k.karen 07.03.13, 16:34 Wklejam pierwszą część naszego koncertu i gramy dalej forum.gazeta.pl/forum/w,92813,141944441,141944441,Nie_sama_polityka_.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k.karen Odkrycie C-K - Mariusz Goli 07.03.13, 16:36 Niesamowity uliczny grajek - Mariusz Goli Odpowiedz Link
k.karen Dan Gibson - Woodland Meditation 07.03.13, 16:39 Dan Gibson - Woodland Meditation Odpowiedz Link
k.karen Barbra Streisand - Calling You/Bagdad Cafe 10.03.13, 20:00 - Barbra Streisand - Calling You {from Bagdad Café} - Carrie Graber- Odpowiedz Link
eb13 Re: Nie samą polityką... c.d. :-) 12.03.13, 18:55 Toni Braxton - Un-Break My Heart Sarah Mclachlan - In The Arms Of The Angel Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: Nie samą polityką... c.d. :-) 12.03.13, 21:25 The Horse Whisperer Romantic Dance Scene Odpowiedz Link
blondynka.2801 Tak mi się skojarzyło - Wysocki 15.03.13, 22:04 Marek Kondrat - Nuty tłumaczenie: Ziemowit Fedecki Odpowiedz Link
k.karen Natalia Sikora - Cry Baby 24.04.13, 22:58 Niewielu jest ludzi, którzy potrafią dobrze zaśpiewać coś z repertuaru Janis Joplin. Natalii udało się to fantastycznie The Voice of Poland - Natalia Sikora - ?Cry Baby" Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Natalia Sikora - Cry Baby 25.04.13, 10:48 Noooooo, to było COŚ, Karen. Dziękuję.. Odpowiedz Link
k.karen Re: Natalia Sikora - Whole Lotta Love 29.04.13, 14:18 To jeszcze raz Nata, tym razem w piosence zespołu Led Zeppelin: voice.tvp.pl/wideo/live/natalia-sikora-whole-lotta-love-10906157/ Odpowiedz Link
k.karen Dzisiaj 96 Urodziny Elli Fitzgerald / Sunny/ 25.04.13, 07:59 Ella Fitzgerald - Sunny Odpowiedz Link
witekjs Re: Dzisiaj 96 Urodziny Elli Fitzgerald / Sunny/ 25.04.13, 09:39 Dzisiaj 96 Urodziny Elli Fitzgerald www.youtube.com/artist/ella-fitzgerald Odpowiedz Link
witekjs Re: Nie samą polityką... c.d. :-) 28.04.13, 17:29 Ellington Saxophone Project (Full Concert) 2012 www.youtube.com/watch?v=c46NVT-vNLs Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: Nie samą polityką... c.d. :-) 28.04.13, 21:07 witekjs napisał: Ellington Saxophone Project Z płyty "Duke po polsku". Z polskimi tekstami W. Młynarskiego i w opracowaniu muzycznym Z. Jaremki. Tęsknij za mną Cudowna karawana Melodyjka się tuła Mała laleczko Odpowiedz Link
k.karen Marek Piekarczyk (TSA) - Hej, Co u Ciebie :) 08.05.13, 10:46 MAREK PIEKARCZYK - CO U CIEBIE - LIVE VIDEO I tekstowo: Hej, co u Ciebie? Co czujesz, gdy oglądasz swoją twarz? Co zostało w Tobie z gniewnych lat? Gdy tak łatwo było zdobyć świat. Jeśli wspiąłeś się na szczyt, Jaki widok stamtąd masz? Czy jak kiedyś pragniesz kochać? Czy już znasz wszystkiego smak? Hej, co u Ciebie? Czy poznałeś swą - prawdziwą twarz? Czy w najczulsze nadal wierzysz w sny? Czy swych marzeń jesteś wart? Pod pozorem wielkiej sprawy, Czy dla siebie żyjesz sam? Ile darowanych dni? Ile przegapionych szans? Hej, co u Ciebie? Co słychać? Jak się masz? Dokąd wiodą Twoje drogi? Czy odpowiedź mądrą masz? Nim mnie poczęstujesz prawdą, Odwiedź siebie jeszcze raz, Czy tak samo pragniesz kochać? Czy już znasz wszystkiego smak? Hej, co u Ciebie? Co słychać? Jak się masz? Odpowiedz Link
k.karen Dave Brubeck - Unsquare Dance 08.05.13, 20:01 Google zrobiło nam niespodziankę i w dzisiejszym logo możemy obejrzeć animowany film muzyczny, poświęcony 93 rocznicy urodzin amerykańskiego grafika i filmowca Saula Bassa www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8vliD-mc1RU#! Odpowiedz Link
k.karen Re: Dave Brubeck - Take Five 08.05.13, 22:07 Jeszcze raz Brubeck w moim ulubionym i bardzo znanym standardzie Take Five - Dave Brubeck (long version) Odpowiedz Link
mirekms Nie samą polityką... c.d. :-) 08.05.13, 22:20 Ewa Demarczyk Opole,1964 rok (link) Odpowiedz Link
k.karen Re: Nie samą polityką... c.d. :-) 08.05.13, 22:30 O! To mało znana piosenka Ewy Demarczyk ale jak wszystkie - świetna! Dziękuję Mirku za przypomnienie . Kupcie szczeniaka, szczeniaka małego, będzie wiernie służyć wam, wszystkich włóczęgów przepłoszy sprzed bram, pies wyrośnie zeń mądry i zły dobrym ludziom potrzebne złe psy.. Odpowiedz Link
k.karen Nightwish(Tarja) - Ghost Love Score 16.05.13, 08:39 11 maja, we Wrocławiu, odbył się koncert Tarji Turunen z Finlandii i Mika Terrana z USA - perkusisty, z towarzyszeniem Wrocławskiego Chóru Akademickiego, Orkiestry Akademii Beethovenowskiej (z Krakowa) pod batutą Alana Urbanka . Niestety nie byłam, przegapiłam i bardzo żałuję bo to był jedyny koncert w Polsce. I mam czego żałować bo Tarja jest zjawiskowa i ma niezwykły głos - sopran liryczny. Nightwish - Ghost Love Score (HD) Odpowiedz Link
witekjs Nie samą polityką... c.d. :-) Chóry cerkiewne 19.05.13, 16:19 Hajnowskie Dni Muzyki Cerkiewnej. Chór z Moskwy najlepszy www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130518/REG02/130519771 Składanka Prawosławnej Muzyki Cerkiewnej www.youtube.com/watch?v=liNVpmMcYjM Kolędy Prawosławne w wykonaniu zespołu PRYMAKI www.youtube.com/watch?v=mDGTd5VCmTk Кубанский казачий хор - Нова радiсть стала www.youtube.com/watch?v=VfwBN7VH1uk GRUZIŃSKA muzyka, gruzińskie głosy forum.gazeta.pl/forum/w,31211,29599556,132172324,Re_GRUZINSKA_muzyka_gruzinskie_glosy.html Odpowiedz Link
k.karen Re: Nie samą polityką... c.d. :-) Chóry cerkiewn 19.05.13, 20:47 Witku Zrobiłeś mi ogromną przyjemność i jedną z najlepszych uczt muzycznych, dużo linków ( w tym ostatnim wklejonym prawdziwa dyskografia), bardzo dziękuję. A te basy? mirna ektenia Odpowiedz Link
witekjs Re: Nie samą polityką... c.d. :-) Chóry cerkiewn 19.05.13, 21:55 k.karen napisała: > Witku Zrobiłeś mi ogromną przyjemność i jedną z najlepszych uczt muzycznych, > dużo linków ( w tym ostatnim wklejonym prawdziwa dyskografia), bardzo dziękuję > . > > A te basy? > > Cieszę się bardzo, że odebrałaś ten religijny, trochę "ryzykowny" post, tak życzliwie. Lubię muzykę chórów, szczególnie trójgłosy gruzińskie, które z zachwytem słuchałem. Nie tylko w cerkwiach, ale nieomal na każdym spotkaniu biesiadnym z winem i nie tylko forum.gazeta.pl/forum/w,31211,29599556,103537686,_Gruzinskie_wesele.html Odpowiedz Link
k.karen Re: Nie samą polityką... c.d. :-) Chóry cerkiewn 19.05.13, 22:18 Ten pierwszy link z "wesel" jest nieaktywny, tańce gruzińskie też są piękne, ale ten drugi z wesela...uch..aż mi ciarki przeszły po ciele i muszę wkleić ten link, ha! Był ktoś na takim weselu z takim chórem, niesamowite?! Margarita and Stepan Demirdjian wedding 27 July 2008 pt.4/7 Odpowiedz Link
k.karen Finał The Voice of Poland IV 19.05.13, 21:09 Wczoraj poznaliśmy zwycięzcę, wygrała moja faworytka - Natalia Sikora ( ta która śpiewała Cry Baby J.J) ale w gronie czworga finalistów byli jeszcze Dorota Osińska, Michał Sobierajski, niezwykle utalentowany 19-sto letni kompozytor, muzyk, wokalista i Natalia Nykiel. Natalia Sikora - "House of the Rising Sun" z repertuaru The Animals - fantastyczne! The Voice of Poland - Natalia Sikora - "House of the Rising Sun" Michał Sobierajski - "Lady (Hear me Tonight)" z repertuaru Modjo. The Voice of Poland - Michał Sobierajski - "Lady (Hear me Tonight)" Odpowiedz Link
k.karen Ballady Jazzowe - Tomasz Stańko 06.06.13, 22:02 Ballady Jazzowe Tomasza Stańki Odpowiedz Link
k.karen Dedykacje dla... :) 11.06.13, 22:22 Jeżeli chodzi o miłość, nie może być mowy, by było jej zbyt dużo Pierre Augustin Caron de Beaumarchais Malcolm McLaren & Catherine Deneuve - Paris Paris... Malcolm McLaren & Catherine Deneuve - Paris Paris... Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Dedykacje dla... :) 12.06.13, 00:01 Sous le Ciel de Paris, French Music Odpowiedz Link
k.karen Re: Dedykacje dla... :) 19.06.13, 21:38 A w Gdańsku w tej chwili odbywa się koncert Bon Jovi Bardzo żałuję, że nie mogę być na tym koncercie. Wyobrażam sobie jak wszyscy zaśpiewali It's My Life. Dedykuję nam Wszystkim It's my life It's now or never I ain't gonna live forever I just want to live while I'm alive It's my life My heart is like an open highway Like Frankie said I did it my way I just wanna live while I'm alive It's my life Bon Jovi - It's My Life Odpowiedz Link
k.karen Re: Dedykacje dla... :) 22.06.13, 23:02 Dzisiaj w Warszawie koncert Paula McCartneya! Paul McCartney - My Valentine 2012 sub ENG and ESP (lyrics) Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Dedykacje dla... :) 22.06.13, 23:13 Swietny kawalek ! Cześć Karen, Cześć Wszystkim A z dawnych: Paul Mccartney, Uncle Albert (Lyrics) Odpowiedz Link
k.karen Re: Dedykacje dla... :) 22.06.13, 23:31 Cześć Ulissesie I jeszcze - Michelle Paul McCartney - MICHELLE - HDTV-FullHD Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Dedykacje dla... :) 22.06.13, 23:42 No to skoro Michelle to koniecznie także : "Girl" The Beatles-lyrics Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Dedykacje dla... :) 23.06.13, 00:01 Na koniec. Znakomity absolutnie, lapidarny do granic tekst, który spokojnie mógłby być samodzielnym wierszem i muzyka Paula McCartneya w piosence moim zdaniem niemal doskonalej The Beatles - Eleanor Rigby Lyrics Odpowiedz Link
llmirka Re: Dedykacje dla... :) 23.06.13, 00:30 Dobranocnie .... Niezwykły koncert... http://www.polskieradio.pl/Player Odpowiedz Link
llmirka Re: Dedykacje dla... :) 23.06.13, 00:55 Dobranoc Ulissesie-Achaju rozgwieżdżonych snów na noc Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Dedykacje dla... :) 22.06.13, 23:33 O jednej z Jego najsławniejszych piosenek: "Po rozwodzie Johna i Cynthii Lennonów Paul McCartney odwiedził Cynthię i ich pięcioletniego synka, Juliana. Ze względu na długoletnią przyjaźń czuł się zobowiązany do pomocy im w tym trudnym momencie. Oryginalny tytuł, "Hey Jules", skierowany był właśnie do chłopczyka zestresowanego zaistniałą sytuacją. McCartney powiedział później: "Wiedziałem, że ta sytuacja nie jest dla niego łatwa. Zawsze współczułem dzieciom, których rodzice się rozwodzą. Pomysł na piosenkę zrodził się, gdy tam jechałem. Bałem się, jak Julian sobie z tym wszystkim poradzi i jak to wpłynie na jego dalsze życie ("how he's gonna make it in his life..."). I tak zacząłem nucić: Hey Jules, don't make it bad, take a sad song and make it better... Potem zmieniłem początek z Jules na Jude, bo tak było mi łatwiej śpiewać". Historię powstania "Hey Jude" upubliczniła w swojej książce Cynthia Lennon w latach 70. Dopiero wtedy opowiedział ją też nagabywany przez dziennikarzy Paul. "Ciągle kiedy słyszę "Hey Jude", gdzieś w barze albo w radiu, dostaję gęsiej skórki. Ciągle mnie wzrusza. Zawsze mnie zastanawiało, jak to było możliwe, że troszczył się o mnie tak bardzo, żeby to dla mnie napisać. Paul jest kochany. Nigdy nie zdarzyło się, żeby zapomniał o moich urodzinach albo nie przysłał mamie życzeń na święta. W najtrudniejszych momentach życia zawsze mogliśmy na niego liczyć" - Julian Lennon" Hey Jude, don't make it bad, take a sad song and make it better. Remember to let her into your heart, then you can start to make it better. Hey Jude, don't be afraid, you were made to go out and get her. The minute you let her under your skin, then you begin to make it better. And anytime you feel the pain, Hey Jude - Paul McCartney, Elton John, Eric Clapton, Sting, Phil Collins, Mark Knopfler, Beatles hey Jude, refrain, don't carry the world upon your shoulder. For well, you know that it's a fool who plays it cool by making his world a little colder. Na, na, na, na, na na, na, na. na. Hey Jude, don't let me down. You have found her, now go and get her. Remember to let her into your heart, then you can start to make it better. So let it out and let it in hey Jude, begin, you're waiting for someone to perform with. And don't you know that it's just you? Hey Jude, you'll do, the movement you need is on your shoulder. Na, na, na, na, na na, na, na. na. Hey Jude, don't make it bad, take a sad song and make it better. Remember to let her under your skin, then you begin to make it better, better, better, better, better, better, oh! Na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, hey, Jude. Odpowiedz Link
hardy1 Re: Dedykacje dla... :) 23.06.13, 08:43 O, jaki piękny koncert Posłucham wieczorem Odpowiedz Link
llmirka Re: Dedykacje dla... :) 23.06.13, 09:55 Tak Hardy, piękny Piosenki Wasowskiego są ponad czasowe, a i wiele nam przypominają Odpowiedz Link
witekjs Re: Dedykacje dla... :) 23.06.13, 10:35 Dziękuję Ulisses. Nie byłem wczoraj na koncercie i z przyjemnością słucham Paula McCartney. Pozdrawiam. Witek }:-})= https://www.youtube.com/watch?v=YITvydg8lCk www.youtube.com/watch?v=YITvydg8lCk Odpowiedz Link
k.karen Re: Dedykacja - Na Dzień Taty :) 23.06.13, 10:44 Wszystkim Tatusiom, najserdeczniejsze życzenia, przede wszystkim dumy z Waszych dzieci, pogody ducha, zdrowia i uśmiechu na każdy dzień Anna Buczkowska - piosenka dla taty Odpowiedz Link
k.karen Dedykacja dla Witka :) 29.08.13, 21:52 Witku, jeszcze raz dziękuję W moim magicznym domu - Hanna Banaszak Odpowiedz Link
witekjs Re: Dedykacja dla Karen :) 30.08.13, 21:20 Dziękuję za Twoją dedykację i zapraszam na muzyczną podróż po pięknej Gruzji: forum.gazeta.pl/forum/w,31211,29599556,132172324,Re_GRUZINSKA_muzyka_gruzinskie_glosy.html Pozdrawiam. Witek Odpowiedz Link
k.karen Re: Dedykacja dla Karen :) 30.08.13, 23:04 Dziękuję, Witku Sprawiłeś mi tą muzyczną wycieczką wielką przyjemność. Najbardziej lubię gruzińskie, męskie chóry, kiedy tego słucham to zawsze mam "gęsią skórkę", wspaniałe! Pozdrawiam Odpowiedz Link
k.karen J.J. Cale i E. Clapton - After Midnight/ Coll Me 27.07.13, 21:44 Nie usłyszymy już JJ Cale na koncertach. Zmarł wczoraj na zawał serca. Był świetnym wokalistą, gitarzystą, kompozytorem, autorem tekstów, producentem muzycznym. Sławę zdobył utworami "After Midnight" i "Cocaine", które rozsławił Eric Clapton. Jego muzyka wywarła wpływ m.in. na Marka Knopflera z Dire Straits. Występował m.in. z Neilem Youngiem, Artem Garfunkelem. Najbardziej znane i cenione utwory artysty, to oprócz dwu wspomnianych wcześniej: "Slow Motion", "Call Me the Breeze", "Sensitive Kind", "Call the Doctor", "Super Blue", "Reality", "Let Me Do It to You", "Bringing It Back", "Magnolia", "Changes". JJ Cale, Eric Clapton (After Midnight & Call me the Breeze) Odpowiedz Link
k.karen Dedykacja dla... 03.10.13, 14:44 Kamil Bednarek - Chodź ucieknijmy Bednarek Chodź ucieknijmy Ty i ja - wulkany dwa, a między nami niecodzienność Ty i ja - wulkany dwa, a każdy kolejny dzień to niepewność Ty i ja - wulkany dwa, a między nami niecodzienność Ty i ja - wulkany dwa, noc traci smak kiedy nie ma Cię ze mną Mimo tego, czuję że nie musimy słuchać innych, że nie musimy udowadniać sobie kto był winny, czuję to całym ciałem - chcę być silny więc chwyć mnie za dłoń I chodź ucieknijmy stąd, chodź ucieknijmy... Chodź ucieknijmy stąd, nie patrząc czy ma to jakikolwiek sens, chodź ucieknijmy stąd, czeka jeszcze na nas tyle miejsc Odpowiedz Link
hardy1 Re: Dedykacja - Na Dzień Taty :) 12.11.13, 09:21 Chyba to nie dzisiaj. Dzień Matki jest 26 maja. Odpowiedz Link
k.karen Re: Dedykacja - Na Dzień Taty :) 12.11.13, 09:37 Hardy, usunęłam ten post bo to jest spam Odpowiedz Link
kicho_nor Re: Dedykacja - Na Dzień Taty :) 12.11.13, 10:37 Żeby było w tamtym temacie to opowiem. We wakacje sąsiadkę z parteru, mocno starszą panią zabrało pogotowie. Idąc na dół spotkałem córkę tej pani, córka ta pojawiała się mniej więcej dwa razy do roku u swojej mamy. Przykro mi powiedziałem do córki tej pani A pan myśli że mnie nie jest przykro, musiałam przerwać urlop, odpowiedziała. Odpowiedz Link
witekjs Viola Organista !!! 26.11.13, 13:04 Viola Organista !!! O swoim dziele opowiedział „Tygodnikowi”, dziś słucha go cały świat tygodnik.onet.pl/wwwylacznie/o-swoim-dziele-opowiedzial-tygodnikowi-dzis-slucha-go-caly-swiat/peb54 Odpowiedz Link
witekjs Re: Viola Organista !!! 26.11.13, 23:42 Ton Leonarda da Vinci tygodnik.onet.pl/zmysly/wynalazek-leonarda-da-vinci-odbudowany-w-krakowie-wideo/8t51b www.google.pl/search?q=viola+organista&client=firefox-a&hs=B37&rls=org.mozilla:pl:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=nCCVUqLlO6m_ygPVwYDQCA&ved=0CEcQsAQ&biw=1920&bih=918 Odpowiedz Link
k.karen Re: Viola Organista !!! 27.11.13, 11:27 Dziękuję, Witku za tę muzyczną ciekawostkę. Z przyjemnością wysłuchałam, piękna muzyka i mistrzowskie wykonanie. Nie wiedziałam o tym polskim artyście i lutniku (konstruktorze?). "Sławomir Zubrzycki w swoim krakowskim domu przez cztery lata konstruował violę organista – instrument klawiszowy grający jak smyczkowy, wymyślony przez samego Leonarda da Vinci. Przez wieki powstało kilka prototypów takiego instrumentu, żaden jednak nie odniósł sukcesu. Tymczasem Zubrzycki na swoim instrumencie koncertuje – a jego osiągnięciem właśnie zainteresował się cały świat". Odpowiedz Link
1agfa Re: Viola Organista !!! 27.11.13, 16:03 Fenomenalna rzecz, ten instrument, i niezwykła muzyka. Słuchałem jej z wielką przyjemnością. Leonardo był bezsprzecznie geniuszem, wizjonerem, patrzącym i widzącym daleko ponad swoje czasy, obfitujące przecież w wyrastających wyżej niż powszechna miara, utalentowanych ludzi. Dziękuję Witku za to odkrycie, pokazanie linków o tak bogatej zawartości; fascynujące są tzw. "polskie ślady", wkład w dzieło Leonarda. Coś wspaniałego ten instrument! Odpowiedz Link
witekjs Re: Viola Organista !!! 27.11.13, 20:07 Niezwykłe jest to, że do tej pory nie pisano o tym odkryciu i instrumencie zbudowanym wg. Da Vinci przez polskiego muzyka. The Viola Organista is born Nov 22 2013 9:50AM www.youtube.com/watch?v=sv3py3Ap8_Y www.thenewage.co.za/112305-1022-53-The_Viola_Organista_is_born Polish musician creates replica of Da Vinci's 'viola organista', a piano that makes the sound of cello Read more: www.dailymail.co.uk/news/article-2509546/Musician-replicates-Da-Vincis-viola-organista-piano-makes-sound-cello.html#ixzz2lsDy1bRo Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook www.dailymail.co.uk/news/article-2509546/Musician-replicates-Da-Vincis-viola-organista-piano-makes-sound-cello.html MUSEUM OF MYSTERIES www.mjrose.com/blog/2013/11/23/leonardo-da-vincis-viola-organista-is-heard-after-500-years/ The Viola Organista: Da Vinci's Acoustic Mellotron www.moogmusic.com/news/viola-organista-da-vincis-acoustic-mellotron Odpowiedz Link
k.karen Re: Viola Organista !!! 27.11.13, 20:49 Ale smutne jest to, że niewiele informacji o nim można przeczytać na polskich stronach. Za granicą doceniony, w Polsce nieznany Odpowiedz Link