Dodaj do ulubionych

nowy kebab - w blekitnym

06.02.06, 02:59
przechadzajac sie dzis okolo godziny 00.00 zapukal do mojego zoladka glod,
jakie bylo moje zdziwienie gdy w blekitnym centrum - tam gdzie niegdys salon
idei, sklep miesny i co tam jeszcze ujrzalem otwarte drzwi, wchodze, a tam
hmmm kebab, i inne dania na ktorych sie nie znam :P kurczak i wogole :P, do
tego fajki wodne, kebab smaczny i w dobrej cenie - 6 zl, obsluga - mniemam ze
syryjska, bardzo mila, a do tego zgodnie z napisem na drzwiach czynne do
godziny 1 w nocy, moze niedlugo pojawi sie tam piwo wtedy bede musial wykupic
sobie stala miejscowke na jakims krzesle :D POLECAM !
--
JeżU
www.masalegionowo.prv.pl
Obserwuj wątek
    • ankaw20 Re: nowy kebab - w blekitnym 06.02.06, 13:17
      Również polecam. Za 14 zł - ogromna porcja: kebab + frytki + sałatka + sos; Co
      najważniejsze - przepyszne. Do wyboru także dania rybne (też w cenie 14 zł) i
      wegetariańskie (po 12 zł). Dodatkowo przemiła obsługa, podobnie jak sam
      właściciel.
      • e-legionowo Re: nowy kebab - w blekitnym 06.02.06, 13:32
        ankaw20 napisała:

> Również polecam. Za 14 zł - ogromna porcja: kebab + frytki + sałatka + sos; Co
        > najważniejsze - przepyszne. Do wyboru także dania rybne (też w cenie 14 zł) i
        > wegetariańskie (po 12 zł). Dodatkowo przemiła obsługa, podobnie jak sam
        > właściciel.

w kwestii samego kebaba to w barku "siodemka" na pilsudskiego to cena nizsza a z
        opisu wszystko pozostale takie samo, tj. wielkosc, sklad dania, jakosc. No coz
        czynny do 20:30.
        trza sie bedzie wybrac do tego nowego kebaba i posmakowac :)
        • polokokt Re: nowy kebab - w blekitnym 06.02.06, 13:49
          jesli myslimy o tym samym barze, to nazywa sie "osemka" :)
          Pozdrawiam
      • e-legionowo Re: nowy kebab - w blekitnym 09.02.06, 18:54
        ankaw20 napisała:

> Również polecam. Za 14 zł - ogromna porcja: kebab + frytki + sałatka + sos; Co
        > najważniejsze - przepyszne. Do wyboru także dania rybne (też w cenie 14 zł) i
        > wegetariańskie (po 12 zł). Dodatkowo przemiła obsługa, podobnie jak sam
        > właściciel.

cos mi tu pachnie "reklama sponsorowana" chyba ze jakosc drastycznie spadla od
        chwili otwarcia do dzis, bylem, sprobowalem i jesli chodzi o kebab to
        zdecydowanie polecam barek przy Pilsudskiego naprzeciw salonu Plusa, wieksze
        porcje, lepsze smakowo + Pepsi 0,5l = 15zl.

W Blekitnym wprowadzaja w blad co wchodzi w cene zestawu:
        na scianie jest cennik duzy podswietlony i na zdjeciu kazdego zestawu jest
        pepsi, ale w wyszczegolnieniu zestawu jest juz zaklejona pozycja z pepsi, wiec
        zestaw kebab + frytki + surowka = 14zl + pepsi 0,5l 4zl !!!
        • ankaw20 Re: nowy kebab - w blekitnym 09.02.06, 20:23
          Co do "reklamy sponsorowanej" - to zdecydowanie się wypieram. Dla mnie jedzenie
          było po prostu pyszne, a porcja tak duże, że po takim obiedzie o godz.13 nic
          nie zjadłam do końca dnia. Nie podejmuję się porównania z "ósemką", gdyż nigdy
          w tym barku nie jadłam (chociaż bardzo chwali sobie go mój
          chłopak).
          • e-legionowo Re: nowy kebab - w blekitnym 09.02.06, 20:34
            ok, zwracam honor ;)

• roberttak Re: nowy kebab - w blekitnym 09.02.06, 23:53
              co do osemki to tez mi tam smakowalo, dopoki nie zjadlem kebaba ktoregos
              wieczoru i na tydzien nei wyladowalem w lozku, z czego trzy dni z temperatura
              39 C, szczegolow opowiadac nie bede, dla potwierdzenia kumpel tez jadl i tez
              byl chory.
              --

• e-legionowo Re: nowy kebab - w blekitnym 10.02.06, 00:20
                roberttak napisał:

> co do osemki to tez mi tam smakowalo, dopoki nie zjadlem kebaba ktoregos
                > wieczoru i na tydzien nei wyladowalem w lozku, z czego trzy dni z temperatura
                > 39 C, szczegolow opowiadac nie bede, dla potwierdzenia kumpel tez jadl i tez
                > byl chory.
                > --

zdarza mi sie tam "stolowac" srednio raz na tydzien i nigdy nie mialem jakis
                jazd, moze to nie przez zarcie a co innego :P
                • roberttak Re: nowy kebab - w blekitnym 11.02.06, 03:26
                  stanowczo zaprzeczam abym spozywal wtedy jakiego kolwiek rodzaju samogony
                  samowary czy inne bimbry :P zreszta pewnie jak bym sie czegos takiego napil to
                  zabilo by to bakterie i byl bym zdrow
                  --
    • misio_patysio Re: nowy kebab - w blekitnym 11.02.06, 16:40
      pojaiwł się też siakiś nowy na graicy Legionowa i Jabłonnej, nie mylic z tą
      blaszaną budą, ale co do jakości niemam zielonego pojecia bo nie byłem
    • bluszczu79 Re: nowy kebab - w blekitnym 11.02.06, 21:17
      Wole dać zarobić polakowi niż arabowi czy wietnamczykowi. I dlatego chocby ten
      kebab był nie wiem jaki to go i tak tam nie kupie tylko pójde do polaka nawet
      jesli by mi przyszlo zaplacic i 10 zl za ten sam kebab.
      • aallicja Re: nowy kebab - w blekitnym 13.02.06, 08:41
        dobre ;)
        a jaką masz gwarancję, że tam gdzie kebab sprzedaje Polak, właścicielem nie
        jest Arab?
        w supermarketach też pewnie nie kupujesz? zwracaj uwagę na producentów na
        opakowaniach - polskich coraz mniej, powodzenia
      • polokokt Re: nowy kebab - w blekitnym 13.02.06, 11:55
        :)))
        alez oczywiscie jedzac u tego Syryjczyka oczywiscie dajesz zarobic Polakowi, bo
        Polak jest wlascicielem tego lokalu. A wiec jesli Syryjczyk zarobi zaplaci
        Polakowi a ten jesli ta inwestycja mu sie zwroci zainwestuje znow w cos dajac
        zarobic np murarzowi budujacemu dla niego kolejny lokal.
        Kupujac posilem zadaj paragonu (o ile ma kase fiskalna) bedzie to dla Ciebie
        gwarancja ze Syryjczyk odprowadzi podatek do polskiego Ministerstwa Finansow
        (choc akurat to studnia bez dna).
        jakby nie bylo, polak na tym barze tez zarobi.
        pozdrawiam
        • w.iwo Re: coś chińskiego ? 15.02.06, 12:00
          widzę że towarzystwo dobre, wysmakowane ;o) więc może mi podpowie, czy w okolicy
          dobrą chińską kuchnię gdzieś mają ?
          • roberttak Re: coś chińskiego ? 15.02.06, 22:53
            moze dobra nie ale zjadliwa jest, chinczyk przy leaderze ale nie ten od
            warszawskiej a od prostopadlej chyba sowinskiego ?
            --
            JeżU
            • w.iwo Re: coś chińskiego ? 16.02.06, 13:47
              ;o) dzięki, spróbuję i opowiem jak smakowało ;o)
              • w.iwo dominium 16.02.06, 13:54
                wiecie, że pizza w DOMINIUM strasznie zmalała... kiedyś jak wzięłam 2 duże, to
                nie mogłam zjeść z rodzinką (a mam żarłoki), a ostatnio 2 duże wyszły jakoś tak
                szybko, po dwa, trzy smaczne małe kawałki, ostatni kawałek po walce zakosiło
                najmniejsze i okruszków nie zostało.... i te panienki jakieś obrażone, że muszą
                pracować... może to tylko moje odczucie, ale mam jakiś niedosyt po wizycie u
                nich... najlepsze - to styl pracy panów robiących pizze, podziwiam szybkość i
                precyzję ;o)
                następnym razem pizze podoświadczam ... no gdzie ? może Lucia ?
                • clakier Re: dominium 16.02.06, 14:26
                  nastepnym razem zdecydowanie da grasso :)
                  pizza niezła, ale nie ona tu clou stanowi - ich sos czosnkowy - boski :):):)
                  nie dostaniesz takiego nigdzie indziej (przynajmniej na trenie gminy)..
                  no.. chyba że ktoś czosnku nie lubi - wtedy nie polecam ;)
                  • aganiok32 Re: dominium 16.02.06, 14:38
                    to już druga dobra opinia jaką słyszę o tej pizzerii :)
                    • polokokt Re: dominium 16.02.06, 14:54
                      W Dominium pizze jadlem tylko raz i jakas taka wydawala mi sie przypalona.
                      ogolnie nie powalila mnie na kolana. Da Grasso faktycznie sosy super ale co do
                      pizzy to mam mieszane uczucia. Ale tu wszystko zalezy co kto lubi jesli chodzi
                      o ciasto (kazdy ma swoj przepis na nie) Mi np ciasto bardziej odpowiada w
                      telepizzy lub PizzyHut (ale to daleko) albo ostatnio jadlem w Papay i tez jest
                      fajne, dokladnie takie jak lubie, czyli grubsze niz ciensze.

Generalnie moj ranking pizzeri (nawet biorac pod uwage czestotliwosc w ktorej z
                      nich jadam):
                      1. telepizza (minus za brak fajnego lokalu)
                      2. pizza hut (w wawie)
                      3. Papay
                      4. da grasso

A co do chinczyka to ja te jak musze to jadam z tylu LiderPrice

Pozdrawiam
                      • clakier Re: dominium 16.02.06, 15:56
                        Fakt, w Pizza Hut mają najlepsze ciasto, trudno sie nie zgodzić :) ale:
                        1. sosu czosnkowego klasy tego z da grasso nie uświadczysz,
                        2. niestety, do Warszawy trzeba jechać :(
                        • polokokt Re: dominium 16.02.06, 23:00
                          to prawda, sosu czosnkowego takiego nie maja, ale jakk mowie i Ty potwierdzasz
                          ciasto dla mnie bardzo dobre (choc inne niz w telepizzy) a do tego maja
                          najlepsza pizze Carbonare :)
                          Droga to tez prawda, tylko ja praktycznie 7 dni w tygodniu jestem w wawie wiec
                          czy lokal w legionowie czy w wawie to zazwyczaj (bo czasem mam ochote na
                          spacer) nie robi mi wielkiej roznicy.
                          pozdrawiam
                  • w.iwo mniam.. 16.02.06, 15:01
                    a na jakiej ulicy ten sosik można dostać ?
                    • clakier Re: mniam.. 16.02.06, 15:57
                      Jagiellońska 4 B :)
                      szczegóły : www.dagrasso.pl
                  • ralph123 Re: dominium 17.02.06, 12:50
                    Clakier, specjalnie dla Ciebie przepis na sos (dip) czosnkowy dużo lepszy
                    aniżeli w Da Grasso:
                    - serek bieluch (bez przypraw, bo różne są),
                    lub dwa, trzy... zależy ile tego chcesz
                    - jogurt naturalny (to aby rozrzedzić bielucha do konsystencji sosu jaki Ci
                    odpowiada, więc proporcje...sam zobaczysz)
                    - koperek, świerzy lub mrożony (nie wiem jak suszony, bo nie próbowałem),
                    posiekany rzecz jasna
                    - sól ziołowa (do smaku)
                    - no i czosnek, też do smaku i proporcjonalnie, ale wiadomo że mniej niż trzy
                    duże ząbki to obciach ;-) (oczywiście posiekany lub przetarty)
                    Wszystkie składniki wymieszać aby stały sie jednością ;-) i odstawić do lodówy
                    na na noc (aby sie "przeżarło").
                    Ps: Podczas dodawania czosnku trzeba pamiętać, po jakimś czasie ON będzie dużo
                    bardziej wyczuwalny niż zaraz po dodaniu.
                    Ps 2: Sos (dip) jest wręcz genialnu jeśli chodzi o mięsko grillowane, kebaby
                    itp, itd
                    Ps 3: SMACZNEGO
                    • clakier Re: dominium 17.02.06, 14:21
                      Bardzo dziękuję :)
                      Obiecuję wypróbować nie czekając na sezon grillowy :) chociaż wtedy też bardzo
                      się przyda :)
            • madzia69 Re: coś chińskiego ? 17.02.06, 00:42
              o tak...
              zamawiajac kure w slodko-kwasnym za kazdym razem dostawalam cos
              innego,alezawsze mi smakowalo
              raz jadlam kaczke, tlusta ale dobra

upaslam sie tam jak prosiak :)
          • aganiok32 Re: coś chińskiego ? 16.02.06, 14:39
            chińszczyznę tylko w dobrej restauracji albo w domu ;)
    • arturoo75 Re: nowy kebab - w blekitnym 16.02.06, 14:57
      Witam

Niestety ale mialem dzis "okazje" jesc kebaba w Blekitnym centrum...i jak na
      chwile obecna...najgorszy jaki jadlem...zamowilem w bulce..stara "prawie" nie
      do zjedzenia...sos pikantny...no coz...moze mial i taka nazwe...ale smak to
      raczej nijaki..ale nie ostry....i to chyba, ze mieso na gorze bylo ZIMNE...to
      juz tylko dodatek. Obsluga..hmmm...najpierw "pani" podala cos na talezyku i
      wpierala---ze to jest wlasnie dla mnie kebab w bulce...druga uradowana biegala
      z telefonem miedzy zapleczem a... "wc". Wiec mysle, ze jednak piewrwszy
      text...troche odbiego od tego co dzis tam zobaczylem pierwszy i ostatni
      raz. .... Text z forum maja wydrukowany przy kasie...ale niestety widac tylko
      pierwszy post :)
      • w.iwo Re: nowy kebab - w blekitnym 16.02.06, 15:03
        juterko tam wpadnę to nie omieszkam skontrolować organoleptycznie ;o)))
        • zetkalg Re: nowy kebab - w blekitnym 16.02.06, 16:24
          Byłem wczoraj na kebabie w błekitnym centrum. Plusy:
          miła obsługa
          Ktoś wreszcie pomyślał o knajpie czynnej do 1.00
          wszechstronne wnętrze
          Kebab:
          Smaczny, ale za 10 zł to porcja odpowiada tej warszawskiej za 8 z dodatkową
          porcją mięsa
          Sos ostry w ogóle nie ostry
          Wrażenia: Do tej pory mam sensacje żołądkowe:
          Wniosek: niestety...
          A co do pizzerii: dagrasso wspaniały sos czosnkowy, kilmatyzacja ale to
          wszystko. Jakość fatalna, przepraszam za kolokwializm ale mam po tej pizzy
          sraczkę, chyba będę musiał przekręcić do sanepidu. Z częstego bywalca tej
          pizzerii przeistoczyłem się w jej wroga.
          • w.iwo Legionowski ranking ... ;o) 16.02.06, 17:31
            fajnie ;o(

nie mam specjalnie wygórowanych wymagań i nieczęsto jadam poza domkiem, ale
            czasem chciałabym wyjść z domku ;o) pod pretekstem zjedzenia czegoś (co się da
            pogryźć bez sensacji) albo wytresowania moich maluchów w cywilizacyjnej
            dżungli.... czy tylko McD mi zostaje ? RATUNKU...
            ;o)
            mamuśki które chcą pokazać, że ludzie nie gryzą znają problem: kelnerki które
            warczą na dzieciaki, barmani co patrzą krzywo na malucha jak upuści serwetkę,
            naprawdę ciężko potem przekonać malucha, że może być fajnie w pizzerni, barze,
            czy restauracji... trochę to piszę żartem, a trochę serio... ale zakochanym
            wystarczy tyle samo co koniom (cytat)- stóg siana, bo nie widzą świata poza
            sobą... jeśli natomiast przyjrzeć się uważniej......

BARDZO PROSZĘ PISZMY O KNAJPKACH, PUBACH, PIZZERIACH I BARACH w naszej okolicy.
            Proponuję punktację od 1 do 10 w kategoriach:

1. WYSTRÓJ
            2. JEDZONKO
            3. OBSŁUGA
            4. informacje dodatkowe, dla kogo lokal, godz. otwarcia, plusy, minusy ...

Jeśli właścicielowi będzie zależało na klientach, to na pewno skorzysta z
            NASZYCH uwag... wiadomo, że mamy różne zdania, że możemy trafić na gorszy dzień
            kelnerki, ale średnia powinna pokazać co dane MIEJSCE jest warte....

pozdrawiam
            • w.iwo Re: Legionowski ranking ... ;o) 16.02.06, 17:44
              DOMINIUM

1. WYSTRÓJ
              6 - kolor ścian przyjemny, ciepły, ale rubensowskie kształty na ścianach jakoś
              nie przemawiają do mojej wyobraźni w pizzerni... może więcej kwiatów stworzyłoby
              bardziej intymną atmosferę

2. JEDZONKO
              8 - za smak pizzy (ale nie za piwo), ale wielkość jest żenująca, jak kupuję dużą
              pizzę, a dostaję coś między średnią a mniej średnią ;o) to jestem trochę zawiedziona

3. OBSŁUGA
              3- kennerka niemiła, niecierpliwa i zapominalska, trochę jakby obrażona na cały
              świat, musiałam upominać się o zamówienie, a dzieciaki jakoś tak chłodno są
              witane w progach (a wydaje mi się że to dla nich najpoważniejsi- docelowi klienci)

dobra lokalizacja, taki sobie parking osiedlowy(zwłaszcza wieczorem), godzin nie
              pamiętam, kucharze bardzo sympatyczni ;o), cienkie piwo bez bąbelów ;o(
              • w.iwo Re: Legionowski ranking ... ;o) 16.02.06, 17:50
                CUKIERNIA na rejmonta

DOMINIUM

1. WYSTRÓJ
                4 - warunki lokalowe nie są duże ;o)

2. JEDZONKO
                7 - ciasta bardzo dobre, pączusie, lody przeciętne, możliwa szybka kawa i ciacho
                na miejscu, tylko dwa taborety przy lustrze ;o)

3. OBSŁUGA
                7- sprzedawczyni miła skłonna do rad i uśmiechu ;o)

dobra lokalizacja, w godzinach szczytu parking do poszukania... rejmonta jest
                jednokierunkowa, ale bliskość sklepów, stwarza okazje do chwili odpoczynku w
                zakupach
              • w.iwo Re: Legionowski ranking ... ;o) 16.02.06, 18:00
                CUKIERENKA na piłsudskiego koło banku i sklepu z lampami

1. WYSTRÓJ
                2 - w zimie można zjeść w środku lokalu, ale przydałby się remont, w lecie
                otwarte okienko, możnaby wymalować wysoki schodek żeby nie złamać nogi i stracić
                gofra ;o)

2. JEDZONKO
                9 - goferek chrupiący, absolutnie nie gumiasty, bita śmietana gęsta i smaczna,
                polewy można dopieścić

3. OBSŁUGA
                8- właścicielka bardzo miła (nie wiem jak druga pani), da się wciągnąć w
                rozmowę, widać że ma stałych bywalców ;o) , ujmująca zarówno dla dzieci jak i
                osób starszych, spoko z maluchem można iść

dobra lokalizacja, parking... piłsudskiego i szukaj... ;o)
            • madzia69 Re: Legionowski ranking ... ;o) 17.02.06, 00:25
              >mamuśki które chcą pokazać, że ludzie nie gryzą znają problem: kelnerki które
              warczą na dzieciaki, barmani co patrzą krzywo na malucha jak upuści serwetkę,
              naprawdę ciężko potem przekonać malucha, że może być fajnie w pizzerni, barze,
              czy restauracji... <

www.zlotylin.pl maja ogrodek dla dzieci z mini placem zabaw, krzeselka dla
              maluchow... zarcie proste, pycha frytki :)
              i takie male, sezonowo pojawiajace sie, prazone na tluszczu okonki (ale nie
              wiem kiedy jest sezon na okonki)
              chyba wedzonego wegorza jeszcze cieplutkiego tez mozna pozrec
              kiedys gotowali w tvp2 w pytaniu na sniadanie, ktore z racji bycia kura domowa
              ogladam :)
              • madzia69 Re: Legionowski ranking ... ;o) 17.02.06, 00:31
                a najlepsze sa restauracje,ktore przyjezdzaja do domu
                taka telepizza :)
              • w.iwo Re: Legionowski ranking ... ;o) 17.02.06, 00:32
                złoty lin w śmietanie brzmi bosko.... rozmarzyłam się, bo lubię ryby , ale nie
                umiem ich przyrządzać... uczę się nieustannie ;o) dzięki, moje maluchy co prawda
                już się w krzesełkach nie mieszczą (a to były fajne czasy) ale chętnie wypróbuję
                ... co do kury domowej... hmmm... witaj w kurniku ;o)
                czasem lepiej być ładniutką kokoszką niż elokwentną kaczką ;o) wersja
                zoologiczna o blondynkach haha ha
                • roberttak Re: Legionowski ranking ... ;o) 17.02.06, 03:27
                  hmm powiem ze po dagrasso jak ktos juz mowil, zawsze miewam sensacje kiblowe, a
                  to za sprawa sosow, na poczatku myslalem ze to bialy, teraz jednak mysle ze
                  czerwony.
                  a co do kebaba to probowalem znow i moze miesko nie bylo tak samo dobre ale
                  nadal jest to jedyny kebab po ktorym nie musialem dluuuugo czytac gazety w
                  kiblu. i nadal jest czynny do 1 :D i za plus uwazam ze mozna zjesc na talezyku
                  siedzac a nie sie calemu uwalic sosem, a co do ostrego to na razie jadalem
                  lagodne, moze sprawdze czy ten pikantny jest taki zly jak mowicie.
                  --
                  JeżU
                  • aaniolek20 Re: Legionowski ranking ... ;o) 17.02.06, 22:24
                    Ja wręcz przeciwnie - Da grasso uwielbiam:) sos czosnkowy jest poprostu
                    fenomenalny,szczerze- gdyby nie sos, pizza nie smakowałaby tak dobrze:) Ale
                    ostatnio zrobiłam bardzo podobny w prosty sposób i wyszedł naprawdę
                    rewelacyjnie :
                    trochę majonezu, śmietana słodka(najlepiej łowicka), duuużo czosnku ;) zioła
                    prowansalskie,oczywiście sól do smaku i jest już pycha sosik:) Polecam
                    naprawdę ! Natomiast mam problem ze zrobieniem ciasta do pizzy:( Cały czas
                    szukam przepisu na super ciasto,takie jak w pizzeriach... Może ktoś jest
                    wtajemniczony?? :] Próbowałam już prawie wszystkiego i nic...po pierwsze
                    strasznie czuć drożdże,po drugie ciasto jest bardziej "kruche" niż
                    takie...fajne "gumowe":) jak w restauracjach...
                    A jeśli chodzi o lokal to ostatnio z moim mężem(przyszłym:D) byliśmy w
                    Marysieńce, koło szkoły szóstki(tej z basenem). Bardzo tam miło i przytulnie:)
                    Można zjeść i wypić;) Dają dobrą czekoladę na gorąco tylko troszkę za słodką i
                    musiałam dolewać mleka:)Poza tym desery,kawka,herbatka,klimat domowy,prawie jak
                    u babci:). Wygodne siedzonka,nawet skórzana kanapa,to nic że troszkę
                    powycierana;)No i kominek który dodaje uroku:) Obsługa też bardzo sympatyczna:)
                    Naprawdę polecam chociaż byłam tam dopiero raz- pierwsze wrażenie pozytywne:)
                    • w.iwo Re: Legionowski ranking ... ;o) 17.02.06, 23:08
                      zgadzam się, Marysieńka jest w porządku, a szarlotka na ciepło z lodami pycha... ;o)

jak gdzieś znajdę przepis to wyślę...zawsze zapisuję na karteczkach...nigdy nie
                      nauczę się porządku..... ;o)
                    • ralph123 Re: Legionowski ranking ... ;o) 17.02.06, 23:36
                      Aniołku, na sos juz dałem jakiś tam przepis, a jeśli chodzi o ciasto to
                      zapomnij. Trzeba by piec mieć specjalny i tyle. Więc dawaj te swoje przepisy na
                      ciacho (wszyscy skorzystamy), to w piecykach naszych spróbujem ;-)
                      • w.iwo Re: Legionowski ranking ... ;o) 18.02.06, 23:27
                        taki piecyk węglowy rzeczywiście trudno zainstalować w domku... ;o)
                        ale mi skrzydełka urosły.... :o))) zapraszam do Cafe, tam przepisy całkiem
                        smaczne...;o)
                    • clakier Re: Legionowski ranking ... ;o) 18.02.06, 08:38
                      Ja ostatnio wypróbowałam gotową pizzę Knorra - wychodzi jak dla mnie ciasto typu dominos, czy telepizza :)
                      Z domowych przepisów zawsze natomiast pizza wychodzi zupełnie inna :)
                      Pozdrawiam :)
                      • madzia69 Re: Legionowski ranking ... ;o) 20.02.06, 12:02
                        a ja tez probowalam
                        alemnie wyszedlapaskudny gniot ;) jakwidac trzeba miec moc w rekach :)
              • radi242 Re: Legionowski ranking ... ;o) 19.02.06, 00:04
                > www.zlotylin.pl maja ogrodek dla dzieci z mini placem zabaw, krzeselka dla
                > maluchow... zarcie proste, pycha frytki :)

nie wiem czy wiesz, ale warto nadmienic ze "zloty lin" w wierzbicy to nie ta ta
                sama legendarna restauracja (wlasnie z kultowym linem w smietanie) ktora
                miescila sie w tym miejscu miedzy 1967 a 2003 rokiem, kiedy to zostala zmuszona
                do zmiany lokalizacji. natomiast obecny 'zloty lin' to raczej miejsce ktore
                probuje jechac na famie tamtego miejsca, celowym podobienstwie nazwy i braku
                wiedzy o tym fakcie wsrod czesci odwiedzajacych.
                'pod zlotym linem' przenioslo sie pozniej nieco dalej w kierunku Pultuska, do
                Gzowa, i niedawno dowiedzialem sie iz niestety restauracja zakonczyla
                dzialalnosc jesienia zeszlego roku :/

> kiedys gotowali w tvp2 w pytaniu na sniadanie, ktore z racji bycia kura domowa
                > ogladam :)

napewno z tej knajpy, czy jeszcze 'spod zlotego lina' ? bo z tego co slyszalem,
                obecna knajpa nic wyjatkowego soba nie reprezentuje.

• w.iwo Re: Legionowski ranking ... ;o) 19.02.06, 12:51
                  no cóż, trzeba się przejechać żeby sprawdzić aktualności ;o)

dzięki za przepis na sosik czosnkowy... boski :o)
                • madzia69 Re: Legionowski ranking ... ;o) 20.02.06, 12:01
                  na pewno "zloty lin"... byl kucharz i jeden z dowodzacych panow...
                  przygotowywali wlasnie lina w smietanie...

nie bywalam w legendarnym linie :), ale jadam w nim obecnie... tak jak pisalam
                  kuchnia jest prosta, atutem jest to, ze wszystko jest siweze i naprawde
                  smaczne...
                  maja swieze ryby od "chlopow" i prawdziwy piec weglowy w, ktorym takie rybki
                  powinny byc przygotowywane, wlasna wedzarnie...
                  lasuch zemnie... w ktores walentynki podawali :) takie kruche, lukrowane na
                  rozowo srducha przygotowane specjalnie na te okazje przez kucharza...
                  pychaaaa...
                  • aganiok32 Re: Legionowski ranking ... ;o) 20.02.06, 13:40
                    niestety ale po rybkach " od chłopów" dostaję takiej alergii, że 3 razy
                    lądowałam już na pogotowiu albo pogotowie lądowało u mnie ;)
                    ciekawa jestem co też oni za paszę serwują rybkom
                    dlatego rybki owszem ale tylko od wędkarzy a nie z okolicznych stawów
                    • madzia69 Re: Legionowski ranking ... ;o) 20.02.06, 15:07

w linie podaja rybki z rzeki :) narew przecie tam za plotem plynie...
                      zadnego stawowego tucznika bym nie tknela
                      • aganiok32 Re: Legionowski ranking ... ;o) 20.02.06, 15:11
                        Madzia a skąd masz taką pewność? ;)
                        • madzia69 Re: Legionowski ranking ... ;o) 20.02.06, 20:39
                          ryby rzezcne w stawie niepozyja chyba
                          • aganiok32 Re: Legionowski ranking ... ;o) 20.02.06, 20:58
                            pożyją ale będą potem cuchnąć mułem
                            co więcej pstrągi - ryby przecież żyjące w potokach - również są trzymane w
                            stawach i dlatego niestety nie są tak smaczne jak być powinny :)
                            • madzia69 Re: Legionowski ranking ... ;o) 20.02.06, 23:08
                              ojciec kolezanki
                              hoduje w akwarium i w basenie :) naszczescie nie zapraszaja mnie na obiady...
                            • w.iwo Re: Legionowski ranking ... ;o) 20.02.06, 23:10
                              zjadłam kebeb... żyję ;o)
                              mała dostała z łagodnym sosem, ja z pikantnym, osługa oprócz migdałowych oczu
                              wciąż uśmiechnięta co sprawia dziwne wrażenie że śmieją się z Ciebie, no cóż
                              może tak być.... muzyczka...nie znam się co się będę mądrzyć... przydałoby się
                              oddzielić strefę dla niepalących, Ci ci przychodzą tylko na piwo i papierosy
                              jakoś nie poprawiają wystroju knajpki ;o) ale mała się popłakała jak jej zjedli
                              pół kebaba w domku... jutro muszę odkupić... ;o)
                              • w.iwo Re: Legionowski ranking ... ;o) 21.02.06, 14:33
                                stało się.... ;o) moje dzieci przerzucają się na kuchnię syryjską (?)
                                dziś też kebab... no ale finansowo to tak długo nie pociągnę.... ;o))
                                wypróbowałam wszystkie sosy, żyję nawet po pikantnym
                                jak po McD miałam sensacje żołądkowe (starość hehe) tak tutaj po posiłku libido
                                mi wzrosło, ciekawe czy to po tym ;o) więc wzięłam się do roboty i maluję
                                kuchnię....
                                pozdrawiam

ps. męskie migdałowe oczy są całkiem całkiem ;o)))), ale panie powinny być nieco
                                cieplejsze, może nowy image ? panowie by zachodzili podziwiać....
                                • miim133 Re: Legionowski ranking ... ;o) 21.02.06, 16:05
                                  to dobre chlopaki są :)
    • polokokt Re: nowy kebab - w blekitnym 22.02.06, 08:20
      bylem, jadlem i bardzo mi smakowalo. Zjadlem na cienkim ciescie z ostrym sosem.
      O ile ostrosc byla dyskusyjna :) o tyle smak byl bardzo OK
      Oblsuga mila, zamowilem jedna herbate a bylem z osoba towarzyszaca to
      dostalismy dwie na koszt firmy :)
      Polecam :)
      • zuziknatropie Re: nowy kebab - w blekitnym 22.02.06, 09:23
        hmmm...nie wiem czy to powód do dumy że jedna herbata na dwie osoby...może po
        prostu ulitowali suię nad tobą żebyś fasonu nie tracił?:)))))))
      • aganiok32 Re: nowy kebab - w blekitnym 22.02.06, 09:35
        no właśnie. Mam nadzieję, że tą osobą towarzyszącą nie była kobieta a herbaty
        nie zamówiłeś dla siebie ;)
        • polokokt Re: nowy kebab - w blekitnym 22.02.06, 10:13
          :) herbata byla wlasnie dla towarzyszacej osoby a sobie wzialem pepsi 0,5 litra
          w plastikowej butelce (bo bylem przygotowany ze to bedzie jakis mega pikantny
          kebbab, a byl po prostu tylko pikantny) I ku mojemu zdziwieniu Pan przyniosl
          dwie herbatki mowiac ze druga od firmy :)
          Pozdrawiam
          • aganiok32 Re: nowy kebab - w blekitnym 22.02.06, 10:20
            jesteś zrehabilitowany...:-))).......................................
          • zuziknatropie Re: nowy kebab - w blekitnym 22.02.06, 10:23
            nie czytałam całego wątku ale jeśli to na przykład turecka knajpa to rzaden
            luksus: )) W Turcji jest taki zwyczaj podawania herbatek jabłkowych i każda z
            nich jest za darmo:)
            • e-legionowo Re: nowy kebab - w blekitnym 22.02.06, 18:13
              tylko ze jestesmy nadal w Polsce mimo ze knajpa jest chyba syryjska

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka