Dodaj do ulubionych

czy ktos wie???

11.03.13, 18:17
Parę minut temu dzwonek domofonu i nawiedzona pani próbowała mnei zaprosić na impreze do ratusza miejskiego na 23 marca.
Świętuja ukrzyzowanie Jezusa.

Jako ateistka podziękowałam, ale jakos świętowanie czegos takiego mi niezbyt leży. Ktos wie kto to świetuje????
Obserwuj wątek
    • zdebeq Re: czy ktos wie??? 11.03.13, 18:23
      to jest właśnie polski betonowy katolicyzm. Wielkanoc ma z zasady celebrować chyba zmartwychwstanie, a nie akt ukrzyżowania.
      • astra515 Re: czy ktos wie??? 11.03.13, 18:47
        to zaproszenie od Świadków Jehowy a oni z katolicyzmem to raczej nie po drodze mają... tylko dziwne dlaczego w UM świętują?
    • noriaka To nie wiecie jeszcze? 11.03.13, 19:15
      W ratuszu ukazała się święta Kinga - patronka samorządowców - i po obejrzeniu co tam się dzieje, zagroziła im wiecznym potępieniem.
    • plunio7 Re: czy ktos wie??? 11.03.13, 20:28
      Tak, to Jehowi, lepiej uważać.
      • karen-o Re: czy ktos wie??? 11.03.13, 21:27
        Ale w Ratuszu???
        • plunio7 Re: czy ktos wie??? 12.03.13, 11:39
          W ratuszu była już Gazeta Polska i PiS, więc widocznie każdy może.
          • guayazyl1 zdaje się, że coś wiem... 12.03.13, 12:58
            nie dwudziestego trzeciego tylko dwudziestego szóstego,
            nie impreza tylko spotkanie,
            nie świętowanie ukrzyżowania Jezusa tylko wykład o znaczeniu Jezusa i złożonej przez Niego ofiary.
            reszta się zgadza :)
            • zdebeq Re: zdaje się, że coś wiem... 12.03.13, 20:50
              eee. myślałem, że będzie bitka z TVNem a tu zwykła nuda. :D
            • madziulec Re: zdaje się, że coś wiem... 12.03.13, 21:19
              Tępa nie jestem. Przykro mi.
              Pani zapraszała ewidentnie na 23-go (co ma moze jakiś sens, nei wiem, nie pamietam kalendarza katolickiego).
              26-go jest wtorek, więc jest bez sensu.

"Okazję" zapamiętałam dpobrze, bo mnie uderzyło to strasznie. Żeby było ciekawiej podobne zaproszenia (oczywiście nie do legionowskiego ratusza) otrzymała moja koleżanka w Warszawie. Tez na świetowanie ukrzyzowania
          • goraca_ziuta Re: czy ktos wie??? 13.03.13, 08:04
            Nie każdy, podobno zgromadzenie TVNowskich lemingów zostało zablokowane i w ogóle się nie odbyło. był na ten temat bardzo ciekawy reportaż w Dzień Dobry TVN zaraz po sprawozdaniu na temat mody ulicznej małych podwarszawskich miasteczek.
    • marek_ka_lwo Re: czy ktos wie??? 13.03.13, 09:49
      W kalendarzu na stronie miasta 23 jest tylko koncert piosenek Niemena...
    • hubert_sikorski Smogorzewski podpadł proboszczowi:D 16.03.13, 13:11
      nie wiem kto organizuje 23 marca ale 26 marca swoje spotkanie mają tam jehowy... ostatnio całkiem aktywni. średnio raz na dwa miesiące chodzą po domach. dziś dostałem ulotkę z zaproszeniem na ich spotkanie do urzędu miasta Legionowo.
      • misiek1974 Re: Smogorzewski podpadł proboszczowi:D 16.03.13, 19:20
        Ja pamiętam jak moja świętej pamięci babcia wdała się z jehowy w dyskusję na temat religi to szybko uciekli bo tak ich zagadała :)
        • hubert_sikorski Re: Smogorzewski podpadł proboszczowi:D 17.03.13, 09:37
          Podobno najlepiej ich spłacić mówiąc że kiedyś było się świadkiem jehowy.
          • hubert_sikorski Re: Smogorzewski podpadł proboszczowi:D 17.03.13, 09:37
            spławić*

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka