28.01.13, 14:19
gazetapowiatowa.pl/artykuly/Mandaty-za-brak-tabliczki-z-numerem-domu,2187.html
" Każda gmina posiada wzór tabliczki porządkowej, obowiązującej na swoim terenie. "
Czy ktoś wie gdzie taki wzór można zobaczyć ?
Obserwuj wątek
    • guayazyl1 Re: Tabliczka 28.01.13, 15:29
      Na stronie miasta Pan Prezydent wysłuchał, odpowiedział i uspokoił :)
      ----------------
      Pytanie:Witam. Panie Prezydencie mam następujące pytanie: gdzie można ustalić obowiązujący wzór tabliczki z numerem posesji i nazwą ulic. w miejscowej prasie informują że takowy jest ustalony.
      (Jarek, 25-01-2013)
      Odpowiedź:Nowa ustawa o infrastrukturze przestrzennej nałożyła obowiązek uporządkowania tabliczek adresowych posesji. Nie jest to nowy obowiązek, ale dotychczas bywał luźno traktowany. Według nowo obowiązujących przepisów właściciel nieruchomości zabudowanej lub osoba władająca nieruchomością, ma obowiązek umieszczenia w widocznym miejscu na ścianie frontowej budynku – tabliczki z numerem porządkowym w terminie 30 dni od dnia otrzymania zawiadomienia o ustaleniu takiego numeru. Na tabliczce oprócz numeru porządkowego musi zostać zamieszczona również nazwa ulicy lub placu, a w miejscowościach bez nazw ulic nazwa miejscowości. Gdy budynek położony jest w głębi ogrodzonej nieruchomości, tabliczkę z numerem porządkowym umieszcza się także na ogrodzeniu. Dotychczasowe tabliczki z numerem porządkowym nieruchomości, nie spełniające nowych wymogów zachowują ważność do 7 czerwca 2013 r. Nie ma jednak odgórnie przyjętego, ogólnie obowiązującego wzoru.
      • aklq Re: Tabliczka 28.01.13, 15:44
        Dzięki za info :) Ciekawi mnie tylko po co był ten artykuł w gazecie mącący ludziom w głowach , już chciałem biec i zamawiać u Adasia nową tabliczkę .
        • kka69 Re: Tabliczka 28.01.13, 19:25
          Z tabliczek to Adaś się najbardziej cieszy.
          Ale będzie miał utarg, tylko pomarzyć .
          • polokokt Re: Tabliczka 28.01.13, 21:35
            czyli artykuł sponsorowany? :]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka