Dodaj do ulubionych

Modele - zdalnie sterowane

05.11.05, 05:42
Witam,

Mniej więcej 4 dni temu zauważyłem, że zostałem zainfekowany dosyć poważną chorobą. Od razu wyjaśniam, że nie chodzi o ptasią grypę ;). Choroba ta nazywa się "modele zdalnie sterowane".
Po przejrzeniu wieeeelu stron WWW zdecydowałem się, że jeżeli juz to kupię model z napędem elektrycznym 4x4 Off-road.
Dla ludzi niewtajemniczonych od razu mówię, że nie mam na myśli zabawek w cenie 50pln, dostępnych w supermarketach.

Jak już na wstępie wspomniałem, mam dopiero zamiar kupić model RC. W związku z tym jestem ciekawy czy w Legionowie funkcjonuje jakiś klub lub inna organizacja zrzeszająca pasjonatatów modeli R/C.

Pozdrawiam,,
darsoon
Obserwuj wątek
    • pkownacki Re: Modele - zdalnie sterowane 05.11.05, 07:24
      sprobuj skontaktowac sie z Legionowskim LOKiem, jakis czas temu LOK wspolnie z
      UG Wieliszew organizowal ogolnopolskie zawody modeli sterowanych w hali w
      Wieliszewie... to byla naprawde niezla impreza, ale drogi LOK i UG sie niestety
      rozeszly
    • blondiblondi13 Re: Modele - zdalnie sterowane 05.11.05, 17:04
      darsoon77 napisał:
      > że jeżeli juz to kupię mode
      > l z napędem elektrycznym 4x4 Off-road.

Napęd 4x4 nie jest taki wspaniały jak mógłby być. Niewiele modeli posiada
      blokadę mechanizmu różnicowego, a właśnie to jest gwarantem super zabawy.
      Oczywiście jeśli mówimy o zabawie w kontekscie jazdy w terenie.
      Ja wolę coś szybkiego, z przerostem mocy nad masą ;)

Pozdrawiam
      • darsoon77 Re: Modele - zdalnie sterowane 10.11.05, 23:09
        blondiblondi13 napisała:

> Napęd 4x4 nie jest taki wspaniały jak mógłby być. Niewiele modeli posiada
        > blokadę mechanizmu różnicowego, a właśnie to jest gwarantem super zabawy.

To prawda, że mało modeli ma blokadę mechanizmu różnicowego. W zasadzie rzaden model "fabryczny" 4x4 nie posiada takiej blokady. Wynika to z tego, że zblokowany diff jest potrzebny jedynie w naprawde ekstremalnych sytuacjach. Stosowany jest głównie w modelach zwanych "crawler", czyli w sytuacji gdy nie jest potrzebna prędkość czy skoki a przejazdy np. po skałach lub baardzo trudnym terenie z minimalna prędkością.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka