Dodaj do ulubionych

Punkt widzenia

21.01.14, 14:30
Każdy ma swój. I każdy ma swoje racje. Nic to, że czasem niewiele majace wspólnego z rzeczywistością.
Ktoś "widzi" rzeczywistość PRL- owską: każdemu według potrzeb, mi się należy, itd.
Ktoś myśli, jest przekonany, że gdzieś tam (gdzie?) jest właśnie tak - według potrzeb, ba! według życzeń!
O święta naiwności!!!
Nigdzie tak nie jest. Raj nie istnieje od kiedy człowiek zaistniał.

Punkt widzenia...
"Żyłem/am w Polsce x lat temu i wiem". Cha, cha, cha... Nic nie wiesz! Chcesz wiedzieć to, co chcesz. Zbierasz wiadomości zgodne z tym, co sobie założyłeś/aś, by usprawiedliwić, uzasadnić swój wybór. Nic to, że lata minęły. Nic to, że teraźniejszość zadaje kłam twojej "rzeczywistośći".
Ty dokonałeś/aś wyboru i on musi być słuszny.
Niech ci więc będzie. Nie zamierzam ujmować choćby krzyny z twojej szczęśliwości.
Ale nie oczekuj także, że będę pluć na moją rzeczywistość. Nie oczekuj, że pozostanę ślepa na to, co dokonało się i dokonuje w moim Kraju. Nie oczekuj, że będę padać z zachwytu nad tym, co w twoim (obecnie) kraju. Bo ludzie, ludziska, błędy popełniają wszędzie. Ubermensche nie istnieją.
Obserwuj wątek
    • sorel.lina Re: Punkt widzenia 21.01.14, 14:54
      Dawno mnie na forum nie było. I jeszcze pewnie długo nie będzie.
      Cóż - życie... odchodzące, choć nie moje, ale czyjeś życie... ( do Klary: to nie hospicjum, ani nie wirtual)
      Jednak czytam to, co się dzieje, co żyje. I nie zawsze umiem przejść nad tym w milczeniu.
      "Trzeba z żywywymi naprzód iść". Idę.
      • mirekms Re: Punkt widzenia 21.01.14, 15:13

Sorellino,w Twoim wpisie jest dużo bólu
        wraz z WU jesteście bardzo sympatyczni,rozmowa z Wami sprawia mi dużą przyjemność
        i jestem przekonany,że nie jestem w tym myśleniu odosobniony
        w czasie mojej bytności na forum dużo spraw zrozumiałem od nowa,to dla mnie ważne

Sorellino
        sprawisz mi dużą radość przyjmując moje wyrazy szacunku i znania
        Mirosław
        • sorel.lina Re: Punkt widzenia 21.01.14, 15:56
          mirekms napisał:

> w czasie mojej bytności na forum dużo spraw zrozumiałem od nowa,to dla mnie ważne

Ja też, Mirku, ja też. Myślę, że i WU także. On teraz nie pisze, nie dlatego, że nie chce.... Real bywa okrutny.

Dziękuję Ci, Mirku.
          Jako niepoprawna optymistka powiem: Przyjdzie dla nas lepszy czas! Serdeczności.
          • kicho_nor Re: Punkt widzenia 21.01.14, 16:32
            Jakiś żal, nie wypada pytać, dobrze że mam piwo.
            • sorel.lina Re: Punkt widzenia 21.01.14, 16:38
              Kichonorze, dzięki.
              Żal za człowiekiem, który... jeszcze jest, ale...
              Piwa nie piję, więc lampkę wina wznoszę.
              • tan.nawe Re: Punkt widzenia 21.01.14, 17:05
                A niech was licho z tą waszą dyskrecją!
                • tan.nawe Re: Punkt widzenia 21.01.14, 17:07
                  Przepraszam. Kurczę, przepraszam.
                  • sorel.lina Re: Punkt widzenia 21.01.14, 17:16
                    Nie przepraszaj, rozumiem.
                    A zresztą... słowa... po co słowa? Po to, by oswoić to, co nieuniknione?
                    Człowieczy los... ( Anna German). Okrutny i piękny. Kocham życie.
                    • hardy1 Re: Punkt widzenia 21.01.14, 19:47
                      Do wiodącego wpisu nie odniosę się. Niech im tam... i niech zostawią nasz kraj i nasze życie w spokoju, jako i my im zostawiamy.

Sorellino, Wściekły
                      - trzymajcie się.
                      • sorel.lina Re: Punkt widzenia 21.01.14, 20:20
                        Hardy, dzięki!
                        • k.karen Re: Punkt widzenia 21.01.14, 21:02
                          Sorellino. Podzielam Twój punkt widzenia! Podpisuję się pod tym, bo nawet nie wiem co jeszcze mogłabym dodać.

Kochani, Sorellino, WU. Po złych dniach zawsze przychodzą lepsze, trzymajcie się!
                          • sorel.lina Re: Punkt widzenia 21.01.14, 21:42
                            Karen... kiss
                          • sza.aliczek Re: Punkt widzenia 21.01.14, 23:01
                            : *
                          • 1agfa Re: Punkt widzenia 23.01.14, 19:05
                            Piszesz, Sorellino, o punkcie widzenia. cytuję:

Każdy ma swój. I każdy ma swoje racje. Nic to, że czasem niewiele majace wspólnego z rzeczywistością.
                            Ktoś "widzi" rzeczywistość PRL- owską: każdemu według potrzeb, mi się należy, itd.
                            Ktoś myśli, jest przekonany, że gdzieś tam (gdzie?) jest właśnie tak - według potrzeb, ba! według życzeń!
                            O święta naiwności!!!
                            Nigdzie tak nie jest. Raj nie istnieje od kiedy człowiek zaistniał.

"Żyłem/am w Polsce x lat temu i wiem". Cha, cha, cha... Nic nie wiesz! Chcesz wiedzieć to, co chcesz. Zbierasz wiadomości zgodne z tym, co sobie założyłeś/aś, by usprawiedliwić, uzasadnić swój wybór. Nic to, że lata minęły. Nic to, że teraźniejszość zadaje kłam twojej "rzeczywistośći".
                            (...)
                            ... po co, na co, cokolwiek więcej cytować z Twego rozpoczynającego watek wpisu. Trzeba by mi było powtórzyć niemal cały.
                            Tak jak już Karen powyżej wspomniała, pozostałoby tekst zdublować.

Powiedziałaś niemal wszystko.
                            Ja także się podpisuję pod nim i życzę spokojniejszych dni.
                            Ściskam.
                            • 1agfa Re: Punkt widzenia 23.01.14, 19:11
                              Dla Ciebie Sorellino i dla WU oczywiście, jak najlepsze moje myśli. Otuchy.
                              To niewiele i tylko puste, słabe słowa.
                              Ale...
                              • sorel.lina Re: Punkt widzenia 23.01.14, 23:10
                                Nie, Agfo, to wiele. Bardzo wiele.
                                Dzięki.
      • fenikss.2972 Re: Punkt widzenia 21.01.14, 22:40
        nie wiem co, ale wiem, że źle
        siły więc życzę Sorell smile
        • 1agfa Re: Punkt widzenia 23.01.14, 19:14
          Tak jest, Feniksie
          Tylko siły można Im życzyć. Siły codziennej, najtrudniejszej.

fenikss.2972 napisał:

> nie wiem co, ale wiem, że źle
          > siły więc życzę Sorell smile
        • sorel.lina Re: Punkt widzenia 23.01.14, 23:13
          Feniksie, staram się. smile
          Za wszystko - dzięki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka