sorel.lina 22.06.20, 14:02 Nasza nowa Pani Prezydentowa? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sorel.lina Re: To możliwe 22.06.20, 14:15 Małgorzata Trzaskowska o TVP (dzisiaj 08:57): - Szukali sensacji u mnie w pracy, nic nie znaleźli, rozmawiali z byłymi studentkami męża, żeby coś znaleźć, a jak się nie udało, to czepiają się wszystkiego. To jest absurd! - mówi Małgorzata Trzaskowska w "Newsweeku". Nie tylko absurd! Cynizm i podłość tzw. dziennikarzy. Strach rządzących przed utratą władzy. Panika w PiS-ie. Bo - jak to mówią: tonący brzydko się chwyta. Odpowiedz Link
sorel.lina Re: To możliwe 22.06.20, 14:27 Serii niecodziennych pytań Telewizji Polskiej do Rafała Trzaskowskiego nie ma końca. Podczas poniedziałkowej konferencji prasowej dziennikarz TVP zapytał kandydata Koalicji Obywatelskiej na prezydenta RP o ceny jabłek, mleka i masła. Reakcja prezydenta Warszawy nie mogła być inna. – Panie prezydencie, kiedy poznamy pana pełen program wyborczy, bo na razie go cząstkowo poznajemy i czy pan wie, ile kosztuje kilogram jabłek, kostka masła i litr mleka. Podobno bywa pan na bazarku – zapytał na poniedziałkowej konferencji prasowej Rafała Trzaskowskiego dziennikarz TVP. – Zacznijmy od tego, że pozna pan mój cały program jeszcze w tym tygodniu. Rzeczywiście Polki i Polacy mają wielki problem z połapaniem się, co ile kosztuje, bo panuje tak kosmiczna drożyzna, że ceny zmieniają się z dnia na dzień. Pamiętam jak płaciłem za jabłka 1,5-2 zł na bazarku "na dołku". Teraz kosztują one 4 zł, ale zależy co pan lubi – odpowiedział dziennikarzowi Trzaskowski, który nie mógł ukryć zażenowania i rozbawienia pytaniem. – Ja bym na pana miejscu masła nie tykał. Wzrost ceny masła poszybował tak do góry, że myślę, że każdy ma problem z jego ceną. 5, 6, 7 złotych? Ja widziałem nawet kostki masła za 8 złotych. Na miejscu telewizji, która nie mówi o drożyźnie, a powinna, raczej tematu cen bym nie dotykał – dodał kandydat KO. No i znowu dziennikarzyna zaorany! Odpowiedz Link
sorel.lina Re: To możliwe 22.06.20, 14:56 Oto Eryk Mistewicz, ekspert PiS-u, znany PR-owiec, a jednocześnie ekspert braci Karnowskich, TVP, Polskiego Radia i Polsatu, syn oficera SB, podszywający się pod doradcę prezydenta Francji Nicolasa Sarkozy'ego. Pan ekspert Mistewicz ocenił znajomość języka francuskiego R. Trzaskowskiego jako pozwalającą na zakup bułki w sklepie. Samego pana Mistewicza mówiącego po francusku nikt jednak nie słyszał. Wygląda jednak na to, że znajomość języka francuskiego u pana eksperta nie pozwala na odróżnienie prawdziwego komunikatu merostwa miasta Limoges od scenografii filmu. Buhahahahaha! Tablica z tekstem oryginalnym ... i tłumaczenie pana eksperta Odpowiedz Link
sorel.lina Re: To możliwe 22.06.20, 15:15 - Żonę bardzo trudno powstrzymać przed mówieniem tego, co myśli, dlatego mielibyśmy pierwszą damę, która często wyrażałaby swoją opinię. Ale nie brak jej też empatii i wdzięku osobistego, w czym przypomina Marię Kaczyńską, która była znana z uśmiechu i z tego, że pochylała się nad słabszymi - uważa Rafał Trzaskowski. Małgorzata Trzaskowska pytana, czy pierwsza dama powinna dostawać pensję odpowiada, że najbardziej "chciałaby po prostu utrzymać swoją pracę zawodową". - Moim zdaniem, każda pierwsza dama powinna mieć opłacone składki zdrowotne i emerytalne. Chodzi o symbol niezależności i autonomii. Przez całe życie byłam osobą niezależną, miałam pracę, zarabiałam i byłoby dla mnie dziwne, gdybym całkowicie była zależna od męża - zaznacza. Odpowiedz Link
sorel.lina Re: To możliwe 22.06.20, 15:24 Ale żadncych triumfów - WSZYSCY na wybory. W I turze i tym bardziej drugiej! Zwycięstwo musi być przygniatające inaczej sfałszują wybory, jeśli będą mieli okazję. A nie po to wybierali swoich komisarzy wyborczych, nie po to wstawiali nowych ludzi do okręgowych komisji wyborczych, nie po to mają najwięcej swoich ludziach w komisjach lokalnych i nie po to opanowali SN, aby tego całego arsenału teraz nie użyć, jeśli damy im sposobność. Odpowiedz Link
sorel.lina Re: To możliwe 22.06.20, 15:28 #Wybory2020 Najnowszy sondaż dla RMF i Gazety Prawnej Odpowiedz Link