wscieklyuklad 02.11.20, 17:03 TRWA NABÓR BEZ CASTINGU! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wscieklyuklad Re: ACHTUNG! 02.11.20, 17:07 l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwiadomosci.gazeta.pl%2Fwiadomosci%2F7%2C114883%2C26469870%2Cszef-strazy-narodowej-robert-bakiewicz-chce-ochrony-policji.html%3Ffbclid%3DIwAR23Dsg829ZcR6x_UuYDTWSPKgJaba2DlHiWL5xi2mOBttzk-vBiCzAbbdM&h=AT2sqOFgyujeh4iYCf2TjcwamGTNy3eEt9w7nDkI8cJ7ytfZxiiVInga2yjBzrA1P47HBf9kwbBlHT79y_4fPNs1pZcUl2MS5nrzvYaFBsj_HaHaF_b-O10Iu9hMCIgpDe2E&__tn__=%2CmH-R&c[0]=AT2CTbphqvPWsLJzBwFu_WuasDEyCUJEthZvWyXNmte9_vPPV3uPRnr5wiH45XtF-_7Ad2dvd1Bi1axwigZTuulH82zQnV2AdfNNDCo_gnDOTSTUFaRH1TMqTOzX3WWmTPPuKua7aO-I2pltB5MlURvGnvjNoGM7YBKDHQEJeoNllKIbjEsWiOrFwIHCC9hOpPSz5X-OTlNmGNjuL5zStrUKgGqseL2dcbaIPJ4RcxdD39QF Czyżby spękało przed napierdalaniem? Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: ACHTUNG! 02.11.20, 17:24 Panie Duda, złożył Pan do Sejmu projekt ustawy o zakazie aborcji, nakazujący lekarzom wchodzić w rolę jakiegoś boga, jakiś "kompromis z kompromisem z kompromisem". Nie będziemy mówić o tym projekcie. Bo Pan czegoś ewidentnie nie usłyszał i nadal Pan nie słyszy. Mimo że 200 tysięcy ludzi krzyczy to w Warszawie, a kolejny milion protestuje i krzyczy w 450 miejscowościach w Polsce. Spieszymy wyjaśnić. Aborcja ewidentnie stała się symbolem walki o wolność. Ludzie na ulicach krzyczą o prawach osób nieheteroseksualnych, domagają się pomocy przedsiębiorczyniom i pracownicom, przywrócenia niezależności sądów, odwrócenia deformy edukacji, usunięcia religii ze szkół. Wiemy, bo na tych ulicach stoimy, domagając się praw kobiet. I widzimy, że walka o prawa kobiet stała się symbolem walki o wolność. Nie zabierze Pan ludzi z ulicy kolejnym projektem ustawy o zakazie aborcji! Człowieku! Gniew społeczny wybuchł, a rząd i Pan tylko dolewacie oliwy do ognia. Jako że kicacie jak zające wokół aborcji, brakuje Wam czasu na wzięcie się do roboty w kwestii pandemii. W ramach "walki z pandemią" kilka dni temu zamknęliście cmentarze, pozbawiając środków do życia przedsiębiorców i przedsiębiorczynie, które pracowały cały rok na ten jeden dzień! A ludzie ruszyli masowo na cmentarze przed początkiem zakazu, żeby mimo wszystko odwiedzić swoich zmarłych. Ile jeszcze takich idiotyzmów? Weźcie się do roboty. Odpieprzcie się od aborcji. Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: ACHTUNG! 02.11.20, 17:25 Po wyroku! Oparta na faktach! Nasz kandydat do Oscara! Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: ACHTUNG! 02.11.20, 17:27 Byłem warchołem. Wodą na młyn imperialistycznej kontrrewolucji byłem. Zostałem komunistą i złodziejem. Antychrystem, antypolakiem, zdradziecką mordą zostałem. Teraz, jestem dziadersem i mam się nie wpie*dalać. Moja morda pomarszczona nie pasuje do rewolucji młodej, dziarskiej. Kim będę za rok, jeśli będę ? Cztery lata temu na kodowskim blogu opublikowałem tekst, w którym (cytując i w części kropkując) użyłem dwóch „zakazanych” słów: jednego na k. i drugiego na p. Po godzinie (przez młodych pięknoduchów) wpis został usunięty, a mnie uznano za starego przaśnego chama, który profanuje blog szanowany, promowany w Polsce i zagranicą. Zawalczyłem i wpis powrócił … Dziś ci sami, albo raczej tacy sami, młodzi i piękni, je*ią PiS na ulicach i w internecie. A takie dziadersy, jak ja, do niczego nie są im potrzebni. Może nie są, może są – to się okaże. Prawdziwy dziaders doświadczył wiele i się nie obraża Prawdziwy dziaders walczy do końca – swojego, lub niekoniecznie.... Adam Czejgis. Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: ACHTUNG! 02.11.20, 17:30 scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/123475163_10223973912354033_6013553563049174774_o.jpg?_nc_cat=1&ccb=2&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=Pkuv1YNa9xwAX_K7qUI&_nc_ht=scontent.fwaw3-1.fna&oh=1335fd83b7c321a1fce6bbebfdd9f898&oe=5FC7B3FB U góry: na zielono kraje, w których można kupić tabletkę "po" bez recepty. Dół: kraje, w których bez recepty można kupić viagrę. Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: ACHTUNG! 02.11.20, 17:41 O JEDNO JUŻ SIĘ ZGŁOSIŁO NA ZAJĘCIA PRAKTYCZNE! tvn24.pl/tvnwarszawa/najnowsze/warszawa-kierowca-wjechal-samochodem-w-grupe-protestujacych-na-mokotowie-4739202?fbclid=IwAR0amavIuja7kJjlckdoIEVJ2MAo0iXi1ytZUoU9-jUE8XQDDGeiIgIQSqs Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: ACHTUNG! 02.11.20, 17:42 tvn24.pl/tvnwarszawa/najnowsze/warszawa-kierowca-wjechal-samochodem-w-grupe-protestujacych-na-mokotowie-4739202?fbclid=IwAR0amavIuja7kJjlckdoIEVJ2MAo0iXi1ytZUoU9-jUE8XQDDGeiIgIQSqs Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: ACHTUNG! 02.11.20, 17:43 oko.press/pozoga-strach-wkurw-bezsilnosc-matka-malego-dziecka-pisze-o-ciazy-w-polsce-i-wyroku-tk/?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR1YkcxZEBPNQLB4qttya5XdL9WJdJGJcl1pGeaP9ZE7ySLHFvrS1_VLuys#Echobox=1604332118 Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: ACHTUNG! 02.11.20, 18:06 I SUSZNIE! Czas zrobić porządek z tymi żydobolszewiczkami! Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: ACHTUNG! 02.11.20, 18:22 wygaszamypis.pl/kaja-godek-o-uczestnikach-strajku-kobiet-dzicz-geje-rurkowcy-i-bolszewicy/?fbclid=IwAR2b7-YHs1rE1zug50czIuLSIDXuLQf1jPxWpxadDma1vq7T8JvTUjm24BY CAŁĄ PRAWDA CAŁĄ DOBĘ. Ma szczęście, że psychiatryki też przerobione na "COVID PLUS" Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: ACHTUNG! 02.11.20, 18:23 Robert Kazimierz Gaweł Szanowny Panie Kuratorze! Z dużą uwagą przeczytałem list, w którym wzywa Pan nas, nauczycieli, do nieangażowania się w protesty społeczne i powstrzymania się od agitowania młodzieży. Przede wszystkim dziękuję za szybką reakcję - w tak trudnych czasach mądre i stanowcze przywództwo jest nam szczególnie potrzebne. Przyznam się, że Pański apel odczytałem z pewnym sentymentem. Podobny list skierował do mnie przed laty prof. Jacek Fisiak, rektor UAM. Było to pod koniec lat osiemdziesiątych, kiedy jako młody student, zaangażowałem się nieopatrznie w strajk okupacyjny na mojej Almae Matris, organizowany pod sztandarami Niezależnego Zrzeszenia Studentów i ówczesnej “Solidarności”. Powiem szczerze - Pana list zachęcił mnie do podjęcia konkretnych działań. Chcą zapobiec szerzeniu się radykalnych nastrojów, postanowiłem omówić z licealistami, w ramach lekcji on-line, ostatnie orędzie wicepremiera Jarosława Kaczyńskiego. I w tym miejscu muszę przyznać się do pedagogicznej porażki. Młodzież, wbrew moim intencjom, uznała wspomniany przekaz za propagandowy i nierzetelny. Odnalazła w nim przykłady językowej manipulacji i liczne generalizacje. Uczniów niekatolickich (a mamy niestety kilku takich gagatków w naszej szkole) poruszyła szczególnie wzmianka, że Polska bez Kościoła nie będzie już Polską. Innych dotknęły sugestie, że dzisiejsza młodzież myśli niesamodzielnie i jest zmanipulowana przez dorosłych. Figura “Polska to Kościół” była szczególnie trudna do wyjaśnienia, bo nie tak dawno omawialiśmy z uczniami historię rozkwitu Pierwszej Rzeczypospolitej, kiedy to pod jednym niebem żyli ze sobą katolicy, żydzi, protestanci, prawosławni i muzułmanie - w duchu tolerancji i wspólnoty. Przyznam, że nie wiem co robić. Dlatego będę wdzięczny za każde okazane wsparcie, bo wyzwanie przed nami postawione jest szczególnie trudne. Do tej pory uczyliśmy młodzież, że świadomość społeczna, obywatelska niezgoda, gotowość do dokonywania politycznych wyborów i rozróżnień to nie tylko ich prawo, ale wyraz społecznej dojrzałości i odpowiedzialności. Strajki i inne formy protestu (w tym pisanie na murach) przedstawiliśmy jako przejawy patriotyzmu, które nas, Polaków, przywiodły do ważnych, historycznych zmian. W tej sytuacji czuję się jako nauczyciel i wychowawca nieco bezradny. Proszę więc o pomoc (w końcu cura to po łacinie właśnie pomoc, opieka). Potrzebujemy lekcji wychowawczych w nowym formacie, stosownych do wytycznych, bo te które mamy nadają się wyłącznie na przemiał. W pierwszej kolejności proszę o opracowanie następujących tematów: “Jak NIE rozmawiać z młodzieżą o sprawach dla nich podstawowych i życiowo ważnych.” “Jak oduczyć młodzież wyrażania osobistych poglądów i przekonań.” “Jak kształtować postawy młodych ludzi w duchu podporządkowania obowiązującej władzy.” Proszę potraktować moją prośbę jako pilną. Z wyrazami szacunku Bogusław Janiszewski Spark Academy Poznań P.S. Teraz sobie myślę, że pokazanie tego orędzia było poważnym błędem. Bo przecież wicepremier zdecydowanie agituje za obroną kościołów. A my nie mieliśmy agitować. Bardzo przepraszam. Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: ACHTUNG! 02.11.20, 18:28 Druknięto już nawet Nowy Podręcznik dla Szkół Rodzenia i klas biologicznych w liceum Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: ACHTUNG! 02.11.20, 18:31 epoznan.pl/news-news-111371-kibice_kolejorza_rowniez_wyszli_na_ulice_za_narod_podzielony_pieklo_was_pochlonie?fbclid=IwAR0bsb3Ga25TpaEhBCW-vwrrOA1B6snnMseoXCYPFDG3fO3fIWc6n_r_JGE Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: ACHTUNG! 02.11.20, 18:46 www.onet.pl/styl-zycia/kobietaxl/kosciol-a-aborcja-o-czym-nie-mowi-sie-wiernym/6wym843,30bc1058?fbclid=IwAR1LY710829r8PmuVkMpoYcCop4HaJDlDHSHj-FJRMLJdhv4XzvKPewdRt4 Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: ACHTUNG! 02.11.20, 18:48 wtv.pl/tvp-011120-mk-pilkarki?fbclid=IwAR2XXzHrGTNHCy3FiWAk1TKMAdBES7nclm-F3YIcpMg8NV9t5Y7-agrzVTg kurski ty chuju! Jak mogłoś to zrobić Suwerenowi? Odpowiedz Link