19.12.16, 02:32
...sie ukonstytuuje PiSRON? (Pisowska Rada Ocalenia Narodowego??
Jak juz u mnie gadaja o tym w TV ze protesty pod sejmem w sprawie wolnych mediow to cos w tym musi byc.
Na ktoryms ze zdjec juz widzialem "jeczydlo" w ciemnych okularach.
Obserwuj wątek
    • sorel.lina Re: Kiedy.... 19.12.16, 02:41
      "Jęczydło" - świetne!

Dunajcu, jak dobrze, że mamy za oceanem takich Polonusów, jak Ty i Skiela! smile
      • dunajec1 Re: Kiedy.... 19.12.16, 03:00
        Sorel, kazdy kto ma oczy i uszy to widzi i slyszy co sie tam dzieje, sa jednak tacy co to nie chca widziec ani slyszec, coz, mozna i tak, ale do czego to prowadzi? To widac.
        A tak na marginesie, mam kolege co to pisior ze hej, slucha tylko wiadomosci i teleekspresu a co tam wygaduja to wiecie, ja nie wiem, ot kiedys tak dyskutuje z nim i mu mowie co sie tam wyrabia, nie podobalo mu sie ze mam racje to zadal mi pytanie, "Z kad ty to wiesz o tym?" Otoz to , skad. Mowie mu ze poczytaj co innego i posluchaj nie tylko co wiadomosci gadaja, on nie bedzie tego robil. No prosze, aby go nie przekonac ze pisiory sa be to nie bedzie czytal. Ot i wyjasnienie np. slow WU ze polonusy tylko za pisiorami.
        A tak na boku to mnie tez serce boli na to co sie tam wyprawia, nie bylem bezkrytyczny jak rzadzilo PO ale teraz....??
        Pozdr.
        • sorel.lina Re: Kiedy.... 19.12.16, 03:04
          Góralu, Tyś zawsze - nawet za morzem - spod hal... smile
          Serdeczności
          • 1zorro-bis Re: Kiedy.... 19.12.16, 06:42
            a w mojej rodzinnej wsi - same gorale PISdzielce. Mozg im chyba gorzala zalala.....big_grinbig_grinbig_grin
            • wscieklyuklad Re: Kiedy.... 19.12.16, 07:08
              Dunajcu, nie uogólniałem, iż cała Polonia to propisięta.
              Tych ostatnich określam mianem Fool-lonii (podobnie, jak zwolenników Tru(m)pka.
              Ciebie zaliczam do Polonusów.
              • 1zorro-bis Re: Kiedy.... 19.12.16, 10:10
                oczywiscie, ze wsrod emigracyjnych Polakow sa ludzie normalnie myslacy!
                Starsza corka byla w Warszawie, miala wyklad na Uniwersytecie, przyleciala do UK zaszokowana tym co sie w Polsce dzieje... Dzisiaj dzwonil syn z Warszawy i sie mnie pyta czy ja wiem co w Polsce sie wyprawia? Ja mu na to: "moj drogi,, Polska jest znowu w glownych wiadomosciach w TV!" Rozmawiam ze znajomymi w Polsce i w Niemczech - wszyscy widza KONIEC PISu......ale porownuja to rowniez do sytuacji jaka byla w 1980 roku....
                • sza.aliczek Re: Kiedy.... 19.12.16, 11:56
                  Ta "dobra zmiana", ta "partia uczciwsza niż wszystkie inne", ci "prawi i sprawiedliwi", swoją mądrą, odpowiedzialną, pro obywatelską polityką doprowadzili do największego kryzysu od 1989 roku! A niech jeszcze dojdą problemy gospodarcze - wyższe ceny w sklepach i na stacjach paliw już się czuje, zaraz dojdzie prąd, za chwilę woda - to będziemy mieć całokształt wielkiej szczęśliwości, jaką sobie garstka - 19% Polaków zażyczyła.
                  Przykre tylko, że pozostałe 80% musi ponosić tego konsekwencje.
                  • sza.aliczek Re: Kiedy.... 19.12.16, 11:57
                    A! no i oczywiście hierarchia naszego Kościoła jest ogromnie wdzięczna.
                    To dobre uczucie być beneficjentem państwa : )
        • skiela1 Re: Kiedy.... 19.12.16, 21:05
          dunajec1 napisał:

> Sorel, kazdy kto ma oczy i uszy to widzi i slyszy co sie tam dzieje, sa jednak
          > tacy co to nie chca widziec ani slyszec, coz, mozna i tak, ale do czego to prow
          > adzi? To widac.
          > A tak na marginesie, mam kolege co to pisior ze hej, slucha tylko wiadomosci i
          > teleekspresu a co tam wygaduja to wiecie, ja nie wiem,

Tak jest jak piszesz.
          Wiele razy slysze oburzenie,ze czytam Wyborcza czy Newsweek tylko,ze ja tez zagladam do innych ,slucham ludzi tych z lewa i z prawa....przeciez nie mozna budawac wlasnych pogladow na podstawie jakiegos niezaleznego szmatlawca.Nawet czytanie tego forum w jakims sensie wzbogaca .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka