Dodaj do ulubionych

Mógł ale nie musiał

29.05.15, 12:58
Prezydent Elekt w trakcie przemówienia po odebraniu od Przewodniczącego PKW dokumentu wyboru na urząd Prezydenta zaapelował do pani premier i ministrów, o zachowanie powagi, o niedokonywanie zmian ustrojowych i innych które by skłócały Polaków.

Według mnie, była to niepotrzebna i niezręczna wypowiedź. Odbieram ją jako wchodzenie tą rekomendacją w obszar działania premiera i rządu. Tym bardziej , że nie jest do 6 sierpnia Prezydentem. A premier rządzi do czasu ukonstytuowania (po wyborach) nowego rządu.

.... zaczyna się ....jątrzenie i dzielenie Polaków.
Obserwuj wątek
    • sorel.lina Re: Mógł ale nie musiał 29.05.15, 13:04
      Niestety, Czuku... Zaczyna się "nowe"...
      • czuk1 Re: Mógł ale nie musiał 29.05.15, 13:12
        Dodam.... słyszałem powtórzenie mowy Prezydenta elekta. Uwagi swoje skierował najpierw do
        obecnego Prezydenta i parlamentarzystów . A to już .... zalecenie bezprawne.

Poza tym zapomniał , jakie niekorzystne działania podejmowało PiS w okresie przekazywania władzy/rządów PO.

Teraz Sasin (w TV INFO) idzie dalej i mówi .... "premier nie ma mandatu społecznego by rządzić, tylko Prezydent Duda ma taki mandat społeczny, demokratyczny."
        • sak.ral Re: Mógł ale nie musiał 29.05.15, 13:19
          przyszło nowe,najnowsze przyjdzie na jesień
          • k.karen Re: Mógł ale nie musiał 29.05.15, 13:47
            Nowe nie znaczy mądre, zwłaszcza pisowskie, bo nie jest mądre, nie będzie tak jak nie było.
            Uszanuję jednak urząd prezydenta, bo zobowiązuje mnie do tego prawo. Kochać nowego jednak nie muszę, ani także podziwiać.
            Na pewno nie posunę się do bydlactwa i nie spalę kukły urzędującego prezydenta tak jak to zrobili bracia Kaczyńscy z kukłą urzędującego prezydenta Wałęsy, a nie był to żart i sarkazm tylko bydlactwo, agresja i nienawiść.
            Na pewno nie nazwę żony prezydenta czarownicą i nie powiem, żeby poddała się eutanazji, albo zaproponowała spalenie jej na stosie, tak jak posunął się do takiego bydlactwa pisolubny Rydzyk.

Na pewno nie posunę się do bydlactwa i nie założę portalu antyduduol, tak jak pisowskie bydlactwo założyło portal antykomor, który ocieka agresją, nienawiścią, bydlactwem i wielokrotnym życzeniem śmierci urzędującemu prezydentowi.
            Na pewno nie posunę się do bydlactwa i nie będę klaskać bydlactwu braci Karnowskich, którzy niejednokrotnie posuwali się i dalej się posuwają do bydlactwa w stosunku do urzędującego prezydenta.
            • sorel.lina Re: Mógł ale nie musiał 29.05.15, 14:03
              Nienawiść zaślepia i odbiera zdolność logicznego myślenia. Zmienia człowieka w bydlę.

Eeeeh, nie da rady uciec od tego politycznego ludzkiego bagna? Od nienawiści, zawiści, zaślepienia, mściwości? Naprawdę nie da się uciec od tego naszego polskiego piekiełka?!

Wiem, wyłączę się z tej rzeczywistości, zagłębię się w moje książki, w moją muzykę, w moje ulubienia, w moje wewnętrzne światy...
              Muszę, bo inaczej oszaleję.
            • sak.ral Re: Mógł ale nie musiał 29.05.15, 14:13

Prezydent Elekt Andrzej Duda w dalszych planach ma wyjść
              z inicjatywą ustawodawczą w sprawie związków partnerskich
              dla księży,braci i sióstr

mężczyźni i kobiety w innym czasie
              prawdopodobnie na przełomie 2016/17
              • k.karen Re: Mógł ale nie musiał 29.05.15, 14:32
                Sakralu, uszanuję urząd prezydenta, ale ani mi się śni szanować pisowskie bydlactwo, które zawsze było, jest i się nie zmieni. Ktoś kto nie chce pamiętać, a teraz toleruje pisowskie bydlactwo sam się w nie wpisuje.
                • sorel.lina Re: Mógł ale nie musiał 29.05.15, 15:10
                  Nowy prezydent będzie zwalczał republikę kolesiów!

natemat.pl/144063,5-bledow-andrzeja-dudy-ktorymi-juz-udowodnil-ze-nie-bedzie-prezydentem-wszystkich-polakow-i-trudno-dac-mu-kredyt-zaufania
            • sorel.lina Re: Mógł ale nie musiał 29.05.15, 14:21
              To jakieś szaleństwo! Niestety, ogarnęło oba walczące plemiona, chociaż to "prawe" w znacznie większym stopniu.

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/p480x480/11350495_1631648773745061_7217369508395658135_n.jpg?oh=c335f81b619432d11611ddc204b70340&oe=55C431FE
              • wscieklyuklad Re: Mógł ale nie musiał 29.05.15, 15:11
                A mnie prezydent elekt może pocałować w dudę.
            • czuk1 Re: Mógł ale nie musiał 29.05.15, 18:15
              Nawiązuję do wpisu K.karen. Widać, jak dużo "bydlactwa" było/jest ze strony PiS. Liczę, że Prezydent Andrzej Duda zacznie godzenie, łączenie Polaków od przywołanie do porządku partii politycznych.
              • ulisses-achaj Re: Mógł ale nie musiał 29.05.15, 18:57
                Bereza2?? Nil desperandum. Dużo za słaby w uszach.. smile no pasaran.. smile
    • sza.aliczek Re: Mógł ale nie musiał 29.05.15, 15:43
      Zupełnie nie musiał. Chciał. Toruje Pisowi drogę do zwycięstwa. Żeby się jeszcze nie poślizgnął.
      • ulisses-achaj Re: Mógł ale nie musiał 29.05.15, 15:50
        Dopóki władza w Polsce będzie na pasku Kościoła, może być tylko gorzej.
        • ulisses-achaj Re: Mógł ale nie musiał 29.05.15, 15:54
          PS Są nowe, dokładniejsze dane o wykształceniu wyborców Dudy. Mnie nie zdziwiły. Na jego program mogli się nabrać głównie ludzie po podstawówce, gimnazjum i zasadniczych zawodowych i "młodzi zbuntowani" - młodzi, których stan umysłu mocno mnie martwi. No ale moje pokolenie doświadczyło peerelowskiej propagandy, a oni nie. Dostana po tyłkach, to zmądrzeją, ale szkoda Polski...
          • sza.aliczek Re: Mógł ale nie musiał 29.05.15, 15:55
            Czemu Duda mówi o Kaczyńskim: "profesor". Przecież on był tylko doktorem.
            • ulisses-achaj Re: Mógł ale nie musiał 29.05.15, 15:57
              Bo to lepiej brzmi... Nauczyciela w liceum też się tak tytułuje.. smile
              • sza.aliczek Re: Mógł ale nie musiał 29.05.15, 16:16
                I widzisz - kiedy Bartoszewskiego tytułowano profesorem, choć profesury nie miał, to kpiono z tego i szarpano człowieka. Kiedy Duda mówi o Kaczyńskim - profesor, wszyscy w namaszczeniu pochylają głowy i przytakują.
                • ulisses-achaj Re: Mógł ale nie musiał 29.05.15, 18:01
                  Różnica jest taka, że Bartoszewski jest autorem 50 książek, miał tytuły doktora honoris causa i był znany na świecie. O Kaczyńskim jako naukowcu i autorze publikacji tego powiedzieć się nie da. Całe to ugrupowane "jedzie" na legendach, mitach i zwykłych kłamstwach
          • ulisses-achaj Re: Mógł ale nie musiał 29.05.15, 15:56
            PSPS Jedyny pozytywny aspekt tego wszystkiego to potrząśniecie tzw. elitami politycznymi, które rzeczywiście oderwały się od rzeczywistości. Nic się nie bierze z niczego, wybór Dudy też.
          • sza.aliczek Re: Mógł ale nie musiał 29.05.15, 15:57
            Wiesz, gdzie to nawet widać? - na forach. Im słabiej ktoś pisze po polsku, im więcej popełnia błędów stylistycznych, interpunkcyjnych, im uboższe ma słownictwo, tym częściej gloryfikuje pisiorów : )))
            Od dawna to dostrzegam. Poczytaj sobie wpisy na WP -rzuca się w oczy.
          • sza.aliczek Re: Mógł ale nie musiał 29.05.15, 16:03
            No cóż, już dawno dawno temu jakiś pisior określił swój elektorat: "ciemny lud". Pamiętacie?
    • sak.ral mógł i musiał 29.05.15, 18:30

w odwecie za polski dywanik
      premier Cameron (link)
      wprowadza sankcje m.in. dla ludzkości z Polski na terenie Królowej Angielskiej

1 fotka (link)

2 fotka (link)
      • ulisses-achaj Re: mógł i musiał 29.05.15, 18:44
        To jest cienki pikuś, Sakralu. Kiedy szefem MSZ zostanie Fotyga, cały świat padnie u stóp Mesjasza Narodów...
    • wscieklyuklad Nadęty 29.05.15, 23:04
      Bucenty - niestety ma związki z Krakowem.
      Bucenty dał lekcję chlopskopanszczyznianego chamstwa.
      Ledwie to to odebrało nominację, a już tupnęlo w Szacowną Podłogę zbuntowaną nożyną obutą w gumofilce z wystająca dość mocno słomą z krowiej podściółki.
      A któż może jednoznacznie stwierdzić, iż pisięta dorwą się jesienią do władzy i podejmą Dzieło Wyzwolenia?
      A co jeśli wygra inna opcja partyjna?
      Faktycznie Nayukochańszą Oyczyzna Nasza nie ma szczęścia do "luminarzy" polityki.
      Wyobraź sobie dużo, że wygrywa jednak PO.
      I cóż wtedy Wielki Wizjonerze?
      Mają teraz brać szmal za "nicnierobienie"?
      A gdzież sie toto tego bauczyło? Na Ujocie z pewnością nie, chyba, że notorycznie opuszczało lekcje z teorii prawa.
      Może na prywatnej uczelni, z której doił kaskę oszukujący Szanownego Pana Rektora?
      Albo migając się w europarlamencie?
      Tak, czy tak nadęty bucenty dał do zrozumienia, że w przypadku wygranej innych, niż pisięta, będzie torpedował wszelkie propozycje reform
      Faktycznie, to będzie bardzo UDANA prezy-dętura!
      • 1zorro-bis Re: Nadęty 30.05.15, 08:49
        a ja mam taka troche surrealistyczna wizje Polski po jesiennych wyborach.....smirk
        Do tego czasu Kukiz rejestruje swoija nowa partie pod nazwa n.p "Pocalujta w d....wojta", dostaje 22 % glosow ( przewaznie mlodziezy, ktora jaja lubi robic) . Jaroslaw Wielki otrzymuje przy wsparciu Dudy 35 % glosow.
        PO dostaje te swoje marne 30 %, PSL ledwo, ledwo 5 % glosow.
        SLD z Millerem i sex.bomba Ogorkowa do Sejmu nie wchodza.
        I co dalej?
        Ano.....Jaroslaw Ksiaze Wielki zawiera koalicje PISiory & Pocalujta w d....wojta i.....mamy taka rorywke przez najblizsze 4 lata jakiej Europa i Swiat nie widzial..big_grin
        Nie cieszycie sie?
        4 lata brac udzial w darmowym kabarecie?big_grinbig_grinbig_grin
        • 1zorro-bis Re: Nadęty 30.05.15, 08:55
          i nadchodzi mlodosc i swiezosc.....big_grinbig_grinbig_grin
          www.facebook.com/photo.php?fbid=394027337456300&set=o.155394177869961&type=1&theater

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka