lara_croft
18.07.11, 15:02
Czy ktoś wie o co w tym chodzi. Jestem w tym temacie totalnym laikiem, wiec dopiero badam temat. Rzucił mi się w oczy bilbord z info o 45% dotacjach na kolektory. Fakt, ze rzuciło mi się w oczy, ze ktos cos daje/dopłaca juz powinno wywoła we mnie druch "uciekaj", bo chca ciebie oskubać, ale w sumie w dobie kryzysu i peak oil mozna byłoby zainwestować jakies odnawialne źródła energii by na stare lata nie grzac się jedynie kocem i taniej jakości winem.
Wygoolałam hasło i znalazłam taka stronkę:
www.e-legionowo.net/component/content/article2/1230-dotacje-na-kolektory.html
[quote]Zgodnie z informacją ze strony Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej, od września 2010 zostaną uruchomione kredyty z 45% dotacją ze środków NFOŚiGW, adresowane do osób fizycznych oraz wspólnot mieszkaniowych, które planują instalację kolektorów słoncznych. Wysokość tego kredytu będzie mogła sięgać nawet 100% kosztów kwalifikowanych przedsięwzięcia.
O kredyt z dotacją będą mogły ubiegać się osoby fizyczne posiadające prawo do dysponowania nieruchomością, na której zamierzają zamontować zakupione kolektory słoneczne. Środki z kredytu bankowego z dotacją NFOŚiGW wypłacane będą bezgotówkowo, bezpośrednio na konto wykonawcy lub dostawcy kolektorów słonecznych, na podstawie faktur wystawionych na zakup i montaż tych urządzeń.
Kredyty oferowane będą przez wybrane sieci banków, które zaoferują prostą i tanią pomoc finansową, w oparciu o umowy wynegocjowane przez Narodowy Fundusz we współpracy ze Związkiem Banków Polskich. Kredyty z dotacją najprawdopodobnie będą oferowane przez: Bank Ochrony Środowiska, Bank Polskiej Spółdzielczości, Spółdzielcza Grupa Bankowa, Krakowski Bank Spółdzielczy, Warszawski Bank Spółdzielczy oraz Mazowiecki Bank Regionalny.[/quote]
Czy ktoś korzystał z tej oferty? Dlaczego jak wszystko w tym kraju jest kitem wciskanym ciemnym masom by zarobić miał ktoś? A może się mylę?