Dodaj do ulubionych

19 marca ........... jutro wiosna

19.03.13, 07:31
ale kto w to wierzy????????
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie, życząc ciepłego dnia smile
Obserwuj wątek
    • hardy1 Re: 19 marca ........... jutro wiosna 19.03.13, 08:36
      Cześć Natko, dawno nie widziana smile Jak u Ciebie? Nie pytam, czy żyjesz, bo potwierdziłaś wpisem smile

W moim kalendarzu wiosna jest zaznaczona pod datą "21 marca", a więc pojutrze...ale co to za różnica. I tak opóźniła przyjście o dwa tygodnie. Pewnie drogi są zasypane śniegiem i ma kłopoty z przyjazdem wink
      • 1agfa Re: 19 marca ........... jutro wiosna 19.03.13, 15:05
        Dzień dobry, Natko smile Nieważne, jak jest za oknem - same słowa: "jutro wiosna" brzmią optymistycznie, obiecująco! Czekamy zatem na tę prawdziwą, zielenią okrywającą nagie gałęzie, nie tylko zapis w kalendarzu smile
        Pozdrowienia, Natko smile
        • hardy1 Re: 19 marca ........... jutro wiosna 19.03.13, 16:24
          W kalendarzu mam zaznaczoną wiosnę dopiero 21 marca. Gdzie indziej czytam, że wiosna zacznie się już jutro zaraz po południu.
          Kurde! Nie mogę zareklamować kalendarza, gdyż nie wziąłem paragonu wink Faktycznie, czasem wiosna zaczyna się 21 a czasem 20- marca. Rok nie ma przecież równo 365 dni, tylko dodatkowo jeszcze 5 godzin z kawałkiem...smile
      • cieplanata Re: 19 marca ........... jutro wiosna 19.03.13, 22:19
        w telewizorze powiedzieli, że jutro się zaczyna, w internecie tez przeczytałam, ze jutro, i aż do 2043 roku będzie pierwszy dzień wiosny zawsze 20 marcasmile ale co tam wierzyć mediomwink
        Witaj Hardy, witajcie Wszyscysmile
        • hardy1 Re: 19 marca ........... jutro wiosna 19.03.13, 22:38
          Już wyjaśniłem na CWP - są daty wiosny kalendarzowej (zawsze 21 marca) i astronomicznej (od 19 do 21 maqrca) smile
          • dunajec1 Re: 19 marca ........... jutro wiosna 19.03.13, 23:41
            U mnie tez sie zima skonczyla,zn. skonczy jutro , ale wychodzi na to ze nastanie....zima , bo 15 cm. sniegu ma napadac w nocy i -10C, no w morde jeza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka