Dodaj do ulubionych

Co z tym osiedlem w Kątach Wegierskich?

01.05.04, 20:30
Od dwóch, a może i trzech lat w Katach Wegierskich usiłuje się zbudować
osiedle domków bliźniaczych (przy remizie strażackiej). Pomimo, że położone
jest w niebrzydkiej okolicy, to "stoi". Czy toś wie, dlaczego?
Obserwuj wątek
    • rezzon Re: Co z tym osiedlem w Kątach Wegierskich? 08.05.04, 19:24
      Wczoraj widziałem tam 1 (jednego) robotnika !!
      • chaladia Robotnika? 11.05.04, 22:43
        Jak ja się znam na życiu, to robotnicy nie występują w takiej liczbie na
        budowach. Prędzej był to jakiś okoliczny chłopek - roztropek, który przyszedł
        na budowę wziąć sobie deski albo inną "kitę".
        • fonia osiedle 11.07.04, 11:52
          osiedle z tego co wiem to juz nie powstanie, bo spoldzielnia, ktora miala je
          wybudowac upadla. Dokladnie dowiadywalam sie o to osiedle, tj ewentualne kupno
          ok. rok temu i inwestycja byla juz wtdy zagrozona. A potem wszystko upadlo,
          wiec osiedle najprawdopodobniej nie powstanie. Dlatego teraz zmagam sie z
          budowa w Stanislawowie.Pozadrawiam
          • chaladia Re: osiedle 11.07.04, 17:49
            Skoro jest upadłość, to jest i masa upadłościowa. Z tego, co widać projekt i
            pomysł jest niezły, lokalizacja ciekawa, a i te stany surowe, które już są
            wybudowane wyglądają całkiem nieźle. Miejmy nadzieję, że ktoś to przejmie i
            dokończy.
            Szkoda by było, żeby takie ładne osiedle zmarniało jak np. "Floryda" we
            Włochach.
            • chaladia Re: osiedle 03.04.05, 18:10
              Dziś stwierdziłem naocznie, że ktoś plac budowy dość porządnie posprzątał,
              zniknęły stare barakowozy, rozlatująca się "Nyska" i różne takie atrybuty
              niespodziewanego przerwania robót. Może ktoś to dociągnie do końca?
              • chaladia O! Stronę internetową mają... 17.04.05, 21:26
                Tyle, że marna ta strona...
                Ale dobrze byłoby, gdyby to osiedle wykończono i zamieszkano.
                • chaladia Re: O! Stronę internetową mają... 21.05.05, 21:44
                  Poza posprzątaniem terenu nie stwierdzam aktywności już od miesiąca.
                  Szkoda...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka