Dodaj do ulubionych

przepompownia i listy

26.12.04, 02:04
ze tak powiem troche reklamy z mojej strony - nowa stronka:
polityka.port5.com
lub jak kto woli
www.bieliczern.prv.pl
jest tam jak na razie jedne temat - przepompownia i listy, prosze was o
napisanie co o tym myslicie, a urzad miasta i prezydentow prosze o
powiedzenie kto zaplacil za koperty, listy, druk, rozniesienie - jesli to
byly pieniadze publiczne to ile
Obserwuj wątek
    • e-legionowo Re: przepompownia i listy 26.12.04, 02:33
      roberttak napisał:

> ze tak powiem troche reklamy z mojej strony - nowa stronka:
      > polityka.port5.com
      > lub jak kto woli
      > www.bieliczern.prv.pl
      > jest tam jak na razie jedne temat - przepompownia i listy, prosze was o
      > napisanie co o tym myslicie, a urzad miasta i prezydentow prosze o
      > powiedzenie kto zaplacil za koperty, listy, druk, rozniesienie - jesli to
      > byly pieniadze publiczne to ile

napewno byly to pieniadze z kasy UM czyli posrednio z naszych podatkow

jak juz cos robisz to przyloz sie do tej strony, bo bardzo dlugo trwalo zanim
      wpadlem na pomysl gdzie sie chowa dzial Wydarzenia, a winna jest mozliwosci
      "przeciagania" pionowych i poziomych ramek, mozliwosc zmiany szerokosci i
      wysokosci poszczegolnych czesci skladowych stony, brak dostosowania wygladu
      strony do roznych rozdzielczosci i wielkosci ekranu.
      • bredek73 Re: przepompownia i listy 26.12.04, 16:07
        Właśnie, zupełnie strona nie daje się oglądać przy 800x600.
        • e-legionowo Re: przepompownia i listy 26.12.04, 17:28
          bredek73 napisał:

> Właśnie, zupełnie strona nie daje się oglądać przy 800x600.
          czyzbys tez mial laptopa?:))
    • zetkalg Re: przepompownia i listy 26.12.04, 10:25
      To ja mam pytanie: czyja to strona i kto tam nadał sprawę legionowską?
      ciekawość mnie zżera
      • roberttak Re: przepompownia i listy 26.12.04, 21:05
        stronka moja, jak na razie nie dopracowana, forma mniej wazna, zajmijcie sie
        trescia :D
        • e-legionowo Re: przepompownia i listy 26.12.04, 22:54
          roberttak napisał:

> stronka moja, jak na razie nie dopracowana, forma mniej wazna, zajmijcie sie
          > trescia :D

forma na tyle wazna ze niepozwalajaca zapoznac sie z trescia, jak nie wierzysz
          to odpal kompa w 800x600 i nie znajdziesz lewej ramki

jak bardzo chcesz jeszcze inne tematy to dawaj na priv
          • roberttak Re: przepompownia i listy 27.12.04, 13:48
            rzeczywiscie pod 800x600 jest kiepsko, postaram sie to chodz troche dzis
            poprawic,
            e-legionowo nie korzystam tutaj z priva, ale z checia zajme sie interesujacymi
            materialami - czekam na mailu jezu@neostrada.pl , lub jak wolisz to mozna na
            gg pisac
            • roberttak Re: przepompownia i listy 27.12.04, 19:31
              zostalo troche poprawione, ale jesli bylo by dobrze na 800/600 to pod 1152/cos
              tam jest kompletnie niewidoczne, zna ktos, moze e-legionowo jakies rozwiazanie
              techniczne, zbytnio nie chce stosowac tam %%, wole piksele
              --
              JeżU
              www.masalegionowo.prv.pl
    • magda_kielczyk Re: przepompownia i listy 29.12.04, 13:43
      roberttak napisał:
      > a urzad miasta i prezydentow prosze o
      > powiedzenie kto zaplacil za koperty, listy, druk, rozniesienie - jesli to
      > byly pieniadze publiczne to ile

Witam,
      Informacje dotyczące przepompowni zostały bezpłatnie rozniesione przez SMLW do
      części osiedla Sobieskiego, a mianowicie do bloków, które znajdują się w "polu
      rażenia" przepompowni.
      Wydrukowano 300 sztuk listów. Koszty, które poniósł Urząd Miasta - papier
      firmowy 300 sztuk - niecałe 90 zł brutto, koperty 300 sztuk - 12 zł. Niestety
      nie jestem w stanie wyliczyć kosztów tonera wykorzystanego do druku listów.
      Byłoby miło, gdyby ROBERTTAK zamieścił powyższą informację na swojej nowej stronie.
      Swoją drogą autor zamieszczonych na tej stronie tekstów, delikatnie mówiąc,
      stosuje demagogiczną retorykę. Oczywiście, że są pilne wydatki i to nie tylko w
      zakresie pomocy dla biednych dzieciaków i ich rodzin, ale też inwestycji,
      bezpieczeństwa, utrzymania czystości, komunikacji i wielu innych spraw
      warunkujących prawidłowe funkcjonowanie Legionowa. Wszystkie one, tak jak
      problem przepompowni, wymagają nakładów i znajdują swoje odzwierciedlenie w
      budżecie miasta i jednostek miejskich.
      Pozdrawiam,
      Magda Kielczyk
      • roberttak Re: przepompownia i listy 29.12.04, 19:25
        ja uwazam ze oczywiscie filtr byl potrzebny, ale wydanie 102 zl + koszty toneru
        byly zbedne gdyz widac golym okiem ze chodzi o kreowanie nazwiska za publiczne
        pieniadze, informacje zostana zamieszczone w krotce
        • domelu Re: przepompownia i listy 29.12.04, 19:44
          prezydent jest przedstawicielem miasta, ktos inny mial sie podpisac pod tym listem?
          • roberttak Re: przepompownia i listy 29.12.04, 19:50
            1. ten list byl bezcelowy, bo jakos na wczesniej pisane przez ludzi skargi na
            uciazliwy zapach odpowiedzi nie bylo
            2. chociaz nie o podpis zupelnie chodzi, to tak mogl sie podpisac inaczej
            (Prezydent i Rada Miasta), bez imion, a najlepiej mogl zapukac do kazdych
            drzwi, wtedy by wyszlo to taniej
            3. wypowiedzi w telewizji nie starcza ? trzeba sie bylo pochwalic, pewnie jak
            bym mogl tez bym pisal i rozsylal listy za darmo
            3. jesli tego nie rozumiesz to trudno, to nie pierwszy raz
            • magda_kielczyk Re: przepompownia i listy 30.12.04, 14:07
              Witam,
              najlepszą odpowiedzią na skargi jest działanie. Nie wszystko można zrobić w
              jeden dzień. Żeby założyć odpowiedni filtr trzeba było zrobić badania i analizy
              "wyziewów". W przeciwnym razie miasto mogło wydać dużo pieniędzy i trafić kulą w
              płot, bo filtr okazałby się nieodpowiedni. ale tego nikomu nie trzeba przecież
              tłumaczyć.
              Nie wyobrażam sobie, aby Prezydent wysyłał do mieszkańców anonimy, a swojego
              nazwiska używa zarówno do sygnowania działań odbieranych pozytywnie jak i do
              trudnych decyzji. Jak ktoś ma pretensje, to nie używa tytułów, tylko od razu po
              nazwisku... na poparcie proponuję wczytać się w posty na forum.
              Osobiście jestem przeciwna podpisywaniu jakichkolwiek listów, informacji, etc.
              przez więcej niż jedną osobę - jak jest jeden autor, to bierze na siebie
              odpowiedzialność za treść. Jak więcej, to jest odpowiedzialność zbiorowa, a
              wiemy z czym to się je.
              Nie wszyscy oglądają telewizję lokalną, więc wysyłanie takich informacji jest
              jak najbardziej uzasadnione.
              A przy okazji - jeśli jest się czym pochwalić, to co w tym złego? Sam ROBERTTAK
              chwali się swoją inicjatywą www o przywracaniu wartości słowom-symbolom. Czy
              ktoś widzi coś złego w takim działaniu? Chyba nie ma tu o co kruszyć kopii.
              Pozdrawiam serdecznie
              MagdaK

PS
              Zapraszam na Sylwestra na Rynek Miejski - mam nadzieję, że nie będzie padało.
              Są fajne upominki do wygrania.
              • roberttak Re: przepompownia i listy 30.12.04, 14:50
                prosze tutaj nie odwracac kota ogonem, bo to usilujecie robic,
                filtr, analizy, badania, to wszystko bylo potrzebne.
                ale chwalenie sie za publiczne pieniadze to przesada - wszystkie dzialania
                jakie ja podejmuje to moj koszt, od nikogo za to pieniedzy nie dostaje.
                jesli ktos nie rozumie tej sytuacji to jest z nim zle, 100 pare zlotych, to to
                co zostalo ujawnione, nigdy nie dowiemy sie ile pieniedzy marnowanych jest w
                podobny sposob, a gdyby prezydent zechcial pochwalic sie 50 tys mieszkancom
                legionowa za publiczne pieniadze to czy to bylo by dobre?? tym razem pochwalil
                sie kikuset, a innym razem ??

skoro tak pani pilnie zajmuje sie dobrym imieniem pana prezydenta, prosze
                rozwiac sprawe oswiadczenia majatkowego, jakos z oswiadczeniem prezydenta
                warszawy nie ma takiego problemu??
                • psychomaszyna Re: przepompownia i listy 30.12.04, 18:55
                  Jejku, od tej polityki to flaki sie przewracają
                  To ja już wolę smętne posty guayazyl1 :-)
                  • roberttak Re: przepompownia i listy 22.03.05, 15:47
                    a wczoraj znow smierdzialo, tak jak mowilem, te listy to zwykla kielbasa
                    przedwyborcza, albo jak woli nowoczesna mlodziez lans-system
                    --
                    JeżU
                    www.masalegionowo.prv.pl
                    • ankaw20 Re: przepompownia i listy 23.03.05, 10:54
                      potwierdzam - zapach jak za starych "dobrych" czasów...
                      • roberttak Re: przepompownia i listy 23.03.05, 15:17
                        prezydent sie chwali, a jak walilo tak wali......
                        --
                        JeżU
                        • roberttak Re: CUCHNIE. SMIERDZI I TAK DALEJ 19.11.05, 22:28
                          w ciagu ostatniego tygodnia smiardzialo znow kilka razy, zapach zgnilych jaj,
                          nie da sie otworzyc okna, smierdzi pranie wywieszone na zewnatrz, cuchnie
                          zawsze wieczorem, wtedy dokonuje sie tam pewnie czynnosci smrod powodujace, a
                          ze pora pozna to kontroli w srodku czy nawet kontroli powietrza w okolicy nie
                          bedzie,
                          zwracam sie wiec do wszystkich radnych, prezydentow ktorzy w swoich kampaniach
                          obiecywali rozwiazac ten problem o zajecie sie tym.
                          --
                          JeżU
                          www.masalegionowo.prv.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka