Dodaj do ulubionych

PIES BRIARD

22.01.06, 22:04
Blisko szosy Chotomowskiej na ulicy Stefana Kisielewskiego (ulica dosłownie
między Legionowem, Chotomowem i Jabłonną)od wielu dni błąka się pies
szary ,raczej duży, kudłaty, chudy, zaniedbany z obrożą i jakimś niebieskim
znaczkiem. Nie mogę znaczka bliżej obejrzeć a może to adres.Próbuję go
dokarmiać, próbowałam go wziąć na przechowanie, ale bardzo jest nieufny. Ten
pies jest chyba rasy BRIARD tylko strasznie zabiedzony. Nie chce przyjść do
mnie chociaż bardzo próbował się przemóć (bardzo zalękniony). PROSZĘ
WŁAŚCICIELU ZNAJDŹ SIĘ BO CORAZ WIĘKSZY MRÓZ. ZAREAGUJ OD RAZU > PROSZĘ O
PYTANIA NA MAILA> NAWET TERAZ>Mysia
Obserwuj wątek
    • aganiok32 Re: PIES BRIARD 22.01.06, 22:07
      wrzucam na dogo...
      nie da rady go złapać?
    • aganiok32 Re: PIES BRIARD 22.01.06, 22:18
      Mysia ja nic nie chcę mówić, ale jest niedziela po 22, nie mogłaś wcześniej
      zareagować, zadzwonić po straż M...
      skoro błaka się od kilku dni, dziś w nocy ma być -30, jaken pies ma przeżyć?
      Może teraz zawiadom chociaż SM, moze go znajdą....
      a jeśli ma adres to moze i wlasiciel sie znajdzie i piesek trafi do domku!
      • chotomow72 Re: PIES BRIARD 22.01.06, 22:33
        witam,

w Chotomwie mieszkaja 3-4 Briardy. Ten z niebieska zwieszką to chyba Baca, ale
        dziś byl pierwszy dzien juz od dawna, kied byl poza obrębem działki. Śpi
        bezpiecznie teraz obok mnie :) Gdyby jednak był widziany podczas kolejnego
        spaceru (samowolki zdarzaja mu sie raz 2 tygodnie), to bez obaw - nie jest
        zabiedzony, Briardy, te nie szykowane do wystaw, wygladają jak rastamani z
        dredami, nawet oblodznymi :-).

Jest nieufny, bo to młody zwierzak, 1,5 roku, nie jest agresywny, sąsiedzi (a
        zwlaszcza maly Borys z sasiedztwa) uwielbiaja Bace meczyc, bo to mozna robic
        zawsze bezkarnie a to takie duze i wlochate. Jedzenie interesuje go zawsze,
        niesety nie ploszy zlodzieji :) Kochany zwierzak.

Sam wraca, zostawiam mu wtedy uchylona brame. raz zostal zaopiekowany przez
        ludzi z Chotomowa, po tygodniu skotaktowali się, że chcą go oddać. Ale dzieci
        nie daly im spokoju i teraz kupili własny egzemplarz :) Najdluzsza samowolka
        Bacy trwala 2 dni :)

więc już po alarmie :)

Marcin
        • aganiok32 Re: PIES BRIARD 22.01.06, 22:37
          uff...
          mam nadzieję że to Twój zwierz ;)
          • chotomow72 Re: PIES BRIARD 22.01.06, 22:41
            witam,

Za dużo rzeczy się zgadza, więc to Baca :)
            No i mało możliwe, by widziano go tak często - jest zbyt przywiązany do
            codziennej michy puriny :)

pozdrawiam,

Marcin
            • aganiok32 Re: PIES BRIARD 22.01.06, 22:42

pozdrowionka dla Bacy-włoczykija w takim razie, wymiziaj go po dredach ;)
              • chotomow72 Re: PIES BRIARD 22.01.06, 22:45
                witam,

To nie takie proste, bo pilnuje go Leon - York 0,8 kg, co czujny jest jak ważka
                a hałaśliwy jak szlifierka :) i to Leon pilnuje co robi Baca, nie odwrotnie. I
                to maly rządzi miską a nie duży :)

:) Marcin
                • aganiok32 Re: PIES BRIARD 22.01.06, 22:47

no tak, jak widać Leon - zawodowiec :-)
                  hihi
                  u mnie też mniejszy rządzi większym ;)
                  • mysia211 Re: PIES BRIARD 23.01.06, 09:46
                    Witaj Marcin, tak bardzo pragnę by okazało się, że to Twój piesek. Rzeczywiście
                    ma obrożę,brązową albo czarną i na niej taki niebieski chyba plastikowy
                    znaczek. Nie chciał zostać u mnie uciekinier:) Też kiedyś miałam psa z ogromną
                    potrzebą wolności , znikał na dwa , trzy dni, tydzień - dlatego rozumiem. Twój
                    opis raczej pasuje do niego - proszę, odezwij się - czy mieszkasz gdzieś w
                    okolicach Kisielewskiego (bez szczegółow), czy pies ten ma taką beżowo -
                    szarą ,raczej jednolity kolor ,sierść? Czy to aby on? Choć logika wskazuje, że
                    napewno - to ja mam niepewność w sercu, którą pragnę rozwiać. Pozdr.
                    • mysia211 Re: PIES BRIARD 23.01.06, 09:50
                      Sorry, Marcin, że wczoraj nie odpowiedziałam ,sieć przestała działać.
                      • chotomow72 Re: PIES BRIARD 23.01.06, 11:40
                        witam,

z sieciami o już tak jest :) zwłaszcza w Chotmowie, wszysycy mówią, że stawiają
                        niezawodne, a potem zostajemy sami np. z pilną prezentają do wysłania. Ja już
                        nawet wiem gdzie w Wraszawie o 02.00 znalezc miesjce z siecią :)

co do Psa - mieszkam dokładnie na Kisielewskiego 5h, lokalne epicentrum włamań
                        pozdrawia :) więc wszystko wskazuje, że to bywa Baca (ten samotny spacerowicz z
                        bujną grzywą).

pozdrawiam,

Marcin
                        • e-legionowo Re: PIES BRIARD - OT. 23.01.06, 11:56
                          > z sieciami o już tak jest :) zwłaszcza w Chotmowie, wszysycy mówią, że stawiają
                          > niezawodne, a potem zostajemy sami np. z pilną prezentają do wysłania. Ja już
                          > nawet wiem gdzie w Wraszawie o 02.00 znalezc miesjce z siecią :)
                          >
                          no coz tak sie niefartownie sklada ze wszyscy operatorzy radiowi dzialajacy w
                          Chotomowie maja lacza od jednego duzego dostawcy, posrednio lub bezposrednio :))
                          a ze w budynku tego dostawcy w Legionowie padla jedna faza i zostalo to usuniete
                          po 4 godzinach, to stad problem z netem

tez wiem, 24h kafejka w centrum w budynku dawnej cepelii na pietrze:)
                          • chotomow72 Re: PIES BRIARD - OT. 23.01.06, 13:21
                            witam,

Na Cepelie nie wpadłem. O tej porze można podłaczyć sie WiFi na terenie BUW,
                            tylko ochroniarze patrzą tacy nieco zdziwieni :) Śrdek nocy a gość wyjmuje
                            laptopa, siada na podłodze i robi dziwn erzeczy. Może terrorist? :)

Marcin
                            • mysia211 Re: PIES BRIARD - OT. 23.01.06, 16:03
                              Dzięki za odpowiedź. Cieszę się, że to Twój zwierzak i życzę, żeby skończyły
                              się Twoje kłopoty z Tymi amatorami cudzego mienia. Pozdr. :) MYsia - sąsiadka z
                              Kisielewskiego.
                              • chotomow72 Re: PIES BRIARD - OT. 23.01.06, 16:16
                                witam,

No proszę, niby 10 domów na krzyż a ludzie poznają się na forach :)

pozdrawiam,

Marcin
                                • alex745 Re: PIES BRIARD - OT. 23.01.06, 16:26
                                  to ja tez się dołaczam jako przyszła mieszkanka!!!!Zamieszkiwać będę za żołtym
                                  blizniakiem z czerwonym dachem!!!!!!!!
                                  • chotomow72 Re: PIES BRIARD - OT. 23.01.06, 16:30
                                    witam,

no to witamy :)
                                    Dramatis personae już znasz, teraz czas na parapetówkę :)

pozdrawiam,

Marcin
                                    • magdak5 Re: PIES BRIARD - OT. 26.01.06, 09:36
                                      Witajcie,
                                      Ja też będę (mam nadzieję) mieszkać w okolicy. Mam działkę troszeczkę dalej od
                                      was, w kierunku można powiedzieć Kościoła, ale jadąc rowerkiem zawsze
                                      przejeżdzam Kisielewskiego i Łąkową. Lubię te okolice.
                                      Macie może jakąś zaufaną ekipę do budowy domku ? Geodetę ? Może na wiosnę
                                      ogrodzimy się i postawimy fundamenty :). My mamy po 29 lat a wy ??? Na wiosnę
                                      musimy zrobić jakieś zapoznanie :)
                                      • chotomow72 Re: PIES BRIARD - OT. 26.01.06, 13:29
                                        witam,

a) Lat mamy mniej więcej tyle samo, wię cnie będzie problemu, by poznac się
                                        między sąsiadami,

b) Geodeta - prawdopodobnie najprawniejszy jest Pan Zeygmunt Kędziora, ma swoje
                                        biur w Domu Ogrodnika w Jabłonnej. Targuj sie o ceny, ale słowny i przywoity facet.

c) Ekipa budowlana - w Chotomowie większość ma zszargane opinie, więc wybór
                                        firmy nie jest tak istotny, jak dobra umowa o prace budowlane. Dobre wzory
                                        znajdziesz w "Muratorze".
                                        - żadnych zaliczek,
                                        - płatności bez gotówki
                                        - cywlizowana wpółpraca to przelewy i znany z góry kosztorys + terminy etapów,
                                        - płacenie "po kolejnym etapie prac i po odbiorze ilości i jakości", nigdy inaczej,
                                        - odbiory tylko za dnia,

d) Znajdź dobrego inspektora budowlanego - jego stosunkowo drogie wizyty (circa
                                        150 zł za jedną) na budowie uchronią Cię przed znacznie droższymi błędami.

e) Wybierz hurtownie, która dowiezie ci materiał na plac i negocjuj rabat za
                                        skanalizownie zamówień w jednej firmie. Ja rekomenduję (bardzo pozytywne
                                        doświadczenie) firmę Mańk, przy drodze na Nieporęt. Dwóch braci, zapewniają
                                        transport a jak po 3 latach odpadł mi nietypowy kominek wentylacyjny, to mieli
                                        taki sam na składzie :) Być może inne hurtownie polecają podobne usługi - oby
                                        tak, wtedy wybierz najbliższą.

i przygotuj się, że prz 12 miesięcy będzesz tu minimum 2x w tygodniu a z
                                        supermarketow budowlanych bedziesz wypraszana, jako osatni Klient :)
                                        Ta zabawa jest warta swojej ceny.

pozdrawiam,

Marcin
                                        • magdak5 Re: PIES BRIARD - OT. 26.01.06, 15:27
                                          Bardzo Ci Marcinie dziękuję za Twoje porady. Na pewno okażą się bardzo
                                          przydatne, gdyby jeszcze jakiś spory zastrzyk gotówki spadł z nieba !!!
                                          Ale pozdrawiam i może kiedyś i mój domek stanie w okolicy...bajka
                                          • alex745 Re: PIES BRIARD - OT. 30.01.06, 18:58
                                            Jezeli chodzi o mnie o ja mam 27 lat,mąz 33.Zaczynamy budowę od maja .Myslę,ze
                                            jak zrobi się cieplej to musimy się poznać osobiscie!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka