kogucik.2972 27.12.09, 09:02 nie no Indor kukurykający ! straszne - witam po upojnej nocy - dosypiacie ? No to śpijcie, musicie mieć siły... Do napisania się później ! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 27.12.09, 11:21 Ojejku, jaki tu wrzask, a jakie tupanie!!! Czy Ty zawsze tak, Koguciku, stepujesz? Ciiiiiiiichoooooo, przecież co poniektórzy ciągle odsypiają...ja już nie mogłam A tak nawiasem mówiąc, cieszę się, że jutro już normalny dzień. Takie nicnierobienie doprowadza mnie do wewnętrznego roztrzęsienia, a chmura depresyjnych myśli lata mi nad głową. Dobrze, że przynajmniej cicho latają, nikogo nie pobudzą, ciiiiii.... Dobrego dnia, moi mili Odpowiedz Link
ptakbenu9 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 27.12.09, 13:16 Eee tam, marudzisz AL! jak by wyglądał poranek bez tuptania i kukurykania?! A mnie się nie udało wczoraj dowlec na imprę, sori, no wiem, ze nie ma się czym chwalić... ale nadrobię, ponoć to nie ginie Miłego Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 27.12.09, 13:44 Cześć Kochani.. Dano sie tak nie spracowałem jak w ciągu ostatnich czterech dni.. a najgorsze że mi papierosów zabrakło, zatem wychodzę na poszukiwania... Dobrego Dnia, i spokoju.. sobie i Wam życzę.. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 27.12.09, 13:57 Hej, Ulissesie, zabrzmiało to, jakbyś był co najmniej bohaterem tragicznym...a z jakiej to opowieści wigilijnej, proszę...? Odpowiedz Link
m.maska Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 27.12.09, 15:02 AL, a wiesz Ulisses sie tak skarzy ale on to baaaardzo lubi... nie do wiary, ale tak jest naprawde w przeciwnym wypadku juz dawno inaczej by sie do tego ustawil ... nie to co my, droga AL - pelen luz i Swieta sa NASZE... a kuchni mowimy stanowcze NIE. Mnie nawet przed swietami wystarczaja w kuchence dwa palniki.. wiecej mi nie trzeba, a goscie wyszli zadowoleni, szczesliwi i ubawieni - juz od dwoch dni mi dziekuja za przyjecie.. a poniewaz towarzystwo jest jezdzace, wiec jedynym alkoholem jaki znalazl sie na stole bylo Vinho Verde, ktore ma zaledwie 9%.. wiec nie mozna dobrego humoru przypisac do alkoholu Atmosfera byla fantastyczna.. i to jest TO.. Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 27.12.09, 15:08 Cześć Masko Lubie to prawda ... ale w tym roku Święta mam wyjątkowo intensywne, więc troszkę ponarzekać dla równowagi postanowiłem, aby zgodnie z zaleceniami terapeutów, nie tłamsić w sobie niczego, ale "porozmawiać o tym" , co by w poważniejszą traumę takie "supressowanie" nie przeszło... Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 27.12.09, 14:15 No Ulisessie ! My to mamy do pogadania ! Jak już zdobędziesz te... rurki z górskim powietrzem, , to chodź na stronę, najlepiej wolno i ostrożnie... Odpowiedz Link
k.karen Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 27.12.09, 15:16 Dzień dobry Wszystkim Dzień dobry Podwórko No tak, chyba Wam tylko zagram i zmykam do dziupli. Lepiej się tam schowam i posiedzę trochę bo mi Kogucik gdakać każe a ja nie kurka! Dymka też sobie puszczę, a co? Nie, nie w dziupli tylko za ziemianką Mariah Carey & Whitney Houston - When You Belive www.youtube.com/watch?v=CxIN79n4jVo Odpowiedz Link
al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 27.12.09, 13:54 Noo, Ptaku, Ty jako ptak masz w tym temacie coś do powiedzenia. Jeśli chodzi o ptasie tuptanie, mam śmieszne wspomnienia. Przez cały późnowiosenny miesiąc budziły mnie o świcie dziwne odgłosy na dachu, jakieś szuruburu, dziwne popiskiwania. Systematyczna obserwacja dachu nic nie wyjaśniła. Dopiero zupełnie przypadkowo zaobserwowałam kawkę w akcji. Okazało się, że panel pod dachówką nieco się obluzował, z tej szczeliny skorzystała ptasia rodzina i założyła sobie gniazdo. Aby do niego się dostać, musiały się okropnie spłaszczać, to było niesamowite, miałam wrażenie, że zanikną im nóżki. Dopiero jak małe wyleciały, Brat zalepił szczelinę. Ale ich poranne tupanie...to było tupanie I zważ, Ptaku, że Kogucik tupał, biegając po pistacjowych łupinkach...co za odgłos... Odpowiedz Link
ptakbenu9 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 27.12.09, 17:47 Ha! Przejmę zatem rolę nieobecnego Kosmity i opowiem historię, nie mogę sobie AL odmówić, żeby nie odpowiedzieć, tem bardziej, że jak już Uli stwierdził nie powinno się dusić niczego w sobie, a co?, rację ma! też dzisiaj o tym myślałam, a więc niczego... a zwłaszcza śmiesznych wydarzeń. Więc: Podkarpacie wiadomo, ściana wschodnia i właściwie same legendy , zapraszaliśmy znajomych, przyjeżdżali ale jakoś tak szybko... dwa góra trzy dni i wyjazd, niewyspani, nikt nie wiedział dlaczemu, aż pewnego dnia nie wytrzymali i mówią tak: wiecie co, jesteście kochani, no wszystko pięknie tylko wiecie, sami się prześpijcie w tym pokoju. No to tak od słowa do słowa, nastał świt i poranek dnia następnego i... rozległo się najpierw pojedyncze ćwir, a potem ćwirów zawzięty chór. Z drugiej strony, to znaczy od ogrodu, wygląda to tak: krzaczor winogron aż do dachu, no a dach... przewiewny taki, no nie jedna wróbla rodzina tam mieszkała i mieszka. Zaczynali dzień koło czwartej/ piątej, potem było ciszej ale co z tego skoro i tak sen bywał urwany w połowie. ćwir, ćwir, ćwir- basem, altem i tenorem, z podskokami i bez, ale żeby szeptem, to żaden! Zawsze otwarta przepona i na cały głos z zachwytem całego swojego ćwierkającego wróblego jestestwa. To się nazywa brak kompleksów Próbowaliśmy im puszczać mniej i bardziej ambitne arie i chóry, podrzucaliśmy pod nieobecność partytury ale nic do nich nie dotarło. Nikt tam już nie sypia, chyba że zimą... Odpowiedz Link
m.maska Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 27.12.09, 15:09 Noooo... nareszcie Kogucik podjal "swoje" obowiazki, przestal "udawac" goscia.. i o to wlasciwie caly czas chodzilo Witajcie niedzielnie, niby jeszcze swiatecznie, ale jednak juz po... A ja mam LUUUUZ... do Nowego Roku, zadnych obowiazkow tzn. no mam obowiazki tutaj, musze zrobic jeszcze wiele rzeczy no i do Kurnika zajrzec trzeba, przeciez to co sie tam wyprawia, to juz "kurze" pojecie przechodzi.. juz nie trojkaty, tylko pieciokaty.. Odpowiedz Link
m.maska Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 27.12.09, 17:27 A za moim oknem ogrod i domki jak ze snu... krajobraz jakby ktos cukrem przypudrowal, gdzie niegdzie blyskaja kolorowe lampki na ogrodowych choinkach.. tu Swieta jeszcze trwaja Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 27.12.09, 22:56 Witam późnowieczornie i powrotnie Co tu się dzieje? O czym Masko mówisz? To mnie jeden dzień nie ma a już Kogucik aż w pięciokąty się wmanewrował?! No i kto to ma pilnować Kurnika? On ili ja?! Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 27.12.09, 23:24 Hardy ! w pięciokąty to normalnie Al zagrywa ! ja już sam nie wiem... chodź na Wolny na imprezę Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 27.12.09, 23:52 Jestem troszkę znużony, Kogucie...troszkę ciężki i intensywny dzień za mną, ciągle w biegu...alem już zajrzał do Kurnika...sądny dzień, sądny dzień tam! Sodomia i Gomoria, panie dziejku, Sodomia i Gomoria! Muszę zrobić porządki, po kątach porozstawiam Was (i to nie pentagramu!) Ufff...ja Wam dam...każdemu po uważaniu! Ufff... Na wolne, powiadasz? A co, znów coś mój klon rozrabiał na tevałeniedwadzieściaicztery jak mnie nie było? Czy ja muszę mieć same klony? Nie mogą być na primier lipy alibo dęby? Echhh....życie netowe Dobra, idę zrobić sobie kawę aby umysł lepiej trawił...i na wolne skaczę! Odpowiedz Link
ptakbenu9 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 00:00 Dobranoc Kochani Ptak z kąta ))))/ ale bez związku ze sprawą. Odpowiedz Link
m.maska Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 01:45 Ooooh Benu... wlasnie stwierdzilam, ze pieciokat mozna na szeciokat przerobic...i wtedy no wlasnie, a potem ewentualnie kolko graniaste. Jestem pewna, ze AL tez chetnie by Ciebie widziala.. w koncu my jedna rodzina Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 03:53 Masko...więc i Benu do kółka graniastego ma dołączyć? Oooo...coś mi się widzi że będę musiał jednak pogodzić się z Kogucikiem...jakoś zadaniami się z nim podzielić...nec Hercules... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 10:01 Kochani, mniej więcej takim uśmiechem zaczyna się dzień tu, gdzie mieszkam Wschód słońca wypieścił góry różowym pastelem, a poranne mgły kotłowały się przedziwnymi kształtami w dolinach. Taki poranek zaczyna się westchnieniem, bo przecie podziw nad pięknem takiego widowiska oddech tamuje. Jak widzicie, w nastroju dzisiaj jestem, powiedzmy trochę...rozemglonym, ale czasami i tak lubię Cudnego dnia, moi mili Odpowiedz Link
georg1960 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 11:47 Tak al-szamanko, dzien zaczal switac o 7:30 pieknymi kolorami czerwieni i rozu i pomaranczy Akurat jechalem.... zazdroszcze Ci tych krajobrazow. Ehhh... czy slychac tam u gory: "jedermann!" Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 11:58 cześć dzieciaczki ! ja już się od świtu (tak od 10 chyba ) mocno spracowałem... Lublin nam przez noc zasypało całkowicie - ale widoki fantastyczne... później pewnie się spotkamy, jak nie tu, to tam... albo jeszcze gdzie indziej... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 12:47 I tu i tam i gdzie indziej Koguciku, teraz i wieczorem - już popracnie. Śnieg, śnieg!!!??? to dlatego, że na kresach mieszkasz. Ja trochę po urzędach pobiegałam i ledwo zipie, tak się zgrzałam. Słonce przygrzewa i duchota jakaś w powietrzu się unosi, wygląda na to, że lato za rogiem najbliższej ulicy w chowanego się bawi, uffff Wesołego dnia, Koguciku, z bałwankami Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 17:00 Nie mogło u Ciebie wszystko się "wysypać", Kogucie, Te białe sypiące się z góry? Tak już pięknie podeschło u mnie a od kilku godzin...znów sypie i śnieży! I niech ktoś mi powie (zwłaszcza z tych kierujących pojazdami zmechanizowanymi) że nie mam racji żądając nowych "czterech pór roku w roku" (to nie masło maślane! ) - późnej wiosny, wczesnego lata, dojrzałego lata, późnego lata...i od nowa cztero-cykl roczny... Kto jest za? Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 17:19 Cześć Wszystkim.. Hardy, jestem za, a nawet ZA U mnie tez dzisiaj byle jak zero stopni i prószy śnieg, opony letnie a jakże, poza tym jak zwykle ... Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 17:24 Cześć Uli Chciałem właśnie się zapytać Ciebie - jak tam ze zmianą opon...ale wiesz...zrezygnuję...wolę żyć w błogiej nieświadomości niż się denerwować przy każdym Twoim wyjeździe na ulicę lub szosę... Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 17:27 ...i zamiast się denerwować idę sobie rymnąć na przyzdebce "kiele przyzby"... ...to spkojniejsze zajęcie niż nerwy moje Odpowiedz Link
al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 12:46 Cześć Georg i nie bądź takim "zazdrośnikiem", piękno jest wszędzie, pod warunkiem, że się je dostrzeże Pytasz, czy słychać tam w górze " jedermaaaaaaaann"? Tylko na przełomie lipca i sierpnia, a tak w ogóle to "jedermensch"...i to wolę, bo można biegać w sportowym obuwiu i bez brylantów na szyi Odpowiedz Link
al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 14:39 No to ja do pracy muszę. Wpadnę wieczorem Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 14:45 no ładnie, ja się tu zajmuję dziwadłami, a proszę - takie buty wiadomosci.onet.pl/2102155,12,chcial_zbudowac_meczet_w_lublinie_czeka_na_wyrok_smierci_w_chinach,item.html Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 17:33 To nie buty, to właśnie dziwadła, Koguciku To Twoje m.p. stało się chyba sławne taaaam daleko, wśród ludu Han Tylko za bardzo się nie chwal...nawet przypadkowe przebywanie w jednym miejscu, kiedyś w tramwaju...jakaś fotka przypadkowa...lepiej się nie chwal, wiesz jak łatwo kogoś "przypisać"...a póxniej się tłumacz człeku...takie wszystko podejrzliwe w dzisiejszych czasach Odpowiedz Link
kogucik.2272 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 18:01 "o mnie się nie martw, o mnie się nie martw.. ja sobie radę dam, jestem, to jestem, a jak nie nie ma..." STOP TROLLING Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 18:25 ...to pewnie sprawdziło się moje ostrzeżenie - już się tłumaczysz... Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 18:36 Akumulator mi siadł i tak jestem unieruchomiony... , Hardy... A poza tym przecież bez zimowych opon jeździliśmy tak długo, no i nie było ABS /mam/, ESP/mam? i jeszcze dwóch "E" czy też "A" które też mam... że o kurtynach bocznych i poduszkach nie wspomnę.. ... no i jak pisze Maska, tylko patrzeć WIOSNY.. Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 20:18 Nie bądź Achaju taki szybki w przypominaniu sobie "jak onegdaj było"...bo onegdaj to jeździło się na uniwersalnych...że nie wspomnę o gęstości aut na kilometr długości ulicy czy szosy...no! Odpowiedz Link
m.maska Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 03:59 Wiesz Ulissesie to jakies "pokrewienstwo dusz" chyba - bo widze to zupelnie tak samo jak Ty... Hardy wraz z Karen wykrzykuja, Georg jezdzi caly rok na zimowych.. tez dobrze.. nie wiem o co tyle halasu? No musze dzisiaj gdzies tam jechac, ale sniegu nie ma.. wiec o co tyle krzyku? Wprawdzie jestem tego samego zdania co Ty, a jednak nie wiem o czym tam pisales.. te skroty ABS, ESP, moge tylko dodac od siebie WNMZO( w nosie mam zimowe opony) no... wlasnie no i pewnie to co tam wymieniales to i tak mam i moze nawet cos wiecej, bo np. mam tez radio i cd-gracza, jakies smieszne przyciski w tych wajchach przy kierownicy i jak tam sobie naciskam to mi liczy albo na ile mi jeszcze benzyny starczy, albo temperature na zewnatrz pokazuje, albo cos tam jeszcze i cos tam jeszcze, bo tego jeszcze nie rozpracowalam, bo to nawet najnowsza generacja "chyba" jest.. no co? moze sie okazac ze mozna tez grac w tetris, tylko po co mi to wiedziec? to mam w komorce a jesli bedzie korek no to moge przez komorke pogadac wiec gry na armaturze nie sa mi takie niezbedne.. tankowac umiem wiecej mi wiedziec nie trzeba, cisnienie w oponach i tak kontroluje KM a jesli musi to byc w drodze, zawsze znajdzie sie usluzny kierowca ktory pomoze.. Dobranoc Podworko.. Ulissesie... koniec zimy juz blisko Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 08:50 Witajcie Nocą prawie choć już widno, ale co z tego, może to "biała noc"?? Gotowy już i nawet ogolony oczekuje wizyty z naprzeciwka, gdzie miły zakład elektryka samochodowego ... Umówiliśmy sie co prawda na 9 ale kawę wypic trzeba.. Miłego, Dobrego Dnia.. Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 08:52 Aha, ponieważ Kogucik śpi, więc ja Go wyręczę: Na Podwórku POBUDKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
georg1960 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 18:41 No i wieczor nastal, no... rok sie konczy. Robicie jakies postanowienia na Nowy Rok? A poza tym jakos mnie zawsze interesowalo co kto widzi z okna (no tak juz ciemno, wiem Pozdrawiam, dziekuje za pozdrowienia. Jurek. Odpowiedz Link
k.karen Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 19:00 Dobry wieczór Georg, z mojego okna to dzisiaj wielkie stado lecących wron widziałam a to znaczy, że będą opady śniegu. Hardy! Masz rację i nie odpuszczaj! Ja też razem z Tobą będę apelować do zdrowego rozsądku Maski i Ulissesa. Jeżdżę 30 lat i zawsze, powtarzam ZAWSZE zmieniałam opony na zimowe. W tym roku również zmieniłam, chociaż jeżdżę samochodem z napędem na cztery koła. No! Pozdrawiam Wszystkich Odpowiedz Link
m.maska Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 19:48 Witaj Georg u mnie przez okno widac ogrod, za nim domek sasiadow za ich dachem dwie ogromne jodly, o tej porze roku, wlasnie miedzy nimi widac ostatnie przyblyski slonca kiedy chowa mi sie za dach sasiedniego domku... a w lewo tez ogrody sasiadow, w oddali las... a niebo nad moim miasteczkiem kiedy zachodzi slonce pociete jest tak wlasnie.... Wiesz, ale jest pewien widok z okna, ogrodu, ktory pozostanie mi na zawsze w pamieci.. przed laty zostalam zaproszona wraz z synem do znajomych, ktorzy mieszkali kilka lat w okolicy Biel.. wynajmowali tam domek. Polozony byl w gorze pod lasem, kiedy spogladalo sie przez okno w dali widac bylo osniezone szczyty Alp... w ogrodzie trzeba bylo uwazac na dziecko, mogloby skulac sie do ogrodu sasiada mieszkajacego ponizej.... a jedzac sniadanie na tarasie mozna bylo obserwowac jak na polozonym ponizej ogromnym jeziorze leniwie poruszaly sie zagielki plynacych tam jachtow - widok byl wrecz idylliczny. Jezioro cudownie polozone, a nad nim rozswietlone sloncem Alpy... nigdy nie moglam zrozumiec dlaczego sie stamtad wyniesli - ale opuscili tez Europe... spedzilam tam kilka dni, ale ten widok pozostal mi w pamieci.. kiedys wygrzebie zdjecia i sfotografuje je.. chociaz.. A jak to wyglada zima? tez idyllicznie.. potrafie to sobie wyobrazic... Pozdrawiam wszystkich wieczorowa pora Odpowiedz Link
georg1960 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 20:14 Dziekuje za te bajkowa opowiesc o widokach z okna. U mnie niestety z kazdego prawie okna domki sasiadow, tylko od syna z okna salon Mercedesa widac i gwiazdka sie kreci. Miescina to mala gdzie mieszkam - ehhh taka Podkowa Lesna, albo jedno osiedle Swidnika. Za to w drodze do pracy i z pracy mam widoki bajkowe. Auto na zimowych - tak hardy, ale ja nawet latem jezdze na zimowych, a na pytania odpowiadam, ze przeciez zima i tak nadejdzie kiedys... Milutkiego wieczoru na podworku. Wlasnie otworzylem czerwone. Jutro dzien wolny! Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 20:31 Karen - i tak będziemy naszych "niewychowanych co do jazdy w zimie" wspólnie wychowywać Mamy dwóch "wychowanków do wychowania" - Maskę i Achaja Masko - widoczki jak oleodruk na ścianie...a przecież to rzeczywistość Pięęękne George - na zimowych w lecie? Ufff...to pewnie w gorące dni piękny ślad gumy za autem się ciągnie a opony co rok chyba zmieniasz Mieszanka zbyt miękka się robi w cieple...ale przynajmniej w poslizg nie wpadniesz Mam chęć na Malibu własnoręcznie wykonywane w rodzinie...niech te kupne się schowa . At...też mam jutro wolne więc naleję sobię lampkę wieczorową porą... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 20:33 Właśnie wróciłam. A co ja widzę za moim oknem? No cóż, ciemno teraz, ale widzę rozświetlone okna innych mieszkań. W niektórych błyskają kolorowe światełka i rzucają poblask na wilgotną wieczornym chłodem ulicę. Za firankami i zasłonami przesuwają się cienie ludzi, jedne szybko, inne powolnie, jakby dźwigały ze sobą jakiś ciężar...może lat. Nie słyszę żadnych słów, jak w niemym kinie, a muzykę tworzy moja własna wyobraźnia. Tam, za oknami, toczy się codzienność, być może piękna, być może dziwna, być może przeładowana szlochem i łzami. Nic o niej nie wiem. To nie moja codzienność. A księżyc świeci przeraźliwie. Odpowiedz Link
georg1960 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 20:37 Al - ja tez tak czesto patrzylem w te oswietlone kwadraciki okien i dumalem: a w kazdym jakis ludzki los. Hardy - jakie Malibu? Mam Micheliny Alpin3 i nie zostawiaja sladow na asfalcie nawet latem i przy hamowaniu No to na zdrowko! Maska - Bieler See mowisz. Hmmm... prowincja w sumie, ale przyjemna. Daleko od szosy. A na moim niebie tez ksiezyc i slady samolotow... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 20:43 Postanowienie na Nowy Rok. Jak to pięknie brzmi, a przecież przyznam się szczerze, że nigdy coś takiego do głowy mi nie wpadło. Owszem, bardzo często sobie coś postanawiam, ale rzadko to realizuję, ale wydaje mnie się , że takie nadzwyczajne postanowienie ma większą moc. Zastanawiam się jednak...co. Nie krzywdzę, nie piję, nie palę, nie niszczę, jestem wegetarianką...czyli ciągle poszczę, już miesiąc wytrzymałam bez masła orzechowego i chyba wytrwam następny...eeee,...chyba postanooooooooowię, w Nowym Roooooku...już mam! Rozpocznę jakiś trening wzmacniający mięśnie! Ha, Hardy zaraz się ucieszy i radą służyć będzie. A Ty, Georg...już coś obmyśliłeś? Pewnie mnie zaraz zawstydzisz czymś wzniosłym. Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 21:29 Ha!!! Brawo, braawo!!! Barwy czuję u AL, barwy i chęć życia; brawo!!! Już Ci że tu zaraz AL przygotuję jakiś mały zestawik ćwiczonek porannych Nie martw się, razem z Ptakiem możesz ćwiczyć, w parze...nie będzie już taka samotna...tylko ze mną tyle miesięcy "biedaczka" rano ćwiczyła Aha...a które mięśnie, AL? George - prawdziwe Malibu, nie jakieś tam kupne, na wiórkach kokosowych i mleczku skondensowanym...własnoręczny wyrób mojej NG...dla ojca pod choinkę Odpowiedz Link
al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 21:52 No jakie mięśnie, Hardy????....brzuszka. Koniecznie zestaw ćwiczonek na brzuszek Odpowiedz Link
georg1960 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 22:31 Oj hardy1 ale mnie przyciemnilo - chyba juz na mysl o otwarciu jakiegos czerwonego Bardolino - myslalem, ze Ty mowisz o oponach zimowych i Malibu... teraz wiem naturalnie: to nie guma, to ciecz kurcze no. al-szamanko co do tych postanowien na nowy rok? Nie mam. Chcialbym czas zwolnic, zeby go dogonic, bo nie chce biegac coraz szybciej w zyciu, rozumiesz. Miec czas. Dla wielu (bo moze nie dla kazdego) i na wiele. Rowniez na podworko. A moze nawet na jedermaaaaaana bez brylantow? Kolorowych snow. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 22:43 Ha, kolorowych, a jakże....i podwórkowych, a te mogą być nawet pikantne, chociażby przez pomyłkę. Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 23:34 George - może i czerwone w większych ilościach "przyciemnia"...ale zdrowotnościowo wpływa na przepływ krwie Twojej serdecznej w żyłach...wystarczy tylko zachować proporcje ilościowo-czasowo-wagowe Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 00:04 tylko nie myślcie sobie, że jutro też będę kukurykał ! co to to nie ! Jutro śpię ! mam wolne do Sylwka - i jeszcze dwa dni na trzeźwienie ! A kiedy mam wolne - to śpię ! I nie chcę słuchać gulgotania, ani innych dziwnych odgłosów ! Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 00:24 Dobra Kogucie - jutro śpij. Ale dzisiaj rano zakukurykać nie zapomnij! PS.A jak chcesz to zrobić aby później móc...jeszcze dwa dni...? Bez "gulgotania ani innych dziwnych odgłosów"? Dziwne...przez słomkę? To będzie chyba słychać siorbanie Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 01:04 no to masz to ku ku ryku ! a teraz idę na zasłużony odpoczynek Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 23:31 Świetnie AL , świetnie wybrałaś na początek ...będziemy ćwiczyć mięśnie brzuszka Jaki zestaw chcesz otrzymać? Na 5, 10, 30, 60 czy na więcej minutek? Na czas ranny, wieczorowy czy też...całonocny? Odpowiedz Link
m.maska Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 01:09 Wiesz Hardy, to ja sie tez pisze.. biore zestaw pierwszy tzn. 5 minut Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 16:55 AL - piękna chatynka To...Twoja siedziba? Odpowiedz Link
maja-z-podworka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 15:17 Witajcie ...Wszyscy, w tym również Ty, nowy uczestniku - witaj Georg, miło mi Cię poznać Pozdrowienia i życzenia najserdeczniejsze Wam Wszystkim wysylam od razu noworoczne - na wszelki wypadek, bo mogę nie móc zrobić tego w terminie właściwszym. Buziaki dla Wszystkich Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 16:54 Cześć popołudniowo wszystkim Maju, piękne dzieciątka George, dlatego tak lubię AL że od brylantów woli dres i sportowy tryb życia...tak jak ja wolę ćwiczonka od brylantyny na włosach"... Koguciku...lepiej zawczasu zacznij się uczyć czytać od prawa do lewej Odpowiedz Link
m.maska Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 18:05 Witajcie Kochani na Podworku.. Ulissesie.. wyglada na to, ze tej zimy nie pojezdzimy.. chyba ze na sankach. Dobrze tylko, ze zarowno u Ciebie jak i u mnie "plasko" jest.. hmm... chociaz tuz tuz niedaleko, tam gdzie znajduje sie Amerykanski Szpital, ktory ewentualnie przyjmuje takze przypadki z Iraku i Afganistanu - to juz calkiem niezle wzniesienie i stromizna nawet, tyle ze czego mialabym tam szukac? no wlasnie... poza tym jezdze po plaskim.. a do wiosny juz niedlugo.. wytrzymamy pewnie Hardy.. sam musisz przyznac, ze to juz teraz i tak nie warto.. polmetek lada moment minie, a potem znowu wymiana - to przeciez bez sensu.. Dobry Wieczór Podwórko w ten chlodny grudniowy wieczor zapraszam na szklaneczke grzanca Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 18:33 Cześć Masko Nie przyznam! Chyba że...do ciepłej wiosny Ty i Uli nie będziecie jeździć własnymi samochodami. Inaczej...zastanowię się nad pozwem cywilnym o szkody moralne...stres o czyjeś zdrowie jest bardzo szkodliwy dla jestestwa mego! Wybierajcie - zimówki albo... I żadne tłumaczenie że "płaskie" nie uratuje Was! Odpowiedz Link
m.maska Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 19:08 Hardy... mam tak nowe letnie opony, tak nieprzyzwoicie nowe, nawet 2tys nie przejechaly, ostatnio jechalam po bardzo sliskiej nawierzchni i bylo ok ale jesli beda zwaly sniegu, u nas nie sypia zadnych soli, ktore rozpuszczaja snieg, weic jesli beda zwaly - to moj samochod i tak sie nie wygrzebie, ma tak niskie zawieszenie, ze nawet nie na kazdy kraweznik "to" wjezdza... I przestan Hardy wykrzykiwac Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 28.12.09, 20:13 Taaaa??? Nie "wykrzykiwać"?! A gdybym "szeptem do mnie mów" stosował to byś Masko usłyszała? Pewnie być usłyszała ale udawała że nie słyszała i milczkiem na bok się tylko we śnie przekulała! Nie ma mowy! Chcę widzieć całe felgi...zdjęte z autka wraz z letnimi...albo na felgach zimówki. Inaczej - pozew jak mi Natura miła!!! Mam dosyć nerwów pracowych aby jeszcze o dwoje dorosłe osoby sie trapić! No! Odpowiedz Link
m.maska Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 03:43 Dobranoc Podwórko zamykam furtkę, a za nią czeka już nowy dzień Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 09:50 Witam porannie gdzieś tu ktoś podobno budził rano...podobno Achaj...ale jakoś ciiiichuuutkoooo...muszę poszukać gdzie to też ukrył się na Podwórku No i dowiedzieć się muszę co "nocną porą" się działo na Podwórku - jak Was znam to dopiero mieliście czas na rozmówki Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 10:00 Masko - te ABS u Achaja to pewnie "Ale B ez Szyb" a te ESP znaczy "Ewentualnie Szyby P otłuczone" A i tak zmień do chole....wreszcie opony na zimowe! Chcesz mi nerwy do końca postrzępić?! Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 10:03 Uli - te Szyby prędzej i lepiej wymieni w Twoim autochodzie jakiś szklarz samochodowy...a nie elektryk od autek Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 10:07 Kogucie - miałeś kukurykać dzisiaj...ale rano! A nie o pierwszej w nocy! Coś Ty...ja to ja, zdzierżę i ponownie po przebudzeniu szybko zasnę, zwyczajnym tego ...ale Panie mogą się mooocnooo zdenerwować jak pobudkę będziesz o pierwszej w nocy uskuteczniał! Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 10:14 Masko - pięęęknie! Tak to mogę od rana rozmawiać Też "piszesz się" na ćwiczonka brzuszkowe? To mam już dwie adeptki - AL i Ciebie ...od tych brzuszkowych Bierzesz ten zestaw na...tylko 5 minut? Nieee...to tylko na początek...na wstępną rozgrzewkę. Potem będzie rozgrzewka podstawowa, następnie rozszerzona - skręty, wygięcia, rozciąganie mięśni obręczy okołobiodrowej i w pobocznościach umejscowionych...rozgrzewka jest bardzo ważna! Dopiero później przejdziemy do właściwych ćwiczonek AL, prawda? Wytłumacz Masce jak ważna jest rozgrzewka mięśni...aby kontuzjen w czasie ćwiczonek nie odnieść, człek po nich ma być przyjemnie zmęczony ale i baaardzo zadowolony Odpowiedz Link
al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 13:37 Hardy, z samego rana nie poradzę, a jak nie pracuję to jestem zbyt leniwa. I bez przesady, 5 min. to aż za dużo. Nie masz jakichś dwuminutówek...i to takich raczej sfilcowanych? Hej, akumulator mi w nocy padł. Już go wykręciłam ( ciężki zbój ) i podłączyłam pod prostownik, jak się naładuje to go znowu będę musiała wkręcić...czy to nie wystarczające ćwiczenia na dzisiaj? Wesołego dnia, moi mili Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 14:20 no proszę ! wystarczyło raz a dobrze zakukurykać i już trzeci dzień słychać echo ! Hardy ! - ok 1 w nocy, to jest jutro, więc zakukurukałem jutro - tak ? A to nie moja wina, że o tej porze śpicie. Już, albo jeszcze... cześć wszystkim ! Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 16:56 Kogucie! - pierwsza w nocy to było dziś przed ranem - więc kukurykać miałeś dziś! Co nie przeszkadza...a nawet zobowiązuje postura kogucia Twa - abyś kukurykał: jutro, pojutrze, i popojutrze, i..., i..., i... Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 16:52 Nie ma mowy, AL! Nie ma mojej zgody! Żadne tam "pięciominutówki"...zaś te błagalne "dwuminutówki" to już skandal! Nawet wspominać skandal! I nie wymiguj się noszeniem akumulatora - to insze mięśnie działają i to stagnacyjnie- wysiłkowo...a chodzi o dynamiczne, w tym interwałowe Ćwiczonka ujędrniają, dokrwiają, uelastyczniają, przyjemności "w" i zdrowotności "po" udzielają...a Ty...pięciominutówki...phi! Nie uznaję sprintów! Minimum pół godziny...to jest minimalne minimum! I bez targów! Masko, druga moja adeptko, słyszałaś? No! A w międzyczasie wznowimy naukę pływania ...ćwiczonka będą jak znalazł uzupełnieniem Przypominam zapominalskim że do nauki pływania deklarację składały również Maja i Ptak No! Odpowiedz Link
ptakbenu9 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 18:56 Witam wieczorową porą! Otóż NIE Hardy, ja zgłaszałam akces do pływania nie do nauki, pływam od piątego roku życia, no to już będzie z sześćdziesiąt lat ))a jak u Pana ze stażem pływackim? Kochani! Pogoda była przecudna ale cóż kiedy zimno, miałam jakieś plany na focie, ale plany wzięły w łeb ... Rozpalę w kominku, co Wy na to? Odpowiedz Link
m.maska Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 19:09 Witaj Benu, hej Podworko i WKN... Benu, rozpal w kominku, ja podam grzanca i... a moze opowiedz nam co mialo byc na tych fotkach..moze lepiej wypadna w opisie .. Dobry Wieczór Podwórko ja "tak" codziennie moge Was "obslugiwac" Odpowiedz Link
ptakbenu9 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 19:41 Witaj Maseczko! Tak zdecydowanie łatwiej wejdą )) ale opowiadać to ja nie bardzo dzisiaj, chyba mnie przewiało, żeby zapalić muszę wychodzić na zewnątrz no i chyba do jutra będę mieć dynię a nie dziób! Bu! To ja zapalę, może coś zażyję, może gdy przejdzie to opowiem, bo teraz gdy sie usmiecham, no sama rozumiesz, boli Jestem Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 19:11 O, wiedziałem kiedy zaglądnąć na Podwórko, Ptak przyfrunął Mówisz że akces do pływania zgłaszasz? To świetnie Jedna osóbka mniej do pilnowania i nauki pływania...przy okazji będę miał partnera do pływania Lubisz krótsze pływanie - takie z kilometr- dwa czy dłuższe? Do tych dłuższych nie namawiam, tylko zapytytowuję Mówisz że masz już sześćdziesiąt...tego stażu? Oooo...to ja już pewnie z osiemdziesiąt Rozpalaj w kominku, będzie cieplej Odpowiedz Link
k.karen Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 19:23 Dobry wieczór Wszystkim Za moimi oknami piękny księżyc, jutro będzie pełnia Droga Masko! TY się nie podlizuj bo ja nie odpuszczę : ZMIENIAJ OPONY ALE JUŻ!!! Nie wiem czy Hardy trwa w postanowieniu "wychowywania"...hmm...to już wiadomo, że można go obłaskawić słodyczami Benu, pływaj, pływaj a ja postoję na brzegu to może parę fotek zrobię ale najpierw to napal w tym kominku bo od jutra znowu zima. W dziupli cieplutko, pilnuję jak swojej! Pozdrawiam Wszystkich Odpowiedz Link
al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 19:46 KAREN!!! Jaki niesamowity zbieg okoliczności!!!! U mnie jutro też będzie pełnia księżyca!!! Siadaj przy kominku, bo grzaniec wystygnie...a Maseczka natrudziła się przy odgrzewaniu wczorajszych resztek Odpowiedz Link
k.karen Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 20:01 Al jaaaaaaa nie wierzę, ten sam księżyc?! ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) To ja dziękuję za tego grzańca zjem sobie miętowe Aero chcesz kawałek Al? Odpowiedz Link
k.karen Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 20:05 Hardy, zlituj się! Na razie zimę mamy, poczekaj z tym pływaniem do lata, hę? Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 21:15 Nie martw się Karen AL, Maska i Maja Ciebie uświadomią...prawie całą poprzednią zimę (z przerwami...ale to nie moja wina!) trwała nauka pływania Zaczęliśmy od mniejszych sztucznych zbiorników...muszę pochwalić Maskę że "oprzyrządowanie materiałowe" do prowadzenia nauki pływania tamtej zimy mnie podarowała Odpowiedz Link
al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 20:10 No chyba ten sam, Karen, o drugim na ziemskiej orbicie nie słyszałam. I popatrz jaki przyjazny, dla nas wszystkich chce być w pełni. Zaraz wyjdę na balkon i go pochwalę To Aero jest też miętowe, nie wiedziałam. Daj. Możemy się wymienić, ja zaczęłam właśnie czarną, gorzką z nadzieniem wiśniowo-pieprzowym....no i grzańcem sobie popijemy. Odpowiedz Link
m.maska Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 20:13 AaaaaaaaaaaaaaaaL... jakich resztek????? przeciez wczoraj wszystko zeszlo... musialam dzisiaj ekstra na tych letnich oponach po nowy zapas czerwonego, plus gozdziki, pomarancze plus... tajemnica.. Nie siej defetyzmu... nie serwuje resztek... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 20:19 No przepraszam, Maseczko....ja tylko o Twoim cudownym lenistwie coś zamamrotałam i zupełnie mnie przyćmiło Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 21:17 Resztki mam spijać? Wczorajsze resztki grzańca?! O nie, Masko , idę sobie zrobić do picia kakao... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 19:13 Ptaszku, no kto by to powiedział? Trzymasz się wspaniale, nie dałabym Tobie więcej niż 64, a to już 65, no, no Rozpalaj, Ty się na tym najlepiej znasz. Mam tu gdzie zakamuflowane, brzozowe szczapki, czy myślisz, że może być z nich pożytek.? Ja zaś zapalę prawdziwe kadzidło, prosto z Jemenu,...niech się kadzi Dymno-pachnącego wieczoru, moi mili Odpowiedz Link
al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 19:19 BENUUUUUUUUUU, jestem za tym, abyś opowiedziała co na tych zdjęciach. Jesteś świetna w pstrykaniu zdjęć, zaś w ich opisywaniu jesteś po prostu mistrzynią Odpowiedz Link
ptakbenu9 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 19:43 Eche! Pamiętam, nie przypominaj mi! proszę! nic z tego. Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 19:57 Masko - poczęstujesz lampką grzańca? Zimno jakoś się robi... Karen - Ty też...nie pływasz?! No to nie ma zmiłuj, jesteś ochotniczo wciągnięta na listę do nauki. Sama zgłaszałaś akces, prawda? AL - a co Ty...chcesz nas okadzać? uroki odczyniasz czy co? Ptaku, Twój: co oznacza - krótkie ili długie dystanse, hę? Bo dotąd nie wiem... Odpowiedz Link
ptakbenu9 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 20:14 przepraszam, ale dopóki mi nie przejdzie to bedę seplenic, dobrze? Hardy jak ma być bardzo szybko, to bardzo krótko pięćdziesiąt pięć lat palenia tytoniu ze sklepu, no robi swoje, gdyby to był wiesz ekologiczny prawdziwy tytoń to może byloby łatwiej; zatem jak spacerkiem to chyba mogę się nawet bardzo długo unosić na fali lub z prądem. Co jeszcze chcesz wiedzieć, śmiało Słuchajcie Kochani, w kominku sie pali, cieplutko w jedną chwilę... Grzaniec i ketonal się chyba wykluczają? Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 21:33 Jak już "unosisz się długo" to w zupełności wystarczy, Ptaku Nie będziemy "na wyścigi"...przecież w czasie tego "leniwego" będziesz chciała się nagadać, prawda? A te seplenienie zrzucimy na karb wody która czasem zalewa usta przy pływaniu PS.Keton-AL? To AL pachnie olejkami eterycznymi? Oooo...tego nie wiedziałem Odpowiedz Link
ptakbenu9 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 21:45 Hm, a już myślałam Hardy, że zapytasz ile m pod wodą w całkowitym zanurzeniu, nie zapytałeś Wiesz, ketonal, takie "pigłyki" przeciwzapalne i przeciwbólowe, dobre na przewiany dziób Moi drodzy, w dziupli od gorąca zrobiło się sennie toteż mówię DOBRANOC PODWÓRKO, dn jutro tymitu ptak brodzący Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 22:33 Zależy Ptaku ...czy te "m" oznacza minuty czy metry Ponieważ idziesz się leczyć śpiąc - mówię dobranoc i zdrowiej - odpowiedzi udzielić możesz jutro Odpowiedz Link
al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 20:25 No wiesz, Ptaszku...i my też wiemy, bo wiemy co inni "wiedzieli", a my wiedzieliśmy najlepiej. Jesteś wyjątkowa Odpowiedz Link
ptakbenu9 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 21:50 No tak AL ale co zostało przekręcone to niech licho! A konsekwencje..., więc wolę się już nie wychylać Dobrej Nocy AL, kolorowych! PS Chciałabym mieć tyle czasu, żeby jeszcze coś powpisywać z tego co czasem czytając wyda mi się niezwykłe albo przynajmniej bardzo ciepłe; nie mam na tyle czasu, bu! Może w przyszłym roku. A gdzie Agfa i Krzyś? Kolorowych! Odpowiedz Link
m.maska Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 29.12.09, 22:42 Benu!!! co zostalo przekrecone??? czy zawsze zastanawiasz sie nad tym co kto mysli, jesli nie mysli? co kto rozumie, jesli nie rozumie? przeciez nie mamy wplywu na cudza percepcje, jesli ktos chce widziec ze slonce jest zielone a trawa czerwona - nic nie pomoze.... Benu... mamy nadzieje, ze mimo TAKICH wstretnych doswiadczen, zechcesz dla Nas znowu opisac fotki... zwykle tak bywalo, ze nie kazdy rozumial dusze PRAWDZIWEGO ARTYSTY.. Dobrej Nocy Ptaszku Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 00:22 ku ku ryku !!!!!!!!! no... ! odkukurykałem swoje, mamy środę, więc obowiązek spełniony... Hardy ! Śpisz ? Bo jak śpisz, to nie chcę Cię budzić, ale jak nie śpisz - to może po rurce ? A że pora dziwna... ? A co to ja jestem ? zegarynka ? kukurykam kiedy chcę ! No to jednym dobranoc, innym dzieńdobry... To ja teraz idę spać, kukuryku zostawiłem, a że pora Wam nie odpowiada ? Trudno... Ja niereformowalny jestem... Odpowiedz Link
georg1960 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 08:11 Przyszedlem do pracy, wlaczylem komputer, maszynka wyplula porcje kawy grande i siadlszy przed monitorem, w tej ciszy europejskiej prowincji, od razu jako pierwsze z netem przywitanie, na podworko zajrzalem. Witam. Milego dnia. Jurek. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 09:16 Witaj, Georg Ty wpracnie, a ja właśnie częściowo popracnie...jak to życie i czas dziwnie się układa, a i dzień naburmuszony i spłakany deszczem wielce. Jedyna pociecha, że baran do skoku już się gotujeOby dostał jakiegoś przyspieszenia, gdyż ciemne poranki doprowadzają mnie do szewskiej pasji...jeżeli takowa w ogóle istnieje Dobrego dnia wszystkim Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 10:04 Witaj AL, cześć George Czekałem, czekałem...a tu ani kuku- ani -ryku...Gdzież ten Kogut?! Znów się zaniedbuje w obowiązkach Ach. Ale cwaniak! W nocy kukał...niby już rano AL, pogoń tego barana...czas już na wiosnę George - nie ma to jak ciche ustronne miejsca...mają swój urok Dzisiaj trzydziestego...a więc jadę sobie obciąć... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 10:11 No patrzcie jaki straceniec! Jedzie sobie obciąć. Może poczekaj do stycznia, przed sylwestrowym szaleństwem sił się nie pozbawiaj. Przecież zdajesz sobie sprawę, że za byle jakim rogiem ulicy jakaś Dalila mogla się przyczaić Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 10:24 Mówisz, AL? hmmm...to dam obciąć coś innego...co mnie sił witalnych nie pozbawi a wygląd poprawi Ale może jednak dam obciąć jeszcze w starym roku...po co na Nowy Rok "stare" zatrzymywać? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 10:36 O nieeeeeeeeeeeeee, to nie to!!!, ale przecież tajemnicy nie zdradzę, ale przynajmniej ciekawość, a domysły różnorakie wzbudziliśmy, no nie? Czekam na relację z obcięcia Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 10:47 Przecież ja myślałem o tym co Dalila komuś we śnie obcięła i sił witalnych pozbawiła A Ty AL o czym?! Domysły? A niech się domyślają Na razie wszystkim, jadę Odpowiedz Link
m.maska Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 14:11 Witajcie Mili Podworkowicze no to juz lada moment i ten baran, jak skoczy... a Ulisses zawsze twierdzil ze "jego" baran, to najlepszy znak.. a jeszcze skaczacy, to moze i cieplej bedzie i... Achaju, opon wymieniac nie musimy jeszcze chwila i szkoda bedzie zachodu a i swit blady sie w czasie przesunie.. moze Kur sie dostosuje w koncu do pory dnia, bo jak na razie to do pory nocy juz sie dopasowal i nawet niezle mu to idzie... Dzien Dobry Podworko Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 16:34 no cóż... trzeba mieć marzenia... chociaż ja uroczyście obiecuję, że zmieniać się nie zamierzam.. W zasadzie uznać możemy, że tutaj Kur pieje na dobranoc, a nocne eskapady, to ja ...wiesz, komu zawdzięczam Ale jak przyjdzie czas do pracki, to i na dobranoc nie będzie... cześć wszystkim m.maska napisała: moze Kur si > e dostosuje w koncu do pory dnia, bo jak na razie to do pory nocy juz sie dopas > owal i nawet niezle mu to idzie... Odpowiedz Link
m.maska Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 16:57 Ty sie tutaj nie buntuj.. my na ogol zgodni jestesmy, mozemy sie nawet zgodzic, ze bedziesz pial na dobranoc, u Nas zawsze bylo wszystko inaczej, jestesmy indywidualistami.. nigdy nie uwazalam, ze nalezy robic to co wszyscy, ale ze wsrod Kurow sa indywidualisci? hmm... widac sa.. Ja Ci Kurze solennie obiecuje, znajde, mam to na filmie, osobiscie nagrywalam na Maderze w tropikalnych ogrodach na Monte rozmowe dwoch kogutow.. kazdy stal na swoim pienku i byla to glosna wymiana ku-ku-ry-kow przy czym jeden byl absolutnie czarny a dzielila je odleglosc co najmniej 200-300m i wzajemnie sie nie widzialy - tyle pamietam... przegram to i pokaze. Gora Monte na Maderze, to wlasnie gora z ktorej zjezdza sie na saniach po asfalcie w dol Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 17:39 ..a drugi absolutnie biały, Masko? Koguciku - masz teraz czas to kukurykać możesz raz po raz... a minimum dwa razy - w nocy do Maski i rano do nas Przynajmniej nie prześpisz całej końcówki roku Odpowiedz Link
krzys.ltd Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 17:40 Witam MM * Troszkę zaniedbałem forum w te dni przedostatnie, ale wyższe i niezależne ode mnie czynniki to spowodowały. Myślę że niebawem na powrót tutaj zagoszczę. Przez oną Kukułkę w wykonaniu Zemfiry i z obrazami z " Tak tu cicho * ", która tak Hardemu była się spodobała, trafiłem ponownie, teraz już poważniej, na Wiktora Coja ( autora tejże ) i powiem Wam, że - od kilku dni - jestem tak zafascynowany całą Jego twórczością, że tylko tego słucham. Niby jest płacić czym, ale ja nie chcę już zwycięstwa za każdą z cen. Nikomu też nie zamierzam stawić stopy na pierś. www.youtube.com/watch?v=Jd2zmrGFxj0&feature=related * MM - Mili Moi * " Tak tu cicho... " - jako ciekawostkę podam, że przeczytałem znowu, po raz Niewiemjużktóry, czym przebiłem w ilości i " Kolumbów " i " Krzyżowców " a nawet ( nie śmiać się ) " Orinoko ". Może jedynie jeszcze " Siekierezada " jest niezagrożona Wspominam o tym dlatego, że zatrzymałem się wczoraj na dłużej przy tym oto zdaniu książki Wasiliewa, zdarzenie które Agfie w pamięci utkwiło : "Nad drzewami z wolna wypłynęło słońce, promienie padły na trzęsawisko i Liza po raz ostatni ujrzała jego ciepłe, nieznośne jaskrawe światło, niczym obietnicę jutrzejszego dnia. I do ostatniego tchnienia jeszcze wierzyła, że dla niej także to jutro nastąpi... Krzyś ef Odpowiedz Link
al-szamanka Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 20:57 Hmm, poczytałam, pewne słowa skierowały mnie do starych tekstów....a potem zaczęłam myśleć. Nad listami. Czy wiecie, że ostatni list, nie mówię tu o listach urzędowych, PRAWDZIWY LIST, napisałam chyba dwadzieścia lat temu? Dziwnie mi się zrobiło, i to nie dlatego, że czas tak szybko przeleciał, po prostu...nie wykorzystałam okazji na pisanie. Nie wiadomo, czy ich wykorzystanie nie zmieniłoby czegoś w moim życiu, może na lepsze. Takie rozmyślania, niestety, ale prawie zawsze zaprawione są lekka goryczą. Znowu skoczyłam do naszej Klasyki...a ta podziałała jak balsam, bo zobaczyłam, bo przeczytałam, że ja jednak też coś pisałam. I tu prawie łzę ocieram, gdyż zdaję sobie sprawę, że bez Maseczki...hmm...no bez niej tego by nie było. Maseczko, chyba jeszcze nie mówiłam, jak bardzo jestem Ci za to wdzięczna. No jestem Spokojnego wieczoru, mili Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 23:27 Zwróciłaś AL uwagę na coś - na sztukę pisania listów... Zamiera ona. Żyjemy w pośpiechu, nie mamy nawet czasu na zastanowienie się, wyhamowanie. Listy temu sprzyjały... Teraz piszemy szybko, czasem niechlujnie, używamy skrótowców...jak sms-y. Coś odchodzi, tracimy...tylko czy to można zmienić, zatrzymać dawny sposób życia i przekazywania myśli i uczuć? Przpomnijcie dawną atmosferę - "list przyszedł!" Te emocje...a teraz? Chyba jednak coś odeszło...zostaje nostalgia. Wiecie że ostatnio wróciłem do "staromodności" i staram się pisać w domu piórem? Po gdzieś 15-20 latach...pióro też wymusza przynajmniej staranność w pisaniu, większą kaligrafię,chociaż chwilę czasu dając do namysłu. I nawet mi się spodobało Odpowiedz Link
georg1960 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 31.12.09, 09:17 hardy1 wiesz to dziwne hardy, ale ja tez od jakiegos roku uzywam piora. Jest w tym cos nobliwego. I tak jak mowiles: pioro zmusza do starannosci, zwalnia i pomaga formulowac mysli. Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 31.12.09, 11:06 Cześć George, witam wszystkich To chyba nie aż tak dziwne...co pewien czas człek chce wrócić do tego co było...to taki powrót do korzeni. I stwierdza że nie wszystko co "stare" jest złe Odpowiedz Link
kogucik.2972 może by tak... 31.12.09, 15:12 ...zamknąć wreszcie to kukuryku i przystąpić do zabawy właściwej Nowy Rok za parę godzin ! HALOOOO !!! Odpowiedz Link
1agfa Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 21:19 Cześć Wszystkim mówię, Podwórko! To i ja, w książkach czasu przedświątecznego sprzątania dziwnie i niespodziewanie odnalezionych zacząłem grzęznąć, i gdyby nie obowiązki bardzo ważne, to z głową by mnie nakryły, w każdej bowiem tkwi coś. Chociaż aby stroniczek kilka, co kiedys zajęły uwagę, w pamięci się zapisały. A ta scena, którą Krzysiu tu umieściłeś, te zdania scenę ową opisujące - to chyba na zawsze zapamiętam. To ucięcie nadziei jutra. "Tak tu cicho o zmierzchu"...od razu ją widzę... I tak "odnalazła się" m.in. trylogia Barreta i Gurganda, wyprawy krzyżowe...Troche poczytałem, choc pożółkłe kartki starych egzemplarzy, drobny druk, takie liche wydanie. Uciekające kartki, uciekające, sfruwające z rąk... Tyle rzeczy ucieka, tylko pamięć trwa. Dopóki trwa. Dobrej nocy, Podwórko . Odpowiedz Link
krzys.ltd Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 22:25 Tak, Agfo... a może, jak Coj śpiewa w Legendzie - śmierć jest po to, by żyć... ( żeby potrafić cenić, żeby odczuwać pokorę i wiele, naprawdę wiele innych doznań?... ) Ja tożsamo, Al, często wracam do wpisów w Galerii ( wtrętem dodam, że kilka osób " spoza " również czytało i... było zachwyconych, Maska naprawdę wielką rzecz tam uczyniła jak i również do, że tak nazwę, " starego Misogino *. Najchętniej - choć to może nie najwlaściwsze słowo - wątki z Petro, zwłaszcza zaś " Miejsca " i " Ogień ". Jakaś ( wbrew temu, czego dowieść starają się ) prawdziwość z lat tych bije... Mało kto wie, że właśnie na fotografii użytej w " Miejscach" zaznaczyłem krzyżykiem miejsce naszego, tj. z Ulissesem ma się rozumieć, spotkania. Ech, - Ulisses zaczął herbertować, to i ja zostawię " Przesłanie Pana Cogito ", jeden z najważniejszych w moim życiu utworów: Idź dokąd poszli tamci do ciemnego kresu po złote runo nicości twoją ostatnią nagrodę idź wyprostowany wśród tych co na kolanach wśród odwróconych plecami i obalonych w proch ocalałeś nie po to aby żyć masz mało czasu trzeba dać świadectwo bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny w ostatecznym rozrachunku jedynie to się liczy a Gniew twój bezsilny niech będzie jak morze ilekroć usłyszysz głos poniżonych i bitych niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda dla szpiclów katów tchórzy - oni wygrają pójdą na twój pogrzeb i z ulgą rzucą grudę a kornik napisze twój uładzony życiorys i nie przebaczaj zaiste nie w twojej mocy przebaczać w imieniu tych których zdradzono o świcie strzeż się jednak dumy niepotrzebnej oglądaj w lustrze swą błazeńską twarz powtarzaj: zostałem powołany - czyż nie było lepszych strzeż się oschłości serca kochaj źródło zaranne ptaka o nieznanym imieniu dąb zimowy światło na murze splendor nieba one nie potrzebują twego ciepłego oddechu są po to aby mówić: nikt cię nie pocieszy czuwaj - kiedy światło na górach daje znak - wstań i idź dopóki krew obraca w piersi twoją ciemną gwiazdę powtarzaj stare zaklęcia ludzkości bajki i legendy bo tak zdobędziesz dobro którego nie zdobędziesz powtarzaj wielkie słowa powtarzaj je z uporem jak ci co szli przez pustynię i ginęli w piasku a nagrodzą cię za to tym co mają pod ręką chłostą śmiechem zabójstwem na śmietniku idź bo tylko tak będziesz przyjęty do grona zimnych czaszek do grona twoich przodków: Gilgamesza Hektora Rolanda obrońców królestwa bez kresu i miasta popiołów Bądź wierny Idź oraz - w troszkę zdefektowanej wprawdzie wersji - " Legendę " Coja. www.youtube.com/watch?v=6yod0iqOkNw Krzyś ef Odpowiedz Link
hardy1 Re: KU KU RYKU !!!!!!!!!! 30.12.09, 23:31 Cześć późnowieczornie Agfo i Uśmieszku Nostalgicznie dzisiaj...jakbyśmy podsumowywali jednocześnie i mijający rok Odpowiedz Link