stefex 10.11.05, 23:23 Czy wszyscy katolicy uwazaja ze czlowieka stworzyl bog, a nie, powstal w procesie ewolucji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gamn Re: (dziwne) Pytanie... 10.11.05, 23:26 ja jestem katoliczka ale na kwestie powstania mam swoje zdanie, tzn uważam iż Bóg sie do tego przyczynił i to On rozpoczał proces jakim jest ewolucja, a człowiek de facto jest jednym z produktów ewolucji :) Odpowiedz Link Zgłoś
stefex Re: (dziwne) Pytanie... 10.11.05, 23:30 A czy do wierzacych naprawde nie dociera wszystko o wybuchu super novy, o tym jak sie planety tworza z gazow i innych odkryciach naukowych? Wy (wierzacy) przyjmujecie to wszsytko jako klamstwa czy jak? :) Odpowiedz Link Zgłoś
marakesz13 Re: (dziwne) Pytanie... 10.11.05, 23:35 A skąd się wzięła ta supernova co wybuchła? Odpowiedz Link Zgłoś
stefex Re: (dziwne) Pytanie... 10.11.05, 23:55 no wlasnie na to pytanie nikt nie potrafi jak narazie odpowiedziec (chyba). Moze kiedys sie okarze ze nasz wszechswiat jest po prostu mala galaktyczka w zajebiscie wielkim wszechswiecie ktorych my nie widzimy :) Ale tak czy siak w tych wszystkich bibliach i innych testamentach zadnej wzmianki o tym nie ma nie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
b-beagle Re: (dziwne) Pytanie... 11.11.05, 08:33 Pytanie nie jest dziwne tylko problem w tym, że nikt nie zna na nie odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zebra Re: (dziwne) Pytanie... IP: .1P3D* / 212.190.72.* 11.11.05, 12:08 przeciez wiara katolicka nie odrzuca teorii ewolucji ani big bangu. Ksiegi Stworzenia nie trzeba rozumiec doslownie, tylko INTERPRETOWAC- zreszta sa rozne interpretacje- zalezy cy zapytasz o to wierzaca mocherowa babcie czy wyksztalconego teologa/ ksiedza/ filozofa itd. pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
stefex Re: (dziwne) Pytanie... 11.11.05, 13:23 W takim razie jesli kazdy inaczej to interpretuje to gdzie tu sens? Jak kazdy wierzy "po swojemu" i glosi swoje prawdy ktore gdzies tam sobie wycztal... Odpowiedz Link Zgłoś