Dodaj do ulubionych

Bałagan przy legionowskim cmentarzu

30.10.11, 14:17
Byłem dziś przy naszym cmentarzu. Przydałaby się obecność Straży Miejskiej albo policji, aby pogonić tych, którzy nieprawidłowo parkują po drugiej, przeciwnej stronie do cmentarza na Alei Legionów.
Podobnie przydałoby się pogonić handlarzy, którzy wystawili towar w zatoce autobusowej zaraz przy skręcie z Alei Legionów w Wyszyńskiego.
Obserwuj wątek
    • metron1 Re: Bałagan przy legionowskim cmentarzu 30.10.11, 15:10
      Potwierdzam bałagan jest totalny, chodnikiem przejść nie można bo niemal cały zastawiony jest kwiatami, te kilka centymetrów wolnej przestrzeni zajmują kupujący
      Aby przejść z dzieckiem zostaje mi spacer ulicą, przejście dla pieszych zastawione, duże samochody dostawcze zaparkowane na łuku ograniczają widoczność
      Straży Miejskiej czy Policji ani widu ani słuchu
      • mileg Re: Bałagan przy legionowskim cmentarzu 30.10.11, 21:18
        ale macie problemy; też już odwiedziłem cmentarz legionowski, bródnowski i powązkowski - wszędzie było podobnie; trzeba było szukać miejsca do zaparkowania auta, tłumy na chodnikach, parkingi i chodniki zajęte przez straganiarzy - ale nawet przez myśl mi nie przyszło, by użalać się nad taką sytuacją; wprost przeciwnie - cieszę się, że większość z nas pamięta o swoich nieobecnych już najbliższych czy przyjaciołach; z moich obserwacji wynikało, że zarówno piesi jak też kierowcy byli nadzwyczaj uprzejmi wobec siebie; oby tak było zawsze; tego służby siłowe nie załatwią;
        • metron1 Re: Bałagan przy legionowskim cmentarzu 30.10.11, 23:30
          No tak, jednym nie przeszkadza notoryczny bałagan przy cmentarzu, drugim dziki handel wszędzie gdzie się tylko da, znowu komuś nie przeszkadza syf wszędzie gdzie się tylko da
          Potem są narzekania że Polsce nikt nie przestrzega prawa a nasz kraj przypomina kraje 3 świata
          • 3goust Re: Bałagan przy legionowskim cmentarzu 31.10.11, 06:18
            oj proszę nie ubliżać krają trzeciego świata.
            • margo99 Re: Bałagan przy legionowskim cmentarzu 31.10.11, 14:01
              3goust napisał:

> oj proszę nie ubliżać krają trzeciego świata.

A co to jest "krają" trzeciego świata? :p
              • 3goust Re: Bałagan przy legionowskim cmentarzu 31.10.11, 17:15
                margo99 napisała:

> 3goust napisał:
                >
                > > oj proszę nie ubliżać krają trzeciego świata.
                >
                >
                >
                > A co to jest "krają" trzeciego świata? :p

Według słownika:
                krają
                dopuszczalne w grach
                ▸ krajać (BEGHJej) +1
                1. kroić;
                a) ciąć na sztuki, oddzielać kawałek od reszty;
                b) ciąć na kawałki; rozcinać;
                2. pot. przeprowadzać operację;
                3. łowieckie: (o zwierzętach) przedzierać się przez gąszcz;
                4. krajać się - być krajanym

Ja zawsze mówiłem że nie jestem i nie byłem miszczem ortografii, nie modle się do słownika i nie piszę dyktand narodowych;) ja nigdy nie czytam tego co piszę bo to głupoty, ale faktycznie ten błąd był by do wychwycenia podczas przeczytania...;)
              • mileg Re: Bałagan przy legionowskim cmentarzu 05.11.11, 20:12
                miło mi, że nie jestem wywołany do odpowiedzi za popelniony błąd we wcześniejszej wypowiedzi :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka