agafia77 23.08.05, 20:45 Czy ktoś może mi powiedzieć czy w żłobku przy broniewskiego jest dobra opieka? Od września idzie tam moje dziecko i nie wiem czy dobrze robię Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziulec Re: Żłobek w Legionowie 24.08.05, 08:38 Nie wiem jaka jest tam opieka, ale jest to jedyny zlobek w Legionowie, wiec zdaje sie ze mieszkancy naszego miasta nie za bardzo nawet maja wybor prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
magdak5 Re: Żłobek w Legionowie 25.08.05, 12:21 Witaj ! Jak na razie słyszałam same dobre opinie od znajomych, których córeczka tam uczęszcza. Bardzo chciała chodzić -ale była już starsza ok 2 latka. Nie wiem w jakim wieku jest twoje maleństwo. Jedyny minus -to to, że często chorowała. Ja jakiś czas temu chciałam tam posłać swoją pociechę (miał ok 1,5 roku) ale zrezygnowałam, ponieważ Pani dyrektor nie mogła mi pokazać ani salek, ani w ogóle miejsc gdzie dzieci przebywają (powiedziała że muszę czekać na dzień otwarty) i nie można przebywać w żłobku w tych trudnych, pierwszych dniach z dzieckiem. Widziałam oddawane z rąk rodziców do wychowawczyń płaczące dzieci na korytarzu i szybciutko mi się odechciało. Ale nie każde przecież płacze. Ale opieka i warunki generalnie chwalone. Ja za to szukam prywatnego przedszkola a w tym naszym mieście brakuje.....a na publiczne ciut za mały (jesienią 2,5 ) Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Żłobek w Legionowie 25.08.05, 14:19 To dziwne.. Bo ja z kolei gdy zadzwonilam uslyszalam, ze jest 2-tygodniowy okres przystosowawczy... Odpowiedz Link Zgłoś
agafia77 Re: Żłobek w Legionowie 25.08.05, 15:25 Tak, jest okres przystosowawczy.Mój synek ma 15 m-cy i przez pierwszy tydzień będzie chodził na 2 godz drugi tydzień na 4. A jest w legionowie jakieś prywatne przedszkole? Odpowiedz Link Zgłoś
sdr Re: Żłobek w Legionowie 26.08.05, 19:39 Nazwa: Niepubliczne Przedszkole Sióstr Misjonarek Św. Rodziny Gmina: Miasto Legionowo Adres: ul. gen. Józefa Sowińskiego 17, 05-120 Legionowo Tel: 0-22 774 21 43 Uwagi: Dyrektor s. Janina Kubów Nazwa: Niepubliczne Przedszkole w Zespole Szkolno-Przedszkolnym "Milenium" Gmina: Miasto Legionowo Adres: ul. marsz. Józefa Piłsudskiego 47, 05-120 Legionowo Tel: 0-22 774 26 62 Uwagi: Dyrektor Helena Olkucka Do pierwszego z tego co słyszałam strasznie trudno się dostać, a drugie jest dość drogie. Ale je polecam. Moja córeczka chodziła tam zanim trafiła do przedszkola w Laskach. Bardzo dobrze się czuła, a opieka była bardzo troskliwa. No i współpracująca dyrekcja... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agafia77 Re: Żłobek w Legionowie 26.08.05, 20:08 A ile takie przedszkole kosztuje i od jakiego wieku przyjmują dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
sdr Re: Żłobek w Legionowie 29.08.05, 23:11 Moje dziecko miało niewiele ponad 3 latka i wcale nie było zbytnio samodzielne. A koszt - to coś ok. 700 pln. My za 3 godziny dziennie bez wyżywienia płaciliśmy 400 pln za miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś