jakies smieszne
                                      przyciski w tych wajchach przy kierownicy i jak tam sobie naciskam to mi liczy
                                      albo na ile mi jeszcze benzyny starczy, albo temperature na zewnatrz pokazuje,
                                      albo cos tam jeszcze i cos tam jeszcze, bo tego jeszcze nie rozpracowalam, bo to
                                      nawet najnowsza generacja "chyba" jest.. wink no co? moze sie okazac ze mozna tez
                                      grac w tetris, tylko po co mi to wiedziec? to mam w komorce a jesli bedzie korek
                                      no to moge przez komorke pogadac wink wiec gry na armaturze nie sa mi takie
                                      niezbedne.. tankowac umiem wiecej mi wiedziec nie trzeba, cisnienie w oponach i
                                      tak kontroluje KM a jesli musi to byc w drodze, zawsze znajdzie sie usluzny
                                      kierowca ktory pomoze.. smile
                                      Dobranoc Podworko.. Ulissesie... koniec zimy juz blisko
                                      • ulisses-achaj Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 08:50
                                        Witajcie wink Nocą prawie choć już widno, ale co z tego, może to "biała
                                        noc"?? smile Gotowy już i nawet ogolony oczekuje wizyty z naprzeciwka,
                                        gdzie miły zakład elektryka samochodowego ... Umówiliśmy sie co prawda
                                        na 9 ale kawę wypic trzeba.. smile Miłego, Dobrego Dnia.. smile
                                        • ulisses-achaj Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 08:52
                                          Aha, ponieważ Kogucik śpi, więc ja Go wyręczę:

Na Podwórku POBUDKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! smilesmile smile smile
                                  • georg1960 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 18:41
                                    No i wieczor nastal, no... rok sie konczy.
                                    Robicie jakies postanowienia na Nowy Rok?
                                    A poza tym jakos mnie zawsze interesowalo co kto widzi z okna (no tak juz
                                    ciemno, wiem wink Pozdrawiam, dziekuje za pozdrowienia. Jurek.
                                    • k.karen Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 19:00
                                      Dobry wieczór smile
                                      Georg, z mojego okna to dzisiaj wielkie stado lecących wron widziałam a to znaczy, że będą opady śniegu.
                                      Hardy! Masz rację i nie odpuszczaj! Ja też razem z Tobą będę apelować do zdrowego rozsądku Maski i Ulissesa. Jeżdżę 30 lat i zawsze, powtarzam ZAWSZE zmieniałam opony na zimowe. W tym roku również zmieniłam, chociaż jeżdżę samochodem z napędem na cztery koła. No!
                                      Pozdrawiam Wszystkich smile
                                    • m.maska Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 19:48
                                      Witaj Georg wink
                                      u mnie przez okno widac ogrod, za nim domek sasiadow za ich dachem dwie ogromne jodly, o tej porze roku, wlasnie miedzy nimi widac ostatnie przyblyski slonca kiedy chowa mi sie za dach sasiedniego domku... a w lewo tez ogrody sasiadow, w oddali las... a niebo nad moim miasteczkiem kiedy zachodzi slonce pociete jest tak wlasnie....

https://i50.tinypic.com/282q2c2.jpg

Wiesz, ale jest pewien widok z okna, ogrodu, ktory pozostanie mi na zawsze w pamieci.. smile przed laty zostalam zaproszona wraz z synem do znajomych, ktorzy mieszkali kilka lat w okolicy Biel.. wynajmowali tam domek. Polozony byl w gorze pod lasem, kiedy spogladalo sie przez okno w dali widac bylo osniezone szczyty Alp... w ogrodzie trzeba bylo uwazac na dziecko, mogloby skulac sie do ogrodu sasiada mieszkajacego ponizej.... a jedzac sniadanie na tarasie mozna bylo obserwowac jak na polozonym ponizej ogromnym jeziorze leniwie poruszaly sie zagielki plynacych tam jachtow - widok byl wrecz idylliczny. Jezioro cudownie polozone, a nad nim rozswietlone sloncem Alpy... nigdy nie moglam zrozumiec dlaczego sie stamtad wyniesli - ale opuscili tez Europe... spedzilam tam kilka dni, ale ten widok pozostal mi w pamieci.. smile kiedys wygrzebie zdjecia i sfotografuje je.. chociaz..

https://i50.tinypic.com/33o6uz5.jpg

A jak to wyglada zima? tez idyllicznie.. potrafie to sobie wyobrazic...smile

Pozdrawiam wszystkich wieczorowa pora smile
                                      • georg1960 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 20:14
                                        Dziekuje za te bajkowa opowiesc o widokach z okna. U mnie niestety z kazdego
                                        prawie okna domki sasiadow, tylko od syna z okna salon Mercedesa widac i
                                        gwiazdka sie kreci. Miescina to mala gdzie mieszkam - ehhh taka Podkowa Lesna,
                                        albo jedno osiedle Swidnika. Za to w drodze do pracy i z pracy mam widoki
                                        bajkowe. Auto na zimowych - tak hardy, ale ja nawet latem jezdze na zimowych, a
                                        na pytania odpowiadam, ze przeciez zima i tak nadejdzie kiedys... Milutkiego
                                        wieczoru na podworku. Wlasnie otworzylem czerwone. Jutro dzien wolny!
                                        • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 20:31
                                          Karen - i tak będziemy naszych "niewychowanych co do jazdy w
                                          zimie" wspólnie wychowywać big_grin Mamy dwóch "wychowanków do
                                          wychowania" - Maskę i Achaja big_grin
                                          Masko - widoczki jak oleodruk na ścianie...a przecież to
                                          rzeczywistość smile Pięęękne smile
                                          George - na zimowych w lecie? Ufff...to pewnie w gorące dni
                                          piękny ślad gumy za autem się ciągnie a opony co rok chyba
                                          zmieniasz big_grin Mieszanka zbyt miękka się robi w cieple...ale
                                          przynajmniej w poslizg nie wpadniesz big_grin
                                          Mam chęć na Malibu własnoręcznie wykonywane w rodzinie...niech te
                                          kupne się schowa big_grin. At...też mam jutro wolne więc naleję sobię
                                          lampkę wieczorową porą...smile
                                        • al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 20:33
                                          Właśnie wróciłam.smile
                                          A co ja widzę za moim oknem? No cóż, ciemno teraz, ale widzę rozświetlone okna
                                          innych mieszkań. W niektórych błyskają kolorowe światełka i rzucają poblask na
                                          wilgotną wieczornym chłodem ulicę. Za firankami i zasłonami przesuwają się
                                          cienie ludzi, jedne szybko, inne powolnie, jakby dźwigały ze sobą jakiś
                                          ciężar...może lat. Nie słyszę żadnych słów, jak w niemym kinie, a muzykę tworzy
                                          moja własna wyobraźnia. Tam, za oknami, toczy się codzienność, być może piękna,
                                          być może dziwna, być może przeładowana szlochem i łzami. Nic o niej nie wiem. To
                                          nie moja codzienność.
                                          A księżyc świeci przeraźliwie.
                                          • georg1960 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 20:37
                                            Al - ja tez tak czesto patrzylem w te oswietlone kwadraciki okien i dumalem: a w
                                            kazdym jakis ludzki los.
                                            Hardy - jakie Malibu? Mam Micheliny Alpin3 i nie zostawiaja sladow na asfalcie
                                            nawet latem i przy hamowaniuwink No to na zdrowko!
                                            Maska - Bieler See mowisz. Hmmm... prowincja w sumie, ale przyjemna. Daleko od
                                            szosy. A na moim niebie tez ksiezyc i slady samolotow...
                                          • al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 20:43
                                            Postanowienie na Nowy Rok. Jak to pięknie brzmi, a przecież przyznam się
                                            szczerze, że nigdy coś takiego do głowy mi nie wpadło. Owszem, bardzo często
                                            sobie coś postanawiam, ale rzadko to realizuję, ale wydaje mnie się , że takie
                                            nadzwyczajne postanowienie ma większą moc. Zastanawiam się jednak...co. Nie
                                            krzywdzę, nie piję, nie palę, nie niszczę, jestem wegetarianką...czyli ciągle
                                            poszczęwink, już miesiąc wytrzymałam bez masła orzechowego i chyba wytrwam
                                            następny...eeee,...chyba postanooooooooowię, w Nowym Roooooku...już mam!
                                            Rozpocznę jakiś trening wzmacniający mięśnie! Ha, Hardy zaraz się ucieszy i radą
                                            służyć będzie.smile
                                            A Ty, Georg...już coś obmyśliłeś? Pewnie mnie zaraz zawstydzisz czymś wzniosłym.
                                            • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 21:29
                                              Ha!!! Brawo, braawo!!! Barwy czuję u AL, barwy i chęć życia;
                                              brawo!!!big_grin Już Ci że tu zaraz AL przygotuję jakiś mały zestawik
                                              ćwiczonek porannych big_grin Nie martw się, razem z Ptakiem możesz
                                              ćwiczyć, w parze...nie będzie już taka samotna...tylko ze mną tyle
                                              miesięcy "biedaczka" rano ćwiczyła suspicious
                                              Aha...a które mięśnie, AL? suspicious

George - prawdziwe Malibu, nie jakieś tam kupne, na wiórkach
                                              kokosowych i mleczku skondensowanym...własnoręczny wyrób mojej
                                              NG...dla ojca pod choinkę big_grin
                                              • al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 21:52
                                                No jakie mięśnie, Hardy????....brzuszka. Koniecznie zestaw ćwiczonek na brzuszeksmile
                                                • georg1960 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 22:31
                                                  Oj hardy1 ale mnie przyciemnilo - chyba juz na mysl o otwarciu jakiegos
                                                  czerwonego Bardolino - myslalem, ze Ty mowisz o oponach zimowych i Malibu...
                                                  teraz wiem naturalnie: to nie guma, to ciecz wink kurcze no.
                                                  al-szamanko co do tych postanowien na nowy rok? Nie mam. Chcialbym czas
                                                  zwolnic, zeby go dogonic, bo nie chce biegac coraz szybciej w zyciu, rozumiesz.
                                                  Miec czas. Dla wielu (bo moze nie dla kazdego) i na wiele. Rowniez na podworko.
                                                  A moze nawet na jedermaaaaaana bez brylantow? Kolorowych snow.
                                                  • al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 22:43
                                                    Ha, kolorowych, a jakżesmile....i podwórkowychwink, a te mogą być nawet pikantne,
                                                    chociażby przez pomyłkę.
                                                  • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 23:34
                                                    George - może i czerwone w większych
                                                    ilościach "przyciemnia"...ale zdrowotnościowo wpływa na przepływ
                                                    krwie Twojej serdecznej w żyłach...wystarczy tylko zachować
                                                    proporcje ilościowo-czasowo-wagowe big_grin
                                                  • kogucik.2972 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 00:04
                                                    tylko nie myślcie sobie, że jutro też będę kukurykał ! co to to nie ! Jutro śpię ! mam wolne do Sylwka - i jeszcze dwa dni na trzeźwienie ! big_grin A kiedy mam wolne - to śpię ! I nie chcę słuchać gulgotania, ani innych dziwnych odgłosów !
                                                  • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 00:24
                                                    Dobra Kogucie - jutro śpij. Ale dzisiaj rano zakukurykać nie
                                                    zapomnij! big_grin
                                                    PS.A jak chcesz to zrobić aby później móc...jeszcze dwa dni...?
                                                    Bez "gulgotania ani innych dziwnych odgłosów"? Dziwne...przez
                                                    słomkę? To będzie chyba słychać siorbanie big_grin
                                                  • kogucik.2972 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 01:04
                                                    no to masz to ku ku ryku ! a teraz idę na zasłużony odpoczynek big_grin
                                                • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 23:31
                                                  Świetnie AL smile, świetnie wybrałaś na początek ...będziemy
                                                  ćwiczyć mięśnie brzuszka big_grin
                                                  Jaki zestaw chcesz otrzymać? Na 5, 10, 30, 60 czy na więcej minutek?
                                                  Na czas ranny, wieczorowy czy też...całonocny? big_grin
                                                  • m.maska Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 01:09
                                                    Wiesz Hardy, to ja sie tez pisze.. biore zestaw pierwszy tzn. 5 minut smile
                    • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 16:55
                      AL - piękna chatynka smile To...Twoja siedziba? big_grin
    • maja-z-podworka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 15:17
      Witajcie smile...Wszyscy, w tym również Ty, nowy uczestniku smile -
      witaj Georg, miło mi Cię poznać smile
      Pozdrowienia i życzenia najserdeczniejsze Wam Wszystkim wysylam
      od razu noworoczne
      - na wszelki wypadek, bo mogę nie móc zrobić
      tego w terminie właściwszym. Buziaki dla Wszystkich smile

http://www.palermoviejo.com/palermoviejo/gifs/navidad/angelito1.gifhttp://www.palermoviejo.com/palermoviejo/gifs/navidad/angelito2.gifhttp://www.palermoviejo.com/palermoviejo/gifs/navidad/angelito3.gifhttp://www.palermoviejo.com/palermoviejo/gifs/navidad/angelito4.gifhttp://www.palermoviejo.com/palermoviejo/gifs/navidad/angelito6.gifhttp://www.palermoviejo.com/palermoviejo/gifs/navidad/angelito8.gif
      • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 16:54
        Cześć popołudniowo wszystkim smile
        Maju, piękne dzieciątka smile
        George, dlatego tak lubię AL że od brylantów woli dres i sportowy
        tryb życia...tak jak ja wolę ćwiczonka od brylantyny na włosach"...big_grin
        Koguciku...lepiej zawczasu zacznij się uczyć czytać od prawa do
        lewej suspicious big_grin
    • m.maska Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 18:05
      Witajcie Kochani na Podworku.. smile
      Ulissesie.. wyglada na to, ze tej zimy nie pojezdzimy..wink chyba ze na sankach. Dobrze tylko, ze zarowno u Ciebie jak i u mnie "plasko" jest.. hmm... chociaz tuz tuz niedaleko, tam gdzie znajduje sie Amerykanski Szpital, ktory ewentualnie przyjmuje takze przypadki z Iraku i Afganistanu - to juz calkiem niezle wzniesienie i stromizna nawet, tyle ze czego mialabym tam szukac? no wlasnie... poza tym jezdze po plaskim.. a do wiosny juz niedlugo.. wytrzymamy pewnie smile
      Hardy.. sam musisz przyznac, ze to juz teraz i tak nie warto.. polmetek lada moment minie, a potem znowu wymiana - to przeciez bez sensu.. smile

Dobry Wieczór Podwórko

https://i49.tinypic.com/21bt0ub.png

w ten chlodny grudniowy wieczor zapraszam na szklaneczke grzanca
      • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 18:33
        Cześć Masko smile Nie przyznam!
        Chyba że...do ciepłej wiosny Ty i Uli nie będziecie jeździć
        własnymi samochodami. Inaczej...zastanowię się nad pozwem cywilnym o
        szkody moralne...stres o czyjeś zdrowie jest bardzo szkodliwy dla
        jestestwa mego! Wybierajcie - zimówki albo... I żadne tłumaczenie
        że "płaskie" nie uratuje Was! suspicious
        • m.maska Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 19:08
          Hardy... mam tak nowe letnie opony, tak nieprzyzwoicie nowe, nawet 2tys nie
          przejechaly, ostatnio jechalam po bardzo sliskiej nawierzchni i bylo ok ale
          jesli beda zwaly sniegu, u nas nie sypia zadnych soli, ktore rozpuszczaja snieg,
          weic jesli beda zwaly - to moj samochod i tak sie nie wygrzebie, ma tak niskie
          zawieszenie, ze nawet nie na kazdy kraweznik "to" wjezdza...
          I przestan Hardy wykrzykiwac smile
          • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 20:13
            Taaaa??? Nie "wykrzykiwać"?! A gdybym "szeptem do mnie mów" stosował
            to byś Masko usłyszała? Pewnie być usłyszała ale udawała że
            nie słyszała i milczkiem na bok się tylko we śnie przekulała! Nie ma
            mowy! Chcę widzieć całe felgi...zdjęte z autka wraz z letnimi...albo
            na felgach zimówki. Inaczej - pozew jak mi Natura miła!!! Mam dosyć
            nerwów pracowych aby jeszcze o dwoje dorosłe osoby sie trapić! No!
    • m.maska Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 03:43
      https://i48.tinypic.com/1zbh1c3.jpg

Dobranoc Podwórko

zamykam furtkę, a za nią czeka już

nowy dzień
      https://www1.bestgraph.com/gifs/espace/etoiles/etoiles-16.gif
    • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 09:50
      Witam porannie big_grin gdzieś tu ktoś podobno budził
      rano...podobno Achaj...ale jakoś ciiiichuuutkoooo...muszę
      poszukać gdzie to też ukrył się na Podwórku big_grin
      No i dowiedzieć się muszę co "nocną porą" się działo na Podwórku -
      jak Was znam to dopiero mieliście czas na rozmówki smile
      • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 10:00
        Masko - te ABS u Achaja to pewnie "Ale B
        ez Szyb" a te ESP znaczy "Ewentualnie Szyby P
        otłuczone" big_grin

A i tak zmień do chole....wreszcie opony na zimowe! Chcesz mi nerwy
        do końca postrzępić?! surprised
        • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 10:03
          Uli - te Szyby prędzej i lepiej wymieni w Twoim
          autochodzie jakiś szklarz samochodowy...a nie elektryk od autek big_grin
          • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 10:07
            Kogucie - miałeś kukurykać dzisiaj...ale rano! A nie o
            pierwszej w nocy! Coś Ty...ja to ja, zdzierżę i ponownie po
            przebudzeniu szybko zasnę, zwyczajnym tego ...ale Panie mogą się
            mooocnooo zdenerwować jak pobudkę będziesz o pierwszej w nocy
            uskuteczniał! big_grin
            • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 10:14
              Masko - pięęęknie! big_grin Tak to mogę od rana rozmawiać big_grin
              Też "piszesz się" na ćwiczonka brzuszkowe? To mam już dwie adeptki -
              AL i Ciebie big_grin...od tych brzuszkowych smile
              Bierzesz ten zestaw na...tylko 5 minut? Nieee...to tylko na
              początek...na wstępną rozgrzewkę. Potem będzie rozgrzewka
              podstawowa, następnie rozszerzona - skręty, wygięcia, rozciąganie
              mięśni obręczy okołobiodrowej i w pobocznościach
              umejscowionych...rozgrzewka jest bardzo ważna! Dopiero później
              przejdziemy do właściwych ćwiczonek big_grin suspicious
              AL, prawda? Wytłumacz Masce jak ważna jest rozgrzewka mięśni...aby
              kontuzjen w czasie ćwiczonek nie odnieść, człek po nich ma być
              przyjemnie zmęczony ale i baaardzo zadowolony big_grin
              • al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 13:37
                Hardy, z samego rana nie poradzę, a jak nie pracuję to jestem zbyt leniwa. I bez
                przesady, 5 min. to aż za dużo. Nie masz jakichś dwuminutówek...i to takich
                raczej sfilcowanych?
                Hej, akumulator mi w nocy padł. Już go wykręciłam ( ciężki zbój ) i podłączyłam
                pod prostownik, jak się naładuje to go znowu będę musiała wkręcić...czy to nie
                wystarczające ćwiczenia na dzisiaj?
                Wesołego dnia, moi milismile
                • kogucik.2972 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 14:20
                  no proszę ! wystarczyło raz a dobrze zakukurykać i już trzeci dzień słychać echo ! big_grin

Hardy ! - ok 1 w nocy, to jest jutro, więc zakukurukałem jutro - tak ? A to nie moja wina, że o tej porze śpicie. Już, albo jeszcze... big_grin

cześć wszystkim !
                  • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 16:56
                    Kogucie! - pierwsza w nocy to było dziś przed ranem -
                    więc kukurykać miałeś dziś!
                    Co nie przeszkadza...a nawet zobowiązuje postura kogucia Twa - abyś
                    kukurykał: jutro, pojutrze, i popojutrze, i..., i..., i... big_grin
                • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 16:52
                  Nie ma mowy, AL! Nie ma mojej zgody! Żadne
                  tam "pięciominutówki"...zaś te błagalne "dwuminutówki" to już
                  skandal! Nawet wspominać skandal! I nie wymiguj się noszeniem
                  akumulatora - to insze mięśnie działają i to stagnacyjnie-
                  wysiłkowo...a chodzi o dynamiczne, w tym interwałowe big_grin Ćwiczonka
                  ujędrniają, dokrwiają, uelastyczniają, przyjemności "w" i
                  zdrowotności "po" udzielają...a Ty...pięciominutówki...phi! Nie
                  uznaję sprintów! Minimum pół godziny...to jest minimalne minimum! I
                  bez targów!
                  Masko, druga moja adeptko, słyszałaś? No! big_grin A w międzyczasie
                  wznowimy naukę pływania suspicious...ćwiczonka będą jak znalazł
                  uzupełnieniem big_grin Przypominam zapominalskim że do nauki pływania
                  deklarację składały również Maja i Ptak big_grin No!
                  • ptakbenu9 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 18:56
                    smileWitam wieczorową porą!
                    Otóż NIE Hardy, ja zgłaszałam akces do pływania nie do nauki, pływam od
                    piątego roku życia, no to już będzie z sześćdziesiąt lat wink))a jak u Pana ze
                    stażem pływackim? smilesmilesmile
                    Kochani! Pogoda była przecudna ale cóż kiedy zimno, miałam jakieś plany na
                    focie, ale plany wzięły w łeb ... Rozpalę w kominku, co Wy na to? smile
                    • m.maska Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 19:09
                      Witaj Benu, hej Podworko i WKN...
                      Benu, rozpal w kominku, ja podam grzanca i... a moze opowiedz nam co mialo byc
                      na tych fotkach..moze lepiej wypadna w opisie ..smile

Dobry Wieczór Podwórko

https://i49.tinypic.com/21bt0ub.png

ja "tak" codziennie moge Was "obslugiwac" wink
                      • ptakbenu9 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 19:41
                        Witaj Maseczko! Tak zdecydowanie łatwiej wejdą smile)) ale opowiadać to ja nie
                        bardzo dzisiaj, chyba mnie przewiało, żeby zapalić muszę wychodzić na zewnątrz
                        no i chyba do jutra będę mieć dynię a nie dziób! Bu! To ja zapalę, może coś
                        zażyję, może gdy przejdzie to opowiem, bo teraz gdy sie usmiecham, no sama
                        rozumiesz, boli smileJestem
                    • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 19:11
                      O, wiedziałem kiedy zaglądnąć na Podwórko, Ptak przyfrunął smile
                      Mówisz że akces do pływania zgłaszasz? To świetnie big_grin Jedna osóbka
                      mniej do pilnowania i nauki pływania...przy okazji będę miał
                      partnera do pływania big_grin Lubisz krótsze pływanie - takie z kilometr-
                      dwa czy dłuższe? Do tych dłuższych nie namawiam, tylko
                      zapytytowuję big_grin

Mówisz że masz już sześćdziesiąt...tego stażu? Oooo...to ja już
                      pewnie z osiemdziesiąt suspicious
                      Rozpalaj w kominku, będzie cieplej big_grin
                      • k.karen Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 19:23
                        Dobry wieczór Wszystkim smile

Za moimi oknami piękny księżyc, jutro będzie pełnia smile

Droga Masko! TY się nie podlizuj bo ja nie odpuszczę : ZMIENIAJ OPONY ALE JUŻ!!! Nie wiem czy Hardy trwa w postanowieniu "wychowywania"...hmm...to już wiadomo, że można go obłaskawić słodyczami suspicious
                        Benu, pływaj, pływaj a ja postoję na brzegu to może parę fotek zrobię big_grin ale najpierw to napal w tym kominku bo od jutra znowu zima. W dziupli cieplutko, pilnuję jak swojej!

Pozdrawiam Wszystkich smile
                        • al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 19:46
                          KAREN!!! Jaki niesamowity zbieg okoliczności!!!! U mnie jutro też będzie pełnia
                          księżyca!!!wink
                          Siadaj przy kominku, bo grzaniec wystygnie...a Maseczka natrudziła się przy
                          odgrzewaniu wczorajszych resztekwink
                          • k.karen Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 20:01
                            Al smile jaaaaaaa nie wierzę, ten sam księżyc?!

smile)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

To ja dziękuję za tego grzańca suspicious zjem sobie miętowe Aero big_grin chcesz kawałek Al? smile
                            • k.karen Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 20:05
                              Hardy, zlituj się! Na razie zimę mamy, poczekaj z tym pływaniem do lata,
                              hę? wink
                              • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 21:15
                                Nie martw się Karen smile AL, Maska i Maja Ciebie
                                uświadomią...prawie całą poprzednią zimę (z przerwami...ale to nie
                                moja wina!) trwała nauka pływania suspicious Zaczęliśmy od mniejszych
                                sztucznych zbiorników...muszę pochwalić Maskę że "oprzyrządowanie
                                materiałowe" do prowadzenia nauki pływania tamtej zimy mnie
                                podarowała big_grin
                            • al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 20:10
                              No chyba ten sam, Karen, o drugim na ziemskiej orbicie nie słyszałam. I
                              popatrz jaki przyjazny, dla nas wszystkich chce być w pełni. Zaraz wyjdę na
                              balkon i go pochwalęsmile
                              To Aero jest też miętowe, nie wiedziałam. Daj. Możemy się wymienić, ja zaczęłam
                              właśnie czarną, gorzką z nadzieniem wiśniowo-pieprzowym....no i grzańcem sobie
                              popijemy.
                          • m.maska Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 20:13
                            AaaaaaaaaaaaaaaaL... jakich resztek????? przeciez wczoraj wszystko
                            zeszlo... musialam dzisiaj ekstra na tych letnich oponach po nowy zapas
                            czerwonego, plus gozdziki, pomarancze plus... tajemnica..
                            Nie siej defetyzmu... nie serwuje
                            resztek...https://www.emoticons.gr/albums/uploads/Gadu/Na.gif
                            • al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 20:19
                              No przepraszam, Maseczko....ja tylko o Twoim cudownym lenistwie coś zamamrotałam
                              i zupełnie mnie przyćmiłosmile
                              • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 21:17
                                Resztki mam spijać? Wczorajsze resztki grzańca?! O nie, Masko
                                , idę sobie zrobić do picia kakao...big_grin
                      • ptakbenu9 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 19:42
                        smile
                    • al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 19:13
                      Ptaszku, no kto by to powiedział? Trzymasz się wspaniale, nie dałabym Tobie
                      więcej niż 64, a to już 65, no, nowink
                      Rozpalaj, Ty się na tym najlepiej znasz. Mam tu gdzie zakamuflowane, brzozowe
                      szczapki, czy myślisz, że może być z nich pożytek.?
                      Ja zaś zapalę prawdziwe kadzidło, prosto z Jemenu,...niech się kadziwink

Dymno-pachnącego wieczoru, moi milismile
                      • al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 19:19
                        BENUUUUUUUUUU, jestem za tym, abyś opowiedziała co na tych zdjęciach. Jesteś
                        świetna w pstrykaniu zdjęć, zaś w ich opisywaniu jesteś po prostu mistrzyniąsmile
                        • ptakbenu9 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 19:43
                          Eche! Pamiętam, nie przypominaj mi! proszę! nic z tego.
                          • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 19:57
                            Masko - poczęstujesz lampką grzańca? Zimno jakoś się robi...smile
                            Karen - Ty też...nie pływasz?! No to nie ma zmiłuj, jesteś
                            ochotniczo wciągnięta na listę do nauki. Sama zgłaszałaś akces,
                            prawda? suspicious
                            AL - a co Ty...chcesz nas okadzać? uroki odczyniasz czy co? big_grin
                            Ptaku, Twój: smile co oznacza - krótkie ili długie dystanse, hę?
                            Bo dotąd nie wiem...big_grin
                            • ptakbenu9 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 20:14
                              przepraszam, ale dopóki mi nie przejdzie to bedę seplenic, dobrze?
                              Hardy jak ma być bardzo szybko, to bardzo krótko smile pięćdziesiąt pięć
                              lat palenia tytoniu ze sklepu, no robi swoje, gdyby to był wiesz ekologiczny
                              prawdziwy tytoń to może byloby łatwiej; zatem jak spacerkiem to chyba mogę się
                              nawet bardzo długo unosić na fali lub z prądem. Co jeszcze chcesz wiedzieć,
                              śmiało smile
                              Słuchajcie Kochani, w kominku sie pali, cieplutko w jedną chwilę...
                              Grzaniec i ketonal się chyba wykluczają?
                              • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 21:33
                                Jak już "unosisz się długo" to w zupełności wystarczy, Ptaku
                                smile Nie będziemy "na wyścigi"...przecież w czasie
                                tego "leniwego" będziesz chciała się nagadać, prawda? big_grin
                                A te seplenienie zrzucimy na karb wody która czasem zalewa usta przy
                                pływaniu big_grin

PS.Keton-AL? To AL pachnie olejkami eterycznymi? Oooo...tego
                                nie wiedziałem big_grin
                                • ptakbenu9 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 21:45
                                  Hm, a już myślałam Hardy, że zapytasz ile m pod wodą w całkowitym zanurzeniu,
                                  nie zapytałeś smile Wiesz, ketonal, takie "pigłyki" przeciwzapalne i
                                  przeciwbólowe, dobre na przewiany dziób smile
                                  Moi drodzy, w dziupli od gorąca zrobiło się sennie toteż mówię DOBRANOC
                                  PODWÓRKO, dn jutro smile
                                  tymitu ptak brodzący
                                  • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 22:33
                                    Zależy Ptaku ...czy te "m" oznacza minuty czy metry big_grin
                                    Ponieważ idziesz się leczyć śpiąc - mówię dobranoc i zdrowiej smile -
                                    odpowiedzi udzielić możesz jutro big_grin
                          • al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 20:25
                            No wiesz, Ptaszku...i my też wiemy, bo wiemy co inni "wiedzieli", a my
                            wiedzieliśmy najlepiej. Jesteś wyjątkowasmile
                            • ptakbenu9 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 21:50
                              No tak AL ale co zostało przekręcone to niech licho! A konsekwencje..., więc wolę się już nie wychylać wink Dobrej Nocy AL, kolorowych!
                              PS Chciałabym mieć tyle czasu, żeby jeszcze coś powpisywać z tego co czasem czytając wyda mi się niezwykłe albo przynajmniej bardzo ciepłe; nie mam na tyle czasu, bu! Może w przyszłym roku. A gdzie Agfa i Krzyś?
                              Kolorowych! smile
                              • m.maska Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 22:42
                                Benu!!! co zostalo przekrecone??? czy zawsze zastanawiasz sie nad tym co kto
                                mysli, jesli nie mysli? co kto rozumie, jesli nie rozumie? przeciez nie mamy
                                wplywu na cudza percepcje, jesli ktos chce widziec ze slonce jest zielone a
                                trawa czerwona - nic nie pomoze....
                                Benu... mamy nadzieje, ze mimo TAKICH wstretnych doswiadczen, zechcesz dla Nas
                                znowu opisac fotki... zwykle tak bywalo, ze nie kazdy rozumial dusze
                                PRAWDZIWEGO ARTYSTY.. smile

Dobrej Nocy Ptaszku
                                • ulisses-achaj Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 00:08
                                  dzień dobry... hmm smile smile smile
                                  • kogucik.2972 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 00:22
                                    ku ku ryku !!!!!!!!!

no... ! odkukurykałem swoje, mamy środę, więc obowiązek spełniony... big_grin

Hardy ! Śpisz ? Bo jak śpisz, to nie chcę Cię budzić, ale jak nie śpisz - to może po rurce ?

A że pora dziwna... ? A co to ja jestem ? zegarynka ?
                                    kukurykam kiedy chcę !
                                    No to jednym dobranoc, innym dzieńdobry...

To ja teraz idę spać, kukuryku zostawiłem, a że pora Wam nie odpowiada ? Trudno... Ja niereformowalny jestem... big_grin
                                    • georg1960 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 08:11
                                      Przyszedlem do pracy, wlaczylem komputer, maszynka wyplula porcje
                                      kawy grande i siadlszy przed monitorem, w tej ciszy europejskiej
                                      prowincji, od razu jako pierwsze z netem przywitanie, na podworko
                                      zajrzalem. Witam. Milego dnia. Jurek.
                                      • al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 09:16
                                        Witaj, Georgsmile Ty wpracnie, a ja właśnie częściowo popracnie...jak to życie i
                                        czas dziwnie się układa, a i dzień naburmuszony i spłakany deszczem wielce.
                                        Jedyna pociecha, że baran do skoku już się gotujewinkOby dostał jakiegoś
                                        przyspieszenia, gdyż ciemne poranki doprowadzają mnie do szewskiej
                                        pasji...jeżeli takowa w ogóle istniejewink
                                        Dobrego dnia wszystkimsmile
                                        • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 10:04
                                          Witaj AL, cześć George smile Czekałem, czekałem...a tu
                                          ani kuku- ani -ryku...Gdzież ten Kogut?! Znów się zaniedbuje w
                                          obowiązkach smile
                                          Ach. Ale cwaniak! W nocy kukał...niby już rano smile
                                          AL, pogoń tego barana...czas już na wiosnę smile
                                          George - nie ma to jak ciche ustronne miejsca...mają swój urok smile
                                          Dzisiaj trzydziestego...a więc jadę sobie obciąć... big_grin
                                          • al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 10:11
                                            No patrzcie jaki straceniec! Jedzie sobie obciąć. Może poczekaj do stycznia,
                                            przed sylwestrowym szaleństwem sił się nie pozbawiaj. Przecież zdajesz sobie
                                            sprawę, że za byle jakim rogiem ulicy jakaś Dalila mogla się przyczaićwink
                                            • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 10:24
                                              Mówisz, AL? hmmm...to dam obciąć coś innego...co mnie sił
                                              witalnych nie pozbawi a wygląd poprawi big_grin Ale może jednak dam
                                              obciąć jeszcze w starym roku...po co na Nowy Rok "stare"
                                              zatrzymywać? smile
                                            • al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 10:36
                                              O nieeeeeeeeeeeeee, to nie to!!!smile, ale przecież tajemnicy nie zdradzę, ale
                                              przynajmniej ciekawość, a domysły różnorakie wzbudziliśmy, no nie?smile smile smile
                                              Czekam na relację z obcięciawink
                                              • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 10:47
                                                Przecież ja myślałem o tym co Dalila komuś we śnie obcięła i sił
                                                witalnych pozbawiła wink A Ty AL o czym?! shock
                                                Domysły? A niech się domyślają big_grin
                                                Na razie wszystkim, jadę smile
                                                • m.maska Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 14:11
                                                  Witajcie Mili Podworkowicze smile
                                                  no to juz lada moment i ten baran, jak skoczy... a Ulisses zawsze twierdzil ze "jego" baran, to najlepszy znak.. a jeszcze skaczacy, to moze i cieplej bedzie i... Achaju, opon wymieniac nie musimy wink jeszcze chwila i szkoda bedzie zachodu smile a i swit blady sie w czasie przesunie.. moze Kur sie dostosuje w koncu do pory dnia, bo jak na razie to do pory nocy juz sie dopasowal i nawet niezle mu to idzie... smile

Dzien Dobry Podworko
                                                  smile
                                                  • kogucik.2972 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 16:34
                                                    no cóż... trzeba mieć marzenia... big_grin chociaż ja uroczyście obiecuję, że zmieniać się nie zamierzam.. big_grin W zasadzie uznać możemy, że tutaj Kur pieje na dobranoc, a nocne eskapady, to ja ...wiesz, komu zawdzięczam big_grin Ale jak przyjdzie czas do pracki, to i na dobranoc nie będzie... big_grin

cześć wszystkim

m.maska napisała:

moze Kur si
                                                    > e dostosuje w koncu do pory dnia, bo jak na razie to do pory nocy juz sie dopas
                                                    > owal i nawet niezle mu to idzie... smile
                                                  • m.maska Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 16:57
                                                    Ty sie tutaj nie buntuj.. my na ogol zgodni jestesmy, mozemy sie nawet zgodzic, ze bedziesz pial na dobranoc, u Nas zawsze bylo wszystko inaczej, jestesmy indywidualistami.. nigdy nie uwazalam, ze nalezy robic to co wszyscy, ale ze wsrod Kurow sa indywidualisci? hmm... widac sa..
                                                    Ja Ci Kurze solennie obiecuje, znajde, mam to na filmie, osobiscie nagrywalam na Maderze w tropikalnych ogrodach na Monte rozmowe dwoch kogutow.. kazdy stal na swoim pienku i byla to glosna wymiana ku-ku-ry-kow przy czym jeden byl absolutnie czarny a dzielila je odleglosc co najmniej 200-300m i wzajemnie sie nie widzialy - tyle pamietam... przegram to i pokaze. Gora Monte na Maderze, to wlasnie gora z ktorej zjezdza sie na saniach po asfalcie w dol wink
                                                  • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 17:39
                                                    ..a drugi absolutnie biały, Masko? big_grin
                                                    Koguciku - masz teraz czas to kukurykać możesz raz po raz...
                                                    a minimum dwa razy - w nocy do Maski i rano do nas big_grin Przynajmniej
                                                    nie prześpisz całej końcówki roku suspicious
    • krzys.ltd Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 17:40
      Witam MM *
      Troszkę zaniedbałem forum w te dni przedostatnie, ale wyższe i
      niezależne ode mnie czynniki to spowodowały. Myślę że niebawem na
      powrót tutaj zagoszczę.

Przez oną Kukułkę w wykonaniu Zemfiry i z obrazami z " Tak tu
      cicho * ", która tak Hardemu była się spodobała,
      trafiłem ponownie, teraz już poważniej, na Wiktora Coja ( autora
      tejże )
      http://ns.sitecity.ru/fimages/t/tsoy/storage/th_album_1307175836_3658
.jpg i powiem Wam, że - od kilku dni - jestem tak
      zafascynowany całą Jego twórczością, że tylko tego słucham.

Niby jest płacić czym, ale ja nie chcę już
      zwycięstwa za każdą z cen.
      Nikomu też nie zamierzam stawić stopy na pierś.

www.youtube.com/watch?v=Jd2zmrGFxj0&feature=related

* MM - Mili Moi

* " Tak tu cicho... " - jako ciekawostkę podam, że przeczytałem
      znowu, po raz Niewiemjużktóry, czym przebiłem w ilości i " Kolumbów "
      i " Krzyżowców " a nawet ( nie śmiać się ) " Orinoko ".
      Może jedynie jeszcze " Siekierezada " jest niezagrożona wink
      Wspominam o tym dlatego, że zatrzymałem się wczoraj na dłużej
      przy tym oto zdaniu książki Wasiliewa, zdarzenie które Agfie w
      pamięci utkwiło : "Nad drzewami z wolna wypłynęło słońce,
      promienie padły na trzęsawisko i Liza po raz ostatni ujrzała jego
      ciepłe, nieznośne jaskrawe światło, niczym obietnicę jutrzejszego
      dnia. I do ostatniego tchnienia jeszcze wierzyła, że dla niej także
      to jutro nastąpi...

Krzyś ef
      • al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 20:57
        Hmm, poczytałam, pewne słowa skierowały mnie do starych tekstów....a potem
        zaczęłam myśleć. Nad listami. Czy wiecie, że ostatni list, nie mówię tu o
        listach urzędowych, PRAWDZIWY LIST, napisałam chyba dwadzieścia lat temu?
        Dziwnie mi się zrobiło, i to nie dlatego, że czas tak szybko przeleciał, po
        prostu...nie wykorzystałam okazji na pisanie. Nie wiadomo, czy ich wykorzystanie
        nie zmieniłoby czegoś w moim życiu, może na lepsze. Takie rozmyślania, niestety,
        ale prawie zawsze zaprawione są lekka goryczą. Znowu skoczyłam do naszej
        Klasyki...a ta podziałała jak balsam, bo zobaczyłam, bo przeczytałam, że ja
        jednak też coś pisałam. I tu prawie łzę ocieram, gdyż zdaję sobie sprawę, że bez
        Maseczki...hmm...no bez niej tego by nie było. Maseczko, chyba jeszcze nie
        mówiłam, jak bardzo jestem Ci za to wdzięczna. No jestemsmile

Spokojnego wieczoru, milismile
        • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 23:27
          Zwróciłaś AL uwagę na coś - na sztukę pisania listów...
          Zamiera ona. Żyjemy w pośpiechu, nie mamy nawet czasu na
          zastanowienie się, wyhamowanie. Listy temu sprzyjały... Teraz
          piszemy szybko, czasem niechlujnie, używamy skrótowców...jak sms-y.
          Coś odchodzi, tracimy...tylko czy to można zmienić, zatrzymać dawny
          sposób życia i przekazywania myśli i uczuć? Przpomnijcie dawną
          atmosferę - "list przyszedł!" Te emocje...a teraz?
          Chyba jednak coś odeszło...zostaje nostalgia.
          Wiecie że ostatnio wróciłem do "staromodności" i staram się pisać w
          domu piórem? Po gdzieś 15-20 latach...pióro też wymusza
          przynajmniej staranność w pisaniu, większą kaligrafię,chociaż chwilę
          czasu dając do namysłu. I nawet mi się spodobało smile
          • georg1960 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 31.12.09, 09:17
            hardy1
            wiesz to dziwne hardy, ale ja tez od jakiegos roku uzywam piora. Jest w tym cos
            nobliwego. I tak jak mowiles: pioro zmusza do starannosci, zwalnia i pomaga
            formulowac mysli.
            • hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 31.12.09, 11:06
              Cześć George, witam wszystkich smile
              To chyba nie aż tak dziwne...co pewien czas człek chce wrócić do
              tego co było...to taki powrót do korzeni. I stwierdza że nie
              wszystko co "stare" jest złe smile
              • kogucik.2972 może by tak... 31.12.09, 15:12
                ...zamknąć wreszcie to kukuryku i przystąpić do zabawy właściwej big_grin

Nowy Rok za parę godzin ! HALOOOO !!!
      • 1agfa Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 21:19
        Cześć Wszystkim mówię, Podwórko! To i ja, w książkach czasu
        przedświątecznego sprzątania dziwnie i niespodziewanie smile
        odnalezionych zacząłem grzęznąć, i gdyby nie obowiązki bardzo ważne,
        to z głową by mnie nakryły, w każdej bowiem tkwi coś. Chociaż
        aby stroniczek kilka, co kiedys zajęły uwagę, w pamięci się
        zapisały. A ta scena, którą Krzysiu tu umieściłeś, te zdania
        scenę ową opisujące - to chyba na zawsze zapamiętam. To ucięcie
        nadziei jutra.
        "Tak tu cicho o zmierzchu"...od razu ją widzę...
        I tak "odnalazła się" m.in. trylogia Barreta i Gurganda, wyprawy
        krzyżowe...Troche poczytałem, choc pożółkłe kartki starych
        egzemplarzy, drobny druk, takie liche wydanie. Uciekające kartki,
        uciekające, sfruwające z rąk...
        Tyle rzeczy ucieka, tylko pamięć trwa.
        Dopóki trwa.
        Dobrej nocy, Podwórko smile.
        • krzys.ltd Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 22:25
          Tak, Agfo...
          a może, jak Coj śpiewa w Legendzie
          - śmierć jest po to, by żyć...
          ( żeby potrafić cenić, żeby odczuwać pokorę i wiele, naprawdę wiele
          innych doznań?... )

Ja tożsamo, Al, często wracam do wpisów w Galerii ( wtrętem dodam,
          że kilka osób " spoza " również czytało i... było zachwyconych,
          Maska naprawdę wielką rzecz tam uczyniła
          jak i również do, że tak nazwę, " starego Misogino *.
          Najchętniej - choć to może nie najwlaściwsze słowo - wątki z Petro,
          zwłaszcza zaś " Miejsca " i " Ogień ". Jakaś ( wbrew temu, czego
          dowieść starają się ) prawdziwość z lat tych bije...
          Mało kto wie, że właśnie na fotografii użytej w " Miejscach"
          zaznaczyłem krzyżykiem
          miejsce naszego, tj. z Ulissesem ma się rozumieć, spotkania.

Ech, - Ulisses zaczął herbertować, to i ja zostawię " Przesłanie
          Pana Cogito ", jeden z najważniejszych w moim życiu utworów:

Idź dokąd poszli tamci do ciemnego kresu
          po złote runo nicości twoją ostatnią nagrodę
          idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
          wśród odwróconych plecami i obalonych w proch

ocalałeś nie po to aby żyć
          masz mało czasu trzeba dać świadectwo
          bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny
          w ostatecznym rozrachunku jedynie to się liczy

a Gniew twój bezsilny niech będzie jak morze
          ilekroć usłyszysz głos poniżonych i bitych