ralphie 02.04.12, 13:12 Zakup samochodu osobowo - terenowego na zasadach przetargu. Ciekawi mnie do jakich celów wykorzystywane może być w Starostwie. Trochę też szkoda takim autem w teren wjechać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polokokt Re: Auto służbowe w Starostwie 02.04.12, 13:35 przecież Starosta jeździ tym Subaru. Także to jest normalne auto słuzbowe dla Starosty. Nie że chodzi o jakieś górnolotne wykorzystywanie przez szeregowych pracowników w terenie (tym bardziej w ciezkim :) ). Pozrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: Auto służbowe w Starostwie 02.04.12, 13:47 Tia, właśnie znalazłem, że to służbowe Starosty plus dla Zarządzania Kryzysowego. :) Powiatowa Odpowiedz Link Zgłoś
hubert_sikorski Re: Auto służbowe w Starostwie 02.04.12, 14:33 Sprawdza się powiedzenie że samochód jest przedłużeniem męskiego ego;) Odpowiedz Link Zgłoś
3goust Re: Auto służbowe w Starostwie 02.04.12, 22:33 ralphie napisał: Trochę też szkoda takim autem w teren wjechać. a mógł bym się spytać jakim to autem nie szkoda w teren wyjeżdżać? Toć to SU-V w teren się nadaje jak mało które auto. Spełnia też dodatkowy warunek który czyni go autem które może wjechać wszędzie - jest służbowy. Kierujący nie wyłożył z własnej kieszeni grosza tak wiec nawet pewnie nie pomyśli że może go zniszczyć np: przy podjeździe pod górę z najazdem na pnie drzew. Tak wiec według mnie w teren nim nie będzie nikomu szkoda wjechać;) Odpowiedz Link Zgłoś
mcgyver39 Re: Auto służbowe w Starostwie 03.04.12, 16:55 Pan Grabiec ładnie się wozi nowym nabytkiem. Dziś byłem świadkiem jak złamał przynajmniej 3 przepisy drogowe. 1. Przekroczenie prędkości o jakieś 30km/h w terenie zabudowanym ( wyprzedzał mnie - ja jechałem ok 60 km/h on całkiem sprawnie mnie minął. 2. Wyprzedzanie na przejeździe kolejowym 3. Nie zastosowanie się do znaku STOP No tak ale przecież władza może więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: Auto służbowe w Starostwie 03.04.12, 17:36 Jak byś to nagrał, to pewne stacje TV by Ciebie ozłociły. Warto mieć na takie przypadki rejestrator trasy. Odpowiedz Link Zgłoś
mcgyver39 Re: Auto służbowe w Starostwie 03.04.12, 20:26 Myślałem jakiś czas temu nad takim rejestratorem bo coraz częściej zdarzają mi się ciekawe sytuację na drodze. Oczywiście nie mówię tu o kablowaniu policji za każde złamanie przepisów bo sam czasami muszę je nagiąć. Ta sytuacja po prostu pasowała do tego tematu. Podobno jazda z rejestratorem przynosi pecha. Wystarczy obejrzeć filmiki z Rosji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: Auto służbowe w Starostwie 04.04.12, 08:25 Ad.1. 80km/h na Sobieskiego to żaden wyczyn ;) Tak się zastanawiam, czy wybór auta i numeru rejestracyjnego nie przysporzy Panu Staroście docinków ze strony przeciętnych "Kowalskich", trudno tego auta na drodze nie zauważyć - szczególnie, że i kierowca dynamiczny jest ;) Odpowiedz Link Zgłoś
3goust Re: Auto służbowe w Starostwie 04.04.12, 09:00 ralphie napisał: > Ad.1. 80km/h na Sobieskiego to żaden wyczyn ;) > Tak się zastanawiam, czy wybór auta i numeru rejestracyjnego nie przysporzy Pan > u Staroście docinków ze strony przeciętnych A można wiedzieć jaka ta rejestracja? WO STARO? AD.1. A na partyzantów przy 80km/h uznali by cię za niedzielnego kierowcę który tamuje ruch;) Odpowiedz Link Zgłoś
mcgyver39 Re: Auto służbowe w Starostwie 04.04.12, 09:38 Przypadek ten który opisałem zdarzył się na ul. Jana Pawła I, przy SP nr 4. Taka prędkość przy szkole gdzie przechodzą małe dzieci? no no no ;) Nie wiem czy mogę ujawnić numery tablic rejestracyjnych, ale napiszę to w mniej oczywisty sposób, że są to nasze "lokalne blachy" z ciągiem pięciu "szczęśliwych cyfr" ;) 3goust napisał: > ralphie napisał: > > > Ad.1. 80km/h na Sobieskiego to żaden wyczyn ;) > > Tak się zastanawiam, czy wybór auta i numeru rejestracyjnego nie przyspor > zy Pan > > u Staroście docinków ze strony przeciętnych > > A można wiedzieć jaka ta rejestracja? WO STARO? > AD.1. A na partyzantów przy 80km/h uznali by cię za niedzielnego kierowcę który > tamuje ruch;) > Odpowiedz Link Zgłoś
3goust Re: Auto służbowe w Starostwie 04.04.12, 11:50 mcgyver39 napisał: > Nie wiem czy mogę ujawnić numery tablic rejestracyjnych, Nie jest to numer rejestracyjny samochodu prywatnego pana Jana, lecz numer samochodu służbowego, kupionego za podatki obywateli, w tym moje. Nie jest to samochód także do zadań tajnych bo starostwo takimi się nie zajmuje. Wiec czy rejestracja niesie się WL 77777? Odpowiedz Link Zgłoś
mcgyver39 Re: Auto służbowe w Starostwie 04.04.12, 12:18 3goust napisał: > Wiec czy rejestracja niesie się WL 77777? > Zgadłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: Auto służbowe w Starostwie 04.04.12, 12:36 mcgyver39 napisał: > 3goust napisał: > > > > Wiec czy rejestracja niesie się WL 77777? > > > > Zgadłeś. No to na szybkiego: www.wptr.pl. Ctrl+F i szukamy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Auto służbowe w Starostwie 04.04.12, 12:40 ralphie napisał: > mcgyver39 napisał: > > > 3goust napisał: > > > > > > > Wiec czy rejestracja niesie się WL 77777? > > > > > > > Zgadłeś. > > No to na szybkiego: www.wptr.pl. Ctrl+F i szukamy ;) zgłosił: Szosti Czarne Subaru Forester złapane na gdańskim Przymorzu. Hmmm... Zarządzanie Kryzysowe na Wybrzeżu???? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
3goust Re: Auto służbowe w Starostwie 04.04.12, 13:12 madziulec napisała: > Hmmm... Zarządzanie Kryzysowe na Wybrzeżu???? ;P > Ja od dawna mówiłem że Legionowo zasługuje na dostęp do morza;) Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Auto służbowe w Starostwie 04.04.12, 13:31 To tak w związku z tymi Dniami MOrza na Słowacji?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: Auto służbowe w Starostwie 04.04.12, 21:29 To ten nasz Prezydent ma ogromne szczęście , tyle siódemek . Takie szczęście przy rejestracji to myślałem , ze mają tylko właściciele wypasionych meroli i beemek, a jednak zwykłym ludziom tez się może przytrafić. Odpowiedz Link Zgłoś
poly79 Re: Auto służbowe w Starostwie 05.04.12, 08:11 kka69 napisał: > To ten nasz Prezydent ma ogromne szczęście , tyle siódemek . klasyczny przykład jak się rodzi plotka - temat o staroście a tu ktoś pisze, że siódemki ma prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: Auto służbowe w Starostwie 05.04.12, 11:37 Tu oczywiście przepraszam Prezydenta, mój błąd , przejęzyczyłem się. To oczywiście Starosta jest tym szczęśliwym człowiekiem, choć pewno i Prezydentowi szczęścia nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś