Dodaj do ulubionych

"My chcemy Boga... "

11.07.17, 08:25

https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/19895103_2022582404642444_1351059547898486989_n.jpg?oh=53e6f257c7243275bec0a013213c5ffb&oe=59CB3E27
Obserwuj wątek
    • k.karen Re: "My chcemy Boga... " 11.07.17, 08:29
      "Ten moment , kiedy jesteś na 87-miesiecznicy i opłakujesz łzami krokodyla , ofiary katastrofy smoleńskiej, żal, smutek i rozpacz. Tak wygladało dzisiaj . Przy setnej będą mieli pewno leżaki i drinki, a Pietrzak będzie im spiewał i odstawiał kabaret".

https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/19961119_10203517422172676_4756707420625713330_n.jpg?oh=970f9830fd99a8768deb949547825c07&oe=59CC62D5
      • k.karen Re: "My chcemy Boga... " 11.07.17, 08:32
        Od 10 lipca mamy nową Aleję w Warszawie,
        wygrodzona zaporami przeciwczołgowymi
        "ALEJA STRACHU JAROSŁAWA KACZYŃSKIEGO"
        • k.karen Re: "My chcemy Boga... " 11.07.17, 09:29
          Tak wyglądał Plac Zamkowy (i boczne ulice) na kilkanaście minut przed przemarszem "żałobników".
          Kaczyński tego nie widział, ponieważ kontrmanifestacja przeszła już na Plac Piłsudskiego. Apopleksji dostał dopiero po miesiączce, kiedy pokazali mu te zdjęcia big_grin

https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/19884522_300177170444365_8502632551175156070_n.jpg?oh=49674fb8690779abaab321e403a1651c&oe=5A098EE8
          • k.karen Re: "My chcemy Boga... " 11.07.17, 09:49
            panie ministrze pis-Szczerski, ten jeden raz się z panem zgadzam

https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/19961664_1647839141927194_7215010954647951525_n.jpg?oh=bca94c50f88b27d364cfbbcb55dd9142&oe=59FC60CB
            • k.karen Kabaret Jargroteska 11.07.17, 11:38
              Z internetu:
              Kabarety nie SOM nam potrzebne, Jarosław wystarczy za wszystkie.

Z lekkim opóźnieniem:

<tłumek niemrawo: Jarosław...Jarosław...Jarosław...>

szanowni państwo
              ci ktory próbujom odebrać nam prawa obywatelskie...
              pewnie sądzom że będę się nimi zajmował
              nie proszę państwa
              a to że Lech Wałęsa... no, widocznie...
              natomias my będziemy kontunowali
              swój marsz
              aż staną pomniki
              stanie pomnik Lecha Kaczyńskiego
              wszystkich, którzy polegli
              wtedy już bedziemy dużo więcej wiedzieli o przyczynach
              czy było tak, czy było tak...
              będziemy mogli powidzić
              polskie państwo nie jest toretyczne
              ta droga będzie kontynuowana
              będziemy szli w odwrotnom strone
              za jakiś czas jeszcze lepiej
              będziemy mogli powiedzić
              zmieni rzeczpospolitom
              mieliśmy już tego piersze bardzo poważne objawy
              tych rezultatów będzie więcej
              nie możemy schodzić z tej drogi
              będziemy szli tom drogom!!
              wiemy ze mamy przeciwników
              ale zwyciezymy!!

<zapiewajło: zwycieżymy! zwycieżymy, odzew niewielki, aplauz słaby>

big_grin big_grin
              • ulisses-achaj Re: Kabaret Jargroteska 11.07.17, 12:11
                HahahahahahI smile Ale wiesz, Karen, przekaz trzeba dostosować do swoich odbiorców, takżetentego... smile
                • sorel.lina Re: Kabaret Jargroteska 11.07.17, 12:39
                  Cóż za rozczarowanie! sad

http://i68.tinypic.com/o0b8qw.jpg
                  • sorel.lina Re: Kabaret Jargroteska 11.07.17, 12:44
                    Nie przejdziesz, ty barbarzyńska obywatelko!
                    big_grin
                    http://i64.tinypic.com/11jvuq9.jpg
                    • sorel.lina Re: Kabaret Jargroteska 11.07.17, 12:49
                      http://i65.tinypic.com/2ypgsug.jpg
                      • sorel.lina Re: Kabaret Jargroteska 11.07.17, 13:45
                        Wczorajsza kontrmanifestacja przeciwko kolejnej miesięcznicy smoleńskiej Jarosława Kaczyńskiego była protestem przeciw uchwalonemu przez PiS całkowicie niekonstytucyjnemu ograniczeniu prawa do publicznych protestów i zgromadzeń. Stojąc w kilkutysięcznym tłumie uczestników tego protestu sam byłem zaskoczony, kiedy organizatorzy po godzinie wezwali nas do jego zakończenia, żebyśmy nie musieli spędzić kolejnej godziny na jałowym wymienianiu się z wyznawcami Kaczyńskiego okrzykami w rodzaju „Targowica!”, „Nie, to wy jesteście Targowica!”, „Złodzieje!”, „Nie, to wy jesteście złodzieje!”...
                        I podobnie jak inni uczestnicy protestu byłem zaskoczony politycznym rozsądkiem jego organizatorów, czyli Pawła Kasprzaka i jego Obywateli Rzeczypospolitej, których wcześniej uważałem za nadmiernych radykałów, a nie sądzę, żeby polskie liberalne mieszczaństwo lubiło radykalizm, dopóki nie jest do niego absolutnie zmuszonym.
                        Jednak ku memu pozytywnemu zaskoczeniu Obywatele RP dostarczyli nam okazji do bardzo precyzyjnego politycznego protestu, jednocześnie nie zmuszając nas do uczestnictwa w kolejnym jałowym rytuale polsko-polskiej nienawiści. Tak pożądanym przez Kaczyńskiego, bo izoluje jego zwolenników od reszty społeczeństwa i zapewnia mu nad nimi totalną emocjonalną kontrolę.(...)
                        Sensem manifestacji był właśnie ten protest przeciwko niekonstytucyjnym ustawom uchwalanym przez PiS-owską maszynkę do głosowania w Sejmie. Po jego zakończeniu Kaczyński został na Krakowskim Przedmieściu sam ze swoją nienawiścią stosowaną przez niego zupełnie na zimno do mobilizowania własnych zwolenników.
                        Paweł Kasprzak pozytywnie mnie zaskoczył unikając pułapki ulicznej szarpaniny na ogromną skalę. Prawica Kaczyńskiego nazwała to natychmiast w swoich mediach „tchórzostwem”, „ucieczką przed konfrontacją”. Bardzo się myli. Kilka tysięcy ludzi, którzy przyszli na Plac Zamkowy bardzo świadomie łamiąc antykonstytucyjną ustawę Kaczyńskiego i godząc się na poniesienie wszelkich tego konsekwencji pokazało, że Polacy nie będą stosować się do autorytarnego prawa. Rozbudowywanie i radykalizowanie tego prawa spowoduje także radykalizację protestów.

Cezary Michalski
                      • sorel.lina Re: Kabaret Jargroteska 11.07.17, 14:13
                        sorel.lina napisała:

> http://i65.tinypic.com/2ypgsug.jpg

Eh, płaszczak, płaszczak! Niech tak robi dalej, powodzenia! smile

W gronie prezydium klubu PiS rozmawialiśmy o tym, żeby zmienić ustawę o zgromadzeniach, obciążając tymi kosztami tych, którzy deklarują zablokowanie, bo oni są sprawcami wzrostu tych kosztów - przyznał Mariusz Błaszczak. - Albo niech się przeniosą, na przykład do Lasu Kabackiego - dodał szef MSWiA.
                        • ulisses-achaj Re: Kabaret Jargroteska 11.07.17, 15:41
                          Celnie: "Kaczyński okazał się dosłownym więźniem mitu smoleńskiego. Wykroił kawałeczek miasta na prywatny użytek i został w nim sam ze swoim gronem hardkorów. Resztę świata oddał przeciwnikom. Ja nawet nie wiem, ilu tych hardkorów przyszło, bo mi nie dali! Nie zdołałem podejść na tyle blisko, żeby ich zobaczyć!

Obywatele RP niechcący wykonali dzisiaj manewr doskonały, ponieważ uwolnili swój sprzeciw wobec Kaczyńskiego od Kaczyńskiego. Były dziś takie chwile, gdy czułem, że tu nie chodzi o niego. ORP mają teraz pełne prawo, żeby za miesiąc w ogóle nie stać nigdzie w pobliżu, tylko pójść od razu na plac Piłsudskiego i stamtąd pod Bristol. Mogą na ten Bristol przynieść 9 tys. tych nieszczęsnych trąbek i to będzie taki hałas, że Kaczyński się przewróci. Co więcej, z tego manewru mogą skorzystać wszyscy pozostali, jak te feministki na Moliera. Każdy może teraz przyjść 10. na Stare Miasto, zająć sobie placyk lub uliczkę i ogłosić to miejsce strefą swojej sprawy, takiej jak te "wolne media".

A jeśli ludzie chcą, to proszę, niech sobie chodzą od jednej wystawki do drugiej. Za to o tej 20.15 wszyscy zgodnie robią hałas w całym mieście. Zamknijcie oczy i wyobraźcie to sobie: na całej Starówce trwa święto demokracji i wolny przepływ idei i tylko Kaczyński jest zamknięty w więzieniu z barierek i odcięty od wszystkich pozostałych.

Najzabawniejsze było to, że jeśli nie liczyć wszystkich kordonów, to te 5 tys. ludzi pod Bristolem było pilnowane przez dziesięcioro policjantów. Nie było niebezpieczeństwa, bo wszyscy potencjalni napastnicy zostali na własne
                          życzenie zamknięci".
                          Miejsce ryby jest w wodzie, a szaleńców w miejscach odosobnienia.
                          • k.karen Re: Kabaret Jargroteska 11.07.17, 19:17
                            Tak, to był doskonały manewr! Gdybym miała określić jednym słowem wczorajszą kontrmanifestację, to musiałoby to być słowo - mądra. Myślę że kaczyńskiemu, który wczoraj poniósł totalną klęskę, nie udało się jeszcze jedno - zaplanowane i niezrealizowane prowokacje.

Przy okazji, serdeczne podziękowania i wyrazy szacunku dla Wszystkich uczestników wczorajszej kontrmanifestacji smile
                            • k.karen Re: Kabaret Jargroteska 11.07.17, 19:21
                              I ten głos, równie celny:

"Od listopada 2015 nie przepuściłem żadnej, warszawskiej manifestacji, bo też jest o co „kopie kruszyć”. I choć cel dla wszystkich był wspólny, to jednak przymiotniki jakoś je odróżniały. Były zatem : spontaniczne, energetyczne, podniosłe, liczne, wzruszające, solidarnościowe… i każdy zawierał subtelną nutę własnej odrębności. Bo władza ciągle wymyślała nowe powody. Patrząc w tym duchu na wczorajszą kontrmiesięcznicę przychodzi mi do głowy jeden przymiotnik : mądra ! Bez wątpienia to była manifestacja z rozumem w charakterze strategii. Było nas mnóstwo, była energia, zapał i spontan…, ale najważniejszy był – zamysł : machinę przemocy i represji władzy pozbawić sensu. Ośmieszyć i pozostawić w lilipuciej skali …
                              Przyznać muszę, że komendę Pawła Kasprzaka : „rozejść się”, przyjąłem jako strategiczny i wizerunkowy majstersztyk. Wczoraj osiągnęliśmy wszystko co osiągnąć mogliśmy - wbrew zakazom i bandyckiemu prawu wzięliśmy udział w licznej manifestacji i pokazaliśmy PiS-owi środkowy palec. Niczego więcej zrobić nie byliśmy w stanie nie prowokując awantury i przemocy fizycznej – na co liczyła władza ze śmiesznym posłem na czele. A pokazanie im dupy i pozostawienie w towarzystwie policji to śmieszność nad śmieszności.
                              Wczorajsza „miesięcznica” nastroiła mnie otuchą. Pokazała, że opozycja potrafi się zmobilizować i ma ponownie moc rosnącą, ujawniła niezwykłą wartość i charyzmę przywódców – Kasprzak i Frasyniuk, ( a więc chorobę braku przewodników mamy już za sobą ) i dała nadzieję, że Polacy się budzą…"
                              • ulisses-achaj Re: Kabaret Jargroteska 11.07.17, 21:16
                                Troszkę z innej beczki. Być może pamiętacie, że wspólnie z wieloma osobami doprowadziliśmy do nadania pewnemu skwerowi nazwy Komitetu Obrony Robotników smile . Ten obszar podlega rewitalizacji i będzie tam naprawdę ładnie. Patronowali nam A. Michnik i S. Blumsztajn, którzy przyjechali na otwarcie i zasadzenie drzewka Jacka Kuronia. Teraz jesteśmy w trakcie załatwiania wydawania tam ciepłych posiłków dla bezdomnych i ubogich. "Kuroniówka" smile Wczoraj w Warszawie spotkałem S. Blumsztajna i H. Wujca, który był w Łodzi z okazji 40 lecia KOR. Pogadaliśmy. Pomogą. smile Praca "społeczna" ma swoje zalety smile Poznałem ojca Giżyńskiego. Zorganizowaliśmy spotkanie z nim. Planujemy ściągnąć Andrzeja Celińskiego. Zamieniliśmy kilka słów wczoraj, ale tłok "na kolumnie" uniemożliwił rozsądną rozmowę. Prowadzimy robotę "u podstaw", bo tak trzeba. I co mnie cieszy, widziałem wczoraj multum młodych osób. Więc może jest, jak pisał Goethe, i "siła co wiecznie zła pragnąc, czyni jednak dobro"? smile
                                • k.karen Re: Kabaret Jargroteska 12.07.17, 12:36
                                  Ulissesie, tylko "robota u podstaw" może przynieść oczekiwany skutek, a najlepiej gdyby "otwieranie oczu i mózgów" zmanipulowanemu elektoratowi pis, odbywało się na plebaniach z udziałem i w roli prelegentów - mądrych duchownych, takich jak o. Gużyński. Takie spotkania przede wszystkim dla wyznawców pis.
                                  Starsi ludzie, jeśli nawet potrafią obsługiwać komputery, to i tak nie szukają informacji. Aktywna w necie jest tylko płatna (podobno za 3,50 od posta) armia pisowskich hejterów.
                            • ulisses-achaj Re: Kabaret Jargroteska 11.07.17, 20:56
                              Dziękuję, Karen smile Przekażę smile
                              • wscieklyuklad Re: Kabaret Jargroteska 11.07.17, 21:46
                                Czy nie chodzi raczej o ojca Pawła Gużyńskiego? Bo giżyńskie to zatwardziały choć relegowany ze stada pison!
                                • ulisses-achaj Re: Kabaret Jargroteska 11.07.17, 22:34
                                  Chodzi. smile Na klawiaturze u obok i spoczywa ... smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka