Dodaj do ulubionych

2 marca - CWP

02.03.13, 09:40

sobota, święci i cytat dnia (link)

s-10
Obserwuj wątek
    • mirekms Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 09:43
      https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/c0.0.403.403/p403x403/420231_10151347454188722_1194408222_n.jpg
      • mirekms Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 09:51

zdjęcia (link)
        • mirekms Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 09:53

DPA nic nie pisze,i to już od dłuższego czasu
          • mirekms Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 10:30
            Hardy

najlepiej jest jak Ty otwierasz nowy dzień na Podwórku
            robisz to najlepiej

w głowie miałem wypowiedz tego idioty,co za murem
            (jeszcze nie prze murem) chce stawiać innych ludzi

a druga sprawa
            dzisiaj idę na urodziny do znajomego,i nie wiem jaki prezent kupić,w granicach 50
            mam nowy problem na kilka godzina

do wieczora
            • hardy1 Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 10:49
              Dzień dobry smile
              Nieważne Mirku, kto pierwszy się wpisuje. Ważne, że rozmawiamy. Kiedy mamy czas i chcemy, cała doba jest na to smile
              Dobrze kupić prezent "w ramach zainteresowań" solenizanta.

Dla lekkiego sobotniego uśmiechu:
              Przychodzi facet do dentysty. Dentysta ogląda i widzi same złote zęby, diamentowe koronki. Nie ma zębów do leczenia. Zirytowany pyta:
              -Wszystko jest w porządku. Nie wiem, co mam panu zrobić?
              -Chciałbym alarm założyć.

wink
              • k.karen Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 11:49
                Słoońceeeeeeeeeeeeeee! Wreszcie u mnie słońce! smile

Dzień dobry Wszystkim smile

Miłego dnia smile
                • ulisses-achaj Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 12:04
                  Cześć Wszystkim smile U mnie też słońce "świeci jak wszyscy diabli" .. smile

Staff:

"Marzec

Marzec. Wracamy z parku. Wreszcie przeszła zima.
                  Spod stopniałego śniegu wyjrzały murawy.
                  Drzewa nagie, lecz pierwsze kiełkują już trawy,
                  Choć na stawie zielony, cienki lód się trzyma.

Z upojonymi wioą wracamy oczyma,
                  Krokiem lekkim, jak podczas tanecznej zabawy,
                  Ulicą po słonecznej stronie idziem prawej,
                  Za sobą ciepło słońca czujemy plecyma.

W rozpiętych płaszczach śpieszą ochoczo przechodnia.
                  Jacyś świeżsi, wesoło patrzą i pogodnie;
                  Niańki z dziećmi wychodzą z ciemnych domów sieni.

A my, pierwszą przechadzką dumnie upojeni,
                  Idziem w miasto po płytach suchych już chodników.
                  Z grudkami pulchnej ziemii na piętach trzewików"

smile
                  • k.karen Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 12:28
                    A u mnie jak wszyscy Anieli i teraz wiem skąd powiedzenie "do jasnej anielki!" big_grin

A ten wiersz to tak na wszelki wypadek gdyby znowu chciało się schować za chmury smile

Marian Piechal - Dwie strofki

To ty mnie wracasz z przepaści wszechświata,
                    tego, co w tobie i we mnie,
                    twa dłoń się z moją nad otchłanią splata
                    i już mi jaśniej, im ciemniej.

Uśmierzasz burze i sprzeczności godzisz,
                    rozpinasz nad nimi tęczę,
                    w imperium moim nigdy nie zachodzisz
                    ty, słońce moje wewnętrzne.
                    • hardy1 Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 12:42
                      Dobra dobra. Wiecie komu możecie dziękować za słońce? Mnie. Porozmawiałem z kim trzeba, aby i Wam coś z wiosennych promieni skapnęło...ja już słońcem sycę się czwarty dzień z rzędu wink
                      • hardy1 Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 13:04
                        ...a Justyna walczy teraz o medal na Mistrzostwach Świata, na królewskim dystansie 30 kilometrów. Zaczęła się druga część dystansu...i jak zwykle - koalicja czterech Norweżek przeciwko jednej Justynie. Reszta daleko w tyle. To trochę nierówna walka...jedna przeciwko czterem. Trzymam kciuki wink
                        • hardy1 Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 13:44
                          Justyna Kowalczyk zdobyła srebrny medal smile Złoty dla Norweżki, brązowy dla drugiej Norweżki. Walka trwała do końca. Brawo smile
                          Teraz czas skorzystać z pogody, świeci słońce. Wszystkim Wam radzę to samo, po miesiącu pochmurności i bezpogodności smile
                          • ulisses-achaj Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 13:47
                            Słusznie, Hardy smile Spacer teraz to dobry pomysł
                            • ulisses-achaj Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 16:42
                              Kichonorze, tematyka wątku, który założyłeś, zdecydowanie nie leży w profilu i "targecie" smile naszego forum. Uznaj mnie za cenzora prowokacji ... smile
                              • k.karen Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 19:20
                                Niesamowite! Jednak mamy brązowy medal na MŚ w skokach drużynowych!
                                W pierwszej serii źle podliczono punkty Bardala i dlatego początkowo nasi byli na 4 miejscu.

Jeszcze raz brawa dla J. Kowalczyk i dla skoczów smile
                          • hardy1 Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 19:18
                            Ha big_grin Mamy też brąz w skokach drużynowych na Mistrzostwach Świata smile)) Głównie dzięki wspaniałym skokom Kamila Stocha, ale pozostała trójka Polaków też skakała lepiej niż dobrze smile
                            Co "najlepsze", zaraz po zakończeniu byliśmy na czwartym miejscu, tracąc tylko 0,8 punktu do trzecich Niemców (to mniej niż pół metra na osiem skoków!). Po weryfikacji okazało się, że źle policzono punkty Norwegom. Poprawka zepchnęła ich na czwarte miejsce, a nam dała brąz smile

Znaczy, chciałem powiedzieć - dzień dobry w sobotni wieczór smile
                            • k.karen Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 19:21
                              Cześć wieczorowo i medalowo, Hardy smile
                              Razem przybiegliśmy na P. z tą radosną informacją smile
                                • hardy1 Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 20:45
                                  Prawdę rzecze kobieta owa big_grin
                                  W sam raz na sobotni wieczór big_grin
                                  • ulisses-achaj Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 21:09
                                    smile Oj tam, oj tam, przecież ta pani po prostu stara się jak może, żeby w jej mniemaniu doskoczyć do "poziomu".., a wychodzi jak zawsze.. I to jest bardzo życiowe, i to jest prawda czasu, a nawet ekranu (nie tylko telewizyjnego ) smile
                                    • hardy1 Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 22:28
                                      Czy myślisz to samo, co ja myślę...o tym ekranie? wink
              • mirekms Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 21:46

Hardy
                kupiłem program antywirusowy (licencja na 2 lata)
                znajomy zadowolony z prezentu

z urodzin musiałem szybciej wyjść
                • hardy1 Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 22:29
                  Nieważne, że wyszedłeś szybciej. Mirku. Ważne, że solenizantowi sprawiłeś przyjemność prezentem smile
                  • mirekms Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 22:35
                    Hardy

niestety ważne
                    tam dopiero jest impreza
                    towarzystwo doborowe
                    trunków i jadła na dwa,trzy dni

odbiję sobie innym razem
                    • hardy1 Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 22:46
                      Musiałeś wyjść? To wyszedłeś. Ważne, że byłeś i złożyłeś życzenia. Jako rzekłeś - odbijesz sobie innym razem smile
                        • k.karen Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 22:59
                          Dobrowieczornie cześć smile

Mirek zagrał Maxa a ja zagrałam zbuntowaną Chylińską na wątku "Nie samą polityką" smile

Lekki mrozik chwycił, ale na niebie ani jednej chmurki i czuję znowu zbliżającą się wiosnę.
                          Dobrze tak pospacerować wieczorem, pogapić się w gwiazdy i nawdychać świeżego powietrza smile
                          • kkkkosmita Re: 2 marca - CWP 03.03.13, 00:38
                            Czytam sobie po kolei...
                            i chcę powiedzieć...
                            bronię Wałęsy!
                            Kurde, niech się od niego odtniutniają!
                            Jaki głupi był, taki głupi jest.....
                            a tuuu...
                            nagle co poniektórym (Wanat) wzrok wrócił...? tongue_out
                            Szczyt hipokryzji!
                            Wałęsa powinien mieć koniecznie jakiegoś ochroniarza intelektualnego, zawsze przy sobie!
                            a głupi polski dziennikarz, nie powinien zadawać mu za trudnych pytań!
                            http://wstaw.org/m/2012/03/26/k%C3%B3%C5%84_AWATAR.jpg
                            • kkkkosmita Re: 2 marca - CWP 03.03.13, 01:07
                              Czym różniła się wypowiedź Wałęsy od dziesiątków jego innych wypowiedzi?
                              NICZYM!
                              W dodatku Wałęsa dyszał i sapał, widać było kłopoty z krążeniem! Niedotlenienie!
                              Miał kłopoty nawet z prostymi słowami!
                              A łachmyta dziennikarz, zadawał mu pytania, za trudne...
                              i od początku dobrze wiedział, jaka będzie odpowiedź Wałęsy!
                              Ale nie przerwał, nie wycofał się
                              ... drążył sprawę...!
                              I wiedział, że temat jest drażliwy i że wypowiedź Wałęsy będzie komentowana na świecie!

Zapamiętałem tego chłopaczka!
                              "dobrze" się Polsce przysłużył!

A temat, który chwilowo warto by uspokoić... znów jest wałkowany!

Wbrew pozorom...to nie jest łatwy temat...
                              Szanując prawa obywateli do wolności... i równości...
                              zadam rozwścieczony, małe pytanko...
                              Czy w więzieniach, z równym szacunkiem będziemy traktowali tych, którzy zamieniają ludzi w cweli?
                              Czy lepiej udawać..., że w tym nie ma nic złego...
                              bo czyż miłość może być czymś złym?

• hardy1 Re: 2 marca - CWP 03.03.13, 08:48
                                Kosmito, jeżeli się wchodzi do polityki, to trzeba umieć w niej się poruszać i umieć się wysławiać...i wiedzieć co się mówi. Nie do dziennikarza miej pretensje, tylko do Wałęsy, i do nikogo innego.
                                Wałęsa pokazał się jako niedojrzały w roli polityka, a co dopiero prezydenta, a teraz byłego prezydenta. Był tylko przywódcą związkowym, który trafił na swój czas i do tego się nadawał. Wyżej, gdzie go wyniosła historia, całkowicie go przerosło. To były i są dla niego zdecydowanie za wysokie progi. Co najgorsze (już pisałem) nie widzi tego.
                                • hardy1 Re: 2 marca - CWP 03.03.13, 09:01
                                  PS. Kosmito, może przenieś swoje wpisy o Wałęsie na sąsiedni, tematyczny wątek "Kryzys autorytetów". Tam rozmawiamy o nim.
                                  Ja też po Tobie przeniosę.
                                • kkkkosmita Re: 2 marca - CWP 03.03.13, 13:31
                                  > Kosmito, jeżeli się wchodzi do polityki, to trzeba umieć w niej się poruszać i
                                  > umieć się wysławiać...i wiedzieć co się mówi.
                                  Nie do dziennikarza miej pretens
                                  > je, tylko do Wałęsy, i do nikogo innego.
                                  > Wałęsa pokazał się jako niedojrzały w roli polityka, a co dopiero prezydenta, a
                                  > teraz byłego prezydenta. Był tylko przywódcą związkowym, który trafił na swój
                                  > czas i do tego się nadawał. Wyżej, gdzie go wyniosła historia, całkowicie go pr
                                  > zerosło. To były i są dla niego zdecydowanie za wysokie progi. Co najgorsze (ju
                                  > ż pisałem) nie widzi tego

Ano wszedł do tej polityki... zwyczajnie... głupszego niż on, żeby zostać przywódcą nie było...
                                  Każdy mądrzejszy,
                                  .... obawiał się...na przykład skutków przegranej, dla siebie..., dla swojej rodziny...
                                  Ważył,
                                  rozumiał,
                                  pojmował,
                                  ....spodziewał się,
                                  dyskutował,
                                  rozważał...,
                                  kombinował...,
                                  czuł się niegodny
                                  zastanawiał się...
                                  nie miał przebicia
                                  był za inteligentny...
                                  itd...

A tu psia kość... udało się...!
                                  I Wałęsa, zamiast zostać samotny wśród np. grobów swojej rodziny...
                                  został bidok... prezydentem...i laureatem Nobla!
                                  Dziwny jest ten świat...
                                  taki głupek... a jak wysoko zaszedł...
                                  Ale też sporo ryzykował!
                                  Jego wydajność intelektualna i możliwości nauk pobierania...
                                  nigdy nie były tajemnicą...

Wyżej, gdzie go wyniosła historia, całkowicie go przerosło. To były i są dla niego zdecydowanie za wysokie progi.

to historia go niosła...
                                  sam o własnych siłach, to byłby w tej chwili bezrobotnym elektrykiem...z wielką rodziną na głowie
                                  rozgoryczonym, żałującym czasów... kiedy jednak dało radę na chleb bez masła zarobić...

Do dziennikarza mam pretensję i jest to pretensja uzasadniona!
                                  Do wywiadu, należy się przygotować...
                                  a zwłaszcza, jeśli się jest onym błyskotliwym, kurturarnym młodym dziennikarzyną!
                                  Każdy fach ma swoje wymagania!
                                  Dziennikarzowi nie wolno było udowadniać całemu światu w temacie bardzo drażliwym, że Wałęsa... sapiący i rozpaczliwie szukający najprostszych słów...
                                  jest głupkiem, homofobem... itd.

Po owocach ich poznacie...tongue_out
                                  no to zerknijcie na te owoce w prasie!

• kkkkosmita Re: 2 marca - CWP 03.03.13, 13:47
                                    I powie ktoś...
                                    A bo to Bolek... Lolek... i Dupolek...
                                    I..., że wcale nie ryzykował...
                                    bo... miał swoje układy...

Nie wiem, czy je miał czy nie miał...
                                    To jest bardzo prosty człowiek.... i był w sytuacji naprawdę wyjątkowo ciężkiej...
                                    Osobiście jestem w stanie podejrzewać go o każdą głupotę, idiotyzm... o wszystko..

ale nie to jest ważne co na papiórze...
                                    Ważne jest to co zostało osiągnięte dla Polski!
                                    Fakt odzyskania niepodległości jest jedynym wyznacznikiem... jedyną podstawą do ocen!

Dodam jeszcze...
                                    Tylko głupi może myśleć, że w przypadku niekorzystnego zbiegu okoliczności... to Wałęsę i jego rodzinę...
                                    jakiekolwiek cyrografy ...by uchroniły przed konsekwencjami...!

• hardy1 Re: 2 marca - CWP 03.03.13, 17:18
                                    Kosmito, nigdy nie uważałem i nigdy tak nie pisałem, że Wałęsa był głupkiem. Miał zmysł.

Natomiast pisałem i tak uważam, że prezydentura go przerosła. Nie miał do tego predyspozycji. Nie mógł mieć. To była jego decyzja, aby startować w wyborach i zostać prezydentem. Poczuł się wtedy, że wszystko prawie może. A nie mógł i nie potrafił.

Jest dobre powiedzenie, że bohaterom wojennym (można "podciągnąć" pod to Wałęsę) po wojnie należy dawać odznaczenia i oddawać honory, przyznawać wysokie emerytury. Na to zasłużyli. Natomiast nie wynagradzać stanowiskami państwowymi, bo do nich w czasie pokoju potrzebne są inne predyspozycje.

Tak pragmatyczni są Brytyjczycy. Natychmiast po wojnie Churchill przegrał wybory i przestał być premierem. Jego predyspozycje przydawały się w czasie wojny, ale już nie pokoju.

PS. Znów nie tu rozmawiamy o Wałęsie. Przekleję to na właściwy wątek.,
    • mirekms 2 marca - CWP 02.03.13, 21:30

red.Ewa Wanat,b.naczelna TOK.FMhttps://m.natemat.pl/30baa71aaaeab989ec1000ddf99a052c,135,135,1,0.jpg

Żegnam Pana,Panie Prezydencie (link)

i

za Odrą

Der Spiegel (link)
      • mirekms Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 21:55

https://static.polityka.pl/_resource/res/path/72/ac/72aca5fe-1d01-4447-8000-80985b7445bd_f178x178

red.Adam Szostkiewicz (link)
        • mirekms Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 22:30

za Odrą (link)
      • hardy1 Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 22:39
        Wałęsa trafił w swój czas...kiedyś.
        Teraz powinien siedzieć i odrywać kupony od dawniejszych zasług (już nie za prezydenturę). Niestety dla niego, dalej uważa się za nie wiadomo kogo. Jest zaś prostym człowiekiem...i tego nie może pojąć. Może dlatego, że bardzo wysoko zaszedł. Zaszumiała mu woda sodowa.
        Teraz pokazuje się jako -fob. Jak widać, nie rozumie, co znaczy słowo "demokracja", którą się chwali. Więc straci resztkę szacunku, którą jeszcze część ludzi miała.
      • mirekms Re: 2 marca - CWP 03.03.13, 12:06

warto poczytać komentarze pod tekstem w Der Spiegel

w wpisach internautów jest mowa o słowach Wałęsy
        krytycznie,a nawet bardzo krytycznie

nie piszą źle o Polsce i o Polakach
        widocznie już dla nich Wałęsa nie jest (już) synonimem Polski

i dobrze

• hardy1 Re: 2 marca - CWP 03.03.13, 17:03
          Jasne że dobrze. To początki normalności. O Szwajcarii mało się pisze. Nudny, spokojny, zamożny kraj. Chciałbym, żeby kiedyś i o nas mało pisali. Cóż można pisać o nudnym, spokojnym, zamożnym kraju? Nie ma "newsów"...

Tyle że nazwisko Wałęsy, obojętnie czy chcemy czy nie, związane jest w świecie z Polską. I to źle, że sam je psuje, bo psuje i opinię o Polsce.
    • hardy1 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 08:55
      Dzień dobry w słoneczną niedzielę smile To naprawdę oznaka zbliżającej się wiosny...korzystać plenerów, niezbyt dlugo okupować domowe pielesze smile

I uważajcie, co ogłaszacie...jak w tym przykładzie wink :
      Dyrektor do sekretarki:
      Czy dała pani ogłoszenie, że szukamy nocnego stróża?
      -Tak, panie dyrektorze. Wczoraj się ukazało.
      -Zgłosił się już ktoś?
      -W pewnym sensie...w nocy okradziono nasz magazyn.

wink
      • mirekms Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 10:23

niedziela,cytat dnia i święci (link)
        • mirekms Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 10:57

vaginasceptycy i krzyż mają prawo do miejsca w przestrzeni publicznej
        • hardy1 Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 18:02
          ...a tam, a tam...czy cały dzień musi być na poważnie? suspicious W końcu dzisiaj niedziela. Kto chce nowiutki banknocik? wink :

http://img844.imageshack.us/img844/3218/62797654.jpg
          • mirekms Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 19:58

święta prawda,wszystko jest śmiertelnie powarzenie

wracając do związków partnerskich,nie mówię na długo
            chociaż na kilka chwil

czy w magazynach Podwórka jesz dobry materiał na związek
            męski
            blondynki odpadają,to już było przerabiane

taki sobie link (link)
            • mirekms Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 20:06

tragedia
              Dwóch Czołowych Kolegów Podwórka to już na dobry wieczór definitywnie odpada

F.Hegel łamany przez F.Nietzsche
              grozi Ukąszeniem Heglowskim,i słuchanie do samego poranka
              • mirekms Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 20:09

kol.Sportowiec też nie
                przysiady są najważniejsze

a propos,dzisiaj z tego roztargnienia zapomniałem o sporcie
                • mirekms Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 20:11

o kol.Rysowniku to już nawet nie wspomnę
                  ile idzie o malarstwie na przełomie, i jaka linia tramwajowa
                  • mirekms Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 20:13

z kol.Anarchistą to jeszcze bieda będzie

paczki żywnościowe trzeba będzie dosyłać
                    saldo ujemne
                    • mirekms Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 20:17

Człowiek Natury też nie
                      za dobry jak dla mnie,i komplementy mi prawi,a ja bardzo lubię pochwały
                      odpada
                      • mirekms Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 20:19

czy jeszcze ktoś został,a jak tak to proszę o @
                        • mirekms Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 20:21
                          poważnie to chyba przez ż z kropką
                          • mirekms Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 20:27

jeszcze nie ma poczty z dyskutantami na poniedziałek

chyba za godzinę coś będzie,to się napisze na Podwórku
                            kto z kim jutro o porannym czasie
                            • mirekms Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 20:46

poczta już jest
                              • hardy1 Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 20:52
                                Przysłali reflektantów na związek partnerski? tongue_out Bo mało kto już został na Podwórku "do pary" big_grin
                                Może Kosmita? Ma takie miękkie macki...suspicious
                                • mirekms Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 20:59
                                  Hardy

kol.Anarchistę zamkną za anarchię państwowca
                                  i przejdzie na moje (nasze) utrzymanie

koszty za wysokie
                                  • kkkkosmita Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 21:03
                                    i przejdzie na moje (nasze) utrzymanie

koszty za wysokie

Nooo taaak!
                                    Jeedzeeniaa mii żałuująąą
                                    buuu!
                                    big_grinbig_grinbig_grin
                                    • hardy1 Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 21:08
                                      ...ale miskę za darmo podarują!
                                      Tylko żarcie sam sobie załatwisz tongue_out
                                      • mirekms Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 21:16
                                        Hardy

ale masz słodko - brutalne idee

• mirekms Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 21:13

Wielce Szanowny kol.Anarchisto

raczyłeś wspomnieć na wątku obok o praniu na lince

sekunda temu też uczyniłem co Ty,znaczy się już
                                      gacie nie są na lince,a w koszu,i tam trochę poleżą

przyjdzie na to czas,przyjdzie na to czas
                                      na składanie znaczy się
            • hardy1 Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 21:00
              No dobra, niech tam...wsadzę też coś dla naszych kociarzy. Niech tez mają coś ode mnie w niedzielę tongue_out :
              www.google.pl/search?q=%C5%9Bpi%C4%85ce+koty+w+najdziwniejszych+pozycjach&hl=en&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=MpgzUaqJCY75sgazsYGQBg&ved=0CEkQsAQ&biw=1024&bih=677
              • mirekms Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 21:42

chyba za dużo nagadałem o ukąszeniu pana H i o innych też

i już zwyczajowo Max Rabbe

dobranoc
                • hardy1 Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 22:35
                  Dobranoc Mirku. Jutro poniedziałek.
      • mirekms 03 marca - CWP, na jutro 03.03.13, 20:55

poniedziałek

7:16 Ireneusz Ryś,PR 1
        7:30 Zbigniew Ziobro,TVN 24

7:40 Paweł Piskorski,TOK FM
        7:45 Marek Balicki,TVP Info

8:02 Jarosław Wałęsa,RMF FM

8:02 Bolesław Piecha u Moniki Olejnik,Radio Zet
        8:03 Mariusz Kamiński,TVP Info

8:07 Kazimierz Marcinkiewicz,TVP 1
        8:15 Ryszard Kalisz,PR 3

8:45 Mariusz Błaszczyk,Polsat
        9:10 Sławomir Neuman,TVP Info

10:20 Jurek Owsiak,TVP Info
    • hardy1 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 09:14
      Dzień dobry poniedziałkowo smile U Wszystkich świeci wreszcie słońce, więc nie będę życzył tego, co już macie smile

Z ciekawostek - "odcisk palca" nie jest już pewnym zabezpieczeniem w banku, bankomacie, indywidualnej broni palnej czy przy zamkach. Okazuje się, że można je łatwo skopiować lub...przestępcy obcinali palce swoim ofiarom, aby mieć ich "odcisk".
      Co w zamian się wprowadza? "Odcisk dłoni". Dokładniej - układ żył w dłoni. Mają 300 razy więcej niż palec indywidualnych cech. Nie można ich skopiować, ponieważ są w śrosku dłoni. Do tego mają wyższą temperaturę niż cała dłoń. I...martwa dłoń się nie przyda przestępcon, gdyż krew przestaje ogrzewać żyły.

Pamiętajcie o jednym - przyszłość jest już dzisiaj, tylko trochę dalej wink
      • mirekms Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 09:33
        Hardy w łóżku sobie jeszcze leżę,i czytam (Tablet),co robić? 335 urodziny pana A.V.

Już wiem,sport sobie zrobię

• mirekms Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 10:06

poniedziałek (link)
          sport wykonany,10
          • mirekms Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 10:11

łóżkowy przegląd prasy,w polskiej nie zauważyłem

od rana premier Donald Tusk w Niemczech
            ważne,a nie o bigosie i polskiej wódce,a o technologii (link)
            • mirekms Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 10:15
              (poprawka do tekstu)

otwarcie
              wystawy w Hannoverze,godziny wieczorne
              przez kanclerz A.Merkel i premiera D.Tuska
            • hardy1 Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 10:21
              Tusk w Niemczech? O tej wizycie nie ma nic. Są jakieś bzdury, plotki i newsy w postaci pożarów i posiedzeń sądów.
              • hardy1 Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 10:26
                Targi informatyczne w Hanoverze? Niemcy i Polska krajami partnerskimi w tej dziedzinie? No proszę...smile
              • mirekms Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 10:27

Hardy
                a widzisz,jednak Polska nie jest zadupiem Europy jak niektórzy by chcieli

pani Angela i pan Donald otworzą bardzo ważną wystawę
                później przy szklaneczce se pogadają
                • hardy1 Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 11:52
                  Polscy informatycy są bardzo cenieni. Brakuje tylko, aby mieli odpowiednie warunki pracy w Polsce, nie tylko jako informatycy, ale i do tworzenia nowego sprzętu.
                  To są ogromne pieniądze na rozwój bazy. Ale...można w kooperacji.
                  Może o tym przy szklaneczce, Merkel i Tusk też pogadają.
                  • hardy1 Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 05.03.13, 08:20
                    Wczoraj wieczorem polskie media już informowały o otwarciu tych targów elektronicznych CeBIT w Hanoverze. Pokazywano fragment wypowiedzi Donalda Tucka. Okazało się, że podobno jesteśmy od kilku lat światową potęgą w tworzeniu gier komputerowych i może to być polski hit eksportowy:
                    tvnmeteo.tvn24.pl/informacje/ciekawoski,49/marsjanski-detektor-mieszkanie-przyszlosci-najszybszy-procesor-polskie-hity-w-niemczech,78481,1,0.html
                    • mirekms Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 05.03.13, 09:48

o polskim segmencie wystawy w Niemczech mówią i piszą od kilku dniu
                      w Polsce teraz na topie jest Madzia i Gowin
        • hardy1 Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 10:11
          Cześć, sportujący się (już po?) Mirku smile
          Wpierw myślałem, że mówisz o urodzinach Allesandro Volcie. Ale on żył później. Potem pomyślałem o Amerigo Vespucci. O n jednak żył wcześniej.
          Wtedy poszedłem do głowy po zapamiętane info o Twoich zainteresowaniach i pomyślałem o muzykach. Na primier o Antonio Vivaldim... wink
          • mirekms Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 10:22
            Hardy,już po,już po sporcie,jutro następny sport,sport
            ptaki krążą na trasie kuchnia - pokój,niech se polatają

i dobrze trafiłeś,kol.Karen lubi pana A.V.

wiosna idzie

• 1agfa Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 13:46
              Dzień dobry Karen, Hardy, Mirku, dzień dobry Wszystkim smile
              Ja przewrotnie, na odwyrtkę, przypomnę co było i czego juz pewnie nie będzie tej zimy. A było! big_grin
              Tak jest, wiosna idzie. Pan A.V. z pewnością się nie myli.

Filmik... jest na co popatrzeć wink

To może tak na zimy pożegnanie? wink
              • k.karen Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 14:44
                Dzień dobry Agfo smile

Żegnamy zimę definitywnie! Nawet jeśli jeszcze coś tam zamiesza, to będą ostatnie podrygi smile

Dziękuję za filmik. Podziwiam pomysłowość tych młodych ludzi...wow! Świetne! smile
                • hardy1 Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 17:00
                  Hej, Karen i Agfo smile
                  Agfo, można to nazwać "zimowo-miejskie zabawy z deskorolką"...znaczy "z deską" wink
                  • 1agfa Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 20:26
                    Prawda, że fajna zabawa? Dla młodych z wyobraźnią, nie trzeba nadzwyczajnych warunków. Im się chciało chcieć. Prawda, że i umieć trzeba!
                    Dobra nazwa, Hardy smile
                    I tyle "mojego" na dzisiaj, pozdrowienia i...

dobrej nocy Wszystkim smile

Hardy napisał:
                    > Agfo, można to nazwać "zimowo-miejskie zabawy z deskorolką"...znaczy "z deską"
              • mirekms Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 20:23
                Agfo

oglądając filmik
                przypomniała mi się rozmowa z b.starszymi kolegami

jeden z okolic ul.Miodowej
                drugi z byłem siedziby Strażników Wiecznego Ognia przy Nowym Świecie 6

ten z NŚ opowiadał o chłopcach na desko rolkach w centrum jego dawnego miejsca pracy

teraz ten drugi pilnuje Wiecznego Ognia,co prawda Ogień trochę inny,ale cel podobny
                tam też chłopcy na desko rolkach kiedyś dojadą
                • mirekms 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 21:09

Jeremi Przybora (link)

4 marca 2004 o godzinie czwartej nad ranem odszedł Jeremi Prezybora
                  • mirekms Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 21:09
                    https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/c67.0.403.403/p403x403/226461_222847897853519_1715325494_n.jpg
                    • mirekms Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 21:11

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/c101.0.403.403/p403x403/581895_221863404618635_1378182790_n.jpg
                      z albumu Magdy Umer
                        • mirekms Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 05.03.13, 20:55
                          o! i jest tajemnicza kol. Blondynka

ukłony

Mirosław

----------------------------------------

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/c101.0.403.403/p403x403/12210_223331834471792_1198441498_n.jpg
                            • hardy1 Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 05.03.13, 23:12
                              Piękny, sentymentalny tekst i wykonanie Jeremiego Przybory.
                              Tyle że nie trzeba być samotnym. Trzeba tylko umieć się rozglądać smile
                              • mirekms Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 06.03.13, 11:23
                                a gdzie kol.Blondynka?

foto (link)
                              • blondynka.2801 Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 06.03.13, 12:16
                                hardy1 napisał:

> Tyle że nie trzeba być samotnym. Trzeba tylko umieć się rozglądać smile

Jest pewien rodzaj samotności, na który nie można nic poradzić, żebyś się nie wiem jak rozglądał.
                                I sądzę, że właśnie taką okoliczność i tę Panią miał na myśli Jeremi Przybora, kiedy śpiewał "O, Julietto" w "Zimy żal".

https://pu.i.wp.pl/k,MzIzNjI2NDYsMjE4OTIx,f,Alicja_i_Jeremi_w_ogrodzie.jpg
                                • 1agfa Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 07.03.13, 21:13
                                  Dzień dobry, Blondynko smile
                                  To wówczas Jeremi Przybora pisywał na tarasie, przez który płynął główny nurt ich zycia, tarasie który był dobudówką do domku, dobudówką z kominkiem (jak pisze w J.M. w "Zdążyć z happy endem, Memuarów część III).
                                  Jak głosi podpis pod jednym ze zdjęć, "ja piszę na tarasie, bo tu mi najtrudniej zasnąć, odkąd sąsiad we wsi zaopatrzył się w piłę spalinową" ...big_grin
                                  Też, jak Ty, sądzę że to o tej Pani była piosenka - "O, Julietto".
                                  A wokoło była "...nasza sawanna łąkowa, nasza miłość i nasze Pola Elizejskie. I zegar naszego czasu..." (pod kolejnym zdjęciem).
                                  Pozdrawiam smile

Blondynka.2801 napisała:

> hardy1 napisał:
                                  >
                                  > > Tyle że nie trzeba być samotnym. Trzeba tylko umieć się rozglądać smile

>
                                  > Jest pewien rodzaj samotności, na który nie można nic poradzić, żebyś się nie w
                                  > iem jak rozglądał.
                                  > I sądzę, że właśnie taką okoliczność i tę Panią miał na myśli Jeremi Przybora,
                                  > kiedy śpiewał "O, Julietto" w "Zimy żal".
                      • 1agfa Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 07.03.13, 20:33
                        Dziękuję Mirku za przypomnienie...
                        To zdjęcie, szczególnie wzruszające (czego nie wstydzę się napisać).
                        Człowiek odchodzący samotnie, pośród szpaleru drzew. Idzie, w pamięci zostając.
                        Sięgnąłem do Jego Memuarów (Przymknięte Oko Opaczności), przerzuciłem...został w nich Jego humor, dystans do siebie, pogodna iskra.
                        Choć i twardo opisane, surowo - fragmenty.
                        Dlaczego "Opaczność"?
                        Napisał: "...To ona, Opaczność, skuteczna konkurentka Opatrzności, patrzy swoim niezyczliwym okiem na losy ludzkie i jakże często się jej udaje kierować nimi po swojemu, na opak. Nie tylko losami jednostek, ale i całych krajów. Weźmy choćby naszą pechową ojczyznę.Od kiedy król pewien, nie mogąc sobie z jej pechem poradzić, oddał ją pod opieke Opatrzności, dopieroż to posypały się na nią dopusty ogromniaste, jeden za drugim, aż do utraty państwowości włącznie. Najwidoczniej Opaczność, rozeźlona na króla za apel do Opatrzności, pokrzyżowała jej dobre intencje..."
                        Równocześnie stwierdził, że:
                        "(...)...cokolwiek spotkało mnie pomyslnego, zawdzięczam to - moim zdaniem - oku tej drugiej. To znaczy temu konkretnie, że na ogół przymykało sie na mnie, nie zwracając na moja osobę szczególnej uwagi."
                        Opaczność Pana Jeremiego Przybory smile
          • mirekms 04 marca - CWP,porgram na rano 04.03.13, 21:50

wtorek

7:16 Mariusz Błaszczyk,PR 1
            7:20 Joachim Brudziński,TOK FM

7:30 Jarosław Gowin,TVN 24
            7:40 Krzysztof Kwiatkowski,TOK FM

8:02 Jarosław Gowin,RMF FM
            8:02 Rafał Grupiński u Moniki Olejnik,Radio Zet

8:03 Leszek Miller,TVP Info
            8:07 Adam Hofman,TVP 1

8:45 Krzysztof Kwiatkowski,Polsat
            9:10 Bolesław Piecha,TVP Info
            • hardy1 Re: 04 marca - CWP,porgram na rano 05.03.13, 00:17
              Dopiero teraz zaglądam...ale pewnie już wszyscy śpią. Dlatego mówię uroczyście, wszem i wobec - dobranoc smile
    • hardy1 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 08:07
      Dzień dobry. Wtorek. Słońce. Temperatura wzrasta. Optymizm smile

Kiedy jest optymizm, jest i skłonność do żartów. Przymrużcie więc oko i odpowiedzcie na pytanie:
      Melina Isaaca Newtona to...?
      • ulisses-achaj Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 09:25
        Metafizyka ??? smile
        • mirekms Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 09:50

wtorek,cytat dnia i święci (link)
          • mirekms Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 09:56

Polska,Niemcy,Merkel,Tusk (link)
            • mirekms Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 10:25

warto zobaczyć ,Merkel i Tusk (link)
              • k.karen Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 11:37
                Dzień dobry Wszystkim smile

Słońce i wiatr, typowo marcowa pogoda.

Spokojnego i miłego dnia smile
                • kkkkosmita Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 14:50
                  Cześć...
                  Dlaczego meliną Newtona jest metafizyka?
                  Kurcze... nooo...?big_grin

• ulisses-achaj Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 15:04
                    smile
                    Meta fizyka smile
                    • kkkkosmita Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 15:11
                      O kurcze!
                      to oczywiste
                      ha ha ha....big_grin

robię trzy rzeczy na raz... i jak się okazuje..., żadnej porządniebig_grinbig_grinbig_grintongue_out

• ulisses-achaj Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 15:18
                        smile Bezpieczniej będzie jak nie będziesz robił ani jednej smile Tak jak ja w tej chwili ... smile Byłem na spacerze obywatelskim okiem rzucić, czy dobrze remontują nasz odpowiednik Krakowskiego Przedmieścia.. smile
                        • kkkkosmita Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 15:24
                          Dla mnie to bardzo obciążony okres Ulissesie...

hmmm... czynię czynności kontrolne...tongue_outbig_grinbig_grin
                          i ciągle znajduję błędy!
                          Kurcze!

• hardy1 Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 09:55
          Cześć Uli i Mirku smile

Uli, trafione, zatopione big_grin Ostatnio wszyscy odgadują uncertain wink

PS. Na razie, czas na mnie.
          • hardy1 Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 16:33
            Pięknie Wam poszło z zagadką, obywatelu Uli wink

To teraz zagadka dla obywatela Kosmity, zgodnie z jego upodobaniami "żywotnymi"...krzyżówka kota i papugi to...? suspicious
            • kkkkosmita Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 17:38
              Hardy!
              Na litość!
              a jak Ty chcesz ich skrzyżować...?
              In vitro... to jeszcze bardzo niebogobojnie!
              a oprócz tego....
              Przecież kot zje papugę!

aaaa.....
              potomek to z jajka się wykluje?
              czy jaaaK?
              tongue_outbig_grin
              • kkkkosmita Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 17:38

niebogobojnie= wbrew prawu naturalnemu! tongue_outtongue_out
                • kkkkosmita Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 19:43
                  Hej kochani...
                  Kto żyje kompowo
                  piosenkę ma nową
                  i wkleja ją tam
                  gdzie grają..
                  pam! pam!big_grinbig_grin

A swoją piosenkę...
                  wkleję TU
                  w try migi...
                  ma tylko słów parę
                  lecz nie znam muzyki! tongue_outbig_grin

moja piosenka: big_grin
                  Zerkam sobie zdechłym okiem
                  ale marnie jest z widokiem
                  co powodem do radości
                  nie będę miał zaległości!big_grin

• hardy1 Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 20:17
                    Myśl, Kosmito, myśl. Może rozwiążesz zagadkę.
                    Podobno myślenie ma kolosalną przyszłość suspicious
                    Chyba że...ktoś inny wcześniej wpadnie na rozwiązanie wink
                    • kkkkosmita Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 20:22
                      Myśl, Kosmito, myśl.

odmawiam współpracy
                      myślenie mnie boli!

Lepiej szybko powiedz...
                      nie chcę czekać długo
                      dlaczego Ty kota
                      chcesz żenić z papugą! big_grin

• hardy1 Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 21:02
                        Podpowiem, że chodzi o "rzecz nieżywą", używaną kiedy lekarz chce zaglądnąć na primier w "część niewymowną"suspicious
          • hardy1 Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 20:20
            Czytam o pierwszym zimowym zdobyciu ośmiotysięcznika, przez Polaków smile Kolejny sukces polskiego himalaizmu smile
            Na pewno artykuł zainteresuje Karen smile :
            wyborcza.pl/1,75248,13507900,Polacy_zdobyli_Broad_Peak_zima__Lodowi_Wojownicy_maja.html
            • mirekms Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 20:23
              mam utrudniony dostęp do forum

jest już nowy numer tygodnika Polityka
              i nie mogę wstawić linku z spisem treści
              • mirekms Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 20:24
                https://static.polityka.pl/_resource/res/path/ee/2e/ee2e4b37-9362-481a-b3e7-bb7bf16820d8_280x
                • mirekms Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 20:25

spis treści (link)
                  • mirekms Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 20:26
                    https://static.polityka.pl/_resource/res/path/f8/0c/f80c990d-24bf-453f-af21-96c1bdba0352_665x665
                    • mirekms Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 20:30
                      https://static.polityka.pl/_resource/res/path/e3/43/e343a6b1-de45-40ce-98ea-ec05b4928004_f178x178

prof.Jan Hartman(link)
                      • kkkkosmita Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 20:33
                        Mirku...
                        sczytam tego Hartmana ile się da...
                        Jak wiesz, mam złe zdanie o Hartmanie...
                        Zobaczę co on wymyślił...
                        Dobrze, że go wkleiłeś.
                        • mirekms Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 20:41
                          uprzedzenia,drogi Kosmito,uprzedzenia,i za dużo telewizji

prof.Hartman ma mały minus,ale to innym razem
                          a właściwe to może i teraz,bronił swojego kolegę z UJ
                          księdza co ma francuskie nazwisko,i też tytuł prof.

Kosmito

a Hartmana warto czytać
                • kkkkosmita Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 20:30
                  Nie potrafię... przyjąc do wiadomości zabijania koni i znęcania się nad nimi podczas transportu...
                  No ...
                  NIE POTRAFIĘ!

Krowy też są mądre...

ale konie...
                  to bardzo bolą... jeśli są męczone...
              • kkkkosmita Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 20:27
                Mirku...
                U mnie nie działa podgląd...sad
                to niedobrze... złości mnie!
                hmmm... pewno znów cóś ulepszajom...suspicious

Spróbuję te ciasteczka wyczyścić...

pomoże jeśli skończyli ulepszać...

jeśli nie skończyli... to nie pomoże...

mogą też walczyć z hakerem...

• kkkkosmita Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 20:28

I forum mi dziwnie pracuje...nieomalże się chwilami zawiesza...
                  • mirekms Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 20:37

Kosmito,i ja mam problemy z podglądem

i z nieśmiałą obawą wstawiam link,a jak w myszce są zapisane nieładne treści
                    to na Podwórku wybuchnie skandal obyczajowy

czy to okładka tygodnika Polityka,czy raczej coś z serii bunga bunga ? (link)
                    • hardy1 Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 20:56
                      U mnie też nie działa podgląd, a strona wolno się otwiera.
                      Znów pewnie operatorzy portalu GW grzebią coś...
                      • mirekms Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 21:07
                        Hardy

coś portal gazeta.pl od dłuższego czasu mam problemy z portalem gazeta.pl

pamiętam jak swego czasu Matka Założyciela innego forum
                        wypunktowała portal,i miała rację,w nagrodę miała kłopoty

coś u nich mocno nie gra

Hardy

prof.Hartmana warto przeczytać
                        • mirekms Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 21:08
                          poprawka do tekstu

Matka Założycielka

i tam był jeszcze temat bezpieczeństwa poczty portalu
                        • hardy1 Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 21:11
                          Mirku, Hartmana czasem czytam lub słucham w tivi. Z większością jego opinii się zgadzam, z niektórymi się nie zgadzam. Po prostu mam swoje zdanie.
                          • mirekms Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 21:21

nie mam telewizora
                            nie wiem jak on tam pasuje,wizualnie znaczy się

znam Profesora z wpisów na Facebook i Twitter + teksty w prasie,ostatnio czytałem w Gazecie Krakowskiej

jest z ciekawszych ludzi w Polsce
                            • mirekms Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 21:24
                              https://static.polityka.pl/_resource/res/path/c1/99/c1999782-42ec-4685-b064-16a2aa3741cc_f178x178

Stanisław Tym (link)
                              • mirekms 05 marca marca - CWP,na jutro przy kawie 05.03.13, 21:49

środa

7:15 Robert Biedroń,TVP Info
                                7:16 Leszek Miller,PR 1

7:20 John Godson,TOK FM
                                7:30 Włodzimierz Czarzasty,TVN 24

7:40 Mikołaj Budzanowski,TOK FM
                                8:02 Tomasz Nałęcz,RMF FM

8:02 Janusz Palikot u Moniki Olejnik,Radio Zet
                                8:03 Jan Bury,TVP Info

8:07 Aleksander Smolar,TVP 1

8:13 Tomasz Siemoniak,PR 3
                                8:45 Józef Oleksy,Polsat

8:45 Roman Kuźniar,TVP Info
                                9:10 Paweł Olszewski,TVP Info
                                • mirekms Re: 05 marca marca - CWP,na jutro przy kawie 05.03.13, 21:56

mam w wersji elektronicznej możliwość odsłuchania 10 tekstów
                                  i sobie odsłucham,co ciekawsze,na początku red.Jacek Żakowski

a w tym czasie poukładam gacie,skarpetki i inne takie

Der Spiegel (link)

dobrej nocy,do jutra

Mirosław
                                  • hardy1 Re: 05 marca marca - CWP,na jutro przy kawie 05.03.13, 22:56
                                    W tivi prof. Hartman wygląda tak samo, jak na zdjęciu. Mówi spokojnie.
                                    Dobranoc Mirku smile
                                    • hardy1 Re: 05 marca marca - CWP,na jutro przy kawie 05.03.13, 23:03
                                      PS. Fajny filmik z tym konikiem pony big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka