Dodaj do ulubionych

WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO

13.02.10, 10:34
Drodzy, właśnie biegam po mieszkaniu jak burza....ostatnie szlify przed wyjazdemsmile Pospałam porządnie, a teraz wzięła mnie ochota na leśną wycieczkę, powietrza nałykać, zwierzaki moje odwiedzić muszę i zdjęcia jakieś porobićsmile
Heeeeeej, bory wzywają ....

Dobrego, spokojnego dnia...do wieczorkasmile

Obserwuj wątek
    • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 13.02.10, 13:05
      Cześć AL big_grin Czekamy na powrót i na te zdjęcia...puchem
      śnieżnym obsypane, roziskrzone migotliwie aż oczy bolą od
      patrzenia smile
      • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 13.02.10, 15:09
        Na razie Wszystkim smile
        "Obowiązki" rodzinne wzywają...będę wieczorem smile
        • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 13.02.10, 17:28
          Cześć Al, cześć Hardy. Miałam jechać na narty...no i jak widać "pojechałam". Dobrze, że przed wyjazdem sprawdziłam wiązania, rozleciało mi się w rękach!!! Pierwszy raz zdarzyło mi się coś takiego i aż skóra mi cierpnie, jak sobie pomyślę, że mogło to się stać na stoku...ufff. Po poprzednim sezonie, zakonserwowałam jak należy.

SPOKOJNEGO WIECZORU - WSZYSTKIM!!!
          • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 13.02.10, 19:15
            Rozpaliłam w kominku i tak sobie myślę, że przydałaby się sauna. Taka namiastka
            łaźni rzymskich lub greckich. Byłoby super, wygrzać się, uspokoić skołatane
            nerwy a jaka korzyść dla ciała..mmm smile))))
            Ale sauny nie ma, Was nie ma to poczytam i mogę zapalić tongue_out..poczekam...mam czas smile

A na razie zagram mojego kochanego Phila Collinsa - AGAINST ALL ODDS
            www.youtube.com/watch?v=2Sd0W1RyMnE&feature=related
            • maja-z-podworka Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 13.02.10, 19:20
              Hej!!! Witam Wszystkich smile Tak przedwalentynkowo, na szybko
              zaglądam...spokoju i pogody ducha Wszystkim życząc...na zapas, bo
              jutro pewnie nie dam rady się wpisać smile

Pozdrawiam WSZYSTKICH smile
              • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 13.02.10, 19:31
                Cześć Maju big_grin Pozdrawiam smile
                • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 13.02.10, 19:48
                  Hej wieczornie, cześć Karen i Maju smile
                  Wróciłem przed chwilą...biegiem...zdążyłem na pierwszy skok
                  Małysza big_grin
                  A teraz czekam na drugą serię skoków...na razie...jakby co to
                  kieliszek za niego w toaście wychylimy, co? wink
                  • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 13.02.10, 20:15
                    Taaaak, już wiem co mi brakowało...Twoja kminkówka!!!
                    Lecę oglądać skoki i tzrymam kciuki smile
                    • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 13.02.10, 21:38
                      Hej Maju, Karen i WKN!!! Stawiam moją kminkówkę! big_grin Całą
                      buteleczkę trzylitróweczkę big_grin big_grin big_grin Brawo Małysz! Srebro jest srebro!
                      big_grin
                      • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 13.02.10, 22:06
                        Tak, wznieśmy toast. Brawo Małysz! big_grin cool

Hardy, a co powiesz na mój pomysł z sauną? smile))))))
                        • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 13.02.10, 22:09
                          Łeee...kliknęło mi się "wyślij" a miałam jeszcze napisać, że byłam na spacerze z
                          psem i mam nowinę...jest zimno tongue_out hihihi...
                          • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 13.02.10, 22:17
                            Sauna? W zimie to coś wspaniałego dla ciała i duszy...nagadać się
                            można jeżeli gardeł gorącość powietrza nie spali smile
                            Ale tylko na gorące kamienie, wodą z wiadra...i witkami po ciele, i
                            witkami big_grin ...a potem na śnieg! ...i z powrotem do sauny big_grin

Piszę się na saunę, Karen big_grin
                            • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 13.02.10, 22:21
                              A kto kogo będzie "witkował"? I też jestem za tzw. mokrą bo sucha jest nie do wytrzymania. Słyszałam, że niektórzy to na te gorące kamienie wylewają alkohol....nooo, to musi być ciekawe big_grin
                              • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 13.02.10, 22:53
                                Witkował? Wszyscy siebie nawzajem, Karen big_grin Trzeba jakoś
                                współpracować, prawda? suspicious
                                Alkohol na kamienie? Hahaha...dobre...pewnie wyżłopali dogardlnie a
                                swój błogostan tłumaczyli później nadmierną gorącością w saunie...po
                                wylaniu niby alkoholu na kamienie big_grin
                                Hmmm...denaturat się pali...spirytus się pali...a wódka też
                                pali...ale w gardle big_grin
                                • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 13.02.10, 23:08
                                  Trzeba współpracować ale nie wiem jak mnie znajdziesz w tych oparach. Trudno
                                  mnie zauważyć normalnie a w saunie to już zupełnie zniknę sad
                                  A ten alkohol na kamienie to z jakiegoś filmu ( z B.Lindą) mi się
                                  skojarzyło..hmmm...big_grin
                                  • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 13.02.10, 23:37
                                    "tam mnie szukaj skąd sapanie dochodzi"...big_grin więc po odgłosach
                                    odnajdę...z witką w ręku big_grin
                                    PS. "Sapanie" oczywiście z braku gorąca i łapczywego łapania
                                    powietrza przez Karen...żeby mi tu ktoś czegoś nie
                                    imputował suspicious
                      • maja-z-podworka Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 13.02.10, 22:15
                        Ha....Ogromnie się cieszę smile!!!! Małysz, moim zdaniem już swoje w
                        skokach zrobił z nadatkiem - przecież tak długo był nie do
                        pokonania smile. Swoje, bardzo zasłużone miejsce w historii sportu ma -
                        od dawna. Więc teraz to już taka zupełnie nadprogramowa radość.
                        Dawaj tę kminkówkę, Hardy.

Karen, pomysł z kominkiem i sauną jest znakomity smile
                        Nie mam sauny....bardzo ciepła kapiel z jakimś olejkiem.....Bardzo
                        dobra myśl - idę realizować! smile
                        • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 13.02.10, 22:49
                          I to z ogromnym naddatkiem, Maju big_grin Za innych nadrabia big_grin
                          Nadstaw kieliszek...kminkówka w te dni jak najbardziej jest na
                          miejscu suspicious
                          Aha - i uważaj na laptopa w tej kąpieli...nie zaśnij bo wpadnie do
                          wody big_grin
    • al-szamanka Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 13.02.10, 23:46
      Mili, pomysł z sauna doskonały, szczególnie po takim dniu. Po lesie nachodziłam się prawie do upadłego...coś ze 20 km, ale głęboki śnieg utrudniał bardzo i czuje w kościach jakbym 40 km zrobiła. Dziki były, sarny uciekały, kaczki wrzeszczały głodnym kwakaniem na sam dźwięk kroków (takie wytrenowane), a dzięcioł łupał wściekle gałęzie i po raz pierwszy słyszałam jakim głosem się odzywa.

www.youtube.com/watch?v=qBiqng3bIcE&feature=related
      Wrażeń dużo, wiec w saunie należycie się zrelaksuje i spać natychmiast idę, bo przecież dużo spania i spokoju potrzebuje.
      Dobranocsmile

P.S. Moja Mama, urodzona za Bugiem, znała tylko banię, czyli saunę. Jako dziecko nie mogłam jej uwierzyć, że chłostali się brzozowymi gałązkami i wcale ich to nie bolało. Ale oni tam w ogóle żyli inaczej, pili sok brzozowy i kwas chlebowy....i byli zdrowismile
      • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 13.02.10, 23:50
        Dobranoc Al, dobranoc Wszystkim smile
        • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 00:45
          Dobranoc AL i Karen...jeszcze się wysaunujemy smile
          PS. Czy Wy też dzisiaj mileiście takie kłopoty z gg? Ciągle
          przerywało dzisiaj...
          Dobranoc...
    • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 08:55
      Wszystkiego najlepszego moi mili oraz tym co przypadkiem zaglądną
      smile Zima za oknem big_grin

Kto obchodzi przefastrygowane na nasz grunt święto Walentego - temu
      przynajmniej minimum miłości ze strony bliskich Im osób, życzę smile
      Tym którzy nie obchodzą tej "nowinki" - życzę tego samego smile Kto ode
      mnie przyjmie - temu życzę osobiście - tego o czym w duchu marzy
      najbardziej smile Życzę nie dzisiaj tylko - do okazywania
      uczucia, sprawienia przyjemności i radości - nie trzeba wcale
      ustanawiać specjalnych świąt, kupować specjalnie prezentów...
      Wystarczy okazywać ją na co dzień - słowem, gestem,
      spojrzeniem...to ważniejsze, trwalsze i prawdziwsze, niewymuszone. I
      tego Wam, moi mili, życzę i ja
      smile
      • al-szamanka Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 11:09
        Baaaardzo mądre Twoje słowa, Hardy, nigdy nie uważam, aby jakiś dzień był bardziej szczególny do życzenia komuś najlepszego. A takie nowowprowadzone, spłaszczają moim zdaniem sedno rzeczy i ujmują emocjom tego najważniejszego, robiąc z nich przede wszystkim zabawę.
        Właśnie to niewymuszone stanowi dla mnie wartość wyjątkową....masz racje Hardysmile
        ....dlatego tak na przekór napisze tylko i jak na co dzień

Dobrego, spokojnego dnia Podwórkowicze smile smile smile

ale jestem przekorna, co? mam nadzieje, że nie złośliwa wink
        • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 11:39
          AL - dobrego, spokojnego dnia smilesmilesmile
          Jeżeli TAKIE sa Twoje złośliwości to możesz być w stosunku do mnie
          ciagle w ten sposób złośliwa kiss Masz mój placet! I jeszcze kwiatsmile
          • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 11:58
            Droga Al, drogi Hardy, myślę tak samo ale ciut, ciut poezji
            w tym dniu nie zaszkodzi:

Michał Żebrowski
            www.youtube.com/watch?v=-zsBQnjfGKM&feature=related
            Dzień dobry PODWÓRKO kiss
            • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 12:15
              Karen - ja będę baaardzo prozaiczny...jako żem chyba
              nieromantyczny...więc nie tylko świątecznie kiss i
              ofiaruję kwiat...o ile oczywiście przyjmiesz wink

Cześć Uli smile Nie będziesz się chyba gniewał że ani jednego
              ani drugiego...AL i Karen wręczonego i okazanego...Tobie
              nie "wręczę"? big_grin Wystarczy jak powiem - spokojniejszych i milszych
              dni smile Wiosna i...maj niedługoo big_grin
              • ulisses-achaj Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 12:17
                Cześć Hardy smile smile Lubisz Soykę? Al, Karen, i wszystkie Panie KTÓRE
                JESZCZE NIE NADESZŁY - dla Was : www.youtube.com/watch?
                v=_vfkEXQheWA&feature=related smile
                • ulisses-achaj Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 12:20
                  Cześć Hardy smile smile Lubisz Soykę? Al, Karen, i wszystkie Panie KTÓRE JESZCZE NIE NADESZŁY - dla Was : www.youtube.com/watch?v=_vfkEXQheWA&feature=related sorry , pomyłka w linku smile
                • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 12:27
                  Sojkę? O tyle o ile smile Wolę Budkę Suflera smile
          • ulisses-achaj Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 11:58
            Cześć Kochani.. smile smile Na dobry początek dnia ... smile
            www.youtube.com/watch?v=VWk_c6z7LSo&feature=related
            I jeszcze to: www.youtube.com/watch?v=nT8mG-FlCus smile
            • ulisses-achaj Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 11:59
              Ps Na obrazki uwagi proszę nie zwracać bo zwłaszcza w drugim klipie to
              całkowite nieporozumienie.. smile
              • ulisses-achaj Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 12:00
                DOBREGO RADOSNEGO TAJEMNICZEGO DNIA ! smile
                • ulisses-achaj Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 12:05
                  i JESZCZE TO A PROPOS WIOSNY RÓWNIEŻ.... smile
                  www.youtube.com/watch?vshockpLAzFvoptc
                  • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 12:16
                    Hmmm, Uli - wskoczyły moje życzenia dla Ciebie wyżej - więc
                    je powtarzam smile
                    • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 12:28
                      ...a teraz idę sobie poLepperować na Przyzbę big_grin
                      • kogucik.2972 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 13:08
                        cześć wszystkim !

dziewczyny ! wszystkiego naj !

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/bb/sc/vyfr/kCZbX5KVOblV5nBVjX.jpg
                      • al-szamanka Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 13:21
                        Coś nie załapuję, Achaju....dlaczego życzysz tajemniczego dnia? (a może czegoś nie dosłuchałam?)smile To właściwie brzmi jak zachęta do dociekania, albo do dłuższej rozmowy na wielorakie tematy. I tu tez nie wiem, czy załapię, bo od wczoraj dziwnie mi w głowie od leśnego tlenu kołuje i rozziewana jestem bardzo.
                        A na dworze ponuro.
                        I baziek tez wczoraj nie widziałamsad
                        • ulisses-achaj Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 13:25
                          Cześć Al, smile A czy to o czym dziś mowa może się obejść bez Tajemnicy?
                          smile smile
                          • al-szamanka Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 13:44
                            Masz na myśli taką Tajemnicę, która jest kropka nad "i", ale właściwie nie chce się tej kropki postawić...aby czegoś nie utracić? smile
                            • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 14:29
                              Hardy, oczywiście, że przyjmuję, z radością i wdzięcznością. I
                              odwzajemniam kiss nie tylko dzisiaj ale w każdy dzień, dziękując za Twoje słowa,
                              te które zakończone wykrzyknikiem - szczególnie bo podyktowane zawsze
                              życzliwością dla każdego smile))))

Ulissesie, dziękuję za piękne nutki, wszystkie moje ulubione kiss

Koguciku, dziękuję za piękny bukiet i za to, że potrafimy się
                              ...porozumieć kiss

Dla Wszystkich Panów
                              Budka Suflera
                              www.youtube.com/watch?v=hKIiLQpwBu8&feature=related
                              • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 14:47
                                Nie wiem Karen gdzie ja tak krzyczałem z
                                wykrzyknikiem smile...widocznie jak zwykle muszę uważać...zdaje mi się
                                że mówię szeptem a inni proszą abym tak nie krzyczał nad uchem big_grin
                                ...ale jak rozumiem te "z wykrzyknikiem" odebrałaś mile więc i mi
                                jest mile smile
                                • ulisses-achaj Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 15:09
                                  Nie, A. smile To Tajemnica bez której żadnej kropki nad "i", i nie tylko,
                                  być nie może... smile Wychodzę na spacer... smile
                                  • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 15:14
                                    Nie musisz uważać, Hardy. Te wykrzykniki są zawsze we właściwym miejscu i czasie, i dla każdego - sprawiedliwie smile))))))
    • al-szamanka Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 15:23
      Oj, coś mi się wydaje, Achaju, że mówimy o tym samym, tylko innymi słowy smile A ja nie na spacer tylko do łóżka, bo coś głowa boli sad

Karen, Koguciku, buziaki i kwiat
      ...i piosenka też...właśnie jej słuchałam

www.youtube.com/watch?v=y5DzX6foKbQ
      • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 15:26
        No tak...wybiórczo...sad Czy Ty czytasz Uli to co ja?! Nas
        AL
        opuściła sad wink
        • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 16:16
          Zamiast tabletki od bólu głowy, dla Ciebie AL i dla Wszystkich - "Cały świat"
          jeszcze raz Ewa Bem:

www.youtube.com/watch?v=vZuQsH6ocaY&feature=related
          • ulisses-achaj Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 17:13
            Karen.... smile smile smile smile smile
            • ulisses-achaj Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 18:15
              www.youtube.com/watch?v=mpqdLqYYpoY&feature=related
              • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 18:53
                Nooo...się w lesie dotleniłem, w śniegu po kolana pobrodziłem, jak
                to określa AL - nałykałem się tlenu aż otumaniony jestem...je tu
                kto?!
                Och...czy ja dobrze trafiłem? Dzisiaj PODWÓRKO muzyczne się zrobiło?

No to sobie odsłucham odpoczywając u siebie...smile
                • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 20:48
                  krótko...NADZIEJA
                  www.youtube.com/watch?v=3XbfLU5rgiY&feature=related
                  • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 21:11
                    No to sobie u siebie odpocząłem, muzyczkę na Podwórku posłuchałem, w
                    dobry nastrój późnoweekendowy się wprawiłem...dziękuję Karen i
                    Uli smile No i chwilę spokojności sobie teraz zrobię smile
                    • maja-z-podworka Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 21:44
                      Pozdrowienia dla Wszystkich smile.
                      Hardy...chyba się rzeczywiście na jakąś gimnastykę do Ciebie
                      zapiszę - trzeba sie dotlenić, usprawnić...w zdrowym ciele - zdrowy
                      duch itd...Tego ducha mi chyba trochę brakuje. Dajesz jakieś
                      gwarancje?
                      Karen smile Może coś marszowego? Byle powoli, bo jak mnie Hardy
                      w rytm szybkiej muzyczki pogoni, to mogę nie zdierżyć. smile
                      Do napisania jutro smile
                    • al-szamanka Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 21:59
                      Taaaak, Hardy, spokojność przede wszystkim. Starałam się o to cały dzień, a i myślę, że i noc taka będzie, bo właśnie zamyślam udać się w objęcia Morfeusza smile

Jeszcze tylko odpowiedniej kołysanki wysłucham i śnić na całego już mogę. Spokojnej nocy, dobranoc smile

www.youtube.com/watch?v=EaTkZJCri3o&feature=related
                      • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 22:16
                        Maju kiss Z przyjemnością dla Ciebie, na Twoje życzenie big_grin
                        A że pora do spania już raczej, to marszowym krokiem...idę lulu

( jakby się ktoś dziwił to niepotrzebnie...
                        mam tylko...ewidentnie...reise fiber - chyba dobrze napisałam?)

www.youtube.com/watch?v=Zda6aAvvzh4&feature=related
                        Dobrej, SPOKOJNEJ NOCY życzę Wszystkim
                        Dobranoc PODWÓRKO kiss
                        • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 22:29
                          Ooo...i Karen wpadła w rytm marszowy big_grin
                          Dobranoc Karen...tylko wyhamuj przed łożem abyś w tym...marszowym
                          nie przebiła energią marszu ściany smile
                      • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 14.02.10, 22:24
                        Hmmm...Maju - mogę Tobie obiecać że jak "wpadniesz w moje
                        łapy" to już nie popuszczę. "Daremne żale, gorzki trud, bezsilne
                        złorzeczenia"...big_grin Trzeba było myśleć wcześniej wink

AL - to Twój przykład mnie zachęcił do spaceru zimowo-
                        leśnego...coś cudownego big_grin To mnie uspokoiło smile

Dobranoc Maju i AL smile Miejcie spokojny sen smile
    • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 15.02.10, 07:22
      Wstawaaać, szkoda dnia! Czas do pracy, rodacy smile

Maju, wspominała coś że chce "wpaść w moje łapy"...więc dała dobry
      przykład dla wszystkich - to koniec z wylegiwaniem się, pomalowanko
      zrobicie miłe Panie na samym końcu, przed wyjściem do pracy...a
      teraz...ćwiczonka pobudzające... raz dwa, raz dwa, w górę w dół, w
      lewo w prawo...a teraz lekkie podskoki, wymachujemy ramionami...big_grin
      • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 15.02.10, 10:15
        ...raaaaaaaz dwaaaaaaa....aaaaa....raaaaaaz dwaaaaaaa
        eeeeee....coś nie za bardzooooo... cześć Hardy.....ale

DZIEŃ DOBRY WSZYSTKIM KN, big_grin
        • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 15.02.10, 11:40
          Cześć Karen...dobra, starczy na początek smile Możesz już
          skończyć poranną gimnastykę. Wszystko byle z umiarem...wystarczy pół
          godzinki do godziny rano big_grin
          Maja rozpocznie od 15 minut...później stopniowo sama poczuje
          przyjemność jak poczuje że lepiej w ciągu dnia się czuje wink
          Które to Panie jeszcze były początkowo niechętne gimnastyczce
          porannej, hę? smile
          • al-szamanka Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 15.02.10, 13:36
            Hej wszystkimsmile
            Hardy, jeśli chcesz adeptek gimnastyki to musisz zaczynać wcześniej...w tym czasie pracowałam już od 1,5 godz. i zaprawdę nie miałam do tego głowy. Czy możesz zacząć jutro tak o 4:10 przed świtem i tak tylko ze 12 minut, aby niezbyt wyczerpująco było?
            Teraz też jestem przedpracnie, ale jeszcze w trakcie gotowania obiadu...fiu, fiu, pecha, zupa ziemniaczana na....trzy dni wink Kto chce spróbować, niech się odezwie smile
            No to lecę mieszać....
            Wesołego dnia, milismile
            • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 15.02.10, 14:00
              Cześć AL, jaaaaa, ja chcę zupy ziemniaczanej smile))))
              Ale tu coś za cicho, koniec tej ciszy, włączam na cały regulator!

UWAGA POWER! Bon Jovi i - IT'S MY LIFE big_grin big_grin big_grin
              www.youtube.com/watch?v=m8I7DVjb8TM&feature=related
              wow..wow... cool
              • al-szamanka Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 15.02.10, 14:19
                Ok, Karen, właśnie ją odpowiednio doprawiłam i zmiksowałam, bo to kremowa ta zupa...przed laty przeze mnie wymyślona, strasznie prosta do gotowania, ale jak ktoś już się za nią zabierze, to oderwać się od niej nie może. Wyjątkowo niebezpieczna dla trzymających dietę odchudzającą, jako że po pierwszej łyżce natychmiast o diecie się zapomina. Czy jeszcze chcesz próbować? wink Jeżeli tak, to masz tu jeszcze do niej porządny kawałek tureckiego podpłomyka z sezamem...
                I głośno może być, bo prawie zasypiam, co tuz przed pracą nie jest wskazanesmile
                • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 15.02.10, 14:36
                  A dodajesz, Al, do tej pycha-zupki serek topiony i natkę pietruszki? Mniam...mniam, nie trzymam diety, jem jak smok i spalam szybko big_grin Bardzo lubię wszystko co jest z sezamem a najbardziej takie słodkie arabskie ciasteczka...zapomniałam jak się nazywają.
                  Smacznego Al, spokojnej pracy i miłego popołudnia kiss
                  • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 15.02.10, 14:42
                    No i już mi się soki żołądkowe wydzielają...jeszcze Karen
                    smaczku na smaczek mi dodała...chyba pójdę niedługo na obiad big_grin
                  • al-szamanka Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 15.02.10, 14:43
                    Natka nie, serek nie...ale za to spory kawałek masła, gęstą śmietanę, podsmażaną cebulę, kminek i gałkę muszkatołową. Palce lizać. A sezam też uwielbiam, najbardziej pod postacią chałwy smile
                    Ok, zaraz lecę...posłucham Ciebie i postaram się o spokojną pracęwink
            • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 15.02.10, 14:40
              No nie, AL, bez przesady...każdemu według jego
              potrzeb...czasowych też big_grin Dla Ciebie przygotuję zestaw specjalnych
              ćwiczonek brzaskowych wink Króciutkich a pobudzającyh, resztki
              snu z lica strząsających big_grin

Ja tam na Twoją zupę nie reflektuję...jak przynosi pecha
              ...gdyby ona była pycha to jeszcze smile
              • al-szamanka Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 15.02.10, 14:50
                Hardy, zmuszasz mnie do odpowiedzi w bieguwink Pecha, to było po to aby zaznaczyć jak łatwa jest do gotowania...pecha, pestka!!!. Ale i tak wiem, że żarty sobie stroisz z moich dzieł gastronomicznych. I dobrze, że nie chcesz tej pychoty, więcej dla mnie zostanie. Paaaaa, do późnego wieczora smile
                • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 15.02.10, 16:03
                  AL, jam jest wszystkożerny...jak mi coś smakuje to
                  wtryniam...smile Więc możliwe że jak zasmakuje to skosztuję...a nawet
                  więcej big_grin
                  • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 15.02.10, 18:03
                    Dobra, znowu ja ale niech będzie...rozpalam w kominku i w saunie. Jak ktoś chce to zapraszam...i poczekam, mam czas ( Porto też mam) tongue_out big_grin
                    • maja-z-podworka Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 15.02.10, 18:26
                      Hardy smile O 7.22 to ja już dawno jestem poza domem i poza
                      mozliwością klepania w komputer nawet w celu tak szczytnym jak
                      odrabianie porannej gimnastyki. Chyba jakoś trzeba bedzie "dograć
                      porę stosowną.

Mam strasznie mało czasu, nie gniewaj się Karen - czasem tak
                      jest....to nie zła wola tylko "rzeczywistość skrzeczy". Dobrze, że
                      zawsze jednak znajduje się ktoś, kto rozpali w kominku...
                      Popatrzcie, co przeczytalam dziś w gazecie - uśmialam się szczerze -
                      może Was też to zabawi?

To przysięga szlachty katalońskiej
                      • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 15.02.10, 20:07
                        Witam Karen i Majusmile Jużem wrócił...
                        Sauna? Porto?! W kominku już napalone?! Nooo, Karen, wiesz o czym
                        się marzy zimową porą zaglądając wieczorem na PODWÓRKObig_grin W saunie
                        już parzy wilgotną gorącością? Gdzie to Porto? Już z ciuchów
                        wyskakuję i do sauny wskakuję...big_grin A potem...otulić się w biały
                        szlafrok, lampkę Porto w rękę wziąć...posuńcie się trochę przy
                        kominku, miłe Panie big_grin Oooo...czy może być coś lepszego o tej
                        porze? big_grin
                        • maja-z-podworka Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 15.02.10, 22:01
                          Witajcie nadchodzący smile
                          AL...czytałaś "Ostatni brzeg"? Tam jest bardzo przejmujący
                          obraz ludzi "sadzących drzewa"....Zagłada atomowa...wszyscy
                          nieuchronnie umierają....i troszczą się by wyłączyć światło, wstawić
                          ławke ogrodową do szopy, posadzić kwiatki...Długo rozmyślalam o tym,
                          po przeczytaniu te książki i wiesz...rozumiem ich. To jak Goude
                          zamiatająca podłogę przed póściem na wygnanie w "Skrzypku na
                          dachu"...

Hardy smile znam oczywiście poglądy naszej szlachty. Wychowana
                          na Pawle Jasienicy - mam dla nich wiele szacunku... Ale w tej
                          katalońskiej przysiędze zdumiewa mnie precyzja sformułowań,
                          oszczędność słów i brak kurtuazyjnych niedopowiedzeń. I jeszcze
                          zdecydowanie, żeby dobitnie wyjaśnić królowi gdzie jest jego miejsce.

Karen smile Wyraźnie otwarta przestrzeń Podwórka przegrywa z
                          drewutnią - kominek okazuje się świetnym pomysłem smileWyobraziłam Was
                          sobie smile i zaraz mi cieplej smile

Dobranoc Podwórko smile
                          • al-szamanka Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 15.02.10, 22:13
                            Czytałam, Majeczko....i rozumiem, że jeżeli Ci czas pozwoli to pokopiesz ten dołek wraz ze mną smileMusze poszukać odpowiednich łopatek, czy innych szpadelków, chociaż wyobrażam sobie, że Hardy od razu przybędzie z koparką smile
                            • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 15.02.10, 22:24
                              Maju - "Ostatni brzeg"...czytałem. Film też oglądałem. Równie
                              przejmujący obraz...dobrze że obecnie przynajmniej to zagrożenie się
                              zmniejszyło...
                              Co do precyzji i oszczędności słów to przyznaję racji katalońskiej
                              szlachcie smile "Nasi" w tym czasie bawili się już w barokowe
                              upiększanie treści do n-tej potęgi...

AL
                              - o jakim kopaniu myślicie? Czy mam się podnieść, opuścić
                              cieplutkie miejsce przy kominku, odstawić porto i z...łopatką na
                              śnieg, wejście przed drewutnią odśnieżać, czy co? shock Dajcie trochę
                              odpocząć...sad
                      • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 15.02.10, 20:19
                        Maju - dla Ciebie opracuję osobne ćwiczonka, jako już
                        wspominałem smile Sama będziesz ćwiczyć według ekstraordynaryjnych
                        wskazówek moich big_grin

A ta przysięga szlachty katalońsiej...prawie jakbym czytał, co do
                        sensu, pacta conventa z okresu Rzeczpospolitej elekcyjnej smile Jeżeli
                        szlachta uważała że wybrany król łamał ich gwarantowane prawa czy
                        przywileje - to zawiązywała konfederację przeciwko władcy...
                        "A jak nie - to nie" dooobreee big_grin
    • al-szamanka Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 15.02.10, 21:36
      Znowu jestem. Ufff, zmęczona i do tego całe popołudnie musiałam myśleć o pewnym tekście, napisanym przez pewną osobę, a przeczytanym rano na pewnym forum. Tekst nawiązywał do jednej z moich ulubionych książek, od zawsze byłam pod jej wrażeniem, które teraz, za jednym zamachem zostało niejako odświeżone. I zaraz przypomniałam sobie moje dziecięce rozważania, co ja bym zrobiła, gdyby cały świat zastygł w lodzie-9. Wtedy chciałam nawet postąpić jak ten ktoś, co wiedząc o swoim końcu, posadziłby jednak drzewko. Ale będąc nieco starsza myślałam; po co....no i jak?, gdy chyba jedynym dobrym wyjściem jest wzruszyć ramionami i zaśmiać się z kpiącą goryczą, prosto w twarz bezczelnej ułudy.
      Albo się łudzić .
      Hej, nie obawiajcie się, nie wpadłam w otchłań chandry, chociaż o jej brzeg się ocieram. Nawet postanowiłam potoczyć się w przeciwnym kierunku i namawiać każdego do sadzenia nie tylko drzewek, ale wszystkiego co popadnie. Ot tak, dla kaprysu i dlatego, że tak mi się podoba...

Więc cóż, moi mili, kto chce razem ze mną kopać dołek, w który nikt nie wpadnie?
      ...i nie dostanie mdłości,jak po wyhuśtaniu w kociej kołysce.

https://www.pfaelzerhuppser.de/assets/images/katzenwiege.gif

Ale najpierw ogrzeje się przy kominku...z sauny dzisiaj rezygnuje, bo zbyt dużo czasu to zajmuje, a ja jutro znowu nieprzyzwoicie wcześnie wstawać muszęsad
      • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 15.02.10, 22:28
        ...to mam kopać czy sadzić? Czy jedno i drugie? AL...o tej
        porze?! Może trochę poczekajmy aż śniegi się roztopią i wody
        spłyną...smile
        • al-szamanka Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 15.02.10, 22:40
          To taka moja idea, Hardy, a tak naprawdę nie spieszy się. Możemy już jednak dziergać pomysły....no posuń się trochę i mi ciut porto nalej, sen lepszy będziesmile
          • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 15.02.10, 22:54
            No dobra, AL...to Ty wraz z Majką myślcie,
            intelektualistki...a ja będę za fizycznego z łopatką na PODWÓRKU
            robił wink
            Siadaj, ogrzej się smile Karen, masz jeszcze trochę porto dla
            AL? smile
            • al-szamanka Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 15.02.10, 22:59
              Porto, czy nie....ja już spać murze. Wstaje za pięć i pół godziny i praktycznie cały dzień, do wieczora, mam załadowany.
              Niestety, tylko dobranoc powiedzieć mi pozostaje
              Dobranocsmile
              • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 15.02.10, 23:14
                Ooo, no to leć Maju spać smile Dobranoc smile
                Tylko lepiej wyśpij się w łożu miękkim a przytulnym. Na murze niech
                śpią ci co mają problemy z kregosłupem...wink
                • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 15.02.10, 23:34
                  Kochani, mogę już tylko Dobranoc Wam życzyć smile

Do jutra, spokojnej nocy kiss
    • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 06:49
      Karen powiedziała "dobranoc" na dobranoc, ja zaś "dzień
      dobry"
      na dzień dobry big_grin
      Nooo...zapowiadają coraz cieplejsze dni na najbliższe dni smile Hura!
      Wiosna blisko wink

Jeszcze tylko przetrzymajmy późniejsze dni z powrotem zimy...wink
      • kogucik.2972 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 08:50
        dobszszsz......to macie to moje kukuryku... big_grin

cześć wszystkim !
        • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 08:58
          No wreszcie ktoś się obudził...koło południa prawie smile
          Na południe to zmień ton kukurykania żeby się nie myliło z
          porannym big_grin

A reszta WKN jeszcze pewnie śpi w najlepsze...wyłączając już
          pracujących smile
          • kogucik.2972 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 09:01
            w zasadzie... to było kukurykanie nocne... bo w normalnych warunkach, o tej porze, to ja się na drugi bok przekręcam, skopując z łóżka rozwalone psy... big_grin tylko jak do roboty muszę, to tak nieludzką porą się odzywam...
            • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 09:29
              Prawdę rzeczesz Kogucie, szczerą prawdę rzeczesz...
              To JESZCZE nieludzka pora na ranne wstawanie dla gatunku
              człeczego...ALE NIE KURZĘCEGO! Spóźniłeś się potężnie, nie dbasz o
              honor rodu znamienitego Kogutów rannym pianiem oznajmianym...no!
              Popraw się! big_grin
              • kogucik.2972 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 09:38
                Ja Ci się chyba poprawię... suspicious już sobie nazbierałeś.... niech no tylko złapię oddech, po niedzieli już będę znowu wolny...(ups) - chyba zawsze już mi się będzie kojarzyć... big_grin
                ... no więc dorwę Cię serdeńko, dorwę.... nagrabiłeś sobie okrutnie, zamiast Kurnika pilnować, znowu sobie poczynasz bezwstydnie.....

A JA I TAK BĘDĘ PIAŁ, KIEDY BĘDĘ CHCIAŁ !
                big_grin
            • ulisses-achaj Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 09:36
              Cześć Hardy, cześć Koguciku smile Hardy, czy zdajesz sobie spraw, że
              Twój post został napisany PRZED 7 rano!!! smile smile Ponieważ chyba nie
              będzie mi dane tego sprawdzić, powiedz mi proszę, czy o tej porze
              jest już widno za oknem, czy zerwałeś sie nocą?? wink Zaraz wejdę na
              stronę z prognoza pogody, bo ożywiła mnie wieść o wiośnie. Bardzo ożywiła... smile Jak dobrze wstać skoro świt, Koguciku.. Bywało, że
              naprawdę tak czułem i nie ukrywam,że chętnie bym do tego powrócił..
              smile Dobrego Dnia Wam i WKN .. smile smile smile
              • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 09:55
                Cześć ULI smile TY, o tej porze?!
                Koguciku...podskakuj sobie, podskakuj...mam ja dobrą
                ostrzałkę, utemperujemy Twoje pokrzykiwania big_grin

Achaju - już dzień wstawał...smile...wiosna się zbliża więc biorę się
                stopniowo za siebie aby w letnie spodnie lekko wskoczyć big_grin A to
                wymaga ode mnie czegoś...właśnie od lutego wink
                • ulisses-achaj Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 10:03
                  Rozumiem, Hardy .. smile smile Mnie też coś nachodzi, żeby wcześniej
                  wstawać, chyba za długo pracowałem po nocach ... smile I tak tego nie uniknę, ale postaram sie to minimalizować. Wczoraj wystaw sobie
                  poszedłem spać po północy.. smile Nie mam ochoty na systematyczny trening
                  ale może kupie sobie ołowiane opaski na nadgarstki i kostki.. ??? hm...
                  Co Ty na to? smile
                  • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 10:12
                    wWszystko Uli co powoduje wyginanie, skręcanie,
                    wydłużanie, naciąganie, ściskanie, kalorii spalanie i wszystkie
                    inne ...anie
                    - jest w dłuższym czasie skuteczne. Najgorsze
                    jest "ani ani" big_grin

Cześć, lecę...znow ktoś zachorował i proszą abym był
                    wcześniej...echhhh, te kobiety...tylko by chorowały i chorowały...co
                    one bez nas by zrobiły wink
                    • ulisses-achaj Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 11:25
                      Też muszę wyjść... smile DN.. smile
                      • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 11:57
                        Witajcie, Hardy, Koguciku, Ulissesie i WKN.

Nie myślcie, że tylko Wy Panowie tak wcześnie wstaliście. Ja już po pracy, to znaczy po takiej "trochę" pracy. Krótko dzisiaj ale nie narzekam. Teraz siadam przy kominku i biorę się za czytanie. A u mnie słoneczko big_grin
                        Miłego, spokojnego dnia smile)))))
                        • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 13:25
                          Cześć Karen smile My nie myślimy...my wiemy big_grin ...już wiemy że
                          także wstałaś wcześniej, jako nam tu zakomunikowałaś smile

A co czytasz przy kominku? Metkę identyfikacyjną producenta kominka?
                          A może tabliczkę znamionową kominka? No więc - ile można na raz
                          zapakować szczap do kominka? wink
                          • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 14:44
                            Muszę Cię rozczarować Hardy, czytam "800 dni L.Balcerowicz".
                            A tabliczki znamionowe to należy czytać,
                            oj należy, zwłaszcza te na akumulatorach samochodowych suspicious big_grin big_grin
                            • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 14:51
                              Koguciku, czy ja mam rozumieć, że do tej niedzieli
                              to nie będziesz wolny tylko swawolny? big_grin
                              • kogucik.2972 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 17:31
                                swawolny to ja jestem cały czas..... z tą wolnością tylko różnie bywa... big_grin

k.karen napisała:

> Koguciku, czy ja mam rozumieć, że do tej niedzieli
                                > to nie będziesz wolny tylko swawolny? big_grin
                            • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 14:59
                              No proszę jak "to to"...niby takie małe Karen...a jak szybko
                              się uczy, jak się odgryza big_grin "Tabliczki znamionowe na akumulatorach
                              samochodowych należy czytać" big_grin Fakt, niezaprzeczalny...tylko że
                              poprzednie zimy nie zmuszały do czytania, rozleniwiły....wink Teraz
                              każdej jesieni będę czytał big_grin
                              • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 15:19
                                Bo "to to..niby takie małe Karen" ma dobrego nauczyciela..hihihihi tongue_out
                                • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 15:37
                                  big_grin big_grin big_grin Cóż mam powiedzieć...najlepiej "no comments"...i nie
                                  będę się dopytywał o nauczyciela smile
                                  • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 16:02
                                    Luzik...jeszcze uczeń nie przerósł mistrza smile bo właśnie
                                    dzisiaj...wysiadł mi, pod sklepem,... akumulator ( w samochodzie oczywiście} big_grin
                                    Musiałam zadzwonić do serwisu i przyjechali z "odpalarką"...no comments
                                    • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 16:15
                                      A tak przy okazji to pokażę AUTO moich marzeń...ehhhh
                                      i nie ma piękniejszej muzyki jak praca silnika smile

www.youtube.com/watch?v=yh_4BDaWrOQ&feature=related
                                      • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 16:41
                                        Luzik big_grin Maszynka niczego sobie big_grin

A jacy fajni ci faceci w kapeluszach...jaki fajny całus...tak
                                        jednego rozanielił że aż kowbojski kapelusz na sombrero zamienił big_grin
                                      • kogucik.2972 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 17:34
                                        ja bardzo przepraszam... Karen, ale.... ? Boszszszsz... co to się wyrabia... big_grin

k.karen napisała:

> A tak przy okazji to pokażę AUTO moich marzeń...ehhhh
                                        > i nie ma piękniejszej muzyki jak praca silnika smile
                                        >
                                        > www.youtube.com/watch?v=yh_4BDaWrOQ&feature=related
                                        • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 18:33
                                          Tak to już jest - im mniejsza osóbka (pewnie) tym większe autko się
                                          marzy smile
                                          • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 20:35
                                            Tak, tak, tak Hardy! Żadne tam Ferrari czy inne Viper'y, nie dość żem "to to" to jeszcze siedzeniem po asfalcie mam jeździć? Nooo, gdybym ja była starszy pan ale ja nawet starsza pani nie jestem to dlaczego nie mam jeździć ciągnikiem siodłowym o pięknej nazwie - Kenworth? big_grin

Koguciku, jakie boszszzs...wyobraź sobie: gaz do dechy i tylko... wycieraczki włączasz tongue_out
                                            • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 21:10
                                              ...a czemu to masz Karen własnym siedzeniem po asfalcie
                                              szorować? W każdym autku jest przecież jakieś siedzenie na którym
                                              mozna rozpołożyć własne siedzenie big_grin
                                              Chyba że...chodzi Ci o leżankę w tym Kenworth...własne łóżko w autku
                                              to jest coś! wink
                                              • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 21:22
                                                Chyba nigdy nie jechałeś, Hardytakim sportowym autem (ja jechałam jako
                                                pasażerka
                                                ). Takie niskie "coś" to nie dość, że ma strasznie twarde
                                                zawieszenie to jeszcze siedzi się w tym "czymś" tak nisko, że drogi nie widać.
                                                Ja mnie w tym "czymś" było ciasno, to nie wiem jak Ty byś wytrzymał? smile A
                                                ciągnik siodłowy to sama przyjemność jazdy, moc silnika, prędkość i komfort nie
                                                zamieniłabym na żaden, nawet bolid F1 smile)))
                                                Jasne, że o tę leżankę też mi chodzi big_grin
                                              • al-szamanka Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 21:34
                                                A ja, Karen, nie potrafię wyobrazić sobie, żeby kobieta marzyła o takim aucie. Przecież to monstrum wink I jakie imię można czemuś takiemu nadać, bo mój maluszek imię ma...i nawet nazwisko wink
                                                Ja jeśli myślę o moim następnym samochodzie, to zastanawiam się tylko nad kolorem, ponieważ marek samochodowych w ogóle nie potrafię spamiętać, ani nawet rozróżnić. Dla mnie są tylko samochody małe, średnie i duże, no i maja różne kolory. Ja marze o jakimś liliowo błękitnym...i wtedy nazwę go Niezabudka smile
                                                Spokojnego wieczoru, mili smile
                                            • kogucik.2972 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 21:28
                                              to nie lepszy byłby...czołg ? big_grin
                                              • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 21:40
                                                Łeeee...no nie czujesz bluesa smile Czołg nie jeździ tak szybko i też siedzi się w
                                                nim nisko smile
                                                Ps to, że jesteś Koguciku swawolny to bardzo mnie cieszy ale poczekam do
                                                niedzieli aż będziesz wolny wink
                                                • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 21:46
                                                  Cześć AL smile))))
                                                  No mówię Ci, naprawdę takie "monstrum" bardzo łatwo się prowadzi, lepiej niż osobowy i jedziesz bez stresów, że ktoś zajedzie Ci drogę big_grin

Miło, że Cię widzę. Spokojnego wieczoru smile
                                                  • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 21:50
                                                    Aha, zapomniałam Al, jak mi się spełni to moto-marzenie to na Twoją cześć nazwę go..Niezabudka big_grin big_grin big_grin tylko ten kolor coś mi nie bardzo do niego pasuje, lepiej granat metalik z chromo-niklowanymi dodatkami smile
                                                  • al-szamanka Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 21:58
                                                    No jak to?...wink To przecież zbyt fikuśna nazwa dla smokawink
                                                  • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 22:09
                                                    Właśnie dlatego big_grin Wyobraź sobie, że siedzę za kierownicą tego smoka, odpalam i
                                                    mówię: no to jedziemy, mój ty kochany, malutki Niezabudku big_grin big_grin big_grin
                                                    A tak w ogóle chyba Wszyscy zapomnieli,( oprócz AL), że dzisiaj jest
                                                    OSTATNI DZIEŃ KARNAWAŁU (a nie Środa Popielcowa!) suspicious
                                                  • al-szamanka Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 22:18
                                                    Dzięki, Karen, dokonałaś cudu, bo rzeczywiście się roześmiałam...a już myślałam, że nie będę potrafiła.
                                                    O ostatnim dniu karnawału wcale bym nie pamiętała.....tutaj inni o tym pamiętają, a ja zapamiętam, że do końca roku na pączki nie mogę patrzeć sad
                                                  • al-szamanka Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 21:56
                                                    Ale siedzi się tak strasznie wysoko, a ja mam lęk. Kiedyś jechałam piętrowym autobusem z Barcelony do Andorry, starą górską trasą. Droga szerokości chyba 2m, bez barierek, z jednej strony skala, z drugiej przepaść na 300m....byłam półprzytomna. Gdybym jechała tą trasą samochodem osobowym byłoby o tyyyyyyle niżejwink
                                                    Jestem objedzona aż po granice wytrzymałości. U mnie, dzisiaj ostatni dzień karnawału i w ten dzień właśnie je się tutaj pączki. No, jęczę jak umęczona....koniecznie potrzebuję dietę...sad
                                                  • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 22:26
                                                    Cześć i AL smile Aleście się z Karen rozgadały o autkach -
                                                    od sportowego cacka aż do potężnego tra/c/ka big_grin
                                                    A Kogutowi po co auto? Niech lepiej kurnika pilnuje bo mu się
                                                    cały harem rozbiega big_grin
                                                  • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 22:51
                                                    To Kogucik ma harem? Do tej pory myślałam,
                                                    że to Al ma harem...hmmm...jakaś niedoinformowana jestem smile
                                                  • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 22:53
                                                    ...jakby to powiedzieć...każdy MYŚLI że ma harem big_grin
                                                  • kogucik.2972 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 23:11
                                                    Hardy ! no przez wzgląd na Twój wiek podeszły... nie chcę uderzyć... ale w końcu mnie do tego sprowokujesz... suspicious i co ? - kac moralny, żem słabszego pobił... no po co mi to... big_grin

hardy1 napisał:

> ...jakby to powiedzieć...każdy MYŚLI że ma harem big_grin
                                                  • kogucik.2972 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 23:09
                                                    To może byś się wreszcie łaskawie pofatygowała do Kurniczka ? Bo normalnie wstyd
                                                    na całej linii.... big_grin

A dla wyjaśnienia - haremów to ja już posiadam kilka.. ostatni właśnie założyłem
                                                    na konkurencyjnym Podwórku... big_grin A co !

k.karen napisała:

> To Kogucik ma harem? Do tej pory myślałam,
                                                    > że to Al ma harem...hmmm...jakaś niedoinformowana jestem smile
                                                  • kogucik.2972 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 23:07
                                                    już Ty się o mój harem nie martw ! Bo pilnować to i owszem - muszę... przed Tobą... suspicious

hardy1 napisał:

> Cześć i AL smile Aleście się z Karen rozgadały o autkach -
                                                    > od sportowego cacka aż do potężnego tra/c/ka big_grin
                                                    > A Kogutowi po co auto? Niech lepiej kurnika pilnuje bo mu się
                                                    > cały harem rozbiega big_grin
                                                  • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 23:18
                                                    Podskakuj, podskakuj Koguciku...nic innego już Ci nie zostało big_grin
                                                    Uwierzyłby kto w harem...kilka?!...phi! big_grin
                                                  • k.karen Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 16.02.10, 23:42
                                                    To ja już idę lulu...zawsze mogę sobie wyśnić mój harem smile

DOBRANOC, miłych snów kiss
                                                  • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 17.02.10, 00:40
                                                    Oooo...sami szejkowie, haremów a haremów...i jeszcze męski harem się
                                                    Karen marzy big_grin czego ja się doczekałem w XXI wieku big_grin
                                                    Dobranoc Karen, dobranoc Wam wszystkim smile
    • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 17.02.10, 07:27
      Dzień dobry WKN...czy wyciągacie już szaf lżejsze ciuchy? Najwyższy czas je wytrzepać...smile
      • al-szamanka Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 17.02.10, 07:41
        Witam wszystkich Którzy Zechcą Nadejśćsmile
        To już aż tak pozytywne masz nastawienie, Hardy i pewność, że to już niedługo. Musze spojrzeć na pigwy na trawniku, one są zwykle dla mnie wskazówką...no i dereń, o którego cudownych, mgielnożółtych kwiatkach tak niedawno pisał Agfa. Jeżeli te zaczną się chociaż trochę pokazywać, to wtedy może humor mi się poprawi.
        Mam dzisiaj wolny dzień, ale bardzo niekorzystnie pookładane czasowo terminy, zaraz z domu wyjść muszę, a zjawie się nie wiadomo kiedy i raczej późno.
        Jak myślicie, może trzeba otworzyć "świeże" Podwórko?smile

Dobrego dnia, mili smile
        • hardy1 Re: WEEKENDOWO, PRZEDWALENTYNKOWO 17.02.10, 08:08
          Cześć przedwiosennie AL smile
          Masz rację. czas przenieść P. na nowy wątek smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
  • Kategorie
  • Najnowsze wątki
  • Więcej forów
  • Więcej na tym forum
  • Tagi