ulisses-achaj 11.11.17, 11:11 Dzisiaj o 15 organizujemy w Łodzi "Marsz niepodległości". Będzie scena, wspólne śpiewanie, orkiestra, straż miejska na koniach etc etc. Zapraszam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1agfa Re: Dzisiaj! 11.11.17, 17:48 Pięknie, Ulissesie, wielkie BRAWO i pozdrowienia dla Łodzi z zadeptanego, obrastającego w wąwozy zagród cementowych, żelaznych i innych rozmaitych płotów - ale jednak nieujarzmionego miasta! ulisses-achaj napisał: > PS. Początek w pasażu Schillera Odpowiedz Link
k.karen Re: Dzisiaj! 11.11.17, 13:21 Pewnie Was zaskoczę, ale nie obchodzę Święta Niepodległości i nawet nie wywiesiłam flagi. Nie będę świętować 11 Listopada dopóki będzie rządziła partia, która ma Boga tylko na sztandarach, a sercu pogardę dla Obywateli i Wolności. Nie będę świętować dopóki polski Kościół Katolicki będzie tolerował ONR, Młodzież Wszechpolską, faszyzm, nazizm, rasizm, fanatyzm, nienawiść, ksenofobię, podziały, sorty i pogardę dla wszystkich wartości. Nie będę świętować, bo z takimi, jak wymieniłam, Polska nie jest krajem wolnym! Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dzisiaj! 11.11.17, 15:03 Karen.....masz 100 procent racji! Tak samo uwazam. To tak jakby w Niemczech swietowac swieto 3 Pazdziernika wsrod maszerujacych facetow z NPD i ze sztandarami ze swastyka.... Odpowiedz Link
1agfa Re: Dzisiaj! 11.11.17, 16:57 Dzień dobry, Karen. Wiele, naprawdę wiele racji zawarłaś w swoim poście. Z lwią częścią Twoich argumentów się zgadzam. Tylko z jednym nie: "nie będę świętować, bo..." Tym samym oddaje się pole tym, którzy zawłaszczyli wszystko co dotąd można było zawłaszczyć, a mają zamiar iść jeszcze dalej, aż "dojdą". "Dochodzenie" w trakcie. Właściwie nie wiem - obchodzę Święto Niepodległości czy nie? Skoro na chwilę obecną nie chodzę z powodów niezależnych na marsze, to chyba nie świętuję? A jednak! Bo tkwi we mnie przekazana przez mocną i utrwaloną rodzinną tradycję potrzeba odświętności tego Dnia. Choćby własnej, wewnętrznej, na skale obywatela i rodziny - bez natrętnego afiszowania tak powierzchownego i pospolitego w obecnym czasie. Kiedyś fisze sądownicze (nieodległe obecnej władzy, a nawet bardzo bliskie) skazywały na surowe wyroki demonstrujących cześć dla Dnia Niepodległości. Rok 1980, wyrok dla trzech osób za "wywrotową" działalność przy Grobie Nieznanego Żołnierza. Jeden ze skazanych był późniejszym prezydentem Polski. Dziwne echo dawnego czasu, jak teraz podobne do tamtego systemu! Trzy osoby i już manifestacja! (Zamość). Znowu odwaga przestaje być tania. k.karen napisała: > Pewnie Was zaskoczę, ale nie obchodzę Święta Niepodległości i nawet nie wywiesi > łam flagi. Nie będę świętować 11 Listopada dopóki będzie rządziła partia, która > ma Boga tylko na sztandarach, a sercu pogardę dla Obywateli i Wolności. (...) Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dzisiaj! 11.11.17, 17:29 Zerknalem w TV (nie polskiej, nie!) , na to co sie dzisiaj w Warszawie dzialo..... No coz, moge tylko powiedzec: Sieg heil!, Die Fahnen hoch, wenn SA maschiert...( SA - to Szturmowe Antki, jakby ktos nie wiedzial! To nie rok 1933 i Niemcy, tylko, rok 2017 i Polska!) Rzygac sie chce, po prostu rzygac i rzygac.....Sieg heil, mein Führer.....Kaczynski. Odpowiedz Link
1agfa Re: Dzisiaj! 11.11.17, 17:41 Nie oglądam - jak piszę niżej, Zorro. Nic innego i nic nowego (poza natężeniem łaskawie widzianym przez waadzę) tępoty. chamstwa, agresji. Nie znaczy to że chowam głowę w piasek... Analogia wcale nie przesadzona, sądzę że WUC na ich tle chce wydać się "lepszy". Oby się nie przeliczył, motłoch jest nieprzewidywalny. Lepiej teraz rozumiem, o czym opowiadali moi zmarli już Bliscy. 1zorro-bis napisał: > Zerknalem w TV (nie polskiej, nie!) , na to co sie dzisiaj w Warszawie dzialo.. > ... No coz, moge tylko powiedzec: Sieg heil!, Die Fahnen hoch, wenn SA maschier > t...( SA - to Szturmowe Antki, jakby ktos nie wiedzial! To nie rok 1933 i Niemc > y, tylko, rok 2017 i Polska!) Rzygac sie chce, po prostu rzygac i rzygac..... > Sieg heil, mein Führer.....Kaczynski. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dzisiaj! 11.11.17, 17:55 Agfo....te same tepe, rozwrzeszczane hordy prymitywow maszerowaly i heilowaly w latach trzydziestych w Niemczech. Ci Niemcy, ktorzy mieli w glowie troche wiecej niz siano przygladali sie tej orgii z niedowierzaniem, Zydzi z przerazeniem. Mieszkam w Niemczech od 1981 roku, przeczytalem sporo ksiazek na ten temat ( bo to moj "konik" historyczny), obejzalem mase filmow i filmikow dokumentalnych, zeby zrozumiec. I dlatego JA patrze z przerazeniem na to co sie z Polska stalo. W tak krotkim czasie. PISowska mafia wypuscila demony z lochow.... Odpowiedz Link
1agfa Re: Dzisiaj! 11.11.17, 17:35 Karen napisała: Nie bę > dę świętować dopóki polski Kościół Katolicki będzie tolerował ONR, Młodzież Wsz > echpolską, faszyzm, nazizm, rasizm, fanatyzm, nienawiść, ksenofobię, podziały, > sorty i pogardę dla wszystkich wartości. > Nie będę świętować, bo z takimi, jak wymieniłam, Polska nie jest krajem wolnym! Rzecz dotyczy nie tylko Kościoła Katolickiego w Polsce, Karen. Dla Ciebie jako Osoby głęboko wierzącej (jak dla kilku innych na P.) jest to najważniejsze. Ale de facto - rzecz dotyczy tolerowania i hodowania organizacji w normalnych, cywilizowanych krajach zakazanych kub ledwo tolerowanych - przez rządzących!! Wtedy i tylko wtedy rzecz dotyczy wszystkich obywateli - nie tylko wierzących. Ostatnio narodowcy porastają w piórka, bo stają się (już to wiedzą) wspólnikiem i zapleczem, "zbrojnym ramieniem" waadzy. Nie mają świadomości czerepki, że są narzędziem w ręku tej władzy, zapasowym straszakiem (obok zniekształcanego prawa) na opozycję. Im wolno więcej - Marsz Milczenia który odbywał się dla uczczenia pamięci Pana Piotra Szczęsnego miał zakaz niesienia zniczy. Pseudo-argument: niebezpieczeństwo zaprószenia ognia. Nie oglądam (z przyczyny głębokiej niechęci) marszu narodowców, ale mam dziwne przekonanie graniczące z pewnością, że race itp. "efekty pirotechniczne" będą tam stosowane obficie i w nadmiarze. Do obrzydzenia. Jak mogę patrzeć na nich z sympatią?! Rodzina (wprawdzie) endecko-piłsudczykowska, co było naturalne kiedyś, ale udział w wojnie 1920r., później kolejny człowiek, który w czasie studiów, w latach trzydziestych, sprzeciwiał się gettu ławkowemu na uczelni; potem zginął w jednym z katyńskich dołów... Co mogliby Oni (a zatem i ja) mieć wspólnego z tym tłumem wrzeszczącym, powierzchownie patriotycznym - w gębie i w ciuchach, tłumie trzeszczącym od nienawiści, pełnym wszystkich cech które wymieniłaś wyżej? Zaprzeczyłbym dziedzictwu Ojców. Święto jest we mnie - związane z pamięcią przeszłości i przeszłych pokoleń, zdobywających Niepodległość nie tylko zbrojnie. Budujących Polskę. Twórczych i pracowitych. Bo tylko tak powstaje Niepodległa - efektywną pracą. Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Dzisiaj! 11.11.17, 19:56 1agfa napisał: > Jak mogę patrzeć na nich z sympatią?! Rodzina (wprawdzie) endecko-piłsudczykows > ka, co było naturalne kiedyś, ale udział w wojnie 1920r., I ja nie mogę patrzeć na nich z sympatią, Agfo! Mój dziadek, żołnierz (21-letni wówczas) bitwy warszawskiej 1920... Odpowiedz Link
1agfa Re: Dzisiaj! 11.11.17, 18:25 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,22632577,fatalna-wpadka-tvp-info-na-twitterze-choc-raz-media-narodowe.html#BoxNewsImg&a=167&c=96#Czolka3Img Trafiło się przez pomyłkę napisać w "narodowej" TV. Niestety samego obrazka (freudowskiej pomyłki) nie umiem zamieścić, a warto! I smieszno i grustno... Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Dzisiaj! 11.11.17, 19:46 wscieklyuklad napisał: > No, tak! Teraz "wiem więcej"...! Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Dzisiaj! 11.11.17, 20:19 Papież? Co tam papież! To narodowcy są prawdziwymi katolikami! I wiedzą lepiej. Zdarzenie miało miejsce w kościele św. Barbary w Warszawie, gdzie mszę przed Marszem Niepodległości koncelebrował ks. Roman Kneblewski z Bydgoszczy, znany z nacjonalistycznych poglądów. Podczas kazania ksiądz podkreślał m.in. jak ważna jest nauka Jana Pawła II i to, że nie wolno wstydzić się wiary. Zachęcona tymi słowami kobieta wyciągnęła transparent z napisem: "Rasizm to grzech, który stanowi wielką zniewagę Boga" - są to słowa Jana Pawła II z 2001 roku. To nie spodobało się niektórym wiernym. "Tam ten transparent rozwinęłam. Hasło na nim, tak jak na transparentach innych uczestników mszy było religijne. Nie planowałam wyciągać go w kościele, ale to co się tam działo, tak mną wstrząsnęło, że musiałam to zrobić. Najpierw zaczęto mi go wyrywać. A jak nie pozwoliłam sobie go wyrwać, kilka osób rzuciło się na mnie i zaczęli mnie ciągnąć przez kościół w kierunku wyjścia. Nie ukrywam, że krzyczałam, bo to nie było przyjemne" - powiedziała Lazarek w rozmowie z portalem oko.press. Odpowiedz Link
llmirka Re: Dzisiaj! 12.11.17, 11:00 Dzień dobry wszystkim Kilka słów o tym, co wydarzyło się w czasie mszy w kościele św. Barbary. Byłam na mszy, stałam pod filarem w nawie z prawej strony ołtarza, a dziewczyny – Agnieszka i Gabrysia siedziały w nawie z lewej strony. Chodzę na msze „smoleńskie” 10 dnia miesiąca, poszłam i 11. Powód – chcę sama, bez pośredników, nie z cudzych relacji ocenić księżowskie manipulacje, chcę spojrzeć tym ludziom w twarz tak w kościele w czasie sakramentu, jak i później z podniesioną głową przypomnieć im, że przed chwila przystąpili do sakramentu, a teraz go profanują wulgarnymi, agresywnymi słowami, a zdarza się, że i czynami. Agnieszka miała zadanie do wykonania – miała nagrać na dyktafon całą mszę, a zwłaszcza kazanie i błogosławieństwo. Walczymy z nazizmem różnymi metodami, potrzebujemy dowodów na manipulację etc. Agnieszka jest ateistką, ja jestem wierząca, jesteśmy tez rozpoznawalne w tym środowisku i dlatego (między innymi) nie mogłyśmy być razem. Aga nie chciała być sama, 10 pod PKiN napatoczyła się Gabrysia w momencie, kiedy uzgadniałyśmy, co i jak będzie 11. Chętnie zgodziła się towarzyszyć Agnieszce. Dopiero w kościele powiedziała, że ma baner i chce go rozwinąć, na co Aga nie zgodziła się. Tłumaczyła jej, że mają do wykonania ważniejsze zadanie, a i marsz jeszcze przed nimi, że nie można narażać akcji …. W marszu miało być nas 9 kobiet. Było 8, bo Gabrysia nie posłuchała Agnieszki, ba! obraziła się, kiedy ta odmówiła jej nakręcenia filmiku z rozwijania banera. Nie zdążyła rozwinąć go całego, została ujęta pod ręce i wyprowadzona z kościoła. Nikt jej nie szarpał, nie rzucał nią, nie zamykał drzwi, bo było to nie możliwe chociażby ze względu na ilość ludzi stojących w drzwiach. Stojąc po drugiej stronie usłyszałam dwa, krótkie następujące po sobie kobiece piski. Domyśliłam się, że zostały rozpoznane. Przede mną stał młody człowiek, zerwał się z miejsca, kiedy usłyszał te piski, ale inny pan go zatrzymał. Zamieszanie trwało kilka sekund. Agnieszka wybiegła za nią z obawy, że może się coś jej stać. Niestety już jej nie zobaczyła koło kościoła. Telefonu nie odbierała, zaniepokojona pobiegła na miejsce naszej zbiórki i po drodze zobaczyła ja siedząca na ławeczce i pisząca coś w telefonie. Po marszowej akcji poszłyśmy na Dzielną, gdzie zawieziona zatrzymanych na De Golu. Tam ją zobaczyłyśmy całą, uśmiechniętą, zadowoloną z siebie, mimo, że spaliła akcję Agnieszki i zostawiła nas na lodzie. Kinga grzecznie powiedziała jej, że tak się nie robi, że naraziła nas i akcje. Obraziła się. Zmęczone, zmarznięte, obolałe, ale zadowolone z akcji, tym bardziej, że okazała się jedyną udaną w tym dniu ( dwie pozostałe spacyfikowano) poszłyśmy do mnie na wódkę. Nim przygotowałam kolację „ Olaboga goście w domu”, dziewczyny czytały relację z dnia i wówczas dowiedziałyśmy się o bohaterstwie Gabrysi. Telefonicznie „zjechałyśmy” Tadeusza, który umieścił to na stronie ORP, ale na jakiekolwiek zmiany było już zapóźni. Jest mi bardzo niż bardziej przykro, że tak nieodpowiedzialnie zachowała się jedna z naszych koleżanek. Na najbliższym spotkaniu grupy rozważymy, co z tym fantem zrobić. I pal sześć lansowanie się w mediach, ale narażenie całej akcji nie może przejść bezkarnie by innym takie działania nie przyszły do głowy. Tym razem się udało, tuż przed mostem, na wysokości przystanku dołączyły do nas 4 kobiety z OSK i 12 kobiet zablokowało, chociaż na chwilkę marsz, a i klika młodych osób zainteresowało się powodem naszego „siedzenia”. Mam też nadzieję, że po powrocie do domu kolejnych kilku zada sobie pytanie – dlaczego kobiety z taką determinacją, narażając swoje zdrowie siadają w gnieździe os blokując ich zabawę? https://www.facebook.com/katarzyna.kwiatkowska.56808/videos/1569354496454478 https://wyborcza.pl/10,82983,22634208,szarpanina-wyzwiska-i-kopniaki-kobiety-zaatakowane-podczas.html?disableRedirects=true Odpowiedz Link
1agfa Re: Dzisiaj! 12.11.17, 17:33 Dzień dobry iimirko! Dziękuję za opis zdarzenia, informację. Kościół parafialny św. Barbary stał się od pewnego czasu przystankiem dla narodowców. Być może dlatego że jest usytuowany stosunkowo najbliżej Dworca Centralnego. Wielu z nich zjeżdża do Warszawy wynajętymi autokarami, ale równie wielu koleją. Od wspomnianego kościoła jest także blisko do miejsca zbiórki narodowców - ronda Dmowskiego, gdzie zaczynają swój "popisowy" i hałaśliwy numer z ogniem, kibolskimi racami. Oni nie zagrażali zaprószeniem ognia, jak idący w Marszu Milczenia! Im było wolno! Mam nadzieję, że jesteś cała i zdrowa, co wcale nie jest takie pewne przy obecnym nastawieniu Policji. Niekoniecznie wszyscy są równo traktowani - to przecież widać. Wiem, zależy od poszczególnych ludzi - w Policji też ludzie. Ale...!! Podziwiam/podziwiamy Ciebie i Twoje koleżanki za działalność. Nie dość wyrazów poważania. Serdecznie pozdrawiam z ukłonami i z wyrazami szacunku. PS. piszę drugi raz, poprzedni post (tak się przejąłem) źle wysłałem. llmirka napisała: (...) kilka młodych osób zainteresowało się powodem naszego „siedz > enia”. Mam też nadzieję, że po powrocie do domu kolejnych kilku zada sobie pyta > nie – dlaczego kobiety z taką determinacją, narażając swoje zdrowie siadają w g > nieździe os blokując ich zabawę? > https://www.facebook.com/katarzyna.kwiatkowska.56808/videos/15693544964544 > 78 > > https://wyborcza.pl/10,82983,22634208,szarpanina-wyzwiska-i-kopniaki-kobiet > y-zaatakowane-podczas.html?disableRedirects=true Odpowiedz Link
hardy1 Re: Dzisiaj! 11.11.17, 19:41 Ja obchodzę Narodowy Dzień Niepodległości. Podobnie jak Agfa, nie oddam święta oszołomom - nacjonalistom, faszystom i rasistom. Na szczęście u mnie są normalne, wspólne obchody święta, bez tych wszystkich łysych karków (w Warszawie są nie tylko z Polski, ale zjechali faszyści z innych krajów Europy). W grupie rowerzystów pojechaliśmy na drugą stronę Wisły, zapaliliśmy znicze na cmentarzu hallerczyków, którzy zmarli z chorób i głodu w latach 1921-22 (kilkuset już niepotrzebnych żołnierzy, którzy ze Stanów Zjednoczonych ochotniczo zaciągnęło się do błękitnej armii Hallera). Polskie państwo o nich zapomniało... kilkuset zmarło w jedną zimę! Czekali na powrót do USA i się nie doczekali z winy strony polskiej. Dopiero opis ich gehenny w lokalnych gazetach przypomniał władzom w W-wie o nich i część przeżyła; później wyjechała. "Murzyn zrobił swoje..." Kto znał tę historię? Teraz cmentarz, schowany w lesie, jest pięknie utrzymany. Leżą tam razem, w oddzielnych zbiorowych mogiłach, hallerczycy, żołnierze rosyjscy z początku 1917 roku, zmarli jeńcy bolszewiccy (był tam ich obóz jeniecki)... śmierć ich połączyła. Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Dzisiaj! 11.11.17, 23:10 Szyderstwo z wiary i uczuć patriotycznych To jest przerażające! Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Dzisiaj! 12.11.17, 08:40 Goście z wakacyjnej znajomości zamknęli opadnięte szczęki i pojechali zwiedzać Wolskę. Będzie więcej czasu na podsumowanie wczorajszych ODCHODÓW święta. Takim ciepłym poleconkiem zwrócił się do kobiety zomopison. ( filmik potem). Nowa Kultura wyparła Polish Ladies - podobno największą zniewagę w Kosmosie. Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Dzisiaj! 12.11.17, 11:22 Bo " kurwa " to określenie warstwy społecznej a nie wyzwisko jest przecież. Idę z psami na spacer, mija mnie dwóch panów: opaski na rekach, flagi w dłoniach, rogatywki (czy coś w tym stylu) na głowach, słyszę: - To ta k... z telewizji - i wrzask - Tu jest Polska!, Tu jest Polska! Ale nie uderzyli, więc minister Błaszczak powiedziałby, że nic się nie stało. Nad Wisłą grupa chuliganów "bawi się" na placu zabaw dla dzieci, w dłoniach prócz flag, butelki piwa (jest 9 godz. rano) wyją "legia" i "Polska" (to chyba dla nich to samo). Kiedyś nazywało się to chuligaństwem, dziś chuligaństwo wstało z kolan i ma narodowe barwy. To "nowy patriotyzm". Po mieście chodzą duże grupy osobników z testosteronem zamiast mózgu, na coś się szykują, kogoś dopadną ("lewaków" zapewne), coś podpalą, będą wywrzaskiwać nacjonalistyczne hasła. PiSowi się to podoba, PiS to karmi i się tym żywi. Kościół z jakiś powodów (bo nie religijnych) też znajduje w tym upodobanie. Zapewne gdzieś w tym tłumie znajduje się (były) ksiądz Międlar i inni wieszczyciele krucjat nienawiści. Nie chce mi się wierzyć, że jeszcze kilka lat temu Polska była względnie normalnym krajem, nie chce mi się wierzyć, że kiedyś uczestnictwo w tym święcie było manifestacją przywiązania do demokracji, państwa prawa, wolności. Dziś - to święto serwilizmu wobec autorytarnej władzy... Narodowe barwy i symbole tego serwilizmu nie osłabią. Magdalena Środa Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Dzisiaj! 12.11.17, 11:38 Nie, to faszysta marzący o nawróceniu na wiarę. Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Dzisiaj! 12.11.17, 11:40 oko.press/wypierdalac-wrazem-patriotyzmu-wroclawskiego-marszu-wielkiej-polski-niepodleglej-policja-pozwolila-zaatakowac-kontrmanifestantow-jedna-osoba-szpitalu/ Sam link, bo warto obejrzeć filmiki! Aż się przeraziłem - chciałoby się napisać. Tylko po co powtarzać słowa idiotów? Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Dzisiaj! 12.11.17, 11:41 Bo suszną (PiSownia obowiązująca) ma nasza kompartia! wyborcza.pl/10,82983,22634208,szarpanina-wyzwiska-i-kopniaki-kobiety-zaatakowane-podczas.html?disableRedirects=true Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Dzisiaj! 12.11.17, 11:44 To ci sami, co protestują przeciwko prawu muzułmanek do zakrywania twarzy. Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Dzisiaj! 12.11.17, 11:47 O ile wiem, obowiązuje zakaz zakrywania twarzy na demonstracjach, a policja powinna wyłapywać i zatrzymywać tych ludzi. Prawo i sprawiedliwość PiS. Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Dzisiaj! 12.11.17, 12:08 Chyba nie sądzisz, że zomopisony mogą atakować, bić i wyzywać od "kurew" kogoś innego niż protestujące kobiety lub pojedynczych kontrdemonstrantów. I dlatego było cicho i spokojnie wedle płaszczaka i jego prawicowych publikatorżników. Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Dzisiaj! 12.11.17, 12:10 Tu masz realia: siedlecka.blog.polityka.pl/2017/11/12/tak-swietuja-nowi-patrioci/ Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Dzisiaj! 12.11.17, 12:13 A może czas na wizytę u jakiegoś amerykańskiego okulisty? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22635129,rasistowskie-hasla-na-marszu-blaszczak-nic-nie-widzial-widzial.html#MT Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Dzisiaj! 12.11.17, 12:16 Z fejsa: Totalne zidiocenie, proszę Państwa, speca od "totalnej opozycji z ulicy i zagranicy" .. "Kiedy jednak dziennikarz nie odpuszczał, zaczęła się mała pyskówka. A punktem zapalnym było pytanie o redakcję dziennikarza. Okazało się, że to "Polityka". Wiadomo, jaką opcję ideologiczną pan prezentuje – wypalił Błaszczak. I kontynuował: – Możemy się spierać na gruncie politycznym, ja reprezentuję pewne poglądy polityczne, pan reprezentuje przeciwne i w związku z tym możemy się spierać, ale pan jest dziennikarzem, a ja jestem ministrem." No, ale czego ja się czepiam - "Haszkowy" Szwejk przy tym imbecylu to Albert Einstein wręcz... Chodzą zresztą słuchy, że ten "ważny minister" jest nosicielem rzadkiego "zmutowanego genu zidiocenia" i parę renomowanych, światowej slawy instytucji psychiatrycznych tzw. drogą dyplomatyczną i poufnie wystapiło o ewentualny dostęp do tzw. wycinków zawartości puszki czaszkowej mgr. Płaszczaka, celem dokonania oceny spustoszeń oraz ewentualnych możliwosci tzw. inżynierii genetycznej w korekcie tego typu zaburzeń. Odpowiedz Link
llmirka Re: Dzisiaj! 12.11.17, 12:15 Na trasie od ronda Dmowskiego do Mostu Poniatowskiego nie widziałam ani jednego policjanta. Policja zjawiła się w pełnym rynsztunku tz w hełmach i z tarczami oraz bronią po naszym wezwaniu telefonicznym. Agnieszka zadzwoniła prosząc o interwencję. Byli po około 30 min tłumacząc się, że nie jechali a przybiegli. Kiedy dotarli marsz już przeszedł. Maski na twarzach "bohaterów" widać na każdym ich marszu i za każdym razem zgłaszamy to jako nielegalne i zawsze jest to przemilczane. Nie widział nikt nawet notatki zgłoszenia. Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Dzisiaj! 12.11.17, 12:17 wiadomosci.wp.pl/dziennikarz-ostro-o-uczestnikach-marszu-niepodleglosci-60-tysiecy-nazistow-maszerowalo-w-warszawie-6186800070739585a?src01=6a4c8&src02=facebook_wiadomosci Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Dzisiaj! 12.11.17, 12:19 www.theguardian.com/world/2017/nov/12/white-europe-60000-nationalists-march-on-polands-independence-day Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Dzisiaj! 12.11.17, 12:27 To nie ma być do śmichu, tylko całkiem poważnie... Pewnie to mało odkrywcze, ale sobie myślę, że te tysiące zwykłych, szarych ludzi na ksenofobicznym, faszyzującym marszu w Warszawie jest naprawdę szczerze oburzonych, gdy słyszą, że nazywa się ich faszystami... W ich niezbyt głębokiej wiedzy historycznej (co nie znaczy, że tylko oni mają dość nikłą tę wiedzę) faszyzm to Niemcy (ewentualnie jacyś Włosi, jak kto bardziej kumaty), a skoro Niemcy to był wróg, to Polacy ex definitione nie mogą być faszystami. Logiczne, nie? Wiedzą może, że faszyzm/hitleryzm polegał na nienawiści do obcego, ale po pierwsze jeśli tym obcym byli Żydzi, no to wszak trochę trudno się temu dziwić, a jeśli byli to Polacy, to przecież świadczy tylko o niemieckiej aberracji. Skoro oni, Polacy, nie są antypolscy, to znów logiczne, że nie mogą być faszystowscy. A antyżydowscy też przecież nie są, bo po pierwsze nikt nie uratował tylu Żydów podczas wojny, co my, a po drugie, możemy tolerować nawet Żydów, ale dlaczego prawie wszyscy, którzy u nas rządzą, są ciągle - u licha - Żydami? Jaki normalny naród by to zniósł, co nie? Idąc dalej: choć Niemcy ostatnio nie podskakiwali, to jednak fakt, że przyjmują "ciapatych" świadczy, że nie jest znów z nimi najlepiej, bo robią nam islam za miedzą, który może wszak przelać się przez Odrę. A w dodatku nie chcą nam zapłacić za wojnę, co świadczy o ich cynicznym skąpstwie, bo jakby zapłacili, każdy dostałby ładny grosz! Że to niemożliwe? III RP przez ćwierć wieku twierdziła, że podwyżki płac, żadne 500+ itp. nie jest absolutnie możliwe, a tu proszę, przyszedł PiS i okazało się możliwe, a w dodatku gospodarka rozwija się, że hej. Że tylko chwilowo się rozwija? Chyba każdy pamięta, że od samego początku PiS-u elity i niemieckie media twierdziły, że zaraz się zawali, ale miesiące lecą i nic się nie wali, nawet wręcz przeciwnie. Znaczy chyba te elity nas oszukiwały i niewykluczone, że po prostu to, co teraz my dostaliśmy rozkradały między sobą. Chyba logiczne? Teraz zaś te same elity twierdzą, że maszerowanie z zapaloną racą i polskim sztandarem, na którym jest krew naszych dziadów i pradziadów to jest faszyzm. No to tak może twierdzić tylko pedał albo lewak, czyli ruski agent. A ponieważ zwykły uczciwy Polak nie może być przeciw innym Polakom, więc skoro oni są przeciw, to raczej nie są Polakami, a jeśli nawet, to raczej jakimiś mieszańcami. Żyda z Niemcem i z Ruskim? Niektórzy co prawda mogą to robić za obcą kasę, bo przecież tak już w historii bywało. Albo głupi są, bo chyba cały ten powyższy wywód jest jasny, prosty i logiczny. A jeśli dla kogoś nie jest, to nie może być patriota. No bo jak? Przecież w powyższym rozumowaniu nie ma żadnej luki. Wszystko się ze sobą zgadza, jak dwa i dwa cztery... z fejsu Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dzisiaj! 12.11.17, 13:08 Skonczy sie to wszystko tragicznie.....Dzisiejsza Polska nie mialaby zadnych szans na czlonkostwo w UE. Ale moze o to tym tepym bydlakom chodzi? Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Dzisiaj! 12.11.17, 13:26 "Logika" ich myślenia chyba właśnie takimi torami podąża, WU. Co znamienne jednak, oprócz tzw. ludzi "prostych w myśleniu", którzy zawsze kupują najprymitywniejszą propagandę, widać, że powtarza się tutaj schemat z lat 30-tych. Pierwszymi zwolennikami faszyzmu (poza "elitami" i elitami, które mu uległy), był lumpenproletariat i tzw. element kryminalny, czyli odpowiednicy dzisiejszych chuliganów, kiboli i drobnych przestepców. Kibol "hajlujący" - o choćby ten "ełkaesowski" z zamieszczonego zdjęcia, ale też wrocławscy (i nie tylko) liderzy "narodowców" z wyrokami za pospolite przestępstwa, są tego żywym przykładem. Teraz w Polsce skretyniali politycy PiS uważają, że można sie nimi posłuzyć dla doraźnych celów. Skutki tego będą tragiczne. To tylko kwestia czasu. Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Dzisiaj! 12.11.17, 14:07 pikio.pl/swiat-zaniemowil-nagle-podczas-marszu-na-moscie-zrobili-to/ Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dzisiaj! 12.11.17, 16:28 Uli.....caly czas to mowie! A jesli naiwne PISdzielce i KK mysla, ze ta brunatna holota caly czas beda mogli sie posilkowac bez konsekwencji , to sa albo glupi albo naiwni. Jeszcze troche a z tej holoty brunatnej wyloni sie polski "Führer", ktory bedzie chcial siegnac üo wladze. I wtedy bedzie juz na wszystko za pozno. Co teraz pozostalo? Mlodym radze jak najszybsza emigracje a starszym.....tez, tylko wewnetrzna. Bo gangrena zaszla juz za daleko..... Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Dzisiaj! 12.11.17, 17:35 Mireczko, oglądamy właśnie w TVN24 konferencję prasową Obywateli RP. W tle sceny z bicia Was przez Odważne w grupie Prawdziwe Wolactwo. Szacun dla Was! I oby więcej takich konferencji piętnujących galopujący w Wolsce faszyzm! Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dzisiaj! 12.11.17, 17:43 Pelen szacunek, Limirko! Mowie, ze kobiety w Polsce "jaja" maja....Facetom brakuje.... Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Dzisiaj! 12.11.17, 18:14 Odetchnąłem z ulgą a porannemu wzburzeniu ustąpiło Pełne Odprężenie. Wnikliwa Analiza Sużb ZOMOpisonich wykazała, iż do manifestującej lewaczki nie zostały wypowiedziane słowa Siadaj kurwo. Faktyczny tekst brzmiał Siadaj Kulson i tyczył uczestniczącego w sekowaniu manifestującej zomopisona. Nie wiemy czy Kulson - zgodnie z nakazem siadania - usiadł. Mamy nadzieję, że po upadku junty, Kulson i jemu podobni z pewnością usiądą. I to na długie lata. W każdym razie z powodu bezpowrotnego ustąpienia przygnębienia odzyskałem apetyt. Tak działa pozytywnie Dobra Zmiana broniąca Biało Brunatnej Drużyny! I Wam z tejże przyczyny też smacznego życzę! Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Dzisiaj! 12.11.17, 18:26 Podobne sceny zarejestrowano pod murem Muzeum Wojska Polskiego. Fakt, takim marszom winien towarzyszyć ktoś z giwerą. i uźywać natychmiast w trakcie manifestacji Patryotyzmu i Umiłowania Wolszczyzny. Swoją drogą ciekawi mnie, ile razy w roku to bydło spragnione Boga bywa w kościele i ile paciorków na pojedynczym różańcu odmawia. Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Dzisiaj! 12.11.17, 20:06 t.co/QcSfJ6f30s A Kulson stał i zawijał to wszystko w sreberka Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Dzisiaj! 12.11.17, 20:09 A teraz Kulson, świadkowie wydarzenia i Komediant Zomopis pójdą do spowiedzi, a po przyjęciu Komunii Św. czyli Upragnionego Boga otrzymają odpust zupełny. Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Dzisiaj! 12.11.17, 20:13 To mój ulubiony debil. Stanisław Karczewski chce złożyć doniesienie do prokuratury na wicenaczelnego "Wyborczej". Stasiński odpowiada Marszałek Senatu Stanisław Karczewski (PiS) zapowiedział doniesienie do prokuratury na wicenaczelnego "Gazety Wyborczej". W niedzielę w TVN 24 Piotr Stasiński cytował wulgarne okrzyki wznoszone przez uczestników Marszu Niepodległości. Chodzi o wypowiedź wicenaczelnego "Gazety Wyborczej", Piotra Stasińskiego, w programie publicystycznym TVN 24 Loża Prasowa, który odbył się w niedzielę rano. W trakcie dyskusji z innymi publicystami Stasiński nie zgodził się z opinią, że osoby, które podczas tegorocznego Marszu Niepodległości niosły rasistowskie transparenty, to margines. - To nie jest żaden margines. Były symbole neofaszystowskie, rasistowskie, w dodatku jeszcze wulgarne, kibolskie, pełne obelg. Grupa kiboli oddała mocz na mur Muzeum Wojska Polskiego. Skopano grupkę kobiet na Moście Poniatowskiego, wyzywając je od najgorszych ku...w - mówił Stasiński. Cytował także hasła uczestników marszu, m.in. znane kibolskie zawołanie "Cała Polska śpiewa z nami, wy...lać z uchodźcami". Relacja Stasińskiego z marszu oburzyła marszałka Senatu Stanisława Karczewskiego. "Stop wulgaryzmom w przestrzeni publicznej. Podczas Loży Prasowej grałem w szachy z wnukiem. To on zareagował na słowa Stasińskiego k.... i wyp..." - napisał Karczewski. I dodał: "Jutro zgłoszę do prokuratury doniesienie na Pana Stasińskiego, który w programie Loża Prasowa w TVN 24 wypowiadał wulgarne opinie". Oświadczenie Piotra Stasińskiego w sprawie doniesienia Stanisława Karczewskiego: Do sprawy odniósł się sam Piotr Stasiński: 12 listopada w programie Loża prasowa w TVN 24 CYTOWAŁEM obelgi uczestników tzw. marszu niepodległości pod adresem kobiet, które skopano na Moście Poniatowskiego, bo ośmieliły się protestować przeciwko faszyzmowi. CYTOWAŁEM też rasistowskie wrzaski tzw. narodowców: "Cała Polska śpiewa z nami, wyp....lać z uchodźcami", powtarzane przez uczestników marszu, głównie na błoniach Stadionu Narodowego, które to bluzgi nie budzą oburzenia ani ministra Błaszczaka, ani jego policjantów, ani innych uczestników marszu. Błaszczak nie zarządził żadnej interwencji. Marszałek Karczewski oburza się na CYTOWANE przeze mnie bluzgi, ale nie bulwersuje się faktem, że te rasistowskie obelgi i inne rasistowskie, neofaszystowskie slogany i symbole zdominowały tzw. marsz niepodległości. Postanowił natomiast postawić w stan alarmu prokuraturę Ziobry dlatego, że dziennikarz ośmielił się je CYTOWAĆ. "Jeśli zostanę ukarany, zażądam zamiany grzywny na karę aresztu" Oświadczam, że nie przyjmę żadnego ewentualnego mandatu za CYTOWANIE tych nacjonalistycznych, neofaszystowskich, wulgarnych bluzgów. Opinia publiczna powinna wiedzieć, na czym ten nacjonalistyczny marsz polegał i czym się szczycił. Jeśli donos marszałka Karczewskiego do prokuratury doprowadzi do ukarania mnie, zażądam zamiany grzywny na karę aresztu. Nie zapłacę żadnych pieniędzy tej władzy, płacę już podatki, a nawet abonament na TVP, która ten marsz nazwała "wielkim marszem patriotów" i wygłaszała kłamliwe bzdury o "wzmocnionej tożsamości narodowej" i o ludziach, którzy szli "z modlitwą na ustach". Ta modlitwa to nienawistne bluźnierstwo w stosunku do chrześcijańskich wartości. "Władza otacza "troskliwą opieką" ludzi, którzy faszyzują nasz kraj" Uważam, że opinia publiczna powinna wiedzieć, jak przebiegają takie marsze, jaką symbolikę stosują, jakimi sloganami się posługują. A to, że mają one neofaszystowski charakter, nie ulega wątpliwości. Bagatelizowanie tego, nazywanie "marginesem", niereagowanie przez policję min. Błaszczaka są szczególnie bulwersujące w Polsce, gdzie powinniśmy doskonale rozumieć, czym jest lekceważenie, niepotępianie, a nawet "obłaskawianie" postaw neofaszystowskich - a to dlatego, że Polacy najlepiej powinni wiedzieć, do czego doprowadziło to w naszym kraju i w całej Europie w końcu lat 30. XX wieku i podczas II wojny światowej. Uważam za haniebny błąd, a nawet zbrodnię tolerowanie tego rodzaju postaw w Polsce XXI wieku. Niezależnie od marnych politycznych kalkulacji partii rządzącej, której się zdaje, że ludzie wyznający ideologię faszystowską mogą być ich cennym elektoratem. I która przyznaje im mocą swojej władzy przywilej "demonstracji cyklicznej", łamiąc przy tym konstytucyjną wolność zgromadzeń tych Polaków, którzy przeciwko neofaszyzmowi protestują. Jeśli władza nadal będzie otaczać "troskliwą opieką" ludzi, którzy nasz kraj faszyzują, skończymy fatalnie. Czas się obudzić. Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Dzisiaj! 12.11.17, 20:19 oko.press/moglo-sie-skonczyc-ze-caly-dzien-bylby-nazistowski-a-baby-zrobily-im-szpasa/ Odpowiedz Link