Dodaj do ulubionych

Przed 10-tym Lipca....

05.07.17, 13:23
przekazuje do przeczytania:
Przemysław Wiszniewski
31 Min ·

Szanowni Państwo,
miałem okazję wspierać Władysława Frasyniuka wezwanego wczoraj przez policyjny organ śledczy do Długołęki. Stałem wzruszony w sporym tłumie KODerów z Wrocławia, Poznania, Warszawy i innych miejsc, ale także Obywateli RP, przedstawicielek Strajku Kobiet, reprezentantów ODnowy, TAMY i pozostałych organizacji, które brały udział w kontrmiesięcznicy. Był pułkownik Adam Mazguła ze Stowarzyszenia Tarcza.

Pojechałem tam wraz z naszym Mateuszem Kijowskim, który konsekwentnie solidaryzuje się ze wszystkimi represjonowanymi przez obecną złą władzę. Zresztą kilka dni wcześniej jego też wspieraliśmy, gdy wezwała go świdnicka prokuratura. Przypomnę, że został przesłuchany w związku z doniesieniem niedawnych współpracowników z zarządu KODu.

Na ciąganiu Mateusza po prokuraturach najbardziej korzysta teraz PiS, ponieważ KOD ma znacznie obniżoną pozycję polityczną. Korzystają też ci, którzy go zadenuncjowali pod sfingowanymi zarzutami. Żadnego z beneficjentów tej okoliczności w Długołęce nie było.

Władysław Frasyniuk okazał wobec Mateusza Kijowskiego wiele serdeczności. Długo rozmawiali. Byłem świadkiem podobnej życzliwości wobec naszego lidera ze strony takich osobistości naszego życia publicznego, jak Adam Michnik, Lech Wałęsa, Danuta Kuroń.

Józef Pinior to kolejny przypadek prowokacji, dzięki której udaje się spacyfikować reżimowi opozycjonistę. Spotkał się z Mateuszem po przesłuchaniu w Świdnicy. Towarzyszyła im nasza Krystyna Stachowiak. Ludziom trudno wytłumaczyć, że zarzuty korupcyjne należą do tego samego arsenału, co polityczne, tyle że są efektywniejsze w pogrążaniu dysydenta.

Zarzuty wobec Frasyniuka mają charakter stricte polityczny. Mówił o tym wczoraj jego adwokat, który dowodził, że ewentualny proces będzie polegał na przeciwstawianiu artykułu Konstytucji RP, gwarantującego wolność obywatelską do demonstracji i wyrażania sprzeciwu lichej ustawie pisowskiej dającej pierwszeństwo miesięcznicy nad innymi manifestacjami.

Władysław Frasyniuk, dziękując za liczne nasze przybycie, wezwał do spotkania 10 lipca, na które przybędzie też Lech Wałęsa i szacowne grono byłych opozycjonistów z okresu PRL. Nie możemy pozwolić autorytarnej władzy na bezkarne demolowanie naszego życia i zagarnianie całej publicznej przestrzeni:
www.facebook.com/events/149349668967209

Także wczoraj odbyło się w stolicy zebranie zarządu głównego KOD. Nie wiem, o czym debatowali, bo swoim zwyczajem utajnili obrady. Czy jednak obchodzi mnie, o czym? Nie za bardzo. Między nami nie ma żadnej chemii, wprost przeciwnie. Dłużej klasztora, niż przeora. Królobójcy nie są godni zaufania.

Dlatego otaczam się licznym gronem zacnych, pełnych inicjatywy ludzi. Wspieram na miarę swoich skromnych możliwości ich przedsięwzięcia i ich podziwiam. Mam swojego lidera, którym pozostaje Mateusz Kijowski.

8 lipca będziemy obchodzić pod pałacem namiestnikowskim imieniny Adriana:
www.facebook.com/events/1616024578469362

Wierzcie mi, PiS się kończy! Możemy się założyć. To my mamy rację. Będziemy kiedyś te lata wspominać ze zgrozą, ale też z ulgą, że wszystko już za nami.
Obserwuj wątek
    • llmirka Re: Przed 10-tym Lipca.... 05.07.17, 21:19
      Krew się burzy czytając takie brednie!. Frasyniuk był, razem "siedzieliśmy", a dokładnie - Frasyniuk z Kasprzakiem siedzieli przede mną i Piotrem Pytlakowskim. Fakt, Kijowski chwilę się kręcił wokół Władka, ale nie było czasu na jakiekolwiek rozmowy nie związane z akcją. Po dosyć późnym przyjeździe Frasyniuka, Paweł oprowadził go po "terenie" wprowadzając w tajniki akcji. Dziennikarze nie odstępowali ich na krok wykorzystując każdą chwilkę, kiedy mogli zadać mu jakieś pytanie i zrobić fotki. Zagadali go na tyle skutecznie, że policja zdążyła nas okrążyć, ale przedarł się przez ich kordon i uparł się by być w pierwszym rzędzie, a później nie godził się na wyjście z "odosobnienia"póty, dopóki nie zwolnią wszystkich. Wyszedł jako ostatni upewniwszy się, że już nikogo nie przetrzymują. Później przeszliśmy Krakowskim zamykając spontaniczne zgromadzenie pod Pałacem Prezydenta. Kijowskiego tam nie widziałam. Jako, że około północy miałam ostatni pociąg do domu, a w pracy musiałam być o 6:00 zatem wstawałam około 3 - 3:30 nie mogłam pozwolić sobie na pozostanie dłużej z grupą. To co robili później wiem z relacji koleżanek - bandytek i kolegów - bandytków wink
      Mieszkanie poza Warszawą bardzo mnie ograniczało w działalności, a i odjazdy do pracy były bardzo uciążliwe, zatem zamieszkałam w Warszawie. 10 lipca, tak, jak każdego poprzedniego 10 pójdę rano do kościoła gdzie przekażę znak pokoju smoleńskim i tajniakom, których jako, żem maluczka mam tylko czterech od momentu przekroczenia magicznego punktu na Krakowskim, a w kościele (wewnątrz) towarzyszy mi tylko jeden big_grin Na ostatniej mszy tajniak troszkę się speszył, kiedy podeszłam do niego z wyciągniętą ręką, (chyba był nowy), ale jak zobaczył, że stojący z przodu tajniak podaje rękę Pawłowi, uśmiechną się i tez podał rękę na znak pokoju. Do kościoła zazwyczaj wpadałam w ostatniej chwili, Paweł zawsze stoi w połowie głównej nawy, podchodzę do niego i w tym samym momencie jego tajniak mija nas i staje przed nami, a za nami zostaje mój "stróż". Kiedy po kilku minutach wchodzi Wojtek i staje w bocznej nawie, jest za nim dwóch lub trzech garniturowców. W kościele bierzemy czynny udział w mszy, nie przeszkadzamy, jesteśmy wierzącymi chrześcijanami, masz jest dla nas świętością w przeciwieństwie do tego, co dzieje się wieczorem w czasie smoleńskich modłów. ORP byli u Nycza z zapytaniem, czy to, co się tam wyprawia jest obrzędem katolickim, czy jest katolickim upamiętnianiem zmarłych? Odpowiedź była negatywna. A na kazaniu z okazji święta Krzyża, kardynał potępił wykorzystywanie wiary i Krzyża w zgromadzeniach i marszach siejących nienawiść, nazwał to bałwochwalstwem.
      Wracając do Kijowskiego...
      Temu człowiekowi brak honoru, to mały chłopiec, który chce mieć swoje zabawki, który musi "błyszczeć". Trwają przesłuchania na Dzielnej, (wezwania są co 15 minut), ObyPomoc organizuje wsparcie dla przesłuchiwanych w postaci niewielkiej pikiety pod Komendą Policji niezważając kto z jakiej jest grupy, każdy kto zgłosi, że ma wezwanie może liczyć na wszelką pomoc od Obywateli RP. W dniu, kiedy byłam przesłuchiwana, zaskoczona byłam podwójnie. Raz, kiedy zobaczyłam Kijowskiego, który nigdy nie przychodził, a dwa, kiedy podszedł do mnie jak do dobrej znajomej by się przywitać. Kurde, wywalił mnie z KOD-u tuż po pierwszej demonstracji, jeszcze w grudniu 2015, przez cały czas pikiety pod KPRM, przechodząc koło naszych namiotów odwracał głowę. Ilekroć chodziliśmy do niego z prośba o jakieś wsparcie chociażby podpisem, nie godził się, a było nas wówczas kilkoro, (wszyscy wyrzuceni z KOD-u za bezdurno, za chęć działania), i zdawaliśmy sobie sprawę z tego, że dąsy należy odłożyć i zając się konkretnym działaniem, bo czas działa na naszą niekorzyść. Teraz wije się wokół Obywateli RP zwłaszcza Pawła, a ten nie ma sumienia powiedzieć mu "spadaj". Nie interesuje mnie, co on zrobił lub nie zrobił, interesuje mnie jego zachowanie się wobec tej jego sytuacji. Uważam, że powinien zejść z piedestału i w cieni, by nie szkodzić sprawie załatwić swoje sprawy, a nie prosić o pomoc finansową w dowiezieniu na przesłuchanie w sprawie faktur, bo on nie ma, jak się wyraził, "kasy" na bilet. Nawet jeżeli rozmawiał 10 czerwca z Frasyniukiem, była to rozmowa grzecznościowa, kilku-słowna, bo na dłuższą nie było czasu. Mam do niego wieli żal, za to, że podzielił ludzi, podobnie jak zrobił to Kaczyński.
      • llmirka Re: Przed 10-tym Lipca.... 05.07.17, 21:25
        ps
        Dzisiaj przesłuchiwali Bogusia Zalewskiego i kolegę "akademika" z UW i Kijowski się nie pojawił, ale dzisiaj nie było kamer, tak, jak 26 i 28 czerwca.
        • 1zorro-bis Re: Przed 10-tym Lipca.... 05.07.17, 21:45
          a ja powiem jedno ; moze to zabrzmi brutalnie - ale cala ta opozycja jest do dupy.
          Polacy jak widac nie pptrafia sie zjednoczyc, sa klotliwi, zawistni i podejzliwi. Dlatego, niestety ale Kaczynski wygra nastepne wybory. Bo jest cwany i potrafi slabosciami Polakow rozgrywac.
        • ulisses-achaj Re: Przed 10-tym Lipca.... 05.07.17, 22:30
          Kijowski się nie pojawił. Ok. A pojawił się Łoziński, a może Frasyniuk?? Tak nie można rozumować. Nie lubisz Kijowskiego. OK. Twoje dobre prawo, ale zastanawia mnie fakt, że aż tak bardzo Cie "kręci". Też nie brałem udziału w kontrmiesiecznicach. To był mój świadomy wybór. Zmieniłem zdanie, bo zmieniły się także okoliczności. Ludzie też się zmieniają. Selawi.
          • llmirka Re: Przed 10-tym Lipca.... 05.07.17, 23:45
            Ulissesie, nie oceniam ludzi, oceniam ich zachowania w konkretnej sytuacji, zdarzeniu, czynie... Kijowski jest mi obojętny, nie mam powodu by go lubić ili nie. Jego zachowanie się zwyczajnie mi nie odpowiada, uważam, że nie tak powinien zachowywać się człowiek, któremu zależy na "sprawie". Zdaje tez sobie sprawę, że wielki szum w koło niego robią ci, którym na nim, ze tak powiem, zależy ale on ich nie powstrzymuje. Od dawna pojawia się tam, gdzie są "nazwiska" i kamery, a to o czymś świadczy. Mój zal do niego jest uzasadniony, bo kiedy było nas osiem osób, drwił z nas, rozmawiał przez pośredników, Pawła traktował niczym śmiecia, na fb wylewał na niego pomyje... Wiele się wydarzyło by nie rósł żal, ale mimo to, kiedy zajdzie konieczność stanę z nim ramię w ramię wbrew tym wszystkim prawdziwym, czy nie prawdziwym informacjom o nim, mimo żalu, bo on jest moim prywatnym żalem i nie ma prawa stanąć na drodze do celu. Obok Pawła, Wojtka i Tadeusza byłam jedną z nielicznych, która nie widziała nic niestosownego w jego obecności na miesięcznicy. I w śród nas znaleźli się tacy, którzy chcieli go wyprosić, by nie psuł nam "reputacji", sprzeciwiałam się temu uważając, że tak jak każdy obywatel tego kraju ma prawo demonstrować swoją niezgodę z nami póty, dopóki stosuje się do zasad organizatora, (to znaczy, nie używa wuzueli, gwizdków, słów nienawiści.... nie prowokuje smoleńskich, szanuje ciszę, kiedy się modlą). I tak, jak chyliłam i chylę przed nim czoła za porwanie tłumów, tak mam żal za jego podział. Myślę, że gdyby ustąpił, załatwił swoje sprawy w cieniu, wróciłby z podniesioną przyłbicą zdobywając jeszcze większy szacunek społeczeństwa niż miał go w grudniu 2015 roku.
            Uważam też, że nie wszyscy muszą brać udział w miesięcznicach, a już na pewno nie muszą brać udziału w obywatelskim nieposłuszeństwie, są inne wcale nie gorsze metody walki z niepraworządnością. Na przykład Kobiety robią wspaniałe rzeczy, które nie są tak radykalne jak nasze, ale cholernie potrzebne. Doskonale zdaję sobie sprawę, że nie wszystkim odpowiadają nasze akcje, dla mnie tez nie ze wszystkimi po drodze i nie biorę w nich udziału. Na przykład - już chyba jako jedyna nie mam zakazu wejścia do Sejmu, a to dlatego, że uważam, iż bycie na obradach może być o wiele bardziej skuteczne niż nie bycie. Po wielu staraniach udało się Pawłowi przekonać parlamentarzystów i wiele grup społecznych, że tylko razem możemy zatrzymać to pisowskie wariactwo i utworzyli Parlament Obywatelski. Pierwsze posiedzenie będzie w piątek w Sejmie, niestety, nikt nie dostanie przepustki. Niesiołowski z kilkoma innymi posłami spróbują wprowadzić nas na prywatne zaproszenia, ale bardzo wątpimy, że to się uda. Obawiamy się, że Kuchciński bardziej boi się prezesa niż społeczeństwa. Jedna z koleżanek, w poniedziałek chciała złożyć wniosek o przepustkę, dowiedziała się, że nie przyjmują wniosków, bo przepustki są chwilowo wstrzymane. Dostępne są tylko dla zorganizowanych wycieczek. Jest z nami od niedawna, zatem jeszcze nie zdążyła dostać zakazu, wkrocz miała zrobić w czwartek, ale bez przepustki nic z tego.
            • ulisses-achaj Re: Przed 10-tym Lipca.... 06.07.17, 00:46
              Widzę, że się rozumiemy, Ilmirko. smile Dziękuję.
      • ulisses-achaj Re: Przed 10-tym Lipca.... 05.07.17, 22:26
        Nie wdaję się w takie oceny. Kto podzielił ludzi, nie jest wcale tak oczywiste jak Ci się wydaje, Ilmirko. Ocenianie ludzi, którzy w obliczu represji, kłopotów i multum innych powodów nie "okazują heroizmu" jest moim zdanie zajęciem tyleż złudnym co niepotrzebnym. Tu już nie chodzi o personalia. I jeszcze jedna uwaga z moich "dawnych czasów". Nigdy, powtarzam NIGDY nie omawialiśmy ani nie "recenzowaliśmy" zachowania znajomych, kolegów ani przyjaciół na demonstracjach, w trakcie przygotowań do nich, podczas akcji ulotkowych etc. Może dzięki temu słyszę teraz, że łódzka opozycja była najlepiej zorganizowaną w kraju. Za dużo tych resentymentów. Stąd już tylko krok do sekciarstwa. Ogromnie szanuję to, co robisz. I dlatego napisałem, co napisałem.
        • wscieklyuklad Re: Przed 10-tym Lipca.... 06.07.17, 07:08
          Brawo Mireczko - napiszę po powrocie, bo ostatnio konkurs za konkursem i czasu już brak!
          • 1zorro-bis Re: Przed 10-tym Lipca.... 06.07.17, 07:46
            a ja dalej powtarzam: jezeli Polacy nie schowaja wlasne animozje, zawisci i kompleksy gleboko do kieszeni to nigdy nie beda zjednoczeni aby z kims takim jak Kaczynski wygrac. Kaczynski - tak jak Putin w Rosji - jest cwaniakiem i doskonale wyszkolonym psychologiem ( Putina szkolilo KGB a kto Kaczynskiego ?....). Znajac slabosci Polakow doskonale wie jak tym rozgrywac. A przede wszystkim jest cierpliwy i wytrwaly. A tego niestety CALEJ opozycji brakuje. I dlatego - bede Kasandra - nastepne wybory wygra. Niestety.
            • llmirka Re: Przed 10-tym Lipca.... 06.07.17, 13:56
              Zorro, niech żywi nie tracą nadziei. Więcej wiary w ludzi smile
              • llmirka Re: Przed 10-tym Lipca.... 06.07.17, 14:37
                Przy spisywaniu nas policjant proponuje mandat w wysokości 500 -set złotych za zakłócanie porządku, którego oczywiście nie przyjmujemy. Odmowa przyjęcia mandatu = nakaz sądowy poprzedzony przesłuchaniem w charakterze podejrzanych z art 52 paragraf 2 punkt 1 i inne (cokolwiek to znaczy smile ). Na przesłuchaniu nie przyznajemy się do zarzucanych nam win i odmawiając odpowiedzi większość z przesłuchiwanych składa oświadczenie. Na ostatnim przesłuchaniu zrobiłam zdjęcie swoich zeznań wink

https://lh3.googleusercontent.com/Epjleh9dXu6VQmneSdOTZONu9jYhTIDmnqDkvdDOLlmF49KMOfgR0szTjYrvWkn6iGkHK962pAzqB71PxLkWRwDeZZ_mhYbumoBCGJVFrId-3lKFXgu1jIge5Qg51olNSoTS6Qgokfmnx8onXO6KWaH31MhwDwPmmMQKglUGvduTiGBnOqCQ5h7hHueRxOy-lg-PE0KFYGuXLQ7RWc_ZgOhKqRSyHdwTI0UBIvevnS-3i75F5oRpRGqUNo-Jv3_sk0tpQg36n4lr-A7sG9ja6yD_4EDv3LvfAUsiYKEDF1ACw5s0K7Cn_DJ9T543MoLQOlbx0joF3kUQgcVWQMJvIjYTYiKWI6FIRIYKqcgRZUDCfCfz6gLuDFk971Na3jlo4Sx0v2ulGZ-4obB7Z7X8xGHcoVYM8fwRI9BoR1ERpJleAVOdgk-SJMs1pvZoT0E2w6VJFOYIkBvOmxwY9sXlOmmUKVvSeYLROc-fpNx7YtDqL2pRgv9meYmHdKkkJY_qdW8IWQm63H7CoRr9X1tkN2o0e67pxwToUwVN1elhoHK-auAm0qwInCfUF-ReZnMCFtKreEh9a6jhzJcSbYXVowYB_LRbIofn2_zgiS3SK8aKzvwYZCCozw=w358-h635-no

Dzisiaj dostałam wyrok nakazowy za blokowanie Marszu ONR-u na Nowym Świecie i nie w wysokości 500-set złotych, jak żądała policja, a 100 zł . Widocznie Sąd uznał, że szkodliwość mojego bandyctwa jest mniejsza, niż się zdawało policji smile Rzecz jasna, płacić nie będę, a odwołam się od tego nakazu, bo chcę przed Sądem dowieść swojej niewinności. myślę sobie tak - kiedy Wysoki Sąd zobaczy małą, starszą panią nienagannie wyglądającą, pęknie ze śmiechu, że ktoś mógł zarzucić mi blokowanie wielkich ONR-owskich "karków" i z marszu dla mnie przyzna odszkodowanie za bezpodstawne oskarżenia i narażanie na stresowego globusa A skutkować będzie to tym, że za blokowanie smoleńskich nakazu już nie będzie wink
                • 1zorro-bis Re: Przed 10-tym Lipca.... 06.07.17, 14:40
                  zebys sie nie zdziwila.....smirk
                  llmirka napisała:

> Przy spisywaniu nas policjant proponuje mandat w wysokości 500 -set złotych za
                  > zakłócanie porządku, którego oczywiście nie przyjmujemy. Odmowa przyjęcia manda
                  > tu = nakaz sądowy poprzedzony przesłuchaniem w charakterze podejrzanych z art 5
                  > 2 paragraf 2 punkt 1 i inne (cokolwiek to znaczy smile ). Na przesłuchaniu nie pr
                  > zyznajemy się do zarzucanych nam win i odmawiając odpowiedzi większość z przesł
                  > uchiwanych składa oświadczenie. Na ostatnim przesłuchaniu zrobiłam zdjęcie swoi
                  > ch zeznań wink
                  >
                  > https://lh3.googleusercontent.com/Epjleh9dXu6VQmneSdOTZONu9jYhTIDmnqDkvdDO
> LlmF49KMOfgR0szTjYrvWkn6iGkHK962pAzqB71PxLkWRwDeZZ_mhYbumoBCGJVFrId-3lKFXgu1jIg
> e5Qg51olNSoTS6Qgokfmnx8onXO6KWaH31MhwDwPmmMQKglUGvduTiGBnOqCQ5h7hHueRxOy-lg-PE0
> KFYGuXLQ7RWc_ZgOhKqRSyHdwTI0UBIvevnS-3i75F5oRpRGqUNo-Jv3_sk0tpQg36n4lr-A7sG9ja6
> yD_4EDv3LvfAUsiYKEDF1ACw5s0K7Cn_DJ9T543MoLQOlbx0joF3kUQgcVWQMJvIjYTYiKWI6FIRIYK
> qcgRZUDCfCfz6gLuDFk971Na3jlo4Sx0v2ulGZ-4obB7Z7X8xGHcoVYM8fwRI9BoR1ERpJleAVOdgk-
> SJMs1pvZoT0E2w6VJFOYIkBvOmxwY9sXlOmmUKVvSeYLROc-fpNx7YtDqL2pRgv9meYmHdKkkJY_qdW
> 8IWQm63H7CoRr9X1tkN2o0e67pxwToUwVN1elhoHK-auAm0qwInCfUF-ReZnMCFtKreEh9a6jhzJcSb
> YXVowYB_LRbIofn2_zgiS3SK8aKzvwYZCCozw=w358-h635-no
                  >
                  > Dzisiaj dostałam wyrok nakazowy za blokowanie Marszu ONR-u na Nowym Świecie i n
                  > ie w wysokości 500-set złotych, jak żądała policja, a 100 zł . Widocznie Sąd uz
                  > nał, że szkodliwość mojego bandyctwa jest mniejsza, niż się zdawało policji smile
                  > Rzecz jasna, płacić nie będę, a odwołam się od tego nakazu, bo chcę przed Sąde
                  > m dowieść swojej niewinności. myślę sobie tak - kiedy Wysoki Sąd zobaczy małą,
                  > starszą panią nienagannie wyglądającą, pęknie ze śmiechu, że ktoś mógł zarzucić
                  > mi blokowanie wielkich ONR-owskich "karków" i z marszu dla mnie przyzna odszko
                  > dowanie za bezpodstawne oskarżenia i narażanie na stresowego globusa A skutkowa
                  > ć będzie to tym, że za blokowanie smoleńskich nakazu już nie będzie wink
                  • llmirka Re: Przed 10-tym Lipca.... 06.07.17, 15:10
                    Zorro, zdziwić mnie może tylko ustąpienie posła Kaczyńskiego z prezesury i jego odejście od dyktatury graniczącej z faszyzmem
              • 1zorro-bis Re: Przed 10-tym Lipca.... 06.07.17, 14:38
                niestety, z wiekiem zaczynam tracic....smirk
                llmirka napisała:

> Zorro, niech żywi nie tracą nadziei. Więcej wiary w ludzi smile
                • llmirka Re: Przed 10-tym Lipca.... 06.07.17, 15:13
                  "niestety, z wiekiem zaczynam tracic"
                  Nie chwal się tym, by innych nie zarazić
                  • 1zorro-bis Re: Przed 10-tym Lipca.... 06.07.17, 15:27
                    nie chwale sie, tylko stwierdzam FAKT. A zarazliwe to nie jest. Ludzie sa rozleniwieni. Jak im kielbasy i wodki braknie to wtedy sie rusza. Jak za komuny....smirk
                    llmirka napisała:

> "niestety, z wiekiem zaczynam tracic"
                    > Nie chwal się tym, by innych nie zarazić
                    • wscieklyuklad Duck'y łiheweproblem! 07.07.17, 18:59
                      10 lipca za pasem. Wypoczęci po weekendowym byczeniu się z utęsknieniem będziemy czekać na wieczorne zapewnienie, iż po kolejnym miesiacu ZNÓW JESTEŚMY BLIŻSI, CORAZ BARDZIEJ BLISCY I NIEOMAL JUŻ W CENTRUM PRAWDY.

Zjawisko z drabinki znów wejdzie na szczebel, by spod Niebiesiech bredzić przez kilka minut zapluwając mikrofon.
                      Na widnokręgu pojawia się jednak nie promyk słoneczka, które - wedle zapewnień Stalina - miało zaświecić na ojczyźnianych uliczkach, ale Rycerz Apokalipsy.
                      pisonie bydło spod znalu solidarności zapewniło JPZICHK i jego zomowskich przydupasów, iż wywlecze Lecha Wałęsę z Krakowskiego Przedmieścia.
                      Barbarzyńskie scenki uwieczniające bydło wygwizdujące wczoraj w obecności Tru(m)pa swego faktycznego Zbawcę uzmysławiają nam realność a zarazem grozę tego wydarzenia.
                      Można wywlec Frasyniuka. Można wywlec Mirkę i kilkadziesiąt innych osób, a potem - czego dowodzi relacja z ostatniej kaczej logomenorrhe przypomniana przez Mirkę, stawiać kretyńskie zarzuty ludziom, kórzy w odróżnieniu od hamburskich faszystów nie demolują miasta i nie obrzucają ZOMO PiSlicji kamieniami, ani też nie podpalają niczyich samochodów, a tylko siedzą z białymi różami w dłoni, by zaprotestować przeciw teatrowi nienawiści odgrywanemu przez pisony i propisony cwałujące po warszawskim bruku.

Wywleczenie Lecha Wałęsy może być jednak nieco trudniejsze. Były Prezydent jeszcze wówczas Polski, ma bowiem zapewnioną ochronę BOR-owików, a z tymi żartów nie ma.
                      Maja obowiązek bronić Wałęsy przed rozjuszonym bydłem i bez wątpienia zrobią wszystko, co w ich mocy, bo z bydłem jak to z bydłem - nigdy nic nie wiadomo o czym niech świadczy choćby dzisiejsza pierwsza gonitwa ulicami Pampeluny, gdy już w pierwszych minutach do szpitala odwieziono 3 ofiary bydlęcych rogów.
                      Z niecierpliwością będziemy śledzić relacje z Przedmieścia. To ważna - i nie ostatnia - próba sił.
                      • wscieklyuklad Brawo Papugi! 07.07.17, 19:55
                        wiadomosci.wp.pl/miesiecznica-smolenska-nietypowa-oferta-adwokatow-w-sprawie-pomocy-prawnej-dla-ewentualnie-zatrzymanych-6141595517495425a?src01=6a4c8&src02=facebook_wp
                      • llmirka Re: Duck'y łiheweproblem! 07.07.17, 20:57
                        Jeśli Wałęsa zdecyduje się być z nami na Krakowskim... nie będzie miał ochrony borowików. BOR jak każda służba mundurowa nie może brać udziału w przestępstwie. Nasza manifestacja jest postrzegana jako przestępstwo. I jak by na to nie patrzyć, łamiemy niekonstytucyjne, jednakże obowiązujące w Polsce prawo zakazujące demonstrowania w miejscu gdzie jest zgłoszona cykliczna demonstracja. W którymś momencie od ucha ochroniarzy dotrze rozkaz wycofania się i będą musieli się podporządkować. Zatem Wałęsa będzie miał ochronę tylko ORP. My siadamy, Wałęsa siada, policja nawołuje do rozejścia się i ostrzega, że w razie nie zastosowania się do polecenia, użyje przymusu bezpośredniego. My nie posłuchamy i wszystkich nas wynoszą, bo taki maja rozkaz, takie procedury. Próżniowej nas wylegitymują podając - na naszą prośbę - swoje nazwisko, numer służbowy i podstawę prawną. Po sprawdzeniu czy nie jesteśmy poszukiwani, zaproponują mandat. Zazwyczaj jest to kwota w wysokości pięciuset złotych. Nie przyjmujemy mandatu, bo w naszym rozumieniu nie łamiemy prawa, bo jest ono niezgodne z obowiązującą Konstytucją. Sprawa trafia do Sądu. Przesłuchania i wyrok nakazowy. Nie przyjmujemy go do wiadomości, odwołujemy się od bezpodstawnego oskarżenia i czekamy na rozprawę sądową, na której będziemy udowadniać swoja niewinność powołując się na Konstytucję. Od nakazu za ONR ( blokada na Nowym Świecie) odwołanie składam we wtorek. Miesięcznica w poniedziałek, brak czasu, a i w poniedziałek adwokat prześle mi dokumenty. Zatem przed północą zapewne nie zdążę ich podpisać. odwołanie składam sama, adwokat włączy się dopiero kiedy zostanie wyznaczony termin rozprawy. Śmiem sądzić, że Wałęsa przejdzie taka sama procedurę. Żal mi tylko tych młodych policjantów, którzy już uczyli się o Wałęsie w szkole, a teraz .... Cóż, taka praca, parzcież nie mogą się zwolnić, mają rodziny, dzieci, kredyty.... smile
                        • llmirka Re: Duck'y łiheweproblem! 08.07.17, 05:19
                          Jakiś czas temu do Piotra dotarły niepokojące informacje. Potrzebujemy wsparcia "świadków". Im więcej nas będzie, im więcej ludzi, tym niebezpieczeństwo, że kibole uderzą będzie mniejsze.

http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1711574,1,walesa-przestraszyl-pis-partia-nie-wie-jak-powstrzymac-protest-bylego-prezydenta.read]
                          • llmirka Re: Duck'y łiheweproblem! 08.07.17, 05:21
                            http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1711574,1,walesa-przestraszyl-pis-partia-nie-wie-jak-powstrzymac-protest-bylego-prezydenta.read
                            • 1zorro-bis Re: Duck'y łiheweproblem! 08.07.17, 11:53
                              to bedzie teraz prawdziwy test na ......SOLIDARNOSC. Jeli bedzie Walesa, Frasyniu i inni tak jak zapowiedzieli....
                              Jestem bardzo ciekaw tego 10 lipca.smirk
                              • wscieklyuklad Re: Duck'y łiheweproblem! 08.07.17, 12:12
                                W necie pojawiła się niezmiernie ciekawa propozycja.
                                Oto jedne z nautów zasugerował, by protestujący przeciw demolce demokracji, zaprosili księdza, który w chwili, gdy zjawisko z drabinki wychynie z kościoła zaintonowało modlitwę.
                                Wtedy zgromadzenie będzie miało charakter religijny a z tym ZOMOPiS może mieć istotny problem - pałowanie modlących się może nie być trendy. problem w tym jak pozyskać życzliwego księdza (chyba, że ktoś przebierze się w habit, bo przecież nie strój czyni rozmodlonym katolikiem, lecz sam pacierz!).
                                Pojawił się też list do kiboli Arki, odwołujący się do ich "etosu" - jest tam nutka emocjonalnego szantażu, którą można streścić następująco: prawdziwy kibol nigdy nie będzie szedł na pasku gliniarni - zaangażowanie w wydarzenie po stronie ZOMOPiS miałoby być jawnym tego "etosu: złamaniem. Autor listu przywołuje własne doświadczenia więzienne - tam zetknął się z osadzonymi kibolami i tam też poznał zasady etosu.
                                Nie liczyłbym na skumanie tego apelu przez adresatów, tym bardziej, iż - wedle przecieków - toczą się ponoć zakulisowe rozmowy reżimu z kibolstwem. Padają tam obietnice i zapewnienia lukratywnych kontraktów dla firm związanych z kibolstwem - etos z reguły przegrywa z wizją szmalu, więc argument ten traci raczej swe znaczenie.
                                Problem jest też następujący. BOR-owiki mają także ZAPOBIEGAĆ sytuacji, w której może dojść do zagrożenia bezpieczeństwa Lecha Wałęsy - hamburskie doświadczenie uczy, iż w takiej sytuacji można zastosować areszt domowy, jak to miało miejsce wobec Megalomanii Crump.
                                Cała nadzieja, iż Lech oleje ten "areszt" i przyjdzie bez obstawy.

Tak czy inaczej najistotniejszym będzie bardzo dokładna rejestracja przebiegu wydarzeń.
                                Protestujący przeciw demolce państwa winni mieć jak największą ilość kamer/aparatów fotograficznych, ustawiać je w odległościach umożliwiających obserwację wręcz każdego milimetra przestrzeni.
                                Nie wolno też zapominać, iż wydarzenie będzie smakowitym kąskiem dla publikatorżnictwa - warto zaprosić redaktorów do środka grupki - oku kamery fachowców raczej nie umknie najdrobniejszy szczegół prowokacji - widać to było na filmie, który uwiecznił moment popchnięcia Władysława Frasyniuka na ZOMOPiSona przez jednego z dwóch tajniaków junty maskujących tożsamość okularami jak najbardziej przeciwsłonecznymi.
                          • ulisses-achaj Re: Duck'y łiheweproblem! 08.07.17, 13:58
                            Będę tam.
                            • 1zorro-bis Re: Duck'y łiheweproblem! 08.07.17, 15:19
                              to gratuluje! I....trzymaj sie!
                              ulisses-achaj napisał:

> Będę tam.
                              >
                              • 1zorro-bis Re: Duck'y łiheweproblem! 08.07.17, 16:13
                                a gdyby jeszcze do Was oprocz Walesy, Frasyniuka dolaczyl Komorowski i Kwasnieski to bylo by.....ech, marzenia, marzenia.smirk
                                • 1zorro-bis Re: Duck'y łiheweproblem! 08.07.17, 16:23
                                  Walesy 10 lipca nie bedzie.....
                                  www.newsweek.pl/polska/polityka/lech-walesa-w-szpitalu-wezmie-udzial-w-kontrmanifestacji-smolenskiej-,artykuly,412896,1.html
                                  • llmirka Re: Duck'y łiheweproblem! 08.07.17, 20:20
                                    Na Krakowskim... przed Pałacem... jesteśmy od południa i będziemy póty, dopóki nas nie zniosą.
                                    • llmirka Re: Duck'y łiheweproblem! 08.07.17, 20:32
                                      Dziękuję Ulissesie smile

www.facebook.com/ObywateleRP.org/videos/682019498666158/
                                      • wscieklyuklad pisony z ulgą odetchnięte 09.07.17, 11:23
                                        Opaczność zesłała dziś płaszczakowi pierwszą od wielu tygodni spokojną nockę.
                                        Oto późnym popołudniem noc ową poprzedzającym pojawiła się informacja, iż Lech Wałęsa ze względu na pogorszenie stanu zdrowia został hospitalizowany i nie weźmie udziału w poniedziałkowym proteście przeciwko juncie.
                                        Podawane z ust do ust scenariusze rozprawy z noblistą mają już zatem jedynie charakter spekulacji bez szansy na jej weryfikację w warunkach ulicznych.
                                        Być może Lech Wałęsa pojawi się na kolejnej miesięcznicy, zaś Jego brak na jutrzejszym proteście demaskuje bierność innych przedstawicieli elit, którzy unikają otwartej konfrontacji z pisonami.

W innym wątku bolałem nad zezwierzęceniem obu stron politycznej barykady - zbydlęcenie pisonki pawłowicz nie upoważnia bowiem do dewastacji grobu rodziny.
                                        pisony nie pozostają jednak dłużne. Oto komentarze odnoszące się do choroby Lecha Wałęsy.
                                        Wśród komentujący bydlę pisonie janeckie.

Tu komentarze pisoniego bydła (naszo-Ziemców):

crowdmedia.pl/prawicowy-internet-wsciekle-atakuje-walese-szokujace-wpisy/
                                        A tu komentarze cudzoziemców:

polityczek.pl/index.php/uncategorised/4736-agencja-associated-press-bohater-polskiej-demokracji-w-szpitalu-internauci-z-calego-swiata-zycza-walesie-zdrowia
                                        • wscieklyuklad Re: pisony z ulgą odetchnięte 09.07.17, 11:25
                                          aszdziennik.pl/120281,skoro-miesiecznica-to-akt-religijny-to-czas-zalozyc-kosciol-jaroslawian-wiec-napisalismy-mu-statut
                                          • wscieklyuklad Re: pisony z ulgą odetchnięte 09.07.17, 11:31
                                            A uważajcie na siebie - dobrze byście mieli kartki z danymi osobowymi, które przekazujcie sąsiadowi w chwili gdy Was będą bestialsko wywlekać z tłumu, bo nie wiadomo czy przeżyjecie "wywiad" na PiSkomisariacie.

www.fakt.pl/wydarzenia/polska/smierc-na-komisariacie-policji-w-szczytnie/xzze6gn
                                            • wscieklyuklad Re: pisony z ulgą odetchnięte 09.07.17, 11:55
                                              Metody ZOMO wiecznie żywe!

https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/19732327_1560288437376360_2233851120752318510_n.jpg?oh=c5f2275f9ec275e4b0ff0ac92bd6a798&oe=5A01FED3
                                              • 1zorro-bis Re: pisony z ulgą odetchnięte 09.07.17, 12:05
                                                u mojej mamy tez bylo dwoch "smutnych"....smirk
                                                Ciekaw jestem co chcieli?big_grin Pytali sie gdzie jestem.....Dziwne.big_grin
                                                • wscieklyuklad Re: pisony z ulgą odetchnięte 09.07.17, 19:42
                                                  https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/19961136_2021202441447107_4231714813202454437_n.jpg?oh=425e96fb0ba63919d0506351b8e925ce&oe=59FE7F7A
                                                  • 1zorro-bis Re: pisony z ulgą odetchnięte 09.07.17, 23:29
                                                    a czego te dobre pany tak sie boja? Gorzego sortu???big_grin
                                                  • 1zorro-bis Re: pisony z ulgą odetchnięte 10.07.17, 07:02
                                                    zaczelo sie! Dzisiaj w nocy....wynoszenie gorszego sortu spod palacu.....smirk
                                                    www.facebook.com/100010688025975/videos/vb.100010688025975/448797438819853/?type=2&theater
                                                  • 1zorro-bis Re: pisony z ulgą odetchnięte 10.07.17, 07:18
                                                    paranoi ciag dalszy!
                                                    mrfashion.pl/krakowskie-przedmiescie-zablokowane/
                                                  • sorel.lina Re: pisony z ulgą odetchnięte 10.07.17, 11:21
                                                    Transmisja na żywo

Tekst linka
                                                  • 1zorro-bis Re: pisony z ulgą odetchnięte 10.07.17, 12:02
                                                    zaklocenia! Nic nie mozna zrozumiec....smirk
                                                  • sorel.lina Re: pisony z ulgą odetchnięte 10.07.17, 14:05
                                                    Z netu:

Do przemarszu miesięcznicy przez Krakowskie Przedmieście jeszcze siedem godzin, a ulica od katedry po pałac jest zamieniona w klatkę, po której pochód przejdzie. Nie wiem, jak blisko uda się nam podejść. Będziemy próbowali nawet gdyby nas odegnano od barierek i płotów. Niech Jarosław Kaczyński zobaczy, że nie możemy pogodzić się z taką zmianą prawa, która daje całą wolność jemu i jego poddanym, a nam - nasze prawa odbiera.
                                                    Jesteśmy obywatelami tego kraju, w stopniu nie mniejszym niż rodzina Kaczyńskich. Są wśród nas osoby, które w katastrofie samolotu w Smoleńsku straciły przyjaciół, niektórzy - członków rodzin. Wiemy, że nie tak obchodzi się żałobę, wiemy, że nie o modlitwy w intencji zmarłych tu chodzi.
                                                    Nie godzimy się na te ograniczenia dla nas, obywateli uznanych przez Jarosława Kaczyńskiego za gorszy sort, za złodziei i komunistów. Nie chcemy, żeby nami pomiatano. Nie ma na to zgody.

Tak, kordony policji mogą nam nie pozwolić na podejście w pobliże miesięcznego zgromadzenia wierzących w religię smoleńską. Policja jest teraz na usługach PiS.

Obywatele z partii Prawo i Sprawiedliwość, czy nie rozumiecie, że wasz wódz czyni zło i prowadzi was do dyktatury ?

Będzie to dyktatura wroga nam, opozycjonistom, ale, jak każda dyktatura, sięgnie i do was.

I wam odbierze prawo do życia w spokoju, do uczciwych procesów sadowych, do znalezienia pracy wedle wykształcenia, a nie z partyjnego poparcia. Do nauczania waszych dzieci zgodnie z prawdą i z wymaganiami współczesnej cywilizacji.

Jarosław Kaczyński jest nieszczęśliwym, samotnym człowiekiem. Nie z naszej winy. Taką drogę życiową wybrał i po takiej idzie, ciągnąc za sobą tłumy, bo władza jest jego jedyną pasją.
                                                    Chce jej coraz więcej i więcej, i umie ją zdobywać. Można ten jego talent podziwiać, ale czy trzeba za nim iść?

Wszystkie dyktatury kończą się źle.

Halina
                                                  • 1zorro-bis Re: pisony z ulgą odetchnięte 10.07.17, 14:25
                                                    biedaczysko....kurdupel. Samotny i nieszczesliwy. Jak Adolf Hitler kiedys....Bo Ewa Braun to byla dla niego tak jak kot dla kurdupla...smirk
                                                  • 1zorro-bis Re: pisony z ulgą odetchnięte 10.07.17, 14:28
                                                    ...a przyglupawy "kalach" z UE tradycyjnie znowu zajazgotal.....smirk
                                                  • 1zorro-bis Re: pisony z ulgą odetchnięte 10.07.17, 14:32
                                                    korekta: jeszcze z UE ale za niedlugo juz tylko z UK.....big_grin
                                                  • sorel.lina Re: pisony z ulgą odetchnięte 10.07.17, 14:35
                                                    Komfortu prezesa strzegą..."patriotyczni" nastoletni ochroniarze

http://i68.tinypic.com/28rp2cn.jpg

http://i65.tinypic.com/65d4rt.jpg
                                                  • sorel.lina Re: pisony z ulgą odetchnięte 10.07.17, 15:47
                                                    I tak ma być co miesiąc po wieki wieków?

http://i68.tinypic.com/in4eo8.jpg
                                                  • wscieklyuklad Re: pisony z ulgą odetchnięte 10.07.17, 15:59
                                                    https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/19990391_10210125746756377_8730962028635898377_n.jpg?oh=e7032a5f4ccf2834e4835fd2578f0d05&oe=59FE00EE

Wiewiórki nam doniosły co będzie treścią bredni zjawiska z drabinki.
                                                    Podobno dowiemy się, że jesteśmy znów bliżsi prawdy.
                                                    I na to pójdzie blisko pół miliona złotych z naszych podatków.
                                                  • 1zorro-bis Re: pisony z ulgą odetchnięte 10.07.17, 16:00
                                                    PARANOJA!!!!big_grin
                                                    Kiedys kurdupel musi chyba ten CYRK skonczyc??!big_grin
                                                  • 1zorro-bis Re: pisony z ulgą odetchnięte 10.07.17, 16:05
                                                    Boze....."kalachu"! Jestes tak prymitywna i durna istota, ze az trudno uwierzyc, ze takie "cus" tyle lat w UK sie uchowalo....big_grin
                                                    Myslalem, ze na taka glupote to tylko "Jackowo" w Chicago ma licencje...big_grin A moze Ty z trgo transportu dio "Jackowa" kiedys ucieklas i tak Ci sie w UK ostalo....?big_grinbig_grinbig_grin
                                                    To by wiele tlumaczylo...smirk
                                                  • wscieklyuklad Re: pisony z ulgą odetchnięte 10.07.17, 16:08
                                                    Daj spokój z zakompleksioną sunią, popiskuje żeby to coś zauważyć .

https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/19959251_2021607128073305_7461794878575052913_n.png?oh=f5a92bffea00e01e23ea8445bdaa633c&oe=5A09EBB2

To są ważne sprawy!
                                                  • sorel.lina Re: pisony z ulgą odetchnięte 10.07.17, 18:27
                                                    Teraz w Warszawie
                                                    Tekst linka
                                                  • sorel.lina Re: pisony z ulgą odetchnięte 10.07.17, 18:42
                                                    Tekst linka
                                                  • sorel.lina Re: pisony z ulgą odetchnięte 10.07.17, 18:50
                                                    Tekst linka
                                                  • wscieklyuklad Re: pisony z ulgą odetchnięte 10.07.17, 18:44
                                                    Na szczęście jest tylko garstka warcholow. Ale i przed taką garstka drży zjawisko z drabinki i jego przydupasy
                                                  • sorel.lina Re: pisony z ulgą odetchnięte 10.07.17, 18:55
                                                    Garstka???!!!
                                                  • sorel.lina Re: pisony z ulgą odetchnięte 10.07.17, 18:56
                                                    Taka garstka? smile

Tekst linka
                                                  • sorel.lina Re: pisony z ulgą odetchnięte 10.07.17, 18:58
                                                    Garsteczka smile

Tekst linka
                                                  • sorel.lina Re: pisony z ulgą odetchnięte 10.07.17, 19:12

Tekst linka
                                                  • wscieklyuklad Re: pisony z ulgą odetchnięte 10.07.17, 19:19
                                                    Tyle co fijolki wyszlochaly
                                                  • wscieklyuklad Re: pisony z ulgą odetchnięte 10.07.17, 19:22
                                                    Jesteśmy wciąż o godzinę dalej od prawdy, ale za godzinę znow będziemy bliżsi o godzinę do prawdy. I to jedyna godna polecenia prawda o tej prawdzie
                                                  • sorel.lina Re: pisony z ulgą odetchnięte 10.07.17, 20:53
                                                    Oglądałam transmisje (kilka różnych) na żywo. Kontrmanifestantów był tłum!
                                                    Ale najbardziej podobała mi się ich decyzja o opuszczeniu Krakowskiego Przedmieścia i odejścia w inne miejsce (Pl. Piłsudskiego) zanim "smoleńczycy" wyszli z mszy. smile
                                                    W ten oto sposób kontrmanifestanci pozostawili prezesa i jego wyznawców sam na sam z setkami policjantów i... barierkami. big_grin
                                                    Świetne posunięcie! big_grin
                                                  • sorel.lina Re: pisony z ulgą odetchnięte 10.07.17, 21:01
                                                    http://i64.tinypic.com/314tdsk.jpg
                                                  • wscieklyuklad fijołkowatymi łzami rozszlochany 10.07.17, 21:10
                                                    Odetchnąłem z ulgą!
                                                    Już dygotałem, iż nawet o milimetr do prawdy się nie zbliżyliśmy. A tu taka nowina!
                                                    Czytają Podwórko od dechy do dechy. Zawstydzili się, że JPZICHK na przeżycie przygody seksualnej narażają (wypierdolenie się na drabince) tedy inszym go symbolem ukontentowali.
                                                    Drabinka już nie celem ostatecznym ale bramą ku Sarkofagowi się stała.
                                                    Z tego też sarkofagu struś-zjawisko czachę ukrywszy za banerami (zdziecinniał zupełnie sądząc, że gdy kogoś nie widzi, to po tamtej stronie puchą wionie) mówkę (albo raczej mufkę, bo rozgrzał mnie do czerwoności) strzelił.
                                                    Na szczęście mogłem się uspokoić. Jesteśmy ZNÓW BLIŻEJ PRAWDY!

No to mogę spokojnie udać się na nocny spoczynek.
                                                  • wscieklyuklad Re: fijołkowatymi łzami rozszlochany 10.07.17, 21:13
                                                    Nikła grupka manifestujących udaje się pieszo w kierunku Wim Bleble Donu by tam dopingować grających w palanta pustą czachą poPiSkującej coraz rozpaczliwiej suni.

www.facebook.com/memnewspl/videos/1930982423813161/
                                                  • wscieklyuklad Re: fijołkowatymi łzami rozszlochany 10.07.17, 21:17
                                                    Ze strachu sfajdani obstawili się setkami ZOMO-wców.

https://pikio.pl/wp-content/uploads/2017/07/1-79.jpg

W finale imprezki gliniarnia odgradzała ich od powietrza.
                                                  • wscieklyuklad Re: fijołkowatymi łzami rozszlochany 10.07.17, 21:20
                                                    Uczę się na pamięć tej modlitwy ku czci pomordowanych w Smoleńsku wygłoszonej przez zjawisko z sarkofagu.

www.facebook.com/newsweekvideo/videos/1377575455689766/
                                                  • wscieklyuklad Re: fijołkowatymi łzami rozszlochany 10.07.17, 21:27
                                                    Wynosili tyle, że pod osłoną nocy.

www.facebook.com/100010688025975/videos/448797438819853/
                                                  • wscieklyuklad Re: fijołkowatymi łzami rozszlochany 10.07.17, 21:30
                                                    To prawda - rzond nie popiera gejów, ale ich nie prześladuje.

https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/19959103_1593200347388655_6830695252779308499_n.jpg?oh=539cecec45e79965ea2896d5c2e52fef&oe=5A11D741
                                                  • ulisses-achaj Re: fijołkowatymi łzami rozszlochany 10.07.17, 21:30
                                                    Pozdrowienia z Warszawy. Szkoda że tego nie widzieliście. Tysiące ludzi i wszyscy jak jeden mąż pokazali pisowi plecy i stosowny palec. Miny policji i tzw solidarności członków bezcenne. Ha ha ha ha ha
                                                  • wscieklyuklad Re: fijołkowatymi łzami rozszlochany 10.07.17, 21:32
                                                    Ten bucenty z pewnością tratował Krakowskie Przedmieście z pisonami.

https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/19884310_1730054927036744_2597137449154459851_n.jpg?oh=21bd2679775921e70ca44b82c8cd065a&oe=5A10032E
                                                  • wscieklyuklad Re: fijołkowatymi łzami rozszlochany 10.07.17, 21:33
                                                    Skoncentrujcie się na pierwszej scence filmu.
                                                    Gdzie ten ZOMOwiec pcha łapska?

www.facebook.com/miron.kurzak/videos/1474996039225496/
                                                  • wscieklyuklad Re: fijołkowatymi łzami rozszlochany 10.07.17, 21:39
                                                    https://memnews.pl/images/0/0/0/4/5/7/4/6/s9nmj7uc.png
                                                  • wscieklyuklad Re: fijołkowatymi łzami rozszlochany 10.07.17, 21:42
                                                    https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/19875283_2021604458073572_2856587192093412785_n.png?oh=56c91a8db425ea7bba8005c6f9007ed0&oe=5A00F54A

A w tym czasie pięta lub inny złodziej, okrada może jakąś bezbronną staruszkę z resztek oszczędności, którymi spłaca zaciągnięty przed 40. laty kredyt?
                                                  • wscieklyuklad Re: fijołkowatymi łzami rozszlochany 10.07.17, 21:43
                                                    Dojmujący smutek na ryjach żałobników.

https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/19800688_1909983992577055_4856693937327382113_o.jpg?oh=211c1ac08969f3a1eb54bf9cb9cfece4&oe=5A0E3A10
                                                  • 1zorro-bis Re: fijołkowatymi łzami rozszlochany 10.07.17, 22:36
                                                    no sorry, ale na ten parszywy ryj kurdupla patrzec nie moge! Chyba zaraz zanieczyszcze monitor.....
                                                    wscieklyuklad napisał:

> Dojmujący smutek na ryjach żałobników.
                                                    >
                                                    > https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/19800688_1909983992577055
> _4856693937327382113_o.jpg?oh=211c1ac08969f3a1eb54bf9cb9cfece4&oe=5A0E3A10
                                                    > ]
                                                  • ulisses-achaj Re: fijołkowatymi łzami rozszlochany 11.07.17, 02:11
                                                    Z forum: "lodzermensz13 godziny temu

Oceniono 17 razy7

@swientyjacenty
                                                    Cyrk.
                                                    Zmobilizowano tysiące policjantów. Do tego kilkudziesięciu stoczniowców (ciekawe co z resztą). Do kompletu był też pan Duda, który w stanie wojennym służył w elicie ludowego wojska polskiego. Były barierki wygradzające przestrzeń. I byli parawaniarze, którzy nosili parawany, dzięki którym prezesowi oszczędzono widoku wkurzonego narodu.
                                                    Tylko nie było narodu.
                                                    Naród się zebrał w liczbie przekraczającej wszystkich policjantów i pisowców razem wziętych. Po czym odwrócił się tyłem, strzepnął kurz ze stóp i poszedł w swoją stronę, okazując reżimowi pogardę, na jaką sobie zasłużył.
                                                    Cała małość tej władzy ukazała się w pełnej krasie".

To prawda. Ci durnie naprawdę nieśli parawany. Chyba po to żeby prezesik nie umarł ze strachu. Bo że to jest śmierdzący mały tchórz, wie każdy. Słyszałem rozmowę policjantów. Stali przy suce udekorowanej białymi różami. "Co my, tu k. .. robimy?" "Nie wiem, ale pilnować tego wybiegu dla ... (mowa o "trasie -kanale dla miesięcznicy" "Cśśś, pogadamy później, ale cyrk! Tylko czołgów brakuje!". Blokada bocznej uliczki. Ludzie nadchodzący od strony Pałacu przechodzą, do pałacu wstęp wzbroniony. Pytam dlaczego. "Trwają działania policyjne" odpowiada chłopak w mundurze. I wierzcie lub nie, ale w tonie, spojrzeniu i mowie ciała idać że po prostu się wstydzi. Po chwili dodaje: "Ale Królewską Pan dojdzie, nie jest blokowana..." smile
                                                  • dunajec1 Re: fijołkowatymi łzami rozszlochany 11.07.17, 03:22
                                                    Czy kiedys tym policjantom bedzie sie obcinalo emerytury bo "sluza" pisiorom?
                                                    Ot zagwozdka, bo przeciez dzis maja wybor , za prl-u go nie bylo.
                                                  • 1zorro-bis Re: fijołkowatymi łzami rozszlochany 11.07.17, 07:05
                                                    wiekszego zdebilenia Polski to nawet za Jaruzelskiego nie bylo. Tamten przynajmniej mial nad soba "bat wielkiego brata", a ten? Pelne gacie strachu przed wlasnym narodem....big_grin
                                                  • sorel.lina Re: fijołkowatymi łzami rozszlochany 11.07.17, 09:42
                                                    ulisses-achaj napisał:

> Zmobilizowano tysiące policjantów. Do tego kilkudziesięciu stoczniowców

Aż kilkudziesięciu? Nooo, sukces, niebywały sukces! smile A mieli kontrmanifestantów czapkami nakryć... smile

Tylko spójrzcie na ten czarny pas - szpaler policji przy "murze" z barierek

http://i65.tinypic.com/2cmqe4w.jpg

> Były barierki wygradzające przestrzeń. I byli
                                                    > parawaniarze, którzy nosili parawany, dzięki którym prezesowi oszczędzono wido
                                                    > ku wkurzonego narodu.

big_grinbig_grinbig_grin Jak małemu dziecku, któremu zasłania się oczy, żeby się nie bało.
                                                    Bo dzidziuś jest przekonany, że czego nie widzi, tego nie ma. big_grinbig_grinbig_grin

> Naród się zebrał w liczbie przekraczającej wszystkich policjantów i pisowców ra
                                                    > zem wziętych. Po czym odwrócił się tyłem, strzepnął kurz ze stóp i poszedł w swoją
                                                    > stronę, okazując reżimowi pogardę, na jaką sobie zasłużył..

Według obliczeń podanych przez policję

Manifestanci (smoleńscy) - 2000
                                                    Kontrmanifestanci - 2500
                                                    Policjanci - 2300

http://i64.tinypic.com/2hwd6ch.jpg

http://i68.tinypic.com/yktfo.jpg

> To prawda. Ci durnie naprawdę nieśli parawany. Chyba po to żeby prezesik nie um
                                                    > arł ze strachu. Bo że to jest śmierdzący mały tchórz, wie każdy.
                                                    Słyszałem rozm
                                                    > owę policjantów. Stali przy suce udekorowanej białymi różami. "Co my, tu k. ..
                                                    > robimy?" "Nie wiem, ale pilnować tego wybiegu dla ... (mowa o "trasie -kanale d
                                                    > la miesięcznicy" "Cśśś, pogadamy później, ale cyrk! Tylko czołgów brakuje!".
                                                    > Blokada bocznej uliczki. Ludzie nadchodzący od strony Pałacu przechodzą, do pałacu
                                                    > wstęp wzbroniony. Pytam dlaczego. "Trwają działania policyjne" odpowiada chło
                                                    > pak w mundurze. I wierzcie lub nie, ale w tonie, spojrzeniu i mowie ciała widać

> że po prostu się wstydzi. Po chwili dodaje: "Ale Królewską Pan dojdzie, nie jest
                                                    > blokowana..."
                                                    smile

Tylko współczuć tym chłopakom... Zwłaszcza gdy w zawartym kordonie musieli pilnować pustych ulic i stawiać czoło agresywnym białym różom

http://i66.tinypic.com/1hs2rn.jpghttp://i68.tinypic.com/1zluglx.jpg

http://i66.tinypic.com/116mfrn.jpg

Pan za to zapłaci, pani zapłaci, ty zapłacisz, ja zapłacę... ot, solidarność według "dobrej zmiany.

A naród-suweren po raz 87 dowiedział się od prezesa, że jest coraz bliższy prawdy, że prawda jest tuż, tuż i że władza nie zawróci ze swojej drogi ku prawdzie.

• sorel.lina Déjà vu 11.07.17, 09:56
                                                    Déjà vu...

http://i64.tinypic.com/2cdbj8g.jpg
                                                  • sorel.lina Re: fijołkowatymi łzami rozszlochany 11.07.17, 10:06
                                                    Uwaga, uwaga!
                                                    PiS już wie, kto zapłaci za ochronę ich prezesa: władza planuje obciążyć kosztami... kontrmanifestantów! Śmiać się, czy płakać?

https://i66.tinypic.com/116mfrn.jpg
                                                  • sorel.lina Re: fijołkowatymi łzami rozszlochany 11.07.17, 10:11
                                                    sorel.lina napisała:

> Uwaga, uwaga!
                                                    > PiS już wie, kto zapłaci za ochronę ich prezesa: władza planuje obciążyć koszta
                                                    > mi... kontrmanifestantów! Śmiać się, czy płakać?

>
                                                    > https://i66.tinypic.com/116mfrn.jpg

Powtórzmy:
                                                    Według oficjalnych danych policji wczoraj w Warszawie było:

2000 manifestantów (smoleńskich)
                                                    2500 kontrmanifestantów
                                                    2300 policjantów (!)

Wynika z tego, że prawie każdy kontrmanifestant miał swojego policjanta. A zatem każdy kontrmanifestant będzie miał zapłacić za "swojego" policjanta. Sprawiedliwie musi być!
                                                  • ulisses-achaj Re: fijołkowatymi łzami rozszlochany 11.07.17, 10:30
                                                    Ilu było kontrmanifestantów, widać na zdjęciu z drona. Kadr nie obejmuje jednak ani części PZ po lewej stronie (w stronę pałacu prezydenckiego) ani ulicy Senatorskiej, na której stali ci, dla których zabrakło miejsca w okolicy kolumny Zygmusia. "Gienialny" Błaszczak pomylił skutek z przyczyną smile niech zaproponuje opłaty uczestnikom miesięcznicy z sobą na czele. Po tym, co widziałem wczoraj, jestem jednak dziwnie spokojny, w przeciwieństwie do Błaszczaka i jego kolegów. smile
                                                  • sorel.lina Re: fijołkowatymi łzami rozszlochany 11.07.17, 10:43
                                                    ulisses-achaj napisał:

> Ilu było kontrmanifestantów, widać na zdjęciu z drona. Kadr nie obejmuje jednak
                                                    > ani części PZ po lewej stronie (w stronę pałacu prezydenckiego) ani ulicy Sena
                                                    > torskiej, na której stali ci, dla których zabrakło miejsca w okolicy kolumny Zy
                                                    > gmusia.

Oczywiście, Uli! "Oficjalne" dane policji dotyczące przeciwników władzy zawsze należy czytać z odpowiednią poprawką. wink
                                                    Ale tym razem nawet policja Błaszczaka nie mogła zaprzeczyć temu, że liczba kontrmanifestantów znacznie przekraczała liczbę "smoleńszczyków". smile
                                                    A sam Błaszczak? no cóż... im głupsze rzeczy wymyśla, tym mocniej udowadnia porażkę swoją i "swoich".
                                                  • 1zorro-bis Re: fijołkowatymi łzami rozszlochany 11.07.17, 13:16
                                                    Byloby to wszystko smieszne, gdyby nie to ze to jest paranoidalne!!!! Pomijam juz koszty, ktore oczwiscie ponosi nie rzad (rzad nie ma ZADNYCH pieniedzy! ) tylko podatnik, ale ten caly CYRK robiony przez kurdupla idzie w swiat. I tak - Polska z tygrysa Europy stala sie wylinialym, ryczacym.....oslembig_grin
                                                  • sorel.lina Róże w ataku 11.07.17, 10:32
                                                    Oto dzieło barbarzyńców!

Policja różami atakowana smile

http://i64.tinypic.com/epi4oy.jpg

• wscieklyuklad Re: Róże w ataku 11.07.17, 15:58
                                                    www.facebook.com/notes/stowarzyszenie-obywatele-solidarnie-w-akcji/jak-odr%C3%B3%C5%BCni%C4%87-policj%C4%99-od-przest%C4%99pc%C3%B3w/800066696850186/
                                                  • wscieklyuklad Re: Róże w ataku 11.07.17, 16:13
                                                    www.facebook.com/piotrkandyba/videos/853605721455530/
                                                  • wscieklyuklad Re: fijołkowatymi łzami rozszlochany 11.07.17, 16:26
                                                    Warto posłuchać bełkot tego - wedle także Ludwika Dorna - nie skażonego inteligencją pisona:

www.polskieradio.pl/9/299/Artykul/1787359,Szef-MSWiA-totalna-opozycja-poniosla-porazke-probujac-zablokowac-miesiecznice
                                                  • wscieklyuklad Mireczko! Buziaki! 11.07.17, 16:33
                                                    www.facebook.com/NewsweekPolska/videos/1515402881832398/
                                                  • wscieklyuklad Re: Mireczko! Buziaki! 11.07.17, 16:38
                                                    Bo z ZOMO tak trzeba!

www.facebook.com/NowoczesnaWarszawaWawer/videos/1883481138569479/
                                                  • wscieklyuklad Re: Mireczko! Buziaki! 11.07.17, 22:05
                                                    www.polsatnews.pl/wiadomosc/2017-07-11/po-zwroci-sie-do-nik-ws-zabezpieczania-miesiecznic-izba-ma-zbadac-czy-nie-doszlo-do-niegospodarnosci-w-wydatkach/
                                                  • wscieklyuklad Re: Mireczko! Buziaki! 11.07.17, 22:08
                                                    ZOMOPiS ściga się w komizmie z Jasiem Fasolą. Ale zjawisko z sarkofagu jest i tak klaunem inter pares.

natemat.pl/212247,bo-stalam-obok-kobiety-z-tuba-oto-9-osob-ktore-maja-byc-ukarane-po-kontrmanifestacji-w-miesiecznice-smolensk
                                                  • wscieklyuklad Re: Mireczko! Buziaki! 11.07.17, 22:31
                                                    A te sekatory to do czego sierśćżancie?

https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/20017794_1907317559551017_8112720904127007035_o.jpg?oh=16213d5f6da8884a7b5ef14e28a52774&oe=59D14541
                                                  • wscieklyuklad Re: Mireczko! Buziaki! 11.07.17, 22:47
                                                    https://memnews.pl/images/0/0/0/4/5/7/6/8/6fbdh8x7.png

Biedne debile zastrachane o własne tyłki. Plac był pusty a oni dalej bełkoczą. Jak to propisony.
                                                  • wscieklyuklad Re: Mireczko! Buziaki! 11.07.17, 22:49
                                                    https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/13668962_1001452399972182_1350914864175671370_n.jpg?oh=9cf578ddb4332ebd547b97b0ca7aec3d&oe=5A05AABC

W podsumowaniu dnia
                                                  • wscieklyuklad Re: Mireczko! Buziaki! 12.07.17, 17:42
                                                    https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/19904917_1503962252959573_8343552311829162444_n.jpg?oh=e249459c2a1e1480c4564eb3af6411ab&oe=59D03BCD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka