Dodaj do ulubionych

09 grudnia 2012, CWP

09.12.12, 08:54
Dzień dobry na nowym CWP smile

Wczoraj późnym popołudniem nastapiła awaria na forum GW. Nie otwierały się strony. Na szczęście, już po awarii...więc śnieżnoporannie witam w niedzielę Wszystkich, którzy zaglądną smile

PKP rzadko jeżdżę, ale czuję po kościach, że dzisiaj znów powtórzy się sytuacja sprzed roku czy dwóch. Oby moje kości wysyłały niewłaściwe sygnały...
Obserwuj wątek
    • witekjs Re: 09 grudnia 2012, CWP 09.12.12, 10:14
      hardy1 napisał:

> Dzień dobry na nowym CWP smile
      >
      > Wczoraj późnym popołudniem nastapiła awaria na forum GW. Nie otwierały się stro
      > ny. Na szczęście, już po awarii...więc śnieżnoporannie witam w niedzielę Wszyst
      > kich, którzy zaglądną smile
      >
      > PKP rzadko jeżdżę, ale czuję po kościach, że dzisiaj znów powtórzy się sytuacja
      > sprzed roku czy dwóch. Oby moje kości wysyłały niewłaściwe sygnały...

Dzień Dobry smile
      Cieszę się, że mogę Dzisiaj odezwać się do Ciebie Hardy i wszystkich w innych Forach również.
      Myślałem, że doszło do zablokowania mojego połączenia z Forum GW.
      Awaria 8.12.12, wystąpiła chyba po 22.18/ostatni wpis w F. Savoir-vivre/, a w F. Kraj 22.05 w innych po 21.00 /u mnie 21.27/ lub wcześniej.
      Chyba mało prawdopodobne, aby awaria pojawiała się o różnych godzinach, ale tak to wygląda.

Pozdrawiam radośnie. Witek }:-})=
      • hardy1 Re: 09 grudnia 2012, CWP 09.12.12, 10:22
        Witam Witku :)
        Nie wiem dokładnie, o której nastąpiła awaria. Byłem zajęty czym innym. Chciałem zaglądnąć na fora około 22-giej i już nie mogłem.
        To mniej ważne. Ważne, ze już jest wszystko w porządku. Mała rzecz - połączenie - a cieszy smile

PS.Firma amerykańska zaoferowała kosmiczną, dalszą już turystykę niż tylko orbitalną - na Księżyc. Ktoś reflektuje? Ja tak. Chyba zacznę odkładać pieniążki, albo wezmę kredyt...suspicious
        • sorel.lina Re: 09 grudnia 2012, CWP 09.12.12, 10:30
          Dzień dobry, Hardy! Dzień dobry, Witku! smile
          Dzień dobry, WKN!
          Jak działa taka awaria? U mnie wszystkie strony wskakiwały bez problemu.
          Pozdrawiam serdecznie z zaśnieżonej i zamglonej Łodzi. smile
          • mirekms Re: 09 grudnia 2012, CWP 09.12.12, 10:45

Dzień dobry,Hardy,Witku i Sorellinio

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/c3.0.403.403/p403x403/76477_489315084441774_124110039_n.jpg
            rysunek - Raczkowski
            • mirekms Re: 09 grudnia 2012, CWP 09.12.12, 11:45
              kącik czytelniczy

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/c0.0.403.403/p403x403/481395_143704292445522_1380815703_n.jpg

rysunek - Michał Graczyk
              od 10 minut na FB
              • hardy1 Re: 09 grudnia 2012, CWP 09.12.12, 12:50
                Mirku, jedni lubią książki czytać, inni używają jako podstawkę pod butelkę i szklankę, jeszcze inni podkładają pod nierówną wersalkę. Byli też tacy, którzy książki palili.
                Lata temu byłem świadkiem, jak nowobogacka para przyszła z metrówką do księgarni, odszukała książki z pięknie zdobionymi grzbietami, wymierzyła wszerz książki na półce. Paniusia powiedziała do pana - te będą pięknie pasować do naszego nowego salonu. Pani! (to do sprzedawczyni) poproszę metr piętnaście tych książek!
          • hardy1 Re: 09 grudnia 2012, CWP 09.12.12, 12:43
            Sorellino - po prostu strona nie wchodziła, po pewnym czasie wyskakiwał komunikat, że nie można nawiązać połączenia. Przepraszamy i prosimy spróbować za jakiś czas.
          • 1agfa Re: 09 grudnia 2012, CWP 09.12.12, 14:30
            Dzień dobry, Sorellino, sądząc z treści Twojego postu, przebywałaś w wyjątkowym miejscu, szczęśliwym i żyznym dla piszących, zazdroszczę wink
            Usiłowałem wczoraj wieczorem, około godz. 21.30 (ca) wejśc na strony Gazety i forów; było to niemożliwe, ukazywał sie komunikat o chwilowej "niemożności". Chwila była długa, moocno dłuuuga. Później strona ogólna była dostępna, ale fora się nie otwierały. Jeszcze później nastała noc głęboka...i przyszedł czas na sen; nie wiem, kiedy sie wszystko uruchomiło. W gazecie trwa (przydługawy) remont-przebudowa! big_grin

Sorellina napisała:
            > Jak działa taka awaria? U mnie wszystkie strony wskakiwały bez problemu.
    • 1agfa Re: 09 grudnia 2012, CWP 09.12.12, 14:55
      Dzień dobry Wszystkim, Którzy Nadejdą (i Wszystkim, którzy już są wink).
      Chyba w całej Polsce ostry mrozik - i śnieg "na całej połaci".
      W mieście nie wygląda to tak ładnie, jak poza miastem, na drzewach ubranych w białe szatki i koronki (gdzieś przeczytałem takie ładne porównanie (?), autorce gratulacje smile
      Ten pierwszy śnieg zwykle topnieje rychło, pozostawiając na ulicach szaro bure błotko, a na nie-miejskich terenach rozmiekłą ziemię. Tymczasem mrozek trzyma (wbrew początkowym prognozom), śnieg zalega, trudno jest poruszać się.
      Oczywiście - opony mam dawno zmienione, chociaż wczoraj spotkałem delikwenta na letnich!! Odradziłem jazdę, posłuchał na szczęście big_grin

Hardy napisał:
      > PKP rzadko jeżdżę, ale czuję po kościach, że dzisiaj znów powtórzy się sytuacja
      > sprzed roku czy dwóch. Oby moje kości wysyłały niewłaściwe sygnały...

Hardy (cześć): życzę Twoim kościom zdrowia i szczęścia, i niech te sygnały nie będą właściwe!! suspicious
      Niech przewidywania Twoich kości sie nie sprawdzą, czego życzę wszystkim podróżnym.

Mrozek, sporo śniegu...dlaczego rozkłady jazdy PKP zmienia się właśnie w takim czasie, kiedy aura jest nieprzewidywalna - to jest dla mnie niepojęte.
      W Stanach, z powodu niezwykle obfitych opadów śniegu, już w tym roku miał miejsce korek samochodowy o długości 100 (stu!) kilometrów. Sprawdziwszy na mapie tę długość, jest to spory kawał Polski! Aż strach, oj strach suspicious
      • hardy1 Re: 09 grudnia 2012, CWP 09.12.12, 16:33
        Agfo, na razie nie łupie mnie w kościach big_grin Czyżby to była pierwsza jaskółka...hmmm...wiosny? wink
        Żal tylko czasem patrzeć na opuszczone i zrujnowane budynki kolejowe na zamkniętych odcinkach tras kolejowych (podobnie jak PKS polikwidował połączenia). To było często jedyne połączenie ze światem dla wielu ludzi mniejszych miejscowości. Wiem wiem. "zysk i ekonomia", prawie każdy ma teraz samochód...ale nie wszyscy. Zwłaszcza starsi ludzie.
        W każdym razie żal.

PS. Piszesz o 100-kilometrowym korku w Stanach, z powodu opadów śniegu. To był korek? Najwyżej koreczek.
        Gdzieś z tydzień temu na drodze Moskwa-Petersburg utworzył się 200-kilometrowy korek! Ludzie tkwili w nim do trzech dób.
        U nich "wsio bolszyje" wink
        • kkkkosmita Re: 09 grudnia 2012, CWP 09.12.12, 17:08
          Cześć kochani.
          Takie usprawiedliwienie piszę!
          Najpierw były wyjazdy, potem grypsko a teraz robota...
          Mnóstwo zaległości i codzienności....

Mam nadzieję, że mnie jeszcze nie zapomnieliście? tongue_outtongue_outtongue_out
          Kiedyś się obrobię i wrócę do siebie....
          Cholibka....
          To trochę jeszcze potrwa....

http://wstaw.org/m/2012/03/26/k%C3%B3%C5%84_AWATAR.jpg
          • hardy1 Re: 09 grudnia 2012, CWP 09.12.12, 17:21
            Kosmita? Który to? Zaraz zaraz, mówisz że "Kosmita"? Hmmm...czy to taki z zielonymi mackami? Dla którego kiedyś, lata temu...ależ ten czas leci...wyrychtowałem piękną piaskownicę? Pod wierzbą z dziuplą, na Podwórku? Używając deseczek z jeszcze ładniejszej huśtawki ? Coś mi się w pamięci najgłębszej telepie z tyłu głowy...suspicious

E tam, Podwórko nie zniknie. Najważniejsze że z grypska się wreszcie wykolebałeś big_grin
            • kkkkosmita Re: 09 grudnia 2012, CWP 09.12.12, 17:41
              wyrychtowałem piękną piaskownicę
              Dobraaaaa, dobraaaaa...! tongue_out
              Mnóstwo pułapek w tej piaskownicy pozastawiałeś!
              Do tej pory trzymam się jej brzegów... i tylko łypię na tę kminkówkę, którą tak prowokacyjnie na środeczku ...niby to " schowałeś"! tongue_outbig_grinbig_grinbig_grin

• hardy1 Re: 09 grudnia 2012, CWP 09.12.12, 19:56
                Jakich znów pułapek? wink Piękny czyściutki, złocisty piasek, to chyba nie pułapka, prawda? Cała piaskownica piasku specjalnie dla Ciebie suspicious
                • kkkkosmita Re: 09 grudnia 2012, CWP 09.12.12, 23:17
                  Cała piaskownica piasku specjalnie dla Ciebie
                  Hmm....big_grintongue_out
                  wiem jedno...

dla przypadków rozmnażania
                  bez piaskownicy nie ma gadania

......iiii zamków pięknych
                  i opowieści
                  w piaskowych zamkach wszystko się zmieści
                  ja jednak tutaj....
                  pomimo
                  niechęci
                  będę pilnował
                  swej abstynencji.....big_grin

....bom jest przezorny
                  wielce ostrożny
                  i wiem że piasek może być groźny!

• hardy1 Re: 09 grudnia 2012, CWP 09.12.12, 23:40
                    Nie bój nic, w piaskownicy
                    piasek jest czyściutki.
                    Możesz się w nim bawić
                    zielonomackowy
                    Kosmito malutki.
                    Ja zaś tylko popatrzę,
                    kajecik przygotuję,
                    bo już zarósł kurzem...
                    Od nowa ponotuję suspicious
          • 1agfa Re: 09 grudnia 2012, CWP 09.12.12, 17:29
            Cześć Kosmito smile cześćsmile
            Jakże Cię zapomnieć, zwłaszcza w chwili, kiedy rozmaite sprzeczne wiadomości nadchodzą o Kosmosie, o Marsie i o końcu świata suspicious głodny wiedzy liczę, że może coś wiesz pewniejszego, toteż nie raz i nie dwa wspominam Ciebie wink wink
            Ale powaznie mówiąc: pracuj kiedy się wykurujesz!! Zatem kuruj się i zdrowiej; niestety coraz powszechniej panuja różne grypopodobne i grypopochodne paskudztwa, a już szczególnie wśród Małych sad
            Pozdrawiam Cię Kosmito, trzymaj się ciepło, wracaj rychło i w jednym kawałku smile
            • kkkkosmita Re: 09 grudnia 2012, CWP 09.12.12, 17:44
              Hej Agfo!
              No właśnie ja w sprawie tego końca świata!
              To koniec świata w tym sezonie na grypsko się rozchorować!
              Wrrrrr....
              Już ja pognam, ten koniec świata tam, gdzie jego miejsce!
              Wrrrrr!
              big_grinbig_grinbig_grin

• mirekms Re: 09 grudnia 2012, CWP 09.12.12, 22:35

o Jezu!

kol.Kosmita,i nie zamknęli anarchistę (propaństwowego)

a ja już na etapie zbierania leków i żywności (+czytanie)
                i paczki słać do kazamatów,gdzie zamknęli kol.Kosmitę
                niedobrze ludzie władzy świeckiej,religijnej i innej

pozdrowienia

Mirosław
                • mirekms Re: 09 grudnia 2012, CWP 09.12.12, 22:35
                  https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/c33.0.403.403/p403x403/578495_443546065684757_1249411855_n.jpg
                  • witekjs Re: 09 grudnia 2012, CWP 09.12.12, 23:08
                    https://mleczko.interia.pl/zdjecia/rysunki-kolorowe,10561/zdjecie,508%5B/i%5D
                    • hardy1 Re: 09 grudnia 2012, CWP 09.12.12, 23:45
                      Pozwól Witku, że poprawię linka:
                      mleczko.interia.pl/zdjecia/rysunki-kolorowe,10561/zdjecie,508%5B/i%5D
                      • witekjs Re: 09 grudnia 2012, CWP 09.12.12, 23:51
                        hardy1 napisał:

> Pozwól Witku, że poprawię linka:
                        > mleczko.interia.pl/zdjecia/rysunki-kolorowe,10561/zdjecie,508%5B/i%5D

Dziękuję Ci bardzo. smile
                        Ten rysunek to komentarz Mleczki, do naszych rozmów.

Pozdrawiam i Dobra Noc. Witek }:-})=
                        • kkkkosmita Re: 09 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 00:07
                          Ten rysunek to komentarz Mleczki, do naszych rozmów
                          O kurcze!
                          HA! aaaaa psia kostkaaa...
                          Nie poczuwam się!tongue_outtongue_outtongue_out

choć przyznaję, że narzekanie może przynieść różne skutki...

Jedni uważają, że nogami sprawę załatwią...
                          i mają tu sporo racji... jeśli użyją nóg idąc na wybory...

Natomiast szwendając się w wielkiej ilości, po zazwyczaj Warszawie..., to niczego dobrego nie załatwią, co najwyżej buty zedrą...tongue_out

Witku....aby wyleczyć... zapewne najpierw przydałaby się prawidłowa diagnoza...?

Jeśli ludzie się skupią tylko na tym, żeby unikać nieprzyjemnych tematów...
                          to z pewnością odpoczną i oderwą się od ... nie zawsze sympatycznego realu...tongue_out

ale też może się zdarzyć, że zaczną żyć w wymyślonym przez siebie świecie.....i będą brali za dobrą monetę, to co jest złą monetą...

Ja tam ...
                          muszę wiedzieć co jest zepsute, żeby wiedzieć jak naprawić!
                          Lubię naprawiać i budować...

Choć ...
                          czasem, lepiej wszystko rozwalić i jeszcze raz zbudować niż naprawiać..., są niestety rzeczy nienaprawialne....z ekonomicznego punktu widzenia...
                          to jest bardzo zły i bardzo kosztowny przypadek....
                          • kkkkosmita Re: 09 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 00:48
                            Ten Mleczko do mnie się odezwał...
                            z komentarzem ...tongue_out
                            https://mleczko.interia.pl/zdjecia/rysunki-kolorowe,10561/zdjecie,13
                            • kicho_nor Re: 09 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 08:35
                              Książki
                              No nie żebym był jakimś dewiantem, no właściwie nie.
                              Ale interesuje mnie życie seksualne Jarka.
                              A tu nic.
                              • hardy1 Re: 09 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 09:02
                                Jego byłą żoną jest władza. To ona odeszła, nie on. To zdrada, której nie wybaczy.
                                Jego łożem-lektyką wyznawcy. To oni go niosą. Z opaskami. Wystarczy jegp wzrok.

I jak tu żyć, jak tu żyć? Odleżyny w lektyce, a dalej niet sieksa.
                  • mirekms Re: 09 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 08:52

rysunek inaczej odczytałem

władze oświatowe zwalniają nauczycieli,mają prawo

a nie katechetów,bo nie mają wpływu na dobór kadry i program
                    miejscowy biskup może,a dyrekcja szkoły to się może pocałować

pensja leci z budżetu centralnego,a nie samorządowego
                    • kkkkosmita Re: 09 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 15:21
                      https://mleczko.interia.pl/zdjecia/rysunki-kolorowe,10561/zdjecie,508%5B/i%5D

Mirku... ja o tym rysunku pisałem. Fajny jest.....i pasuje do mojego...hmmmtongue_outbig_grin biadolenia! tongue_out

Natomiast w sprawie zwolnienia 10 0000 nauczycieli....
                      to niestety....
                      Dzieci... może dwóch do dwóch dodać nie będą potrafiły...
                      ale za to będą bardzo religijne i na pewno pójdą po śmierci prosto do nieba! sad

• 1agfa Re: 09 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 22:52
                        Kosmito, Mirku (cześć smile
                        Biedolisz, Kosmito faktycznie biadolisz...suspicious
                        Ale może coś się wykluje z takiego biadolenia, bo konstruktywnie wink (śliczne to słówko) biadolisz i nękasz; a nuż-widelec kogoś ruszy takie biadolenie?
                        Edukacja mnie także ugniata, jej przyszłość wielce uduchowiona, od ziemskich potrzeb oderwana. Bo (jakoby) cóż na ziemi...marność sama! big_grin
                        Dowiedziałem sie właśnie dzisiaj (bo nie wiedziałem), że jest tylko jedna (powtarzam: jedna) lekcja fizyki w tygodniu!!
                        Swego czasu zabrano chemię, bodajże wymiennie z historią, także w-f - a odebranie w-f mnie mocno wkurzyło - devil na korzyść lekcji religii, na niekorzyść wymienionych przedmiotów.
                        Zbyt mały "przyrost naturalny" nie tłumaczy aż takich zwolnień.
                        Maja odejść ci, na których poziom, jakość nauczania rodzice mogą mieć jaki-taki wpływ, a pozostaną ci, którzy tylko podają do wierzenia?!
                        Było bardzo dużo uczniów w przeludnionych klasach, nauczanie na tym cierpiało. Nigdy nie będą mi sie podobać cięcia w kulturze i edukacji! .
                        Bo to jest sól życia.
                        Nie podoba mi się!!
                        • k.karen Re: 09 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 23:04
                          Cześć Agfo smile
                          Jedna lekcja fizyki w tygodniu?! Coraz "zabawniejszy" robi się MEN uncertain
                        • kkkkosmita Re: 09 grudnia 2012, CWP 11.12.12, 00:05
                          na korzyść lekcji religii, na niekorzyść wymienionych przedmiotów
                          Agfo...
                          Jak wiesz w mojej rodzinie jest kilku...hmmm... orłów, sokołów bażantów, których właśnie w życie wypuszczamy...
                          Przeszliśmy tę ścieżkę zdrowia związaną z nauczaniem...
                          i jako rodzina... daliśmy sobie radę.
                          nigdy nie było tak, żeby dzieciaki do najlepszych szkół nie mogły się dostać...
                          Zawsze mieli najwyższą ilość punktów, co w przypadku chłopaków... wcale nie jest takie oczywiste...
                          chłopaki... nie lubią być kujonami...
                          ale udało się...
                          Byłem świadkiem, jak malała ilość lekcji matematyki, fizyki chemii...
                          Denerwowałem się...myśląc zresztą o kolegach syna...bo w naszym przypadku...to spokojnie dawaliśmy radę dopilnować wszystkiego...
                          Do porządnej nauki fizyki w liceum..., najbardziej się przydawał mój i żony stary Kamiński...
                          Zbiory zadań z fizyki... niedostępne już na rynku...
                          a więc Bendrikow, Gonczarenko, Wolkensztain...
                          Stare... już zażółcone i zużyte...

Teraz zaś... mam nijakie pojęcie co się na wyższych uczelniach dzieje....
                          Na bardzo wielu uczelniach dzieje się BARDZO źle! (Na szczęście te najlepsze w Polsce jeszcze jakoś się przed tandetą, nieuczciwością i patologią bronią)

Naprawdę, wielki żal mnie ogarnia i poczucie bezsilności...
                          Dzieciaki nie są przygotowane do tego aby mogły program studiów w zakresie nauk ścisłych, spokojnie realizować...
                          Profesorowie...alarmują od lat...
                          Ale...kto ich słucha...?
                          Są takie dzieci, którym rodzice od początków nauczania fundują korki...
                          ale nie zawsze potem te dzieci potrafią sobie samodzielnie dać radę.....
                          Zresztą... czy to o to chodzi, aby rodzice w całym procesie nauczania szkołę równoległą dla swoich dzieci załatwiali?

Matematyka jest królową nauk!
                          Uczy myślenia, kojarzenia faktów, rozwiązywania problemów i dyscypliny umysłu...

Dobrego nauczyciela fizyki... to może w dwóch, trzech liceach w Warszawie spotkasz...
                          I tak to się toczy...
                          Ostatnio ministra od psucia nauki ...
                          z dumą o programie Erasmus opowiadała...
                          wielkie mi co!
                          Erasmus...dotyczy nielicznych (chociaż nie zaprzeczam, że to jest dobry program)
                          Na Erasmusa kończy się kasa, program pewno będzie zawieszony.

No patrzeć na to wszystko nie mogę!
                          Nóż w kieszeni mi się otwiera...
                          Naprawdę uważam, że zamach na naukę i kulturę to zamach na demokrację.
                          Cóz będzie można wymagać od społeczeństwa... dla ktorego słowo matematyka fizyka chemia... będą koszmarnym nieznanym straszydłem....
                          Od społeczeństwa niezdolnego do logicznego konkretnego myślenia.

Niedługo wykształcenie będzie dobrem, dostępnym dla nielicznych...
                          Źle i smutno jakoś....

• kkkkosmita Re: 09 grudnia 2012, CWP 11.12.12, 00:08
                            A dopiszę tu jeszcze swoje jedno spostrzeżenie...
                            Otóż mamy wspaniałą młodzież...
                            Oczywiście jej nie widać wśród kiboli... i podczas rozrób...
                            ale jest tak bardzo wielu piekielnie zdolnych mądrych młodych ludzi...
                            Mogłoby ich być jeszcze więcej...
                            gdyby dano im szansę...
                • kkkkosmita Re: 09 grudnia 2012, CWP 09.12.12, 23:05
                  Cześć Mirku big_grin
                  A czy coś smacznego do tej paczki włożyłeś?
                  Bo jestem okrutnym żarłokiem... i nie przeboleję jeśli jakieś pyszności się zmarnują!
                  Wszyscy na Podwórku świadkami, że prawdę piszę! big_grin
                  nie raz mi moją żarłoczność... za wadę mieli! big_grin

Pozdrowienie... i tooo jaaakieee! big_grin
                  • mirekms Re: 09 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 08:58
                    Kosmito

jak
                    powiadasz,jeszcze chodzisz na wolności,do czasu,typowe u anarchistów
                    zapasy przeniosę do piwniczki,poczekają,a później będzie jak znalazł

Mirosław
                    • kkkkosmita Re: 09 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 15:29
                      zapasy przeniosę do piwniczki,

Mirkuuu...
                      HA! big_grin
                      gdybyś pisał z nami na tvn-ie... to byś wiedział..., że Hardy już ze mną takich sztuczek próbował! big_grinbig_grin
                      A potem narzekał, że mi tylko żarełko w głowie!
                      (i słusznie, kiedy wpadam do chałupy a tu w lodówce pusto... to potrafię rozpaczać! I tylko jedno mi w głowie!tongue_outtongue_outbig_grin)

• hardy1 Re: 09 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 16:32
                        ...a tę piwniczkę (dokładniej - ziemiankę) można oglądnąć na TRYPTYKU BENU, na czołówce Podwórka smile
                        Dokładniej - w drugiej kolumnie z prawej, u góry. Wystarczy kliknąć na Tryptyk i jeszcze powiększyć wink
    • mirekms 10 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 09:03

dzień dobry,radosnego dnia życzę

Mirosław

małe porządki domowe,coś z techniką nie tak jak trzeba
      lampa w pokoju,i kabel elektryczny do gniazdka (prąd)

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/c0.0.403.403/p403x403/542635_390561177688081_15287280_n.jpg
      • hardy1 Re: 10 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 09:26
        Dzień grudniowo dobry Mirku i WKN.

Elektrykę i hydraulikę sam naprawiam. Mam nadzieję, że Allenowi doprawiają gębę, iż taki niekumaty w drobnych naprawach domowych. Powinien pozwać do sądu o ochronę czci osobistej.
        • mirekms Re: 10 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 09:39
          Hardy

ja z moim wrodzonym taktem i wdziękiem,nie odpowiem
          powiem tylko,szkoda,że tak daleko mieszkasz,wielka szkoda

a jak jest z żarówką? w lewo czy raczej w prawo?

ale ja już nie mam takich żarówek,moje żarówki to już nie
          są żarówki,nie trzeba wkręcać,i dużo łagodnego świtała dają

Hardy

no to jak to było?,w lewo czy raczej w prawo,jak obstawisz?
          • hardy1 Re: 10 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 10:20
            Mirku, mój wrodzony takt i osobista skromność nie pozwala mi dopowiedzieć, że nie jesteś pierwszy.

Żarówką kręć w prawo przy wkręcaniu, w lewo przy wykręcaniu. Chyba że masz bagnetową lub podobną.

Nie odpowiadam za brakoróbstwo lub warunki techniczne, które mogą wymusić żarówkę z gwintem lewoskrętnym (tak jest zawsze przy jednym pedale w rowerze). Tu jednak bardziej "władny wiedzowo" jest Kosmita. Jego pytaj.

Jeżeli masz żarówkę z gwintem, przesuń palcami po nim, od stopki w kierunku bańki szklanej. Jeżeli palce skręcą w prawo, to gwint jest prawoskrętny.

PS. Nie radzę podobnie sprawdzać gwintu w oprawce. Chyba że wiesz, gdzie jest wyłącznik automatyczny (znaczy bezpiecznik, znaczy korek) i wyłączysz dopływ prądu wink

PS. Jeżeli potrzeba, mogę jeszcze wytłumaczyć, który skręt określamy jako "prawy", a który jako "lewy"...wink
            • sza.aliczek Re: 10 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 11:25
              Przywitam się z Miłym Państwem : )
              Poczytam ... byle nie nie o żarówkach, drucikach i gwintach : D
              Idę więc na inne wątki : )))
              • hardy1 Re: 10 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 11:45
                Jasny gwint! Szaliczko! Nie o gwintach? A o czym?! Przecież wszystko na świecie i sam świat "gwintuje", znaczy się kręci! Od najmniejszej cząstki materii do powoływania życia do życia! Przecież gdyby "cuś" nie kręciło ogonkiem, to by Ciebie i mnie nie było!

No. Ufff. Aleś mnie wnerwiła, no! Tak odrzucić podstawę "wszelkiego", znaczy kręcenia. Ale już minęło. Mam nadzieję że posypiesz teraz głowę popiołem (też na wietrzyku zakręci się on) i odwołasz. Odwołasz to co napisałaś o kręceniu! suspicious
                • sza.aliczek Re: 10 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 11:53
                  Nie odwołam, bom sama zakręcona! : ))))))
                  • hardy1 Re: 10 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 12:00
                    ...i co, próbujesz się odkręcić? wink
                  • kkkkosmita Re: 10 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 15:45
                    Cześć Szaliczku....
                    kręcić wkręcać zakręcać podkręcać odkręcać dokręcać skręcać wykręcać
                    zobacz ile tu możliwości...
                    Nigdzie nie chodź!
                    Tylko dlatego, że Hardy kręci! big_grin (niezgodnie z prawem zresztą kręci, o czym napisałem w poście poniżej! big_grintongue_outtongue_out)
                    Trzeba przecież Hardego ratować...
                    bo jeszcze się z nim w kozie spotkam...
                    big_grin
                    • hardy1 Re: 10 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 16:34
                      Raz kozie śmierć! Zapomniałeś Kosmito o "nakręcaniu"...tongue_out
                      Więc się nakręcam big_grin Szaliczko, chonotu! suspicious
                      • sza.aliczek Re: 10 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 20:36
                        Na razie jestem rekonwalescenta : D : D : D - więc należy mnie się szacunek! : )))
                      • mirekms Re: 10 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 21:06

hardy1 napisał:

chonotu!

-------------------------------------------(m.podkreślenia)----------------------------------

śliczne,muszę zapamiętać

kol.Szalichowej należy się szacunek,ma rację dziewczyna

Hardy

swego czasu wspominałeś o autobusach z Poznania
                        dzisiaj jechałem już trzeci raz tym cudem,pierwszy
                        poleciał red.Jerzy Urban,a ja 20 cm tyłkiem do przodu,
                        i do tyłu,siedzenia są bardzo ciekawe,i szyby w środku
                        matowe,jak w toalecie

komentarza kierowcy (Polaka), zmiennika (Turka) o autobusie nie podam
                        brzydkie wyrazy

a co do tego pierwszego co poleciał,to był
                        felieton "Bóg do poprawki" Jerzego Urbana

a nie żywy i gadający Urban,tak dobrze to nie ma
                        w autobusach z Poznania w Niemczech

dziękuję za instrukcję,ale moje się nie wkręca
                        ja kręcę ,a to już wystarczy

https://www.studioled.pl/media/products/463047e9ba7efc85c21faf75f1919d8c/images/thumbnail/small_Ledionopto.jpg?updated_at=1354907430

to mi w chałupie świeci

• hardy1 Re: 10 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 21:33
                          Jak jesteś już rekonwalescenta, to chonotu na ćwiczenia uzdrawiające, Szaliczko suspicious Mam ci ja zapasik takich ćwiczeń na podorędziu wink

Mirku,
                          znam te żarówki smile
                          Co do trolejbusów z Poznania (nie autobusów), opieram się na artykule. Gdyby były złe, to władze Salzburga nie kupowaliby chyba drugiej partii, wstępnie zamawiając jeszcze trzecią?
            • kkkkosmita Re: 10 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 15:38
              Tu jednak bardziej "władny wiedzowo" jest Kosmita. Jego pytaj.
              Ha ha ha ha ha!big_grinbig_grinbig_grin
              no to podzielę się swoją wiedzą!
              Za daaarmooo! tongue_out
              Otóż zgodnie z przepisami do prac elektrycznych (w tym również do wkręcenia żarówki) konieczne są dwie osoby.
              Jedli tylko jedna osoba będzie wkręcała żarówkę i kopnie ją prąd... to odszkodowania za straty nie otrzyma.
              A więc Mirku... jeśli chcesz być praworządny tj. postępować zgodnie z przepisami, to nie wolno ci samodzielnie, bez asekuracji drugiej osoby, wkręcać żarówki! tongue_outtongue_outtongue_out:
              Ty Hardy też uważaj..tongue_out bo żarówka to jest bardzo groźne urządzenie elektryczne, wymagające zastosowania przepisów prawa!big_grinbig_grinbig_grin

• hardy1 Re: 10 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 16:29
                Jednak mnie zawiodłeś, Kosmito. Nie doprecyzowałeś, dlaczego KONIECZNIE do wkręcania żarówki Z GWINTEM potrzebne są dwie osoby.
                Uzupełnię więc REGULAMIN WKRĘCANIA ŻARÓWKI, aby ludzie mieli pełną wiedzę (niepełna wiedza przy naprawie instalacji elektrycznej jest groźniejsza od całkowitej nieznajomości. Osoba o "całkowitej..." nie dotknie się nawet "elekstryki" tongue_out):

1/Do wkręcenia żarówki potrzebne są dwie osoby.
                2/Pierwsza osoba przynosi taboret i materac.
                3/Druga osoba staje na taborecie. Wykręca przepaloną żarówkę. Pierwsza osoba ubezpiecza przed upadkiem materacem.
                4/Druga osoba schodzi z taboretu.
                5/Pierwsza osoba ujmuje żarówkę za bańkę (w starym typie żarówki z żarnikiem) lub za obudowę (w żarówkach nowych , energooszczędnych).
                6/Pierwsza osoba staje na taborecie. Druga osoba rozkłada materac.
                7/Pierwsza osoba wkłada precyzyjnie gwint żarówki do oprawki. Podaje ustalony wcześniej sygnał werbalny lub niewerbalny, oznaczający - akcja!
                8/Druga osoba rozpoczyna kręcenie taboretem w prawo. Możliwe korekty pozycji żarówki przez pierwszą osobę.
                9/Po pomyślnym wkręceniu żarówki, druga osoba przestaje kręcić, na ustalony wcześniej sygnał pierwszej osoby - koniec!
                10/Pierwsza osoba schodzi z taboretu. Sprawdza wyłącznikiem, światła, czy operacja zakończyła się pomyślnie. W takim wypadku ogłasza zakończenie operacji wymiany żarówki.
                11/Odniesienie użytego sprzętu następuje w odwrotnej kolejności, niż na początku.
                • kkkkosmita Re: 10 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 17:43
                  8/Druga osoba rozpoczyna kręcenie taboretem w prawo. Możliwe korekty pozycji ża
                  > rówki przez pierwszą osobę.

big_grinbig_grinbig_grin
                  Hardy... ten regulamin został już przeze mnie zabrany i znajdzie swoje zastosowanie! big_grin
                  Istnieje takie miejsce, w którym ogromnie się przyda! tongue_outtongue_outtongue_out

• hardy1 Re: 10 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 18:10
                    Jak to, zabrany?! Kosmito, o kręceniu taboretem wiedziałem wcześniej, ale REGULAMIN dopiero co napisałem. To świeżutki regulamin! Czystodziewiczy! I jak to tak, bez zapewnienia praw autorskich? Bez umowy? A tantiemy to pryszcz???!!! tongue_out
                    • kkkkosmita Re: 10 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 18:48
                      bez zapewnienia praw autorskich? Bez umowy? A tantiemy to pryszcz?

Jakby to powiedzieć.... Hardyyy...
                      Ooootóż... do tych tantiemów to Ty się tak dzielnie nie wyrywaj! big_grintongue_out
                      Jak już słyszę uszami duszy... te joby... które będą leciałyyyy...

noooo to niee wiem.tongue_out

Również uważam, że lepsze dla autora będzie działanie pod przykrywką! tongue_outtongue_outtongue_out

To jeszcze ja... jakiś grosik..." za ochronę" i nadstawianie karku będę musiał tu... wynegocjować! big_grin

A regulamin jest tak doskonały i pasuje do okoliczności, że ukrywanie go przed oczami osób zainteresowanych... było by ze szkodą dla świata, nauki, techniki...iiiii substancji mieszkaniowej! tongue_out

Do taaaaaakiej niepowetowanej stratyy dopuścić.....?
                      Toż to mi sumienie na to nie pozwala! big_grintongue_out

• hardy1 Re: 10 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 21:20
                        "...pod przykrywką"? A co ja, agent Tomek czy co?! Obrazić mnie chcesz do tego gogusia przyrównując?! shock

Chociaż...mówisz, że joby? Hmmm...

Wiesz co, Kosmito? Niech już będzie moja strata. Zrezygnuję z tantiem. Tylko dla Ciebie to robię! I oczywiście dla ludzkości. Przekonałeś mnie. Nie mogę pozwolić, aby to, co może pomóc światu, nauce, technice...no i tej Twojej substancji mieszkaniowej...abym to przekazał, kierując się li tylko żądzą zysku. Zagrałeś na moim sumieniu. Niech już będzie moja strata. Dla ludzkości to robię...tongue_out
                        • witekjs Re: 10 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 21:26
                          Szanowny Panie Hardy !!

REGULAMIN WKRĘCANIA ŻARÓWKI jest doskonały i piękny.

Chylę czoła i serdecznie pozdrawiam. Witek }:-})=
                          • hardy1 Re: 10 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 21:45
                            Jestem kontent, Waszmość Witku, żem przyczynić się mógł do poprawy bezpieczeństwa ludzi, współplemieńców ziemskich smile Ta elekstryka jest taka nieobliczalnie niebezpieczna przez niewidzialność swą...tongue_out
                            • k.karen Re: 10 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 21:56
                              Dobry wieczór, Kochani smile

A ja poproszę o instrukcję odśnieżania smile
                              • hardy1 Re: 10 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 22:02
                                Dobry wieczór, Karen smile
                                Instrukcję odśnieżania napiszę, kiedy znów poodśnieżam. Najpierw doświadczenie i wynikające z tego wnioski, dopiero potem regulamin tongue_out Chyba że ktoś inny już ją ma wink
                                • 1agfa Re: 10 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 23:03
                                  Dobry wieczór, Karen smile Dobry wieczór Wszystkim smile
                                  Zasypało mi, zawiało,
                                  chyba na komp napadało...
                                  śnieg!

Pół dnia z kompem wojowałem,
                                  nawkurzałem się, zmachałem
                                  śnieg!

Nawet dało się logować
                                  ale potem...rejterować -
                                  śnieg!

Wyrzucało, w nos się śmiało,
                                  dziwne barwy przybierało...
                                  śnieg! big_grin

Dopiero teraz z powitaniem zaglądam, moi drodzy, trudny dzień.
                                  Jutro będzie lepiej (?) smile
                                  • k.karen Re: 10 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 23:05
                                    Agfo, obejrzyj instrukcję odśnieżania big_grin
                                    Jaki ładny wierszyk, brawo! smile
                                    • 1agfa Re: 10 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 23:44
                                      Z instrukcji odśnieżania nadal sie śmieję, Karen big_grin big_grin
                                      Ponadto znalazłem tam osoby chadzające tylko wytyczonymi ścieżkami, ale i przedsiębiorcze, energiczne, śmiało eksplorujące dziewiczy śnieg. A po wszystkim - do roboty sami, z szuflami.
                                      Znakomity, dowcipny filmik big_grin

(A przeciez człowiek tak się starał, tak się starał! big_grin)
                                        • 1agfa Re: 10 grudnia 2012, CWP 11.12.12, 01:02
                                          Dobranoc, Karen, Dobrej nocy Wszystkim, jasnego i ciepłego ranka smile

Twoja (Grzegorza Turnaua wink kołysanka rzeczywiście usypia.
                                          Noc już głęboka, a niebo zimowe miejskie - szaromgliste od świateł. Czas na sen. Dobranoc smile
                                      • hardy1 Re: 10 grudnia 2012, CWP 11.12.12, 09:18
                                        Może to nie instrukcja odśnieżania, ale praktyczny pokaz do realizacji dla wszystkich "cieciów" big_grin
                              • mirekms Re: 10 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 22:25
                                o!

moje oczy widzą kol.Karen,radość nieopisana

Karen,a jak sprawuję się Windows 7,zadowolona jesteś?
                                • k.karen Re: 10 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 23:02
                                  Cześć Mirku smile

Tak, jestem bardzo zadowolona ale na WIN8 poczekam aż go dopracują. A na Mikołaja dostałam drukarkę, też jest super! smile
                        • kkkkosmita Re: 10 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 23:28
                          Niech już będzie moja strata
                          No!
                          Hardy!
                          Dobrze się robi z Tobą interesy! big_grinbig_grinbig_grin
                          • hardy1 Re: 10 grudnia 2012, CWP 11.12.12, 09:17
                            Z Tobą robić interesy, Kosmito, to jakbym zamiast tartaku jajnika sprzedał...
                            Hmmm...może reflektujesz na Niderlandy? Regulamin za darmo oddałem, to i to mogę darować. Znaj moje dobre serce...suspicious
              • mirekms 10 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 20:32

z cyklu:ludzie listy piszą

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/c43.0.843.403/p843x403/403512_4166451128093_726182989_n.jpg

a teraz lepiej ? (link)
                • hardy1 Re: 10 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 21:25
                  I cóż tu komentować, Mirku? Widocznie teraz dziennikarzem każdy może zostać, byle był po linii, na bazie i z polecenia...
                  • 1agfa Re: 10 grudnia 2012, CWP 10.12.12, 23:30
                    Zdaje mi się , Hardy, że słowa "dziennikarz" na wyrost używasz. Bo nawet pismak to za wiele, gramotny--niegramotny sad
                    Od czasu, kiedy redakcje zaczęły się posługiwać materiałami pisanymi (nie tylko fotografiami lub filmikami z nagłych i niespodziewanych zdarzeń) przez dziwnych "korespondentów", podupadło rzetelne dziennikarstwo na rzecz sensacyjek.
                    Wkrótce będziemy czytać, słuchać i oglądać, jak kurze p.X wypadło pióro z lewego skrzydła, i jak bolesnie to przeżyła p.X, przy zachowaniu całego rytuału sensacyjnego reportażu. I że przy tym, na szczęście, nic się nikomu nie stało.
                    Wydaje mi sie, że umożliwiła to błyskawiczna, internetowa komunikacja.
                    Tak jak kucharka mogła byc ministrem (klasyk), tak każdy może być dziennikarzem.
                    Zaczynam być zgorzkniały...Tfu!
                    Jeszcze trochę, a zacznę kwilić: kiedyś to, panie dzieju, nie do pomyślenia, panie dzieju...: big_grin
                    hmmm...
                    • hardy1 Re: 10 grudnia 2012, CWP 11.12.12, 09:12
                      Taaa..."dziennikarzyny" z tabloidów posługują się "pisaniem" skrótowców w esemesach, zamiast pisaniem...Nie wspominając o stylistyce i błedach ortograficznych.

Agfo, może bardziej odpowiednie będzie określenie "pisemes" zamiast pismak?

Można określić słowem "sensat", ale nawet ono jest zbyt poważne jak na takich pisemesowców. Do tego szkoda tego określenia...drzewiej oznaczało człowieka mądrego...
    • hardy1 11 grudnia 2012, CWP 11.12.12, 09:01
      Poniżej zera? Jest. Śnieg pada? Tak. Godzinę temu się rozjaśniło? Zgadza się. Na jedną nutę jakieś piosenki puszczają w marketach? Także. Wysokie choiny nagle wyrosły w centrach handlowych? Stoją. Dziwne ludki, ubrane na biało i czerwono chodzą, biegają lub kąpią się w przeręblach? Widać to.
      Znaczy grudzień. Zapnę pas to zobaczę, czy już święta są za pasem.
      I w tak przedświątecznym nastroju witam wtorkowo
      smile

PS.Mało, a bym zapomniał o jasieńku. A jeszcze na nie czas, nawet bardziej gorący:
      -Tatusiu! Jestem najlepszy z czytania w całej szkole! Nawet pani od polskiego jest gorsza!
      -Jak to, synku? Naprawdę?!
      -Tak! Tylko ja umiem siebie odczytać!

wink
      • mirekms Re: 11 grudnia 2012, CWP 11.12.12, 09:31
        ahoj

na Podwórko zagląda jeszcze kol.Kogut,nie słychać,nie widać

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/c99.0.403.403/p403x403/406870_10151177831043722_1479196648_n.jpg

rysunek - Mleczko
        • kicho_nor Re: 11 grudnia 2012, CWP 11.12.12, 11:01
          Z tym kogutem to nie do końca cacy.
          Uprawia totalne kazirodztwo
          • witekjs 11 grudnia 2012, CWP -Kazirodztwo na zdrowie 11.12.12, 13:26
            Nie wiedziałem tego, co można przeczytać w bardzo ciekawym artykule:

Kazirodztwo na zdrowie - Autor: Monika Florek-Moskal
            Chcesz dożyć stu lat? Twoi rodzice powinni być kuzynami

Jeśli chcemy żyć długo, zdrowo i mieć liczną rodzinę, powinniśmy stanąć na ślubnym kobiercu z osobą spokrewnioną. Przemawiają za tym nie tylko historie możnych rodów, takich jak du Pont czy Rothschildowie. Korzyści z łączenia się w pary z kuzynami potwierdzają badania genetyków. Dowodzą one, że małżeństwa osób spokrewnionych z sobą są płodniejsze oraz mają co najmniej czterokrotnie więcej dzieci i wnuków niż inne pary. Wśród potomków małżeństw zawartych między kuzynami jest także najwięcej stulatków./.../
            www.wprost.pl/ar/126695/Kazirodztwo-na-zdrowie/

• kkkkosmita Re: 11 grudnia 2012, CWP -Kazirodztwo na zdrowie 11.12.12, 13:43
              Kogut dobry jest i basta!
              bez koguta nie ma ciasta!
              Nie ma zamków historycznych
              kogut piękny jest i śliczny!
              Gdy zapieje kuukuuryyyku
              jajek więcej jest w koszyku
              no bo każda mądra kurka
              chce koguta a nie Burka!

• kicho_nor Re: 11 grudnia 2012, CWP -Kazirodztwo na zdrowie 11.12.12, 14:22
                W budzie sobie Burek siedział
                Kogut przeszedł bo nie wiedział
                Czemu teraz koło Burka
                Brak koguta same piórka
                • hardy1 Re: 11 grudnia 2012, CWP -Kazirodztwo na zdrowie 11.12.12, 14:55
                  Burku przechera,
                  niech cię jasna cholera.
                  Jajec już w kurniku brak.
                  Jagna padła na wznak.
                  Z czego ciasto zrobi teraz?
                  • kkkkosmita Re: 11 grudnia 2012, CWP -Kazirodztwo na zdrowie 11.12.12, 15:17
                    Wszak...
                    bez ciasta świątecznego
                    jakoś smutno
                    i ten tego....
                    głodno, marnie
                    smutna nuuutaaa
                    do roboty gnać Koguta!big_grin

• hardy1 Re: 11 grudnia 2012, CWP -Kazirodztwo na zdrowie 11.12.12, 16:13
                      Skąd koguta? Gdzie koguta?
                      Zjadła go już Burka buta.
                      Nie był Burek pilnowany.
                      Teraz Jagna woła - rany!
                      Zaraz dam Burkowi z knuta!
                      • kkkkosmita Re: 11 grudnia 2012, CWP -Kazirodztwo na zdrowie 11.12.12, 18:02
                        Knuty tutaj nie pomogą
                        Burek biedny
                        cierpi srogo
                        z nudów wielkich
                        muchę łapie
                        jak ją złapie
                        ....to zakłapie
                        pyskiem srogim
                        umartwionym....
                        gdzie mój Kogut ulubiony?
                        Kogo teraz ja mam gryźć?
                        Piórka leżą
                        nie od dziś!
                        Tu się czaję
                        tu poluję
                        lecz Koguta wciąż brakuje....

• hardy1 Re: 11 grudnia 2012, CWP -Kazirodztwo na zdrowie 11.12.12, 21:28
                          Może mu Kosmita zasmakuje?
                          Też jest smaczny, i nie truje.
                          Nie możemy Burka głodzić,
                          Dać mu skamleć? Nie uchodzi tongue_out
                          • kkkkosmita Re: 11 grudnia 2012, CWP -Kazirodztwo na zdrowie 12.12.12, 01:26
                            > Może mu Kosmita zasmakuje?
                            > Też jest smaczny, i nie truje.
                            > Nie możemy Burka głodzić,
                            > Dać mu skamleć? Nie uchodzi

Ha!tongue_out
                            Któż mówi, że nie truję?
                            W truciu pięknie ja przoduję
                            A w obronie swoich szynek
                            zaraz dodam trucia krzynę!

Chociaż patrząc z drugiej strony...
                            racjonalnie i naukowo
                            eksperyment w diet doborze
                            można przeprowadzić ....
                            ... z...
                            ...głowątongue_out

dieta zdrowa dla rozumu
                            wartościowa dla myślenia
                            słów mądrości praprzyczyna

gotowych do wydalenia......

myśli pięknej
                            co się zjawia
                            jak Atena z boskiej głowy
                            albo...
                            dowodu
                            trawienia....
                            na papier toaletowytongue_out

• hardy1 Re: 11 grudnia 2012, CWP -Kazirodztwo na zdrowie 12.12.12, 07:38
                              Niech Kosmita nie cuduje,
                              i wykrętów nie buduje.
                              lepiej głębiej w siebie wejrzeć,
                              dać Burkowi mackę zeżreć tongue_out
                              • kkkkosmita Re: 11 grudnia 2012, CWP -Kazirodztwo na zdrowie 13.12.12, 02:46

aaa Tyyy Hardyyy
                                okrutniku!
                                To się skończy na zastrzyku
                                aby jednym zamiast wielu
                                Biedny Burek
                                przyjacielu
                                namówiony Twym wierszykiem
                                chapsnie mackę
                                z tym wynikiem
                                że się struje!
                                rozchoruje!
                                Aby tylko przeżył w bólach
                                i nie toczył piany z pyska
                                gdy wścieklizna będzie bliska!
                                Bo ostrzygam...
                                tych...
                                i
                                onych...
                                że ja jestem nieszczepiony! big_grinbig_grintongue_out

• hardy1 Re: 11 grudnia 2012, CWP -Kazirodztwo na zdrowie 13.12.12, 08:07
                                  Nie bój nic, Kosmito cwany.
                                  Burek czyta nasze łamy.
                                  Daj mu mackę swą zieloną.
                                  To nie Abrahama łono
                                  gdyż wścieklizną nie zatruje,
                                  więc zielone mu pasuje.
                                  Dawaj mackę, jeno żywo!
                                  To dla Burka jest paliwo! tongue_out
      • mirekms jutro w kiosku "Polityka",11 grudnia 2012, CWP 11.12.12, 18:54

jutro w kiosku nr 50 Polityka 12.12-18.12.2012

okładka (link)

cdn.
        • mirekms Re: jutro w kiosku "Polityka",11 grudnia 2012, CW 11.12.12, 20:02

jest po godzinie 20:00,już można podać

Polityka spis treści (link)

https://static.polityka.pl/_resource/res/path/8f/05/8f056ca6-abb9-4571-a12a-21ac9ad2c1c1_665x665

rysunek - Mleczko
          • mirekms Re: jutro w kiosku "Polityka",11 grudnia 2012, CW 11.12.12, 20:06
            https://static.polityka.pl/_resource/res/path/81/1d/811d4304-0dea-45ea-83dc-e763341fe79d_665x665

rysunek - Jan Koza
            • mirekms Re: jutro w kiosku "Polityka",11 grudnia 2012, CW 11.12.12, 20:20

https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-ash4/c10.10.160.160/484260_10151173687008946_1224415344_a.jpg

Sławomir Mizerskihttps://static.polityka.pl/_resource/res/path/21/b1/21b11974-1f7b-4001-a4cd-b0f73fabaf28_f92x92 z życia sfer (link)
              • mirekms Re: jutro w kiosku "Polityka",11 grudnia 2012, CW 11.12.12, 20:27

ostatnie zdanie w felietonie Mizerskiego jest cudne:

"no a po trzecie - co na to wszystko Kościół"
                • hardy1 Re: jutro w kiosku "Polityka",11 grudnia 2012, CW 11.12.12, 21:13
                  mirekms napisał:
                  > ostatnie zdanie w felietonie Mizerskiego jest cudne:

"no a po trzecie - co na to wszystko Kościół"

Po pierwsze - Prawdziwi Rodzice-Polacy powinni namówić swoje dziatki do strajku szkolnego. Kilka lat temu minęło sto lat od poprzedniego "w obronie...", tego z 1903... to i teraz można. Na czele z Karnowskim. Powinien zacząć już kopać okopy świętej Trójcy tongue_out
                  Po drugie - już oblizuje wargi na film Krauzego o katastrofie smoleńskiej. Byle kolejni aktorzy nie odmówili. Ale na pewno znajdzie Prawdziwych Polaków-Aktorów. Na pewno Rymkiewicz rymnie jakąś Inwokację na czołówkę...tongue_out
                  Po trzecie - co na to wszystko Kościół? Zamówi u Krauzego drugi film - "Quo vadis, Polsko?" tongue_out
              • witekjs Re: jutro w kiosku "Polityka",11 grudnia 2012, CW 11.12.12, 20:39
                Chociaż jutro kupuję Politykę, dziękuję Ci Mirku za dzisiejszą możliwość poczytania wielu felietonów.
                Znalazłem w internecie, czego nie szukałem wcześniej, bardzo dobry artykuł Lisa z Newsweeka:

Tomasz Lis o marszu 13 grudnia: Groteska, córka grozy
                opinie.newsweek.pl/tomasz-lis-o-marszu-13-grudnia--groteska--corka-grozy,99361,1,1.html
                • sza.aliczek Re: jutro w kiosku "Polityka",11 grudnia 2012, CW 11.12.12, 20:47
                  A ja już się cieszę na świąteczne gazety. Kupuję zawsze kilka tytułów : )
                  Choć ostatnio czytanie zaczyna mnie wkurzać, bo już tak odsuwam druk, że widzę w miarę ostro na taką odległość, tylko co z tego? - literki robią się zbyt małe : )))) Boże! muszę pamiętać o okularach : D
                  • hardy1 Re: jutro w kiosku "Polityka",11 grudnia 2012, CW 11.12.12, 21:15
                    Tak, masz rację, Szaliczko - to nie nasze oczy się psują. To złośliwie w czasopismach dają coraz mniejsze literki wink
                • mirekms Re: jutro w kiosku "Polityka",11 grudnia 2012, CW 11.12.12, 21:32
                  Witku

w ubiegłym tygodniu kupiłem Newsweek (nr49)
                  dobry tygodnik,teksty Tomasza Lisa ciekawe

red.Lis chyba w poniedziałek prowadzi
                  bardo interesujący program telewizyjny

wieczorem,w poniedziałek w czasie programu
                  Lisa polski Internet wymiera,ludzie chyba przed
                  telewizorem siedzą

z Twittera wiem,że wczoraj gościem był Marek Siwiec

"Politykę" czytam od maleńkości,i tak pozostanie

• hardy1 Re: jutro w kiosku "Polityka",11 grudnia 2012, CW 11.12.12, 21:32
                  No cóż, Witku. Im dalej od wydarzeń, tym więcej "bohaterów". Zwłaszcza bez obawy o spałowanie...
                  • hardy1 Re: jutro w kiosku "Polityka",11 grudnia 2012, CW 11.12.12, 21:37
                    PS. Przy okazji "szczujki"* będą mogły rozdrapywać szaty...ups! łamy swoich piśmideł "w relacji z walki Prawdziwych Polaków o wolność i niepodległość".

*"szczujki" - portale i gazety prawicowe, które szczują na innych - inaczej myślących, wyglądających, nie "naszych", innej narodowości...
                    • sorel.lina Re: jutro w kiosku "Polityka",11 grudnia 2012, CW 11.12.12, 21:42
                      hardy1 napisał:

> *"szczujki" - portale i gazety prawicowe, które szczują na innych - inaczej
                      > myślących, wyglądających, nie "naszych", innej narodowości...

Szczujki-plujki.
                      Gady-jady.
      • witekjs 11 grudnia 2012, CWP - Rozmowa z Raczkiem 11.12.12, 22:24
        Bardzo ciekawa rozmowa z Raczkiem o 20-leciu polskiego Playboya
        kultura.gazeta.pl/kultura/1,114628,13028792,20_lat_polskiego__Playboya___Raczek__Nie_poprawialismy.html#BoxSlotIIMT
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka