Dodaj do ulubionych

6 lutego, poniedziałek, nowy CWP

06.02.12, 07:56
Idzie luty, podkuj buty - hasło się sprawdziło. Chociaż z tym podkuwaniem to już historia smile Szczęściem...patrzę właśnie na termometr...minus 21 stopni. Prawdziwy "luty" miesiąc zimy. Meteorolodzy obiecali lekkie zmniejszenie mrozów od nadchodzącej nocy. Zobaczymy, może nie będą to cacanki...

I w takim optymistycznym nastroju, witam Wszystkich na nowym Codziennym Wątku Podwórkowym, porannie i poniedziałkowo smile
Obserwuj wątek
    • k.karen Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 09:03
      Cześć Hardy i WKN smile

Witam Wszystkich w ten piękny...wiosenny suspicious poranek smile

Ale na rozgrzanie, wspominany wczoraj Norbi smile

• hardy1 Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 09:28
        Cześć Karen smile Rozgrzało smile Akurat przed wyjściem jak znalazł...minus 20 u mnie trzyma. I tak dobrze że nie mieszkam w Lęborku - tam jest jeszcze minus 27 wink

Ale kobietom mogę współczuć...nie mają od czego się...rozgrzać? wink
        • blondynka.2801 Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 11:13
          Ale kobietom mogę współczuć...nie mają od czego się...rozgrzać?

Hardy, ale po co nam się rozgrzewać, skoro - Karen ma rację - już jesteśmy goooorrrrące! big_grin

Dzien dobry Państwu.
          Życzę Wszystkim miłego dnia, a Panom dodatkowo przynajmniej jednej gorącej kobiety obok. smile
          I zmykam.
          • sza.aliczek Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 12:22
            Dzień dobry : )

Nawet nie przypuszczacie, jak okrutnie zawiodła mnie zima!
            Prorokowałam wszystkim dookoła, że minie niezauważona, leciutka, zielona, cicha...
            ot, nijaka pora roku, która na chwilę rozbłyska tylko lampkami z choinkowego drzewka : )
            A tu trzask! i mrozy, a ponoć w przyszłym tygodniu i śniegi.
            I pewnie wielu marudzi na temperatury, ale nie wiem, czy jest jeszcze ktoś, kto czułby się tak jak ja: oszukany przez zimę!

: D : D : D
            • k.karen Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 12:28
              Ja też, witaj Szaliczku, czuję się oszukana przez zimę.
              To nie miało być tak! To już miała być wiosna...uncertain

Ale od jutra to już musi być to ocieplenie smile
              • hardy1 Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 16:39
                ...a po co Szaliczko wchodzisz w konszachty z zimą, hę? Na jasną chalierę?! Rób jak ja - staram się jej nie zauważać i...przeczekuję smile
          • k.karen Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 12:26
            Cześ Blondynko smile

A ja myślę inaczej, nie byłybyśmy gorące gdyby nie nasi mężczyźni, Prawdziwi Tacy! smile
            • cieplanata Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 12:34
              Witajcie, witajcie smile mróz jak jasna......... nie powiem co, ale słoneczko mi świeci pięknie w oczy smile
              • k.karen Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 12:42
                Hej, hej Natko smile

Muszę wyjść na to piękne słonko i ten wstrętny mróz
                ale żeby mi się chciało tak jak mi się nie chceeee uncertain
                • kkkkosmita Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 13:00
                  Przyszedłem szybko żeby powiedzieć
                  Dzień dobrzy!
                  I ładnie się uśmiechnąć...
                  no i tak ogonie narobić dobrego wrażeniaaa...big_grinbig_grinbig_grin

Bo...
                  no nie wyrabiam się na zakrętach z robotą!
                  Zakręty ciasne i ostre... muszę ich pilnować...
                  http://i39.tinypic.com/2m4ah79.gif
                  • kkkkosmita Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 13:46
                    Errata:Ogólnie nie ogonie!

• 1agfa Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 13:52
                      Widzisz, Kosmito? To i przez pośpiech (na zakrętach) i przez mróz - a Twój ogon...to jakoś z podświadomości może się wylęgło? suspicious
                      Bo co mróz to mróz, srogi jest, a w ogonie kwiatki były, mogą zwiędnąć big_grin
                      • hardy1 Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 16:43
                        ...czy tu jest jakaś ciekawa rozmowa o ogonie Kosmity? big_grin Chętnie posłucham, a nawet wezmę udział...toże samo jestem po uszy, po uszy zawalony robotą i sprawdzam wytrzymałość nerwów moich...szczęściem ostatni tydzień wink Przyda mi się odpoczynek w formie poga-wędek o ogonie...łowicie na nie...rybki suspicious
                        • k.karen Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 22:09
                          Hardy, tu nie ma co mówić o ogonie Kosmity, to najlepszy ogon w kosmosie
                          i jedyny taki....o - smile)))))-------kwiat

Dobrze, że tej roboty nie masz powyżej uszu więc o stan Twoich nerwów się nie obawiam smile
                          • hardy1 Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 22:13
                            Mówisz Karen że Kosmita ma "najlepszy ogon w Kosmosie"? Oooo...czyżby nasz Kosmita jeździł na...Komecie? big_grin

O swoje nerwy się nie boję, wytrzymają. Nie pierwszy, nie ostatni raz wink
            • blondynka.2801 Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 14:31
              Karen, masz rację smile
              Błogosławione ciepło działa tylko w sprzężeniu zwrotnym.
              Czyli wzajemność - co dajemy, to dostajemy. smile
              I na odwrót.
              No, to...
              kiss smile
              • k.karen Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 22:00
                Blondynko smile

To ja Ci tak po cichu powiem:
                że jak dajemy to podwójnie dostajemy smile

Choć próżno czekać na słowa miłości,
                wyznania trudne są dla ichmości,
                W oczach ich miłość i uwielbienie,
                podziw, szacunek także pragnienie.

Ich oczy mówią a nie ich usta
                bo gdy na ustach w sercu jest pustka.
                I w żadnym lustrze nie widzisz tego
                co widzą oczy ukochanego.

smile))
                • 1agfa Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 22:25
                  Dobry wieczór, Karen. Właśnie się skończył Teatr TV, premiera tym razem, hoho! big_grin Nawet dość zabawna komedia, nieźle grana; sztuka o tym, jak robi się filmy, jak ma się zrobić kasową (koniecznie kasową) komedię romantyczną. Interesująca dodatkowo dlatego, że jej autor był scenarzystą polskich tzw."hitów" serialowych - czyli świetnie znał światek filmowców.
                  Trochę śmieszny, trochę absurdalny, trochę parodii na temat samych siebie - tego własnie środowiska.
                  Ale też coś "obok".
                  Zapamietałem kwestię, mówioną przez Jerzego Englerta do scenicznego syna:
                  (cyt.z pamięci: "...Śpiesz sie robić ludzi, bo inaczej nie bedzie kogo kochać, kogo rzucać...i komu moralizować..." wink
                  • k.karen Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 23:58
                    Agfo i przegapiłam dzisiejszy teatr sad
                    Następnym razem to bardzo Cię proszę, przypomnij, że czas na sztukę w tivi smile

A ta kwestia Englerta jest świetna!
                • 1agfa Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 22:28
                  No. Tak jest smile
            • hardy1 Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 16:37
              Witam popołudniowo smile

Już już najeżyłem się na Ciebie, Blondynko...nie jesteście przecież takie gorące same z siebie. Masz szczęście - Karen Ciebie uratowała - gorącość Was rozsadza dzięki Prawdziwym Takim suspicious To oni są zaczynem, zapłonem i katalizatorem...bez nich stygniecie...przecież Ktoś musi podsycać ciągle wewnętrzny żar, aby buchał płomieniem.,..czyż nie? suspicious
          • 1agfa Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 13:48
            Dzień dobry, Blondynko smile
            Blondynka napisała:
            > "... przynajmniej jednej gorącej kobiety obok. smile..."

No ładnie...to prawda, że im więcej tym lepiej suspicious
            • blondynka.2801 Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 14:35
              1agfa napisał:
              No ładnie...to prawda, że im więcej tym lepiej

Agfo, mój Miły, cóż Ty masz na myśli?!? shock shock
              Że Wam, Panom, czasami i harem przyśni?
              Że wianuszek kobietek wpatrzonych miłośnie
              w Wasze cudne oczy, zwrócone ku wiośnie?
              Strzeż się, strzeż, Mój Drogi, bo zdarza się przecież,
              że marzenia się spełnią (tak się życie plecie)
              i BEZLIK damskich wdzięków wkoło Cię otoczy…
              I cóż Ty wtedy poczniesz, Agfo przeuroczy?!? wink big_grin
              • kkkkosmita Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 15:44
                i BEZLIK damskich wdzięków wkoło Cię otoczy
                Gdybym ja
                wstąpić miał
                na sułtański tron
                to by mnie
                budził śpiew
                trzech nadobnych żon.

Może śpiew
                może płacz
                nie mieszaaajmyyy spraw
                żonyy trzyyy
                biedyyy trzyyy
                O Allachu zbaw
                ...żony trzy biedy trzyyy
                o Allchu zbaw! big_grinbig_grin

trzy właaasneee żonyy
                to skarb każdy wie!
                Leecz z druuugiej strooony
                już z jedną jest źle! big_grinbig_grinbig_grin
              • 1agfa Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 16:34
                "...Podawać piłkę - rzecz to gasza,
                A żenska - chwytać ią do siatki;
                Ot, cała słuszność, nasza, wasza,
                takie miłości sa zagadki;
                Wiary w tych igrach ty nie pytay,
                Chocby sto razy ją poprzysiąc,
                Y słówko stare pilnie czytay:
                "Za iedną rozkosz bólow tysiąc."
                .....

Miłuycie tedy, ile chcecie,
                Weselcie się y trząście zdrowo,
                Gdzie potrza, y tak dopłyniecie,
                Nie ma ta nad czem robić głową.
                Miłości dar ogłupia ludzi,
                Salomon przez nią wszedł w pogany;
                Najmędrszy boday się spaskudzi...
                Szczęśliw, kto nie zna, co te rany!

Orfeusz, wdzięczny mistrz na fletni,
                Chcąc folgę dać miłosnej męce,
                Omal nie zginął co nayszpetniey,
                W Cerbera srogiey psiey paszczęce;
                A Narcyz, młodzian pieknolicy,
                W studni głębokiey pogrzebany,
                Przepadł dla jakieyś krasawicy...
                Szczęśliw, kto nie zna co te rany!..."
                big_grin

Francois Villon, "Le testament", przekład Boy
                • hardy1 Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 16:55
                  Jak to mówią bywałe ludzie -
                  gdzie kucharek sześć,
                  tam nie ma co jeść.

Coś w tym musi być
                  i w haremie to samo znaczyć.
                  Jedna Pani - mały kłopot.
                  Dwie Panie - duży kłopot.
                  Trzy alibo więcej...
                  ojjj! Nie chcę więcej!
                  Wystarczy nie na ilość
                  a na jakość postawić...
                  I z jedną, byle właściwą
                  można własny świat zbawić wink
    • 1agfa Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 13:59
      Dzień dobry Wszystkim, miłe i ciepłe Podwórko smile
      Mróz nie popuszcza, jeszcze kilka dni i zacznę kwękolić, narzekać, psioczyć etc.
      Ale to jeszcze kilka dni, jednak, bez narzekania - jako że luty ma swoje prawa, luty przecież musi byćluty jak Hardy słusznie zauważył; i tak z każdym dniem jest bliżej wiosny! big_grin
      • 1agfa Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 14:14
        Muszę poczytać, posłuchać! big_grin koncert się wczoraj odbył, zdumiewający koncert zimowy...na dwa świerszcze za kominem śpiewanie, takie że i dla mnie będzie to bardzo interesujące słuchanie/czytanie big_grin
        Ech, Podwórko, Podwórko big_grin
        • hardy1 Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 16:50
          ...gdzie ten koncert świerszczyko...ups! chciałem rzec - świerszczowy suspicious, Agfo? Na działce, za kominkiem z trzaskającym wesoło ogniem? wink
    • rata.sofisticada Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 17:54
      Dzien Dobry,
      dzien jest ladny, mimo ze zaplacilem rano mandat za przekroczenie predkoscismile Nieznacznie przekroczylem, na jakiejs bocznej drodze. Tak sie lata dziury w budzetach miasteczeksmile
      • hardy1 Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 18:12
        Cześć Szczurze.
        Nie pomyślałeś, że dzięki Twojemu mandatowi dziura w bocznej drodze będzie mogła być częściowo załatana? Może uratujesz następnym razem zawieszenie w aucie..a więc patrz na ten pozytywny aspekt zapłacenia mandatu wink
        • rata.sofisticada Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 18:27
          Może uratujesz następnym razem zawieszenie w aucie..a
          > więc patrz na ten pozytywny aspekt zapłacenia mandatu wink

Witaj, Hardysmile Dokladnie, potraktowalem ten mandat jako czesc wazkiej inwestycjismile
          • hardy1 Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 18:47
            ...teraz tylko powinni wmurować przy "częściowo załatanej wyrwie" tabliczkę z nazwiskiem mandatariu...chciałem rzec - fundatora big_grin
            • kkkkosmita Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 20:03
              Jest taka miejscowość Kęsowo...
              Dostałem tam mandat.
              Pełne zaskoczenie, bo... wydawało mi się że nie było powodu...
              Prawie tam nie jeździłem samochodem... tylko raz po miód do pasieki pojechałem...

Potem okazało się, że jest to miejscowość na całą Polskę sławna... nawet jakieś postępowania się toczyły...bo interpelacje(!!!?) były w sprawie niesłusznie danych mandatów w tej miejscowości.
              Znaki ograniczające prędkość absolutne niewidoczne na tym odcinku od miodu......
              a radar nie wiadomo gdzie... i nic nie potrafiłem wymyślić, aby ten mandat usprawiedliwić....

Polowanie na jelenie zdjęcie

SPOSOBY ZASTAWIENIA PUŁAPKI NA JELENIA

Teraz kawałek raportu NIK-u

Przyczynę nielegalnego nakładania grzywien na właścicieli samochodów kontrolerzy upatrują nie tyle w nieznajomości przez strażników zakresu swoich uprawnień, ale przede wszystkim w dążeniu do uzyskania jak największych wpływów zwiększających dochody gminy. Świadczy o tym m.in. ujmowane przez samorządy w swoich planach budżetowych wielomilionowych kwot dochodów pochodzących właśnie z nakładanych mandatów..............

W ocenie Najwyższej Izby Kontroli działania funkcjonariuszy straży spowodowały utratę zaufania obywateli do administracji publicznej. Dlatego też wojewodowie powinni sprawować bardziej szczegółowy nadzór nad podległymi im strażami.

Artykuł... również z NIK-iem
              • hardy1 Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 20:21
                To jest właśnie problem. Dobrze że według nowego Kodeksu nie będzie zamaskowanych radarów - one mają powodować zwiększenie bezpieczeństwa w miejscach niebezpiecznych a nie być maszynką do robienia kierowców w jelenia.

Podobna ukryta pułapka jest w jakiejś miejscowości niedaleko Koszalina - tam polują na turystów i urlopowiczów. Stawiają świadomie za zakrętem - znak o gwałtownyym ograniczeniu prędkości i...od razu radar. Fizycznie nie ma szansy na tak raptowne wytracenie prędkości. Mandaty "dawały" podobno 70% dochodów. Też o tym czytałem w ub.roku.

PS. Idę Na Przyzbę. Czas zacząć nowy rozdział wink Będę jednak zaglądał na Podwórko smile
                • euroxia Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 21:19
                  Witam wieczorową porą smile

Ta pułapka to w miejscowości Kobylnica. Szef regularnie dostaje śliczne fotki big_grinbig_grinbig_grin Oczywiście, w załączniku mandat tongue_out Uzbierało się, ojjjjjj, uzbierało big_grin
                  Dobrze,że auto na firmę, więc tylko mandat, punktów karnych brak smile
                  • cieplanata Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 22:05
                    znam tez tak miejscowość w Podkarpackim, można przejechać całą Polskę i ani jednego policjanta nie zobaczysz, a jak dojeżdżasz do tej miejscowości nawet o 2 w nocy to oni czyhają uncertain i oczywiści mandacik, mandacik................co znów pani? no nie...............
                    • hardy1 Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 22:09
                      ...i Ty, Natko? wink Biedni policjanci...ciągle im przeszkadzasz w pracy, mandaty w nocy muszą wystawiać...wink
                  • hardy1 Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 22:06
                    Witaj Euroxio.
                    Rozumiem, że piszesz o miejscowości pod Koszalinem? Jednym słowem, musicie mieć w planie budżetowym firmy rubrykę, po stronie założonych wydatków - "na Kobylnicę"...wink
                    • euroxia Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 22:33
                      smilesmilesmile Cóż.... dobrze,że szef w najbliższej przyszłości się nie wybiera na zachód big_grin
                      To zbyt drogie wypady smile
                      • hardy1 Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 23:12
                        Szef niech się cieszy, Euroxio, że nie wybiera się zwłaszcza na północ, za Wodę...tam płaci się "od pensji". Kosztooowne...big_grin
                  • k.karen Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 22:20
                    Cześć Euroxio, dawno nie widziana smile))
                    • euroxia Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 22:34
                      Ojjj...zaglądam czasem. Wybaczcie,że tak mało mniesad
                      Obiecuję poprawę smile
              • k.karen Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 22:18
                Kosmito smile
                Ale to nie jest zgodne z przepisami. Fotoradar ( radar) musi być oznakowany,
                wcześniej powinny być tablice informacyjne. Poza tym nie może
                być atrap fotoradarów.
                • hardy1 Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 23:07
                  Karen - termin usunięcia atrap fotoradarów już przesunięto na późniejszy.
                  Po drugie - w przypadku tego "pod Koszalinem" - znak ograniczenia prędkości i za nim radar formalnie były widoczne...tyle że zaraz za zakrętem. Ustawione w takiej odległości, że nie było szans na zdążenie z wyhamowaniem...typowa "maszynka do zarabianbia pieniędzy".
              • 1agfa Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 22:35
                Ale historia, Kosmito! To ja tyle jeżdżę, a niewiele mam takich mandatowych wpadek; też prawda że ostatnio mniej wojażuję...
                Poza tym zawsze byłem szczęściarzem! big_grin
                Swoją drogą dobre okreslenie takiego naciągania: "maszynki do robienia pieniędzy".
                Wynika z Twego opisu, że oni tam robili to z całą świadomością. Dla "podreperowania budżetu" hmmm...
              • rata.sofisticada Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 07.02.12, 16:38
                Jest taka miejscowość Kęsowo...
                Dostałem tam mandat.
                Pełne zaskoczenie, bo... wydawało mi się że nie było powodu...

Kosmito, szkoda, ze brak czasu nie pozwala mi opisanie pewnej historiismile
                • kkkkosmita Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 07.02.12, 16:51
                  Szczurze... Pełno jest takich historii...
                  choc i tak niektóre potrafią zaskoczyć człowieka.

Np. w dniu rozpoczęcia szkoły i końca roku szkolnego, zatłoczonego parkingu przed podstawówką ... pilnowały 3 ekipy granatowych (chowali się za zakrętem... nie było ich widać a potem bardzo szybko biegli big_grin ).
                  Wystarczyło malutkie dziecko do szatni odprowadzić... (ok 60sek)
                  a po powrocie znajdowało się samochód z założonymi blokadami na koła...
                  ....bo nie było gdzie się na te sekundy zatrzymać w regulaminowym miejscu!...

I zaczynało się...
                  do pracy nie ma jak dojechać, samochodu nie wolno zostawić pod szkołą... bo za lawetę i parking strzyżony granatowych trzeba będzie duuużo płacić. Samochód na tym parkingu okradną... i nie udowodnisz, że okradli...
                  eeeee....sad
                  Szkoła w odległości jakieś... 200 metrów od budynku sejmu.

Szczurze... odsłuchałeś tę piosenkę, którą Agfa wkleił parę dni temu...
                  koń szabelka i butelka... fajna jest.

Teraz jeszcze wychodzę... będę potem...
                  • rata.sofisticada Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 07.02.12, 16:59
                    Szczurze... odsłuchałeś tę piosenkę, którą Agfa wkleił parę dni temu...
                    > koń szabelka i butelka... fajna jest.

Niestety nie. Gdzie ona jest?smile
                    • kkkkosmita Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 07.02.12, 17:38
                      W Już piatek, 3 lutego 2012, CWP

Humor big_grin
                      • kkkkosmita Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 07.02.12, 17:42
                        Szczurze. Wątek codzienny 1 luty!
                        Bardzo się spieszę i trochę w piętkę gonie... bo za chwilę mam ważne spotkanie..
      • k.karen Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 22:12
        Cześć Szczurku smile

Zwyczaje łatania dziur budżetowych miasteczek, wszędzie na świecie
        są takie same, jak widać smile
        A mnie się mandaty nie imają choć przyznaję, że zdarza mi się jeździć
        nieprzepisowo smile
        • hardy1 Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 23:02
          Mnie się imały...ale tylko dwa razy w życiu. W tym jeden za "niemanie świateł" w słoneczny dzień. Zapomniałem włączyć a zatrzymał mnie młody policjant, widać że prościutko po szkole...musiał się komendantowi "zasłużyć" wink
        • rata.sofisticada Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 07.02.12, 16:35
          A mnie się mandaty nie imają choć przyznaję, że zdarza mi się jeździć
          > nieprzepisowo smile

Witaj, Karensmile
          Jak Ty robisz?smile
    • blondynka.2801 Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 23:16
      Dobry wieczór smile

Wpadłam na chwilkę, aby na "dobranoc"
      a) ucałować Kogo trzeba,
      b) uścisnąć dłoń Komu trzeba,
      c) pozdrowić Kogo trzeba.

I teraz Każdy może sobie wybrać, jak Jej/Mu życzyłam dobrej nocy. smile
      • hardy1 Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 23:24
        ...można zaznaczyć, Blondynko, opcję wielokrotnego wyboru? Znaczy: a/ i b/ i c/ ? big_grin
        • blondynka.2801 Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 23:29
          Oj, Hardy!
          Maksymalista z Ciebie! smile
          Wszystko, albo nic, tak???
          OK.
          Całuje Cię kiss, dłoń ściskam i pozdrawiam. smile
          • blondynka.2801 Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 23:32
            Hardy,
            No i co?
            Było i nie ma. shock
            Przecież nie mam omamów.
            Jeszcze.
            Chyba?
            • hardy1 Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 23:33
              Wziąłem k`sobie wszystkie trzy opcje, Blondynko smile

Czego nie ma? O jakie omamy chodzi?
              • blondynka.2801 Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 23:36
                Już o żadne, Hardy-sowizdrzale. wink smile
                • hardy1 Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 23:40
                  Jaaaa?! shock Jam niesamowicie spokojny człowiek...a jaki poważny!!! suspicious
      • 1agfa Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 23:39
        Blondynko smile dobrej nocy kwiat
        analfabeta, litery się zlewają wink
        • blondynka.2801 Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 06.02.12, 23:44
          Dobranoc, Agfo.
          kiss, jeśli mogę... smile
      • k.karen Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 07.02.12, 00:12
        Dobranoc Blondynko, dobranoc Wszystkim smile

Śpijcie dobrze, do jutra...smile
        • hardy1 Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 07.02.12, 00:26
          ...i ja już Wszystkim mówię "dobranoc", moi mili smile
    • czaro.01 Re: 6 lutego, poniedziałek, nowy CWP 07.02.12, 00:37
      DOBRANOC Podwórkosmile

https://www.bankfotek.pl/image/1178884.jpeg

Czarodziejka smile
    • cieplanata 7 luty, CWP 07.02.12, 07:14
      Witajcie, witajcie Wszyscy Którzy Nadejdą u mnie juz prawie wiosna, tylko minus trzynaście a jak tam na innych frontach pogodowych? wink
      • hardy1 Re: 7 luty, CWP 07.02.12, 08:37
        Cześć ranna Natko smile Znaczy poranna a nie zraniona wink

Na północy/południu/wschodzie/zachodzie (właściwe wybrać) są zmiany. Zamiast minus 22 ogrzało się do minus 16 smile Wiosna, panie sierżancie big_grin
      • k.karen Re: 7 luty, CWP 07.02.12, 08:38
        Dzień dobry Natko smile

To u mnie już wiosna bo tylko -10° big_grin

Wiosennego dnia Wszystkim i do napisania...smile
        • blondynka.2801 Re: 7 luty, CWP 07.02.12, 09:54
          Dzień dobry, Podwórko smile

Mam dla Was na udany początek dnia dobrą wróżbę. smile
          Co tam mróz, co tam zima - kiedyś (oby szybciej, niż później) miną.
          I wtedy zobaczycie może coś takiego...

Aha, podejrzliwym ...przepraszam... dociekliwym (dzień dobry, Hardy wink) przysięgam, że robiąc tę fotkę, byłam kompletnie trzeźwa i nic mi się w oczach nie dwoiło. big_grin big_grin

Miłego dnia! smile

https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/05/14/655f27585a.jpg
          • hardy1 Re: 7 luty, CWP 07.02.12, 10:04
            (będąc w przelocie przez Podwórko...)

Cześć Karen i Blondynko smile To dobre wiadomości - temperatura podwyższa się u Karen (suspicious), Blondynka widziała...tęczę?! shock To dzisiejsza fotka?! big_grin

PS.Masz szczęście, Blondynko - dociekliwy ale nie podejrzliwy wink
            • hardy1 Re: 7 luty, CWP 07.02.12, 10:14
              PS. ...a może Blondynka z powodów...hmmm...nieznanych mnie...nagle z ócz swych zrobiła pryzmaty...tak to się światło naszego Sola rozszczepiło...

Cóześ Ty piła,
              miła Blondynko, hę?
              że światło tak Tobie
              rozszczepiło się?
              suspicious
              • blondynka.2801 Re: 7 luty, CWP 07.02.12, 10:18
                a może Blondynka (...) nagle z ócz swych zrobiła pryzmaty...

Hmm... Hardy... Jak to czarownica... big_grin

Lecę do zajęć! Pa!
                • hardy1 Re: 7 luty, CWP 07.02.12, 18:17
                  Byle pryzmaty te rozpalały tęczę... Przyjdzie może wcześniej wiosna wink
            • blondynka.2801 Re: 7 luty, CWP 07.02.12, 10:15
              Hardy, to nadzieja na przyszłość. smile
              Miejmy nadzieję - niedaleką.
              A co nam zostało poza nadzieją?!? big_grin

Czasem bywają takie dni, że zamiast nadziei mam nadzieję na nadzieję....

Hmmm... Dociekliwy, hardy sowizdrzał Hardy - interesująca mieszanka firmowa... wink smile
              • hardy1 Re: 7 luty, CWP 07.02.12, 18:26
                ..ale przewidywalna, kiedy trzeba jak opoka, i niewybuchowa wink
          • 1agfa Re: 7 luty, CWP 07.02.12, 14:44
            Nawet nie wiesz, jak mnie ucieszyłaś tą tęczą, Blondynko (dzień dobry Ci)!
            Kawałek innego nie-lodowego świata, który przecież jest tuż obok - uchwyciłaś.
            Niby zwykłe zjawisko, a jak budujący jest to widok, obiecujący smile
            Dziekuję.
            • 1agfa Re: 7 luty, CWP 07.02.12, 14:46
              PS. Oczywiście - miłego, udanego dnia, Blondynko smile
            • blondynka.2801 Re: 7 luty, CWP 08.02.12, 00:03
              Agfo, też lubię tę tęczę. smile
              Tak mi się w zeszłym roku zaczęły wakacje nad morzem. Niezły prognostyk, prawda? smile
              Choć muszę przyznać, że podwójną widziałam pierwszy raz w życiu.
              Tak, czy siak - dobry znak. smile
              Nie wspominając o biblijnym znaczeniu tęczy, gdzie jest ona symbolem pojednania Boga z człowiekiem. I to ją zobaczył Noe, jako znak, że potop się rychło skończy.
              Warto wierzyć w dobre znaki. smile
      • 1agfa Re: 7 luty, CWP 07.02.12, 14:35
        Dzień dobry Wszystkim. Temperatura jaka jest - każdy widzi i czuje. Luty trwa, a mrozy podobno (jak słyszano) mają się skończyć dopiero wraz z końcem miesiąca. Czyli jeszcze...cierpliwości! smile
        Pod miastem, oczywiście, zimniej. Śnieg twardy, skawalony w skorupę, chrzęszczącą pod butami. Jest tak twarda, że nawet spore ptaki, przysiadające na tych płachtach, nie zapadają się, ledwo ślady śladów zostawiają, widziałem stojące na wierzchu zlodowaciałego śniegolodu.
        Muszą być jednak w godzinach południowych, kiedy słońce silniej operuje takie chwile, że śnieg mięknie, bo mnóstwo jest ptasich, wiewiórczych, kocich i całkiem nierozpoznanych tropów; istne zbiegowisko, a mnie to cieszy: zwierzaki czują się u siebie smile
        Podkarmianie wykonane i doglądanie oczekującej choinki też.
        Tej to dobrze! smile
        A teraz - do normalnych zajęć. Pozdrawiam smile
        • 1agfa Re: 7 luty, CWP 07.02.12, 14:52
          Te normalne zajęcia zapowiadają się absorbująco, dośćnagle i niespodziewanie "wypadły"; nie wiem czy - i kiedy dzisiaj będę mógł zajrzeć na miłe Podwórko.
          Wiadomo, że będę się starać...a że nigdy nic nie wiadomo, to może się uda?
          Pozdrowienia Wszystkim serdeczne, i udanego dobrego dnia, moi mili smile
          • kkkkosmita Re: 7 luty, CWP 07.02.12, 15:15
            Cześć!
            Umieram z głooduuu
            Uważam to za tak ważną sprawę... że rozgaszczam wszem i wobec! big_grinbig_grinbig_grin
            uuuuuuuu!
            • hardy1 Re: 7 luty, CWP 07.02.12, 18:39
              Witajcie wieczornie smile

Agfa w robótce niespodziewanej wieczornie, Kosmita w jadle zanurzony...a ja? Wreszcie wróciłem z pracy. Rady, podsumowania i narady...znacie? Znacie wink...wiecie jak mi po powrocie gorący obiad smakował? big_grin

Do tego rano pomyślałem - czas autem się przejechać, ruszyć go z miejsca. Patrzę - a tu prawie flak w jednym kole (czasem puszcza...). Podłączyłem kompresorek, podpompowałem i pojechałem. O 17-tej skończyliśmy pracę, wyszliśmy, ja zaniepokojony - będę znów na mrozie pompował czy nie? Trzymało! Wszystkie koła w porządku...o czym z radością poinformowałem współpracowników smile

Jednak kompresorek musiałem wyciągnąć i pompować. I...tu zagadka - dlaczego jednak musiałem wyciągnąć kompresorek? suspicious
              • euroxia Re: 7 luty, CWP 07.02.12, 21:08
                Dobry wieczór smile
                A w odpowiedzi na Twoją zagadkę:
                Wyciągnąłeś kompresorek, aby koleżance pompować.... koło, oczywiście big_grin
                Zgadłam?smile
                • hardy1 Re: 7 luty, CWP 07.02.12, 21:51
                  Dobry wieczór, Euroxia smile
                  Sacreble! Odgadłaś!
                  Myślałem że trudniejsze będzie do odgadnięcia...smile
                  • euroxia Re: 7 luty, CWP 07.02.12, 22:20
                    Cóż....posłużyłam się tajną bronią kobiecą.... Intuicja to jest to big_grin

PS. Było trudne big_grin
                    • hardy1 Re: 7 luty, CWP 07.02.12, 22:35
                      Nie będę polemizował smile
                      Tyle że koleżanka wpierw przedzwoniła do męża i poinformowała o problemie. Powiedziała że może nie przyjeżdżać bo jej kolega ma kompresorek i zaoferował się dopompować z przodu. Mąż się chętnie zgodził i jeszcze poprosił abym dopompował żonie z przodu do pełna...wink
                      • sza.aliczek Re: 7 luty, CWP 07.02.12, 22:59
                        Heeeeeej : ))))))))))))

Kochani, malutko mnie w necie (co się zdecydowanie poprawi!) - ale przypominam, że mam na wszystko .... baczenie ; ))))

https://i.snobka.pl/sn415/0604f829001bf4884921ecdf
                        • kkkkosmita Re: 7 luty, CWP 07.02.12, 23:15
                          Cześć Szaliczku... i wszyscy tutaj...
                          Ja też jestem dosyć zagoniony...
                          a więc... muszę jakoś swoje ...ego ...podbudować, bo zupełnie skapcanieję!
                          z czytanie postów nie nadążam... i jestem ... trochę mało szczęśliwy!

O wklejam swój bardzo drogocenny portret! big_grin
                          To mnie na pewno... do równowago umysłu i wysokiej samooceny powinno doprowadzić!big_grintongue_out

https://ru.photofunia.com/output/2/2/X/e/e/Xeel5nUPlIZSTSyQVKv_kQ.jpg
                          • hardy1 Re: 7 luty, CWP 07.02.12, 23:26
                            Cześć oczkobacząca Szaliczko i stucenny Kosmito smile
                            Nawet mnie dopada zmęczenie...ale bardziej psychiczne...cóż, taki czas w pracy...
                            Zaglądnę na dobranoc za pół godziny...jeżeli nie zasnę wink
                            • blondynka.2801 Re: 7 luty, CWP 07.02.12, 23:32
                              Hardy, smile
                              to jeśli zajrzysz, to Ci powiem "dobranoc" za pół godziny, a jeśli uśniesz - to już Ci mówię "dobranoc". smile
                              Szaliczku, napisałam TAM. Nie było mnie TU i TAM, bo byłam gdzieś indziej i dopiero wróciłam. smile
                              • sza.aliczek Re: 7 luty, CWP 08.02.12, 00:01
                                Blondynko : )
                                Już chyba zauważyłaś, że większość z nas bywa TU i TAM : )))) i tak krążymy z sympatią po elipsie dwóch for : ))))
                                Czytałam - odpowiem jutro....
                                Dobranoc : )
                                • blondynka.2801 Re: 7 luty, CWP 08.02.12, 00:04
                                  Dobranoc, Szaliczku. smile
                                  Niech Ci się w tym Twoim deficycie koloru przynajmniej śni jak najkolorowiej.
                                • kkkkosmita Re: 7 luty, CWP 08.02.12, 00:34
                                  większość z nas bywa TU i TAM
                                  Szaliczku... bo to są takie udane fora...

Tylko ja ... byle jak...

nie mogę sobie spokojnie nadążyć... a potem tylko ...kapcanieję w duchu,
                                  kiedy za późno... istne skarby odkryję... (np. na Loży...)

hm... może znajdę jakieś ładne kolorowe zdjęcie na dobranoc....
                                  idę szukać...big_grin
                                  • kkkkosmita Re: 7 luty, CWP 08.02.12, 00:37
                                    Zorza nocna na dobranoc dla wszystkich...
                                    kolorowych snów.

https://i43.tinypic.com/2bwrhc.jpg
                            • sza.aliczek Re: 7 luty, CWP 08.02.12, 00:03
                              Hardy - jak ja to rozumiem : )
                              A Kosmicie powiem tylko: dopiero po drugim otworzeniu wątku zauważyłam, ze to jakaś rżąca szkapa - dotąd widziałam roześmianego, dolarowego .... wielbłąda!!!!!!! : D
                              • kkkkosmita Re: 7 luty, CWP 08.02.12, 00:38
                                roześmianego, dolarowego .... wielbłąda!!!!
                                big_grin

http://i53.tinypic.com/ae3cep.jpg
                                • hardy1 Re: 7 luty, CWP 08.02.12, 00:46
                                  Przysnąłem, obudziłem się, przyszedłem aby zaglądnąć i już powiedzieć - dobranoc Wszystkim smile Dobranoc Szaliczko, Blondynko, Kosmito i Kto jeszcze zaglądnie smile

Jeszcze kilka dni i bedę miał trochę odpoczynku....co potwierdzi Szaliczka smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka