Dodaj do ulubionych

23 lipca 2013,CWP

23.07.13, 09:21

https://jc-log.jmirus.de/images/uploads/loriot.gif
Obserwuj wątek
    • mirekms Re: 23 lipca 2013,CWP 23.07.13, 09:24

wtorek link pogoda
      • mirekms Re: 23 lipca 2013,CWP 23.07.13, 09:35

Drogi i Umiłowany kol. Hardy (link) w Sercu Podwórkowym,i nie tylko

nareszcie jesteś,a może myślisz,że mi było łatwo,o nie,nie,i jeszcze raz nie
        w czasie późniejszym uprzejmie doniosę, jak tu było,kto z kim,jak i dlaczego

kol.prezes M.
        • hardy1 Re: 23 lipca 2013,CWP 23.07.13, 11:41
          Hej Mirku.
          W ogóle życie nie jest rajem...ale ma i przyjemniejsze momenty. Wystarczy je wykorzystywać. Świat do nas niezbyt się dostosuje, ale my do świata możemy.
          To jak z pogodą - trzeba wykorzystywać ładną, kiedy jest a my mamy wolny czas. Nawet zmienić plany. Na pewno pogoda do nas nie będzie się chciała dostosować. To jak w powiedzeniu o górze i Mahomecie wink

Nie myślę więc, że Tobie było łatwo (i pewnie nie chodzi o pogodę), ale tak już jest - bliższa koszula ciału. Więc i moje "przygody" bardziej mnie zaangażowały smile
          • hardy1 Re: 23 lipca 2013,CWP 23.07.13, 11:43
            ...a na rozchmurzenie urlopowo-letnie:
            -Gdzie pracujesz?
            -Nigdzie.
            -A co robisz?
            -Nic.
            -No to masz fajne zajęcie.
            -Tak, mam fajne, ale konkurencja jest ogromna...

wink
    • mirekms 23 lipca,jutro w kiosku Polityka 23.07.13, 22:04

https://static.polityka.pl/_resource/res/path/ea/87/ea879931-eb2e-4c33-b268-32f592b0301f_150x nr 30 (link)
      • mirekms Re: 23 lipca,jutro w kiosku Polityka 23.07.13, 22:06

https://static.polityka.pl/_resource/res/path/ea/87/ea879931-eb2e-4c33-b268-32f592b0301f_161x

spis treści (link)
        • mirekms Re: 23 lipca,jutro w kiosku Polityka 23.07.13, 22:08

Andrzej Mleczko

https://static.polityka.pl/_resource/res/path/b3/22/b32273a9-a170-4f77-8b15-6115b9d4a401_665x665
          • mirekms Re: 23 lipca,jutro w kiosku Polityka 23.07.13, 22:09
            https://static.polityka.pl/_resource/res/path/e2/fc/e2fc882e-b248-4539-8aad-a3fc7e90aa4a_665x665
            • mirekms Re: 23 lipca,jutro w kiosku Polityka 23.07.13, 22:10

https://static.polityka.pl/_resource/res/path/d9/cf/d9cf4b9f-ff55-486f-83a6-7ed11d8d0cf8_f92x92 Kuba Wojewódzki (link)
              • k.karen Re: 23 lipca,jutro w kiosku Polityka 23.07.13, 22:30
                Dobry wieczór smile

O tak, pojedynek Sipowicza z Pospieszalskim to hit tygodnia! smile
                Jeszcze nie przeczytałam wszystkiego z ostatniej Polityki a tu następna jutro do kupienia.

Na dobranoc zostawiam Wam fotkę, którą wczoraj zrobiłam.
                I odmeldowuję się do jutra. Spokojnej i chłodniejszej nocy smile

https://img5.imageshack.us/img5/4793/oe0m.jpg
                • hardy1 Re: 23 lipca,jutro w kiosku Polityka 23.07.13, 22:57
                  Dobry wieczór Mirku i Karen, i za chwilę dobranoc jednocześnie i ja mówię... smile
                  Karen, piękna fotka smile
                  • kkkkosmita Re: 23 lipca,jutro w kiosku Polityka 23.07.13, 23:51
                    Cześć.
                    Zwyczajnie daję znak życia.
                    Marnego obecnie.... no ale zawsze jakiejś formy istnienia białka...
                    no więc czuję się jak to trzepane białko...
                    ale nawet pienić się nie mam siły.
                    W końcu ten nawał roboty jakoś przeminie...
                    Byłem w sobotę i niedzielę na działce, ale już zapomniałem, że odpocząłem.
                    Ot tyle...
                    psia kostka....

http://wstaw.org/m/2012/03/26/k%C3%B3%C5%84_AWATAR.jpg
                    • kkkkosmita Re: 23 lipca,jutro w kiosku Polityka 24.07.13, 00:29
                      Jeszcze dowcip powiem na dobranoc.
                      Podobno stary i znany, ale go niedawno po raz pierwszy usłyszałem
                      Otóż...

aaaa-tam...
                      Streszczę dowcip.
                      A więć aby przekonać się kto jest lepszym przyjacielem człowieka
                      żona czy pies...
                      Należy ich zamknąć na godzinę w bagażniku samochodu, a potem sprawdzić, kto się ucieszy po otwarciu bagażnika.

nie wiem o co chodzi z tymi psami...
                      Natomiast, gdybym zamknął w bagażniku mojego kota i żonę...
                      To wiem jedno!
                      Lepiej, żebym tego bagażnika osobiście nie otwierał!

Trochę mnie nie będzie.
                      nie wiem jak duże będzie te ...trochę...

łeeee!
                      • sorel.lina Re: 23 lipca,jutro w kiosku Polityka 24.07.13, 08:59
                        Dzień dobry! Mnie też trochę nie będzie. Trooochę.
                        Ale jak na złość, my w drogę, a pogoda robi się szara... sad
                        Może do jutra się przejaśni? Cała nadzieja w tym, że jedziemy na południe, bo tam ma być słońce.
                        Póki co, słonecznie pozdrawiam wszystkich. smile

• 1agfa Re: 23 lipca,jutro w kiosku Polityka 25.07.13, 01:09
                          Sorellino smile Udanej (udanych) podróży, dobrego odpoczynku, świetnych wrażen i zabawy - słowem: wszystkiego najsmaczniejszego, najmilszego, najciekawszego i ze wszech miar dobrego na tegorocznych wakacjach, moi drodzy smile

sorel.lina napisała:

> Dzień dobry! Mnie też trochę nie będzie. Trooochę.
                          > Ale jak na złość, my w drogę, a pogoda robi się szara... sad
                          > Może do jutra się przejaśni? Cała nadzieja w tym, że jedziemy na południe, bo
                          > tam ma być słońce.
                          > Póki co, słonecznie pozdrawiam wszystkich. smile
                      • 1agfa Re: 23 lipca,jutro w kiosku Polityka 25.07.13, 01:29
                        Kosmito smile Po przeczytaniu Twego dowcipu,:

> A więć aby przekonać się kto jest lepszym przyjacielem człowieka
                        > żona czy pies...

> Należy ich zamknąć na godzinę w bagażniku samochodu, a potem sprawdzić, kto się
                        > ucieszy po otwarciu bagażnika.
                        >
                        > nie wiem o co chodzi z tymi psami...
                        > Natomiast, gdybym zamknął w bagażniku mojego kota i żonę...
                        > To wiem jedno!
                        > Lepiej, żebym tego bagażnika osobiście nie otwierał!

>
                        Najserdeczniej Ci radzę: nie otwieraj bagaznika! Chyba że zdalnie, za pomocą jakiegoś urządzenia, które pozwoli ci zabezpieczyć oblicze i samą osobę przed...pazurami (kota, oczywiście, kota... miałem na mysli suspicious, nie kogo innego broń Boże)! tongue_out
                        Przed psami tez musiałbyś zabezpieczac oblicze, ale tylko dlatego, bo usiłowałyby zacałować cię do imentu. Bo znam psy, koty, i...pazury...tongue_out

> Trochę mnie nie będzie.
                        > nie wiem jak duże będzie te ...trochę...

Uładź swoje sprawy, wiecznie zapracowany Kosmito kiedy tylko zdołasz, zdrowia zyczę i osłony przed...kocimi pazurami wink. A później - później miłego odpoczynku. Prawdziwie wakacyjnego smile
                        Odpoczynku Ci dobrego, Kosmito! smile
                        Jesteśmy tutaj.
                        (choć ja także z przerwą nieco dłuższą , sierpniową - już niedługo)
                        Cześć smile
                        Pozdrawiam smile
    • hardy1 Re: 23 lipca 2013,CWP 24.07.13, 09:18
      Dzień dobry środowo Wszystkim smile

Jak czytam, tak Kosmita jak i Sorellina machają łapką na krótkie pożegnanie. Pewnie z różnych przyczyn, ale skutek identyczny smile
      Taki wakacyjny czas, mnie nie było, teraz czas na innych wink Sorellino, od czwartku mają być afrykańskie upały w całej Polsce. Podobno potrwają aż do 4-5 sierpnia...

Na lekki poranny uśmiech:
      Nowo upieczony małżonek pyta się ojca:
      -Tato, co mam robić, gdy kobieta płacze?
      -Synu, nic. Przede wszystkim nie dociekaj, dlaczego kobieta płacze...
      -Dlaczego?
      -Bo to drogo kosztuje...

wink
      • k.karen Re: 23 lipca 2013,CWP 24.07.13, 10:01
        Dzień dobry smile

Sorellinie i WU życzę udanych wakacji a Kosmitkowi pomyślności i spokoju w załatwianiu różnych spraw smile

Wracajcie szybko i z dobrymi humorami smile

Hardy, protestuję. Nie chcę afrykańskich upałów w Polsce!
        • mirekms Re: 23 lipca 2013,CWP 24.07.13, 10:07

środa link pogoda

Sorellino,WU,
          szerokiej drogi
          • mirekms Re: 24 lipca 2013,CWP 24.07.13, 10:08
            https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/557036_603020369730218_1787690663_n.jpg
            • mirekms Re: 24 lipca 2013,CWP 24.07.13, 10:14

Coca-Cola prowadziła nową serię napojów w zielonych barwach.
              Słodzona stewią (?) zamiast cukrem cola ma połowę mniej kalorii.
              Na razie dostępna w Argentynie.
            • hardy1 Re: 24 lipca 2013,CWP 24.07.13, 10:56
              Cześć Karen i Mirku smile

Zaglądam "w międzyczasie"...trochę pracy zawodowej w urlopie, ale pogoda odpowiednia - pochmurno, chłodno, pokropuje deszczyk...wiedziałem kiedy pójść do pracy pozałatwiać to co konieczne a terminowe smile

Karen, niech będzie po Twojemu - wystarczą mi upały, nie muszą mieć przymiotnika "afrykańskie" wink
              Mirku, ostatnio wiele jest jest modnie "na zielono" przerabiane...
              • mirekms Re: 24 lipca 2013,CWP 24.07.13, 21:58

w leśniczówce na Mazurach Redaktor Naczelny Jerzy Baczyński
                i prof.Władysław Władyka czytają na iPadzie ostateczną wersję
                tekstu red. Jacka Żakowskiego (link)

za tydzień o tej porze będzie morze,morze
                a ja hop,hop i dalej przed siebie,i hop,hop

Koleżeństwu i sobie
                życzę pięknej nocy

Mirosław
                • hardy1 Re: 24 lipca 2013,CWP 24.07.13, 22:21
                  To ma być leśniczówka?! Z ceramicznymi płytkami zamiast porządnego gumna?! Ależ doczekaliśmy się czasów, nawet w lesie nie znajdziesz natury...

Dobrego wypoczynku nad morzem, za tydzień Mirku. Ja już trochę pobywałem, możliwe że jeszcze tego lata wyskoczę. Uważaj na fale, morze to nie jezioro. Cofające się fale są zdradliwe, chociaż zabawa przednia smile
                  • 1agfa Re: 24 lipca 2013,CWP 25.07.13, 01:48
                    Cześć Wszystkim dobranocnie smile Fajnie jest Hardy posłuchać o morzu, samo słowo wywołuje widok, wspomnienia, szum fal sie słyszy - i tak - masz rację, kiedy jest wiatr od lądu i fala z oporem wielkim pozwala dopłynąć pływakowi do brzegu...groźne to bywają chwile
                    Na Bałtyku przynajmniej nie ma tak potężnych odpływów, jak w oceanach; tym niemniej uważać trzeba zawsze.
                    To Mirek juz za tydzień?!
                    Mirku proszę Cię, jak zawsze wszystkich nadmorskich wojażerów proszę, aby ode mnie morze pozdrowili .
                    Zatem - wrzuć kamyk do wody, to bedzie kamyk ode mnie smile

Nie zdąże wszystkiego dzisiaj przeczytać, od pewnego czasu zaganiany, zadreptany, w papiórach topiony. Ale!...moja bieganina zmierza ku końcowi - będę mieć troche czasu przed sierpniowym "wybyciem" wink

Więc dzisiaj napiszę juz tylko: dobrej i spokojnej nocy Wszystkim smile

Hardy napisał do Mirka:
                    > Dobrego wypoczynku nad morzem, za tydzień Mirku. Ja już trochę pobywałem, możli
                    > we że jeszcze tego lata wyskoczę. Uważaj na fale, morze to nie jezioro. Cofając
                    > e się fale są zdradliwe, chociaż zabawa przednia smile
                    • hardy1 Re: 24 lipca 2013,CWP 25.07.13, 07:49
                      Cześć Agfo smile

Kiedyś-kiedyś, w młodych latach, popłynąłem morzem z Dziwnowa do Międzywodzia. Płynąłem gdzieś 200-300 metrów od brzegu. Kiedy dopłynąłem do Międzywodzia, powrót na plażę trwał ponad pół godziny, zamiast 10-15 minut. To zdradliwa fala powrotna mnie cofała... Dopiero kiedy zrozumiałem, że muszę ją "ścinać pod wodą" jakoś dopłynąłem. Kosztowało mnie to jednak dużo wysiłku i lekkiego zdenerwowania.

Doświadczenie na sobie jest najlepszą nauką, dobrze, jeżeli bez konsekwencji. W Zatoce Gdańskiej nie ma takich obaw, fale są niewielkie. Natomiast na otwartym wybrzeżu nawet nasze, polskie morze może cofnąć. Było już wiele wypadków z małymi dziećmi, bawiącymi się w morzu u brzegu....

Agfo, wybyjesz i powrócisz z nową energią smile
    • hardy1 25 lipca 2013,CWP, czwartkowo 25.07.13, 07:39
      Z rańca dzień dobry Wszystkim smile Upalnie od dzisiaj się zapowiada, a ja na urlopie jeszcze raz do pracy muszę wpaść na kilka godzin...takie obowiązki, pewnych rzeczy nie da rady odłożyć "na potem", pewne rzeczy trzeba dopilnować...aleć tam smile Szkoda dni urlopu ale życie toczy się dalej. Urlop też big_grin

Na urlopowo-poranny uśmiech:
      Miejscowość wczasowa. Młody chłopak podchodzi do kiosku i pyta sprzedawcę:
      -Są kartki z napisem - Dla mojej jedynej?
      -Tak.
      -To poproszę trzy...

suspicious
      • 1agfa Re: 25 lipca 2013,CWP, czwartkowo 25.07.13, 20:23
        pl.wikipedia.org/wiki/Rosalind_Franklin.
        Kobieta, która walnie przyczyniła się do rozszyfrowania tajemnic łańcucha DNA.
        Łancucha, w którym zapisane jest przynajmniej połowa osobowości, charakterów, nie tylko wyglądu i fizyczności, ale równiez psyche!
        Tyle jeszcze pozostało do zbadania...

Kiedy umierała, miała tylko 37 lat, a Jej ważki udział w tak istotnych odkryciach i pracach, jak odkrywanie i badanie DNA nie było powszechnie znane, zostało chyba zapomniane. I gdyby nie wujaszek Google, który wie i przypomina coraz więcej!
        (o tej uczonej przypomniał własnie dzisiaj).
        To ważne, aby tacy ludzie nie znikali w niepamięci bez docenienia ich działań.

"...Rosalind Elsie Franklin (ur. 25 lipca 1920 w Notting Hill, zm. 16 kwietnia 1958 w Chelsea) – brytyjska biofizyk i specjalistka w dziedzinie krystalografii promieniami X, współodkrywczyni podwójnej helisy DNA, doktor na Uniwersytecie Cambridge...."

"... Mimo iż była ona niewątpliwie współtwórczynią odkrycia struktury DNA, jej nazwisko nie zostało uwzględnione w werdykcie Komitetu Noblowskiego, gdyż nie żyła już w momencie przyznania nagrody Francisowi Crickowi, Jamesowi Watsonowi i Maurice’owi Wilkinsowi..."
        • hardy1 Re: 25 lipca 2013,CWP, czwartkowo 25.07.13, 23:08
          Szkoda że tak młodo zmarła, nie doczekała nagrodzenia swoich osiągnięć...
    • mirekms 25 lipca 2013,CWP 25.07.13, 17:43

czwartek link pogoda

https://polski.presley.fm.interia.pl/Zygi8.jpg

a teraz dla Koleżeństwa
      zaśpiewa mój ukochany
      Zygi Szymański (link)
        • mirekms 25 lipca 2013,CWP 25.07.13, 18:43

fora na portalu gazeta.pl ożyły,akcja toczy się wartko

Modlitwa Św.Tomasza

Panie,zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania,że musz coś powiedzieć na
          każdy temat i przy każdej okazji.Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek.

Szkoda mi spożytkować wielkich zasobów mądrości,jakie posiadam,
          ale Ty,Panie,wiesz,że chciałbym zachować do końca paru przyjaciół.

Wyzwól mój umysł od niekończącego brnięcia w szczegóły i daj mi skrzydeł,
          bym w lot przechodził do rzeczy.

Użycz mi chwalebnego uczucia ,że czasami mogę się mylić.
          Zachowaj mnie dla ludzi,choć z niektórymi doprawdy trudno wytrzymać.

pokorny
          kol.prezes Mirosław
          • mirekms Re: 25 lipca 2013,CWP 25.07.13, 19:02

strona Facebook https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-frc3/s160x160/373462_35731175856_661303729_n.jpg

muzyczna interluda (link)

• 1agfa Re: 25 lipca 2013,CWP 25.07.13, 19:35
              Ładne, Mirku. Cześć i dziekuję.
              Mirek napisał:
              muzyczna interluda (link)
              • 1agfa Re: 25 lipca 2013,CWP 25.07.13, 19:59
                Dzień-dobry-wieczór Wszystkim smile
                Piękny jest, ciepły i jasny, prawdziwie letni, chociaż powietrze trochę ciężkie, miejskim piętnem dymnym naznaczone smile

Wczoraj wieczorem oglądałem Tatarak. Wajdy. Dotąd nie widziałem. Po "Katyniu" nieco zniechęcony...
                Tymczasem -
                Od pierwszej chwili, od pierwszego ujęcia, kiedy w niemal pustym pokoju (ciemną narzutą okryte posłanie, samotne krzesło...) światło padające przez prostokąt okna nakreśla ostry kontrast na podłodze, na ciele stojącej Kobiety, kiedy utworzyły się ciemne i jasne na przemian linie, a całość ujęcia wyglądała jak ascetyczny obraz, zrozumiałem, że muszę (i że warto) Tatarak obejrzeć.
                Bardzo osobisty to film dla Aktorki, sercem zagrany.
                To Ona i On.

Wielkie wrażenie zrobił na mnie ten film, to było przeżycie.
                Na tyle dużo, że recenzji nie napiszę.

Na pewno znacie Tatarak ...
                (to ja sie zawsze spóźniam) wink
                • mirekms Re: 25 lipca 2013,CWP 25.07.13, 20:58
                  Agfo
                  wybacz,że Twoim pięknym zwyczajem nie odnoszę się do wpisów

przygotowania urlopowe,tezy programowe
                  urlopu na Bałtykiem mam już opracowane,

wstępna wersja sprawozdania dla Koleżeństwa, jak było i z kim
                  na ukończeniu,tylko małe poprawki muszę nanieść.Ma być ładnie
                  jak nie będzie ładnie? Agto ,wiesz jak skończyła kol.Jagna? (link)

nie chcę zostać tak potraktowany przez wpływowe osoby na Podwórku

• k.karen Re: 25 lipca 2013,CWP 25.07.13, 21:06
                    A co Ty Mirku wymyśliłeś znowu nowego, też coś! Ty jak Jagna?! big_grin
                    A w ogóle, to nie gadam z urlopowiczami, jeździcie sobie a ja muszę pracować suspicious
                  • 1agfa Re: 25 lipca 2013,CWP 25.07.13, 22:03
                    Mirek napisał:

"...wybacz,że Twoim pięknym zwyczajem nie odnoszę się do wpisów..."

Jesli Mirku masz na mysli wpis o przeuroczych skądinąd i niezwykle utalentowanych osobach Halci i Zygi Sz. (ta wspaniale ultramarynowa szata graficzna, że już o niezwykłym wnętrzu owego klipu nie wspomnę shock), to tak, omijam wzrokiem i się nie odnoszę. Jakże mogę sie odnieść do tak porażającego talentu onych (z całym poszanowaniem wink)
                    Gdzie tam mnie sie maluczkiemu odnosić i omawiać Dzieło Halci i Zygi Sz., kiedy szczęka mi opada z potężnego wrażenia...!!

Ale jesli inne wpisy masz na myśli, pominięte przez rzadkiego bywalca, to pokaż Mirku, które smile
                    Pomożecie, kol.prezesie M.? suspicious
                  • 1agfa Re: 25 lipca 2013,CWP 25.07.13, 22:31
                    Mirku big_grin
                    Nie naśladuj słusznie minionej epoki, pisząc "z góry" sprawozdanie dla członków! tongue_out
                    Nie ma byc ładnie, ma byc ciekawie (niech Ci sie tak zdarzy nad Bałtykiem wink), czego tęsknie oczekuję chociaż w relacji, sam (raczej) tego roku prawdziwych wakacji przez określone siły pozbawiony suspicious

Ja bym Jagny tak nie potraktował suspicious
                    I dlatego nie dostanę Nobla! big_grin

> wstępna wersja sprawozdania dla Koleżeństwa, jak było i z kim
                    > na ukończeniu,tylko małe poprawki muszę nanieść.Ma być ładnie
                    > jak nie będzie ładnie? Agto ,wiesz jak skończyła
                    kol.Jagna? (link)
                    • hardy1 Re: 25 lipca 2013,CWP 25.07.13, 23:18
                      Przyjmijmy, że Mirek nie pisze sprawozdania a priori, tylko program urlopu wink
                • k.karen Re: 25 lipca 2013,CWP 25.07.13, 21:09
                  Dobry wieczór wszystkim solidarnym, którzy jeszcze na urlop nie wyjechali smile

Agfo, chyba muszę się wstydzić ale nie oglądałam Tataraku confused
          • 1agfa Re: 25 lipca 2013,CWP 25.07.13, 22:18
            Podoba mi się Modlitwa Św. Tomasza, Mirku.
            O ile już nie został patronem internetu, powinien objąć tę dodatkową funkcję.

Mirek napisał:
            > Modlitwa Św.Tomasza

> Panie,zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania,że musz coś powiedzieć
            > na
            > każdy temat i przy każdej okazji.Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścież
            > ek.
            >
            > Szkoda mi spożytkować wielkich zasobów mądrości,jakie posiadam,
            > ale Ty,Panie,wiesz,że chciałbym zachować do końca paru przyjaciół.
            >
            > Wyzwól mój umysł od niekończącego brnięcia w szczegóły i daj mi skrzydeł
            > ,
            > bym w lot przechodził do rzeczy.
            >
            > Użycz mi chwalebnego uczucia ,że czasami mogę się mylić.
            > Zachowaj mnie dla ludzi,choć z niektórymi doprawdy trudno wytrzymać.
            • hardy1 Re: 25 lipca 2013,CWP 25.07.13, 23:20
              Ciekawa modlitwa.
              Niektórym osobom w necie przydałoby się, aby ją dokładnie przeczytały i przyswoiły...
              • ulisses-achaj Re: 25 lipca 2013,CWP 25.07.13, 23:26
                Hardy, jesteś szlachetnym, acz niepoprawnym optymistą. smile
                • hardy1 Re: 25 lipca 2013,CWP 25.07.13, 23:38
                  Nie napisałem, że wierzę, iż przeczytają i wezmą do serca.
                  Napisałem, że warto aby przeczytały smile
                  • k.karen Re: 25 lipca 2013,CWP 26.07.13, 00:04
                    Ojej, pierwszy raz mi się zdarzyło, że przysnęłam przed kompem! smile

Lecę do łóżka, wszystkim życzę spokojnej nocy i snów o wakacjach smile

Dobranoc smile
                    • hardy1 Re: 25 lipca 2013,CWP 26.07.13, 00:07
                      Mnie to się często zdarza big_grin
                      Dobranoc Karen i innym też macham przed snem smile
                      • ulisses-achaj Re: 25 lipca 2013,CWP 26.07.13, 00:19
                        To i ja znikam.. smile Dobranoc smile
                        • kkkkosmita Re: 25 lipca 2013,CWP 26.07.13, 01:32
                          Dokąd odchodzimy...
                          kiedy śpimy?
                          znikamy z tego świata
                          i się włóczymy
                          po
                          wymiarach sennych
                          rzeczywistych nocą
                          wiarygodnych i jedynych
                          w jakich istniejemy...

Nooo... co jest z tymi snami?
                          Przecież, sam w życiu bym nie wymyślił, tego co potrafi się przyśnić!
                          Nie mogę obwiniać o nie mojego mózgu....
                          Nie wydaje mi się, że marzenia senne mogą być wyłącznie jego projekcją...

Musi być jeszcze jeden mózg...albo coś w tym stylu...
                          i
                          Naprawdę, czasem wydaje mi się, że to musi być jakiś inny ...świat....

Modlitwa św. Tomasza jest OK
                          baardzo internetowa.

Mirku, unikaj tirów wyładowanych cennym ładunkiem!
                          Jeden taki tir, jest wśród nas znany od lat.
                          Do tej pory cholernik nie może dojechać! big_grin

• hardy1 Re: 25 lipca 2013,CWP 26.07.13, 08:23
                            Hmmm...nie chcę być namolny, ale coś mi się zdaje że ten TIR z pyfffkiem chyba ktoś prowadził. Naokoło globu chyba jedzie. Ostatnio był widziany...w Indiach?
                            Dobrze nie pomnę, ale...czy to czasem Kosmita prowadzi tego TIR-a? suspicious
                            • k.karen Re: 25 lipca 2013,CWP 26.07.13, 09:54
                              Dzień dobry Hardy i WKN smile

Nic nie wiem o żadnym TIRze, mnie wtedy nie było, ale może Kosmita się w końcu wytłumaczy? smile
                              Dzisiaj to przydałby mi się TIR z lodami...już jest upał uncertain
                              • hardy1 Re: 25 lipca 2013,CWP 26.07.13, 13:41
                                Karen, ten TIR krąży a krąży po świecie, ciągle go szukamy big_grin
                                Tak, teraz musimy poczekać na Kosmitę. Coś wymownie milczy...czyżbym dobrze zapamiętał, kto jest kierowcą? wink
                                • kkkkosmita Re: 25 lipca 2013,CWP 26.07.13, 18:32
                                  Będę milczał!
                                  wymownie!
                                  Tak długo tego Tira nie ma, że naprawdę podejrzewam , że go kosmici porwali!
                                  Nooo... ale kto wierzy w kosmitów!???
                                  Przecież nikt o zdrowych zmysłach nie uwierzy w takie bajki! big_grintongue_outtongue_outtongue_out
                                  O!big_grin
                                  • hardy1 Re: 25 lipca 2013,CWP 27.07.13, 01:15
                                    Aaaa...znów czegoś się dowiedziałem o Kosmicie big_grin (gdzie mój kajecik?!) - lubi, jak wszyscy kosmici, piwo! TIR-a podiwanił! Dla siebie tylko!
                                    suspicious
      • mirekms 25 lipca 2013,CWP,książki 25.07.13, 21:11

wykaz książek do nabycia w czasie urlopowym

https://ecsmedia.pl/c/jak-jezyk-z-prosiaczkiem-boga-szukali-i-co-z-tego-wyniklo-p-iext22142250.jpg Jak Jeżyk z Prosiaczkiem Boga szukali i co z tego wynikło (link)

porady mile widziane,szczególnie historia po 1944 roku
        definitywnie odpadają książki Wojciecha Roszkowskiego
        • k.karen Re: 25 lipca 2013,CWP,książki 25.07.13, 22:21
          Bardzo proszę, Mirku smile Chyba ta jedna wystarczy? wink

https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSoqELpW2LepXspIfI9blY4RUrh0lcDs8ngwHheOtF9aGO8Nhh65g
          • 1agfa Re: 25 lipca 2013,CWP,książki 25.07.13, 22:47
            Karen smile, ale to jest dopiero pierwszy tom, czyzby drugi jeszcze sie nie ukazał? podobno jest obszerniejszy, a wspomina sie już o trzecim tomie, jako uzupełniajacym dwa pierwsze tongue_out tongue_out

k.karen napisała:

> Bardzo proszę, Mirku smile Chyba ta jedna wystarczy? wink
            >
            > https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSoqELpW2LepXspIfI9blY4RUrh0lcDs8n
 gwHheOtF9aGO8Nhh65g
            • k.karen Re: 25 lipca 2013,CWP,książki 25.07.13, 22:58
              Ale te następne tomy, Agfo, to na następne wakacje. Inaczej Mirek musiałby wynająć tira na przejazd do Polski big_grin
              • ulisses-achaj Re: 25 lipca 2013,CWP,książki 25.07.13, 23:01
                Cześć Wszystkim smile Mirek zbiera się do wyjazdu i czyni jak widzę powazne przygotowania smile Ja też za kilka dni znikam "na łonie" smile
                • k.karen Re: 25 lipca 2013,CWP,książki 25.07.13, 23:05
                  Cześć Ulissesie smile
                  Chyba będziemy musieli wywiesić "czarną flagę" na Podwórku, jak tak wszyscy wyjadąconfused
                  Ale za to jak już wrócicie to ja dopiero wtedy będę miała wakacje, o! smile
                  • ulisses-achaj Re: 25 lipca 2013,CWP,książki 25.07.13, 23:14
                    Czas najwyższy troszkę "powojażować" smile
                    • hardy1 Re: 25 lipca 2013,CWP,książki 25.07.13, 23:36
                      Wojażowanie jak najbardziej. Jest w końcu lato wink

Mirkowi proponuję zabrać "Europę" albo "Europa walczy 1939-1945" Normana Davisa, (o ile jeszcze ich nie czytał).
                      Inną ciekawą pozycją jest "Zimna wojna" pod redakcją Roberta Cowleya. Ujawnionych jest wiele nieznanych wcześniej faktów. Np. mało kto wie, że na poziomie lokalnym pierwsze starcie, początek zimnej wojny miało miejsce w Salzburgu, w styczniu 1946. Jeszcze przed marcową mową Churchilla w Fulton i sierpniową Achesona.

Będziesz miał Mirku zajęcie na cały czas urlopu wink
                • 1agfa Re: 25 lipca 2013,CWP,książki 27.07.13, 00:51
                  ulisses-achaj napisał:

> Cześć Wszystkim smile Mirek zbiera się do wyjazdu i czyni jak widzę powazne przyg
                  > otowania smile Ja też za kilka dni znikam "na łonie" smile

Zdążyłem chyba jeszcze?...
                  Na wszelki wypadek zyczę już teraz Ulissesie jak najlepszych wakacji, widoków niezwykłych, przeżyć intensywnych, wrażeń godnych zapamiętania.
                  Jesli to łódka, to stopy wody pod kilem.
                  Jeśli inaczej drogi poprowadzą, niech szerokie będa i łagodnie zakręcające wink
                  Dużo ciekawego i fajnego niech się dzieje, aby opowieść mogła powstać, przez wiatr we włosy zaplątana smile
                  Cześć i pozdrowienia serdeczne
                  --
                  https://i43.tinypic.com/2ahbjuw.jpg
    • hardy1 26 lipca 2013, CWP 26.07.13, 08:20
      Dzień dobry piątkowo smile Upały!
      A ja, mimo że urlopowy, muszę wybyć już z domu. Tak to jest, kiedy człek się dobrowolnie zobowiąże do pewnych spraw...ale nic to. Minie tych kilka godzin i...nad wodę big_grin

Jest lato, upał, ludzie zrzucają wszelkie zbędne fatałaszki. Czasem przynosi to nieoczekiwane efekty...suspicious :
      Na plaży nudystów:
      -Pani mi się bardzo podoba.
      -Tak, widzę...

wink
      • 1agfa Re: 26 lipca 2013, CWP 26.07.13, 15:02
        Dzień dobry Wszystkim smile
        Upał niemożebny, duchota, lato pokazuje pazur wink
        Ale...dziwne to, wolę lato choćby najgorętsze, kiedy słońce praży nielitościwie, od zimy.
        Przecież łatwiej schłodzić się w wodzie (jakiejkolwiek - jezioro, morze, staw, wanna wink), wykąpać, wziąć prysznic w ulicznej kurtynie wodnej, niż się rozgrzać podczas lodowej zimowej zamieci.
        Ufff...jak gorąco!

(kilka dni temu w Genewie padał grad tak wielki i tak obficie, że pozatykał uliczne kratki ściekowe. Uszkodził samochody, tłukł szyby shock Pojawiła sie warstwa śniegu shock - relacja)
        Ciekawe, czy do nas "dopłyną" te gradowe chmury.
        To ja juz wolę upał...
        • mirekms Re: 26 lipca 2013, CWP 26.07.13, 21:00

dobry wieczór,wszyscy jeszcze żyją?
          a! jak pięknie,pięknie
          na chwlikę,i zmykam
          piwo to zdrowie (link)

z dedykacją dla kol.Rysownika + innych smakoszy

do jutra
          kol.prezes Mirosław na walizkach
          • k.karen Re: 26 lipca 2013, CWP 26.07.13, 21:30
            Cześć Mirku smile
            Jeszcze żyję, ale jutro będzie afrykańskie piekiełko uncertain
            • 1agfa Re: 26 lipca 2013, CWP 26.07.13, 23:54
              Karen smile, tez słyszałem o niezwykłych upałach. Rano na działkę jadę, wiadomość dostałem, że wiewiórki widziano! wiewiórki których jeszcze ani razu tego roku nie zobaczyłem. Widziano dwie!
              Totez jutro z rana w te pędy...sucho jest, rośliny biedne i wody złaknione.
              A ja zieleni tamtej, i ziemi jak zwykle dotknąc muszę, w trawie, w chaszczach i w ziemi ręce zanurzyć, siły zaczerpnąć smile.
              U mnie padał deszcz, przez krótki wieczorny czas wprawdzie, ale jednak...Tymczasem na działce ani kropli.
              Muszę sprawdzić, co u kotów, co u ptaków, co z jeżową rodziną (jesli zaistniała - one tez maja niż demograficzny wink, no i te wiewiórki smile
              Piekiełko upalne, żarem buchające pośród cienistych dębów spędzę...i woda ze szlaucha i prysznic poratują od żaru wink

k.karen napisała:

> Cześć Mirku smile
              > Jeszcze żyję, ale jutro będzie afrykańskie piekiełko uncertain
              • 1agfa Re: 26 lipca 2013, CWP 27.07.13, 00:09
                http://i43.tinypic.com/73lauq.jpg

Złapana na mgnienie oka w locie, niczym rude mgnienie wśród gałęzi; nie sposób jest wzrokiem dogonić takiego żywego ognika, jeśli sama nie zechce.
                Może jej potomstwo spotkam smile

(Kiedy dzika żywina jest obok siedziby człowieka, także ptaki, na swobodzie i z własnej chęci żyjąca, to dobrze jest przebywać w takim domostwie, choćby tylko "z doskoku" smile
          • 1agfa Re: 26 lipca 2013, CWP 26.07.13, 23:39
            big_grin Mirku (cześć), pakowanie idzie pełną parą!
            Skoro Ty w drogę wkrótce i juz na walizkach, to juz teraz Ci dobrej drogi zyczę i ciekawych przezyc. Nie w nadmiarze, bo musisz wrócic w jednym kawałku wink
            Ale po wypoczynku do syta i w interesującym towarzystwie wink
            Jutro rano jadę na działkę, toteż nie wiem, czy jeszcze do Twego wyjazdu się spotkamy na forum.
            Bo mnie także w sierpniu przez pewien czas tutaj nie będzie.
            Powtórzę zatem na zapas: pamiętaj o wrzuceniu do morza kamyka za mnie! smile

Za co dziekuję i z głęboką wdzięcznościa pozostaję wobec kol. prezesa M. tongue_outtongue_out

Mirek napisał:

> do jutra
            > kol.prezes Mirosław na walizkach
            • 1agfa Re: 26 lipca 2013, CWP 27.07.13, 00:27
              http://i43.tinypic.com/xds4fc.jpg

Na czas zapowiadanych upalnych dni, czas gorącego i rozprażonego przez słońce powietrza, zostawiam na Podwórku drogę - choć nie nazbyt równą (ale za to prawdziwie naturalną! wink), prowadzącą wprost do jeziora. Spokojnego, pełnego czystej i chłodnej wody, które pomoże, drodzy Podwórkowicze, czas ten forumowo przetrwać suspicious

(Chorwackie wspaniałe jeziora...)

Do napisania, moi drodzy.

Dobrej, zdrowej i spokojnej nocy Wszystkim smile
              • k.karen Re: 26 lipca 2013, CWP 27.07.13, 00:56
                Agfo smile Miłego wypoczynku na działce smile
                Jak wrócisz to może już zakwitnie moja niebieska lilia? smile
                (A akant urósł ogromny, ma ok metr wysokości i pachnie cudownie, miętowo-cytrynowo smile

Dobranoc Wszystkim smile
                • hardy1 Re: 26 lipca 2013, CWP 27.07.13, 01:13
                  Hej Karen, Agfo, Mirku i Kto Jeszcze Zaglądnie smile
                  Praca społeczna, porządki w domu, burza krótkotrwała, pływanie, przerwane przez kolejną burzę, potem kilkugodzinna wieczorno-nocna przejażdżka rowerowa w doborowym, towarzystwie koleżanek i kolegów cyklistów...żyć nie umierać! Bo i pogoda jest, jutro i pojutrze ma być upalnie.,..a więc nad wodę big_grin
                  ...jako Agfa powiedział - najgorszy upał jest lepszy od najlepszego mrozu suspicious
    • k.karen 27 lipca 2013,CWP 27.07.13, 10:08
      Dzień dobry Wszystkim smile

Nie jest tak źle, jak straszyli synoptycy. Rano padało a teraz całkiem przyjemna pogoda z dużym zachmurzeniem i słoneczkiem, które od czasu do czasu wyjrzy zza chmur smile
      • hardy1 Re: 27 lipca 2013,CWP 27.07.13, 10:42
        Cześć Karen smile
        Ha! U mnie pełne słońce smile Jeszcze trochę i wybywam, tam gdzie woda, woda, woda...i słońce smile

Na letni uśmiech poranny:
        Noc poślubna. Mąż kładzie dłoń na brzuchu żony, pieści ją i mówi:
        --Kocham cię.
        -Kochanie, trochę niżej...
        Mąż powtarza basem:
        -Kocham cię...

suspicious
        • k.karen Re: 27 lipca 2013,CWP 27.07.13, 11:12
          Nie nacieszyłam się długo pogodą, robi się coraz goręcej uncertain

Hardy, czy Ty w taki sposób zamierzasz wybyć? wink
          Miłego dnia. Ja dopiero po południu gdzieś wybędę smile

https://sportsy.pl/demot/0_0_0_1098732395_middle.jpg
          • hardy1 Re: 27 lipca 2013,CWP 27.07.13, 11:20
            Nie nie. Za wąsko dla mnie...i nie lubię pływać w roztopionym asfalcie big_grin
            Ciesz się Karen, że i u Ciebie pogoda się poprawia suspicious
            • k.karen Re: 27 lipca 2013,CWP 27.07.13, 11:28
              Tak, tak... bardzo się cieszę suspicious
            • mirekms Re: 27 lipca 2013,CWP 27.07.13, 11:31

przystanek tramwajowy w sandałach Rafał A. Ziemkiewicz (link)

ten pan
              spłodził (link)
              • k.karen Re: 27 lipca 2013,CWP 27.07.13, 11:38
                Wiedziałam, że mnie nie lubisz, drogi Mirku big_grin
                Ale żeby aż tak (tym Ziemkiewiczem) to nie myślałam!

Idę sobie..buuu

big_grin big_grin big_grin
                • hardy1 Re: 27 lipca 2013,CWP 27.07.13, 22:06
                  Mirku - Ziemkiewiczem?! W Karen?!! Jak tak mogłeś...wink
                  • k.karen Re: 27 lipca 2013,CWP 27.07.13, 22:12
                    O, dopłynąłeś już do domu, Hardy? wink
                    I jak było, bo u mnie całkiem dobrze jak na taką Saharę smile

Zagram coś ładnego, świetny video-clip, wspaniałe zdjęcia!

• hardy1 Re: 27 lipca 2013,CWP 27.07.13, 22:23
                      Karen, było świetnie big_grin Wpierw gdzieś z 3,5 kilometra, potem po godzinie jeszcze 1,5 kilosa...woda cudownie ciepła, w sam raz do pływania smile
                      Tylko na rowerowanie wieczorne w grupie nie zdążyłem. Przyjechali krewni do mojej mamy. Kilkanaście lat się nie widzieliśmy...stare kontakty odnowiliśmy. Tak to jest, kiedy człek już dobrze dojrzeje, odnawia je, życie już tak nie goni...i dobrze smile

A jutro...a jutro jadę kawałek dalej nad cudownie czyste jezioro. Na cały dzień big_grin
                      • k.karen Re: 27 lipca 2013,CWP 27.07.13, 22:30
                        A my byliśmy na wsi. Przywieźliśmy cały bagażnik jedzeniowych różności, w tym 3l jagód.
                        Zdążyłam już zrobić kilka słoiczków przetworów, nawet ogórki zakisiłam smile
                        Planowaliśmy jutrzejszy dzień spędzić ze znajomymi na jeziorach sławskich, ale zapowiada
                        się taki gorąc więc zrezygnowaliśmy smile W domu jakoś przeżyję.
                        • hardy1 Re: 27 lipca 2013,CWP 27.07.13, 23:01
                          O Matko Naturo! Gorąc ma być a Wy w domu?! shock Ale każdy ma swoje przyjemności i tak jest dobrze smile
                          Jagódki? Czarne jagódki? Pychota - makaron+twaróg + śmietana+cukier+ sok z jagódek i jagódki smile
                          • k.karen Re: 27 lipca 2013,CWP 27.07.13, 23:10
                            Ale tam są lasy i chmary krwiopijczych komarzyc, to co, mamy się dobrowolnie wystawić na żer?
                            A w taki upał to dopiero żrą!
                            Nie, nie... innym razem smile
                            • hardy1 Re: 27 lipca 2013,CWP 27.07.13, 23:22
                              Karen, ręczę że w miejscu, gdzie operuje gorącością słońce, komarzyce nie operują smile
                • mirekms Re: 27 lipca 2013,CWP 27.07.13, 22:58

k.karen napisała:

Wiedziałam, że mnie nie lubisz, drogi Mirku big_grin
                  Ale żeby aż tak (tym Ziemkiewiczem) to nie myślałam!

--------------------------------------------------------------------------(m.podkreślenia)--------------

Karen
                  trochę inaczej,na forum do my się sprzeczamy,tak na niby,żeby ludzie widzieli i mówili
                  tak w ogóle i szczególe
                  a w skrytości przed złośliwcami bardzo,bardzo się lubimy.I niech tak zostanie na wieku wieków.Amen

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/72212_492305490821929_149113474_n.jpg
                  • k.karen Re: 27 lipca 2013,CWP 27.07.13, 23:15
                    Mirku, złośliwcy to mi zwisają kalafiorem albo innym selerem big_grin
                    Ja tam całkiem otwarcie wyznaję, że Ciebie lubię. I nie tylko Ciebie smile

Ale się rozziewałam, późno już. Lecę spać.

Dobranoc Hardy i Mirku, chłodnej nocy i pięknych snów smile
                    • hardy1 Re: 27 lipca 2013,CWP 27.07.13, 23:24
                      Dobranoc Karen smile Jutro też ma być piękny dzień, taki jaki w lato lubię wink
                      • kkkkosmita Re: 27 lipca 2013,CWP 28.07.13, 20:38
                        Cześć!big_grin
                        Jaaa teeż chcęęę byyyć luuubiaaanyyyy
                        buuuuuu! big_grinbig_grinbig_grin
                        • k.karen Re: 27 lipca 2013,CWP 28.07.13, 22:37
                          Lubię Cię Kosmito, że ho ho kiss
                          I nie bucz smile
                          • kkkkosmita Re: 27 lipca 2013,CWP 29.07.13, 00:48
                            NO!
                            Jak to człek zadbać o siebie musi!
                            I przypomnieć o sobie...
                            booo... goooo zaaapooomnąąąąąą!
                            big_grinbig_grinbig_grintongue_out

Ha ha ha...smile
                            Dzięki Karen...
                            i z wzajemnością... jak dobrze wiesz...
        • mirekms Re: 27 lipca 2013,CWP 27.07.13, 11:21
          hallo,Karen,Hardy i CWP

jeszcze trochę,i czas w podróż,poniedziałek
          ptaki przetransportowane
          coś kombinuję,ptaki po urlopie zostaną Mamy
          dwie parki
          będą miały lepiej,są towarzyskie, a mnie widziały rano i wieczorem

• k.karen Re: 27 lipca 2013,CWP 27.07.13, 11:30
            Halo Mirku smile

To już w poniedziałek wyjeżdżasz?
            • mirekms Re: 27 lipca 2013,CWP 27.07.13, 11:35

Karen,o 5 rano
              patrzę na bagaż,i tak sobie myślę
              co zapomniałem zapakować,w hotelu się okaże,a może nic, i wszytko jest jak trzeba
              • k.karen Re: 27 lipca 2013,CWP 27.07.13, 11:40
                Tylko pamiętaj i spakuj w niedzielę tablet! smile
                • hardy1 Re: 27 lipca 2013,CWP 27.07.13, 22:10
                  Cześć wieczornie smile
                  Mirku, najlepiej pakować się w pół godziny. Każda rzecz ubraniowo-lekka na zmianę, lekka kurtka, obuwie po jednym i wsio smile Im mniej tym lepiej. I tak połowy rzeczy nie używa się wink

I najważniejsze - kąpielówki. Kiedyś przeżyłem tragedię! - zapomniałem zabrać je nad morze. Pierwsze po przyjeździe to wyprawa do sklepu. Ufff, dostałem i od razu kamień spadł mi z serca smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka