mirekms 02.03.13, 09:40 sobota, święci i cytat dnia (link) s-10 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mirekms Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 09:53 DPA nic nie pisze,i to już od dłuższego czasu Odpowiedz Link
mirekms Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 10:30 Hardy najlepiej jest jak Ty otwierasz nowy dzień na Podwórku robisz to najlepiej w głowie miałem wypowiedz tego idioty,co za murem (jeszcze nie prze murem) chce stawiać innych ludzi a druga sprawa dzisiaj idę na urodziny do znajomego,i nie wiem jaki prezent kupić,w granicach 50 mam nowy problem na kilka godzina do wieczora Odpowiedz Link
hardy1 Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 10:49 Dzień dobry Nieważne Mirku, kto pierwszy się wpisuje. Ważne, że rozmawiamy. Kiedy mamy czas i chcemy, cała doba jest na to Dobrze kupić prezent "w ramach zainteresowań" solenizanta. Dla lekkiego sobotniego uśmiechu: Przychodzi facet do dentysty. Dentysta ogląda i widzi same złote zęby, diamentowe koronki. Nie ma zębów do leczenia. Zirytowany pyta: -Wszystko jest w porządku. Nie wiem, co mam panu zrobić? -Chciałbym alarm założyć. Odpowiedz Link
k.karen Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 11:49 Słoońceeeeeeeeeeeeeee! Wreszcie u mnie słońce! Dzień dobry Wszystkim Miłego dnia Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 12:04 Cześć Wszystkim U mnie też słońce "świeci jak wszyscy diabli" .. Staff: "Marzec Marzec. Wracamy z parku. Wreszcie przeszła zima. Spod stopniałego śniegu wyjrzały murawy. Drzewa nagie, lecz pierwsze kiełkują już trawy, Choć na stawie zielony, cienki lód się trzyma. Z upojonymi wioą wracamy oczyma, Krokiem lekkim, jak podczas tanecznej zabawy, Ulicą po słonecznej stronie idziem prawej, Za sobą ciepło słońca czujemy plecyma. W rozpiętych płaszczach śpieszą ochoczo przechodnia. Jacyś świeżsi, wesoło patrzą i pogodnie; Niańki z dziećmi wychodzą z ciemnych domów sieni. A my, pierwszą przechadzką dumnie upojeni, Idziem w miasto po płytach suchych już chodników. Z grudkami pulchnej ziemii na piętach trzewików" Odpowiedz Link
k.karen Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 12:28 A u mnie jak wszyscy Anieli i teraz wiem skąd powiedzenie "do jasnej anielki!" A ten wiersz to tak na wszelki wypadek gdyby znowu chciało się schować za chmury Marian Piechal - Dwie strofki To ty mnie wracasz z przepaści wszechświata, tego, co w tobie i we mnie, twa dłoń się z moją nad otchłanią splata i już mi jaśniej, im ciemniej. Uśmierzasz burze i sprzeczności godzisz, rozpinasz nad nimi tęczę, w imperium moim nigdy nie zachodzisz ty, słońce moje wewnętrzne. Odpowiedz Link
hardy1 Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 12:42 Dobra dobra. Wiecie komu możecie dziękować za słońce? Mnie. Porozmawiałem z kim trzeba, aby i Wam coś z wiosennych promieni skapnęło...ja już słońcem sycę się czwarty dzień z rzędu Odpowiedz Link
hardy1 Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 13:04 ...a Justyna walczy teraz o medal na Mistrzostwach Świata, na królewskim dystansie 30 kilometrów. Zaczęła się druga część dystansu...i jak zwykle - koalicja czterech Norweżek przeciwko jednej Justynie. Reszta daleko w tyle. To trochę nierówna walka...jedna przeciwko czterem. Trzymam kciuki Odpowiedz Link
hardy1 Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 13:44 Justyna Kowalczyk zdobyła srebrny medal Złoty dla Norweżki, brązowy dla drugiej Norweżki. Walka trwała do końca. Brawo Teraz czas skorzystać z pogody, świeci słońce. Wszystkim Wam radzę to samo, po miesiącu pochmurności i bezpogodności Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 13:47 Słusznie, Hardy Spacer teraz to dobry pomysł Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 16:42 Kichonorze, tematyka wątku, który założyłeś, zdecydowanie nie leży w profilu i "targecie" naszego forum. Uznaj mnie za cenzora prowokacji ... Odpowiedz Link
k.karen Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 19:20 Niesamowite! Jednak mamy brązowy medal na MŚ w skokach drużynowych! W pierwszej serii źle podliczono punkty Bardala i dlatego początkowo nasi byli na 4 miejscu. Jeszcze raz brawa dla J. Kowalczyk i dla skoczów Odpowiedz Link
hardy1 Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 19:18 Ha Mamy też brąz w skokach drużynowych na Mistrzostwach Świata )) Głównie dzięki wspaniałym skokom Kamila Stocha, ale pozostała trójka Polaków też skakała lepiej niż dobrze Co "najlepsze", zaraz po zakończeniu byliśmy na czwartym miejscu, tracąc tylko 0,8 punktu do trzecich Niemców (to mniej niż pół metra na osiem skoków!). Po weryfikacji okazało się, że źle policzono punkty Norwegom. Poprawka zepchnęła ich na czwarte miejsce, a nam dała brąz Znaczy, chciałem powiedzieć - dzień dobry w sobotni wieczór Odpowiedz Link
k.karen Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 19:21 Cześć wieczorowo i medalowo, Hardy Razem przybiegliśmy na P. z tą radosną informacją Odpowiedz Link
k.karen Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 19:42 Nie mogę, znalazłam to przed chwilą i ze śmiechu rozbolał mnie brzuch iż, aczkolwiek, tokowoż...żem Kabaret Moralnego Niepokoju - Nowy sąsiad Odpowiedz Link
hardy1 Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 20:45 Prawdę rzecze kobieta owa W sam raz na sobotni wieczór Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 21:09 Oj tam, oj tam, przecież ta pani po prostu stara się jak może, żeby w jej mniemaniu doskoczyć do "poziomu".., a wychodzi jak zawsze.. I to jest bardzo życiowe, i to jest prawda czasu, a nawet ekranu (nie tylko telewizyjnego ) Odpowiedz Link
hardy1 Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 22:28 Czy myślisz to samo, co ja myślę...o tym ekranie? Odpowiedz Link
mirekms Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 21:46 Hardy kupiłem program antywirusowy (licencja na 2 lata) znajomy zadowolony z prezentu z urodzin musiałem szybciej wyjść Odpowiedz Link
hardy1 Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 22:29 Nieważne, że wyszedłeś szybciej. Mirku. Ważne, że solenizantowi sprawiłeś przyjemność prezentem Odpowiedz Link
mirekms Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 22:35 Hardy niestety ważne tam dopiero jest impreza towarzystwo doborowe trunków i jadła na dwa,trzy dni odbiję sobie innym razem Odpowiedz Link
hardy1 Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 22:46 Musiałeś wyjść? To wyszedłeś. Ważne, że byłeś i złożyłeś życzenia. Jako rzekłeś - odbijesz sobie innym razem Odpowiedz Link
mirekms Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 22:50 na dobranoc zaśpiewa Max Rabbe Max Raabe & Palast Orchester -Heute Nacht oder nie- do jutra Odpowiedz Link
k.karen Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 22:59 Dobrowieczornie cześć Mirek zagrał Maxa a ja zagrałam zbuntowaną Chylińską na wątku "Nie samą polityką" Lekki mrozik chwycił, ale na niebie ani jednej chmurki i czuję znowu zbliżającą się wiosnę. Dobrze tak pospacerować wieczorem, pogapić się w gwiazdy i nawdychać świeżego powietrza Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 2 marca - CWP 03.03.13, 00:38 Czytam sobie po kolei... i chcę powiedzieć... bronię Wałęsy! Kurde, niech się od niego odtniutniają! Jaki głupi był, taki głupi jest..... a tuuu... nagle co poniektórym (Wanat) wzrok wrócił...? Szczyt hipokryzji! Wałęsa powinien mieć koniecznie jakiegoś ochroniarza intelektualnego, zawsze przy sobie! a głupi polski dziennikarz, nie powinien zadawać mu za trudnych pytań! Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 2 marca - CWP 03.03.13, 01:07 Czym różniła się wypowiedź Wałęsy od dziesiątków jego innych wypowiedzi? NICZYM! W dodatku Wałęsa dyszał i sapał, widać było kłopoty z krążeniem! Niedotlenienie! Miał kłopoty nawet z prostymi słowami! A łachmyta dziennikarz, zadawał mu pytania, za trudne... i od początku dobrze wiedział, jaka będzie odpowiedź Wałęsy! Ale nie przerwał, nie wycofał się ... drążył sprawę...! I wiedział, że temat jest drażliwy i że wypowiedź Wałęsy będzie komentowana na świecie! Zapamiętałem tego chłopaczka! "dobrze" się Polsce przysłużył! A temat, który chwilowo warto by uspokoić... znów jest wałkowany! Wbrew pozorom...to nie jest łatwy temat... Szanując prawa obywateli do wolności... i równości... zadam rozwścieczony, małe pytanko... Czy w więzieniach, z równym szacunkiem będziemy traktowali tych, którzy zamieniają ludzi w cweli? Czy lepiej udawać..., że w tym nie ma nic złego... bo czyż miłość może być czymś złym? Odpowiedz Link
hardy1 Re: 2 marca - CWP 03.03.13, 08:48 Kosmito, jeżeli się wchodzi do polityki, to trzeba umieć w niej się poruszać i umieć się wysławiać...i wiedzieć co się mówi. Nie do dziennikarza miej pretensje, tylko do Wałęsy, i do nikogo innego. Wałęsa pokazał się jako niedojrzały w roli polityka, a co dopiero prezydenta, a teraz byłego prezydenta. Był tylko przywódcą związkowym, który trafił na swój czas i do tego się nadawał. Wyżej, gdzie go wyniosła historia, całkowicie go przerosło. To były i są dla niego zdecydowanie za wysokie progi. Co najgorsze (już pisałem) nie widzi tego. Odpowiedz Link
hardy1 Re: 2 marca - CWP 03.03.13, 09:01 PS. Kosmito, może przenieś swoje wpisy o Wałęsie na sąsiedni, tematyczny wątek "Kryzys autorytetów". Tam rozmawiamy o nim. Ja też po Tobie przeniosę. Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 2 marca - CWP 03.03.13, 13:31 > Kosmito, jeżeli się wchodzi do polityki, to trzeba umieć w niej się poruszać i > umieć się wysławiać...i wiedzieć co się mówi. Nie do dziennikarza miej pretens > je, tylko do Wałęsy, i do nikogo innego. > Wałęsa pokazał się jako niedojrzały w roli polityka, a co dopiero prezydenta, a > teraz byłego prezydenta. Był tylko przywódcą związkowym, który trafił na swój > czas i do tego się nadawał. Wyżej, gdzie go wyniosła historia, całkowicie go pr > zerosło. To były i są dla niego zdecydowanie za wysokie progi. Co najgorsze (ju > ż pisałem) nie widzi tego Ano wszedł do tej polityki... zwyczajnie... głupszego niż on, żeby zostać przywódcą nie było... Każdy mądrzejszy, .... obawiał się...na przykład skutków przegranej, dla siebie..., dla swojej rodziny... Ważył, rozumiał, pojmował, ....spodziewał się, dyskutował, rozważał..., kombinował..., czuł się niegodny zastanawiał się... nie miał przebicia był za inteligentny... itd... A tu psia kość... udało się...! I Wałęsa, zamiast zostać samotny wśród np. grobów swojej rodziny... został bidok... prezydentem...i laureatem Nobla! Dziwny jest ten świat... taki głupek... a jak wysoko zaszedł... Ale też sporo ryzykował! Jego wydajność intelektualna i możliwości nauk pobierania... nigdy nie były tajemnicą... Wyżej, gdzie go wyniosła historia, całkowicie go przerosło. To były i są dla niego zdecydowanie za wysokie progi. to historia go niosła... sam o własnych siłach, to byłby w tej chwili bezrobotnym elektrykiem...z wielką rodziną na głowie rozgoryczonym, żałującym czasów... kiedy jednak dało radę na chleb bez masła zarobić... Do dziennikarza mam pretensję i jest to pretensja uzasadniona! Do wywiadu, należy się przygotować... a zwłaszcza, jeśli się jest onym błyskotliwym, kurturarnym młodym dziennikarzyną! Każdy fach ma swoje wymagania! Dziennikarzowi nie wolno było udowadniać całemu światu w temacie bardzo drażliwym, że Wałęsa... sapiący i rozpaczliwie szukający najprostszych słów... jest głupkiem, homofobem... itd. Po owocach ich poznacie... no to zerknijcie na te owoce w prasie! Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 2 marca - CWP 03.03.13, 13:47 I powie ktoś... A bo to Bolek... Lolek... i Dupolek... I..., że wcale nie ryzykował... bo... miał swoje układy... Nie wiem, czy je miał czy nie miał... To jest bardzo prosty człowiek.... i był w sytuacji naprawdę wyjątkowo ciężkiej... Osobiście jestem w stanie podejrzewać go o każdą głupotę, idiotyzm... o wszystko.. ale nie to jest ważne co na papiórze... Ważne jest to co zostało osiągnięte dla Polski! Fakt odzyskania niepodległości jest jedynym wyznacznikiem... jedyną podstawą do ocen! Dodam jeszcze... Tylko głupi może myśleć, że w przypadku niekorzystnego zbiegu okoliczności... to Wałęsę i jego rodzinę... jakiekolwiek cyrografy ...by uchroniły przed konsekwencjami...! Odpowiedz Link
hardy1 Re: 2 marca - CWP 03.03.13, 17:18 Kosmito, nigdy nie uważałem i nigdy tak nie pisałem, że Wałęsa był głupkiem. Miał zmysł. Natomiast pisałem i tak uważam, że prezydentura go przerosła. Nie miał do tego predyspozycji. Nie mógł mieć. To była jego decyzja, aby startować w wyborach i zostać prezydentem. Poczuł się wtedy, że wszystko prawie może. A nie mógł i nie potrafił. Jest dobre powiedzenie, że bohaterom wojennym (można "podciągnąć" pod to Wałęsę) po wojnie należy dawać odznaczenia i oddawać honory, przyznawać wysokie emerytury. Na to zasłużyli. Natomiast nie wynagradzać stanowiskami państwowymi, bo do nich w czasie pokoju potrzebne są inne predyspozycje. Tak pragmatyczni są Brytyjczycy. Natychmiast po wojnie Churchill przegrał wybory i przestał być premierem. Jego predyspozycje przydawały się w czasie wojny, ale już nie pokoju. PS. Znów nie tu rozmawiamy o Wałęsie. Przekleję to na właściwy wątek., Odpowiedz Link
mirekms 2 marca - CWP 02.03.13, 21:30 red.Ewa Wanat,b.naczelna TOK.FM Żegnam Pana,Panie Prezydencie (link) i za Odrą Der Spiegel (link) Odpowiedz Link
hardy1 Re: 2 marca - CWP 02.03.13, 22:39 Wałęsa trafił w swój czas...kiedyś. Teraz powinien siedzieć i odrywać kupony od dawniejszych zasług (już nie za prezydenturę). Niestety dla niego, dalej uważa się za nie wiadomo kogo. Jest zaś prostym człowiekiem...i tego nie może pojąć. Może dlatego, że bardzo wysoko zaszedł. Zaszumiała mu woda sodowa. Teraz pokazuje się jako -fob. Jak widać, nie rozumie, co znaczy słowo "demokracja", którą się chwali. Więc straci resztkę szacunku, którą jeszcze część ludzi miała. Odpowiedz Link
mirekms Re: 2 marca - CWP 03.03.13, 12:06 warto poczytać komentarze pod tekstem w Der Spiegel w wpisach internautów jest mowa o słowach Wałęsy krytycznie,a nawet bardzo krytycznie nie piszą źle o Polsce i o Polakach widocznie już dla nich Wałęsa nie jest (już) synonimem Polski i dobrze Odpowiedz Link
hardy1 Re: 2 marca - CWP 03.03.13, 17:03 Jasne że dobrze. To początki normalności. O Szwajcarii mało się pisze. Nudny, spokojny, zamożny kraj. Chciałbym, żeby kiedyś i o nas mało pisali. Cóż można pisać o nudnym, spokojnym, zamożnym kraju? Nie ma "newsów"... Tyle że nazwisko Wałęsy, obojętnie czy chcemy czy nie, związane jest w świecie z Polską. I to źle, że sam je psuje, bo psuje i opinię o Polsce. Odpowiedz Link
hardy1 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 08:55 Dzień dobry w słoneczną niedzielę To naprawdę oznaka zbliżającej się wiosny...korzystać plenerów, niezbyt dlugo okupować domowe pielesze I uważajcie, co ogłaszacie...jak w tym przykładzie : Dyrektor do sekretarki: Czy dała pani ogłoszenie, że szukamy nocnego stróża? -Tak, panie dyrektorze. Wczoraj się ukazało. -Zgłosił się już ktoś? -W pewnym sensie...w nocy okradziono nasz magazyn. Odpowiedz Link
mirekms Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 10:23 niedziela,cytat dnia i święci (link) Odpowiedz Link
mirekms Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 10:57 vaginasceptycy i krzyż mają prawo do miejsca w przestrzeni publicznej Odpowiedz Link
hardy1 Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 18:02 ...a tam, a tam...czy cały dzień musi być na poważnie? W końcu dzisiaj niedziela. Kto chce nowiutki banknocik? : Odpowiedz Link
mirekms Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 19:58 święta prawda,wszystko jest śmiertelnie powarzenie wracając do związków partnerskich,nie mówię na długo chociaż na kilka chwil czy w magazynach Podwórka jesz dobry materiał na związek męski blondynki odpadają,to już było przerabiane taki sobie link (link) Odpowiedz Link
mirekms Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 20:06 tragedia Dwóch Czołowych Kolegów Podwórka to już na dobry wieczór definitywnie odpada F.Hegel łamany przez F.Nietzsche grozi Ukąszeniem Heglowskim,i słuchanie do samego poranka Odpowiedz Link
mirekms Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 20:09 kol.Sportowiec też nie przysiady są najważniejsze a propos,dzisiaj z tego roztargnienia zapomniałem o sporcie Odpowiedz Link
mirekms Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 20:11 o kol.Rysowniku to już nawet nie wspomnę ile idzie o malarstwie na przełomie, i jaka linia tramwajowa Odpowiedz Link
mirekms Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 20:13 z kol.Anarchistą to jeszcze bieda będzie paczki żywnościowe trzeba będzie dosyłać saldo ujemne Odpowiedz Link
mirekms Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 20:17 Człowiek Natury też nie za dobry jak dla mnie,i komplementy mi prawi,a ja bardzo lubię pochwały odpada Odpowiedz Link
mirekms Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 20:19 czy jeszcze ktoś został,a jak tak to proszę o @ Odpowiedz Link
mirekms Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 20:21 poważnie to chyba przez ż z kropką Odpowiedz Link
mirekms Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 20:27 jeszcze nie ma poczty z dyskutantami na poniedziałek chyba za godzinę coś będzie,to się napisze na Podwórku kto z kim jutro o porannym czasie Odpowiedz Link
mirekms Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 20:43 filmik z Der Spiegel Post Traumatic 'Harlem Shake' Disorder - (PTHSD) Odpowiedz Link
hardy1 Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 20:52 Przysłali reflektantów na związek partnerski? Bo mało kto już został na Podwórku "do pary" Może Kosmita? Ma takie miękkie macki... Odpowiedz Link
mirekms Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 20:59 Hardy kol.Anarchistę zamkną za anarchię państwowca i przejdzie na moje (nasze) utrzymanie koszty za wysokie Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 21:03 i przejdzie na moje (nasze) utrzymanie koszty za wysokie Nooo taaak! Jeedzeeniaa mii żałuująąą buuu! Odpowiedz Link
hardy1 Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 21:08 ...ale miskę za darmo podarują! Tylko żarcie sam sobie załatwisz Odpowiedz Link
mirekms Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 21:16 Hardy ale masz słodko - brutalne idee schlag mich doller Odpowiedz Link
mirekms Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 21:13 Wielce Szanowny kol.Anarchisto raczyłeś wspomnieć na wątku obok o praniu na lince sekunda temu też uczyniłem co Ty,znaczy się już gacie nie są na lince,a w koszu,i tam trochę poleżą przyjdzie na to czas,przyjdzie na to czas na składanie znaczy się Odpowiedz Link
hardy1 Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 21:00 No dobra, niech tam...wsadzę też coś dla naszych kociarzy. Niech tez mają coś ode mnie w niedzielę : www.google.pl/search?q=%C5%9Bpi%C4%85ce+koty+w+najdziwniejszych+pozycjach&hl=en&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=MpgzUaqJCY75sgazsYGQBg&ved=0CEkQsAQ&biw=1024&bih=677 Odpowiedz Link
mirekms Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 21:42 chyba za dużo nagadałem o ukąszeniu pana H i o innych też i już zwyczajowo Max Rabbe Max Raabe - Ich bin nur wegen Dir hier dobranoc Odpowiedz Link
hardy1 Re: 03 marca - CWP, niedzielnie 03.03.13, 22:35 Dobranoc Mirku. Jutro poniedziałek. Odpowiedz Link
mirekms 03 marca - CWP, na jutro 03.03.13, 20:55 poniedziałek 7:16 Ireneusz Ryś,PR 1 7:30 Zbigniew Ziobro,TVN 24 7:40 Paweł Piskorski,TOK FM 7:45 Marek Balicki,TVP Info 8:02 Jarosław Wałęsa,RMF FM 8:02 Bolesław Piecha u Moniki Olejnik,Radio Zet 8:03 Mariusz Kamiński,TVP Info 8:07 Kazimierz Marcinkiewicz,TVP 1 8:15 Ryszard Kalisz,PR 3 8:45 Mariusz Błaszczyk,Polsat 9:10 Sławomir Neuman,TVP Info 10:20 Jurek Owsiak,TVP Info Odpowiedz Link
hardy1 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 09:14 Dzień dobry poniedziałkowo U Wszystkich świeci wreszcie słońce, więc nie będę życzył tego, co już macie Z ciekawostek - "odcisk palca" nie jest już pewnym zabezpieczeniem w banku, bankomacie, indywidualnej broni palnej czy przy zamkach. Okazuje się, że można je łatwo skopiować lub...przestępcy obcinali palce swoim ofiarom, aby mieć ich "odcisk". Co w zamian się wprowadza? "Odcisk dłoni". Dokładniej - układ żył w dłoni. Mają 300 razy więcej niż palec indywidualnych cech. Nie można ich skopiować, ponieważ są w śrosku dłoni. Do tego mają wyższą temperaturę niż cała dłoń. I...martwa dłoń się nie przyda przestępcon, gdyż krew przestaje ogrzewać żyły. Pamiętajcie o jednym - przyszłość jest już dzisiaj, tylko trochę dalej Odpowiedz Link
mirekms Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 09:33 Hardy w łóżku sobie jeszcze leżę,i czytam (Tablet),co robić? 335 urodziny pana A.V. Już wiem,sport sobie zrobię Odpowiedz Link
mirekms Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 10:06 poniedziałek (link) sport wykonany,10 Odpowiedz Link
mirekms Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 10:11 łóżkowy przegląd prasy,w polskiej nie zauważyłem od rana premier Donald Tusk w Niemczech ważne,a nie o bigosie i polskiej wódce,a o technologii (link) Odpowiedz Link
mirekms Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 10:15 (poprawka do tekstu) otwarcie wystawy w Hannoverze,godziny wieczorne przez kanclerz A.Merkel i premiera D.Tuska Odpowiedz Link
hardy1 Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 10:21 Tusk w Niemczech? O tej wizycie nie ma nic. Są jakieś bzdury, plotki i newsy w postaci pożarów i posiedzeń sądów. Odpowiedz Link
hardy1 Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 10:26 Targi informatyczne w Hanoverze? Niemcy i Polska krajami partnerskimi w tej dziedzinie? No proszę... Odpowiedz Link
mirekms Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 10:27 Hardy a widzisz,jednak Polska nie jest zadupiem Europy jak niektórzy by chcieli pani Angela i pan Donald otworzą bardzo ważną wystawę później przy szklaneczce se pogadają Odpowiedz Link
hardy1 Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 11:52 Polscy informatycy są bardzo cenieni. Brakuje tylko, aby mieli odpowiednie warunki pracy w Polsce, nie tylko jako informatycy, ale i do tworzenia nowego sprzętu. To są ogromne pieniądze na rozwój bazy. Ale...można w kooperacji. Może o tym przy szklaneczce, Merkel i Tusk też pogadają. Odpowiedz Link
hardy1 Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 05.03.13, 08:20 Wczoraj wieczorem polskie media już informowały o otwarciu tych targów elektronicznych CeBIT w Hanoverze. Pokazywano fragment wypowiedzi Donalda Tucka. Okazało się, że podobno jesteśmy od kilku lat światową potęgą w tworzeniu gier komputerowych i może to być polski hit eksportowy: tvnmeteo.tvn24.pl/informacje/ciekawoski,49/marsjanski-detektor-mieszkanie-przyszlosci-najszybszy-procesor-polskie-hity-w-niemczech,78481,1,0.html Odpowiedz Link
mirekms Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 05.03.13, 09:48 o polskim segmencie wystawy w Niemczech mówią i piszą od kilku dniu w Polsce teraz na topie jest Madzia i Gowin Odpowiedz Link
hardy1 Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 10:11 Cześć, sportujący się (już po?) Mirku Wpierw myślałem, że mówisz o urodzinach Allesandro Volcie. Ale on żył później. Potem pomyślałem o Amerigo Vespucci. O n jednak żył wcześniej. Wtedy poszedłem do głowy po zapamiętane info o Twoich zainteresowaniach i pomyślałem o muzykach. Na primier o Antonio Vivaldim... Odpowiedz Link
mirekms Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 10:22 Hardy,już po,już po sporcie,jutro następny sport,sport ptaki krążą na trasie kuchnia - pokój,niech se polatają i dobrze trafiłeś,kol.Karen lubi pana A.V. wiosna idzie Antonio Vivaldi: Der Frühling Odpowiedz Link
1agfa Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 13:46 Dzień dobry Karen, Hardy, Mirku, dzień dobry Wszystkim Ja przewrotnie, na odwyrtkę, przypomnę co było i czego juz pewnie nie będzie tej zimy. A było! Tak jest, wiosna idzie. Pan A.V. z pewnością się nie myli. Filmik... jest na co popatrzeć Real Skifi Episode 8 To może tak na zimy pożegnanie? Odpowiedz Link
k.karen Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 14:44 Dzień dobry Agfo Żegnamy zimę definitywnie! Nawet jeśli jeszcze coś tam zamiesza, to będą ostatnie podrygi Dziękuję za filmik. Podziwiam pomysłowość tych młodych ludzi...wow! Świetne! Odpowiedz Link
hardy1 Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 17:00 Hej, Karen i Agfo Agfo, można to nazwać "zimowo-miejskie zabawy z deskorolką"...znaczy "z deską" Odpowiedz Link
1agfa Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 20:26 Prawda, że fajna zabawa? Dla młodych z wyobraźnią, nie trzeba nadzwyczajnych warunków. Im się chciało chcieć. Prawda, że i umieć trzeba! Dobra nazwa, Hardy I tyle "mojego" na dzisiaj, pozdrowienia i... dobrej nocy Wszystkim Hardy napisał: > Agfo, można to nazwać "zimowo-miejskie zabawy z deskorolką"...znaczy "z deską" Odpowiedz Link
mirekms Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 20:23 Agfo oglądając filmik przypomniała mi się rozmowa z b.starszymi kolegami jeden z okolic ul.Miodowej drugi z byłem siedziby Strażników Wiecznego Ognia przy Nowym Świecie 6 ten z NŚ opowiadał o chłopcach na desko rolkach w centrum jego dawnego miejsca pracy teraz ten drugi pilnuje Wiecznego Ognia,co prawda Ogień trochę inny,ale cel podobny tam też chłopcy na desko rolkach kiedyś dojadą Odpowiedz Link
mirekms 04 marca - CWP, wiosenne słońce 04.03.13, 21:09 Jeremi Przybora (link) 4 marca 2004 o godzinie czwartej nad ranem odszedł Jeremi Prezybora Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 05.03.13, 20:42 Jerzy Wasowski i Jeremi Przybora - Weltschmerz Odpowiedz Link
mirekms Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 05.03.13, 20:55 o! i jest tajemnicza kol. Blondynka ukłony Mirosław ---------------------------------------- Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 05.03.13, 22:06 Jeremi Przybora - O Julietto Odpowiedz Link
hardy1 Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 05.03.13, 23:12 Piękny, sentymentalny tekst i wykonanie Jeremiego Przybory. Tyle że nie trzeba być samotnym. Trzeba tylko umieć się rozglądać Odpowiedz Link
mirekms Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 06.03.13, 11:23 a gdzie kol.Blondynka? foto (link) Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 06.03.13, 12:16 hardy1 napisał: > Tyle że nie trzeba być samotnym. Trzeba tylko umieć się rozglądać Jest pewien rodzaj samotności, na który nie można nic poradzić, żebyś się nie wiem jak rozglądał. I sądzę, że właśnie taką okoliczność i tę Panią miał na myśli Jeremi Przybora, kiedy śpiewał "O, Julietto" w "Zimy żal". Odpowiedz Link
1agfa Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 07.03.13, 21:13 Dzień dobry, Blondynko To wówczas Jeremi Przybora pisywał na tarasie, przez który płynął główny nurt ich zycia, tarasie który był dobudówką do domku, dobudówką z kominkiem (jak pisze w J.M. w "Zdążyć z happy endem, Memuarów część III). Jak głosi podpis pod jednym ze zdjęć, "ja piszę na tarasie, bo tu mi najtrudniej zasnąć, odkąd sąsiad we wsi zaopatrzył się w piłę spalinową" ... Też, jak Ty, sądzę że to o tej Pani była piosenka - "O, Julietto". A wokoło była "...nasza sawanna łąkowa, nasza miłość i nasze Pola Elizejskie. I zegar naszego czasu..." (pod kolejnym zdjęciem). Pozdrawiam Blondynka.2801 napisała: > hardy1 napisał: > > > Tyle że nie trzeba być samotnym. Trzeba tylko umieć się rozglądać > > Jest pewien rodzaj samotności, na który nie można nic poradzić, żebyś się nie w > iem jak rozglądał. > I sądzę, że właśnie taką okoliczność i tę Panią miał na myśli Jeremi Przybora, > kiedy śpiewał "O, Julietto" w "Zimy żal". Odpowiedz Link
1agfa Re: 04 marca - CWP, wiosenne słońce 07.03.13, 20:33 Dziękuję Mirku za przypomnienie... To zdjęcie, szczególnie wzruszające (czego nie wstydzę się napisać). Człowiek odchodzący samotnie, pośród szpaleru drzew. Idzie, w pamięci zostając. Sięgnąłem do Jego Memuarów (Przymknięte Oko Opaczności), przerzuciłem...został w nich Jego humor, dystans do siebie, pogodna iskra. Choć i twardo opisane, surowo - fragmenty. Dlaczego "Opaczność"? Napisał: "...To ona, Opaczność, skuteczna konkurentka Opatrzności, patrzy swoim niezyczliwym okiem na losy ludzkie i jakże często się jej udaje kierować nimi po swojemu, na opak. Nie tylko losami jednostek, ale i całych krajów. Weźmy choćby naszą pechową ojczyznę.Od kiedy król pewien, nie mogąc sobie z jej pechem poradzić, oddał ją pod opieke Opatrzności, dopieroż to posypały się na nią dopusty ogromniaste, jeden za drugim, aż do utraty państwowości włącznie. Najwidoczniej Opaczność, rozeźlona na króla za apel do Opatrzności, pokrzyżowała jej dobre intencje..." Równocześnie stwierdził, że: "(...)...cokolwiek spotkało mnie pomyslnego, zawdzięczam to - moim zdaniem - oku tej drugiej. To znaczy temu konkretnie, że na ogół przymykało sie na mnie, nie zwracając na moja osobę szczególnej uwagi." Opaczność Pana Jeremiego Przybory Odpowiedz Link
mirekms 04 marca - CWP,porgram na rano 04.03.13, 21:50 wtorek 7:16 Mariusz Błaszczyk,PR 1 7:20 Joachim Brudziński,TOK FM 7:30 Jarosław Gowin,TVN 24 7:40 Krzysztof Kwiatkowski,TOK FM 8:02 Jarosław Gowin,RMF FM 8:02 Rafał Grupiński u Moniki Olejnik,Radio Zet 8:03 Leszek Miller,TVP Info 8:07 Adam Hofman,TVP 1 8:45 Krzysztof Kwiatkowski,Polsat 9:10 Bolesław Piecha,TVP Info Odpowiedz Link
hardy1 Re: 04 marca - CWP,porgram na rano 05.03.13, 00:17 Dopiero teraz zaglądam...ale pewnie już wszyscy śpią. Dlatego mówię uroczyście, wszem i wobec - dobranoc Odpowiedz Link
hardy1 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 08:07 Dzień dobry. Wtorek. Słońce. Temperatura wzrasta. Optymizm Kiedy jest optymizm, jest i skłonność do żartów. Przymrużcie więc oko i odpowiedzcie na pytanie: Melina Isaaca Newtona to...? Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 09:25 Metafizyka ??? Odpowiedz Link
mirekms Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 09:50 wtorek,cytat dnia i święci (link) Odpowiedz Link
mirekms Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 09:56 Polska,Niemcy,Merkel,Tusk (link) Odpowiedz Link
mirekms Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 10:25 warto zobaczyć ,Merkel i Tusk (link) Odpowiedz Link
k.karen Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 11:37 Dzień dobry Wszystkim Słońce i wiatr, typowo marcowa pogoda. Spokojnego i miłego dnia Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 14:50 Cześć... Dlaczego meliną Newtona jest metafizyka? Kurcze... nooo...? Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 15:11 O kurcze! to oczywiste ha ha ha.... robię trzy rzeczy na raz... i jak się okazuje..., żadnej porządnie Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 15:18 Bezpieczniej będzie jak nie będziesz robił ani jednej Tak jak ja w tej chwili ... Byłem na spacerze obywatelskim okiem rzucić, czy dobrze remontują nasz odpowiednik Krakowskiego Przedmieścia.. Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 15:24 Dla mnie to bardzo obciążony okres Ulissesie... hmmm... czynię czynności kontrolne... i ciągle znajduję błędy! Kurcze! Odpowiedz Link
hardy1 Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 09:55 Cześć Uli i Mirku Uli, trafione, zatopione Ostatnio wszyscy odgadują PS. Na razie, czas na mnie. Odpowiedz Link
hardy1 Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 16:33 Pięknie Wam poszło z zagadką, obywatelu Uli To teraz zagadka dla obywatela Kosmity, zgodnie z jego upodobaniami "żywotnymi"...krzyżówka kota i papugi to...? Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 17:38 Hardy! Na litość! a jak Ty chcesz ich skrzyżować...? In vitro... to jeszcze bardzo niebogobojnie! a oprócz tego.... Przecież kot zje papugę! aaaa..... potomek to z jajka się wykluje? czy jaaaK? Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 17:38 niebogobojnie= wbrew prawu naturalnemu! Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 19:43 Hej kochani... Kto żyje kompowo piosenkę ma nową i wkleja ją tam gdzie grają.. pam! pam! A swoją piosenkę... wkleję TU w try migi... ma tylko słów parę lecz nie znam muzyki! moja piosenka: Zerkam sobie zdechłym okiem ale marnie jest z widokiem co powodem do radości nie będę miał zaległości! Odpowiedz Link
hardy1 Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 20:17 Myśl, Kosmito, myśl. Może rozwiążesz zagadkę. Podobno myślenie ma kolosalną przyszłość Chyba że...ktoś inny wcześniej wpadnie na rozwiązanie Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 20:22 Myśl, Kosmito, myśl. odmawiam współpracy myślenie mnie boli! Lepiej szybko powiedz... nie chcę czekać długo dlaczego Ty kota chcesz żenić z papugą! Odpowiedz Link
hardy1 Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 21:02 Podpowiem, że chodzi o "rzecz nieżywą", używaną kiedy lekarz chce zaglądnąć na primier w "część niewymowną" Odpowiedz Link
hardy1 Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 20:20 Czytam o pierwszym zimowym zdobyciu ośmiotysięcznika, przez Polaków Kolejny sukces polskiego himalaizmu Na pewno artykuł zainteresuje Karen : wyborcza.pl/1,75248,13507900,Polacy_zdobyli_Broad_Peak_zima__Lodowi_Wojownicy_maja.html Odpowiedz Link
mirekms Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 20:23 mam utrudniony dostęp do forum jest już nowy numer tygodnika Polityka i nie mogę wstawić linku z spisem treści Odpowiedz Link
mirekms Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 20:30 prof.Jan Hartman(link) Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 20:33 Mirku... sczytam tego Hartmana ile się da... Jak wiesz, mam złe zdanie o Hartmanie... Zobaczę co on wymyślił... Dobrze, że go wkleiłeś. Odpowiedz Link
mirekms Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 20:41 uprzedzenia,drogi Kosmito,uprzedzenia,i za dużo telewizji prof.Hartman ma mały minus,ale to innym razem a właściwe to może i teraz,bronił swojego kolegę z UJ księdza co ma francuskie nazwisko,i też tytuł prof. Kosmito a Hartmana warto czytać Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 20:30 Nie potrafię... przyjąc do wiadomości zabijania koni i znęcania się nad nimi podczas transportu... No ... NIE POTRAFIĘ! Krowy też są mądre... ale konie... to bardzo bolą... jeśli są męczone... Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 20:27 Mirku... U mnie nie działa podgląd... to niedobrze... złości mnie! hmmm... pewno znów cóś ulepszajom... Spróbuję te ciasteczka wyczyścić... pomoże jeśli skończyli ulepszać... jeśli nie skończyli... to nie pomoże... mogą też walczyć z hakerem... Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 20:28 I forum mi dziwnie pracuje...nieomalże się chwilami zawiesza... Odpowiedz Link
mirekms Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 20:37 Kosmito,i ja mam problemy z podglądem i z nieśmiałą obawą wstawiam link,a jak w myszce są zapisane nieładne treści to na Podwórku wybuchnie skandal obyczajowy czy to okładka tygodnika Polityka,czy raczej coś z serii bunga bunga ? (link) Odpowiedz Link
hardy1 Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 20:56 U mnie też nie działa podgląd, a strona wolno się otwiera. Znów pewnie operatorzy portalu GW grzebią coś... Odpowiedz Link
mirekms Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 21:07 Hardy coś portal gazeta.pl od dłuższego czasu mam problemy z portalem gazeta.pl pamiętam jak swego czasu Matka Założyciela innego forum wypunktowała portal,i miała rację,w nagrodę miała kłopoty coś u nich mocno nie gra Hardy prof.Hartmana warto przeczytać Odpowiedz Link
mirekms Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 21:08 poprawka do tekstu Matka Założycielka i tam był jeszcze temat bezpieczeństwa poczty portalu Odpowiedz Link
hardy1 Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 21:11 Mirku, Hartmana czasem czytam lub słucham w tivi. Z większością jego opinii się zgadzam, z niektórymi się nie zgadzam. Po prostu mam swoje zdanie. Odpowiedz Link
mirekms Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 21:21 nie mam telewizora nie wiem jak on tam pasuje,wizualnie znaczy się znam Profesora z wpisów na Facebook i Twitter + teksty w prasie,ostatnio czytałem w Gazecie Krakowskiej jest z ciekawszych ludzi w Polsce Odpowiedz Link
mirekms Re: 05 marca marca - CWP, znów słonecznie 05.03.13, 21:24 Stanisław Tym (link) Odpowiedz Link
mirekms 05 marca marca - CWP,na jutro przy kawie 05.03.13, 21:49 środa 7:15 Robert Biedroń,TVP Info 7:16 Leszek Miller,PR 1 7:20 John Godson,TOK FM 7:30 Włodzimierz Czarzasty,TVN 24 7:40 Mikołaj Budzanowski,TOK FM 8:02 Tomasz Nałęcz,RMF FM 8:02 Janusz Palikot u Moniki Olejnik,Radio Zet 8:03 Jan Bury,TVP Info 8:07 Aleksander Smolar,TVP 1 8:13 Tomasz Siemoniak,PR 3 8:45 Józef Oleksy,Polsat 8:45 Roman Kuźniar,TVP Info 9:10 Paweł Olszewski,TVP Info Odpowiedz Link
mirekms Re: 05 marca marca - CWP,na jutro przy kawie 05.03.13, 21:56 mam w wersji elektronicznej możliwość odsłuchania 10 tekstów i sobie odsłucham,co ciekawsze,na początku red.Jacek Żakowski a w tym czasie poukładam gacie,skarpetki i inne takie Der Spiegel (link) dobrej nocy,do jutra Mirosław Odpowiedz Link
hardy1 Re: 05 marca marca - CWP,na jutro przy kawie 05.03.13, 22:56 W tivi prof. Hartman wygląda tak samo, jak na zdjęciu. Mówi spokojnie. Dobranoc Mirku Odpowiedz Link
hardy1 Re: 05 marca marca - CWP,na jutro przy kawie 05.03.13, 23:03 PS. Fajny filmik z tym konikiem pony Odpowiedz Link