wscieklyuklad
15.05.15, 20:29
ZOSTAĆ!
Na tle mizerii kampanii prezydenckiej i błazeńskiego zachowania obu kandydatów ze wskazaniem przewagi pisiaka, z wielka przyjemnością wysłuchałem wystąpienia Prof. L. Balcerowicza (dyplom w czasach komunistycznych, ale zdobyty dzięki pojęciu treści materiału jaki miał przyswoić i zdanym egzaminom, a następnie pracy naukowej i analizom ekonomicznym na światowym poziomie), który zakłada właśnie nową partię z myślą o kandydowaniu do Sejmu.
Szkoda, że nie można zacytować całości wystąpienia - wniosek jest natomiast taki: obaj kandydaci popełnili wiele błędów w trakcie kampanii, jednak rozwój kraju zależy od tego, by urząd prezydencki piastował człowiek nie mający żadnego powiązania z IV RP.
Profesor wyczerpująco przybliżył sposób sprawowania urzędu przez Prezydenta Wszech Czasów Szanownego Pana Lecha Kaczyńskiego, podkreślając jego dominujący udział w przyzwoleniu na bezprawie SKOK-ów, wetowanie wielu ustaw, które - gdyby je podpisano - lokowałyby Polskę znacznie bliżej średniej europejskiej pod względem ekonomicznym.
Przypomniał udział dudusia w aferach IV RP a zwłaszcza bliską współpracę z ministrem Zbysiem Zero Ziobro.
Powiem szczerze: będę uważnie śledził program powstającej partii.
Wydaje się bowiem, iż skupiając fachowców z prawdziwego zdarzenia może być kuszącą perspektywą dla wyborcy.
Kto wie, czy mój kolejny głos nie zakreśli kratki przy kandydacie partii Balcerowicz-Petru.
O Kukizie trzeba szybko zapomnieć. Dobry człowiek, ale populista.
Jak powiedziała EKO - szacun. Ale nic nadto.
Chyba, że wreszcie on zaproponuje mi ciekawą i świetnie płatną synekurę. Zasługuję na to w pełni.
Fuj, co ja piszę!