20.03.15, 13:21
Napisałam kiedyś, że nie powiesiłabym Twoich obrazów u siebie na ścianie. Fakt! Wolałabym je oglądać w galerii albo muzeum, bo są zbyt dosłowne, zbyt demaskujące rzeczywistość, a ja..., no, cóż idealistką jestem. Ale doceniam ostrość Twojego spojrzenia i zdolność przełożenia go na... surrealizm. smile

Z netu:
"(...) jest przedstawicielem stylu malarskiego, który można
określić jako realizm surrealistyczno-fantastyczny. Jego obrazy cechuje
niewiarygodna fantazja, pozostawiająca jednocześnie wiele miejsca
dla własnej fantazji odbiorcy.

Każdy może tutaj popuścić wodze swojej własnej fantazji. Zajmuje nas ona tak długo, jak wiele jest miejsca na własne skojarzenia i idee. Artysta nie chce się sam wypowiadać na temat swych prac, uważając, że każdy zobaczy w nich coś innego."
Obserwuj wątek
    • 1zorro-bis Re: Zorro... 20.03.15, 23:26
      wiesz, kazdy wiesza i kupuje to co lubi. Ja tez mam swoich ulubionych. jesli kupuje to kupuje nie nazwisko tylko to co mnie sie akurat podoba. Dla mnie ludzie, ktorzy kupuja tylko bo.....NAZWISKO - sa bez sensu.
      wiec to co mowisz jest O.K!
      ........"Oprócz nietypowych rozwiązań formalno-artystycznych także w warstwie przekazu J.L.......... najprawdopodobniej przez wrodzoną przekorę, komentując zdarzenia społeczno-polityczne, nie respektuje poprawności politycznej, która ostatnio doprowadzona została do absurdu. Wypowiada się wyłącznie we własnym imieniu i po swojemu ukazuje swój świat. Można zaryzykować stwierdzenie, że jego twórczość jest kontrświatem w świecie sztuki......"big_grinbig_grinbig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka