Dodaj do ulubionych

30 marca 2014, CWP, niedzielnie

30.03.14, 20:55
Dobry wieczór na nowym CeWuPe smile

Widzę... znaczy nie widzę big_grin To świetny objaw - wreszcie wszyscy korzystali z przepięknej pogody w ostatnią niedzielę marca. Nie siedzieli w domach smile))
Czyżby mój przykład zaczął działać? wink Byłem w dobrej grupie na wycieczce rowerowej, opalanko nad pięknym jeziorem... jeszcze z miesiąc i woda będzie zdatna do pływania. A może wcześniej? smile
Obserwuj wątek
    • k.karen Re: 30 marca 2014, CWP, niedzielnie 30.03.14, 21:20
      Cześć, Hardy smile

Dobrze widzisz, też mogę zaliczyć dzisiejszy dzień do udanych. Trochę w domu z gośćmi, a później razem z nimi na spacerze i na pyyyyysznyyyych lodach... mniam smile

Myślałam, że woda już jest zdatna do pływania, mówisz że jeszcze miesiąc?
      • hardy1 Re: 30 marca 2014, CWP, niedzielnie 30.03.14, 21:25
        Cześć Karen smile

Lody?! O tym zapomniałem dzisiaj uncertain Najwyższy czas zjeść dobry pucharek lodów. Przecież wiosna smile

Bez przesady, morsem nie jestem smile Nie wskakuję do wody na minutę tylko na dużo dłużej. Woda musi być na tyle ciepła, abym mógł na początek kilkanaście minut popływać smile Po 2-3 tygodniach mogę myśleć o godzince, w lato już normalnie - 1-2 godziny pływania, sam na sam z przyrodą smile
        • k.karen Re: 30 marca 2014, CWP, niedzielnie 30.03.14, 21:55
          To musisz szybko nadrobić smile Zrobiliśmy sobie prawdziwe szaleństwo i rozpustę lodową big_grin

Nawet mogę Ci dokładnie pokazać, które zamówiłam dla siebie, nazywają się - Pomarańczowe Scherzo, czyli wykwintny deser będący połączeniem lodów sułtańskich i o smaku likieru pomarańczowego, podanych z dodatkiem soczystych pomarańczy, przybrany bitą śmietaną, polewą czekoladową i bakaliami. Mniaaaammm smile

na dole tego menu:

grycanmenu.kalicinscy.com/products/group/klasyczne-desery-lodowe
          • hardy1 Re: 30 marca 2014, CWP, niedzielnie 30.03.14, 22:19
            Kurde, gdybym dowiedział się o tym szybciej, to jeszcze do sklepu... po lody...
            A tak, do jutra muszą się obejść smakiem... znaczy spomnieniem smaku lodów wink Ale jutro chyba nadrobię smile
            • k.karen Re: 30 marca 2014, CWP, niedzielnie 30.03.14, 22:28
              Na pewno nadrobisz, jak nie jutro to przy okazji smile

Nasłuchałam się też dzisiaj kawałów i ze śmiechu (bo na pewno nie z przejedzenia lodami) boli mnie brzuchbig_grin

To jeden z nich:

Czym różni się wariat od psychopaty?
              Wariat myśli, że 2+2=5, a psychopata wie, że 2+2=4 ale strasznie go to wkurza.

big_grin big_grin big_grin
              • hardy1 Re: 30 marca 2014, CWP, niedzielnie 30.03.14, 23:25
                Dooobre! big_grin
                Na mnie już czas, dobranoc Karen smile
                • k.karen Re: 30 marca 2014, CWP, niedzielnie 30.03.14, 23:30
                  Dobranoc Hardy i Wszystkim smile

Spokojnej nocy i pięknych snów, w których nie będzie na pewno... psychopatów big_grin
    • k.karen 31 marca 2014, CWP 31.03.14, 08:34
      Dzień dobry smile

Jak można wstawać o tak nieludzkiej porze, kto wymyślił skrócenie snu o całą godzinę?! wink

Pogoda na dzisiaj usłyszana w radiu:
      Temperatura: od Suwałk- plus pięć, Warszawa - plus osiem,
      Kraków - plus dziesięć do... Hongkongu - plus dwadzieścia dwa stopnie

big_grin
      • 1agfa Re: 31 marca 2014, CWP 31.03.14, 13:28
        Dzień dobry, Karen - dzień dobry Wszystkim smile
        To jest zgroza, skandal i okrucieństwo, zmiana czasu - odebranie całej godziny snu (a sen, to jest to co tygrysy lubią (prawie) najbardziej wink)
        Najdotkliwiej dzisiaj odczuwane, pierwszego powszedniego dnia po zmianie.
        Co najciekawsze, coraz częściej fachowcy twierdzą, że ta zmiana niesie złe skutki dla ludzkich organizmów: kwestia dość długiego przystosowywania się. I koszty przewyższające ewentualne korzyści.
        Nie lubię tego dnia!

k.karen napisała:

> Dzień dobry smile
        >
        > Jak można wstawać o tak nieludzkiej porze, kto wymyślił skrócenie snu o całą go
        > dzinę?! wink

(...)
        • 1agfa Re: 31 marca 2014, CWP 31.03.14, 14:27
          A wczoraj...wczoraj, w niedzielę pełną słońca był w moim mieście wielki bieg, z imponującą liczbą uczestników i podobno "najszybszy", czyli z osiągnięciem najlepszych czasów.

www.pzupolmaratonwarszawski.com/
          Półmaraton, czyli tylko połowa klasycznej, historycznej długości.
          Mimo to, jest to przeszło dwadzieścia kilometrów biegu! Dla niektórych ostrego, dla niektórych rozrywkowego.
          Byliśmy na trasie, kibicowaliśmy gorąco wszystkim, choć niektórym szczególnie smile

natemat.pl/96735,9-pzu-polmaraton-warszawski-pobil-rekord-frekwencji-72-letni-uczestnik-przebieglem-103-tys-kilometrow
          • hardy1 Re: 31 marca 2014, CWP 31.03.14, 14:41
            Cześć Karen i Agfo smile

Ech, ta zmiana czasu... trzy razy dzisiaj wstawałem, aż wreszcie się udało big_grin Na szczęście za kilka dni zapomnę o zmianie... znaczy mój organizm się przyzwyczai. To jednak prawda - możliwe, że za jakiś czas nie będą już zmieniać czasu na letni czy zimowy.

Znalazłem ciekawy artykuł o nazwach medycznych (i ich zmianach) różnych chorób i wad fizycznych. Najbardziej zaciekawił mnie początek artykułu - o słynnych "bliźniakach syjamskich" z XIX wieku, od których pochodzi ta nazwa. Okazało się, że mieli żony i łącznie 21 dzieci... Jak oni je robili?! shock Jeden zamykał w tym czasie oczy? tongue_out
            wyborcza.pl/1,75476,15696438,Historia_choroby_z_nazista.html
          • k.karen Re: 31 marca 2014, CWP 31.03.14, 21:39
            Cześć Agfo smile

Jestem pod wrażeniem tego pana, 72-latka. Przebiegł łącznie 102 tysiące kilometrów. To imponujące! Podoba mi się, że tyle ludzi bierze udział w maratonach. Dwadzieścia kilometrów, to też wyczyn. Brawo dla wszystkich uczestników smile
            • 1agfa Re: 31 marca 2014, CWP 01.04.14, 00:31
              Obok młodych widzieliśmy sporo starszych osób, również Pań. Biegli młodzi, starsi, matki i ojcowie z wózkami dziecięcymi, poprzebierani zabawnie (był zwierzak w brązowym kostiumie a'la lew, była śliczna zielona dziewczyna w zielonym, baletowym ubranku niby elf ze "Snu Nocy Letniej, ludzie z kolorowymi balonikami - długo by wyliczać ładne i zabawne przebrania big_grin
              Większość roześmianych, odmachujących, przybijających piątki smile
              Pokonujących pioruńsko trudną, stromą Agrykolę.
              Na samym końcu, tuż przed zamykającymi bieg karetką itp. pojazdami i służbami biegł człowiek o kulach...doszedł do mety samodzielnie, o własnych siłach. Półmaraton trwał aż do tego momentu smile
              (to wiem z relacji)
              Człowiek - uosobienie męstwa.
              A tak w ogóle, to coraz lepsze wyniki...Z dumą mówię wink

k.karen napisała:

> Cześć Agfo smile
              >
              > Jestem pod wrażeniem tego pana, 72-latka. Przebiegł łącznie 102 tysiące kilomet
              > rów. To imponujące! Podoba mi się, że tyle ludzi bierze udział w maratonach. Dw
              > adzieścia kilometrów, to też wyczyn. Brawo dla wszystkich uczestników smile
              • hardy1 Półmaraton Warszawski 2014 01.04.14, 09:10
                Pod linkiem jest artykuł o Półmaratonie Warszawskim, w tym o biegaczu o kulach z Łęczycy. Brawo dla niesamowitej siły woli tego biegacza smile
                sport.wp.pl/kat,1715,title,Rekordowy-Polmaraton-Warszawski-Wkraczamy-do-europejskiej-czolowki,wid,16509091,wiadomosc.html
                • 1agfa Re: Półmaraton Warszawski 2014 03.04.14, 18:12
                  Podziwiam, że znalazłeś link, Hardy. Znałem to z opowieści biegacza, jak pisałem - z relacji, bośmy nie doczekali zakończenia w naszym punkcie obserwacyjnym, na trasie.
                  Jechało również sporo inwalidów na wózkach, dzielnie sobie radząc. Szacunek i największe dla Nich uznanie.
                  Każdy z biegaczy musi pokonywać przede wszystkim samego siebie, swoją słabość, planować zrywy - a nade wszystko nie traktować tego z nadmierną powagą.
                  Pomimo takiego właśnie traktowania, moi w swojej grupie - wyniki super!
                  smile
                  I to nie jest ostatnie słowo! wink
                  (chociaż się nieco niepokoję kolejnym triathlonem)

hardy1 napisał:

> Pod linkiem jest artykuł o Półmaratonie Warszawskim, w tym o biegaczu o kulach
                  > z Łęczycy. Brawo dla niesamowitej siły woli tego biegacza smile

sport.wp.pl/kat,1715,title,Rekordowy-Polmaraton-Warszawski-Wkraczamy-do-europejskiej-czolowki,wid,16509091,wiadomosc.html
        • hardy1 Re: 31 marca 2014, CWP 31.03.14, 21:37
          Tym razem dobry wieczór smile
          Karen (albo ktoś inny) wytłumacz mi, bom jest widocznie niezbyt myślący - czy nachylenie stoku może wynosić 98 stopni? Dobrze, czytasz - dziewięćdziesiąt osiem stopni big_grin Taką wiadomość usłyszałem przed chwilą w tivi tvn24 - jakiś narciarz pobił własny rekord świata w zjeździe, ponad 250 km/h. "W niektórych miejscach nachylenie stoku wynosi aż 98 stopni"...
          Kurde, muszę powtórzyć szkolne wiadomości z geometrii czy jak to się zwie...wink
          • k.karen Re: 31 marca 2014, CWP 31.03.14, 21:50
            Cześć Hardy smile

No wiesz?! Może ten narciarz rekordzista jechał... w głąb Ziemi? big_grin
            To nawet, jak się komuś popiotrusiowały % ze stopniami, to i tak dla mnie nieprawdopodobne smile

Jak chcesz, to przeczytaj:
            pl.wikipedia.org/wiki/Skala_trudno%C5%9Bci_tras_narciarskich
            • k.karen Re: 31 marca 2014, CWP 31.03.14, 22:06
              Pokażę Wam szafirki z mojego ogrodu smile

https://img33.imageshack.us/img33/2645/yxr1.jpg
              • hardy1 Re: 31 marca 2014, CWP 31.03.14, 23:07
                Ale piękne te szafirki... to świeżutkie? smile
                • tan.nawe Re: 31 marca 2014, CWP 31.03.14, 23:13
                  hardy1 napisał:

> Ale piękne te szafirki... to świeżutkie? smile

Cud, miód... ultramaryna! big_grinbig_grinbig_grin
                  I to własnoogródkowa, niebalkonowa! wink
                  • k.karen Re: 31 marca 2014, CWP 31.03.14, 23:20
                    Tak, świeżutkie tegoroczne. Dopiero co zakwitły smile

Dobranoc Kochani i szafirkowych snów smile
                    • hardy1 Re: 31 marca 2014, CWP 01.04.14, 00:20
                      To wiosna już nie popuści big_grin
                      Dobranoc i ja mówię smile
                      • 1agfa Re: 31 marca 2014, CWP 01.04.14, 01:09
                        Oglądałem dzisiaj kolejny raz - nie mogłem odpuścić - film Okręt. Bardzo długi, może (na pewno) nie lepszy niż znakomita książka, i na pewno nie najlepszy na "przed snem", ale jak zwykle zaciskał gardło.
                        Nie pamięta się, że to Niemcy, że podwodne wilki polujące w morzu na wszystko co się rusza, że wrogowie: widzi się ludzi stłoczonych, zamkniętych niczym w puszce, w anormalnych dla ludzkiej egzystencji warunkach. Widzi się ich codzienne nad sobą i wobec siebie klęski i triumfy, słabości, upadki i zwycięstwa - ...i widzi się to przede wszystkim.
                        Wojna jest rzeczą straszną. Odczłowieczającą wszystkich, których tknie.
                        Ocalałych wypluwa na zawsze zmienionych.

(dla niepamiętających książki - tu można nieco o niej przeczytać: recenzje i nota wydawcy).

www.biblionetka.pl/book.aspx?id=2940
                        • hardy1 Re: 31 marca 2014, CWP 01.04.14, 09:12
                          Widziałem już ten film "Okręt", Agfo. Tragizm zwykłych żołnierzy w wojnie.
                          Ktoś się bogaci, generałowie wypinają pierś do orderów, a żołnierz... Jak pisała Konopnicka "...a najgęściej giną chłopi" (odtwarzam z pamięci).
                      • 1agfa Re: 31 marca 2014, CWP 01.04.14, 01:20
                        Tak, niech wiosna się mocno rozsiądzie, i nie wpuszcza już chłodów; jutro będzie pierwszy dzień kwietnia! Z każdym dniem bliżej lata smile

(kocina coraz rzadziej przytula się do nóg i włazi na kolana, sypia sama! - to niechybnie zwiastuje wiosnę wink)

Dobrej, spokojnej, jasnej nocy Wszystkim smile

hardy1 napisał:

> To wiosna już nie popuści big_grin
                        > Dobranoc i ja mówię smile
                  • 1agfa Re: 31 marca 2014, CWP 01.04.14, 00:50
                    Lubię szafirki, ożywiają kolorem szarą jeszcze, pozimową przestrzeń...U mnie prawie skończyły się krokusy (kwitną jeszcze niedobitki), a większe kępy szafirków powoli dojrzewają do kwitnięcia - u mnie chłodniej: pomiędzy listkami widać nabrzmiałe, pogrubiałe na czubku badylki. Już za chwilę dojdą... tongue_out i spróbuję zrobić fotkę tongue_out i pokazać.
                    Nic to, ze fotka nie będzie taka udana jak Twoja, Twoich szafirków ogródkowych, Karen.
                    (sprzęt lichy)

(Co poniektórzy wpędzają mnie w kompleksy wink)!

tan.nawe napisała:

> hardy1 napisał:
                    >
                    > > Ale piękne te szafirki... to świeżutkie? smile
                    >
                    > Cud, miód... ultramaryna! big_grinbig_grinbig_grin
                    > I to własnoogródkowa, niebalkonowa! wink
            • hardy1 Re: 31 marca 2014, CWP 31.03.14, 23:11
              Może ten, kto pisał tę wiadomość o narciarskim rekordzie, wypił przedtem "cuś" o mocy aż 98% ? suspicious
              Albo słyszał, że gdzieś dzwoni, ale nie wiedział w którym kościele big_grin Może z alpinistyczną... zapomniałem nazwy. Przewis? Nawis? Chodzi mi o nazwę miejsca na skale, gdzie przy wspinaczce alpinista musi zawisnąć na rękach.
              • 1agfa Re: 31 marca 2014, CWP 01.04.14, 01:29
                Najbliższe prawdy jak sadzę jest ilość tych 98%.
                Chyba spora suspicious
                No i pod nawisem!
                big_grin
                Już odkładam głębszy namysł nad tą zagadką. Po takich 98%...to ja idę spać...wink Aż pora przyjdzie i dzień nowy smile
                • hardy1 Re: 31 marca 2014, CWP 01.04.14, 09:32
                  ... i jak, Agfo, z tym nawisem? Przespałeś się z problemem?
                  Może Karen pomoże wink
                  • 1agfa Re: 31 marca 2014, CWP 10.04.14, 11:28
                    Kiedy się "przesypiam" z tymi 98.% z nawisem, to problem nic a nic nie maleje, a wręcz przeciwnie. Im bardziej mu się przyglądam, tym mniej go widzę i bardziej mi się chce spać! tongue_out 98% działa mocno nasennie, nie widzieć czemu suspicious

hardy1 napisał:

> ... i jak, Agfo, z tym nawisem? Przespałeś się z problemem?
                    > Może Karen pomoże wink
    • hardy1 01 kwietnia 2014, CWP 01.04.14, 09:31
      Dzień dobry smile
      To jest dobra wiadomość na pierwszy dzień nowego miesiąca smile Mam nadzieję, że nie kaczka dziennikarska:
      wyborcza.pl/1,75476,15718139,Japonia_ma_zaprzestac_wszelkich_polowow_wielorybow.html
      • k.karen Re: 01 kwietnia 2014, CWP 01.04.14, 10:54
        Cześć, Hardy, dzień dobry Wszystkim smile

To nie jest kaczka dziennikarska, ale naprawdę wspaniała wiadomość smile
        • hardy1 Re: 01 kwietnia 2014, CWP 01.04.14, 15:31
          Cześć Karen smile
          Oby. Jutro się przekonamy smile
      • hardy1 Re: 01 kwietnia 2014, CWP 01.04.14, 22:33
        Dobry wieczór... a co tu za cisza? Wszyscy już śpią, czy nie obudzili się jeszcze z popołudniowej drzemki? wink

Podobno dzisiejszy sprawdzian szóstoklasistów był tylko primaaprilisowym żartem, sprokurowanym przez ministerstwo edukacji. Jutro uczniowie się dowiedzą, że prawdziwy sprawdzian odbędzie się właśnie drugiego kwietnia suspicious
        • k.karen Re: 01 kwietnia 2014, CWP 01.04.14, 22:56
          Cześć Hardy smile

Nie śpią, pracują albo mają inne obowiązki.
          Zajrzałam na chwilę zameldować, że żyję i życzyć dobrej nocy smile
          • hardy1 Re: 01 kwietnia 2014, CWP 01.04.14, 23:48
            Teraz ja już za późno zaglądnąłem smile
            Ale przynajmniej też się ładnie pożegnam na dobranoc - miłych snów smile
            • k.karen Re: 01 kwietnia 2014, CWP 01.04.14, 23:54
              Ale za to mogliśmy się jeszcze uśmiać przed spaniem big_grin

Dobranoc Hardy, dobranoc Wszystkim smile
              • k.karen 2 kwietnia 2014, CWP 02.04.14, 10:32
                Dzień dobry smile

Deszczowo, zimno, mgła za oknami, ale wiosny chyba już nam nic nie przegoni?

Wszystkim spokojnego dnia smile
                • hardy1 Re: 2 kwietnia 2014, CWP 02.04.14, 12:40
                  Cześć w chwili wolnej smile
                  Karen, jaki deszcz, jaka mgła, jakie zimno?! Czyżbyś wyjechała daleko na północ?! shock wink U mnie lekko chłodno, ale świeci słońce i ani milimetra sześciennego mgły smile
                  • 1agfa Re: 2 kwietnia 2014, CWP 03.04.14, 00:52
                    Cześć Wszystkim. Daję znać, spracowany i zmęczony wielodniowym "użeraniem się". W sprawach rozmaitych. Działkowych i innych, wielce absorbujących.
                    Na działce były bażanty: kogut - osobnik czerwony i lśniący, ze wspaniałym ogonem, wypasiony i zdrowy. Pogonił działkowe koty swoim wrzaskiem, to był widok - nie śmiały się ruszyć! Okrzyki innych bażantów też było słychać w oddali, przetrwały a nawet jest ich więcej. Były dwie wiewiórki, ogniki migające na ledwo zieleniejących gałęziach dębów. Uciecha.
                    Wszystkie budki ptasie zamieszkałe, choć ich tak wiele...
                    Ech, nawet nie zdołam poczytać. Czasu nie staje.
                    Kocina pazurkiem w łydkę wbitym daje znak: spać. Bo wie, że już to praktycznie robię.

Dobrej, spokojnej nocy Wszystkim.

Do jutra, jeśli się uda.
                    • k.karen Re: 2 kwietnia 2014, CWP 03.04.14, 08:14
                      Cześć, Agfo smile

Ach, jak miło czytać o Twoich zwierzach działkowych. To wspaniała wiadomość, że bażancia rodzina się powiększyła smile Wyobrażam sobie, jaką miałeś uciechę obserwując, "kto tu rządzi" big_grin
                  • 1agfa Re: 2 kwietnia 2014, CWP 03.04.14, 00:58
                    PS. U mnie też piękna pogoda, chociaż chłodno, szczególnie nocą.
                    Deszczu ni kropli nie ma, mgły także ani śladu. Przydałaby się porządna kapanina, jest susza; nawet wczesnym rankiem rosy nie uświadczyłem...
                    Jak pogodzić przeciwne racje i potrzeby?
                    hmm...

hardy1 napisał:

> Cześć w chwili wolnej smile
                    > Karen, jaki deszcz, jaka mgła, jakie zimno?! Czyżbyś wyjechała daleko na
                    > północ?! shock wink U mnie lekko chłodno, ale świeci słońce i ani milimetra szeście
                    > nnego mgły smile
                    • hardy1 3 kwietnia 2014, CWP 03.04.14, 07:17
                      Dzień dobry wszystkim smile

Cześć Agfo, nocny Marku smile Wstaję rano - pada. Padaleje. Właściwie niewielki deszczyk. Nie lubię chodzić w deszczu, kiedy muszę iść, ale... no dobrze., rozumiem. Musi ziemia wody chwycić smile
                      • k.karen Re: 3 kwietnia 2014, CWP 03.04.14, 08:18
                        Dzień dobry smile

Hardy, równowaga w przyrodzie musi być i dlatego, dla odmiany, u mnie dzisiaj piękna, słoneczna pogoda. Ciepło i ma być w dzień nawet 22 stopnie smile

Spokojnego dnia Wszystkim smile
                        • 1agfa Re: 3 kwietnia 2014, CWP 03.04.14, 17:53
                          Dzień dobry Karen, dzień dobry Wszystkim smile Tak jest Hardy, nocno-markuję (czasem tak się zdarza), ale wolę dać znak życia kiedy mogę dorwać kompa, chociażby to było nocą.
                          Nie chcę, aby ktoś się martwił suspicious, a także ciekawość goni: co też się dzieje u znajomków.
                          Ani kropli deszczu - nic!
                          Za to chłodno, choć przed południem było słońce. Mapy pogodowe jakoś nie przystają do realnych warunków.
                          Jako że większość woli słońce, to może zróbmy tak: ja zamówię deszcz na noc, a słońce - na dzień, aby pomagało w spacerowaniu, rowerowaniu itp. zajęciach. Może tak być ? Szczodry jestem, niczym lider partyjny suspicious
                          No i będzie sprawiedliwie dla wilków i owiec.
                          Udanego popołudnia.

k.karen napisała:

> Dzień dobry smile
                          >
                          > Hardy, równowaga w przyrodzie musi być i dlatego, dla odmiany, u mnie dzisiaj p
                          > iękna, słoneczna pogoda. Ciepło i ma być w dzień nawet 22 stopnie smile
                          >
                          > Spokojnego dnia Wszystkim smile
                          • hardy1 Re: 3 kwietnia 2014, CWP 03.04.14, 20:58
                            Cześć,Karen i Agfo smile

Jestem za! Znaczy za deszczem w nocy, a słońcem w dzień smile Na szczęście dzisiaj rano pzrestało padać... zgodnie z moim życzeniem smile

Ostatnio jestem dość zajęty... i tak piszę króciutko wieczorem, Agfa nocą, a Karen jest łącznikiem między nami wink
                            Mimo wszystko dla mnie był dobry dzień, zwłaszcza popołudnie smile
                            • k.karen Re: 3 kwietnia 2014, CWP 03.04.14, 21:08
                              Hej, Hardy smile

Lubię wiadomości od Was o dobrych dniach, tak trzymać! smile
                              • hardy1 Re: 3 kwietnia 2014, CWP 03.04.14, 21:20
                                ... a jasne, że trzymamy smile Znaczy dobrych dni się trzymamy smile
                          • k.karen Re: 3 kwietnia 2014, CWP 03.04.14, 21:07
                            1agfa napisał:

> Jako że większość woli słońce, to może zróbmy tak: ja zamówię deszcz na noc, a
                            > słońce - na dzień, aby pomagało w spacerowaniu, rowerowaniu itp. zajęciach. Moż
                            > e tak być ? Szczodry jestem, niczym lider partyjny suspicious
                            > No i będzie sprawiedliwie dla wilków i owiec.

Cześć, Agfo smile Bardzo mi się podoba Twój pomysł i natychmiast zapisuję do do Twojej partii wink Z takim Liderem, jak Ty, to idę z zamkniętymi oczami smile
                            • 1agfa Re: 3 kwietnia 2014, CWP 04.04.14, 00:17
                              Jeszcze na głowę nie upadłem...moją "partią" jest rodzina smile
                              Tylko pogodą chciałbym zawiadywać, stosownie do potrzeb i zamówień, marzenie bardzomałorolnego mieszczucha wink

Zaglądam z dobranocką, dzisiaj klasycznie. Brakuje mi...

Jutro wyprawa ogrodnicza, całodzienna albo dłużej, od pogody zależy.

Dobrej, spokojnej nocy Wszystkim smile
                              • k.karen Re: 3 kwietnia 2014, CWP 04.04.14, 00:19
                                Właśnie o takiej "partii" myślałam, Agfo smile

Dobranoc Wszystkim, dobrej nocy i jutro pięknego dnia smile
                                • hardy1 Re: 3 kwietnia 2014, CWP 04.04.14, 10:06
                                  Doczekamy się, Agfo, nie tylko prognozowania, ale i zawiadywania pogodą. Tyle, że już nie za naszego życia. Słynny "efekt motyla" jest trudny do zaplanowania i przewidzenia skutków wink
    • k.karen 4 kwietnia 2014, CWP, piątkowo 04.04.14, 09:12
      Dzień dobry smile

Słonecznie od rana i niech tak będzie cały dzień.

Na powitanie dla Wszystkich - uśmiechnięte bratki smile

https://www.tapeta-bratki-fiolet-buzie.na-pulpit.com/zdjecia/bratki-fiolet-buzie.jpeg
      • hardy1 Re: 4 kwietnia 2014, CWP, piątkowo 04.04.14, 10:05
        Cześć Karen smile
        To u Ciebie takie ładne kwiatki już kwitną? smile

PS. kultura.gazeta.pl/kultura/1,114438,15734354,To_nie_hollywoodzka_produkcja__to_prawdziwe_kadry_.html#Cuk
        Czekam na ten film, zmontowany z oryginalnych zdjęć i filmów, nakręconych podczas Powstania Warszawskiego. Pokolorowanych, z dodanym głosem, odczytanym z ruchu warg, z dźwiękiem...
        Zdjęcia, filmy, w większości znam. Jaki będzie efekt "uwspółcześniony"? Chcę zobaczyć. Pamiętając, że to wszystko działo się naprawdę. To nie film fabularny, to dalej dokument.
        Premiera ma odbyć się 7 maja...
        • k.karen Re: 4 kwietnia 2014, CWP, piątkowo 04.04.14, 10:11
          Cześć, Hardy smile

Nie, to fotka z netu. Szkoda, że nie u mnie, ale jak zobaczę gdzieś takie sadzonki, to posadzę i niech mi się uśmiechają aż do jesieni smile

Ps. Też czekam na ten film i jestem ciekawa czy spodoba mi się to "pokolorowanie".
          • hardy1 Re: 4 kwietnia 2014, CWP, piątkowo 04.04.14, 10:39
            Nie szkodzi, że "fioletowe" z netu. Rozjaśniają mi i tak słoneczne przedpołudnie, zwłaszcza że ładnie się uśmiechają smile))
            • k.karen Re: 4 kwietnia 2014, CWP, piątkowo 04.04.14, 11:03
              I niech Ci rozjaśniają cały dzień smile

Do napisania... smile
              • hardy1 Re: 4 kwietnia 2014, CWP, piątkowo 05.04.14, 22:23
                Miałem jasne dwa dni, piątek i sobotę smile Mam nadzieję, że i sobota się uda smile
    • hardy1 05 kwietnia 2014, CWP, sobotnie 05.04.14, 22:22
      Dobry wieczór smile
      Sobotnio-wieczorowo, po wyjeździe i powrocie... ale już jestem smile
      Żyjecie? Widzę, że tak smile Zmęczonym, ale chociaż troszkę poczytam smile
    • hardy1 Re: 30 marca 2014, CWP, niedzielnie 07.04.14, 22:33
      Cześć wieczornie smile

Wreszcie mogę chwilę poczytać, co też na Podwórku się działo smile
      • hardy1 Re: 30 marca 2014, CWP, niedzielnie 09.04.14, 14:10
        ... i jeszcze jeden artykuł:
        wyborcza.pl/1,75476,15743317,Gdy_sie_ruszasz__chronisz_mozg_przed_starzeniem.html
        A więc - ruszać się! Jeździć na rowerze! Pływać! Biegać tez można (chociaż akurat tego już nie robię. Ale pierwsze dwie rekreacje - jak najbardziej) smile
        • k.karen Re: 30 marca 2014, CWP, niedzielnie 09.04.14, 14:39
          Cześć, Hardy smile

To wspaniała wiadomość. In vitro daje nadzieję tysiącom bezdzietnych par.

Odnośnie ruszania... chyba przesadziłam, na raz zrobiłam tyle, że spokojnie mogłabym na to poświęcić dwa tygodnie. Cóż, najpierw obowiązki, a dopiero później przyjemności. Chyba że ktoś nie ma obowiązków... to wtedy zgodnie z tym artykułem, możliwe że prędzej się zestarzeje jego mózg wink

Pogoda beznadziejna, przelotne deszcze, a nawet burze i zimno.
          • hardy1 Re: 30 marca 2014, CWP, niedzielnie 09.04.14, 17:33
            Hej Karen smile
            Już 1.300 par może cieszyć się, że niedługo będzie rodziną smile

PS. Co do ruszania się - na co dzień nie chodzi o bicie rekordów, ale o systematyczność (przynajmniej 3 x w tygodniu) smile
            • k.karen Re: 30 marca 2014, CWP, niedzielnie 09.04.14, 22:35
              W moim przypadku ruszanie się, to sześć dni w tygodniu. Dobrze, że wymyślono niedzielę smile
              • hardy1 Re: 30 marca 2014, CWP, niedzielnie 09.04.14, 22:43
                Tak, w niedzielę powinno się więcej czynnie wypoczywać. Można więcej zaplanować rekreacji, niż w powszednie dni smile Po to wymyślono niedzielę suspicious
                • k.karen Re: 30 marca 2014, CWP, niedzielnie 09.04.14, 23:33
                  Jak ktoś się nie rusza przez cały tydzień, to przynajmniej powinien w niedzielę smile
                • 1agfa Re: 30 marca 2014, CWP, niedzielnie 10.04.14, 11:55
                  Widzę, Hardy (cześć), że "aktywizujesz" i agitujesz dla sprawności fizycznej! Tak jest, to dobrze robi na krążenie i ruchomość stawów; na pewno są tacy, których trzeba aktywizować: siedzenie na pupie tę pupę poszerza, co już dowiedziono. Komputer, internet, stały się dla wielu uwięzią i zamiennikiem życia; chociaż - również dla wielu innych - jedynym oknem na świat i dobrodziejstwem.
                  Jak zwykle, trzeba mądrze korzystać.
                  A sam ruszam się aż za bardzo, podobno. Szczególnie "w sezonie".
                  Nie wiedziałem jednak, że po to wymyślono niedzielę big_grin
                  (Znam kogoś, kto już o świcie, przed pracą, biegnie na pływalnię albo biega. Podziwiam shock).
                  Jednak rzeczywiście, tylko niedziela jest w pełni wolna, dla większości - i można sobie robić większe wyprawy.
                  Twoje reportaże wycieczkowe są najlepszym przykładem dobrego wykorzystywania tego dnia!

hardy1 napisał:

> Tak, w niedzielę powinno się więcej czynnie wypoczywać. Można więcej zaplanować
                  > rekreacji, niż w powszednie dni smile Po to wymyślono niedzielę suspicious
    • hardy1 9 kwietnia, środa. In vitro zaczyna się spełniać 09.04.14, 14:07
      Dzień dobry.
      Trafiłem na artykuł - po niecałym roku działania rządowego programu wspierania in vitro dla bezpłodnych par w w Polsce, jest już 1.300 potwierdzonych ciąż smile Pierwsze dzieci już są na świecie.
      Z tego 1/3 w... Łodzi.
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,15752850,Pierwsze_dzieci_z_rzadowego_in_vitro_urodzily_sie.html
      • 1agfa Re: 9 kwietnia, środa. In vitro zaczyna się spełn 10.04.14, 11:22
        Tylko przyklasnąć, nareszcie! Również Białystok (nie tylko Łódź) ma duże osiągnięcia w tej dziedzinie - widziałem reportaż smile
        Rodzą się chciane, upragnione dzieci, uszczęśliwiając swoje rodziny.
        Życzę im jak najlepiej.
        Europejski niż demograficzny będzie ciut-ciut mniejszy.
        A radość, szczęście i nadzieje rodziców?! Super.

hardy1 napisał:

> Dzień dobry.
        > Trafiłem na artykuł - po niecałym roku działania rządowego programu wspierania
        > in vitro dla bezpłodnych par w w Polsce, jest już 1.300 potwierdzonych ciąż smile
        > Pierwsze dzieci już są na świecie.
        > Z tego 1/3 w... Łodzi.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,15752850,Pierwsze_dzieci_z_rzadowego_in_vitro_urodzily_sie.html
        • hardy1 Re: 9 kwietnia, środa. In vitro zaczyna się spełn 10.04.14, 22:40
          Jasne, że przyklasnąć! Może wreszcie dadzą nam, Agfo, odpocząć suspicious
    • k.karen 10 kwietnia 10.04.14, 10:24
      Dzień dobry smile

Jak tu dzisiaj ruszyć się z domu, kiedy deszczowo i zimno?
      Tylko rośliny zdają się być zadowolone z wilgoci i zazieleniły się wiosennie, pięknie.

Wszystkim spokojnego, miłego dnia.

Dla rozjaśnienia zachmurzonego nieba - Natalia Przybysz - Niebieski smile

• 1agfa Re: 10 kwietnia 10.04.14, 10:58
        Dnia dobrego Karen, Wszystkim smile Tak jest. Zimno jest także w moim mieście i wcale mnie to nie cieszy, ale że pada (nareszcie) deszcz - to dobrze.
        Susza na mazowieckich piaskach kryła szarością młodą zieleń roślin.
        Nie mam kiedy pojechać, zobaczyć na działce, tyle co na drzewach miejskich widzę: ożywają, rozwijają się i pysznią pąki - za chwilę będą liście! smile

k.karen napisała:

> Dzień dobry smile
        >
        > Jak tu dzisiaj ruszyć się z domu, kiedy deszczowo i zimno?
        > Tylko rośliny zdają się być zadowolone z wilgoci i zazieleniły się wiosennie, p
        > ięknie.
        >
        > Wszystkim spokojnego, miłego dnia.
        • 1agfa Re: 10 kwietnia 10.04.14, 11:09
          PS. Mam samochodową awarię, niestety - warsztat czeka.
          Poza tym mnóóstwo innych spraw, już drugi dzień zapełniony ponad pojęcie.
          Będę zaglądać w przerwach.

Ale..."nic to, nic to, powiedziałem sobie nic to" wink

Dziękuję Ci Karen za piosenkę. Spacer w lesie smile
          • k.karen Re: 10 kwietnia 10.04.14, 15:25
            Dzień dobry, Agfo smile

U mnie nie inaczej. Pełno spraw i spraweczek, które nagle się biorą nie wiedzieć skąd wink

Gdyby tylko czas był bardziej łaskawy i zwolnił choć na jeden dzień.

Ech... przeczytałam o zakonnicy w "podeszłym wieku". Straszne to wszystko i cisną się na usta słowa, których człowiek nigdy by nie wypowiedział...

• hardy1 Re: 10 kwietnia 10.04.14, 22:36
              Karen, Agfo... jak to się dzieje, że mamy coraz mniej wolnego czasu? Powinniśmy już mieć więcej...
              Chociaż może dobrze, że mamy absorbujące zajęcia... znaczy - żyjemy smile
              • k.karen Re: 10 kwietnia 10.04.14, 23:00
                Nie wiem, Hardy, dlaczego mamy coraz mniej wolnego czasu.
                Wierzę jednak, że to jest przejściowe. smile

Dobrej nocy smile
                • hardy1 Re: 10 kwietnia 10.04.14, 23:22
                  Oby smile
                  Dobrej nocy, Karen smile
      • 1agfa Re: 10 kwietnia 10.04.14, 13:10
        Rzuciłem okiem - i mnie zatkało! Za "wiek podeszły" uważa się 59 lat; dla wszystkich czy dla wybrańców?!
        Kobiety winne, bez najmniejszych wątpliwości, wyroki mizerne - unikają kary z powodu "podeszłego wieku"!

"...Kuratorzy podkreślali, że za kontrolę odpowiada tylko zakon. Po sprawdzeniu przepisów prokuratura w Gliwicach potwierdziła, że instytucje świeckie nie mogą ingerować w kontrolę sprawowaną przez zakon nad ośrodkiem.

Świadek obecny na procesie mówi mi teraz: w tej sprawie wszyscy zawiedli. Nauczyciele nie zajęli się sytuacją w ośrodku, choć dzieci przez wiele lat przychodziły do szkół z siniakami, brudne, zaniedbane. Lekarze, bo niektóre dzieci po pobiciach lub próbach samobójczych były przewożone do szpitala, a powody ich stanu zdrowia nie zostały wyjaśnione. Osoby kontrolujące ośrodek, które przez trzydzieści lat nie zauważyły stosowanego w nim systemu kar...."

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75248,15772314,Czy_Bog_wybaczy_siostrze_Bernadetcie_.html#TRNajCzytSST#ixzz2yTnvlB9T

"...Anna Wietrzyk, rzecznik kuratorium w Katowicach, mówi, że obecnie placówka jest kontrolowana, ale kuratorium odpowiada jedynie za poziom pedagogiczny (czyli może sprawdzić, czy dzieci mają warunki do odrabiania lekcji i nauki). Za rozwój i bezpieczeństwo wychowanków nadal odpowiada jedynie Kongregacja Sióstr Miłosierdzia św. Karola Boromeusza w Trzebnicy...."

Świadkowie-ofiary musieli zeznawać w obecności oskarżonych(!!), żeby nie uchybić ich prawu do obrony!
        Niezwykłe względy, większe dla winnych niż dla ofiar.

Czyli > państwo nadal nie ma żadnego wpływu i możliwości kontroli w podobnych placówkach. Tak jak nie ma kontroli nad jakością i programem nauczania religii w szkole. Pomimo że bardziej niż suto płaci na utrzymanie!! devil

Słów brakuje, kiedy pomyślę o losie tych dzieciaków. Kolejna sprawa.
        Komentarze pod artykułem...
        • hardy1 Re: 10 kwietnia 10.04.14, 22:29
          Cześć smile Brakuje mi ostatnio wolnego czasu, doba za krótka... ale nie narzekam smile

Co do tej zakonnicy i całego "ośrodka zakonnego dla dzieci" - nóż się w kieszeni otwiera. Również na konkordat, który wyłączył zakonne internaty i domy dziecka spod państwowej kontroli i od odpowiedzialności. Jesteśmy w rzeczywistości państwem parawyznaniowym.
          Nad tymi "zakonnymi ośrodkami" zwierzchność sprawuje biskup. I co? I nic. Zero reakcji.
    • hardy1 11 kwietnia 2014, CWP, piątkowo 11.04.14, 09:44
      Dzień dobry piątkowo, wreszcie w słoneczny dzień smile

Proponuję małą wycieczkę... tam, troszkę dalej niż dalej. Są chętni na poszukiwania? Złoto i klejnoty czekają wink
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15773761,Poszukiwacze_skarbow_mamierzyli_wrak_galeonu_z_XVI.html#BoxWiadTxt
      • k.karen Re: 11 kwietnia 2014, CWP, piątkowo 11.04.14, 10:03
        Cześć, Hardy smile

Raczej nie jestem chętna na poszukiwania, bo sprawa wydaje mi się wątpliwa smile
        • hardy1 Re: 11 kwietnia 2014, CWP, piątkowo 11.04.14, 10:20
          Cześć Karen smile Pamiętaj, że kto nie ryzykuje, ten nie ma szansy wink
          • k.karen Re: 11 kwietnia 2014, CWP, piątkowo 11.04.14, 10:28
            Nic na to nie poradzę, że jestem pragmatyczna i nawet jak ryzykuję, to z dokładnym wyliczeniem ile mogę stracić smile
            • hardy1 Re: 11 kwietnia 2014, CWP, piątkowo 11.04.14, 11:54
              Myśl o tym, ile możesz zyskać suspicious
          • hardy1 Re: 11 kwietnia 2014, CWP, piątkowo 11.04.14, 23:19
            Cześć wieczornie smile
            A takie "cuś" ostatnio szybuje nad moją głową wink :

[img]http://img89.imageshack.us/img89/7654/z0j2.jpg[/img]
            • hardy1 Re: 11 kwietnia 2014, CWP, piątkowo 11.04.14, 23:32
              ... gdzie nie spojrzałem - balony smile Prawie czterdzieści smile :

[img]http://img829.imageshack.us/img829/8517/5c9v.jpg[/img]
    • hardy1 12 kwietnia 2014, CWP, sobotnio 12.04.14, 08:30
      Dzień dobry w sobotę, niezależnie czy będzie, czy nie będzie padało (oby!).

Jesteście głodni?
      Wybieracie się na obiad do restauracji? Proponuję stek. Nie macie czasu, chcecie zjeść coś szybko? To weźcie pizzę. Na deser kawałek arbuza albo melona. Smacznego smile :
      metromsn.gazeta.pl/Portfel/51,135229,15106120.html?i=0
      PS. Przypominam, że dzisiaj jest Międzynarodowy Dzień Kosmonautyki. Już się nie mogę doczekać pierwszego lotu turystycznego na Marsa, albo przynajmniej na Księżyc... tyle lat już czekam. A całą poprzednią szybką eksplorację zatrzymał koniec zimnej wojny. Ale nie będę płakał, poczekam wink
      • k.karen Re: 12 kwietnia 2014, CWP, sobotnio 12.04.14, 10:18
        Cześć, Hardy, dzień dobry Wszystkim smile

O nie, dziękuję za takie jedzenie. smile

A widoku balonów, to Ci zazdroszczę wink To musiało być niezwykłe "zjawisko", piękne! smile
        • hardy1 Re: 12 kwietnia 2014, CWP, sobotnio 12.04.14, 10:25
          Hej Karen smile
          Nie lubisz dobrze zjeść? shock Dobre jedzonko nie jest wcale złe wink

Co do balonów - pełna zgoda. Zazdrość smile Niestety, po pomniejszeniu nie widać na fotkach piękna balonów i ich kolorystyki, napisów. Wyglądają tylko jak krople deszczu. Na oryginalnej wielkości zdjęciach prezentują się dużo lepiej smile
          • k.karen Re: 12 kwietnia 2014, CWP, sobotnio 12.04.14, 10:37
            A zjadłbyś... "jadalne złoto"? smile
            • hardy1 Re: 12 kwietnia 2014, CWP, sobotnio 12.04.14, 11:04
              ... zależy co byłoby tym "złotem" tongue_out
              • k.karen Re: 12 kwietnia 2014, CWP, sobotnio 12.04.14, 12:00
                Cokolwiek znaczy to "jadalne złoto", we mnie wywołuje skojarzenie z metalicznym smakiem, podobnym do szpinaku smile

Na razie, idę korzystać z pięknej pogody smile
                • hardy1 Re: 12 kwietnia 2014, CWP, sobotnio 12.04.14, 22:03
                  Udało się smile Cały dzień na rowerze, kropla deszczu nie spadła, czasem nawet słońce przebijało smile Prawie setka nam strzeliła, góra - dół, asfalt - szutrówka - piasek, piękne jeziorko, ognisko, kiełbaski; tym razem same chłopy, więc tempo dobre, nawet bardzo dobre; awaria jednego roweru, flak w drugim rowerze... czegóż chcieć więcej w wolną sobotę? Cudo smile))

Więc... ja też skorzystałem z pogody smile
                  • k.karen Re: 12 kwietnia 2014, CWP, sobotnio 12.04.14, 22:07
                    To pięknie, Hardy smile

Znaczy sobota udana.

Moja też udana, bez awarii, bez flaka, a nawet bez kiełbasek big_grin
                    • hardy1 Re: 12 kwietnia 2014, CWP, sobotnio 12.04.14, 22:31
                      Znaczy, każdy jest zadowolony smile
                      ... oprócz moich czterech liter, które muszą odpocząć, bo dzisiaj dostały trochę... w d... big_grin
                      • k.karen 13 kwietnia 2014, CWP 13.04.14, 09:56
                        Dzień dobry smile

Czy to już tradycja, że w niedzielę musi być deszczowo?

Na poranny uśmiech - niezwykła cierpliwość smile

Mimo deszczu, miłego i uśmiechniętego dnia Wszystkim smile

www.interia.tv/wideo-niezwykla-przyjazn-psa-z-motylem,vId,1465239?parametr=interiatv_wiecej
                        • hardy1 Re: 13 kwietnia 2014, CWP 13.04.14, 18:19
                          Dzień dobry, Karen smile
                          Popołudniowo, ale jeszcze za dnia. Dobrze, że wybraliśmy się na niedaleką wycieczkę nad urokliwe jeziorko, schowane w ostępach. Kiełbaska, pogawędki... i ominął nas deszcz, który spadł w mieście. Tych kilka kropel w ogóle się nie liczy smile Wróciliśmy już po deszczu... i to dobitny dowód, że przed deszczem trzeba uciekać w inne miejsca, a nie siedzieć i czekać smile
                          • k.karen Re: 13 kwietnia 2014, CWP 13.04.14, 20:48
                            Cześć, Hardy smile

No, wreszcie i Ty się przekonałeś, że przed deszczem trzeba uciekać w inne miejsca, a nie siedzieć w domu i czekać smile

A u mnie pogoda była w sam raz i jeszcze raz muszę podziękować za nią Agfie smile Jestem pewna, że to dzięki jego życzeniom mogłam nacieszyć się dzisiaj z odpoczynku w plenerze smile
                            • hardy1 Re: 13 kwietnia 2014, CWP 13.04.14, 21:00
                              Dobrze, że nie uciekałem na piechotę big_grin

W każdym razie część niedzieli miło spędzone w leśnych ostępach, w miłym towarzystwie smile
                              • k.karen Re: 13 kwietnia 2014, CWP 13.04.14, 21:14
                                Jestem pewna, że drugą część niedzieli spędziłeś także w miłym towarzystwie smile

https://i47.tinypic.com/2wqaekm.gif
                                • hardy1 Re: 13 kwietnia 2014, CWP 13.04.14, 21:40
                                  Tak, w miłym gronie rodzinnym smile Im też należy się smile
                                  • k.karen Re: 13 kwietnia 2014, CWP 13.04.14, 21:45
                                    A, to mamy inną miarę ważności, bo u mnie odwrotnie - znajomym też się należy, ale najpierw rodzinie smile smile smile
                                    • hardy1 Re: 13 kwietnia 2014, CWP 13.04.14, 22:26
                                      Jedno drugiemu nie przeszkadza. Zwłaszcza w powiedzeniu smile
                        • hardy1 Re: 13 kwietnia 2014, CWP 13.04.14, 18:24
                          Pies i motyl big_grin Krótka chwila przyjaźni, ale buzia mi się śmiała przy oglądaniu... a pies jaki radosny smile
                          • k.karen Re: 13 kwietnia 2014, CWP 13.04.14, 20:51
                            Mnie też buzia się śmiała smile Podziwiam cierpliwość tego psa i wyraźne zadowolenie z takiego gościa na jego kufie smile Cudne!
                        • 1agfa Re: 13 kwietnia 2014, CWP 14.04.14, 00:04
                          Pies był chyba po prostu zaskoczony i na czas pewien ogłupiał, widząc motyla przed oczami i na własnym nosie, patrząc jak mu ten motyl na jego własnym nosie gra!
                          Zaiste, niezwykła psia cierpliwość wink
                          (...)
                          > Na poranny uśmiech - niezwykła cierpliwość smile

www.interia.tv/wideo-niezwykla-przyjazn-psa-z-motylem,vId,1465239?parametr=interiatv_wiecej
                          (...)
          • k.karen Re: 12 kwietnia 2014, CWP, sobotnio 12.04.14, 10:43
            Tylko raz w życiu widziałam "na własne oczy" taką ilość balonów, ale było to w Niemczech. Niezapomniane wrażenie. smile
            • hardy1 Re: 12 kwietnia 2014, CWP, sobotnio 12.04.14, 11:06
              U mnie od kilku lat corocznie mamy takie "zjawisko na niebie" smile Balony są widoczne częściej, ale te zawody organizują raz w roku smile
            • 1agfa Re: 12 kwietnia 2014, CWP, sobotnio 13.04.14, 09:55
              Dzień dobry Wszystkim smile
              Widziałem dawno temu w Szwajcarii - tam jest to dość pospolity rodzaj zabawy - "startujące" balony, powoli unoszące się w powietrze, kolorowe a każdy inny, wzorzysty bardzo, aż krzyczy swymi pozornie jarmarcznymi kolorami, ale w powietrzu...W powietrzu przesuwają się te olbrzymie, powoli malejące kule, majestatycznie wznosząc sie wyżej i wyżej...piękny to widok gromady kolorowych, płynących dostojnie balonów! Hardy zazdroszczę widoku "na żywo", fajnie że u nas jest tego rodzaju zabawy coraz więcej.
              Czytam, że Karen twierdzi to samo, że widok niezwykły - bo tak jest! smile

k.karen napisała:

> Tylko raz w życiu widziałam "na własne oczy" taką ilość balonów, ale było to w
              > Niemczech. Niezapomniane wrażenie. smile
              • 1agfa Re: 13 kwietnia 2014, CWP, niedzielnie! 13.04.14, 10:09
                A teraz prędko zbieramy się i pędzimy na trasę Maratonu w moim mieście (dojazd skomplikowany) - moi biegną, jeden spośród nich biegnie całą odległość! shock czterdzieści dwa kilometry z hakiem. Szaleństwo shock
                Kilkanaście tysięcy uczestników na te największą odległość, nie licząc krótszej trasy, 10 km. Wystartowali już, od godz. 9.30 już biegną. Dobrze że jest ładna pogoda, słonecznie ale nie ma upału.
                Trzymajcie proszę kciuki, bo to trzynasty - niby szczęśliwy dzień dla jednych, dla innych nie: różnie się o trzynastce mówi suspicious.
                Niech będzie dla Wszystkich dobry i udany ten dzień smile
                Pozdrawiam Wszystkich, do powrotu - w drogę czas.
                Panie kwiat, Panowie smile
                • k.karen Re: 13 kwietnia 2014, CWP, niedzielnie! 13.04.14, 10:37
                  Dzień dobry, Agfo smile

Miło widzieć, że oboje już wstaliśmy i że przynajmniej u Ciebie nie ma deszczu smile

Trzymam kciuki za Twoich i życzę jak najlepszych wyników, a najlepiej miejsca na podium smile

Do zobaczenia... smile
                  • k.karen Re: 13 kwietnia 2014, CWP, niedzielnie! 13.04.14, 10:54
                    Niesamowite! Nie wiem, czy to zasługa wiatru, czy dobrych myśli przesłanych przez Agfę,
                    ale dosłownie przed chwilą, niebo u mnie słonecznie się uśmiechnęło smile

Biegnę korzystać z takiej pogody, bo nie wiadomo, jak będzie za godzinę smile
                    • hardy1 Re: 13 kwietnia 2014, CWP, niedzielnie! 13.04.14, 18:36
                      No! Troszkę słońca, i już człek lepszy nastrój ma smile
                      Agfo, i jak? Dobiegł "z rodziny" do mety?

PS. Balony można u nas oglądać "na żywca", z bliska na lotnisku. Piękne smile
                      • 1agfa Re: 13 kwietnia 2014, CWP, niedzielnie! 13.04.14, 23:53
                        Nie tylko dobiegli, Hardy - ale dobiegli ze znakomitymi wynikami, każde na swoim dystansie smile. No a te czterdzieści dwa kilometry z hakiem...nie do wiary po prostu, czas super.
                        Staliśmy, machaliśmy wszystkim jak na poprzednim półmaratonie.
                        Tylko dotrzeć na upatrzone miejsce było trudno, toteż sami niespodziewanie spory spacer musieliśmy odbyć i to w pośpiechu, aby zdążyć w porę i ujrzeć przebiegającego oczekiwanego maratończyka; rzec można że mikro-maraton własny, dla towarzystwa wink zgodnie z przysłowiem. Powrót taki sam, tyle że już wolniej. Długi, długi spacer. Warto było, aby zobaczyć ludzi, którym się chce ruszyć, biegać, różnego wieku, płci, tuszy. Pełnych energii, zapału, chociaż często zmęczonych od wysiłku.
                        Brawo dla Nich wszystkich za ich walkę smile

hardy1 napisał:

> No! Troszkę słońca, i już człek lepszy nastrój ma smile
                        > Agfo, i jak? Dobiegł "z rodziny" do mety?

Pisałem, że Ci ""zazdroszczę" ciekawej miejscowości? Pisałem! To już nie napiszę suspicious

> PS. Balony można u nas oglądać "na żywca", z bliska na lotnisku. Piękne smile
                  • 1agfa Re: 13 kwietnia 2014, CWP, niedzielnie! 13.04.14, 23:32
                    Jak na mnie, to bladym świtem...! big_grin Słońce spory czas świeciło, wysłałem trochę - deszczu dotąd nie ma wink
                    >
                    > Miło widzieć, że oboje już wstaliśmy i że przynajmniej u Ciebie nie ma deszczu
                    > smile

> Trzymam kciuki za Twoich i życzę jak najlepszych wyników, a najlepiej miejsca n
                    > a podium smile

Podium!! To rzecz nie do osiągnięcia dla zwykłego biegacza, Polska staje się coraz popularniejszym krajem dla światowej klasy maratończyków - chociaż do tzw. miast Wielkiej Szóstki (NY etc.) jest jeszcze daleko. Pierwsze miejsca zajmują jak dotąd Kenijczycy, Nigeryjczycy - za co im wielkie brawa, ale tak już jest. W tym roku naprawdę wielki sukces dla Polaka: trzecie miejsce, właśnie miejsce na podium , zajął Henryk Szost, najszybszy Europejczyk!!
                    (Odrobił zeszłoroczną stratę spowodowana kontuzją). Brawo!

Kciuki Karen kwiat pomogły, jest znakomicie ponad spodziewanie smile
                    • k.karen Re: 13 kwietnia 2014, CWP, niedzielnie! 13.04.14, 23:54
                      Skutecznie wysłałeś, Agfo, bo do tej pory deszczu u mnie nie ma. I proszę zawsze przesyłaj mi piękną pogodę smile

Widzę, że jesteś bardzo zadowolony z wyników Twoich Maratończyków, brawa ode mnie i powodzenia w następnym maratonie, ale także z jeszcze lepszym wynikiem! Hura! smile smile smile

Czekałam na wieści od Ciebie, teraz już mogę iść spać.

Dobrej nocy, Wszystkim smile
                      • 1agfa Re: 13 kwietnia 2014, CWP, niedzielnie! 14.04.14, 00:22
                        Karen smile Nie dałem rady wcześniej zajrzeć (chociaż najszczerzej chciałem). W gościnne sidła złapani zostaliśmy - a po takich przeżyciach i emocjach gościnność była serdeczna nad wyraz suspicious

> bo do tej pory deszczu u mnie nie ma. I proszę zawsz
                        > e przesyłaj mi piękną pogodę smile

Pogodę zawsze chętnie wyślę, o ile ładna będzie, rewanżu oczekując wink

Dziękuje za "hurra!" smile radość to i duma.

Widzę, że mam czytania a czytania...ogólnie i Witkowe zalinkowane artykuły, do których się przymierzam - czytam je "na papierze".
                        Ale to już nie dzisiaj po bardzo długim dniu, dzisiaj tylko pozdrowienia, i

Dobrej, spokojnej nocy Wszystkim
                        smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka