cieplanata 19.03.13, 07:31 ale kto w to wierzy???????? Pozdrawiam Wszystkich serdecznie, życząc ciepłego dnia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hardy1 Re: 19 marca ........... jutro wiosna 19.03.13, 08:36 Cześć Natko, dawno nie widziana Jak u Ciebie? Nie pytam, czy żyjesz, bo potwierdziłaś wpisem W moim kalendarzu wiosna jest zaznaczona pod datą "21 marca", a więc pojutrze...ale co to za różnica. I tak opóźniła przyjście o dwa tygodnie. Pewnie drogi są zasypane śniegiem i ma kłopoty z przyjazdem Odpowiedz Link
1agfa Re: 19 marca ........... jutro wiosna 19.03.13, 15:05 Dzień dobry, Natko Nieważne, jak jest za oknem - same słowa: "jutro wiosna" brzmią optymistycznie, obiecująco! Czekamy zatem na tę prawdziwą, zielenią okrywającą nagie gałęzie, nie tylko zapis w kalendarzu Pozdrowienia, Natko Odpowiedz Link
hardy1 Re: 19 marca ........... jutro wiosna 19.03.13, 16:24 W kalendarzu mam zaznaczoną wiosnę dopiero 21 marca. Gdzie indziej czytam, że wiosna zacznie się już jutro zaraz po południu. Kurde! Nie mogę zareklamować kalendarza, gdyż nie wziąłem paragonu Faktycznie, czasem wiosna zaczyna się 21 a czasem 20- marca. Rok nie ma przecież równo 365 dni, tylko dodatkowo jeszcze 5 godzin z kawałkiem... Odpowiedz Link
cieplanata Re: 19 marca ........... jutro wiosna 19.03.13, 22:19 w telewizorze powiedzieli, że jutro się zaczyna, w internecie tez przeczytałam, ze jutro, i aż do 2043 roku będzie pierwszy dzień wiosny zawsze 20 marca ale co tam wierzyć mediom Witaj Hardy, witajcie Wszyscy Odpowiedz Link
hardy1 Re: 19 marca ........... jutro wiosna 19.03.13, 22:38 Już wyjaśniłem na CWP - są daty wiosny kalendarzowej (zawsze 21 marca) i astronomicznej (od 19 do 21 maqrca) Odpowiedz Link
dunajec1 Re: 19 marca ........... jutro wiosna 19.03.13, 23:41 U mnie tez sie zima skonczyla,zn. skonczy jutro , ale wychodzi na to ze nastanie....zima , bo 15 cm. sniegu ma napadac w nocy i -10C, no w morde jeza. Odpowiedz Link